![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Wejście jak do zsypu
dziś Zofia Kosowska żartuje, że lepsze drzwi mają lokatorzy w piwnicach. Niemal każdy, kto wchodzi do bloku przy ul. Wybickiego 6, kręci z niedowierzaniem głową. Wejściowe drzwi z dykty bardziej przypominają te z piwnic albo zsypów. Nie dość, że się nie domykają i mają dziurę po... wizjerze, to jeszcze można się potknąć o próg. REKLAMA - Pozostała stara framuga, a obok jest druga, przyspawana kawałkami prętów - mówią mieszkańcy. Ta prowizorka pojawiła się przed Bożym Narodzeniem, kiedy aluminiowe drzwi warte ponad 3 tys. zł ukradli złodzieje. - Mieli wymienić drzwi po świętach, ale nie dodali po których. Każdego, kto tutaj przychodzi, ogarnia śmiech, ale nam wcale nie jest wesoło. Przez ten podwójny próg potykamy się albo przewracamy. Można upaść na poręcz i połamać nogi, zwłaszcza że w klatce wieczorem panują zazwyczaj ciemności - dodaje Tadeusz Kosowski, lokator bloku. W osiedlowej administracji problem znają, ale mówią, że na solidne drzwi trzeba czekać. - Policja prowadzi w tej sprawie śledztwo i do czasu jego zakończenia nie będziemy wstawiać nowych drzwi. Podobną sytuację mieliśmy w bloku przy ulicy Cedlera, gdzie także doszło do kradzieży, ale potem drzwi odzyskaliśmy, bo złodzieje chcieli je sprzedać w punkcie skupu złomu - tłumaczy Witold Masłowski, kierownik ADM nr 6 w Gołonogu. Mieszkańcy z Wybickiego 6 powinni więc żyć nadzieją, że i tym razem bezmyślni złodzieje przyniosą łup do skupu złómu. Bo jeśli nie, to kiedy doczekają się nowych drzwi, nie wiadomo. (pas) - Dziennik Zachodni -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |