![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
NIe wiem czy ktos z was ogladal wczoraj informacje na Polsacie o 18.30 [02.10.2003]. Za bardzo niewiem kto, ale ten ktos wpadl na pomysl, aby w jednej z dzielnic ( trzebieslawice ???? ) Dabrowy utworzyc kamieniolom, z ktorego mozna by czerpac material pod budowe nowych drog. Ten ktos twierdzil, ze ten kamieniolom zaspokoilby jedynie cos okolo 10 % zapotrzebowania na ten material, a reszte trzeba importowac z zagranicy. Ludzie mieliby prace itp itp. Niestety nasz szanowny prezydent stwierdzil po raz kolejny, ze taka inwestycja w DG jest nieoplacalna dla naszego regionu i oczywiscie odrzucil ten projekt !!!! Skoro jest taka nieoplacalna to zastanawia mnie fakt, ze sprawa ta zainteresowaly sie nawet media. Poraz kolejny BRAVA dla dziadka !!!! Jezeli ktos wie cos wiecej na ten temat to prosze bardzo o komentarz !!!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić ale zdecydowałem się na ten temat:
QUOTE Dla nowych przedsiębiorców
2007-02-06 Prezydent Dąbrowy Górniczej spotka się z przedstawicielami przedsiębiorstw zaopatrujących gminę w media. Pierwsze, od objęcia funkcji prezydenta, spotkanie z przedsiębiorcami nie będzie li tylko kurtuazyjne. Głównym celem jest poprawa współpracy gminy z podmiotami obsługującymi dąbrowskich inwestorów, a tym samym podniesienie jakości obsługi nowych przedsiębiorców. Spotkanie ma być okazją do merytorycznej dyskusji. Jak zapewnia gospodarz wszelkie propozycje oraz krytyczne uwagi wpłyną na działania miasta. - Dzięki tej współpracy z dąbrowskimi przedsiębiorcami chcemy się dobrze przygotować na nowych inwestorów, którzy w Dąbrowie wkrótce się pojawią – zapewnia Zbigniew Podraza, prezydent miasta. – Chcemy podnieść poziom obsługi inwestorów, a jednocześnie przygotować wcześniej tereny pod przyszłe inwestycje. Wśród priorytetów na najbliższy okres jest uzbrojenie terenu inwestycyjnego w Tucznawie. W ofercie miejskiej znajdują się atrakcyjnie położone działki inwestycyjne m.in. przy drodze krajowej nr 94 (Kraków Wrocław) oraz nr 1 (Cieszyn – Gdańsk). Nowym inwestycjom sprzyjać może także poszerzenie Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Decyzją dąbrowskich samorządowców działających w porozumieniu z KSSE do strefy włączono tereny w Tucznawie i Strzemieszycach Wielkich. Teraz już tylko do uzyskania przez inwestorów odpowiednich ulg potrzebna jest zgoda Rady Ministrów. az www.dabrowa-gornicza.pl -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:50 |