![]() |
![]() |
Guest_kapral_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
to ja polece pizzerie nie w degie ale blisko
pizzeria&pub "kanion" w bedzinie na kollataja(na swiatlach przed mostem kolejowym,po lewej stronie)lokal duzy,jakis tam klimat ma<w porownaniu do degie to tylko "raj" >pizza naprawde super,duzy wybor,ceny przystepne.polecam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zarzekałem się jak żaba błota, że nie będę kupował pizzy w Ambrozji ale kiedyś byliśmy ze znajomymi w Gondoli i poczuliśmy głód. Barmanka zaoferowała pizzę, jak się okazało przywiezioną z Ambrozji. Powiem krótko - była naprawdę niezła, zwłaszcza ciasto smakowało wyśmienicie. Później kilka razy skorzystałem z ich oferty, w różnym gronie - i generalnie wszycy chwalili. Mają w ofercie taka pizzę super max - czeka się na nią długo, bo się piecze dłużej niż normalna, ale warto. Trzeba sie upominać o napoje - przy rachunku powyżej 20 zł pół litra pepsi, powyżej 30 - litr.
Telepizza też nie jest najgorsza, szczerze powiedziawszy bardziej mi smakuje w telepizzy niz w pizza hut, może wystrój lokalu bardziej siermiężny ale pizza smaczniejsza. Jak już mówię o pizza hut to polecam pizzę wiejską z takimi kawałkami mięska o smaku anyżku, niezła. Zauważyłem, że są różnice w smaku pizzy pomiędzy lokalami ph - lepiej mi smakuje w SCC w Katosach niż np. w M1 w Czeladzi. Przy okazji - macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy na pizzę? W szczególności interesuje mnie dobry przepis na ciasto, bajlaga to kwestia wyobraźni i chęci eksperymentowania. PS Przepis na ciasto już mam, dzięki. Ten post edytował Dami7 nie, 11 lut 2007 - 13:53 -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:22 |