![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
plan budzetu
BUDŻET DG cytuje: w 2007 planowane dochody okolo: 300 mln zl planowane wydatki okolo 375 mln zl procentowo stosunek wydatkow do dochodow 25% zastanawia mnie tylko jedno - czy planowane dochody nie policzyli podobnie jak biznes plan w aqua ![]() pozdr -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Wydatki zaplanowano na 373 mln zł. Spośród nich ponad 158 mln zł pochłoną wynagrodzenia i pochodne!!!!
Ponad 42% idzie na wynagrodzenia i pochodne - to jakaś paranoja. Ja wiem, że gmina/powiat ma mnóstwo zadań i obowiązków, że władze urząd, jednostki gminne muszą świadczyć ileś tam usług dla mieszkańców, ale to chyba nieco za dużo. 158 mln zł to 1244 zł na mieszkańca. Chyba pora zastanowić się "co" DG musi/może robić i ile ludzi powinno to robić. Bo w Sosnowcu na inwestycje szło w 2006 r. 170 mln zł, a u nas w 2007 r. zaledwie 45 mln. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Wydatki zaplanowano na 373 mln zł. Spośród nich ponad 158 mln zł pochłoną wynagrodzenia i pochodne!!!! Ponad 42% idzie na wynagrodzenia i pochodne - to jakaś paranoja. Ja wiem, że gmina/powiat ma mnóstwo zadań i obowiązków, że władze urząd, jednostki gminne muszą świadczyć ileś tam usług dla mieszkańców, ale to chyba nieco za dużo. 158 mln zł to 1244 zł na mieszkańca. Chyba pora zastanowić się "co" DG musi/może robić i ile ludzi powinno to robić. Bo w Sosnowcu na inwestycje szło w 2006 r. 170 mln zł, a u nas w 2007 r. zaledwie 45 mln. tak ale to nie wszystko!! zobacz jeszcze - administracja ponad 43 mln i oswiata ponad 78 mln - to tez pensje -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:15 |