![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Dlaczego iluminacja na PKZ ciagle nie dziala albo dziala tylko czesciowo z przodu :?:
I dlaczego nikt nie zainteresuje sie iluminacja wiezy bazyliki MBA :?: :?: :?: Majac taka perelke (szczegolnie taka wieze) - dlaczego w nocy sie jej nie podswietli :?: Zmieniloby to calkowicie wyglad tego miasta noca, bo wieza jest widziana ze wszystkich dzielnic polozonych blisko centrum. Zamiast tego wyrzuca sie w bloto (niemal doslownie) kase na ten herb kolo nemo i "sportowa dabrowe", ktore juz teraz tylko strasza wraz z pobliska "inwestycja reklamowa" ![]() Inna sprawa to neonowy herb- dopiero od niedawna jest naprawiony i nawet wydaje mi sie jakis inny jakby zostal zmodernizowany, ale moze dlatego ze go nie moglem ogladac (jak i pozostali mieszkancy) w calej swojej okazalosci przez tak dlugi czas. Ten post edytował kwintosz czw, 07 gru 2006 - 14:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Niestety to chyba efekt docelowy, a nie pierwszy etap, więc wg mnie kicha
![]() Pewnie fundatorzy oświetlenia przeklinają fundatorów kościoła, że zbudowali tak wysoki ![]() Sto lat temu potrafiono zbudować olbrzymią strzelistą wieżę, a dzisiejsze środki techniczne nie są w stanie choćby ją oświetlić i ginie w mroku ![]() P.S. A jednak na szczęście "na żywo" jest lepiej niż na wspomnianych zdjęciach :) Nikłe bo nikłe, ale jednak dociera światło i na wieżę. Niektore detale architektoniczne ładnie wyłowiono światłem. Ale bazylika daje znacznie większe pole do popisu - ma bardzo urozmaiconą, bogatą bryłę, z wiezyczkami, sterczynami, łukami przyporowymi jak w gotyckich katedrach francuskich, nawet z maszkaronami jak w Notre Dame. Mnóstwo załomów muru wprost wymarzonych do gry światła i ostrych cieni. Piorunujący efekt dałoby np oświetlenie wspomnainych kamiennych orłów, ktore "siedzą" na wieży jakieś 50 m nad ziemią. Takkie wyłaniające się z mroku po prostu stworzyłyby baśniowy klimat. A tak to ciekawy jestem ilu mieszkańcow w ogóle je zauważyło ![]() Czy coś ruszy w Gołonogu? - bardzo ładnie po remoncie podświetlono od wewnątrz nawy boczne, widać rękę fachowca. Gdyby jeszcze z zewnątrz.... :) Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 24 gru 2006 - 00:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:58 |