![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 25 lis 06 Nr użytkownika: 333 ![]() |
Czy gdzieś w Dąbrowie kupie piwo Żywe z browaru Amber??
Czy gdzieś w DG można kupić piwo nie pasteryzowane?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A czy to piwo można kupić w innych miejscowościach np. Sosnowcu czy Katowicach? Jeśli tak to pewnie gdzieś byś znalazł to piwo.
Poszukałem trochę w necie i: QUOTE Piwo Żywe z browaru Amber jest jedynym piwem w Polsce, które posiada rekomendację międzynarodowej organizacji SLOW FOOD, promującej regionalne, smaczne i naturalne produkty . Rekomendacje - polska edycja: http://www.slowfood.pl. Dostępne w wybranych punktach sprzedaży w Warszawie, Trójmieście, Poznaniu, Bydgoszczy i Toruniu, niebawem – w Krakowie i Wrocławiu. Podobnie jak soczki MarWitu piwo to ma krótki okres przydatności do spożycia ( 5 tygodni ), wynikający z braku konserwantów i pasteryzacji = jest więc piwem całkowicie naturalnym. Wynika z tego tekstu, że póki co dostępne jest tylko w pewnych miastach w kraju. To coś podobnego do takich regionalnych browarów jak np. Browar Jagiełło, Browar Namysłów itp. Jeśli działają tylko na rynku regionalnym to będzie ciężko o kupno tego trunku u nas bo Amber jest z Pomorza. Osobiście o takim piwie nie słyszałem. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 25 lis 06 Nr użytkownika: 333 ![]() |
A czy to piwo można kupić w innych miejscowościach np. Sosnowcu czy Katowicach? Jeśli tak to pewnie gdzieś byś znalazł to piwo. Poszukałem trochę w necie i: Wynika z tego tekstu, że póki co dostępne jest tylko w pewnych miastach w kraju. To coś podobnego do takich regionalnych browarów jak np. Browar Jagiełło, Browar Namysłów itp. Jeśli działają tylko na rynku regionalnym to będzie ciężko o kupno tego trunku u nas bo Amber jest z Pomorza. Osobiście o takim piwie nie słyszałem. Wiem ze piwo to dostepne jest np w Katowicach czy Bytomiu dlatego pytam o DG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:56 |