![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Witam :)
Wy jestescie tutaj obcykani co i jak.. a mnie i wielu moich znajomych nurtuje pytanie.. czy cos w naszym miescie zacznie sie dziac jesli chodzi o infrastrukture sportowa:) glowneio chodzi o boiska szkolne.. i nie tylko Wzorem, przykladem mzoe byc Bedzin.. co chwile pwostaja nowe boiska przy szkolach ze sztuczna nawierzchnia.. teraz malo kto gra na betonowych przestarzalych boiskach... a My.. zamiast grac w swoim miescie to musimy sie wybierac do sasiadow zeby pograc na porzadnym boisku... juz chyba z4 albo 5 jest malych boisk.. a przy Sarmacji to juz wogole WYPASIK ze tak powiem wiec moje pytanie nie wiecie czy sa jakies plany budowy takich boisk? OMG przepraszam umiescilem temat w zlym dziale.. prosze Administratora o przeniesienie... Ten post edytował Ajax pon, 27 lis 2006 - 21:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Tylko czy tak naprawdę te boiska są jeszcze potrzebne?
Pamiętam, że jak chodziłem do podstawówki to wszędzie się grało i nie narzekało na boiska - w mojej okolicy były asfaltowe SP10, SP7, SP9, I LO, nieco dalej trawiaste TZN-u (tylko trzeba było przejść przez płot ![]() A teraz to sporadycznie widzę jak ktoś kopie pod SP10 - i to też raczej "starsi", wokół bloków to nie pamiętam kiedy widziałem dzieciaka z piłką... A pod moim blokiem, gdzie jak już nie było miejsca to się grało między trzepakami i nigdy nie było tam trawy teraz jest ładna i soczysta trawka po pas nawet w środku lata... Wszyscy narzekają, że nie ma boisk ale czy tak naprawdę ma tam kto grać? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Tylko czy tak naprawdę te boiska są jeszcze potrzebne? (...) Wszyscy narzekają, że nie ma boisk ale czy tak naprawdę ma tam kto grać? Oczywiście, że są potrzebne!!! Najlepszym przykładem jestem ja sam: regularnie grywam ze znajomymi w nogę. Gdzie? W B ę d z i n i e. A trzeba zaznaczyć, że nieraz musieliśmy już czekać na swoją kolej, bo było więcej chętnych. Obok mnie jest boisko tartanowe przy szkole... dawnej 29, teraz nie wiem jaki ma numer. Nawierzchnia jest w opłakanym stanie i nie lubię tam grać, ale latem często zdarzały się kolejki chętnych do grania. W zimie też grywamy w Będzinie-Łagiszy bo u nas nie ma wolnych hal albo są beznadziejne - stare i śmierdzące. Budować boiska dla młodzieży? Absolutnie TAK! ( najlepiej ze sztuczną trawą i oświetleniem). W dodatku miasto może wyjśc z inicjatywą i zorganizować jakieś rozgrywki dla młodzieży albo "dzikich drużyn". Ufundować puchar albo coś takiego... Ten post edytował mucha wto, 28 lis 2006 - 14:16 -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:45 |