![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 162 Dołączył: wto, 19 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza (CENTER) Nr użytkownika: 9 ![]() |
Piszcie jakie fajne kawaŁy trza sie troszke poŚmiac od czasu do czasu :)
-------------------- Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: sob, 13 gru 03 Skąd: prawie Manhattan Nr użytkownika: 37 ![]() |
MŁody, tuz po seminarium xiadz, idzie do proboszcza parafii, w ktorej ma terminowac (czy jak to sie tam nazywa) i, z przerazeniem w oczach, mowi do niego:
-KsiĘŻe proboszczu, jutro moja pierwsza spowiedz, a ja nie pamietam, jakie pokuty za jakie grzechy mam dawac, poratujcie!! -Sluchaj, synu, dam ci sciage, z ktorej korzystaja wszyscy spowiednicy. Sa tam alfabetycznie pogrupowane grzechy, wraz z przypisanymi im pokutami. Wez ja, a na pewno sobie poradzisz. Jak powiedzial, tak zrobil. Na drugi dzien mlody ksiadz-spowiednik bedac dobrej mysli zasiadl w konfesjonale i zaczal "sluzbe". Na poczatek przyszedl facet i po standardowej formulce mowi: - Prosze ksiedza, przeklinalem i klamalem. Ksiadz sprawdzil w ksiedze pod "P" i "K" i zadal mu w sumie 10 zdrowasiek do odklepania. Nastepnie przyszedl mlody chlopaczek i mowi, ze bluznil. Po sprawdzeniu pod "B" jak bluznic ksiadz zaordynowal 7 zdrowasiek. Ucieszony, ze tak dobrze mu idzie, czeka na kolejnego "petenta". Wchodzi mloda dziewczyna i mowi: -Prosze ksiedza, ciagnelam druta. Ksiadz sprawdza pod "C" (ciagnac), "D" (drut), a nawet pod "O" (obciagac), i... nic. Skonsternowany, wola po cichu mlodego ministranta i pyta sie go: -Synu, ile proboszcz daje zwyczajowo za "ciagniecie druta"? -Zwyczajowo? Snickersa... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |