IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pytania do kandydatów
mucha
post pią, 17 lis 2006 - 09:59
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 167

Skoro wymyśliłem ten temat, to muszę go pociągnąć dalej. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Proszę wszystkich o podawanie Waszych propozycji pytań do obu kandydatów na Prezydenta. Niech pytania będą krótkie i konkretne. Jak uzbiera się ich trochę, to zrobimy ostateczną listę i prześlemy je w imieniu Forumowiczów do obu panów Zbyszków z prośbą o odpowiedź. Potem pytania i odpowiedzi wkleimy na forum.

Czekam i liczę, że się doczekam :) Czasu już mamy niewiele.

--------------------
(...) Miliony much nie moga sie mylic!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zbigniew Podraza
post pią, 24 lis 2006 - 18:09
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 219

Witam!

Poniżej odpowiedzi na Wasze pytania

@Zibar : Szpital, jak prawie wszystkie szpitale w tym czasie, był zadłużony. Jednakże był jednym z nielicznych jeśli nie jedynym, który wypłacił pracownikom należność z tzw. ustawy „203” i korzystnie rozwiązał problem „13-tki” wliczając ją do uposażenia zasadniczego.
Ponadto przygotowany był program restrukturyzacji , który sukcesywnie realizowany pozwolił osiągnąć dobrą kondycję i zapewnić perspektywy dalszego rozwoju. W tym czasie szpital posiadał już akredytację Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia, był zmodernizowany i wyposażony w bardzo dobry sprzęt medyczny oraz posiadał fachowy, dobrze przygotowany personel do funkcjonowania w ubezpieczeniowym systemie opieki zdrowotnej.

@Hator: 1) Inwestycje na terenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej rzędu 2000 miejsc pracy. ( Tereny przygotowane pod inwestycje Toyota – Peugeot)
2) Oprócz Lewicy i Demokratów już uzyskałem poparcie Bloku Przyjaciół Dąbrowy ( 6 radnych) i liczę również na poparcie radnych pozostałych opcji po przedstawieniu mojego planu działania dla Dąbrowy Górniczej.

@Mick: O konkretnej lisćie w punktach porozmawiamy po wyborach i poznaniu budżetu miasta. Konieczne jest także przedyskutowanie tego problemu z nową RM. Mam nadzieję, że doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, że np. przygotowanie konkretnych wniosków aplikacyjnych wymaga pracy zespołu fachowców i nie łatwo sprecyzować to w formie odpowiedzi internetowej na forum czy czacie.
Oczywiście priorytetowymi zadaniami będą na pewno sprawy związane z :
- poprawą infrastruktury wodno-kanalizacyjnej w obrębie całego miasta ( oceniam projekt na ok. 460 mln zł na podstawie posiadanych przeze mnie informacji)
- poprawą infrastruktury drogowej
- rewitalizacją osiedli mieszkaniowych, tzw. „wielkiej płyty” – musi to być program opracowany przez miasto we współpracy ze spółdzielniami mieszkaniowym.
Analizując środki jakie są przeznaczone w programach operacyjnych dla Polski Dąbrowa Górnicza powinna sięgać średnio rocznie po ok. 100 mln zł co na przestrzeni lat 2007 – 2013 winno dać skutek ponad 900 mln zł, co wcale nie znaczy, że nie może ich być znacznie więcej. Możemy korzystać z Regionalnego Programu Operacyjnego, Programu Operacyjnego Infrastruktura i Ochrona Środowiska, Programu Operacyjnego Zasoby Kadrowe, Programu Operacyjnego Innowacyjność i Gospodarka.

Pozdrawiam
Zbigniew Podraza

--------------------
"z bliska"

GG- 6481247
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza