![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
WidzĘ, Że ten temat jeszcze nie byŁ poruszany.
Co lubicie oglĄdaĆ? Ja byŁam wczoraj na przedpremierowym pokazie Dogville. I muszĘprzyznaĆ, Że ten film wbiŁ mnie w fotel (jak zresztĄ wszystkie zrobione przez von Triera). Co prawda trzeba sobie na niego zarezerwowaĆ sporo czeasu (peŁna wersja to 3 godziny), ale warto. Von Trier po raz kolejny w swoim kpiarsko-perwesyjnym stylu pokazuje ludzkie uczucia i sŁaboŚci. ZresztĄ sam film jest niezwykŁy - montaŻ 'klatka w klatkĘ', teatralne dekoracje, narrator. WiĘc jeŚli macie ochotĘna trochĘkina zmuszajĄcego do przemyŚleĹ, to pĘdzcie do kina jak tylko bĘdzie okazja :-) Pozdrawiam Ania |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Ja szczerze mÓwiĄc, ostatnio trochĘzaniedbaŁem kino. To chyba przez ten ogÓlny dostĘp filmÓw na pŁytach i w sieci. Ale swego czasu chodziŁem nawet bardzo czĘsto, i to nie tylko na randki.
![]() A jakie filmy mnie fascynujĄ? Na pewno wszystko co siĘwiĄŻe z nazwiskiem Tarantino. Poza tym dobre filmy akcji, ale tylko takie w ktÓrych jest oryginalna fabuŁa, a nie jakieŚ stereotypowe wydarzenia. Coraz czĘŚciej oglĄdam teŻ filmy, w ktÓrych motywem przewodnim sĄ efekty specjalne (Matrix itp.) LubiĘteŻ kino psychologiczne i trzymajĄce w napiĘciu thrillery. Ale nie ma to jak zajebiste polskie komedie (szczegÓlnie te starsze), przy ktÓrych naprawdĘmoŻna siĘpopŁakaĆ ze Śmiechu. ChociaŻ produkcje hollywodzkie teŻ sĄ niezŁe (Jay & Silent Bob, Bruce WszechmogĄcy, Straszny Film, How High, American Pie, itp.) Dodam jeszcze, Że w kinie majĄ czasem delikatne opÓĹşnienie. Bo np. aktualne nowoŚci typu "FormuŁa (The 51st State)" lub "Barbershop" miaŁem juŻ pÓŁ roku temu na pŁytach, i to super kopie !!! Pozdrowienia dla wszystkich kinomaniakÓw !!! -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
Ha, a ja kino zaniedbaŁam gŁÓwnie z powodu pracy. Ostatnio prawie tam mieszkam (uroki pracy na godziny a nie na etacie). No i w zwiĄzku z tym teŻ posiŁkujĘsiĘgŁÓwnie tym, co da siĘznaleĹşĆ na eDonkeyu. KiedyŚ miaŁam nawet ambicje co do tŁumaczenia napisÓw, ale niestety z braku czasu niewiele z tego wyszŁo (nad ostatnim filmem siedzĘjuŻ 2 miesiĄc i koĹca nie widaĆ).
A co lubiĘ? Poza moim ukochanym von Trierem (ktÓry ma status Guru po wsze czasy) przerÓŻne komedie (z Misiem na czele), kino europejskie i podobnie jak Ty DOBRE kino akcji. Za to totalnie nie trawiĘfilmÓw na bazie komiksÓw czy gier. Za robienie czegoŚ takiego powinni karaĆ ![]() A propo Tarantino - widziaŁeŚ moŻe "4 pokoje"? Quentin reŻyserowaŁ tam jeden z epizodÓw. To byŁ pierwszy film, na ktÓrym w kinie pŁakaŁam ze Śmiechu. I to tak, Że nie mogŁam przestaĆ :-) Pozdrawiam serdecznie Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 78 Dołączył: nie, 05 paź 03 Nr użytkownika: 26 ![]() |
Co do Quentina to sŁyszaŁem Że ostatnio nakrĘciŁ jakĄŚ szmire,ale ogÓlnie za caŁoksztaŁt 4,5. U mnie z kinem ostatnimi czasy bardzo kiepsko, moŻe czas Żeby siĘtroszkĘodchamiĆ..... Czy leci coŚ teraz godnego uwagi?moŻe dobre kino brytyjskie. Nie pogardziŁbym thrillerem czy komediĄ......
|
|
|
![]()
|
|
Ha - oczywiŚcie leci Dogville mojego ukochanego von Triera
![]() Ale to ani thriller ani komedia. Z tego co pokazujĄ w tej chwili mogĘpoleciĆ Rekruta (z rewelacyjnym Alem Pacino). Nie jest to co prawda jakaŚ wyjĄtkowo odkrywcza produkcja, ale film na pewno wart zobaczenia. Z bierzĄcego repertuaru pod hasŁem 'komedie' polecam Bruce'a WszechmogĄcego (mimo tego, Że nie trawiĘJima Carrey'a w produkcjach typu 'Maska'). Komedia, z fajnym pomysŁem, dobrze zagrana. Jak ktoŚ ma wielkĄ ochotĘna zadumĘfilozoficznĄ to i do myŚlenia moze daĆ ![]() ![]() Natomiast w temacie 'humor angielski' (w koĹcu to teŻ czĘŚĆ kina brytyjskiego, no nie?) moim typem nr 1 jest serial, ktÓry kiedyŚ leciaŁ w TVNie, a teraz pokazuje go w czwartki o 20.00 Tele5. Najlepsza rzecz jakĄ, oprÓcz Monty Pythona, ma na swoim koncie John Cleese. Chodzi o Hotel Zacisze. REWELKA :) JeŚli masz Tele5 to obejrzyj koniecznie :) Sama stacja jest do bani (powtÓrki non stop), ale to rodzynek jakich maŁo :) Co prawda to nie kino, ale szkoda odpuŚciĆ. Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 78 Dołączył: nie, 05 paź 03 Nr użytkownika: 26 ![]() |
CzeŚĆ Aniu
Czy thriller i komedia - niekoniecznie.Nie ograniczam sie do oglĄdania tego typu filmÓw ![]() ![]() Co do Al'a Pacino to bardzo chĘtnie obejrzaŁbym Rekuta( chociaŻ BezsennoŚĆ-chyba jeden z jego ostatnich filmÓw niespecjalnie do mnie trafiŁ, ale to moje prywatne zdanie). ![]() Na temat Bruce'a WszechmogĄcego SŁyszaŁem juŻ wiele opinii,Że nieŚmieszny-Że Śmieszny,Że ciekawy-Że nudny.Z tego co widziaŁem po reklamach nic by siĘnie staŁo gdybym go sobie zobaczyŁ,ale w kinach juŻ chyba nie grajĄ-pozostaje mi zatem komp ![]() ![]() Stacje Tele5 kojarzy mi siĘbardziej z telenowelĄ brazylijskĄ Luz Concitas,dlatego omijam jĄ na moim pilocie.....ale skoro znalazŁaŚ tam takiego rodzynka, nie pozostaje mi nic innego jak uruchomiĆ w czwartek o 20.00 Tele(5)wizora ![]() ![]() POZDRAWIAM adzime |
|
|
![]()
|
|
Jako fan i propagator ambitnego kina zadrŻaŁam z oburzenia
![]() A tak na serio, to w ostatnim czasie udaŁo mi siĘŚciĄgnĄĆ parĘfilmÓw, ktÓre spokojnie moŻna nazwaĆ ambitniejszymi, a na pewno sĄ warte obejrzenia. Przede wszystkim 'Porozmawiaj z niĄ'. O ile nie przepadam za samym Almodovarem ten film jest niezwykŁy. Z tym, Że mi podobaŁ siĘgŁÓwnie od strony scenariusza obdartego z 'mistycznej' otoczki (jeŚli siĘzdecydujesz obejrzeĆ, to doskonale zrozumiesz o co mi chodzi - chociaŻby pierwsza scena - jak dla mnie caŁkowicie bez sensu). Dwaj mĘŻczyĹşni, dwie niezwykle podobne, a jednak zupeŁnie rÓŻne historie. No i odwieczne pytanie - do jakiego punktu moŻna siĘposunĄĆ w imiĘmiŁoŚci? Ale nie martw siĘ- to nie jest ckliwy melodramat. Potem 'CzŁowiek bez przeszŁoŚci'. PomijajĄc fakt, Że film jest fiĹski (wiĘc fajnie siĘgo oglĄda - ja przez caŁy czas siĘzastanawiaŁam, czy napisy, ktÓre czytam sĄ faktycznie tŁumaczeniem kwestii aktorskich ![]() A poza tym oczywiŚcie gorĄco polecam caŁego von Triera (z naciskiem na KrÓlestwo, ktÓre jest klasĄ samĄ w sobie, no i moŻe jeszcze na EuropĘ, z pobudek stricte osobistych - wŁaŚnie koĹczĘtŁumaczyĆ do niej napisy ![]() Natomiast kino ambitne+Świetna komedia to 'Noc na ziemi' Jima Jarmuscha. Nie wiem tylko czy ten film jest gdzieŚ do zdobycia. W kaŻdym razie REWELACJA ![]() Dobra, konczĘ, bo akurat na ten temat to mogĘcaŁy referat ciĄgnĄĆ, aŻ wszyscy zasnĄ... ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
A co powiecie na twÓrczoŚĆ Guy'a Richie. Mam tu na myŚli przede wszystkim "PrzekrĘt" i "Porachunki". Filmy nakrĘcone w sposÓb podobny do "Pulp Fiction", a nawet bym zaryzykowaŁ stwierdzenie, Że lepszy. A akcja taka, Że wyrywa z butÓw. SwojĄ drogĄ ciekawe co oni biorĄ Że potrafiĄ coŚ takiego wymyŚliĆ ???
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
Czekaj, czekaj, czekaj... CoŚ mi siĘkojarzy... Nie wiem, ktÓry to byŁ z tych dwÓch filmÓw, ale widziaŁam ten, gdzie Brad Pitt graŁ takiego boksera...
Faktycznie nieĹşle wyjechane ![]() ![]() ![]() I nawet wolĘsobie nie wyobraŻaĆ, co trzeba braĆ Żeby wymyŚlaĆ takie rzeczy ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
ARNI gubernatorem Kaliforni co wy na to?????
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Aniu => To byŁ "PrzekrĘt" i Brad Pitt graŁ tam rolĘcygaĹskiego boksera.
Spawn => NaprawdĘmnie to nie interesuje, jakĄ karierĘpolitycznĄ robi Terminator. Mimo wszystko ŻyczĘmu Żeby siĘwykazaŁ lepiej niŻ nasz "prezydent". -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
Dla mnie Porachunki - bomba,PrzekrĘt tez b. dobry
![]() |
|
|
![]()
|
|
No dobra - przekonaliŚcie mnie
![]() Adzime --> Przypominam, dziŚ o 20.00 Hotel Zacisze ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
Aniu, ja mam "Porachunki" na pŁycie wiĘc mogĘCi to wysŁaĆ lub przywieĹşĆ w przyszŁym tygodniu (bo prawdopodobnie bĘdĘw Twoim mieŚcie). SzczegÓŁy podam w mailu.
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
DziĘki :) W takim razie polecam siĘpamiĘci
![]() Ania |
|
|
![]()
|
|
Kurcze i przez ten nasz dzisiejszy wypad do Centrum zapomniaŁem o mojej premierze na TELE5...
![]() ![]() ![]() Aniu czy sĄ moŻe powtÓrki "Hotelu...". Bardzo chciaŁbym w koĹcu zobaczyĆ ten serial. ![]() Misiek wpadne do Ciebie z pŁytkĄ, przegrasz mi Porachunki.... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale skucha!
![]() CÓŻ, nie jetem specem od ramÓwki Tele5, ale z tego co piszĄ na swojej stronie to Hotel jest jeszcze w soboty i niedziele o 10.45 (a to w czwartek to powtÓrka z weekendu). Wobec tego masz szanse zrehabilitowaĆ siĘjuŻ wkrÓtce - tylko nie moŻesz spaĆ do poŁudnia ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
A co powiecie o twÓrczoŚci Darrena Aranowskiego?? "Requiem For A Dream" I "PI"?? Moim zdaniem jedne z najlepszych filmÓw ostatnich czasÓw i w dodatku niekomercyjne. Poszukuje jeszcze jego jednego filmu coŚ z supermarketem w tytule, nakreciŁ to jeszcze na studiach. Adzime obejrzaŁbys w koĹcu requiem bo zbierasz sie juŻ ze 2 lata. Moim zdaniem ten film bije wszystko i PI teŻ. No i oczywiŚcie muzyka ktÓra doskonale odzwierciedla klimat filmÓw - Clint Mansell. PodobaŁ mi sie teŻ film nie pamiĘtam reŻyseta ale tytuŁ to Memento. Hmm bardzo fajny scenariusz - wszystko od tyŁu a koncowka wyrwaŁa mnie z kierpcy! OgÓlnie Lubie wŁasnie taki klimat coŚ z pogranicza psychologicznego thrillera. Aha kiedyŚ dostalem od kumpla za...sty film o ktÓrym prawie nikt nie sŁyszaŁ pt: Session 9. Na poczĄtku myslalem Że jakaŚ beznadziejna szmira ale potem to szczena mi opadŁa. Akcaj sie dzieje w niefunkcjonujĄcym juŻ szptalu psychiatrycznym gdzie kolesie usÓwajĄ azbest i... jeden z nich znajduje taŚmy z terapii i zaczyna ich sŁuchaĆ. OgÓlnie film super. Moim zdaniem ostatnio maŁo jest fajnych filmÓw chciaŻ niektÓrzy mÓwiĄ, ze mam jakis dziwny gust. Polecam jeszcze filmy takie jak: Gattaca, K-Pax, Podziemny KrĄg, Adwokat DiabŁa, W sieci zŁa(tego poszukuja-najlepiej na cd), Zielona mila, OpĘtanie, Das Experiment, Dark City, Inni oczywiŚcie jesli lubicie takie klimaty. Poszukuje filmu pt: "Nocny StraŻnik" chyba holenderski albo norweski, jest teŻ remake rodem z USA (juŻ nie ten klimat) pt:"Nocna straŻ" jest to film o studencie co dorabia sobie jako straŻnik w prosektorium - naprawde ostry klimat i trzyma w napiĘciu. JakbyŚcie mieli ktÓryŚ z tych dwoch filmÓw to piszcie bede wdziĘdzny
![]() |
|
|
![]()
|
|
MayQ "Requiem..." chyba nie prĘdko zobacze, bo znowu mi ktoŚ pŁytkĘpodprowadziŁ
![]() Moja propozycja na dziŚ twÓrczoĆŚ Kevina Smitha. "Dogma", "Clerks", "Jay and Silent Bob Strike Back","W pogoni za Amy". Dla mnie jednak najlepszym jego filmem jest sĄ "Szczury z supermarketu" (Mallrats).Wyrywa z kapci ![]() |
|
|
![]()
|
|
MayQ - co do 'W sieci zŁa', to jeŚli chodzi Ci o film z Denzelem Washingtonem i muzykĄ StonsÓw (oryginalny tytuŁ Fallen), to jest on na pewno do ŚciĄgniĘcia z eDonkeya (na stronie sharereactor.com znajdziesz dokŁadnĄ nazwĘSPRAWDZONEGO pliku).
W ramach przyznawania siĘdo brakÓw powiem, Że Requiem teŻ nie oglĄdaŁam. WidziaŁam tylko 'Pi' i muszĘprzyznaĆ, Że ten film podziaŁaŁ na mnie bardzo przygnĘbiajĄco... A o czym jest Requiem? Adzime - Dogma jest rewelacyjna ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
CaŁkiem przypadkiem (bo jak zwykle z pamiĘciĄ u mnie kiepsko) klikajĄc po pilocie zatrzymaŁem sie na takiej dziwnej stacji Tele 5, niestety(na szczeŚcie) w tej Że chwili nie bylo w niej Żadnej powtÓrki Luz Concitaz, Hugos Frytaz i tym podobnych ambitniejszych produkcji.
![]() SiedzĄc i popijajĄc mojĄ ulubionĄ herbatke z cytrynkĄ, doznaŁem olŚnienia. Tak to dziŚ czwartek, a pacjĘci, ktÓrzy szwendajĄ mi sie po ekranie to bohaterowie serialu "Hotelu ZaciSza".Co prawda nie udaŁo mi siĘidealnie trafiĆ z czasem i obejrzaŁem zaledwie kwadransik, to namawiam WAS :oglĄdajcie bo WARTO. :) ![]() DZIĘKUJE ANIU I POZDRAWIAM. |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() A. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
Sorki za tak dŁugĄ absencje ale jakoŚ coŚ wypadŁo, spadŁo, brak dysku, potem forum klĘkŁo itd... A wiĘc Aniu "Requiem For A Dream" jakby to powiedziec hmm jesli "PI" podziaŁaŁo na ciebie przygnebiajĄco to "Requiem..." tym bardziej ale BARDZO polecam. Historia kilku przyjaciÓŁ i dragÓw
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wobec tego witamy ponownie
![]() A co do Requiem to w takim razie kiedyŚ obejrzĘ. Jak, po pierwsze, znajdĘtrochĘczasu, bo z tym ostatnio u mnie krucho. Po drugie - bĘdĘmiaŁa lepszy nastrÓj. Bo obecnie oglĄdanie doŁujĄcych filmÓw nie jest dla mnie najlepszĄ opcjĄ. Pozdrawiam A. |
|
|
![]()
|
|
A teraz coŚ z zupeŁnie innej beczki, choĆ zwiĄzane z tematem.
![]() 25 PRAWD KINOWYCH 1. Ogromne nowojorskie apartamenty sĄ dostĘpne dla kaŻdego przeciĘtnego mieszkaĹca, wszystko jedno czy jest bezrobotny, czy nie. 2. Przynajmniej jedno dziecko z kaŻdej pary bliĹşniakÓw jest diabŁem wcielonym. 3. JeŚli musisz rozbroiĆ bombĘi zastanawiasz siĘ, ktÓry kabel przeciĄĆ, nie martw siĘ, zawsze wybierzesz wŁaŚciwy kolor. 4. WiĘkszoŚĆ laptopÓw ma moŻliwoŚĆ ominiĘcia zakŁÓceĹ komunikacyjno-transmisyjnych spowodowanych przez OBCYCH. 5. Nie ma znaczenia, na jakim poziomie znasz sztuki walk Wschodu (jeŚli w ogÓle znasz). Twoi wrogowie bĘdĄ spokojnie czekaĆ i atakowaĆ ciĘjeden po drugim, taĹczĄc wokÓŁ ciebie dopÓki ich nie unieszkodliwisz. 6. Kiedy zgasisz ŚwiatŁo w sypialni wszystko wokÓŁ ciebie bĘdzie Świetnie widoczne, tylko lekko niebieskawe. 7. JeŚli jesteŚ ŁadnĄ blondynkĄ, bardzo prawdopodobne jest, Że w wieku 22 lat zostaniesz Światowym ekspertem od energii nuklearnej. 8. Uczciwy i ciĘŻko pracujĄcy policjant jest zwykle zastrzelony na kilka dni przed emeryturĄ. 9. Zamiast marnowaĆ zwykle kule maniakalni zabÓjcy wolĄ mordowaĆ swoich zaciĘtych wrogÓw za pomocĄ wymyŚlnych metod, np.: skomplikowanych maszyn z zapalnikiem, ŚmiercionoŚnych gazÓw, laserÓw i rekinÓw-ludoŻercÓw, ktÓre to metody pozostawiajĄ wrogom co najmniej 20 minut na ucieczkĘ. 10. Wszystkie ŁÓŻka maja specjalnĄ poŚciel, w ktÓrej koŁdra jest w ksztaŁcie litery L, tak, Że zakrywa kobietĘpo pachy, a faceta obok niej tylko do pasa. 11. Wszystkie torby wynoszone z supermarketÓw zawierajĄ przynajmniej jedna bagietkĘ. 12. KaŻdy moŻe pilotowaĆ samolot i, co lepsze, wylĄdowaĆ bezpiecznie, jeŚli tylko na dole, w wieŻy kontrolnej jest ktoŚ, kto bĘdzie mÓwiŁ, co i kiedy robiĆ. 13. Raz pomalowanych ust nigdy nie trzeba poprawiaĆ. Szminka nie zetrze siĘnawet podczas nurkowania. 14. Na pewno przeŻyjesz kaŻda bitwĘ, chyba Że popeŁnisz kardynalny bŁĄd i pokaŻesz komuŚ zdjĘcie ukochanej, ktÓra czeka w domu. 15. JeŚli chcesz wcieliĆ siĘw niemieckiego czy rosyjskiego oficera nie musisz znaĆ jĘzyka, wystarczy odpowiedni akcent. 16. WieŻĘEiffla widaĆ z kaŻdego okna w ParyŻu. 17. KaŻdy bohaterski mĘŻczyzna wytrzyma najgorsze tortury, ale gdy kobieta zacznie opatrywaĆ mu rany bĘdzie zwijaĆ siĘz bÓlu. 18. JeŚli widaĆ ogromnĄ szybĘ, za kilka chwil niechybnie ktoŚ zostanie przez niĄ wyrzucony. 19. JeŚli kobieta nocuje w opuszczonym domu, bĘdzie sprawdzaŁa kaŻdy, najlŻejszy szmer w swojej najseksowniejszej bieliĹşnie. 20. Nawet jeŚli bohater jedzie prosta droga, konieczne jest, Żeby krĘciĆ kierownica w prawo i w lewo co kilka chwil. 21. Wszystkie bomby sĄ wyposaŻone w duŻe czerwone zegary, dziĘki ktÓrym dokŁadnie wiadomo, kiedy wybuchnie. 22. Detektyw rozwiĄŻe sprawĘtylko wtedy, kiedy jest od niej odsuniĘty. 23. JeŚli zdecydujesz siĘjednak, Żeby zataĹczyĆ na ulicy; natychmiast przekonasz siĘ, Że wszyscy przechodnie znajĄ odpowiednie kroki. 24. Departamenty policji dajĄ pracownikom odpowiednie testy psychologiczne tylko po to, Żeby wybraĆ dwÓch partnerÓw, ktÓrzy w niczym siĘnie zgadzajĄ. 25. Wszyscy zagraniczni wojskowi i delegaci wolĄ rozmawiaĆ ze sobĄ po angielsku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CoŚ w tym jest, prawda ??? -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Calkiem niezle i... rzeczywiscie prawdziwe.
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:08 |