IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> gry - klasyka
Hator
post nie, 21 wrz 2003 - 00:45
Post #1

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

czy ktos moze rzucic jakimi fajnymi tytulami z Atarynki i Commodorca - sciagnolem sobie ostatnio emulator, ale kurcze na tym sie skonczylo bo nie pamietam fajnych tytulow w ktore mozna by pograc. :9:

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Jashi
post nie, 21 wrz 2003 - 10:57
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 9

Na Commodore i Atari to nie wiem co fajnego byŁo bo nigdy nie miaŁem jedynie co u kumpli sobie pograŁem.
Wiem jedynie co byŁo, jest i zawsze bedzie dobre na !!!AMIGĘ!!! JakbyŚ chciaŁ jakieŚ fajne gierce na AmisiĘto napisz. Zapodam ci fajne tytuŁy.
Commodore to zŁomodore, a atarowca wal z gumowca.
Kurde kiedyŚ to byŁy gierce... szybkie, miodne i masĘradoŚĆi sprawiaŁy.
A tera instalujesz 500 Gb i modlisz sie Żeby twÓj geforce piĘtnaŚcie daŁ rade. Pograsz trochĘi instalujesz nastĘpnĄ takĄ sobie gierke. OczywiŚcie czasami wyjdzie jakiŚ mocny tytuŁ ale to rzadkoŚĆ.

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
Hator
post nie, 21 wrz 2003 - 23:29
Post #3

FdZD

Z Amisi tez moga byc (jak najbardziej) - zapomnialem dodac :)
Walcie tytulami :)

--------------------

+Quote Post
Jashi
post pon, 22 wrz 2003 - 02:26
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 9

The Settlers (super), Cannon Fodder(super), Legion(kurde ta giera byŁa wypaŚna ale mi sie wiechaŁa), UFO, Dune 2(najlepsza strategia), Lotusy, Flashback(super, pamietam te extra przerywniki), Syndicate(hardcore), Ishar(fajany klimacik byŁ w isharach), Another World(super ale flashback mi sie lepiej podobaŁ), Benefactor(zajebista gierka logiczna), Mortal Kombat(pamiĘtam jak niedawno co PapieŻ przyjechaŁ to wpadli kumple o 8:00 i ŻeŚmy grali caŁy dzień zajebistey jest mortal), Gods(fajna zrĘcznoŚciÓwka), Crazy Cars 3, Burntime(extra klimat postnukleearny), Desert Strike(przeszedŁem ze 100 razy), Franko - The Crazy Revenge(po ukończeniu tego chciaŁem zrobiĆ porzĄdek na ulicy, IK+ (Internation Karate +), Lemmings, Pinball Dreams, Theme Park(w to teŻ ciupaŁem ile sie daŁo), Dyna Blaster, The Secret of Monkey Island(fajnista przygodÓwka), Goblins 3(zajebiste i z jajem), Football Glory(Świetna piŁa), Jungle Strike, Test Drive, Fury of the Furries, Gunship2000, Moonstone(tu to byŁo duzo krwi ale cholera nigdy nie skończyŁem bo zawsze sie wiechaŁ i pamiĘtam nie daŁo siĘstanu zapisaĆ, Perihelion(super klimat ale strasznie duzo po angielsku i odpadŁem), Shadow of the Beast 3(to moja pierwsza gra na AmisiĘ, ja pierdziele pamiĘtam jak mnie starzy opieprzali Że gram po nocach zarĄbiste to byŁo), Simon the Sorcerer, Soccer Kid, Shadow Fighter, Skidmarks(zarĄbiste samochodÓwki nie ma co!), Sensible Soccer(bez komentarza),Jetstrike(jedna z ostatnich gier w jakie ciupaŁem na Amisi), Golden Axe(gut)Za ŻelaznĄ BramĄ(takie to to doomopodobne strasznie trudne ale z kumplem do zajechania cioraliŚmy), Wing Commander, Street Fighter 2(ta gra to mistrzostwo!), Prehistorik, Pole Walki(fajne to to do pogrania z kumplem), Heimdall 2, Manchester United, Premier Division(ten menadŻer byŁ skromny ale kurde z kumplami graliŚmy systematycznie codziennie, zajebiste!), Fire Force, Yo Joe!, Toki, Crazy Football, Warzone, Lost Dutchman Mine(takie fajne farmerem sie byŁo), Body Blows(pamietam Że w tej gierce to sie nieĹşle trenowaŁ zmienianie dyskietek ale co tam miodzio!), Cadaver(zarĄbiste grywaŁem se w to po kilka godzin dziennie pamietam,Że skutkiem tego byŁo to, Że telewizor mi wysiadŁ, najpierw obraz przez pare dni sie ŚciemniaŁ i rozjaŚniaŁ, poszedŁ powielacz i stary mnie chciaŁ zaje... tyle mu tŁumaczyŁem, Że to nie od Amisi...)Elfmania, Stunt Car Racer, Space Hulk, Oscar, Baby Jo(fajne i przyjemne bobasem sie zapierdzielaŁo), Seek & Destroy, The Lost Vikings, Lionheart, Alfabet Śmierci(zarĄbisty klimacik w tej grze ale nie udaŁo mi sie jej ukończyĆ trudna nawet byŁa, przygodÓwka z digitalizowanymi zdjĘciami), Kajko i Kokosz, Pirates!(polecam!) Reunion(przy tym straciŁem gŁowe kumple chodzili i woŁali na mnie reunion bo mi tak odjebaŁo od te gry niby nic specjalnego ale...), Retaliator( teŻ byŁ niezŁy symulator, jak nie najlepszy pamietam kumpla co jak lataŁ to sie wychylaŁ razem z joystickiem:)
tak bym mÓgŁ wymieniaĆ do usranej Śmierci tyle tego byŁo ...
pamiĘtam te mecze w sensibla Ło kurde...
tera gry mi nie sprawiajĄ tyle radoŚci co kiedyŚ, pewnie dlatego,Że jestem juŻ starszy ale jakbym tera dorwaŁ AmisiĘz Pythonem(super Joystick)
to bym zajechaŁ!!!
Jak mi sie przypomni cos fajnistego to napiszĘ.

Ps.
Pozdro dla Ciupasa69 i K.mushi "mega amigowcy" w dawnych czasach !!!

--------------------
Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !

+Quote Post
Hator
post śro, 24 wrz 2003 - 20:50
Post #5

FdZD

Mialem juz wczoraj podziekowac ale gdy pisalem posta komp sie wiechnol wiec niniejszym czynie to dzis :) :50:

--------------------

+Quote Post
Misiek
post czw, 25 wrz 2003 - 00:27
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 19

A pamiĘtacie takĄ gierkĘ- Boulder Dash. ByŁa zajebista !!!
W ogÓle gry na AtarynkĘi Commodorka to byŁa poezja... aŻ siĘŁezka w oku krĘci...

--------------------
Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać
Odwrócony do góry nogami raj
Ten kraj, ten kraj, ten kraj ...

+Quote Post
Master
post czw, 25 wrz 2003 - 23:21
Post #7

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Ja jako byŁy wŁasciciel super-maszyny Commodore C64, moge Wam polecic nastepujĄce gierki, a graŁem bardzo duŻo. Szkoda ze juz wiekszosci niepamietam, ale postaram sie skupiĆ wink.gif
Przede wszystkim kultowa gra na C64 - Gianna Sisters , seria gier Bulder Dash(proste , ale wspaniaŁe) , Zorro , wyŚcigi PitStop 2, MicroProse Soccer, Agent USA(jezdziŁo sie pociĄgami po Usa i szukaŁo zakaŻonych wirusem ludzikÓw) , Vermeer( najlepsza gra ekonomiczna na C64),Premiere Division, Matchpoint . Narazie tylko tyle sobie przypomniaŁem. Skleroza wink.gif , ale mineŁo juŻ chyba z 7 lat albo wiecej...

+Quote Post
Misiek
post czw, 25 wrz 2003 - 23:36
Post #8

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 19

WŁaŚnie! Jak mogŁem zapomnieĆ o tej super gierce Agent USA (dziĘki Klocek za przypomnienie). FabuŁa tej gierki byŁa pierwsza klasa, szkoda tylko Że ludziki byŁy zastĄpione przez same kapelusze (hehe). Ale z chĘciĄ bym w niĄ zagraŁ... :)))
PrzypomniaŁa mi siĘjeszcze taka gra Spy vs. Spy, tego wyszŁy chyba nawet 4 czĘŚci. PoraŻajĄca akcja i rÓwnie poraŻajĄca grafika :)))

--------------------
Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać
Odwrócony do góry nogami raj
Ten kraj, ten kraj, ten kraj ...

+Quote Post
Hator
post pią, 26 wrz 2003 - 00:52
Post #9

FdZD

hehe - no wlasnie - Agenta USA to byl glowny powod do tego by przypomniec sobie stare dobre czasy gdy sie mialo Commodorca i Amige :4:
PS do tego co wymieniliscie z Amisi przypomnialo mi sie o : zeewolfie (super strzelanka helikoptere i to na 1 dyskietce -mniam), silent service, power drive, lazarus, sensible golf, turrican, k240.
Jak cos sie wam jeszcze przypomni to walcie smialo - im wiecej gier do pogrania tym lepiej.
PS jak ktos ma jakie pytania co do emulatora Amigi to moge pomoc (w miare kumam a najwazniejsze to to ze udaje mi sie to wszystko uruchomic :bravo: )

--------------------

+Quote Post
ania
post pon, 29 wrz 2003 - 09:58
Post #10

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 23

Co prawda juŻ nie bardzo pamiĘtam co byŁo na AtarynkĘa co na AmigĘ, ale z takich typowo kultowych gierek krÓlowaŁy u mnie:

Montezuma (tylko do tego byŁ potrzebny kolorowy monitor - na czarno-biaŁym ni w zĄb nie byŁo widaĆ, ktÓry klucz jest czerwony, a ktÓry niebieski)

Seven Cities of Gold - jako Krzysztof Kolumb kolonizowaŁo siĘnowe lĄdy

Mule - gierka ekonomiczna - super :-)

Archon, Prince of Persia - klasyka

wspomniany tu Agent USA - geografiĘStanÓw znaŁam lepiej niŻ Polski wink.gif

Wszelakie wyŚcigi i zawody sportowe. ZrĘcznoŚciÓwki.

PamiĘtam, Że mÓj brat cioteczny przyszedŁ kiedyŚ do mnie z rĘkawicĄ bokserskĄ, bo jedna z gierek wymagaŁa krĘcenia joystikiem w kÓŁko (w ten sposÓb siĘbiegŁo, a to byŁa jakaŚ olimpiada) i nie chciaŁ, Żeby mu siĘodcisk zrobiŁ na rĘce wink.gif

A w ogÓle to z mojej przygody wspominam sobotnie wypady na gieŁdĘ, kupowanie kaset, a pÓŻniej dyskietek i to oczekiwanie - wgra siĘczy nie?

Pozdrawiam

Ania

+Quote Post
MayQ
post wto, 30 wrz 2003 - 02:30
Post #11

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 10

Ehh...Ja tam zaczynaŁm od kochanej Amisi 500 :) Sentyment jak nie wiem Łezka sie krĘci. DostaŁem gierke to Łooooo!!!! GraŁo sie i graŁo :) Żadnych problemÓw Że maŁo ramu, Że GF 90000 wysiada i Petiak 70 GHz maŁo. Nie ChciaŁo mi sie czytaĆ posta Jashiego( za dŁugi) ale na Giana Sisters to zŁamaŁem 2 joy-sticki (czy jak to sie pisze). A North & South Łooo zodbywanie fortu i te szoty z armat :) Albo Defenders Of The Crown...moja ulubiona ahh te katapulty i walka w zamku:) Dune 2...uuu zgarnoŁem od Jashiego ale wypas (on miaŁ juŻ amisie 600). Lotusy :) gra fajna i muza zajbeista (zwŁaszcza w 2). A Final Fight.... zajebaĆ kolesiowi rurkĄ w metrze :)hahahaha a apmiĘtacie FRANKO (FRANCO-nie wim jak to byŁo) i nie byŁo, Że grafika kieopska, Że pixel i vertex kiepski, Że DX 9 wymaga, Że 8 potokÓw, Że 128 na karcie, hmm... 1 MB ramu i takie osiĄgi a teraz 256 i MAŁO!!!!!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:34
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza