![]() |
![]() |
Guest_kapral_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
AMBROZJA - jedyny sluszny wybor.
![]() -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Da Grasso bardzo dobra, Pizzera Raj rowiez pysznosci z dobrym piwkiem i La Bomba za cene i rowniez bardzo dobra.
Najgorsza? Pizza American kolo "dwojki" pizza tak okropna na ciescie francuskim czy czyms podobnym do takiego ciasta. Tele Pizza robi rowniez dobra pizze "carbonara" tylko cena niestety nie dla studenta ;-) BTW. Ten topic jest zly! bo czlowiek sie glodny robi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Najgorsza? Pizza American kolo "dwojki" pizza tak okropna na ciescie francuskim czy czyms podobnym do takiego ciasta. To nie jest dobry temat, bo to rzecz gustu. Mnie na przykład pizza z "American" bardzo smakowała i jeszcze pamiętam, że dostałem jakieś smaczne dodatki [inna rzecz, że ostatni raz zamawiałem stamtąd dość dawno i może coś się zmieniło]. A np. z takiej Ambrozji pizza mi nie smakuje odkąd odszedł jeden z kucharzy aczkolwiek "na piwku" można tam posiedzieć ![]() |
|
|
Guest_Gość_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Americana jest wg mnie OK, ale to kwestia gustu, bo ciasto francuskie nie jest na pewno hm... typowe dla pizzy. Pizzeria Vinci na Morcinka tez jest niczego sobie, aczkolwiek bez rewelacji, tak samo Raj, w ktorym przydaloby sie wprowadzic jakies nowosci, bo troche mnie nudzi kilka tych samych rodzajow pizzy od lat.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Kurde przejeżdzając autobusem w któryś dzień wieczorem nie wiem czy dobrze widziałem.
![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja również polecam Ambrozje, zwłaszcza, że jestem leniwy i zamawiam głównie do domu a mogę przejrzeć co i jak na ich stronie (a tak majai to z aktualnym cennikiem) i w dotychczasowych kontaktach z nimi miałem tylko jeden raz zastrzerzenie co do jakosci i ceny (ale to chyba była improwizacja samego dostawcy) i więcej się to już nie powtórzyło, odkąd proszę o podanie sumy jaką mam zapłacić prze telefon (wtedy to ja mam wpływ na wysokość napiwku jaką daję)
-------------------- |
|
|
Guest_gościu_* |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
przede wszystkim pizza z retro przy ulicy długiej, teraz już jadam pizzę tylko tam, polecam kuku ryku, chłopską, wiejską, warto choć raz spróbować, choćby dla porównania z innymi
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 25 lis 06 Nr użytkownika: 333 ![]() |
U mnie wygrywa Prima z Mydlic oraz Vinci z Brodweju
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A ja sobie - dla odmiany - zamówiłem z daGrasso - efekt:
- dowóz: ekspresowy, nigdy jeszcze tak szybko nie dostałem pizzy ale... trzeba za dowóz zapłacić extra [2 pln] ![]() - pizza: w smaku bez rewelacji, powiedziałbym, że słabawa nawet, natomiast przeznaczona dla smakoszy bibułkowego ciasta - jest tak cienkie, że prześwituje światło przez nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
to ja polece pizzerie nie w degie ale blisko
pizzeria&pub "kanion" w bedzinie na kollataja(na swiatlach przed mostem kolejowym,po lewej stronie)lokal duzy,jakis tam klimat ma<w porownaniu do degie to tylko "raj" >pizza naprawde super,duzy wybor,ceny przystepne.polecam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zarzekałem się jak żaba błota, że nie będę kupował pizzy w Ambrozji ale kiedyś byliśmy ze znajomymi w Gondoli i poczuliśmy głód. Barmanka zaoferowała pizzę, jak się okazało przywiezioną z Ambrozji. Powiem krótko - była naprawdę niezła, zwłaszcza ciasto smakowało wyśmienicie. Później kilka razy skorzystałem z ich oferty, w różnym gronie - i generalnie wszycy chwalili. Mają w ofercie taka pizzę super max - czeka się na nią długo, bo się piecze dłużej niż normalna, ale warto. Trzeba sie upominać o napoje - przy rachunku powyżej 20 zł pół litra pepsi, powyżej 30 - litr.
Telepizza też nie jest najgorsza, szczerze powiedziawszy bardziej mi smakuje w telepizzy niz w pizza hut, może wystrój lokalu bardziej siermiężny ale pizza smaczniejsza. Jak już mówię o pizza hut to polecam pizzę wiejską z takimi kawałkami mięska o smaku anyżku, niezła. Zauważyłem, że są różnice w smaku pizzy pomiędzy lokalami ph - lepiej mi smakuje w SCC w Katosach niż np. w M1 w Czeladzi. Przy okazji - macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy na pizzę? W szczególności interesuje mnie dobry przepis na ciasto, bajlaga to kwestia wyobraźni i chęci eksperymentowania. PS Przepis na ciasto już mam, dzięki. Ten post edytował Dami7 nie, 11 lut 2007 - 13:53 -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja pizzy często nie jadam i nie mam aż tak dobranego smaku - jak tylko jest robiona jak należy w odpowiednim piecu, to mi przejdzie
![]() A teraz odpowiedź bodaj do Kwintosza o "La Bombę": Otóż pizzeria ta miała kiedyś siedzibę tam, gdzie teraz jest bar (cholerka - zpomniałem nazwę) na 3-go Mają z tyłu kamienicy w okoliach rogu ul. Okrzei i 3-go Maja. Nawet przez 3 miesiące tam woziłem pizzę keidyś na jesień (chyba to był 2004 r.) I od razu mówię, że w takim wydaniu, jakim ta pizza była robiona wtedy i jaka była obsługa i kto tam pracował - zupełnie nie polecam!! Ale od jakiegoś roku zmienił się właściciel, który zmienił nazwię na "La BAMBA" i zmienił się też lokal pod Mandarynem, tam gdzie dawniej była pizza u Belga. Teraz można tam chyba zjeść pizzę na miejscu jak i zamówić na telefon, a w starym miejscu była tylko na telefon, ew. do sąsiedniego baru. Nie wiem dokładnie, jak teraz jest z tą "La Bambą", bo ponoć też cieńko przędzie. Jednym słowem - pizzerii Ci u nas dostatek! Ale ceny jakby dalej stoją w miejscu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Skoro odgrzewamy temat, to podzielę się opinią o pizzy z niedawno otwartego klubu Puls na Broadway'u.
Zamawiałem tam pizzę już 3 razy, za każdym razem była OK. Spokojnie można zaryzykować i zamówić tajemniczą pizzę szefa kuchni. Ja się jeszcze nie rozczarowałem. Wadą tego lokalu jest to, że otwierają dopiero o 15:00. Faktycznie pizzerii namnożyło się ostatnio w Dąbrowie jak chyba nigdzie na świecie. Ale konkurencja zazwyczaj wychodzi wszystkim na dobre. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 28 sty 08 Nr użytkownika: 1,064 Płeć: Mężczyzna ![]() |
!!!!!!!!Vinci jest do niczego.Robią wałki na dodatkach pizza ogromniasta a na niej pustki.osobiście odradzam.!!!!!!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 90 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Strzemky Nr użytkownika: 921 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja zdecydowanie polecam pizzę w Pulsie... Dla mnie bomba
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
potwierdzam, dla mnie też bomba ale nie La Bomba
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Właśnie jestem w trakcie konsumowania pizzy firmowej z pizzerii TELEPRIMA. No cóż: Sosy co prawda gratisowe, ale miast czosnkowego, czuję tam mnóstwo kefiru:/ Ciasto twarde,bez wyrazu. Dużo dodatków, owszem, ale jeszcze muszą nad ciastem popracować. Co do najlepszej pizzy w DG - myślę, że takową podają w Malwie na ul.Jaworowej. I zdania długo jeszcze nie zmienię:]
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TELEPRIMA? A która to? Ta na Żeromskiego na moim osiedlu? Tam jest ale chyba PRIMA po prostu! Jak byłaś w lokalu konsumować to szkoda, że nie wiedziałem wcześniej bo bym zajrzał i CIię obejrzał
![]() EOT :] |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 16 cze 08 Nr użytkownika: 1,340 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pizzseria Raj
-------------------- W iluż urnach wyborczych złożono popioły społecznych nadziei!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: śro, 15 paź 08 Nr użytkownika: 1,889 Płeć: Kobieta ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Chciałam poinformować, że już niebawem na Alejach otwiera się nowa pizzeria
![]() jej cechą charakterystyczną będzie to, że klient sam wybiera składniki pizzy i nie ma pizz standardowych ![]() wystrój będzie ciekawy, ciepły, pizza będzie robiona na oczach klientów a kolory wnętrza nastroją nas energetycznie! i co najważniejsze, pizzeria będzie czynna do 2 w nocy codziennie ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
czyżby GRUBY BENEK?
![]() to jakaś ogólnopolska sieć jest podobno, są np w Jaworznie i tyle o tym słyszałam ![]() trzeba będzie iść i spróbować ![]() |
|
|
![]()
|
|
oczywiście
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jadałem w grubym benku w częstochowie. bardzo pozytywne odczucia. i zawsze baaaardzo dużo sera dają
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
http://www.stonehenge.pl/index.htm/dabrowa...cza/dojazd.html
Od lat najlepsza pizza w Sosnowcu, teraz w centrum DG. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 22 mar 07 Nr użytkownika: 593 ![]() |
http://www.stonehenge.pl/index.htm/dabrowa...cza/dojazd.html Od lat najlepsza pizza w Sosnowcu, teraz w centrum DG. Słaba ta stonehenge i to odczucia nie tylko moje ,ale też wielu znajomych, polecam Santorini. |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ma ktos moze z was dokladny adres tej pizzeri ktora powstaje na alejach ? i wie moze ktos od kiedy bedzie ona czynna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
a czy Santorini nie należy do tego samego gościa co Vinci?? do takiego sympatycznego Włocha?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 29 paź 08 Nr użytkownika: 2,243 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecam Pizzerie VINCI na Morcinka 1. Jeśli chodzi o mnie to jak narazie najlepsza:) i miła obsługa:)
|
|
|
![]()
|
|
zgadzam sie... nie wiem czy też sie z tym spotkaliście ale kiedy ja byłam w Vinci to szef lokalu sam zaproponował nam pizzę, polecił dobre wino i porozmawiał z nami chwilę
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: pią, 04 lip 08 Nr użytkownika: 1,362 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pizzy w Santorini nie jadłem ale ciapate i kanapeczki zapiekane - iście wyborne:) przede wszystkim godna polecenia jest obsługa, bo w dg to bardzo z tym lichutko, chamstwo i tyle:) a w santorini i w Vinci mozna na chwile poczuć sie jak w cywilizowanym kraju. Ceny niezawyskoie, naprawde same plusy (jak dla mnie) . sowa a czy ten miły Pan nie jest Grekiem:P?
|
|
|
![]()
|
|
pozwole sobie odpowiedzieć za sowe, tak jest
|
|
![]()
|
|
Patrimonium, Maryhna- przepraszam, zawsze byłam przekonana że jest Włochem....
![]() co do Vinci to potwierdzam słowa Maryhny, jak tam kiedyś byłam to nawet dostałam lampkę winka gratisowo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
może masz racje, już sama nie wiem
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: śro, 05 lis 08 Nr użytkownika: 2,358 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zdecydowanie polecam dwa miejsca w klubie Puls i Retro maja tam najlepsze pizze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Gruby Benek na Alejach już otwarty, przynajmniej przejeżdżając ludzi w środku widziałem
![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
tak, otwarcie było późnym wieczorem we wtorek
|
|
![]()
|
|
Kwintosz! Przejeżdżałeś ludzi w środku?
![]() ![]() EOT ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jak wypada Pizzeria Dominium w CH Pogoria? Ktoś już konsumował?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 02 paź 07 Nr użytkownika: 821 Płeć: Kobieta GG: 6791698 ![]() |
Testowaliśmy ostatnio Grubego Benka na Alejach i powiem szczerze pyszna pizza! Panowie z obsługi przemili tylko nad tymi paniami mogliby popracować ;/ (i nad ich sprzątaniem po klientach,bo jakieś takie "nieruchawe" to kobietki i z takim niemiłym akcentem
![]() ![]() No ale jeżeli ktoś jest fanatykiem pożerania swojej pizzy w domku to jak najbardziej polecam! Duża, niedroga i sam sobie wszystko komponujesz, przy tym dają duuuużo sera ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: śro, 05 lis 08 Nr użytkownika: 2,358 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pizzeria Gruby Benek jak najbardziej na +dobre ciasto i duuuużo sera za niewielka cene
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie w Benku zdecydowanie za dużo sera dają :/
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
mnie najbardziej smakuje: raj, da grasso, najgorsza to ambrozja i taka koło huty katowice, ale zapomniałem nazwy
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zdecydowanie mogę polecic Primę na Żeromskiego.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: nie, 14 gru 08 Nr użytkownika: 2,896 Płeć: Mężczyzna ![]() |
według mnie najgorszy jest świniobar czyli inaczej ambrozja!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
wziąłem ostatnio grubego benka:
- pani z którą rozmawiałem przez tel. składając zamówienie, była troche nierozgarnięta, 7 razy trzeba jej było powtarzać co chce. - sama pizza niezbyt dobra, gumowate ciasto, pomielone dodatki i sosy bez smaku w iloścityle co koń napłakał - ale najgorsza była sraka która nas złapała po zjedzeniu tej pizzy NIEPOLECAM ! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 02 gru 08 Nr użytkownika: 2,754 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja chwale Telepizze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: wto, 06 sty 09 Nr użytkownika: 3,106 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie polecam Pizzy Dominium w Pogorii. Ceny wysokie, w zamian za to teoretycznie obsługa kelnerska, ale pozostawiająca wiele do życzenia. Czekaliśmy z żoną 10 min. aż obsłuży nas kelnerka i z 20 min. na pizze. Smak przeciętny, ale to oczywiście moja subiektywna ocena.
Polecam za to Pizze Raj na Królowej Jadwigi. Bardzo mi smakuje i ceny rozsądne. Ale samoobsługa, coś za coś. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 31 mar 09 Nr użytkownika: 3,265 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Testuje pizzę w każdym jednym mieście ( no prawie każdym ). Oczywiście nie lubię gumofilców w stylu telepizzy, benka czy dagrasso. Tych co wymieniłem bez sosu nie da się jeść, a dobra pizza wyróżnia się tym, że smakuje tak dobrze, że sosu nie chce się używać.
W DG to Stonehenge jest dobra no i w Santorini ostatnio miałem zjeść pizzę, ale skusiłem się na Gondoliere - to jest dopiero dobre. Nawet do Włoch ( nie chodzi o W-wę ) się kiedyś wybrałem i generalnie te wszystkie sieciówki nic nie mają wspólnego z włoska pizzą. To jest pizza w stylu amerykańskim. To samo RAJ z tym swoim grubaśnym ciastem. Są oczywiście różne smaki i niektórzy lubią zbliżoną do tradycyjnej, na cienkim cieście, gdzie samo ciasto jest smaczne, inni lubią takie co trzeba utopić w sosie czy ketchupie by zjeść. Kwestia gustu. Dla zwolenników tradycji w DG polecam: - Stonehenge - Santorini ( lub odwrotnie ) i dalej w Katowicach - La Grotta - Sicilia Ważna sprawa, w tych wyżej co polecam, zawsze widać jak i z czego robią twoją pizze. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,204 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stonehenge-najgorsza pizza w dabrowie..ciasto tak cienkie ze mozna je łamac w rekach,skladnikow i sera sladowe ilosci...
Gruby Benek-tak jak ktos wczesniej napisal po tej pizzy jest sraka to prawda....:/ odradzam te dwie pizzerie juz lepiej kupic mrozona pizze w markecie niz tam powaga... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja dzisiaj poraz kolejny kosztowałem pizzy z LaGrande, naprawde mi smakuje... a ten posmak kurkumy w cieście - bezcenny
![]() |
|
|
![]()
|
|
no stonehage to jakaś padaka a nie pizza, nic to niema wspólnego z pizzą. Twarde ciennkie ciasto, śmierdzące pieczarki i sos pomidorowy który konsystencją przypomina pomidorową z jednej puszki przecieru. bleeee, gorsza jest tylko pizzeria angelo.
|
|
|
![]()
|
|
Stonehenge-najgorsza pizza w dabrowie..ciasto tak cienkie ze mozna je łamac w rekach,skladnikow i sera sladowe ilosci... Gruby Benek-tak jak ktos wczesniej napisal po tej pizzy jest sraka to prawda....:/ odradzam te dwie pizzerie juz lepiej kupic mrozona pizze w markecie niz tam powaga... No popatrz, jakie to są różne opinie i gusty - kumpel wymienił właśnie Stonehenge jako pizzeria na 2 miejscu w DG, a na 1... krytykowaną powyżej pizzę Gruby Benek! ![]() Ten temat w ogóle jest do d... bo zależy to jaki kto ma gust i smak - mi tam pizza w Stonehenge smakowała, choć faktycznie ciasto było bardzo cienkie i twarde - ale smak dobry, wypieczony i szło pojeść ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Wczoraj jadłem u Grubego Benka i musze powiedzieć, że jestem mile zaskoczony
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pon, 18 maj 09 Nr użytkownika: 3,324 Płeć: Kobieta ![]() |
witam,
nowo otwarta pizza - grill Drewienko na Struga. Pizza rewelacja i ceny przystepne. Dowoz gratis. Piwko ponizej 5zl!!!!!! Szkoda tylko ze nie blisko przystanku autobusowego w centrum - ale goraco polecam |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
No właśnie w Benku zdecydowanie za dużo sera dają :/ Człowiekowi nigdy się niedogodzi, w jednej za mało w drugiej za dużo, w jednej za chude ciasto w drugiej za grube ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja właśnie skończyłem pizzę z American (na Królowej Jadwigi obok technikum). Nie pamiętam czy już tam kupowałem, chyba nie, ale ta dzisiejsza pizza naprawdę mi smakowała, była lepsza niż z DaGrasso, skąd do tej pory brałem najczęściej (jakaś z tuńczykiem i oliwkami to była, Manhattan bodajże). Także polecam, zwłaszcza jak ktoś lubi konkretniejsze ciasto zamiast "papierowego"
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pią, 22 maj 09 Nr użytkownika: 3,327 Płeć: Kobieta GG: 2269365 ![]() |
Witam, ostatnio odwiedziałam znajomych na Mydlicach i wracając do domu natknełam się z kumpela na nowo otwartą pizzerie Drewienko-Pizza&Grill, ul.Struga. Pomyślałysmy, ze wejdziemy i coś zjemy.
Zamówiłysmy pizze i co? poprostu rewelka!!!! Gorąco polecam, powiem szczerze,że jeszcze takiej pizzy w Dąbrowie nie jadłam, a w nie jednej pizzerii byłam. Do tego ceny rozsądne i piwko lane tanie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 25 lis 06 Nr użytkownika: 333 ![]() |
Witam
Na wstępie zaznacze ze nie jestem związany z żadna pizzernia w DG i innym miescie i pizza to jedynie mój przysmak. Do dnia dzisiejszego za najlepsza pizzernie w DG traktowałem pizzernir Vinci. Może troche droga ale zawsze z klasą. Pizza przepyszna, wspaniały wystrój, miła obsługa. inne potrawy też wspaniałe. Byłem tam poprzednio z 10 razy i zawsze wszystko było Ok... Do dnia dzisiejszego. Przybyłem tam z małżonką około godziny 19. Ucieszony że są miejsca zasiedłem w samym końcu sali. wtedy nie myślałem że jest podejrznie mało ludzi. Był tylko zajęty jeden stolik przez dwójke małolatów którzy na zawieszonym LCDeku oglądali chyba Brzydule (nie siedze w tym wiec nie jestem pewien). Chodz nad stolikiem było ciemno siedliśmy i czekaliśmy na obsługe która zawsze zjawiała się momentalnie. Nie tym razem. Nad stolikiem było tak ciemno że nie można było nic dostrzec w menu. Po 10 min stwierdziłem że Pani nas nie zauważyła jak wpadliśmy do lokalu. Wstałem podszedłem do bufetu i poprosiłem o zapalenie światła nad stolikiem. Pani kręcąc nosem z wielką łaską zapaliła światło. Sądząc że obsługa zaraz podejdzie szybko wybraliśmy pizze jaką chcemy i napoje jakie bedziemy pić w oczekiwaniu na pieczenie. Po 20 min oczekiwania stwierdziłem że może w tym lokalu zmieniły się zasady i że jest samoobsługa. Wstałem. Podszedłem do baru. Na to pani odesłała mnie do stolika dodając że zaraz przyjdzie tylko wyjmie bagietki z pieca. wyjęła. Ale chyba było w lokalu tak dużo ludzi ( my i dwójka małolatów od brzyduli) że o nas zapomniała. pomyslałem że nie ma sie co stawiać bo kuchareczka jest nam gotowa w rewanżu w pizzy zaserwować naprzykład swoje slinotoki postanowiłem zabrać żone na inną pizze. nie bede pisał gdzie pojechaliśmy żeby nie było zaraz że jestem spokrewniony z tą pizzernia. Dodam tylko że zjadłem tam niezłą pizze i wypiłem dobre piwo marki masowej. Jestem tylko ciekawy czy Vinci nadal serwuje tak wspaniałe pizze, bagietki, sałatki jak jeszcze 1/2 roku temu. Ja straciłem tam dziś cenną godzine i nawet nikt nie raczył do mnie podejść do stolika. Pozdrawiam Puszka |
|
|
![]()
|
|
kiedyś chodziłem do vinci na bagietki i browar i wszystko było w porządku, świeże i podane przez miłą obsługę. Ale ostatniego lata, dwa razy dostałem bagietki raczej nie pierwszej świeżości, jeżeli chodzi o pieczywo i z fatalnym mięsem imitującym kebab, więc już tam nie pójde. Pizza w tym lokalu jak dla mnie jest nie dobra. Jeszcze gorzej jest w Santorini tego samego właściciela z potrawą mającą być gyrosem/kebabem czy kij wie czym jeszcze. Dostałem zimne mięso, przypadkowy zestaw warzyw i sos który zamiast być pikantnym ( uwielbiam naprawde pikantne tureckie sosy chilli ), był poprostu zwykłą pomidorową wodzianką z dodatkiem opakowania żyletek. Także lokale tego blond włosego pana omijam z daleka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Gruby Benek - dla mnie zdecydowanie na tak.
Stonehenge - mieszane uczucia mam po pierwszej wizycie w lokalu w DG, pizza była dobra, ale: obsługa strasznie wolna - tylko na kawę na początku czekaliśmy krótko, potem nawet piwa się nie można było doczekać (a na ostatnią pizzę czekaliśmy ponad 45 minut), w dodatku brakło pieczarek i salami - chyba nie tak trudno się domyślić, że w sobotę ludzi będzie więcej i podstawowe składniki do pizzy warto mieć w większej ilości? Dobrze, że ser był ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tobie też brakło pieczarek i salami?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Gruby Benek był moim faworytem, ale po ostatnio zamówionej pizzy chyba przestanę w ogóle tam zamawiać.
Pizze zamówiłem koło 23:40, Pani z obsługi powiedziała, że za godzinę będzie, pizza dotarła spóźniona o 40 minut, dostawca jakiś dziwny, trzech młodziaków w samochodzie, stary grat notabene, rozłożeni w aucie jakby spali tam, zero kultury, jeszcze musiałem na ulicę wylecieć, żeby ich znaleźć, bo w uliczkę już nie wjechali wjazdową. Tragedia. Ale to jeszcze nic, bo na drugi dzień rano miałem niezłą biegunkę po tej pizzy, czego się szczerze mówiąc nie spodziewałem... A no i jak dzwoniłem to brakło kurczaka... Którego też uważam, za główny składnik ;P |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Małżonka właśnie wróciła z odwiedzin u Grubego Benka. Z przyczyn od niej zależnych pizzy nie jadła, ale postanowiła się nachłeptać zimnej mineralnej. Nic z tego. No to może ICE!!!tea. Też porażka. Napoje owszem są w lodókach, ale te są wyłączone. Nawet piwo ciepłe. Skończyło się na herbacie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po ostatnio zamówionej pizzy u Grubego Benka zmieniłem o tej restauracji zdanie.
Zamawiałem u nich bardzo często i jak wziąłem mega to była naprawde konkretna, a sera to tyle było, że nieraz był na pudełku i jak mi ją dostarczyli to była ciepła i się jadło z przyjemnością. Zamawiałem ostatnio pani powiedziała, że kierowca jest w trasie i będę musiał poczekać 1 godzinę. Jak się okazało pizze dostałem 2 godziny później. Gdy otworzyłem pudełko to poczułem się jakbym widział mrożoną pizze z Kauflanda.Była zimna, cienka i nadawała się tylko po żeby jechać do Benka i pokazać jaką odwalają kaszanę !! A najlepsze jest to, że jak ostatnio dostałem ulotkę i wyraźnie na niej pisze dowóż do domu lub firmy od 0,99zł, a pani zawsze przypomina, że dowóz bodajże od 20zł. Myślą jak już weszli na rynek, zadebiutowali się dobrze i teraz odwalają kaszanę to klientów będą mieć wiecznie, niestety nie bo ja już u nich nigdy nie zamówię i innym też to odradzam. Niemam innego wyjścia jak tylko powrócić do Da Grasso ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował Lui czw, 07 sty 2010 - 22:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja jak na razie nie narzekam. A co do tego 0,99 - to nie jest koszt dowozu, a nie kwota zamówienia?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja to źle napisałem, ale niestety już niemam ulotki i się nie poprawie, ale zdaje mi się, że na ulotce piszę, że dowóz chyba za darmo
![]() Niestety nie jestem tego pewien, więc jak ktoś wie to niech napisze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niemam innego wyjścia jak tylko powrócić do Da Grasso ![]() Ja się do nich bardzo zraziłem jak kiedyś dostałem pizze z starymi czarnymi pieczarkami, do tego ciasto było mokre co dawało efekt jedzenia gumy. Od tamtej pory tam nie zamawiam, Gruby Benek też ostatnio robi pizze jakby im nie zależało na klientach. Od nie dawna wdrażam robienie pizzy samemu w domu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja ostatnio biore dominium przez neta, póki co nie narzekam. Raz po benku też miałem srake, a pani przez telefon przyjmowała zamówienie bełkotliwym głosem przez 10 minut co chwile dopytując się co ma być.
|
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja polecam pizzerie w Sławkowie
Diablo II S.c. Pizzeria ul. Rynek 19 41-260 Sławków tel.: 032 261 66 00 Do Strzemieszyc dowóz ok 4 zł Trochę daleko od centrum DG ale Ja akurat jestem ze Strzemieszyc wiec do mnie dowożą bez problemu Sok jest gratis Napiszcie co o niej sadzicie jak ktoś się wybierze Pozdrawiam . -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: śro, 13 sty 10 Nr użytkownika: 3,655 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie daleko od benka jest pub Retro ul. długa 14 gdzie podają bardzo dobrą pizzę, polecam. Jeden minus nie mają dowozu, ale można w miłej atmosferze zjeść na miejscu. Ja akurat preferuję pizzę prosto z pieca
![]() |
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 18 lut 10 Nr użytkownika: 3,719 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja już nie zjem pizzy w Da Grasso koło Merkurego bo mam jedną osobę która tam pracowała i wiem co się tam działo i jak jest robiona tam pizza.Może was zaszokuje ale sosy nie robią pracownicy tylko kierowcy
![]() ![]() Szkoda tylko że w DG nie ma Pizzy Hut jak by była to wszystkie pizzerie by zbankrutowały w DG :/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zwolnili ją to teraz opowiada niestworzone historie
![]() |
|
|
![]()
|
|
A ja już nie zjem pizzy w Da Grasso koło Merkurego bo mam jedną osobę która tam pracowała i wiem co się tam działo i jak jest robiona tam pizza.Może was zaszokuje ale sosy nie robią pracownicy tylko kierowcy Hehe ja znam pizzerię w DG, gdzie zamiast szynki dawali mielonkę i nikt się nie burzył. Nie ma co szaleć, niestety teraz wszędzie tak to wygląda... Podejrzewam, że PH też nie przepłaca za surowce (choć pewnie aż tak nie przeginają), kwestia przyprawienia ![]() ![]() Szkoda tylko że w DG nie ma Pizzy Hut jak by była to wszystkie pizzerie by zbankrutowały w DG :/ ![]() ![]() PS. Ostatnio pierwszy raz jadłem w Stonhenge no i pizza bardzo dobra ale pod warunkiem, że ktoś lubi cienkie ciasto (mnie nie przeszkadza), nie wiem czy można zażyczyć sobie grubsze. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,204 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pizza Hut jest słabe...
Ostatnio jadlem super suprim ,dało sie zjesc ale : za mało sera i mala ta pizza a cena..duza a! i trzaba bylo prosic sie o sos |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 18 lut 10 Nr użytkownika: 3,719 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 16 mar 10 Nr użytkownika: 3,772 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam.
Polecam pizzę w Retro na ul. Długiej w DG. Jak do tej pory lepszej nie jadłam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie skończyłem pizzę od Grubego Benka, po raz pierwszy tam zamówiłem i zachwycony nią nie jestem :/
Wygląda i smakuje trochę jak "domowa" ale domową to wolę zrobić sobie sam i powrzucać wszystko co lubię, od pizzerii oczekuję pizzy "profesjonalnej". Gruba, w smaku mdła i jakaś taka ciapowata. Do tego sosy niezbyt dobre. W moim rankingu dąbrowskich pizzerii Benek na razie na miejscu ostatnim ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To gdzie obecnie jest tania dobra i z dostawa pizza (tylko bez jakiś horrendalnych cen minimalnych na zamówienie) ?
|
|
|
![]()
|
|
Ostatnimi czasy do pizzeri w Dąbrowie mam zmienne zdanie, ale może warto się wybrać do Pizzy Hut bo jest od jakiegoś czasu ta promocja "płacisz 20 zł, a jesz ile chesz"
![]() Ten post edytował Lui pią, 02 kwi 2010 - 21:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Oo kurde nawet nie wiedziałem, a ostatnio kumpel mnie chciał wyciągnąć do Czeladzi na tą właśnie promocje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest dla sałatek oferta i dla pizzy oto link: http://www.pizzahut.pl/Oferty_specjalne/Fe...l_Pizzy,36.html
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
Pizzą z Grubego Benka zachwycają się znajomi, ale ja osobiście nie jadłam, więc nie mogę się wypowiadać. Kiedyś z Raju smakowała mi bardzo, teraz jadam tylko i wyłącznie w Santorini. Właściciel się chyba zmienił, ale poziom ten sam i pizzunia wyborna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Jeśli chodzi o mnie to pierwsze miejsce Gruby Benek:)
Najgorsza pizza to Dominium(robią to chyba ze starych surowców).Próbowałem też "lazanii" i zdecydowanie odradzam bleeee!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Ja na mieście jadam zwykle w DaGrasso, pizza w porządku i pyszne sosy
![]() A jak biorę do domu to kupuję w Raju i sam odbieram, w te dni kiedy jest 50% zniżki. Wiejska Molto Grande najlepsza ![]() ![]() Na telefon zamawiam za to w Carpizzy zazwyczaj. |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Kaloryfer a w jakie dni ta promocja ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
ostatnio była w środy
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Środa nadal aktualna, bo dzisiaj byłem po pizzę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Był już ktoś w nowej pizzeri FRESCO która wczoraj została otwarta w Gołonogu?Prosze o opinie?
|
|
|
![]()
|
|
A ja sobie dla testu zamówiłem w ANGELO (chyba w tym temacie nic o niej nie widziałem) i muszę powiedzieć, że pizza była super
![]() PS. Zamawiałem dużą Funghi + kurczak na grubym cieście jakby co, bardzo dobry zestaw |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pią, 05 mar 10 Nr użytkownika: 3,748 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedyś prym wiodła Vinci, teraz niestety bardzo się popsuła. Lepiej tam zamówić sobie ich niektóre wynalazki jak gondoliera albo ta pizza ala spagetti. Od zawsze smakuje mi też pizza z Raju, ale to trzeba lubić po prostu. Ważne jednak, że utrzymują tam jeden stały wysoki poziom i ciężko się zawieść jak ktoś lubi tego typu pizze. Od jakiegoś czasu również Benek mi posmakował - to taki typ trochę ala Raj.
Najgorszą pizze jadłem chyba w Carpizzy, niestety ;/ Mimo, że znajomi prowadzą ten interes, to o pizzy nie powiem nic dobrego. No chyba, że coś się zmieniło w przeciągu ostatnich 2 miesięcy. DaGrasso czasem też mi smakuje, ale tam niestety często się zdarza nieświeża cebula i namoknięta, nasiąknięta zapachem cebuli (nieświeżej) pizza. Sosy faktycznie mają bardzo pyszne. Podobnie w Vinci choćby. Co do Angele jeszcze nie jadłem, ale skoro polecacie to trzeba spróbować ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
Byłam wczoraj w Dominium i niestety po 10 min. czekania na obsługę wyszłam. Minus dla tej restauracyjki;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Odnośnie Dominium. Czekoladowa pizza którą się reklamowali to po prostu ciasto posmarowane nutellą i kilka kawałków ananasa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:05 |