![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: wto, 06 mar 12 Nr użytkownika: 4,958 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam.
Chciałbym zostać członkiem komisji wyborczej w zbliżających się wyborach samorządowych, wie ktoś może gdzie powinienem się zgłosić? Na stronie pkw piszą, że do pełnomocników komitetów. Tylko nie mogę znaleźć do nuch żadnego kontaktu. Może już ktoś tak kiedyś pracował i mógłby podzielić się wiedzą. Z góry wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: pon, 26 gru 11 Nr użytkownika: 4,888 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Chciałbym zostać członkiem komisji wyborczej w zbliżających się wyborach samorządowych, wie ktoś może gdzie powinienem się zgłosić? Na stronie pkw piszą, że do pełnomocników komitetów. Tylko nie mogę znaleźć do nuch żadnego kontaktu. Może już ktoś tak kiedyś pracował i mógłby podzielić się wiedzą. Z góry wielkie dzięki ![]() dostaniesz sie , ale pod warunkiem, ze: 1) rodzice lub krewni sa poslami/senatorami/radnymi/ew. pracownikami UM/UP itp itd 2) innej opcji nie ma. innej opcji nie ma, przerabialem ten temat |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ew. możesz dać się nabić w butelkę tj. wykorzystać do rozdawania ulotek w zamian za stołek.. oczywiście tylko Ci co rozdadza ich najwiecej dostaną posade w komisji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to teraz taka super fucha siedzieć w komisji
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to teraz taka super fucha siedzieć w komisji ![]() Obecnie diety członków obwodowych komisji wyborczych są dużo wyższe i wynoszą 300zł. Dla przewodniczącego nawet 380! I o ile w przypadku wyborów samorządowych praca jest rzeczywiście niewdzięczna, to już w przypadku wyborów prezydenckich jest łatwa i przyjemna. Dla studentów idealny sposób na dorobienie sobie paru groszy. Nieprawdą jest również fakt, że trzeba być rodziną jakiegoś urzędnika lub polityka by dostać się do komisji. Ja nie jestem a w komisjach zasiadałem kilkukrotnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: sob, 29 mar 14 Skąd: Łęknica Nr użytkownika: 5,378 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem w komisji wyborczej w 2004r.
kumpel szukał ludzi wpisało nas się 5 , a 3 w tym ja dostałem się. za dwa dni było tego ...chyba z 200pln całkiem nieźle. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: pon, 26 gru 11 Nr użytkownika: 4,888 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dostaniesz sie , ale pod warunkiem, ze: 1) rodzice lub krewni sa poslami/senatorami/radnymi/ew. pracownikami UM/UP itp itd To są jakieś odgórne wytyczne czy wewnętrzne ustalenia (czytaj: po znajomości)?? Kamil: a Twoj brat nie pracuje przypadkiem w UM? ;> vodun: oficjalnie to kazdy moze sie dostac..... Ten post edytował JanekS. śro, 17 wrz 2014 - 08:00 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dostaniesz sie , ale pod warunkiem, ze: 1) rodzice lub krewni sa poslami/senatorami/radnymi/ew. pracownikami UM/UP itp itd To są jakieś odgórne wytyczne czy wewnętrzne ustalenia (czytaj: po znajomości)?? Kamil: a Twoj brat nie pracuje przypadkiem w UM? ;> Nie mam brata. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: wto, 06 mar 12 Nr użytkownika: 4,958 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Chciałbym zostać członkiem komisji wyborczej w zbliżających się wyborach samorządowych, wie ktoś może gdzie powinienem się zgłosić? Na stronie pkw piszą, że do pełnomocników komitetów. Tylko nie mogę znaleźć do nuch żadnego kontaktu. Może już ktoś tak kiedyś pracował i mógłby podzielić się wiedzą. Z góry wielkie dzięki ![]() dostaniesz sie , ale pod warunkiem, ze: 1) rodzice lub krewni sa poslami/senatorami/radnymi/ew. pracownikami UM/UP itp itd 2) innej opcji nie ma. innej opcji nie ma, przerabialem ten temat Chyba masz racje, udało mi się dostać numer telefonu do pełnomocnika z PO, który zgłasza członków z dąbrowy. Powiedział, że nie ma możliwości zostać członkiem komisji wyborczej, bo już wszystko obsadzone przez osoby z po. Zastanawiam się czy jest sens szukania możliwości w innych partiach, bo pewnie będzie podobnie |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Niezależni się ogłaszają w swojej gazetce, możesz spróbować.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A mam jeszcze takie pytanie Czy mogę zgłosić chęć udziału w pracy komisji wyborczej w kilku partiach czy tylko w jednej. Bo wydaje mi się że można w wielu, bo chyba gdyby mnie wybrali np. w 2 partiach to wtedy mogę w 1 odmówić. Dobrze myśle?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mam jeszcze takie pytanie Czy mogę zgłosić chęć udziału w pracy komisji wyborczej w kilku partiach czy tylko w jednej. Bo wydaje mi się że można w wielu, bo chyba gdyby mnie wybrali np. w 2 partiach to wtedy mogę w 1 odmówić. Dobrze myśle? ![]() Chłopie idź do normalnej roboty ![]() Teoretycznie to chyba możesz - nie znalazłem że nie można zgłosić się do kilku komitetów wyborczych. Pewnie zonk będzie przy zatwierdzaniu list członków komisji i wtedy będziesz musiał się określić http://pkw.gov.pl/aktualnosci/jak-zostac-c...informacje.html Ten post edytował Bathurst pon, 22 wrz 2014 - 21:20 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
A mam jeszcze takie pytanie Czy mogę zgłosić chęć udziału w pracy komisji wyborczej w kilku partiach czy tylko w jednej. Bo wydaje mi się że można w wielu, bo chyba gdyby mnie wybrali np. w 2 partiach to wtedy mogę w 1 odmówić. Dobrze myśle? ![]() Chłopie idź do normalnej roboty ![]() Teoretycznie to chyba możesz - nie znalazłem że nie można zgłosić się do kilku komitetów wyborczych. Pewnie zonk będzie przy zatwierdzaniu list członków komisji i wtedy będziesz musiał się określić http://pkw.gov.pl/aktualnosci/jak-zostac-c...informacje.html Na razie jeszcze studiuję więc taka robota jest mi na rękę. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:07 |