![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy możecie doradzić, gdzie najlepiej robić kurs języka angielskiego. Gdzie są zajęcia na w miarę dobrym poziomie i z dobrą kadrą?
Za odpowiedź dziękuję ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: czw, 02 wrz 10 Nr użytkownika: 4,073 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy możecie doradzić, gdzie najlepiej robić kurs języka angielskiego. Gdzie są zajęcia na w miarę dobrym poziomie i z dobrą kadrą? Za odpowiedź dziękuję ![]() Polecam Focus Lingua na Bandrowskiego. Nie wiem jak dla dorosłych, ale moje dzieci tam chodzą i widać dużą poprawę. Kadra świetna i wymagająca. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja chodze juz kilka lat do Profi-Lingua w Sosnowcu. Jestem zadowolony, fajni lektorzy i ludzie w grupie
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję Wam za odpowiedzi,wezmę to pod uwagę bo zależy mi na poziomie. Sama się dużo obecnie uczę,a w takiej szkole chce też si e nauczyć,a nie chodzić
![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
A ja polecam zajęcia indywidualne. Jeżeli nie zależy ci na papierku ukończenia szkoły językowej tylko na zdobyciu umiejętności to zdecydowanie polecam zajęcia indywidualne. Np z jak(ąś/imś) student(ką/em) filologii. Ja sam na takie indywidualne "korki" chodziłem i nie zamieniłbym tego na żadną szkołę językową.
Ten post edytował KAMAZ śro, 12 mar 2014 - 23:55 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
KAMAZ - możesz polecić kogoś konkretnego?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Niestety już nie. Minęło już ładnych parę lat od ostatnich zajęć. Dziewczyna do której chodziłem już się tym nie zajmuje i z tego co wiem w regionie lub nawet w kraju już jej nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To racja, szkoły jezykowe skupiaja sie na gramatyce a przez rozmowe mozna sie wiecej nauczyc jesli chodzi o komunikacje. Sam planuje od jesieni zamienic szkole na jakies indywidualne spotkania
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja nie wskażę konkretnej szkoły ale z własnego doświadczenia powiem, że warto wybrać tylko taką gdzie się mówi, mówi i jeszcze raz mówi. I to głownie mówi kursant. Mam bardzo dużo do czynienia z angielskim, w pracy używam go pół na pół z polskim i spotykam ludzi z przeróżnych stron świata, na podstawie tego powiem, że podstawowe czego się trzeba nauczyć to... odwagi
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgadzam się z Vacu - i jeżeli już szkoła to polecam jakąś z metodą Callana
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zgadzam się z Vacu - i jeżeli już szkoła to polecam jakąś z metodą Callana ![]() Z tym Callanem też trzeba uważać. Moja żona chodziła do jednej takiej szkoły. Na początku trzeba było kupić podręcznik (od nich), a potem zajęcia realizowane były kartka po kartce, linijka po linijce. Pytanie - odpowiedź, pytanie - odpowiedź. A jak złożyła zdanie poprawne ale nie dokładnie tak jak w podręczniku to było cmokanie i kręcenie głową że niby tak ale... i tu padała odpowiedź jota w jotę z podręcznika. Także sama metoda nie gwarantuje sukcesu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Zgadzam się z Vacu - i jeżeli już szkoła to polecam jakąś z metodą Callana ![]() Z tym Callanem też trzeba uważać. Moja żona chodziła do jednej takiej szkoły. Na początku trzeba było kupić podręcznik (od nich), a potem zajęcia realizowane były kartka po kartce, linijka po linijce. Pytanie - odpowiedź, pytanie - odpowiedź. A jak złożyła zdanie poprawne ale nie dokładnie tak jak w podręczniku to było cmokanie i kręcenie głową że niby tak ale... i tu padała odpowiedź jota w jotę z podręcznika. Także sama metoda nie gwarantuje sukcesu. No ja się właśnie uczyłem metodą Callana i jak najbardziej polecam (ja uczyłem się w Elsinore w Katowicach - polecam). Tylko jak napisał KAMAZ, trzeba uważać, raczej w każdej szkole teraz są bezpłatner lekcje próbne, polecam skorzystać i zobaczyć jak to wygląda. W tej metodzie zawsze jest podręcznik "pytanie - odpowiedź" (akurat ja miałem w cenie kursu) ale tam gdzie ja chodziłem nie wymagano odpowiedzi dokładnie z podręcznika, wręcz lepiej jak sam umiałem odpowiedzieć, czasami nawet wywiązał się krótki dialog. Aczkolwiek nauczyciel i tak powtórzy odpowiedź z podręcznika ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja polecam nauczyć się dobrze gramatyki prywatnie, potem można słowek samemu i zna się biegle język.
Callana odradzam, gdyż uczy wypowiedzi schematycznych, które są poprawne ale w momencie kiedy sytuacja wymaga ich modyfikacji brak znajomości gramatyki może nam mocno zaszkodzić. Ale wszystko zalezy od tego po co komu jezyk, czy by pogadać ze znajomym z zagranicy czy by pisać raporty i kontaktować sie w wymiarze biznesowym z partnerami. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Ludzie nie wyjeżdżajcie wszyscy bo kto zarobi na moją emeryturę?
|
|
|
![]()
|
|
Ja nie zamierzam uciekać, ale z DG też nie wiążę przyszłości niestety....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:30 |