IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> PlusLiga Kobiet, faza zasadnicza - sezon 2011/2012
roberto
post wto, 09 sie 2011 - 20:19
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,594

Zaczynamy Sezon Zasadniczy -12 października(środa)
Od meczu Tauron MKS Dąbrowa Górnicza-GCB Centrostal Bydgoszcz
LINK

Ten post edytował roberto wto, 09 sie 2011 - 20:21
Go to the top of the page

+Quote Post
16 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 99)
Prosty
post wto, 09 sie 2011 - 20:55
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

środek tygodnia, ciekawie na inaugurację ...

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Mały77
post śro, 10 sie 2011 - 06:26
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

Myślę, że ta środa będzie "ruchoma" - i dokładny termin będzie pewnie zależał od tv ...
Ale dobrze, że w końcu się zaczyna - jeszcze tylko dwa miesiące smile2.gif

+Quote Post
Kamil_
post śro, 10 sie 2011 - 11:38
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Ja Wam mówię że będą niezłe jaja z terminami skoro Polsat nawet na piłce sobie wymyślił że mecze w poniedziałek a niektóre weekendowe nawet o 13...

+Quote Post
Mały77
post śro, 10 sie 2011 - 17:57
Post #5

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kamil_ @ śro, 10 sie 2011 - 11:38) *
Ja Wam mówię że będą niezłe jaja z terminami skoro Polsat nawet na piłce sobie wymyślił że mecze w poniedziałek a niektóre weekendowe nawet o 13...

Spoko - będzie pewnie tak jak w tamtym sezonie, że liga w tv będzie w piątki i poniedziałki. Do tego pewnie będą relacje w TV4.
A Ekstraklasa w piłce to raczej tylko na Polsat Futbol będzie.

+Quote Post
wozo
post nie, 14 sie 2011 - 15:02
Post #6

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,278

CYTAT(Kamil_ @ śro, 10 sie 2011 - 09:38) *

Co Ty gadasz…przecież to nie Polsat wymyślił mecze Ekstraklasy w poniedziałek. Teraz ligę transmitują trzy telewizje: Canal+, PolsatSport i Eurosport 2. Terminarz jest rozłożony na trzy dni aby była większa możliwość pokazania jak największej liczby meczy na żywo. Poniedziałkowe mecze są na Eurosport 2

Ten post edytował wozo nie, 14 sie 2011 - 15:25

+Quote Post
Michael
post wto, 04 paź 2011 - 20:41
Post #7

EC

Nr użytkownika: 958
GG: 9808465 status gadu-gadu

Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza organizuje wyjazd na mecz 2 kolejki Plus Ligi Kobiet do Mielca na spotkanie z miejscową Stalą! Spotkanie to odbędzie się w sobotę 15 października o godzinie 18:00. Koszt wyjazdu wraz z biletem na mecz to kwota 40-45 złotych! Zapisy pod nr telefonu: 698 101 802 lub nr gg: 9808465! Zbiórka pieniędzy w środę 12 października podczas meczu z Pałacem Bydgoszcz w hali "Centrum".

Serdecznie zapraszamy!!

--------------------
Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.

+Quote Post
Zibar
post wto, 11 paź 2011 - 07:51
Post #8

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Zdaje się, że termin jest nieaktualny. Macie potwierdzenie nowego?

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
checkin
post wto, 11 paź 2011 - 08:31
Post #9

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 947

Mecz wyjazdowy z Mielcem w niedzielę, 16.10 o godz. 16:00

Źródło: PlusLiga Kobiet

Ten post edytował checkin wto, 11 paź 2011 - 08:32

--------------------

+Quote Post
Mały77
post śro, 12 paź 2011 - 21:50
Post #10

UZYTKOWNIK

No i po pierwszym meczu - jakie są Wasze wrażenia?
Ja mam mętlik bo wszystkie dziewczyny, które zagrały zagrały średnio - szczerze to miałem problem, żeby wybrać tą najlepszą - czyli MVP. Dziewczyny grały falami - raz rewelacyjnie, raz tragicznie.
Ogólnie liczyłem na szybkie 3-0 a było bardzo ciężko.
Ogólnie zauważyłem dwie rzeczy - mamy bardzo dobą ławkę rezerwowych i - oby nie - osłabienie rozegrania ...

+Quote Post
kamillll
post śro, 12 paź 2011 - 22:03
Post #11

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

a ja zauważyłem że sektor I jest sektorem trenerów i specjalistów od rozegrania smile2.gif

+Quote Post
Mały77
post śro, 12 paź 2011 - 22:05
Post #12

UZYTKOWNIK

CYTAT(kamillll @ śro, 12 paź 2011 - 22:03) *
a ja zauważyłem że sektor I jest sektorem trenerów i specjalistów od rozegrania smile2.gif

hehe - dobrze, że ja w J siedzę wink.gif

+Quote Post
tomekl80
post czw, 13 paź 2011 - 00:11
Post #13

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,573

Witam smile2.gif

Jako, że dzisiaj odbył się pierwszy mecz to pozwolę sobie napisać parę słów na temat gry naszej drużyny. W trzecim secie myślałem, że zejdę na zawał, bo przewaga jaka miały zawodniczki z Bydgoszczy wołał o krzyk rozpaczy sad.gif. Leys kompletnie się nie sprawdziła, chociaż myślę, że może zdenerwowanie pierwszym meczem, nowymi kibicami itp. No ale niestety to, co wyczyniała dzisiaj p. Lis było delikatnie mówiąc poniżej oczekiwań. Praktycznie 3/4 serwów padało w out.

Poza tym organizatorzy nie spełnili swojego zadania. Kupiłem karnet wraz z ojcem, ale niestety goście zajęli miejsce starszym osobom, które miały tez wykupiony karnet. Żadne perswazje do gnoi nie dochodziły. W końcu zawołali chyba jednego z ochroniarzy, ale ten przyszedł, pogadał sobie, uśmiechnął się i poszedł a ludzie dalej nie mieli miejsc sad.gif. W takie sytuacji byli tez inni. Skandal jakiś, że do tej pory nie ma na krzesełkach wyrytych numerków i powinni raczej przed każdym meczem sprawdzać, czy te cholerne karteczki są przylepione. Nie wiem, gdzie mogę zgłosić zaistniałą sytuację, bo jeśli ochroniarz nie był w stanie tych leszczy wygonić to w takim razie, kto może?

No i jeszcze jedno wink.gif. Dzisiaj bohaterkami meczu nie były zawodniczy, ale wspaniały sędzia, który bodajże w drugim albo trzecim secie wypaczył wynik! To trochę skandal, żeby w takich sytuacjach popełniał takie błędy sad.gif!

Pozdrawiam

+Quote Post
Kamil_
post czw, 13 paź 2011 - 00:23
Post #14

UZYTKOWNIK

Nie wymagaj za wiele od tej śmiesznej ochrony. Oni potrafią tylko zgrywać cwaniaków. Już były problemy z większością ekip przyjezdnych, z osobami starszymi i nic. Czasem żałuję, że siatkówka to nie piłka, bo znalazłoby się paru co nauczyłoby ich kultury osobistej smile2.gif

Ten post edytował Kamil_ czw, 13 paź 2011 - 00:24

+Quote Post
Szczepan
post czw, 13 paź 2011 - 00:32
Post #15

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

A ja zażartuję.

Wszyscy się uczyli; władze klubu, sędziowie i ochrona. Tylko kibice nie musieli iść na korepetycje.
Podobała mi się 20-paro-latka która przy mnie stała (parodia przy interwencji) pomiędzy sektorami I i J.

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Zibar
post czw, 13 paź 2011 - 08:54
Post #16

Sportowa Dąbrowa

Mecz jak mecz, coraz częściej niestety zwłaszcza u kobiet obserwuję grę falami i to o coraz większej amplitudzie. Nie mogę pojąć jak można w jednej części meczu zagrać koncertowo nie popełniając praktycznie żadnych błędów a za chwilę nie potrafić podbić najprostszej piłki... chyba pomału się do tego po prostu przyzwyczaję. Mnie zaskoczyła jeszcze frekwencja, spodziewałem się trochę więcej kibiców, może było tak dlatego, że to środek tygodnia, a może coś innego... jeśli tak to na następnych meczach może być podobnie. Z wszystkich meczów otwarcia sezonu było chyba najmniej, przez co czasami na trybunach robiło się senne.

Opis meczu, konferencja i tabele dla tych co nie byli w jednym miejscu >>>link.
Wieczorem wrzucę krótkie video z całego spotkania.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
tomekl80
post czw, 13 paź 2011 - 13:56
Post #17

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kamil_ @ czw, 13 paź 2011 - 00:23) *
Nie wymagaj za wiele od tej śmiesznej ochrony. Oni potrafią tylko zgrywać cwaniaków. Już były problemy z większością ekip przyjezdnych, z osobami starszymi i nic. Czasem żałuję, że siatkówka to nie piłka, bo znalazłoby się paru co nauczyłoby ich kultury osobistej smile2.gif

Tylko pytanie brzmi "Od kogo mam wymagać"? Kto tak naprawdę odpowiada za organizację, bo nie wiem do kogo mam się zwrócić sad.gif. Wiem, że przed sezonem plułem trochę na cenę karnetów, ale teraz wiem, że kupując za każdym razem bilet wydałbym znacznie więcej. Nie oto jednak tutaj chodzi. Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie koniecznie Ja wydał na karnet 160, czy 190 zł to ma chyba prawo zająć swoje zarezerwowane miejsce i ktoś powinien nad tym panować a tu totalny chaos sad.gif. Dojdzie w końcu do sytuacji, że jeśli ktoś zajmie moje miejsce to będę musiał potraktować go z bańki, bo innego wyjścia nie będzie, chociaż tego chciałbym uniknąć sad.gif.

Co do Bydgoszczy jeszcze to jestem naprawdę pod wrażeniem ich gry w obronie. Fantastycznie wybierały każdą piłkę i Nasze zawodniczki w pewnym momencie nie potrafiły znaleźć na to sposobu. Nie rozumiem tylko jednego. Za każdym razem Nasze zawodniczki serwowały na tą czarnoskórą zawodniczkę z Bydgoszczy. Nie jestem trenerem i specjalistą, ale wydaje mi się, że jeżeli widzę, że ta czarnoskóra zawodniczka odbiera każdą piłkę to serwuję na inną a nasze uparły się akurat na tą sad.gif. Co do fal w graniu to faktycznie zaczynają być coraz bardziej widoczne, ale może się mylę.

+Quote Post
Szczepan
post czw, 13 paź 2011 - 15:02
Post #18

UZYTKOWNIK

Nowy taktyk, statystyk rozpracował Mayvelis Martinez Adlum i tak to wyszło. Pozostaje cieszyć się z 2 punktów.

P.S.
A tak na marginesie:
Pozdrowienia dla Grześka Bargieły. I życzę owocnej współpracy z Polsatem.

Ten post edytował Szczepan czw, 13 paź 2011 - 15:27

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
tomekl80
post czw, 13 paź 2011 - 15:05
Post #19

UZYTKOWNIK

CYTAT(Szczepan @ czw, 13 paź 2011 - 15:02) *
Nowy taktyk, statystyk rozpracował Mayvelis Martinez Adlum i tak to wyszło. Pozostaje cieszyć się z 2 punktów.

Ja się cieszę z tych punktów, ale zastanawia mnie dlaczego ciągle na nią serwowali :|.

+Quote Post
Szczepan
post czw, 13 paź 2011 - 15:12
Post #20

UZYTKOWNIK

O odpowiedź na to pytanie należy zwrócić się do p.Kawki seniora i juniora.
Nie do mnie.

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Mały77
post czw, 13 paź 2011 - 16:18
Post #21

UZYTKOWNIK

CYTAT(tomekl80 @ czw, 13 paź 2011 - 15:05) *
CYTAT(Szczepan @ czw, 13 paź 2011 - 15:02) *

Ja się cieszę z tych punktów, ale zastanawia mnie dlaczego ciągle na nią serwowali :|.

Moim zdaniem to proste - aby wyłączyć ją z ewentualnego ataku wink.gif Bo w pierwszej partii - pomimo niezbyt wysokiego wzrostu - zaatakowała parę razy nieźle.

+Quote Post
checkin
post czw, 13 paź 2011 - 18:17
Post #22

UZYTKOWNIK

Fotki (i krótkie video zibara) z meczu Tauron MKS DG - KS Pałac Bydgoszcz w galerii.

--------------------

+Quote Post
ZMK
post pią, 14 paź 2011 - 16:59
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,439

jeżeli ktoś jeszcze nie widział relacji z ostatniego meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1408

+Quote Post
yash58
post nie, 16 paź 2011 - 06:33
Post #24

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,020
GG: 1440989 status gadu-gadu
Tlen: Yash status tlen

Wybrane fragmenty meczu MKS-Pałac

+Quote Post
Macka
post nie, 16 paź 2011 - 14:47
Post #25

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,149

Ma pytanie, może wróciła transmisja live z hali Centrum ? tongue.gif

+Quote Post
Zibar
post pon, 17 paź 2011 - 07:04
Post #26

Sportowa Dąbrowa

To se nevrati!
Przynajmniej w takiej formie jak w pierwszych dwóch sezonach rolleyes.gif

Na razie to mamy lidera smile.gif, zdetronizować nas może tylko GW, jeśli pewnie pokona PB, ale bydgoszczanki w swojej hali pewnie będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony zwłaszcza, że są podrażnione meczem w DG, gdzie zwycięstwo miały w zasięgu ręki. Wieczorem się wszystko wyjaśni.

Relacja + konferencja

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
checkin
post pon, 17 paź 2011 - 09:45
Post #27

UZYTKOWNIK

Fotki z wczorajszego meczu KPSK Stal Mielec - Tauron MKS DG w galerii.
Konferencja po meczu:

Ten post edytował checkin pon, 17 paź 2011 - 10:33

--------------------

+Quote Post
szer
post pon, 17 paź 2011 - 23:24
Post #28

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Zdjęcia z wczorajszego meczu w Mielcu na FotoSzer.pl
FotoSzer.pl - Galeria zdjęć: +LK: 2. KPSK Stal Mielec - TAURON MKS Dąbrowa Górnicza

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post pon, 17 paź 2011 - 23:56
Post #29

UZYTKOWNIK

RELACJA Z WYJAZDU DO MIELCA EKIPY CENTRUM!

STAL MIELEC 1-3 MKS DĄBROWA GÓRNICZA. 16.10.2011

Pierwszy wyjazd sezonu 2011/2012 przypadł nam na Mielec. Miasto gościnne, przez jednych bardzo lubiane, przez innych z kolei nienawidzone. Mielec można lubić za niewielką odległość od Dąbrowy, za bezproblemową ochronę i organizatorów, którzy nie robią problemów z darmowymi biletami. Mielec można jednak też nie lubić za np. halę i nagłośnienie, które powoduje totalne psychiczne rozwalenie i wyniszczenie średniej jakości akustyką... My jednak jak przystało na prawdziwych kiboli nie zważając na minusy podejmujemy decyzję o wyjeździe. Zbiera się nas jeden pełen bus, 21 osób naprawdę fajnej i zgranej ekipy. Wyruszamy sporo przed południem bo około godziny 11...

Sama podróż przebiega bez większych problemów. W busie integrujemy się mocno i pierwszy postój na uzupełnienie sił mamy w okolicach Tarnowa. Tam jemy obiad i ruszamy dalej. Ostatnie kilometry przed Mielcem to dalsza integracja tym razem jednak w klimacie lat 80-tych. Oprócz wody ognistej w busie króluje Lady Pank, T-Love, czy Budka Suflera. Po dotarciu pod halę wychodzimy z busa z pełną mocą i naprawdę konkretnym śpiewem "Jesteśmy zawsze tam..." Budzimy tym spore zainteresowanie kibiców, którzy przybyli nie tylko na mecz siatkówki ale i piłki nożnej...

Tuż przed wejściem na halę pozdrawiamy tych, którzy są na ustach wszystkich kibiców w tym kraju. Na halę wchodzimy chwilkę przed meczem, wieszamy naszą flagę ON TOUROWĄ i jedziemy z dopingiem! Widać uśmiechy naszych dziewczyn, co jeszcze podgrzewa atmosferę... Jakby mało było ognia w busie... ;-) Przez cały mecz jedziemy z naprawdę konkretnym śpiewem. Momentami totalnie odlatujemy, gdy dziewczyny wygrywają kluczowe piłki. Wygrana 3-1 cieszy, ale nie po to tutaj tak naprawdę przyjechaliśmy. Przyjechaliśmy się bawić...

I zabawa trwa w najlepsze. Mamy machaje na kij, mamy balony. Po meczu zbieramy się i zwartym szykiem udajemy się do busa. Część z nas leci w osiedle uzupełnić zapasy, jednak sklepów brak. Postanawiamy wyruszyć i szczęścia szukać w centrum. Tam trafiamy na jakiś market, którego zaopatrzenie zadowoliło gardła najbardziej wybrednych. W drodze powrotnej dalsza integracja, jeszcze intensywniejsza niż w pierwszą stronę. Teraz także przy piosenkach z czasów, których większość z nas nie pamięta. Oprócz tego M. zwany też T. uczy nas piosenek żołnierskich, które zdobywają serca wszystkich młodszych kibiców MKSu! Wielkie dzięki za tę lekcję! ;-) Gdy już totalnie nie wiemy co ze sobą począć szlifujemy 3 nowe hity, które miejmy nadzieję zagoszczą na stałe na naszej hali...

Do domów docieramy około godziny 23. W nastrojach jakie można oczekiwać po kibicach drużyny będącej liderem tabeli. Kolejny udany wyjazd! HEJ MKS!

Ten post edytował Kamil_ pon, 17 paź 2011 - 23:57

+Quote Post
Zibar
post wto, 18 paź 2011 - 08:05
Post #30

Sportowa Dąbrowa

Sam mecz w Mielcu mógł się podobać, za wyjątkiem pierwszego seta walka była wyrównana, zwłaszcza jedna akcja chyba w secie trzecim, która trwała bardzo długo obfitowała w niesamowite obrony po obu stronach siatki zapadnie mi w pamięci. Drużyna zaczyna się zgrywać, ale przez MKS-em będą prawdziwe sprawdziany umiejętności. Teraz to najważniejsze "ciułać" punkty i obronić jutro lidera. Tegoroczna liga przez sezon reprezentacyjny wydaje mi się będzie mocno szarpana i nieraz będziemy świadkami niespodziewanych wyników.

Do relacji z meczu dodałem krótki montaż video i zdjęcia>> snf (51).gif a teraz wszyscy na jutrzejszy mecz choć dzień i godzina niesprzyjająca początek godz. 17.00 a komu sił wystarczy koszykarze zaczynają o 20.00

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
checkin
post wto, 18 paź 2011 - 17:02
Post #31

UZYTKOWNIK

TVP Rzeszów o niedzielnym meczu KPSK Stal Mielec - Tauron MKS DG (początek 2'20")

--------------------

+Quote Post
Mały77
post śro, 19 paź 2011 - 19:56
Post #32

UZYTKOWNIK

No i kolejne zwycięstwo - i to już 3:0 czyli ... prawie pewnie wink.gif
Ogólnie widać u dziewczyn postęp ale dalej zdarzają się przestoje. Dzisiaj bardzo dobrze Iza, dobrze Ściurka, Leys i Krysia, słabiej dziś Ela. Ale widać, że kadra bardzo wyrównana i jak jednej nie idzie to w kwadracie zawsze jest ktoś kto pociągnie grę - oby tak dalej.
I przynajmniej do soboty mamy lidera smile2.gif Jeżeli po następnych 3 kolejkach będziemy się cieszyć pozycją lidera to będzie super (Muszyna, Trefl i Bielsko).

+Quote Post
yash58
post czw, 20 paź 2011 - 08:30
Post #33

UZYTKOWNIK
**

Do obejrzenia wybrane fragmenty z meczu Stal Mielec - MKS ,w najbliższym czasie również z meczu z AZS Białystok

+Quote Post
Zibar
post czw, 20 paź 2011 - 10:29
Post #34

Sportowa Dąbrowa

! laugh.gif I tyle wystarczyłoby na temat meczu smile.gif

Zainkasowane 3 pkt. i o to chodzi. Teraz tylko popracować nad błędami własnymi i o pojedynek z Muszynianką możemy być spokojniejsi. Widać, że drużyna zaczyna się zgrywać, przestoje są coraz krótsze, a mineralne we wczorajszym meczu nie pokazały nic szczególnego. Mam nadzieję, że uda się je pokonać 3:2 a najlepiej 3:1.

Relacja z meczu z większą ilością zdjęć snf (51).gif wieczorem dodam tradycyjny, krótki filmik.
Mile zaskoczyła mnie frekwencja, bo termin wydawał się być paskudny.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post czw, 20 paź 2011 - 12:36
Post #35

UZYTKOWNIK

Zdjęcia z wczorajszego meczu z AZS Białystok na FotoSzer.pl
FotoSzer.pl - Galeria zdjęć: +LK: 3. TAURON MKS Dąbrowa Górnicza - AZS Białystok

--------------------
33001,04

+Quote Post
tomekl80
post czw, 20 paź 2011 - 13:00
Post #36

UZYTKOWNIK

Mam prośbę. Może Mnie ktoś oświecić, dlaczego Natalia Kurnikowska i Katarzyna Urban nawet nie stoją w kwadracie? Są kontuzjowane?

+Quote Post
checkin
post czw, 20 paź 2011 - 13:07
Post #37

UZYTKOWNIK

Do meczu można zgłosić tylko 12 zawodniczek.

--------------------

+Quote Post
tomekl80
post czw, 20 paź 2011 - 13:12
Post #38

UZYTKOWNIK

CYTAT(checkin @ czw, 20 paź 2011 - 13:07) *
Do meczu można zgłosić tylko 12 zawodniczek.

Rozumiem i dziękuję smile2.gif. Ale ze zdrowiem tych dwóch zawodniczek wszystko w porządku???

+Quote Post
szer
post czw, 20 paź 2011 - 13:40
Post #39

UZYTKOWNIK

Tak. Nie mieszczą się tylko w składzie wyjściowym.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post czw, 20 paź 2011 - 13:40
Post #40

Sportowa Dąbrowa

...a we wczorajszym meczu miała miejsce ciekawa sytuacja, nie wiem czy zauważyliście, ale na jednej z pozycji były zawodniczki które wszystkie grały/grają w MKS-e. Zgadnijcie które?

PS
Szer'y, Checkin, Endriu, Mydlik i ekipa "spod barierki" wyłączone z konkursu info (19).gif ph34r.gif

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
LukB
post czw, 20 paź 2011 - 14:08
Post #41

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,455

CYTAT(Zibar @ czw, 20 paź 2011 - 13:40) *
...a we wczorajszym meczu miała miejsce ciekawa sytuacja, nie wiem czy zauważyliście, ale na jednej z pozycji były zawodniczki które wszystkie grały/grają w MKS-e. Zgadnijcie które?

PS
Szer'y, Checkin, Endriu, Mydlik i ekipa "spod barierki" wyłączone z konkursu info (19).gif ph34r.gif

Rozgrywające smile2.gif

+Quote Post
ZMK
post czw, 20 paź 2011 - 14:32
Post #42

UZYTKOWNIK

W linku materiał z meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1433

+Quote Post
Zibar
post czw, 20 paź 2011 - 22:27
Post #43

Sportowa Dąbrowa

CYTAT(LukB @ czw, 20 paź 2011 - 14:08) *
Rozgrywające smile2.gif

thumbup.gif Oczywiście. Rozegranie wydaje się być w tym sezonie jeśli nie znacznie lepsze to bardziej wyrównane, tzn. mimo innego stylu prezentowanego przez nasze rozgrywające, po zmianie nie widać gorszej gry zespołu a sama zmiana zawodniczki wpływa pozytywnie na postawę drużyny. Może to byc kluczem do sukcesu w pojedynkach z trudniejszymi rywalkami.
Była jeszcze jedna nasza była zawodniczka, ale krótko przebywała na boisku. Tak po kilku sezonach można zaobserwować migrację zawodniczek z drużyny do drużyny.

Wczoraj dodałem krótkie video z meczu snf (51).gif

Ten post edytował Zibar pią, 21 paź 2011 - 10:05

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
yash58
post pią, 21 paź 2011 - 19:39
Post #44

UZYTKOWNIK
**

Dostepne już fragmenty z meczu MKS Dąbrowa Górnicza - AZS Białystok

+Quote Post
Michael
post sob, 22 paź 2011 - 19:19
Post #45

EC

MKS Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza 2:3 (25:23,15:25,25:15,23:25,13:15)

MVP: Elżbieta Skowrońska.

Bardzo dobra gra w 5 secie Natalii Nuszel, szkoda, że dostaje tak mało szans na pokazanie swoich umiejętności.

--------------------
Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.

+Quote Post
Mały77
post nie, 23 paź 2011 - 09:23
Post #46

UZYTKOWNIK

Gratulacje!!!
Mam nadzieję na 3 punkty w środę!!!

+Quote Post
checkin
post nie, 23 paź 2011 - 11:07
Post #47

UZYTKOWNIK

Fotki z meczu Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - TAURON MKS DG w galerii.

--------------------

+Quote Post
micael
post nie, 23 paź 2011 - 12:02
Post #48

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 905
GG: 9925585 status gadu-gadu
Tlen: micael89 status tlen

Jaka wygrana Dąbrowy???????????

Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - Tauron MKS 2:3 (25:23, 15:25, 25:15, 25:13, 23:25, 13:15)

z przebiegu setów wynika że..... był remis?! gdzie autorzy/autor artykułu widzieli 4 set wygrany przez muszyne? tego nie wie nikt hahaha

źródło: http://mks.dabrowa.pl/2,1422,muszyna-aktua...a-kolanach.html

P.S. laugh.gif JOKE wink.gif

Ten post edytował micael nie, 23 paź 2011 - 12:16

--------------------

+Quote Post
szer
post nie, 23 paź 2011 - 12:09
Post #49

UZYTKOWNIK

Szczerze nie wiem o co Ci się rozchodzi, ale zapewniam Cię, że autor artykułu był na tym meczu ;P

--------------------
33001,04

+Quote Post
checkin
post nie, 23 paź 2011 - 12:33
Post #50

UZYTKOWNIK

Pewnie chodzi o to, że w nawiasach podane są wyniki 6 setów :-)

--------------------

+Quote Post
szer
post nie, 23 paź 2011 - 12:39
Post #51

UZYTKOWNIK

Ahaaa a to zapewne euforia po wygranym meczu wink.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pon, 24 paź 2011 - 07:08
Post #52

Sportowa Dąbrowa

Apetyt na środę coraz bardziej pobudzony smile.gif zobaczymy jak to wyjdzie - łatwo nie będzie.
Na razie jest bardzo dobrze, przynajmniej w tej pierwszej fazie rozgrywek i to przed przymusową przerwą nie tracimy dużo punktów. To chyba najlepsze otwarcie sezonu w ekstraklasie smile.gif. Tak Trzymać dziewczyny!

Relacja z pojedynku, wypowiedzi pomeczowe oraz aktualna tabela, której układ bardzo mi się podona w newsie snf (51).gif.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pon, 24 paź 2011 - 07:16
Post #53

UZYTKOWNIK

Zdjęcia z meczu w Muszynie na FotoSzer.pl
FotoSzer.pl - Galeria zdjęć: +LK: 4. Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - TAURON MKS Dąbrowa Górnicza

--------------------
33001,04

+Quote Post
Michael
post pon, 24 paź 2011 - 12:24
Post #54

EC

Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza organizuje wyjazd na mecz 6 kolejki Plus Ligi Kobiet do Bielska-Białej na spotkanie z miejscowym BKS-em! Spotkanie to odbędzie się w niedziele 20 listopada o godzinie 17:00. Koszt wyjazdu wraz z biletem na mecz to kwota jedynie 25 złotych!! Zapisy pod nr telefonu: 698 101 802 lub nr gg: 9808465 oraz w środę 26 października podczas meczu z Treflem Sopot w hali "Centrum".

Serdecznie zapraszamy!!

--------------------

+Quote Post
checkin
post pon, 24 paź 2011 - 16:49
Post #55

UZYTKOWNIK

Nowe zdjęcia drużyny w galerii w katalogu 'Drużyna'.

Wszystkie zdjęcia z sesji (grupowe i indywidualne) w katalogu 'Inne fotki'.

Ten post edytował checkin pon, 24 paź 2011 - 16:52

--------------------

+Quote Post
yash58
post pon, 24 paź 2011 - 19:54
Post #56

UZYTKOWNIK
**

Fragmenty niedzielnego meczu Bank BPS Muszyna-MKS Dąbrowa Górnicza

+Quote Post
Zibar
post wto, 25 paź 2011 - 16:13
Post #57

Sportowa Dąbrowa

Muszynianka rozbija Atom, MKS leje Muszyniankę, Atom ... MKS-em.

No kto zaproponuje najciekawsze zamiennik ... laugh.gif

Pamiętajcie mecz jutro o 18.00, pogoda bar...znaczy halowa, to ostatni mecz przed przerwą, więc...

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post wto, 25 paź 2011 - 17:04
Post #58

UZYTKOWNIK

Atom klęczy na kolanach przed MKS-em?

--------------------
33001,04

+Quote Post
tomekl80
post śro, 26 paź 2011 - 14:54
Post #59

UZYTKOWNIK

CYTAT(Zibar @ wto, 25 paź 2011 - 16:13) *
Muszynianka rozbija Atom, MKS leje Muszyniankę, Atom ... MKS-em.

No kto zaproponuje najciekawsze zamiennik ... laugh.gif

Pamiętajcie mecz jutro o 18.00, pogoda bar...znaczy halowa, to ostatni mecz przed przerwą, więc...

A Ja przyznam szczerze, że trochę się tego meczu obawiam sad.gif. Jeszcze nie wygraliśmy nigdy z Atomem.

+Quote Post
Michael
post śro, 26 paź 2011 - 15:12
Post #60

EC

Wygraliśmy i to nawet w Sopocie w półfinale w poprzednim sezonie...

--------------------

+Quote Post
tomekl80
post śro, 26 paź 2011 - 21:24
Post #61

UZYTKOWNIK

Dzisiejszy mecz był koszmarny pod względem skuteczności sad.gif. Tyle punktów ile oddała za darmo Nasza drużyna wystarczyłaby na cały sezon. Nie wiem, czy wszystkie dziewczyny dzisiaj miały okres, ale sprawiały wrażenie jakby w ogóle nie wiedziały po, co są na boisku sad.gif. Być może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie. Z drugiej strony pewnie się powtórzę, ale to, co wyprawiał sędzia w czwartym secie woła o pomstę do nieba! Widać prezesi PGE i ATOM'u zadbali, aby kupić sędziego i wreszcie jak najkrótszą drogą mieć tego lidera!

+Quote Post
Zibar
post śro, 26 paź 2011 - 21:38
Post #62

Sportowa Dąbrowa

No niestety angry.gif nie wynik mnie wkurza ale właśnie styl przegranych setów, przez masę własnych błędów -zwłaszcza na zagrywce. Imho nie tylko chodzi mi o zepsute zagrywki, ale serwowanie w libero. Poza tym, żal takiej widowni - chyba rekord w tym sezonie w całej lidze (nie wiem jak tam wyglądała frekwencja w ERGO). Po prostu żal meczu, bo jak trzymały je na dystansie -/+ 2 pkt. to atomówki pękały unsure.gif i też się gubiły w obronie i ataku.

Ten post edytował Zibar śro, 26 paź 2011 - 21:39

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 00:29
Post #63

UZYTKOWNIK
*

Wynik w zasadzie do przewidzenia...gra z Atomem nam ewidentnie nie leży. Drużynę mamy mocną i wyrównaną ale brakuje zgrania i równej gry. Dzisiaj z ciekawością oglądałem jak profesjonalnie wygląda całe przygotowanie Atomu do meczu i jak podczas gry współpracuje ze sobą cały sztab trenerski tej drużyny. Pełen profesjonalizm.
U nas za to w drużynie dwie Belgijki a Magda Śliwa cały czas tłumaczy im co powiedział trener smile2.gif głównie Frauke która jako jedyna nie miała jeszcze kontaktu z Polskim językiem.. Trener raczej..."noł spik inglisz" smile2.gif

aaa...i na koniec ważna sprawa. Wiem, że zaglądają tu także kibice z Sopotu.
Dąbrowa Górnicza przeprasza za zachowanie klubu kibica MKS. Przede wszystkim za okrzyk "Atomowe marionetki" bo drugie było jeszcze do zniesienia... Do kibicowania także trzeba dorosnąć. Osoba która siedziała obok mnie krótko to podsumowała - "nasze dziewczyny potrafią przegrywać z honorem...ale nasz klub kibica nie". Ja bym nazwał to inaczej ale nie będę używał niecenzuralnych słów na forum.
Dziękujemy za wizytę na naszej hali i zapraszamy ponownie w przyszłym sezonie...lub w fazie play-off.

+Quote Post
Michael
post czw, 27 paź 2011 - 01:08
Post #64

EC

Przepraszać możesz za siebie. "Pozdrowienia dla Sopotu" były od początku, a nie tylko jak MKS zaczął przegrywać. Szanujący się kibice nie obnoszą się z nazwą sponsora na koszulkach, flagach, machajkach i nie jeżdżą po Polsce za "atomowe" złotówki licząc na premie po wygranym meczu... Cytując klasyka: "Fani dla kasy, ku..., frajerzy, kut..."

Z kibicowskim pozdrowieniem!!

--------------------

+Quote Post
NeoKs
post czw, 27 paź 2011 - 01:13
Post #65

GNLS !
*

Nr użytkownika: 3,730

Popieram całkowicie słowa Michaela, bo Tu ma całkowitą rację. A Ty drogi 'wozo' co możesz wiedzieć o kibicowaniu skoro uważasz, że Nasze 'pozdrowienia' dla Sopotu były złe - prawdziwy kibic to taki, który jest z klubem Na Dobre i Na Złe , bez względu na wyniki , czy w klubie dzieje się dobrze czy źle. Z klubem się jest Na Zawsze, a prawdziwy kibic to taki kibic, który się nie sprzeda - nie sprzeda się dla pieniędzy, które wyłoży sponsor i sobie kupi kibiców (sponsorując im różniaste gadżeciki ze swoim logiem, poczynając do sponsorowania wyjazdów). Tak w ogóle to nie udzielaj się tu w imieniu wszystkich, ta Twoja wypowiedź "Dąbrowa przeprasza za kibiców" to tylko Twój osobisty. Jeśli mówisz w swoim imieniu to tak rób, a nie pisz za ogół. Jeśli jesteś taki mądry to zapraszamy pod sektor Klubu Kibica i tam możesz ze spokojem wyrazić nam swoje żale. emocje i to co Ci się nie podoba. Prawdziwi kibice są z klubem na dobre i na złe - bez względu na wyniki, a nie ze sponsorem, który wykłada tylko pieniążki na klub i myśli o jak największych korzyściach majątkowych. Kibicem się jest dla klubu, a nie dla sponsora (pieniążków) ! To takie moje ogólne podsumowanie by reszta mogła zrozumieć Kim jest PRAWDZIWY Kibic.

Bezgranicznie Fanatyczni ... z kibicowskim pozdrowieniem smile2.gif

Ten post edytował NeoKs czw, 27 paź 2011 - 01:27

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 01:58
Post #66

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Michael @ śro, 26 paź 2011 - 23:08) *
Szanujący się kibice nie obnoszą się z nazwą sponsora na koszulkach, flagach, machajkach i nie jeżdżą po Polsce za "atomowe" złotówki licząc na premie po wygranym meczu...

Dobrze, że nie było transmisji w TV bo byłby wstyd na całą Polskę. To co mają na "koszulkach, flagach, machajkach" to ich sprawa i za przeproszeniem g... Cię to obchodzi...do momentu w którym nie obraża to Ciebie...lub naszej drużyny. U nas też Połowa hali ma klaskacze i dmuchane pałki z logo Tauronu i nikt nas za to nie wyzywa. Przede wszystkim patrz na siebie a nie na innych. Ludzie oglądający transmisje w TV (gdyby była) usłyszą okrzyki kibiców MKSu które na pewno nie przyciągną ich na halę.
Żeby było jasne - nie podoba mi się w jaki sposób Atom dostał się do PlusLigi i to, że szasta pieniędzmi na lewo i prawo. To jest ich sprawa...a my możemy mieć jedynie pretensję do PZPS, że dopuścił do takiej sytuacji aby za kasę awansować do najwyższej klasy rozgrywek. Nasza drużyna także nie istniała by bez sponsora...i na pewno nie zagrałaby w europejskich pucharach. Takie czasy. Fakt jest taki, że gdyby to u Nas w drużynie pojawiła się większa kasa, trener zagraniczny, zawodniczki z najwyższej półki to raczej nikt by nie protestował. Wy też dalej jak prawdziwi kibice (bo tak sami się nazywacie) będziecie jeździli za dziewczynami po całej Polsce i Europie i nie chcielibyście aby wyzywali Was tak jak Wy to dziś robicie.
Pokonajmy Atom na parkiecie w sportowej walce a nie w walce na słowa!
Zrobicie oczywiście jak będziecie chcieli...ale z tego co widzę na sektorze Was nie przybywa. Ciekawe dlaczego?

Ten post edytował wozo czw, 27 paź 2011 - 02:00

+Quote Post
Michael
post czw, 27 paź 2011 - 02:34
Post #67

EC

CYTAT(wozo @ czw, 27 paź 2011 - 01:58) *
...Wy też dalej jak prawdziwi kibice (bo tak sami się nazywacie) będziecie jeździli za dziewczynami po całej Polsce i Europie i nie chcielibyście aby wyzywali Was tak jak Wy to dziś robicie.

My nie wyzywamy, my stwierdzamy fakty.

Widzę, że nadajemy na zupełnie innych falach i kompletnie się nie rozumiemy. Co innego sponsor w nazwie drużyny (na co my jako kibice wpływu nie mamy), a co innego flagi, koszulki itp. oraz okrzyki typu "Atom Trefl" podczas meczu, znajmy swoją wartość...

Tyle ode mnie w tym temacie.

--------------------

+Quote Post
ZMK
post czw, 27 paź 2011 - 09:02
Post #68

UZYTKOWNIK

Materiał z meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1608

Ten post edytował ZMK czw, 27 paź 2011 - 09:02

+Quote Post
Zibar
post czw, 27 paź 2011 - 10:31
Post #69

Sportowa Dąbrowa

Wcześniej była mowa o tym, że w tym sezonie każdy może wygrać z każdym. Mecz ten potoczył się jak sobie dobrze przypominam jak zeszłoroczny. Dobry początek a potem już tylko gorzej. Faktycznie ATS nie leży chyba naszej drużynie unsure.gif, ale zgodnie z tym co na pisałem na początku czekam na pojedynek w Sopocie smile.gif

CYTAT
Okazało się, że podopieczne Waldemara Kawki nawet w czasie swej najlepszej dyspozycji nie mogą uporać się z nadmorskim zespołem. Atomówki pewnie wygrały za trzy punkty na terenie rywalek i przełamały passę Zagłębianek.
czytaj więcej...

relację z meczu zaopatrzyłem w zdjęcia oraz krótki filmik, który jak zwykle ma pokazać namiastkę atmosfery w hali.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
checkin
post czw, 27 paź 2011 - 13:00
Post #70

UZYTKOWNIK

Fotki z meczu Tauron MKS DG - Atom Trefl Sopot w galerii.

--------------------

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 16:29
Post #71

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Michael @ czw, 27 paź 2011 - 00:34) *
My nie wyzywamy, my stwierdzamy fakty.
Bez sensu tłumaczenie.
Żeby tylko po takim „stwierdzaniu faktów” Was ktoś z hali nie wyprowadził. Dobra, koniec tematu bo widzę, że to do niczego nie prowadzi.

Wracając do meczu z Atomem. Dziewczyny po raz kolejny przegrały ten mecz w „głowach”. Drużyna z Sopotu nie pokazała nic nadzwyczajnego. Nasze błędy były przyczyną tej porażki. Liczyłem, że chociaż 1 punkt uda się urwać od Sopotu i 5 lub 6 z pojedynków z wielką trójką (Muszyna, Atom, BKS). Z taka grą będzie ciężko powalczyć w Bielsku chociaż do meczu jest sporo czasu. Na początku sezonu udało nam się wykorzystać gorszą dyspozycję Belska i Muszyny i teraz trzeba utrzymać pozycję w tabeli licząc na wpadki Sopotu…chociaż i tak może być trudno bo jak zwykle o wszystkim zdecyduje runda play-off ale jak wiemy im wyżej będziemy w tabeli tym później teoretycznie łatwiejszy przeciwnik. Zazwyczaj dziewczyny przesypiały lekko początek sezonu, teraz nie jest tak źle. Mocna drużyna tylko trzeba te „klocki” sensownie poukładać. Tylko czy trener Kawka jest w stanie to zrobić?

+Quote Post
Padziu
post czw, 27 paź 2011 - 16:35
Post #72

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

I znowu wracasz do starych tematów. p. Kawka zostanie na stanowisku i nie ma o czym dyskutować Poza tym uważam że Bielsko nie należy już do "Wielkiej Trójki". wystarczy chyba spojrzeć na tabelę dlaczego tak sądzę.
Co do meczu- brakuje nam 2 przyjmującej. Mamy Skowrońską i długo, długo nic. Ciekawe co prezentuje dzisiaj pani Kurnikowska i Urban. Może po przerwie wejdą do składu i wzmocnią przyjęcie?

Z tego miejsca chciałbym pozdrowić Marcelinę Nowak która pojawiła się na meczu, wraz z koleżankami z SMSu Sosnowiec smile2.gif

Ten post edytował Padziu czw, 27 paź 2011 - 16:36

+Quote Post
Prosty
post czw, 27 paź 2011 - 16:53
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

Jak co sezon prawie każdy pisze, że drużyna ma możliwości na spokojnie bić najlepszych, albo dojść do finału PO, a jak zawsze brakuje nam kogoś na pozycji wspomnianej przed Padzia

Ten post edytował Prosty czw, 27 paź 2011 - 16:53

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 16:56
Post #74

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Padziu @ czw, 27 paź 2011 - 14:35) *
I znowu wracasz do starych tematów. p. Kawka zostanie na stanowisku i nie ma o czym dyskutować

Oczywiście, że zostanie…chyba, że (odpukać) byłaby klęska w tym sezonie lub Turon zacząłby naciskać na wyniki.

CYTAT(Padziu @ czw, 27 paź 2011 - 14:35) *
uważam że Bielsko nie należy już do "Wielkiej Trójki". wystarczy chyba spojrzeć na tabelę

…to, że w tabeli są daleko nie znaczy, że nie należą do „Wielkiej Trójki” Wydaje mi się, że jeszcze pokażą w tym sezonie na co je stać. Wystarczy zerknąć na skład tego zespołu. Zobaczymy jak zagramy z nimi w najbliższym meczu. Póki co to my musimy wznieść się na wyżyny i wyeliminować błędy własne a Bielsko musi mieć słabszy dzień co zdarza im się ostatnio często.

+Quote Post
Mariuszek_
post czw, 27 paź 2011 - 17:21
Post #75

UŻYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,192

Dla Ciebie kibice MKS'u są gówniarzami, którzy nie dorośli do dopingu, ok. Zapewne wzorem kibicowskim jest dla Ciebie i nie tylko Klub Kibica z Bielska Białej. Klubu (BKS), który istnieje od 1951 roku. A wiesz jak ich pozdrawiali w tamtym sezonie ? (bodajże mecz, w którym zaczął przeciekać dach na nowej hali). I ja nie bronię tutaj wcale KK MKS. A swoją drogą ciekawie, czy to byli prawdziwi kibice Sopotu czy tylko przydupasy Piechockiego.

Wracając do samego meczu. Jak już pisaliście, mecz był do wygrania bo Sopot nie pokazał/pokazuje nic wielkiego. Wystarczyło obejrzeć ich niedzielne spotkanie z Bielskiem. Limit błędów wyczerpaliśmy już chyba do końca sezonu.

A w meczu z Bielskiem nie musimy liczyć na ich zły dzień tylko na naszą dobrą dyspozycję i mecz jest spokojnie do wygrania.

I mam pytanko do KK. Wasze pozdrawianie PTPS oznacza zgodę między Wami czy tylko ironię wobec Sopotu ?

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 17:28
Post #76

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Mariuszek_ @ czw, 27 paź 2011 - 15:21) *
Dla Ciebie kibice MKS'u są gówniarzami

Skoro tak twierdzisz to może tak jest...
Ja tego nie napisałem więc nie pisz takich bzdur.

+Quote Post
Mariuszek_
post czw, 27 paź 2011 - 17:38
Post #77

UŻYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,192

Skoro piszesz, że nie dorośli..

+Quote Post
Padziu
post czw, 27 paź 2011 - 17:40
Post #78

KK25

CYTAT(wozo @ czw, 27 paź 2011 - 16:56) *
…to, że w tabeli są daleko nie znaczy, że nie należą do „Wielkiej Trójki” Wydaje mi się, że jeszcze pokażą w tym sezonie na co je stać. Wystarczy zerknąć na skład tego zespołu. Zobaczymy jak zagramy z nimi w najbliższym meczu. Póki co to my musimy wznieść się na wyżyny i wyeliminować błędy własne a Bielsko musi mieć słabszy dzień co zdarza im się ostatnio często.

Nazwiska nie grają. Spójrz na nasz skład i liczbę medali jakie w swojej historii zdobyły obecne zawodniczki MKSu. Czy to znaczy że mamy gwarantowane pudło? oczywiście że nie smile2.gif

+Quote Post
wozo
post czw, 27 paź 2011 - 18:20
Post #79

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(Mariuszek_ @ czw, 27 paź 2011 - 15:38) *
Skoro piszesz, że nie dorośli..

Czytaj ze zrozumieniem.
"Nie dorośli do..."
Wyrywasz zdanie z kontekstu. Nie dorosnąć do czegoś nie oznacza bycia gówniarzem.

CYTAT(Padziu)
Nazwiska nie grają. Spójrz na nasz skład i liczbę medali jakie w swojej historii zdobyły obecne zawodniczki MKSu.
To, że nazwiska nie grają nie do końca się sprawdza...
BKS to drużyna która przez ostatnie trzy lata zdobywała medale mistrzostw polski, nie wspominając o Pucharze Polski i Superpucharze. Teraz przegrała zaledwie 3 mecze w tym z Muszynianką i Atomem a to dopiero początek sezonu. Więc za wcześnie na stwierdzenie, że to nie jest czołowa drużyna PlusLigi.

Ten post edytował wozo czw, 27 paź 2011 - 18:20

+Quote Post
Kamil_
post czw, 27 paź 2011 - 19:47
Post #80

UZYTKOWNIK

Jeśli chodzi o pozdrawianie PTPSu Piła. Co mecz pozdrawiamy chłopaków z Piły także to żaden przytyk w stosunku do klubu z Sopotu. No najwyżej przy okazji. Z PTPSem Piła łączą nas bardzo dobre stosunki, jednak wiadomo, że w siatkówce realia są troszkę inne i ciężko o takie samo mocne wsparcie jak w piłce.

+Quote Post
yash58
post pią, 28 paź 2011 - 10:35
Post #81

UZYTKOWNIK
**

Można obejrzeć fragmenty meczu MKS Dąbrowa Górnicza - Atom Trefl Sopot specjalnie wstawiłem ujęcia ze spornymi decyzjami sędziów ( nie tylko na korzyść Atomu ),można samemu ocenić na stopklatce

Ten post edytował yash58 pią, 28 paź 2011 - 10:39

+Quote Post
Zibar
post czw, 10 lis 2011 - 19:55
Post #82

Sportowa Dąbrowa

Mineralne leżą naszej drużynie smile.gif choc był to bardziej trening niż mecz, ale zawsze to wygrana, która mam nadzieje przełoży się na ligę.

CYTAT
Wygrany kolejny sparing
Wykorzystując wolny czas od rozgrywek ligowych drużyny szukają sparingpartnerów. W tym sezonie jest to już drugie poza oficjalnymi rozgrywkami spotkanie MKS-u i "Mineralnych" i tak jak poprzednio wygrały dąbrowianki, tym razem w lepszym stosunkiem setów.
czytaj więcej...

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Szczepan
post czw, 10 lis 2011 - 20:02
Post #83

UZYTKOWNIK

do 15, 18, 19 i w plecy do 23.

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Mały77
post nie, 20 lis 2011 - 19:45
Post #84

UZYTKOWNIK

No i z wyjazdu do Bielska przywozimy ... rozczarowanie? Pierwszy set powinien być wygrany w podobnych rozmiarach co drugi, po drugim wygranym w takim rozmiarze Bielsko nie powinno się podnieść. Trzecia i czwarta partia to gigantyczne problemy z przyjęciem i ... porażka ... chyba na własne życzenie sad.gif
No nic - trzeba walczyć dalej. Już w środę kolejny mecz u nas, który trzeba wygrać.

+Quote Post
Zibar
post nie, 20 lis 2011 - 20:51
Post #85

Sportowa Dąbrowa

blink.gif Tym meczem a zwłaszcza pierwszym setem drużyna może pretendować do tytułu frajera rundy zasadniczej fight (12).gif info (7).gif 12:20 i wtopić, na osłodę to zasługuje pogratulować zagrywki Ivanie, miło było popatrzeć jak rozkładała na łopatki całe przyjęcie u bielszczanek.Mam nadzieję, że w środę będzie lepiej!

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
SokratesDG
post nie, 20 lis 2011 - 22:46
Post #86

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,188

Ale o co chodzi?
Przecież to czysty profesjonalizm, nic mniej, a na pewno nic więcej...

"Chcieliście? to macie, skumbrie w tomacie..."

--------------------

+Quote Post
Zibar
post śro, 23 lis 2011 - 12:37
Post #87

Sportowa Dąbrowa

O kolejny pozytywny aspekt przegranego meczu... witam po dłuższej nieobecności, jak były cztery wygrane pod rząd to strasznie pusto tu było tongue.gif, ale mam nadzieję, że dzisiejszego wieczora nie będę miał takiego humoru jak w niedzielę. Wyniki Piły i mam nadzieję sportowa złość naszych siatkarek spowoduje stworzenie emocjonującego widowiska i pozwoli wyjść drużynie z dołka. Jakie typy macie na dziś?
Imho 3:1 będzie

początek o 18.00 laugh.gif

Ten post edytował Zibar śro, 23 lis 2011 - 13:54

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Mały77
post śro, 23 lis 2011 - 19:58
Post #88

UZYTKOWNIK

Powiem tak - albo ta Piła taka słaba - czego nie potwierdza tabela, albo dziewczyny się zmobilizowały po wpadce w Bielsku. Wynik budzi respekt wink.gif
Strasznie mało ludzi na meczu - mam nadzieję, że powodem był dzień rozgrywania meczu wink.gif

+Quote Post
Kamil_
post śro, 23 lis 2011 - 20:38
Post #89

UZYTKOWNIK

Wielka szkoda, że nasze mecze w większości odbywają się w środy. Ludzi na hali mało, osób w młynie nie tyle ile jesteśmy w stanie wystawić i gości brak.

Szkoda zwłaszcza dziś, gdy graliśmy z naszymi ziomalami z Piły.

+Quote Post
Zibar
post czw, 24 lis 2011 - 09:22
Post #90

Sportowa Dąbrowa

Będzie okazja do poprawy frekwencji już w sobotę o godz. 17.00.
Ale huśtawkę dziewczyny fundują nam niezłą, tym razem zgromadzeni wyszli z hali w dobrych humorach, zwłaszcza, że widowisko było przednie, kolejne akcje przeprowadzane jak na treningu odbierały ochotę do gry pilankom bardzo skutecznie. Bardzo dobry mecz Frauke, Krysia coraz lepiej a Ela jak zwykle. Brawo! tak trzymać.

Relacja by siatka i krótki materiał video snf (51).gif zdjęcia dodam później bo sobie zablokowałem konto przez przypadek conf (13).gif

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Mały77
post pią, 25 lis 2011 - 06:59
Post #91

UZYTKOWNIK

No ja też muszę pochwalić Krysię wink.gif Kiedyś napisałem tutaj - za co dostałem burę - że Krysia dużo się jeszcze uczyć od Sawickiej (po jakimś meczu z Bielskiem). Teraz powiem tak - Krysia wyprzedziła w rozwoju Sawicką - nie dość, że fantastycznie broni to jeszcze super rozgrywa wink.gif Brawo Krysia - zasłużyłaś na reprezentację smile2.gif
A nie wiecie, które nasze jadą na turniej do Turcji? Bo pewnie selekcjoner na meczu nie był tylko z powodu Krysi (może Ela?).
Mnie kurcze coraz bardziej szkoda Natalii Kurnikowskiej - po co ją trzymają w klubie? Nie lepiej ją gdzieś puścić na rok - niech pogra i wróci już jako ograna siatkarka? Poprzedni sezon miała niezły ...

+Quote Post
roberto
post pią, 25 lis 2011 - 22:15
Post #92

UZYTKOWNIK

Dlaczego Polsat Nas nie lubi
Nasz MKS jest jedyną drużyną która w 1 części sezonu nie doczeka się ich wizyty u nas na Hali
wizyty Polsatu w 1 części sezonu
po 3 razy w Pile i Bielsku
po 2 razy w Muszynie,Bydgoszczy,Sopocie,Białymstoku i Wrocławiu
po 1 razie w Mielcu i Łodzi
MKS 0 transmisji u siebie

Mało tego ilość pokazywanych meczów z udziałem MKS-u w pierwszej części sezonu też mamy najgorszą

5 razy będzie pokazana Muszyna i Bielsko
4 razy będzie pokazana Piła,Sopot i Łódź
3 razy będzie pokazana Bydgoszcz,Mielec,Białystok i Wrocław
2 razy będzie pokazana Dąbrowa

Dane do końca 1 rundy źródło LINK

Jak tak będzie dalej to nam się Sponsor obrazi i odejdzie

+Quote Post
Zibar
post sob, 26 lis 2011 - 21:49
Post #93

Sportowa Dąbrowa

No cóż decyzje Polsatu co do transmisji mnie również trudno zrozumieć, dobranie niektórych par np Atomu i drużyny z dołu tabeli powoduje, że kibice oglądają jednostronne pojedynki co samo w sobie stanowi antyreklamę siatkówki, ale to ich problem.

Najważniejsze, że kolejny mecz do przodu mimo a może zwłaszcza mimo trudnego startu. Szło na początki jak po grudzie ale z Gwardią gra zawsze nam się źle i jeszcze kontuzja naszej rozgrywającej (to kolejny pojedynek w którym wszystkie rozgrywające grały w naszym zespole a mimo to zespoły te nie mają łatwiej), ale suma summarum jest nieźle. Drużyna pokazała charakter i umacniamy się w czubie tabeli, co jest istotne przed rozstawieniem w PP.

Relacja, konferencja i aktualna tabela snf (51).gif

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Szczepan
post sob, 26 lis 2011 - 23:13
Post #94

UZYTKOWNIK

Przed PP i po 9 kolejce coby być w 4.
A żartując:
Na meczu z Atomówkami i BKS'em mnie nie było (przy. red.).
Z PTPS i Gwardią byłem w młynie,
wyniki same za siebie mówią.
Po prostu Gwiazdki tęsknią za mną - do przemyśleń dla Michała.

Poz.

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Macka
post nie, 27 lis 2011 - 15:00
Post #95

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,149

roberto Polsat w Białymstoku był tylko raz. Ale odnośnie transmisji niestety nie ma w miarę równego podziału wśród klubów, które pokazują.

+Quote Post
yash58
post pon, 28 lis 2011 - 12:45
Post #96

UZYTKOWNIK
**

Do obejrzenia wybrane fragmenty z meczów BKS Bielsko Biała - MKS Dąbrowa Górnicza oraz MKS Dąbrowa Górnicza - PTPS Piła i MKS Dąbrowa Górnicza-Gwardia Wrocław

Ten post edytował yash58 pon, 28 lis 2011 - 19:10

+Quote Post
roberto
post pią, 02 gru 2011 - 21:53
Post #97

UZYTKOWNIK

CYTAT(Macka @ nie, 27 lis 2011 - 16:00) *
roberto Polsat w Białymstoku był tylko raz. Ale odnośnie transmisji niestety nie ma w miarę równego podziału wśród klubów, które pokazują.

Tak Polsat w Białymstoku był tylko raz ale jak napisałem - dane do końca 1 rundy a Niedzielę będą tam drugi raz.

+Quote Post
Kamil_
post sob, 03 gru 2011 - 12:17
Post #98

UZYTKOWNIK

A czy przypadkiem nasz mecz z Sopotem nie był meczem telewizyjnym?

+Quote Post
Padziu
post sob, 03 gru 2011 - 12:52
Post #99

KK25

Nie był. Za to mecz po świętach z Białegostoku będzie chyba w tv wink.gif

+Quote Post
Kamil_
post sob, 03 gru 2011 - 13:23
Post #100

UZYTKOWNIK

Dzięki. To w takim razie źle mi się wydawało. smile2.gif

+Quote Post

16 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:23
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza