IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dojazdy z Katowic do D.G od 23.30
zizi
post wto, 01 mar 2011 - 13:26
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 196

Czy ktoś orientuje się, czy z Katowic można dostać się do D.G centrum później po 23.30 [oprócz 27],bo nieciekawie wygląda sprawa połączeń?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
kicoo
post wto, 01 mar 2011 - 15:12
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,014

Wydaje mi się, że o bezpośrednie połączenie będzie trudno, nieraz kombinowałem już coś z PKP i PKS, ale bez powodzenia, ze swojej strony mogę podpowiedzieć (ale nie polecić) wypraktykowane przeze mnie połączenie, niestety dość uciążliwe:

1) przejazd autobusem nocnym 908N relacji Katowice Piotra Skargi -> Sosnowiec Dworzec PKP (kurs 1.40)
2) wymuszone przeczekanie około 45 minut w pasażu PKP w Sosnowcu (całodobowo czynne monitorowane kasy biletowe) w oczekiwaniu na tramwaj T15 relacji Sosnowiec PKP -> Zagórze Pętla (kurs 2.49)
3) przejście piechotą odcinka od pętli do przystanku autobusowego na Mecu, stamtąd przejazd autobusem linii 903 (kurs 3.15), wiozącym zwyczajowo kierowców PKM (należy pamiętać, że chcąc dostać się do DG Centrum, trzeba wysiąść na Alei Róż i przejść się ten kawałek, bo dalej pruje prosto przez Reden, Manhattan na zajezdnię).

Powyższa konfiguracja obowiązuje codziennie, o niebo lepiej jest w weekendy, gdy obowiązują kursy linii 908N relacji Katowice Skargi -> Sosnowiec UM, skomunikowane na końcu trasy z rozpoczynającą tam kurs do DG Centrum linią 902N.

+Quote Post
sansa
post wto, 01 mar 2011 - 18:00
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,496

z tego co mi wiadomo to bezpośredniego nie ma

CYTAT(kicoo @ wto, 01 mar 2011 - 16:12) *
Wydaje mi się, że o bezpośrednie połączenie będzie trudno, nieraz kombinowałem już coś z PKP i PKS, ale bez powodzenia, ze swojej strony mogę podpowiedzieć (ale nie polecić) wypraktykowane przeze mnie połączenie, niestety dość uciążliwe:

1) przejazd autobusem nocnym 908N relacji Katowice Piotra Skargi -> Sosnowiec Dworzec PKP (kurs 1.40)
2) wymuszone przeczekanie około 45 minut w pasażu PKP w Sosnowcu (całodobowo czynne monitorowane kasy biletowe) w oczekiwaniu na tramwaj T15 relacji Sosnowiec PKP -> Zagórze Pętla (kurs 2.49)
3) przejście piechotą odcinka od pętli do przystanku autobusowego na Mecu, stamtąd przejazd autobusem linii 903 (kurs 3.15), wiozącym zwyczajowo kierowców PKM (należy pamiętać, że chcąc dostać się do DG Centrum, trzeba wysiąść na Alei Róż i przejść się ten kawałek, bo dalej pruje prosto przez Reden, Manhattan na zajezdnię).

Powyższa konfiguracja obowiązuje codziennie, o niebo lepiej jest w weekendy, gdy obowiązują kursy linii 908N relacji Katowice Skargi -> Sosnowiec UM, skomunikowane na końcu trasy z rozpoczynającą tam kurs do DG Centrum linią 902N.

+Quote Post
Marti
post wto, 01 mar 2011 - 18:08
Post #4

http://primus.flog.pl/
**

Nr użytkownika: 3,156

Masakra!! To niezła wycieczka krajoznawcza. A ile kosztuje taxi ? Tak z Ciekawości pytam.

--------------------

+Quote Post
Dave
post sob, 05 mar 2011 - 18:02
Post #5

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

To nie lepiej tym T15 do Zagórza jechać od samych Katowic tylko czekać 45 minut na dworcu w Sosnowcu? tongue.gif

+Quote Post
Leszek
post nie, 06 mar 2011 - 00:24
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Nie lepiej, bo ten kurs jedzie z zajezdni na Zawodziu smile2.gif

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post nie, 06 mar 2011 - 10:14
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

911N 3:40 z P.Skargi do Czeladzi, wysiadka na Starym Mieście, kilkanascie minut oczekiwania i o 4:26 T22 do Dąbrowy. W niedzielę troche więcej czekania na tramwaj: do 4:34.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
kamillll
post nie, 06 mar 2011 - 10:15
Post #8

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(Marti @ wto, 01 mar 2011 - 18:08) *
Masakra!! To niezła wycieczka krajoznawcza. A ile kosztuje taxi ? Tak z Ciekawości pytam.

Nie wiem na ile to aktualne ale jakiś czas temu połączenie centrum katowic <-> centrum dg w xtrme taxi kosztowało 50 zł.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:10
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza