![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Zapraszam do nowej restauracji w DG przy ul. Sobieskiego. Będzie można w końcu smacznie zjeść w naszym mieście
![]() ![]() Oto MENU:http://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...p;ref=fbx_albumhttp://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...147201808635902 Ten post edytował Lanzarote czw, 26 sie 2010 - 13:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 10 mar 04 Nr użytkownika: 64 ![]() |
Jeśli poziom dań będzie taki sam jak w Częstochowie (ceny takie same
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawie
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Byłem wczoraj. Bardzo słaba reklama. 15 minut szukałem lokalu, przydałaby się jakaś reklama na ul. Sobieskiego coby z auta było widać. Jako że nie byłem głodny to wziąłem tylko małą shaormę. Jedzenie ok, przejrzałem menu i ceny wydają się dość niskie (koledzy w sąsiednim stoliku słyszałem że byli zadowoleni z wielkości porcji). Obsługa bardzo młoda i widać że mocno się starała. Lokal może na kolana nie powala ale na naszej dąbrowskiej pustyni restauracyjnej myślę że będzie dobrą alternatywą dla wszechobecnych pizzeri (choć w Kleopatrze pizzę też można zjeść)
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzie to dokładnie jest ????
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na początku chciałbym się przywitać (widzę, że ktoś z naszych znajomych zrobił nam darmową reklamę na forum - kimkolwiek jesteś dzięki
![]() Odnosząc się do Waszych postów: Gdzie to dokładnie jest ? - ulica Sobieskiego 7b, konkretnie w bramie przy sklepie z antykami, jeszcze inaczej pierwsza brama idąc Sobieskiego od ul. 3-go Maja w stronę ronda. Wiem, że jeszcze nas nie widać z Sobieskiego, na początku tygodnia będzie zamontowany tam kaseton (widoczny także z auta ![]() Porcje są duże, zarówno mięsa jak i w ogóle. Zależy nam na stworzeniu w naszym mieście miejsca, gdzie będzie można dobrze zjeść i przyjemnie spędzić czas. Działamy dopiero dwa dni, staramy się jak możemy żeby wszystko było jak najlepiej, dlatego będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie uwagi i sugestie. Jednocześnie chciałbym poinformować, że do 9 września obowiązuje promocja, która, myślę, jest dobrą okazją, żeby przyjść, zobaczyć i spróbować, szczegóły tutaj: http://kleopatra.dg.pl/ Zapraszam również na nasz profil na facebook-u: http://www.facebook.com/RestauracjaKleopatra |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Ciekawie ![]() Porcje mięsa są naprawdę duże, ogólnie jest się czym najeść, a mięsko jest różne do wyboru: od drobiu po jagnięcinę. Polecam jeszcze raz ten przytulny lokal :-) Ten post edytował Lanzarote śro, 01 wrz 2010 - 10:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skuszony reklamą wybrałem się niedawno sprawdzić, jak to wygląda w rzeczywistości
![]() Krótkie podsumowanie: 1. Obsługa - same plusy: miła, szybka i sprawna, aczkolwiek nienachalna. Miła odmiana po (na przykład) Dominium, gdzie miałem wrażenie, że przeszkadzam kelnerkom w siedzeniu. 2. Lokal + ładne wnętrze, całkiem udane kopia Sfinksa ![]() + całkiem dla niepalących (wiem, ze dla niektórych może to być minus, ale wobec tego, że w zasadzie lokal zajmuje jedno pomieszczenie, lepiej tak niż fikcja w postaci "części dla palących"); - okna - wobec takich widoków (odrapane ściany i podwórko) lepiej IMHO byłoby zasłonić okna roletami (choćby i słomianymi), byłoby przyjemniej, a światło i tak pali się cały czas; - ubikacje - czysto, schludnie, mydło i ręczniki papierowe, ale skoro i tak całość była remontowana - można było niewiele zwiększając wydatki usunąć stare futryny, dać ładniejsze kafelki i lustra nad umywalkami, a efekt byłby o wiele lepszy. 3. Jedzenie + smaczne; + spory wybór; - wielkość porcji - wyżej pisano, że są duże, no cóż - taka ilość mięsa jak tu w Sfinksie jest w shoaremce, a nie w shoarmie. Dopóki trwa promocja, można to zaakceptować, ale jeśli nie zmieni się to, kiedy będą normalne ceny - lepiej będzie pojechać do Sosnowca lub Czeladzi. Wzruszyło mnie piękne niemalże rozsmarowanie surówki na talerzu, nie pomyślałbym, ze można zrobić tak cienką warstwę ![]() - sosy - robione na majonezie (oprócz 'ostrego' pomidorowego, który mógłby być ostrzejszy), zamiast na jogurcie; - dość cienkie cappuccino (jeśli wybiorę się jeszcze raz spróbuję czarnej kawy, może po prostu trzeba czasu na naukę obsługi ekspresu ![]() - napoje tylko w małych butelkach - (może z czasem się to zmieni, dozownik do napojów nie jest chyba jakimś wielkim problemem), 4 złote za 200 ml coli to lekka przesada. Reasumując - lokal ma potencjał (zwłaszcza, że w Dąbrowie nie ma czegoś w tym stylu), ale jeśli wspominane wyżej minusy (dotyczące jedzenia) się nie zmienią - nie wróżę mu długiego życia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Idąc za Leszkowym porządkiem krytyki swoje 3 grosze wtrącić chcę:
1. Obsługa + mogę jedynie potwierdzić słowa Leszka 2. Lokal + czysto, miło schludnie + fajny pomysł z oświetleniem w tykwach + fajnie i praktycznie "wtopione" w stoliki serwetki z motywami egipskimi + świetne półeczki z hm, dzbankami-amforkami - fatalny widok z okien - wystarczy wszak wycinanka taka jak na oknie frontowym - moim zdaniem zbyt jasne ściany, a że lokal dla niepalących (duży PLUS!), nie szybko ściemnieją - może ewentualnie usunąć 2, 3 mniejsze stoliki i zrobić niewielkie zastawki pomiędzy stolikami - będzie intymniej i przytulniej - w ubikacji bez szału, a wystarczy stara rama, jakieś motywy... 3. Jedzenie - niestety, większość restauratorów w naszym kraju przyrządza potrawy - nawet te egzotyczne - w sposób neutralny: ani za ostro, ani za pikantnie, ani za kwaśno, ani za słodko... tu jest tak samo, nie poczułem smaku Afryki północno-zachodniej +/- wybór duży, może nawet zbyt duży - sosy beznamiętne Nie zaqmałem sprawy promocji: zapłaciłem tyle, ile było w karcie, bez reklamowanego upustu. Chyba, że ceny w karcie upust już obejmowały... W takiej sytuacji, po zakończeniu promocji ceny będą mocno za moce! Nie dostałem - zgodnie z reklamą - piwa. Mało tego, piwa nie mogłem kupić - lokal nie posiada jeszcze koncesji. Na upartego można napisać, że wiszą mi browara... Zobaczymy, jak lokal będzie się rozwijał... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wystrój fantastyczny po prostu wow
![]() ![]() Ten post edytował xMarcinx czw, 09 wrz 2010 - 13:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wygląda zachęcająco a i ceny nieco niższe niż w Sphinx. Ale czemu na stronie www nie ma info o godzinach otwarcia?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Ten post edytował kleopatra.dabrowa śro, 20 paź 2010 - 02:13 |
|
|
![]()
|
|
1 i 11 listopada mamy otwarte - ZAPRASZAMY!
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja wzruszyłam się waszym szczegółowym podejściem - wręcz analizą restauracji
![]() mam nadzieję, że te negatywne "szczegóły" w nich zawarte, nie podetną menadżerowi restauracji skrzydeł ![]() myślę, że większość przedsiębiorców ma świadomość, że pewne rzeczy można lepiej, inaczej i oczekują konstruktywnej krytyki, ale wasze odpowiedzi skojarzyły mi się z wywodem jakiś krytyków kulinarnych ![]() ps. miałam okazję jeść i w restauracji i zamawiać jedzenie z dostawą do domu. wszystko pyszne, aczkolwiek porcje na wynos były mniejsze - to jedyna uwaga, jaką mam Ten post edytował dżoplin wto, 02 lis 2010 - 11:59 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja byłem jakeiś2 tygodnie temu w sobotę około 19-ej i... wszedłem a tam PUSTO! Jadłem z kumplem ponad pół godziny i PUSTO! Wychodzimy a tam dalej PUSTO! Tylko my byliśmy gośćmi przez prawie godzinę w sobotni wieczór, kiedy tam byliśmy!
Szkoda, bo jak tak będzie to ten lokal się nie utrzyma, a jest fajny i często tam będę zaglądał ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
ostatnio zaczynam się zastanawiać czy my dąbrowianie mamy jakiekolwiek potrzeby
chcemy kawiarni, restauracji, a jak jakaś powstanie, to w ogóle tam nie zaglądamy nie dotyczy to tylko restauracji, ale różnych miejsc |
|
|
![]()
|
|
Pierw trzeba dać ludziom godziwą prace, z pustym portfelem nikt nie będzie ganiał po restauracjach.
|
|
|
![]()
|
|
nie przesadzajmy znowu, ok - wiadomo, że są ludzie, których na to nie stać.
ale są i tacy, którzy chodzą po pubach kilka razy w tygodniu - piwkują - mimo, że nie zarabiają kokosów, a restauracja typu fast food to nie znowu taki wydatek, żeby nie wybrać się tam raz na kilka miesięcy |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności...
jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności... jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... A ja się nie zgadzam. Jestem teraz we Francji, tutaj ludzie bywają w restauracjach często ALE byłem np. wczoraj w fajnej restauracji specjalizującej się w moule'ach i owocach morza z fajnym wystrojem, miłą obsługą, knajpa 10 km od wieży Eiffla ![]() |
|
|
![]()
|
|
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności... jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... A ja się nie zgadzam. Jestem teraz we Francji, tutaj ludzie bywają w restauracjach często ALE byłem np. wczoraj w fajnej restauracji specjalizującej się w moule'ach i owocach morza z fajnym wystrojem, miłą obsługą, knajpa 10 km od wieży Eiffla ![]() koniecznie podaj namiar na tą paryska knajpę, tak się składa, że dokładnie rok temu byłam w Paryżu i poszukując lokalu w okolicy wieży (co jest niełatwe) znaleźliśmy dopiero pizzerię - za pizzę i kawę zapłaciliśmy 30 euro! kawa w Paryżu kosztuje od 2 do 5 euro ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności... jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... A ja się nie zgadzam. Jestem teraz we Francji, tutaj ludzie bywają w restauracjach często ALE byłem np. wczoraj w fajnej restauracji specjalizującej się w moule'ach i owocach morza z fajnym wystrojem, miłą obsługą, knajpa 10 km od wieży Eiffla ![]() koniecznie podaj namiar na tą paryska knajpę, tak się składa, że dokładnie rok temu byłam w Paryżu i poszukując lokalu w okolicy wieży (co jest niełatwe) znaleźliśmy dopiero pizzerię - za pizzę i kawę zapłaciliśmy 30 euro! kawa w Paryżu kosztuje od 2 do 5 euro ![]() Pod wieżą to nie było, pisałem, że 10km, restauracja Leon w Velizy, naprzeciw CH obok Decathlonu ![]() Za espresso i au lait w klimatycznej knajpce na Montmartre dałem 4 euro plus napiwek (cafe du theatre - polecam) ![]() ![]() PS. Jak wy szukaliście ![]() [Edytka] Mnie generalnie chodziło o cholernie niską siłę nabywczą naszego pieniądza, zakładając, że dla nas 1 zł = dla nich 1 euro (płaca min. ponad 900 euro - u nas ponad 900 zł, średnia ok. 3000 euro podobnie jak u nas w zł) to przykłady: - kup u nas w Wawie w lokalu kawę za 1,5-2 zł? Ja ci w Paryżu kupię za 2 euro... - za dwa zestawy w McD musisz dać 12 euro, u nas jednego nie kupisz za 12 zł... - pizza na telefon mega wypasiona w największym rozmiarze - dałem 21 euro z napiwkiem, u nas ciężko za 21 wziąć dużą z fajnymi dodatkami - oprócz kulinariów: bilet 1,8 euro, u nas 4 zł... Ten post edytował vacu wto, 01 lut 2011 - 13:22 |
|
|
![]()
|
|
zwracam honor, doczytałam że 1 km od wieży i się zdziwiłam. nasz pizzeria była właśnie pod stacją metra - w kierunku muzeum d'orsay - jakieś 2, 3 km - tak dokładnie teraz nie powiem
w okolic wieży wcale nie ma wielu knajp.. ale wiesz, na obrzeżach wcale nie było taniej, pamiętam jedynie w miarę tani kebab z frytkami w rejonie M. Rouge, ale knajpa podrzędna, już w taxi kebab ładniej ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 07 lut 11 Nr użytkownika: 4,433 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Muszę wyrazić swój szczery niepokój o przyszłość tego lokalu. Mieszkam w Dabrowie od kilku lat i naprawdę jestem zdruzgotany, że nie ma w tym mieście lokalu do którego można wieczorem spokojnie przyjść i napić się kawy czy piwa a może coś zjeść w jakimś fajnym otoczeniu. A tu okazuje się że cóś się pojawiło. Ostatnio dowiedziałem się, nie tak łatwo zresztą (po poszukiwaniu info m.in. w sieci), że jest nowa knajpka - Kleopatra. Postanowiłem, że sprawdzę co to takiego, ponieważ opini nie ma dużo, ale te które opisują Kleopatrę są bardzo pozytywnie. Pomyślałem, skoro nie było nic od tak długiego czasu a cóś ciekawego się pojawiło - to za nim wybiorę się zadzwonię z pytaniem o rezerwację, bo tłumy mogę być wielkie. Po rozmowie telefonicznej,zresztą bardzo miłej, utwierdziłem się w przekonaniu, że moje przeczucie jest jak najbardziej uzasadnione!!! Są tłumy - trzeba rezerwować, bo nikt nie daje gwarancji, że stolik bedzie wolny - no to mimo wszystko jakiś pozytyw. To jak będę chciał się wybrać - wcześniej będę dzwonił. Pewnego dnia wieczorem, w niedzielę około 20.00 przypadkowo przechodziłem w pobliżu Kleopatry, postanowiłem, że wejdę zobaczyć, może napić się kawy - jak będzie miejsce, bo przecież trzeba wcześniej dzwonić !!! Wchodzę, obsługa - miła Pani i Pan przywitali mnie uśmiechami, pierwsze wrażenie pozytywne - ale coś cicho i pusto. Myślę sobie, że może tu na dole jest pusto, bo tylko dwa czy trzy stoliki i przy wejściu. Ale pewnie wszyscy są u góry. Poprosiłem kawę i udałem się na górę. A tam po prostu szoook !!! Ani jednej osoby !!! Pusto !!! Kawę otrzymałem szybko, posiedziałem może 30 - 40 minut. W tym czasie nikt nie dotarł do Kleopatry. Niedziela, wieczór, pogoda barowa - a tu żadnego ludka nie ma - po prostu obłęd. Nie wiem o co chodzi. Ale jeżeli ta tendencja się nie zmieni to nie wróżę długiego żywota. A szkoda. Bo muszę przyznać, że naprawdę właściciele się postarali i jest miło i przyjemnie. Wystrój trochę podobnie jak w Sfinx-ie. Motywy egipskie, czysto, schludnie, przytulnie i nastrojowa muzyka. Kawa dobra i ładnie podana a i cena jak najbardziej przystępna. TYLKO GDZIE CI LUDZIE !!! Nie wiem dlaczego tak jest, może brak reklamy, może przydało by się podświetlić wiszącą tablicę zapraszającą do restauracji. Jak zdążę, to na pewno się tam jeszcze wybiorę, na jakiś obiad - to również napiszę kilka słów. Pozdrawiam i wszystkich bardzo zachęcam do odwiedzenia tego miejsca. Trzymam kciuki za właściciela ![]() Ten post edytował agrest pon, 07 lut 2011 - 10:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: nie, 06 lut 11 Nr użytkownika: 4,432 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam, widzę, że opinie są różne, ale myślę, że warto sprawdzić samemu
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Pozdrawiam i wszystkich bardzo zachęcam do odwiedzenia tego miejsca. Trzymam kciuki za właściciela ![]() Dąbrowa to baardzo specyficzne miasto, mam tu na myśli jego mieszkańców - wszyscy narzekają, że w naszym mieście nie ma fajnych miejsc typu knajpy, kluby czy restauracje a gdy ktoś próbuje pioniersko rozkręcić cos na co teoretycznie jest zapotrzebowanie to knajpa świeci pustkami do momentu aż w końcu lokal się zamyka ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Moim zdaniem to brak im reklamy. Jakbym nie wiedziała z forum, ze jest taka restauracja to w ogóle by mi nie przyszło do głowy, że tam może coś takiego być. Przede wszystkim przydałby się jakiś dobry szyld od strony ulicy.
Aaaa... i co do nowych restauracji to na Wojska Polskiego, na wysokości salonu fiata powstaje jakaś restauracja o nazwie Origami z kuchnią japońską, sushi idt. zobaczymy co to będzie ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma ludzi w resteuracjach bo o takiej tu mowa Kleopatra bo poprostu ludzie kasy nie mają zarobki w granicach 1400-1600zł netto w regionie Dąbrowy -Sosnowca to co tu sie dziwić i za harówkę to nie dziwne że ludzie każdy grosz przeliczają a czynsze i opłąty są u nas naprawdę spore jak na taką mieścinę o samej wodzie nie wspomnę masakra na skalę europy ceny a w kranie syf i chlor
Oczywiście byłem w Kleopatrze z znajomym dwie szarmy + dwa piwka z rachunkiem wyszliśmy ponad 48zł a powiem szczerze że nie najadłem się nie było sytości skład talerza no powiem szczerze dzieląc na trzy części frytki surówka mięso coś ala kebabowe to surówka dochodziła do połowy talerza a mięso i frytki reszta oczywisice smaczne ładnie podane i miła obsługa ale to nie wszystko potrawa jak dlamnie ważniejsza jest i koszt końcowy u kolegi to samo proporcie. Zaznaczam iż byłem w Sfinksie i podobnych knajpach w takim stylu powiedzmy replikach w paru częściach polski i za 40zł na dwie osoby najadłem się tak ze nie mogłem już na jedzenie patrzeć a nawet zostało. Porównując z naszej okolicy np: Talerz kebaba koło Pubu Cantry "dla znanych Turek" za 15 zł mega wyżerka mięcha i frytek i dwie lub trzy rodzaje surówki ( nie pamiętam dokąłdnie) to słabo jest co porównywać z Kleopatrą, sam talerz większy a mieso połowa talerza frytki + rodzaje surówek reszta Ogólnie dla zwykłego Dąbrowianina zarabiającego śmieszne pieniądze w obozach pracy Brembo Sant Gobein i reszcie renomowanych tylko z nazwy firmach to wydatek ponad 45zł za dwie osoby za jedno jedzonko i piwko 1szt to nie jest tak mało |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uwierz mi że zarobki tutaj nie mają znaczenia. Jakość oferowanego jedzenia w Dąbrowskich jadłodajniach (bo restauracji raczej w naszym mieście nie uświadczysz) jest tragiczna, większość potraw odgrzewana, przesolona i robiona z marnej jakości mięsa, a o warzywach nie wspomnę. Sam osobiście na dobre jedzenie jestem gotów wydać sporo, ale po prostu nie ma na co...
Znajome małżeństwo prowadzi restauracje w Katowicach, w zeszłym roku od lipca do grudnia prowadzili sobie takie badanie na własny użytek, przy płaceniu rachunku prosili o kod pocztowy w celu sprawdzenia skąd są klienci. Sporo osób było z Sosnowca lub właśnie Dąbrowy Górniczej, więc coś w tym musi być. BTW. Natomiast jeśli chodzi o zarobki, to jeśli mało zarabiasz zmień pracę, przecież nikt Ci nie każe pracować za 1600zł netto ewentualnie znajdź kolejny etat na np. 1/3 etatu i wówczas będzie Cię stać na wydanie na dobre jedzenie. Zresztą z tego co widać to większość ludzi i tak ma konsumpcyjny tryb życia i nie dbają co jedzą i piją ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Oczywiście byłem w Kleopatrze z znajomym dwie szarmy + dwa piwka z rachunkiem wyszliśmy ponad 48zł a powiem szczerze że nie najadłem się nie było sytości skład talerza no powiem szczerze dzieląc na trzy części frytki surówka mięso coś ala kebabowe to surówka dochodziła do połowy talerza a mięso i frytki reszta oczywisice smaczne ładnie podane i miła obsługa ale to nie wszystko potrawa jak dlamnie ważniejsza jest i koszt końcowy u kolegi to samo proporcie. Porównując z naszej okolicy np: Talerz kebaba koło Pubu Cantry "dla znanych Turek" za 15 zł mega wyżerka mięcha i frytek i dwie lub trzy rodzaje surówki ( nie pamiętam dokąłdnie) to słabo jest co porównywać z Kleopatrą, sam talerz większy a mieso połowa talerza frytki + rodzaje surówek reszta Ogólnie dla zwykłego Dąbrowianina zarabiającego śmieszne pieniądze w obozach pracy Brembo Sant Gobein i reszcie renomowanych tylko z nazwy firmach to wydatek ponad 45zł za dwie osoby za jedno jedzonko i piwko 1szt to nie jest tak mało Niestety Twoja wypowiedź nie jest dla mnie obiektywną odpowiedzią na moje pytanie : po pierwsze mylisz pojęcia i porównujesz restaurację do zwykłej kebabowni ( w niemczech to najtańsze miejsce na "wyżerkę" lichej jakości-prowadzonej przez turków). Po drugie nie zwracasz uwagi na jakośc jedzenia które w siebie wkladasz- porównaj sobie pociętą karkówkę ze składem "mięsa" od turasów. Po trzecie i najważniejsze (przykro mi to pisać ale mam nadzieję, że sie nie obrazisz) jeżeli dla Ciebie rachunek w restauracji za dwa dania i dwa piwa w wysokości 50złotych jest trudny do zaakceptowania to długo jeszcze będziesz mylił bary mleczne/jadłodajnie z restauracjami. pozdrawiam i bez napinki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nawiązując do wypowiedzi koleżanki - http://restauracja-origami.pl/ to będzie dobre
![]() Zobaczymy ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Sala balowa?
![]() ![]() Mieszkam bardzo niedaleko, mam nadzieję, że nie będzie tego słychać w nocy ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 07 lut 11 Nr użytkownika: 4,433 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Popieram wypowiedź, że nie można porównywać restauracji do baru czy to mlecznego czy szybkiej obsługi czy do budki z kebabem. Bo przecież nie możemy mieć podobnych oczekiwań względem obsługi, wystroju, jakości w stosunku do restauracji i budki z kebabem. To tak jak by oczekiwał że doba w hotelu bedzie ceną zbliżona do noclegu w schronisku lub na kempingu. Faktem jest, że zarabiamy mało, ale z drugiej strony zwykle wyjście 2 osób do kina to koszt za same bilety w granicach 40-50zł. Tak więc wydanie takiej kasy na obiad w fajnym miejscu nie jest jakimś kosmicznym przedsięwzięciem. I to co ktoś napisał, że jest wielu z Dąbrowy, którzy jadą do Katowic do knajpy, dlaczego?? Bo po prostu nie wiedzą, albo nie wierzą, że można miło spędzic czas w takim lokalu jak Kleopatra. Ten post edytował agrest pon, 14 mar 2011 - 11:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I to co ktoś napisał, że jest wielu z Dąbrowy, którzy jadą do Katowic do knajpy, dlaczego?? Bo po prostu nie wiedzą, albo nie wierzą, że można miło spędzic czas w takim lokalu jak Kleopatra. Wiedzą, wiedzą, ale nie każdemu pasuje zapach tłuszczu po wizycie i to co Kleopatra oferuje w karcie dań. |
|
|
![]()
|
|
OK. Prawda zapachy z kuchni (smrody) to rzeczywiście jest jakiś mankament, może do zniwelowania, lepszą wentylacją. Ale jak widać jest grono ludzi, którzy są gotowi wydać nawet więcej niż 50.00zl za parę za obiad, jeżeli będzie to odpowiedni lokal, który spełni oczekiwania nawet tych najbardziej wybrednych, gdzie kasa gra drugorzędną rolę, a liczy się komfort.
Ten post edytował agrest pon, 14 mar 2011 - 14:18 |
|
|
![]()
|
|
może to kwestia przyzwyczajeń, że uciekamy z miasta - wolimy bawić się gdzie indziej, jeść gdzie indziej, zakupy robić dalej niż bliżej. wszystko tu jest bez sensu. Z drugiej strony wciąż marudzimy, że nie ma fajnych miejsc, knajp, pubów i zamiast wspierać takie miejsca, wciąż tylko wytykamy błędy. a już wzięta na tapetę Kleopatra mogłaby stać się fajnym miejscem, gdybyśmy zamiast marudzić dali im jakoś na rynku przeżyć - jest tam i jedzenie i fajny klimat i nawet piwo dają. ale jeśli właściciel myśli tylko o tym co zrobić, żeby przetrwać kolejny miesiąc, to nie karzcie mu myśleć o tym, jak ma jeszcze zainwestować, skoro nikomu nic nie pasuje
a co do cen, przecież tam są i shoarmy za 9 zł, tyle samo co kebab - więc nie przesadzajmy znowu z tymi cenami. wiadomo, że rencista tam nie pójdzie, ale jest multum ludzi młodych, którzy mają kasę i ich też tam nie widać |
|
|
![]()
|
|
OK. Prawda zapachy z kuchni (smrody) to rzeczywiście jest jakiś mankament, może do zniwelowania, lepszą wentylacją. Ale jak widać jest grono ludzi, którzy są gotowi wydać nawet więcej niż 50.00zl za parę za obiad, jeżeli będzie to odpowiedni lokal, który spełni oczekiwania nawet tych najbardziej wybrednych, gdzie kasa gra drugorzędną rolę, a liczy się komfort. W Kleopatrze z kuchni nie śmierdzi, tylko czuć po prostu zapach tłuszczu, a to naprawdę duża różnica ![]() Cóż nasze miasto jest jakie jest, biedne nie jest i już nie przesadzajmy z tym narzekaniem, że nie stać raz na tydzień lub dwa iść i wydać ok 60zł za obiad/kolacje dla dwojga, podczas gdy sporo ludzi przez weekend większą kasę przepija lub wydaje na papierosy ![]() BTW. Mnie zawsze bawi i zarazem smuci jak jest się na wakacjach np. w Tunezji, stoi sobie kolejka do jedzenia w hotelu i komentarze zazwyczaj Polaków "uuu znowu nie ma co jeść", "ciekawe kiedy będą ziemniaki" lub "ale bym zjadł/zjadła bigosu" podczas gdy kucharze oferują atrakcyjne jedzenie lokalnej kuchni od krewetek przez baraninę po różne pyszne ryby. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
restauracja kleopatra chyba nie jest przyzwyczajona do obsługi powyżej 1 stolika naraz. W 5 osób zamówiliśmy 4 dania plus 4 piwa i jedno wino. Napoje dostarczono szybciutko. Niestety jedzenie dotarło po 1,5 godziny. Nie został obsłużony cały stolik równocześnie. Dodatkowo dania zostały pomylone. Szarma z serem i ryżem, została podana z frytkami i resztkami pieczarek które były pewnie usuwane na prędce przed podaniem. A szarma z pieczarkami i frytkami, został dostarczona bez pieczarek i z serem i.... o mały włos z ryżem, ale coś pani kelnerce zaświtało w głowie i się zapytała. Pierwsza osoba dostała danie po 1.5 h ostatnia po ponad dwóch godzinach. Zajęte były tylko dwa stoliki !!
Przy płaceniu rachunku był też cyrk, bo osoba która nic nie jadła dostała rachunek za tą co jadła. Przy wyraźnej prośbie podzielenia rachunku indywidualnie Jak tak się będą bawić w restauracje, to lepiej niech padną z braku klienta. Nawet przeprosić nie potrafili, tylko udawali, że wszystko jest git. |
|
|
![]()
|
|
dżoplin - w pełni popieram. Więcej pozytywnego myślenia i pozytywnego nastawienia do świata spowoduje że i my będziemy się lepiej czuć. Odwiedzajmy Kleopatrę i inne jak powstaną tego typu miejsca i dajmy szansę im się rozwinąć, informujmy znajomych, że warto tam zaglądnąć, ze można miło spędzić czas. I tak jak dżoplin napisała, że można zjeść sharomę za 9 zł i piwa się napić w miłej atmosferze nie narażając się na spotkanie z pijanym odającym mocz na schodach przy wejsciu - autentyk Pub przy ul. Kościuszki niedaleko biblioteki około godzny 20.00 !!!
Ja naprawdę popieram takie inicjatywy jak Kleopatra i gorąco zachęcam do częstego odwiedzania takich miejsc. Ten post edytował agrest wto, 15 mar 2011 - 09:29 |
|
|
![]()
|
|
restauracja kleopatra chyba nie jest przyzwyczajona do obsługi powyżej 1 stolika naraz. W 5 osób zamówiliśmy 4 dania plus 4 piwa i jedno wino. Napoje dostarczono szybciutko. Niestety jedzenie dotarło po 1,5 godziny. Nie został obsłużony cały stolik równocześnie. Dodatkowo dania zostały pomylone. Szarma z serem i ryżem, została podana z frytkami i resztkami pieczarek które były pewnie usuwane na prędce przed podaniem. A szarma z pieczarkami i frytkami, został dostarczona bez pieczarek i z serem i.... o mały włos z ryżem, ale coś pani kelnerce zaświtało w głowie i się zapytała. Pierwsza osoba dostała danie po 1.5 h ostatnia po ponad dwóch godzinach. Zajęte były tylko dwa stoliki !! Przy płaceniu rachunku był też cyrk, bo osoba która nic nie jadła dostała rachunek za tą co jadła. Przy wyraźnej prośbie podzielenia rachunku indywidualnie Jak tak się będą bawić w restauracje, to lepiej niech padną z braku klienta. Nawet przeprosić nie potrafili, tylko udawali, że wszystko jest git. Naprawdę 1,5h? Trochę trudne do uwierzenia, ale jeśli tak było to osobiście tak po max 40min wyszedłbym z lokalu i zapłacił tylko za piwko i wino ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: sob, 05 lut 11 Nr użytkownika: 4,429 Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie też trudno uwierzyć w 1,5 h czekania. Ja byłam w wekend przed walentynkami, było pełno i czekaliśmy jakieś 40 min no cóż wydawało mi się, że to i tak nie dużo, kiedyś kilka lat temu jak chcieliśmy w Sphinxie zjeść przed walentynkami to powiedziano nam, ze czas czekania to jakieś 2 godz.
|
|
|
![]()
|
|
gdy by było pusto i tak długo by to trwało, a nie miał bym żadnej informacji, to bym nie dopił piwa, niedopił wina i po 30 minutach wyszedł i nie zaplacił za nic ;-)) !!!!
Ten post edytował agrest wto, 15 mar 2011 - 12:41 |
|
|
![]()
|
|
savalas - ależ ty masz anielską cierpliwość
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
zwykle nie jestem tak cierpliwy, ale przyjechali znajomi z zagranicy i dobrze się rozmawiało. Sami byliśmy zdziwieni że aż tyle minęło. I weź tu światowych ludzi do niby porządnej i jednej z nielicznych knajp w mieście. Ech. Wcześniej mi się to też tam nie zdarzało.
|
|
|
![]()
|
|
to Ci pech ;-))) No to się pochwaliłeś.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 68 Dołączył: śro, 10 lut 10 Nr użytkownika: 3,703 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja byłem w Kleopatrze już kilka razy i nie przesadzajcie no rachunek za 2 osoby 50 zł jak przeszkadza to kolo spolem jest bar mleczny gdzie zje sie za 25 zl od pary. Mi sie tam podobalo i szybko zostalem obsłużony aczkolwiek reklama słabiutka...
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
Mam wielką prośbę do forumowicza "Savalas" - bardzo proszę, jeżeli to oczywiście możliwe, o wiadomość z informacją, którego dnia miało miejsce zdarzenie, które Pan opisał (nasz e-mail: kleopatra.dabrowa@gmail.com). Opisana przez Pana sytuacja nie miała prawa mieć miejsca, dlatego jesteśmy zdeterminowani, aby ustalić dlaczego coś takiego się stało, kto był za to odpowiedzialny i sprawić, aby taka sytuacja nigdy więcej się nie zdarzyła. Na koniec chciałbym bardzo przeprosić za to, co Pana u nas spotkało. |
|
|
![]()
|
|
przykro mi, ale z uwagi, na ciężką sytuacje na rynku pracy, nie będe na nikogo donosił, a podanie dnia, będzie równoznaczne z podaniem winnych. Nie chcę by przez to ktoś później stracił pracę. Poprostu pilnujcie tego, bo jedzenie macie dobre i szkoda psuć sobie opinie.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze Savalas, że nie podajesz kiedy to było
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Moja prośba nie wynikała z tego, że trzeba znaleźć kozła ofiarnego i go przykładnie ukarać, ale z tego, że z Pańskiej relacji wynika, że zdarzyło się coś, co normalnie się nie zdarza, więc chcemy znaleźć przyczynę i zaradzić jej na przyszłość. W swoim poście podał Pan sporo szczegółów, więc z datą poradzimy sobie sami. W każdym razie dzięki za sygnał. Wypada mi więc tylko jeszcze raz przeprosić za całą sytuację.
|
|
|
![]()
|
|
I brawo dla "kleopatry" za reakcję. A równocześnie myślę, że "savalas" ma rację, że nie chodzi o personalne wskazanie "winnego" tylko działanie właściciela aby w przyszłości uniknać takich sytuacji. W końcu personel też nie jest jakiś liczny. Większość opini pojawiających się na forum o obsłudze jest pozytywnych, więc myślę, że tego typu zdarzenie było jakimiś incydentem nie wynikającym tylko z obsługi. Trzymamy kciuki i w najbliższym czasie wybieramy się aby sprawdzić, cy wszystko jest w porządku ;-)))
|
|
|
![]()
|
|
No i byłem. Zamówiłem kleopatrę mix. I w dwójkę z moją kochaną ledwo daliśmy radę. Podane w 15 minut, było i dużo i bardzo smaczne ;-))) i z napojami niecałe 50 zł. Polecam.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: pon, 07 maj 07 Skąd: Ząbkowice Nr użytkownika: 672 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może trochę z innej beczki, ale już chyba trzykrotnie zamawiałem w Kleopatrze z dowozem i za każdym razem byłem bardzo zadowolony (i najedzony
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
Bylem we wtorek w tej nowej woskiej restauracji "Werona" w centrum w bramie za kinem "Ars' gdzie wieki temu byl punkt 21 chyba. Jestem mega pozytywnie zaskoczony jedzeniem (które bylo przepyszne), obsugą i cenami. Wystrój mógby być troszke lepszy ale takkich miejsc potrzeba w naszym mieście!!!
|
|
|
![]()
|
|
jeśli możesz to napisz co jadłeś i ile zapłaciłeś. też mam zamiar się tam wybrać i chciałabym mieć pogląd
z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
póki co znalazłem tylko to: http://veronaristorante.pl/
Ten post edytował Slyzaba czw, 19 maj 2011 - 13:45 -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
chyba koniec kleopatry http://otodom.pl/restauracja-kleopatra-w-d...id10012042.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmmmm. Szkoda ze nie wypaliło, choc własciwie brame obok jest Stonehedge który sie nieżle rozkręcil. Kleopatra jest bardzo schowana i naprawde wiele osob o Niej nie wie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem w stonehenge w tym tygodniu. Bardzo mnie bawi to, że lokal w DG ma browary w cenie jak w wawce po 7.50 za butelkę, a pizza jest na cieście cienkim jak naleśnik. Jeśli to ma być współczynnik lansu w DG gdzie mają bawić sie bogaci to może to ich tak trzyma... nie mówię tak ani nie bo w sumie siedziało się miło - tylko że drogo : ) zmienić krakowskie ceny na niższe i będzie ok
|
|
|
![]()
|
|
Byłem w stonehenge w tym tygodniu. Bardzo mnie bawi to, że lokal w DG ma browary w cenie jak w wawce po 7.50 za butelkę, a pizza jest na cieście cienkim jak naleśnik. Jeśli to ma być współczynnik lansu w DG gdzie mają bawić sie bogaci to może to ich tak trzyma... nie mówię tak ani nie bo w sumie siedziało się miło - tylko że drogo : ) zmienić krakowskie ceny na niższe i będzie ok w stonehage mają dobre tylko pierogi i śliczne barmanki. Cała reszta to porażka. Od starych mrożonych dań, po tragiczną pizze. Ten post edytował savalas śro, 06 lip 2011 - 15:26 |
|
|
![]()
|
|
Czemu ta nowa "restauracja" samoobsługowa, co się wybiera samemu spośród wielu dań i płaci za wagę, jeszcze nie działa?! Przecież już2 tygodnie temu w "Metrze" na 1 stronie była dupna reklama o wielkim otwarciu a do tej pory cisza!
![]() Swoją drogą, fajnie że to powstało bo mają tam dużo dobrych rzeczy i można zjeść ile się chce płacąc za to odpowiednio do wagi cenę! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Podobno Sanepid ma jakies "ale" co do wody. Obok w McD, KFC i HaLongu nie maja nic do wody. Pewnie ktos posmarował zeby konkurencji nie dopuscic
|
|
|
![]()
|
|
Noo, działa!
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
a co to za restauracja? Macie jakiś link?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten nowy lokal to Multifood - http://www.multifoodstp.pl/
Ten post edytował Sebastian22 pon, 11 lip 2011 - 00:16 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie też trudno uwierzyć w 1,5 h czekania. Ja byłam w wekend przed walentynkami, było pełno i czekaliśmy jakieś 40 min no cóż wydawało mi się, że to i tak nie dużo, kiedyś kilka lat temu jak chcieliśmy w Sphinxie zjeść przed walentynkami to powiedziano nam, ze czas czekania to jakieś 2 godz. ale ja byłam tam kilka dni temu i faktycznie czekaliśmy pełna godzinę. Więcej tam nie pójde bo ileż można czekac na mięso z grilla. Wprawdzie przez pierwsze 20 minut zachwycałam sie wystrojem ale przez następnych 40 dopatrzyłam się wszelkich minusów , które opisaliście wcześniej. Szkoda ...bo takie klimatyczne knajpki przydałyby sie w D.G. tylko dobrze prowadzone. -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: sob, 16 lip 11 Skąd: Szuflandia Nr użytkownika: 4,714 Płeć: Kobieta ![]() |
a co to za restauracja? Macie jakiś link? Nie wszytkie lokale/bary itp musza miec strony. Nowy punkt jedzenia w Pogorii. No faktycznie nie wszystkie muszą mieć ale wiecie jak to teraz jest ... jak cię nie ma w necie to nie istniejesz ... przykre to jest prawda.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ktoś jadł może w Origami i podzieli się opinią?
|
|
|
![]()
|
|
Dołączam się do pytania KJS? Kto już tam był i mógłby na forum napisać kilka słów o jedzeniu (bo wystrój był już wielokrotnie chwalony
![]() Przy okazji link do ich strony: http://www.restauracja-origami.pl/origami/ -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,204 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sushi...shit dla snobów,nie ma to jak chinska kuchnia..bogate menu, duze porcje i dobre ceny..to mi odpowiada(najbardziej smakuje)
Ten post edytował Kubass pon, 08 sie 2011 - 15:36 |
|
|
![]()
|
|
Oj tam - zaraz dla snobów ;-). To dla zaspokojenia kulinarnych zainteresowań i zwyczajnej ludzkiej ciekawości
![]() -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Drogo mają. Nawet w Warszawie jest taniej, niektóre rzeczy, które oni tu mają po 20zł w innych tego typu restauracjach można kupić za 15.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,204 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"No więc jak, zbudujemy tę drugą Irlandię Donalda Tuska czy damy sobie spokój? A może zaczniemy budować swój kraj według potrzeb i możliwości? I nie drugi, ale ten, w którym żyjemy. Drugą Polskę budował Edward Gierek, co zakończyło się głodem i chłodem. Lech Wałęsa budował drugą Japonię i jedyne, co z tego mamy, to bary sushi, gdzie snoby delektują się surową rybą, choć ich biorą mdłości."
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem jak origami, ale slyzaba ma rację - kurcze znów czepiacie sie cen, a restauracja to nie bar mleczny czy mcdonaldnie będę się wypowiadać co do origami bo tam nie byłam, ale ostatnio była w Veronie i mog z czystym sumieniem polecić ich kuchnięjadłam pizzę z rucolą - niebo w gębiepolecam też sałatkę - gruszka, kaczka i rucolla a sushi w życiu nie jadłam, nie wiem czy to dobry pomysł aby taki lokal powstał w Dg
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
KJS nie zrozum mnie źle, ja origami życzę jak najlepiej tylko gubię się już w potrzebach tego miasta
i nawet tu na forum jedno się pisze, a drugie robi ludzie chcą lokali, wyboru, różnorodności a jak coś powstaje tylko wytykają palcami zazdroszcząc chyba potencjalnego sukcesu nie tak się stało z kleopatrą bo o ile się nie mylę ktoś pisał, że lokal wystawiony na sprzedaż? |
|
|
![]()
|
|
Może zamiast pisać pierdoły przejdźcie się do Origami w piątek, sobotę lub w niedzielę i spróbujcie po południu dostać stolik...
Drogo mają. Nawet w Warszawie jest taniej, niektóre rzeczy, które oni tu mają po 20zł w innych tego typu restauracjach można kupić za 15. Też mi różnica cenowa, 5 zł szok. W Warszawie gdzie restauracji które oferują taką kuchnię jak Origami jest pełno to, więc mogą sobie obniżać po parę zł na danym produkcie, a klient się zawsze znajdzie. Ciekawe jakby u nas w D.G. powstała restauracja gdzie za tatar z jajkiem i świeżym chlebkiem z masłem trzeba by zapłacić 55zł jak "U Fukiera" Magdy Gessler, to pewnie sporo by pisało że można sobie przecież samemu tatar za dychę zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
ciekawe ilu wśród nich jest klientów rodem z Dąbrowy :DDD
|
|
|
![]()
|
|
Też mi różnica cenowa, 5 zł szok. W Warszawie gdzie restauracji które oferują taką kuchnię jak Origami jest pełno to, więc mogą sobie obniżać po parę zł na danym produkcie, a klient się zawsze znajdzie. Ciekawe jakby u nas w D.G. powstała restauracja gdzie za tatar z jajkiem i świeżym chlebkiem z masłem trzeba by zapłacić 55zł jak "U Fukiera" Magdy Gessler, to pewnie sporo by pisało że można sobie przecież samemu tatar za dychę zrobić ![]() Spójrz na to jak na 25% to Ci się może rozjaśni, że to spora różnica. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Cos Wam się chyba pomyliło ludzie.
Origami to nie jest knajpka.... to jest lokal klasy lux, który nie jest przeznaczony dla ludzi takich jak my... liczący 5 zł w tą czy z powrotem. Nie chciałam się wypowiadać , żeby nie być wziętą za snobkę ale byłam tam 2 razy. Jedzenie pierwszorzędne, jakość i świeżość niesamowita. Obsługa na najwyższym poziomie. Uważam , że Nasze miasto ma właśnie szanse na pochwalenie się restauracją na najwyższym poziomie....ale oczywiście jest żle ... ehhh CYTAT gdzie snoby delektują się surową rybą, choć ich biorą mdłości." Kubas żałosny gość z z Ciebie... jad zazdrości aż cieknie z Twoich słów. ja tez nie mam kasy , żeby chodzić tam co dzień ale ....cieszy mnie , że mamy coś takiego w mieście i mam nadzieję, że razem ze mną cieszy się też więcej dąbrowiaków, bo rośnie w siłę i prestiż nasze miasto. -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
yaku - ładnie to napisałaś! W końcu wybierzemy się tam z żoną - jeśli nasze kubki smakowe będą równie zachwycone, to na pewno restauracja zyska kilku nowych klientów w osobie zachęconych kumpli z pracy
![]() Malkontentom mówię zdecydowanie nie ;-). Cieszę się, że w DG mamy taki lokal. Kto twierdzi, że to jedzenie dla snobów to niech po prostu nie korzysta z ich usług? Na razie najwięcej (oprócz yaku) do powiedzenia mają te osoby, które nawet tam nie były (w tym i ja ;-)). -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Mimo wszystko że to 1/4 ceny to i tak nic nie zmienia, szczególnie w branży restauracyjnej. Idąc twoim tokiem rozumowania można bardzo łatwo dojść do naprawdę absurdalnych wniosków ![]() Tak? A do jakich na przykład? I proszę mi tu nie pisać, że to porządna restauracja, że musi być drogo - aktualnie to najdroższa restauracja sushi z jaką się kiedykolwiek spotkałam. No, ale widzę, że część osób tak się cieszy, że mamy sushi, ze takie zawyżanie cen im wcale nie przeszkadza ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: sob, 16 lip 11 Skąd: Szuflandia Nr użytkownika: 4,714 Płeć: Kobieta ![]() |
Snobem nie jestem ... nie mdli mnie jak jem sushi ... i wypowiem się
![]() Chcemy czegos nowego dla naszego miasta i w końcu mamy niebanalną restauracje na wysokim poziomie. Na szczęście nie jest to kolejny fast food chociaż w Dabrowie jest tak , że jak otwiera się jakaś tania jadłodajnia gdzie danie dnia mamy za 15,99 to sama radość ! Sushi , a tym bardziej dobre sushi . nie może być tanie ,bo jak jest tanie to jest robione z niskiej jakości produktów i wtedy to można nazwać " shit ".... |
|
|
![]()
|
|
Mimo wszystko że to 1/4 ceny to i tak nic nie zmienia, szczególnie w branży restauracyjnej. Idąc twoim tokiem rozumowania można bardzo łatwo dojść do naprawdę absurdalnych wniosków ![]() Tak? A do jakich na przykład? M.in takich że skoro tutaj nie jest Warszawa to jedzenie powinno być tańsze niż w Warszawie, bez względu na to jaki rodzaj kuchni oferuje, z jakich produktów i ich jakości. Nie wspominając o tym, że wiele osób po prostu uwielbia narzekać na ceny nie znając cen dostawców ![]() I proszę mi tu nie pisać, że to porządna restauracja, że musi być drogo - aktualnie to najdroższa restauracja sushi z jaką się kiedykolwiek spotkałam. No, ale widzę, że część osób tak się cieszy, że mamy sushi, ze takie zawyżanie cen im wcale nie przeszkadza ![]() Hmm ja się cieszę tylko z jednego, że wreszcie w naszym mieście ktoś kto chce zorganizować biznesowe spotkanie nie musi jechać do Katowic ![]() |
|
|
![]()
|
|
A jak to sobie wyobrażacie naiwni konsumenci, że jak jest takie coś: Sushi za pół ceny" promocja: " 70% taniej sushi na wynos" to co dostajecie w tym sushi?
Urolowane g.... ja bym nigdy nie odważyła się nawet na to spojrzeć. Jako milośniczka sushi , które rolujemy czasem w domu z mężem dobrze wiem ile kosztują mnie składniki [ dobre składniki] a mimo to nigdy nie udało nam się osiągnąć takiego smaku jak serwują w dobrych suszarniach. Sądzę, że wielu z Was mnie poprze: wolę zjeść wyborne sushi w znakomitym otoczeniu niż w jakiejś niepewnej dziurze gdzie promocja goni promocję... na promocjach KAŻDY się juz przejechał. btw. eve tak zażarcie ich gnoisz , że pomyślałabym , ze masz coś osobistego.....czy to tylko taka frustracja z powodu braku kasy;p kiedys czytałam , że mieszkasz na redenie więc powinnaś się cieszyć , że w Twojej dzielnicy coś się dzieje....w końcu Origami Sushi to jest cos! Tedy wyjaśnij nam przyczynę Twojej nienawiści może wtedy wszyscy będziemy ich nienawidzić:XD -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Yaku. Moim zdaniem to lekko przesadzasz, ciśniesz w różnych tematach na lewo i prawo, że ktoś jest sfrustrowany, że potrafi jedynie narzekać itd. Zrozum, że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty i nie wszystko musi mu się podobać. Te wycieczki osobiste są niepotrzebne...
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Te wycieczki osobiste są niepotrzebne... Masz rację Kamil- niezły ze mnie nerwus jest. Przepraszam za to forumowiczów. że nie potrafię odpuścić kiedy widzę, że ludzie pisza takie bzdury. w jednym temacie wypisują , że nie ma nic ciekawego, za chwilę wiadro pomyj na ciekawe inicjatywy w miescie. ja zawsze jestem taka wyrywna do naprawiania świata- za bardzo:( Ale z drugiej strony czy forum nie służy do wyrażania własnych przekonań....nawet jeżeli są niepopularne? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
btw. eve tak zażarcie ich gnoisz , że pomyślałabym , ze masz coś osobistego.....czy to tylko taka frustracja z powodu braku kasy;p kiedys czytałam , że mieszkasz na redenie więc powinnaś się cieszyć , że w Twojej dzielnicy coś się dzieje....w końcu Origami Sushi to jest cos! Tedy wyjaśnij nam przyczynę Twojej nienawiści może wtedy wszyscy będziemy ich nienawidzić:XD Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nigdzie nie napisałam, że sushi powinno być tanie jak kebab, bo zdaję sobie sprawę, że składniki trochę kosztują. Na pójście do nich także mnie stać. Może nie codziennie, ale jednak stać ![]() Ale z drugiej strony czy forum nie służy do wyrażania własnych przekonań....nawet jeżeli są niepopularne? Twoja wypowiedź pod moim i innych adresem to nie jest przekonanie ( chyba, że jesteś już przekonana, że jestem biedna i nie orientuje się w cenach sushi ) tylko pokaz pewnego ubytku w Twojej kulturze osobistej ![]() M.in takich że skoro tutaj nie jest Warszawa to jedzenie powinno być tańsze niż w Warszawie, bez względu na to jaki rodzaj kuchni oferuje, z jakich produktów i ich jakości. Nie wspominając o tym, że wiele osób po prostu uwielbia narzekać na ceny nie znając cen dostawców ![]() No mogłoby być chociaż w takich samych cenach ![]() Ten post edytował eve wto, 09 sie 2011 - 19:30 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A ja podpisuję się pod yaku obiema rękami. Z wypowiedzi przedmówców wyciągnąłem takie same wnioski
|
|
|
![]()
|
|
heh dyskusja prawie na noże a nikt nie bierze pod uwagę, że właściciel ma prawo sobie urządzić lokal, dobrać menu a także dopasować ceny do profilu klienta, którego u siebie chce widzieć
![]() Czy mu się powiedzie - to już jego problem. Jak wymyślił sobie lokal dla snobów - OK, jego sprawa, może jest u nas snobów całkiem sporo ![]() Co do cen to powiem, że chyba w gastronomii to dość śliski temat, bo potrafią się zmieniać wraz z pogodą ![]() Ja tam w suszi nie gustuję i pewnie dlatego lokalu prędko nie odwiedzę ale dobrze, że taki lokal jest. Fajnie jakby w mieście każdy "target" - albo prawie każdy chociaż - znalazł miejsce dla siebie, póki co tak nie jest ale być może się uda kiedyś, jak mawia nasz były selekcjoner: "step by step" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
...no cóż, nie ma już tematu o sklepie monopolowym to się Origami dostaje
![]() A co do suszarni, może i jest drożej, ale suma sumarum wyprawa do Katowic np. do Kyoto (paliwo+parking+dodatkowy czas na dojazd) to wyjdzie podobnie i kierowca nie może popróbować trunków, a tak to mam latem ładny spacerek i już mama co lubię, a kto nie lubi to niech idzie gdzie indziej i już. Ja jestem na tak i cieszy mnie to, że takie lokale powstają w DG ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie chcę juz ciągnąć tematu bo czuję niesmak po tym co napisałam a nie mam zwyczaju edytować.
eve jeszcze raz przepraszam za osobiste wycieczki. Napisze tak...specjalnie poszłam dzis na obiad do Origami , żeby na gorąco sprawdzić ceny. Porcja sushi na 2 osoby + 1 zupa i 2 napoje wyniosła 96 zł. [sic] Zastanawiam się wobec tego o co my tutaj tak zażarcie się kłócimy? A najbardziej ucieszyło mnie to , że ku mojemu zdziwieniu w środku tygodnia nie byliśmy tam sami. Znaczy się jest nas więcej [miłośników sushi] i możecie nazwać mnie snobką:p -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
Yaku, no to fajnie że byłaś ;-) Ja bym tam sushi nie zjadł bo nie lubię
![]() ![]() @Eve, jakby tak robili po kosztach to byśmy same budy z kebabem mieli ![]() |
|
|
![]()
|
|
Haha, to Ty chyba nie wiesz ile jest czystego zysku na jednym kebabie
![]() |
|
|
![]()
|
|
yaku - wiesz może kiedy mają skończyć ten japoński ogród? ps. nie jesteś snobką - lubisz sushi i tle
![]() -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
przede wszystkim taką kuchnię trzeba lubić
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dla zainteresowanych ogrodem wejdżcie sobie na http://www.facebook.com/pages/Origami-Proj...202268536473541
Kurcze chyba będzie ciekawie to wyglądać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:56 |