![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 19 sie 10 Nr użytkownika: 4,041 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Orientuje się ktoś z Was czy możliwe jest otrzymanie mieszkania z urzędu? Kawaler, pracujący. Moje zarobki w najbliższym czasie nie wystarczą mi na kupno mieszkania na kredyt. Zawsze chciałem mieszkać w rejonach śląskich (wiem, że Dąbrowa to Zagłębie, ogólnie piszę o rejonach śląskich:) ). Podobają mi się bardzo np. familoki. Mogę nawet mieszkać w okolicach gdzie jest mało ciekawe towarzystwo, na początek zależy mi na przeprowadzce. Jest to w ogóle możliwe jeśli obecnie mam gdzie mieszkać? W jakich miastach najlepiej się starać o mieszkanie?
Wiem, że inni bardziej potrzebują dachu nad głową. Ale widziałem ostatnio w Czeladzi fajne mieszkanko, które od ponad pół roku stoi puste. A skoro nikt nim się nie interesuje to ja chętnie bym sie do takiego lokalu wprowadził. Ten post edytował Marcin89 czw, 19 sie 2010 - 15:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie ma szans...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale widziałem ostatnio w Czeladzi fajne mieszkanko, które od ponad pół roku stoi puste. A skoro nikt nim się nie interesuje to ja chętnie bym sie do takiego lokalu wprowadził. to się wprowadź...zacznij mieszkać. Jeżeli to mieszkanie komunalne to nikt Cie z niego nie wyrzuci bo zgodnie z prawem musza Ci zapewnić lokal zastępczy. Takie mamy prawo, znam osobiście 2 takie przypadki że ludzie mieszkają bezprawnie - zgodnie z prawem ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: czw, 30 lis 06 Nr użytkownika: 351 ![]() |
a czy po ślubie szansa dostania takiego mieszkania jest większa ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wieksza ale wciąz minimalna ;/
zacąc trzeba od zgłoszenia sie w MZBM i czekac , ale moze to trwac naprawde baaaardzo długo. Miasto od chyba 8 lat nie zbudowało zadnego mieszkania komunalnego. A więc wszystko jest obłozone. Do rozdania pozostaja tylko mieszkannia których najemcy umrą, a nie są wykupione. Są tez lokale zadluzone gdzie osoby są eksmitowane do lokali socjalnych. Ale ilosc odzyskiwanych mieszkan w taki sposob jest znikoma a kolejka ogromna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
wieksza ale wciąz minimalna ;/ zacąc trzeba od zgłoszenia sie w MZBM i czekac , ale moze to trwac naprawde baaaardzo długo. Miasto od chyba 8 lat nie zbudowało zadnego mieszkania komunalnego. A więc wszystko jest obłozone. Do rozdania pozostaja tylko mieszkannia których najemcy umrą, a nie są wykupione. Są tez lokale zadluzone gdzie osoby są eksmitowane do lokali socjalnych. Ale ilosc odzyskiwanych mieszkan w taki sposob jest znikoma a kolejka ogromna. Dodam jeszcze, że co prawda nie wiem jak w DG to wygląda ale znam kilka przypadków z miast sąsiednich, gdzie młode małżeństwo z dzieckiem lub dwoma stara się o lokal i owszem, dostają oferty ale lokali w dramatycznym wręcz stanie, do kapitalnego remontu, często z "wychodkiem" na podwórku. Pytanie kto wywali furę kasy (którą jeszcze trzeba mieć) na lokal komunalny? Jeśli chodzi o mieszkanie o jakimtakim standardzie to w DG chyba szanse są niewielkie z racji tego, że niewiele ich przybywa (o ile w ogóle...). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:14 |