IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czy da się znaleźć właściciela gruntu?
vacu
post sob, 31 lip 2010 - 09:54
Post #1

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Witam!
Mam pytanko - czy ktoś się orientuje czy da się sprawdzić kto jest właścicielem działki w DG? Działka, o którą mi chodzi prawdopodobnie należy do miasta lub jakiejś "instytucji" miejskiej/państwowej ale jeżeli byłaby prywatna to wystarczyłoby mi tylko info, że właścicielem jest osoba prywatna. Da się w ogóle takie informacje z UM wyciągnąć? A jeśli tak to co jest potrzebne (np. wystarczy adres czy potrzebny jest też nr działki?)?
Z góry dzięki za info,
Pozdrawiam.

[Edytka]
Znalazłem na BIPie:
CYTAT
Informacje dotyczące gruntów, budynków, lokali są jawne i powszechnie dostępne, z wyłączeniem informacji o właścicielach, użytkownikach wieczystych i władających gruntami, budynkami, lokalami i ich adresach.
sad.gif
Więc inaczej zapytam - wydaje mi się, że ktoś coś "postawił" na nie swoim gruncie ale pewności nie mam, bo info odnośnie właściciela gruntu mam z "nieoficjalnych" źródeł. Czy da się jakoś taką sytuację zweryfikować?

Ten post edytował vacu sob, 31 lip 2010 - 10:01
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
mały
post sob, 31 lip 2010 - 16:26
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

Musiałbyś pofatygować się do geodezji i tam zapytać. Na pewno musisz znać adres, a nr działki to po mapach już się dojdzie, pod warunkiem że Ci takowe udostępnią

+Quote Post
vacu
post sob, 31 lip 2010 - 17:33
Post #3

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(mały @ sob, 31 lip 2010 - 16:26) *
Musiałbyś pofatygować się do geodezji i tam zapytać. Na pewno musisz znać adres, a nr działki to po mapach już się dojdzie, pod warunkiem że Ci takowe udostępnią

Z numerem nie powinno być problemów, przecież na www.geoportal.gov.pl numery działek są normalnie dostępne (niestety akurat nie w DG). Niestety aby udać się osobiście musiałbym wziąć dzień urlopu dlatego zapytałem na forum. W ostateczności się pofatyguję.

PS. BTW - godziny pracy urzędów są chore, nie mogłoby być np. 9-17 chociaż? Tak jak jest teraz to większość osób aby cokolwiek załatwić musi się zwolnić z pracy, na jaką zmianę by nie szli (chyba, że na "nockę" blink.gif )

+Quote Post
mały
post nie, 01 sie 2010 - 07:54
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

1 dzień w tygodniu geodezja czynna jest dłużej (chyba do 17), ale tylko kilka osób pełni wtedy "dyżur", więc nie wiem czy dowiesz się wszystkiego

+Quote Post
Diegunia
post wto, 28 wrz 2010 - 23:41
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,122

W wydziale geodezji bez problemu Ci powiedzą jaki jest numer działki i do kogo należy (UM czy os. prywatna). Wystarczy, że będziesz znał ulicę i umiał palcem pokazać o którą działkę Ci chodzi smile2.gif (przynajmniej ja tak miałam).

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:53
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza