![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
Czy ktoś już coś wie na temat zabawy sylwestrowej pod Pałacem Kultury? Czy w tym roku w ogóle coś się odbędzie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nic mi na ten temat nie wiadomo, na BIP też się nic nie pojawiało.
Jeśli miasto liczyło na sylwka z Allegro to się przeliczyło. Więc jeśli chcą coś zorganizować to zapewne kombinują od ok 2 tyg. Na "gwiazdy" to chyba już tak trochę za późno, no chyba że się dobrze posmaruje. Zobaczymy.. chociaż mnie i tak nie będzie to jestem ciekaw. Ten post edytował kwintosz śro, 11 lis 2009 - 15:33 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Na dzisiejszym spotkaniu z mieszkańcami na Manhattanie prezydent Podraza powiedział że impreza odbędzie się tak jak w zeszłym roku przed PKZ, co do gwiazd to rozmowy trwają a całość kosztów ma wynieść około 200tys. PLN
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: pon, 01 paź 07 Nr użytkownika: 819 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poniżej przedstawiam program imprezy sylwestrowej w naszym mieście.
PROGRAM: 22:00 - Rozpoczęcie imprezy 22:15 - Koncert zespołu De Trebles (www.detrebles.ovh.org) 23:00 - Koncert zespołu Jambo Africa (www.std.com.pl) 00:00 - Przywitanie Nowego Roku - pokaz sztucznych ogni/pokaz laserowy 00:20 - DJ - muzyka mechaniczna 01:00 - Zakończenie imprezy Jednym słowem żal.pl Ten post edytował troll śro, 02 gru 2009 - 16:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poniżej przedstawiam program imprezy sylwestrowej w naszym mieście. PROGRAM: 22:00 - Rozpoczęcie imprezy 22:15 - Koncert zespołu De Trebles (www.detrebles.ovh.org) 23:00 - Koncert zespołu Jambo Africa (www.std.com.pl) 00:00 - Przywitanie Nowego Roku - pokaz sztucznych ogni/pokaz laserowy 00:20 - DJ - muzyka mechaniczna 01:00 - Zakończenie imprezy Jednym słowem żal.pl Phi to wole posiedzieć w domu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A czego sie spodziewaliscie skoro miasto znając życie łudziło się że wyręczy ich Allegro w tej sprawie. Później już na załatwienie czegokolwiek było za późno.
Dobrze że wyjeżdżam.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
200 tyś zł na jumbo africa ? hahahaha, a pomyśleć, że na łódzkie juwenalia przyjeżdżali naughty by natures, a dąbrowa w sylwestra będzie się bawić przy jumbo africa, hahaha, o jak dobrze, że jade do Cieszyna.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Savalas tak dla sprostowania i w zasadzie w odpowiedzi na pytanie
CYTAT 200 tyś zł na jumbo africa ? Koncert Jambo Africa nie kosztuje 200tyś. PLN. Tyle kosztuje organizacja sylwestra czyli m.in. bezpieczeństwo uczestników (ochrona, zabezpieczenie medyczne, techniczne tzn. płotki itd.), scena, technika estradowa + obsługa, atrakcje dodatkowe jak sztuczne ognie i lasery i pewnie jeszcze wiele innych wymogów, które są niezbędne do organizacji tego typu imprez, a generują nie małe koszta. W przypadku gdyby była zamówiona jakaś "gwiazda" koszt imprezy był by przynajmniej dwukrotnie wyższy. Bo niestety w sylwestra wszystko kosztuje znacznie więcej, zwłaszcza w branży turystyczno-rozrywkowej. A swoją drogą gdyby na Sylwestra w DG sprowadzić np. Naughty by Nature, to i tak dla większości mieszkańców nie było by to coś specjalnego, bo kto ich zna oprócz ciebie i mnie ![]() A np. De Trebles nie wiem czy kojarzone w DG jest zespołem właśnie z Dąbrowy i naprawdę grają kawał dobrej muzyki i na pewno wystąpią na żywo ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
ja wiem doskonale co za te 200 tyś trzeba zrobić, żeby odbyła się takowa ipreza. Mój post był skrótem myślowym. Ja wiem również że amerykański rap nie nadaje się na sylwestrową imprezę. Ale to co wymyśliła DG w tym roku to jest kompromitacja. Lepiej wogóle było zrezygnować z imprezy niż udawać, że będzie super. Wiele miast niema imprezy plenerowej na sylwestra i nikt się nie obraża z tego powodu.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: nie, 20 gru 09 Nr użytkownika: 3,617 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mało kasy to mało znane zespoły, co nie znaczy, że słabe, bo znam zespół De Trebles i chłopaki grają nie dość że dobrą muze to jeszcze na profesjonalnym poziomie (ich wokalista jest zwycięscą "Szansy na sukces"). Ciekawe tylko czy to muzyka dla tłumów, ja osobićie lubię funk.
Jumbo Africa nie znam. Cieszę się, że gra De Trebles (bo z Dąbrowy), ale na główną gwiazdę mogli zaprosić kogoś lepszego, niż jakieś Africa coś. No ale cóż, bedzie umpa umpa jak urząd zaspał i liczył na allegro ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak tam Sylwester w DG? Był ktoś?
Nie tylko u nas była bida.. CYTAT Wrocław, 4 tys. osób za 250 tys. zł Dwudziestominutowym pokazem sztucznych ogni, który rozświetlił niebo nad Wrocławiem na przestrzeni dwóch kilometrów zakończył się plenerowy sylwester w stolicy Dolnego Śląska. Według szacunkowych danych policji, w zabawie wzięło udział ok. czterech tys. osób. - Podczas zabawy sylwestrowej nie odnotowano poważniejszych incydentów - powiedział Kamil Rynkiewicz z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji. W tym roku wrocławianie bawili się podczas ponad dwugodzinnego koncertu na Rynku, przy muzyce zespołów Lady Perfect i Optimistic. Obie kapele zagrały covery znanych przebojów oraz własne kompozycje. O północy rozpoczął się pokaz sztucznych ogni poprzedzony życzeniami, które mieszkańcom miasta złożył prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz. Fajerwerki odpalono z trzech punktów w mieście: terenu naprzeciwko Wzgórza Polskiego, z Wyspy Piaskowej oraz parkingu przy urzędzie wojewódzkim. W trakcie dwudziestominutowego pokazu na niebie rozbłysły m.in. wysoka na 120 metrów rozeta, złociste wodospady i palmy z kosmicznym pyłem. Pokazowi towarzyszyła muzyka słyszalna w różnych punktach Starego Miasta. W tym roku w przeciwieństwie do lat ubiegłych, kiedy to zabawa sylwestrowa była współorganizowana przez TVP, impreza na wrocławskim rynku była dużo skromniejsza. Przygotowanie koncertu i pokazu sztucznych ogni kosztowało ok. 250 tys. zł. źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._Warszawie.html Ten post edytował Kamil_ pią, 01 sty 2010 - 13:54 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sylwester 2009/2010 w Wrocławiu to porażka w porównaniu do zeszłego roku, po prostu im zaczyna brakować kasy.
W Katowicach tak to wyglądało http://www.youtube.com/watch?v=H35w0z3ux2c trzeba przyznać że z tego co widzę na filmach z youtube to było naprawdę fajnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:56 |