IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Car-pooling - szukam. Wspólne dojazdy do pracy., Dojazd. Dąbrowa Górnicza<--> Katowice
Laura26
post czw, 15 paź 2009 - 12:37
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,499

Szukam kogoś, kto jeździ do pracy z Dąbrowy Górniczej do Katowic. Codziennie pn-pt.
Pracuję na ul. Porcelanowej w godz 8:30 do 16:30, mogę spróbować zmienić na 8:00 do 16:00 jeśli by się znalazł ktoś chętny na wspólne dojazdy.
Szukam kogoś z kim mogłabym dzielić koszty dojazdów.
Kontakt : tel 511 740 684

Ten post edytował Laura26 czw, 15 paź 2009 - 12:39
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
Master
post czw, 15 paź 2009 - 17:42
Post #2

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Pomysł dobry i dobrze by bylo gdyby wiele osob porozumiewało sie i umawiało na takie wspolne jazdy. Ruch zmniejszyłby sie choc troszke. Na "zachodzie" to czesto spotykane praktyki.

Ale akurat u nas ciezko bedzie znalezc osobe której bedzie pasowac adres i ta godzina, choc pewnie takie są w DG, ale nie maja dostepu do tegoz forum

+Quote Post
vacu
post czw, 15 paź 2009 - 18:00
Post #3

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Ja niestety jeżdżę zupełnie gdzie indziej ale rano zabieram z DG dodatkową osobę, wysadzam w Sosnowcu gdzie zabieram kolejną do Czeladzi, gdzie pracuję. Z powrotem sytuacja ta sama tylko na odwrót. Ale chciałbym korzystając z okazji zaapelować - może czyta nas jakiś kierowca busa/autobusu.
Otóż siłą rzeczy w czasie przesiadki muszę stanąć na przystanku autobusowym - na chwilę ale jednak. Niestety kierowcy komunikacji publicznej traktują m.in. mnie jak najgorsze zło i mimo, że zajmuje mi cała operacja max. 15 sekund to nie omieszkają zamrugać lub podjechać tak jakby chcieli mnie zepchnąć mimo, że staram się stawać z brzegu by nikomu nie przeszkadzać. Trochę to dziwne, bo jednak przyczyniam się do zmniejszenia korków (dwa auta mniej na drodze), w których autobusy też stoją i w jakimś tam stopniu działam ekologicznie (jedno auto pali mniej niż trzy).
Ja wiem, że przystanki są dla autobusów ale jeśli cały przystanek jest wolny a ja na 15 sek. zajmę dwa metry to już mógłby się kierowca busa powstrzymać od pokazywania kto tu rządzi. Tym bardziej, że kiedyś taki kierowca będzie się prosił, żeby go wpuścić i jakoś też mógłbym go olać a jednak zawsze wpuszczam, bo zdaję sobie sprawę, że ktoś w środku może się śpieszyć.

+Quote Post
Laura26
post czw, 15 paź 2009 - 18:25
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,499

CYTAT(Laura26 @ czw, 15 paź 2009 - 12:37) *
Szukam kogoś, kto jeździ do pracy z Dąbrowy Górniczej do Katowic. Codziennie pn-pt.
Pracuję na ul. Porcelanowej w godz 8:30 do 16:30, mogę spróbować zmienić na 8:00 do 16:00 jeśli by się znalazł ktoś chętny na wspólne dojazdy.
Szukam kogoś z kim mogłabym dzielić koszty dojazdów.
Kontakt : tel 511 740 684

Liczę jednak, że ktoś akurat się znajdzie. Mimo wszystko może ktoś kto bywa na forum ma znajomych, a znajomi znajomych.....

+Quote Post
crabro
post pon, 09 lis 2009 - 22:42
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,333

Chyba najrozsadniej byloby zalozyc temat ogolnie "car-pooling" - bez komentarzy jedynie z trasami

Ja tez woze potwietrze tylko na trasie:
Mydlice -> Tychy (odkąd rozdzień jest przejezdny to jadę przez Murckowską)
Tychy -> Mydlice (aby uniknać korków na rozdzieniu albo póżniej w będzinie czy przy auchan wracam S1)

Standardowo startuję ok 7:00, katowice - 7:12-7:15, tychy 7:30-7:35
Jakby ktoś był chętny mogę jeździć wcześniej/później ok. 30min.
Kursuję od pn do pt z wyłączeniem świąt ;o].

+Quote Post
micho
post czw, 04 mar 2010 - 17:07
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,728

dojeżdżam samochodem do pracy z DG do Katowic. Wyjazd z DG 6:30 powrót z Katowic ok. 15

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:02
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza