![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: nie, 16 lis 08 Nr użytkownika: 2,522 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nieubłaganie wielkimi krokami zbliża się koniec lata, a także wakacji. Koniec sierpnia to także okres dożynek. Z obu okazji w Dąbrowie Górniczej odbędą się dwa koncerty, na których zagra zespół Myslovitz, a także Krzysztof Krawczyk!
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...enie_lata_.html |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pią, 08 cze 07 Nr użytkownika: 728 Płeć: Mężczyzna GG: 4693078 ![]() |
Czy był ktoś na koncertach? Jakie wrażenia? Teraz chyba trwa koncert Krawczyka
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: pią, 26 cze 09 Nr użytkownika: 3,371 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem wczoraj i powiem że było dobrze, choć mogło być lepiej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Myslovitz zagrało świetny koncert. Dzień wcześniej byłem na Beach Party na Zielonej i nie ma porównania tak szczerze
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK #14 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 161 Dołączył: wto, 27 lis 07 Nr użytkownika: 909 Płeć: Mężczyzna GG: 6421403 ![]() |
Nie wiem jak reszta, ale ja np. byłem zdziwiony organizacją, a bardziej człowiekiem który siedział w namiocie i miał wszystkie pokrętełka pod swoimi palcami, jeżeli chodzi o myslovitz, to na ogół słyszałem tylko muzykę, praktycznie zero słów... Może to rodzinne, ale moi rodzice po dzisiejszym Krawczyku mówili to samo, podobno był 3 osobowy chórek, którego w ogóle nie było słychać, Krawczyka podobno też... Widziałem też pare takich komentarzy po dniach DG, więc może coś jest jednak nie tak jak powinno...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Każdy zespół ma swoich nagłośnieniowców i nie ma co mieć pretensji do organizatorów.
Krawczyk śpiewał praktycznie z playbacku, ale ludzie i tak się świetnie bawili do końca imprezy ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Ja mam takie samo zdanie jak wezu_91, bardzo źle było słychać wokal na Myslovitz, na Krawczyku nie byłem także się nie wypowiadam
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
ja tylko wpadłem na chwile, w niedziele, idąc na autobus, nie dziwi mnie nagłośnienie, gdyż od dawna na wszelakich imprezach plenerowych jest ono słabiutkie. Ale niema się co martwić, byłem na beerfest, na koncercie sofy i też źle nagłośnili wokale, muzyka za to świetnie nagłośniona.
ps. Beerfest świetna impreza, masa ludzi dobre piwko, kulturka, będe jeździł pewnie co rok. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pią, 08 cze 07 Nr użytkownika: 728 Płeć: Mężczyzna GG: 4693078 ![]() |
Jeżeli dla Ciebie to nagłośnienie, które było jest słabiutkie (takie samo jest zawsze również na Dniach DG) to trzeba było powiedzieć o tym głównemu akustykowi i by Ci wytłumaczył, że to jest bardzo dobre nagłośnienie i obeznani w temacie wiedzą o tym. Target Sound to jedna z lepszych firm nagłośnieniowych, więc wybacz, ale się z tym kompletnie nie zgadzam.
Żeby można było oceniać nagłośnienie trzeba się trochę znać na tym i jeszcze dodatkowo na muzyce, a w tym akustycy są na prawdę wykształceni. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 31 sie 09 Nr użytkownika: 3,435 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Właśnie przed chwilą przeczytałem oficjalny komunikat (strona dąbrowy górniczej) z niedzielnego koncertu pana K.K. Napisali tam że: gwiazdą wieczoru był K.K. A ja na miejscu Pani redaktor napisałbym że: gwiazdą wieczoru była Płyta K.K. Co do samego "gwiazdora" - świadomie w cudzysłowiu - jego kondycja wskazuje że albo to już olewa i jedzie na odcinaniu kuponów ze swoich osiągnięć albo był mocno wczorajszy. Nie jest moim celem nikogo obrazić ani urazić ale zwrócić uwagę na temat w szerszej perspektywie - artystów i sposobu traktowania odbiorców swojej twórczości. Za takie pieniądze (gminy czyli nas wszystkich - dąbrowian) należy nam się szacunek. A tego - oprócz kilku innych rzeczy - na niedzielnym koncercie niestety zabrakło. Każdy człowiek ma prawo do chwili słabości i wykonawca również. Wiele było wpadek wielkich gwiazd i świat się nie zawalił. Pozostaje jednak niesmak i pytania o to kto weryfikował umowę z wykonawcą, dlaczego dopuszcza się takie nieuczciwe praktyki, gdzie w tym wszystkim jest odbiorca. Sądzę że każdy kto był wtedy w Parku Hallera sam sobie odpowie na to pytanie. Żeby było jasne - słucham Pana K.K. w radiu, z płyt i znam wartość jego głosu i potrafię obiektywnie ocenić to że był współtwórcą dziesiątek hitów. Na zakończenie małe co nieco do militariusa: to prawda że nagłośnienie było bardzo dobre ale akustyk czyli tzw. nagłośnieniowiec niestety już nie. Przesterowany bas który krył prawie wszystko, mało selektywny mikrofon Pana gwiazdora i zbyt płaska gitara są tego wystarczającymi dowodami. Jak dotąd jedyny koncert w Dąbrowie jaki był nagłośniony wzorcowo odbył się w czerwcu 2006 w Parku Zielona. Wtedy była Budka a nagłaśniała firma DB Sound. Mistrzostwo Świata i tyle. Aha jeszcze coś panie militarus: Żeby można było oceniać nagłośnienie wcale nie trzeba się znać na tym i jeszcze dodatkowo na muzyce - wystarczy być na koncercie i mieć dwoje uszu. Każdy kto spełnia te dwa warunki ma prawo się wypowiedzieć czy praca akustyka ma czy nie ma sensu.
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak Myslowitz jak i K.K. mają własnych głównych akustyków, tak jak większość profesjonalnych zespołów.
Słyszałem jak akustyk Targetów nagłaśniał koncerty "amatorskich" zespołów w sobotę i powiem szczerze, odwalił kawał dobrej roboty. Czy ktoś może wie z jakimi muzykami K.K. występował w niedzielę? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 51 Dołączył: sob, 10 gru 05 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 175 ![]() |
na mojej stronce fotki z występu krawczyka gdyby ktoś miał ochotę obejrzeć jak nie mógł być. jak wogule oceniacie występ p. krawczyka?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Jeżeli dla Ciebie to nagłośnienie, które było jest słabiutkie (takie samo jest zawsze również na Dniach DG) to trzeba było powiedzieć o tym głównemu akustykowi i by Ci wytłumaczył, że to jest bardzo dobre nagłośnienie i obeznani w temacie wiedzą o tym. Target Sound to jedna z lepszych firm nagłośnieniowych, więc wybacz, ale się z tym kompletnie nie zgadzam. Żeby można było oceniać nagłośnienie trzeba się trochę znać na tym i jeszcze dodatkowo na muzyce, a w tym akustycy są na prawdę wykształceni. proszę Cię nierozśmieszaj mnie. To, że ktoś jest jedną z lepszych firm nagłośnieniowych, nie oznacza jeszcze, że za każdym razem nagłaśniają dobrze. Jestem producentem muzycznym z 10 letnim stażem, obrabiam muzykę posiadam w domu dobry sprzęt studyjny i nie trzeba mi tłumaczyć na czym polega nagłaśnianie, imprez, kilkadziesiąt takowych nagłośniłem. Nie będe latał na festynie za akustykiem, co nie znaczy, że nie mogę wypowiedzieć się na temat nagłośnienia na forum. Otóż, byłem na koncercie kultu i słyszałem, a raczej nie słyszałem słów śpiewanych przez Kazika, bo Twoi cudnowni nagłośnieniowcy nie potrafili tego zrobić dobrze. Ja za to pieniędzy nie biorę tylko oni, więc im podpowiadał nie będe. Jak by mi wytłymaczył, że wszystko jest dobrze nagłośnione to bym go wyśmiał w twarz. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czemu na koncercie Myslovitz nie działał telebim?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Tak Myslovitz nie życzyło sobie telebimu tak samo jak kazali ściagnąć baner z napisem "Pożegnanie Lata 2009"
...artyści... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Koncert Myslovitz całkiem wporzo.. Na koncercie i w samym parku może przez pogodę ludzi zdecydowanie mniej niż na Dniach DG ale i tak sporo.
Co do Krawczyka.. żenada. Myślałem że jest artystą ale tak nazwać go nie można. Płyta leciała prawie non stop. Ciekaw jestem ile za to dostał. Tym bardziej żal że ludzi w to niedzielne popołudnie była masa. Aż przeszukam BIP by znaleźć to. Jak dla mnie to także trochę kompromitacja władz miasta jeśli zapraszają artystę za grube nasze pieniądze a ten śpiewa 1 czy 2 piosenki na żywo. Myślę że należałoby wymóc na władzach miasta by wszyscy artyści grali live. Chcecie grac i zarabiać na imprezach miejskich - gracie live. Jakbym chciał posłuchać płyty mogę ją sobie kupić w sklepie. Ten post edytował kwintosz sob, 05 wrz 2009 - 14:19 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: nie, 01 lip 07 Nr użytkownika: 745 Płeć: Kobieta ![]() |
podobno menago Myslovitz nie wyraził zgody na telebim a zdjęcia mozna było robić tylko przez 3 pierwsze utwory Jakoś ludzie trzaskali foty z pierwszych rzędów. A to filmik z ich występu: Dla ciebie live |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Jakoś ludzie trzaskali foty z pierwszych rzędów Ale to chyba chodzi o foty reporterskie, czyli robione sprzed samej sceny i dla gazety itp. a nie amatorskie, bo tłumu nie upilnujesz. Inna sprawa, że jak ktoś dobry to i z tłumu może fajne foty zrobić, ale to trudna sztuka. I tak na marginesie to faktycznie telebim trzeba było wyłączyć, zdjąć baner, a to że zdjęcia można było robić tylko przez pierwsze trzy utwory tj. akurat standard. Tak w umowie ma prawie każdy bardziej znany zespół (tzw. gwiazd, nawet Krawczyk) i nie jest to martwy zapis, tylko jedni pilnują bardziej inni mniej. Zresztą to nie jedyni artyści, którzy jakieś dziwactwa wymyślają, w zasadzie to normalne i są nawet ciekawsze przypadki ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:53 |