![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Zastanawiam się jakie konto wybrać. Chodzi mi przede wszystkim o konta gdzie nie są pobierane opłaty za prowadzenie ich itd. Czy posiadacie takie konta ? Jeśli tak to jakie polecacie a jakie odradzacie? Dodam że zależało by mi na dużej ilości bankomatów bezprowizyjnych.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba Mbank jest OK, ale nie wiem - sam mam PKO.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Za mBankiem przemawia to że jest całkowicie darmowe , ma mnóstwo bankomatów bezpłatnych, ale... Brakuje tych placówek i kontaktu z "żywym" pracownikiem. Wiem że w M1 w Czeladzi jest jakieś stoisko czy coś , wiecie o co chodzi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za mBankiem przemawia to że jest całkowicie darmowe , ma mnóstwo bankomatów bezpłatnych, ale... Brakuje tych placówek i kontaktu z "żywym" pracownikiem. Wiem że w M1 w Czeladzi jest jakieś stoisko czy coś , wiecie o co chodzi? No mBanki właśnie mają tylko takie stoiska w centrach handlowych ale swoich oddziałów nie ma za to nie biora opłat itp. Tak naprawdę jest to część WBK. Ja jakos z przyzwyczajenia mam PKO ale opłata ok.5 zł na m-c + opłaty za karty etc. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
to co przemawia na korzyść mbanku to:
- brak jakichkolwiek opłat za podstawowe i najważniejsze usługi - duża ilość klientów mbanku, szybkie przelewy w internecie np. za allegro, przelew jest na koncie od razu - dużo płatności online w stylu płać z mbankiem, dzięki czemu nie trzeba wpisywać numerów kont itd, system sam to uzupełnia - karta debetowa z chipem (na pin) - gratisowa - świetna obsługa klienta, szybko, tanio i solidnie, 24 na dobę, również czat z Mlinią - spora ilość bankomatów bezprowizyjnych (bankomaty WBK, Euronet oraz Cash4You i jeszcze jakiś jeden) - WBK mamy w centrum jeden, drugi się buduje, do tego jest jeszcze Euronet na 3-go Maja również minusy mbanku: - bardzo prosty i mało atrakcyjny wizualnie system bankowy online - brak placówek, jedynie wpłatomaty i małe oddziały w centrach handlowych, najbliższe od Dąbrowy do M1 w Czeladzi prawdopodbnie - trzeba się liczyć z tym, że żeby wpłacić bezprowizyjnie i szybko kasę to trzeba śmigać do takiego wpłatomatu do M1, który nie przyjmuje monet - więc utrudnione wpłacanie pieniązków Moim zdaniem to i tak najkorzystniejsza oferta ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
To moze ja jako wieloletni uzytkownik Inteligo powiem co i jak.
Nie ma (chyba) karty debetowej z chipem. Raczej o tym nie slyszalem, tak czy tak nie uzywam tego , wiec nie wiem. Klientow PKO mysle ze moze nawet wiecej niz mBank, przelwy wewnatrz banku darmowe i natychmiastowe, do innych banków w 1 dzien za 0,99 PLN. Płatności w stylu Płąc z Inteligo wszedzie tam gdzie te z mBankiem. Prowadzenie konta darmowe, co miesiac oplata za posiadanie karty, lokaty jakies, subkonta tez za free. Bankomatow tyle co PKO, wiec dosc duzo. Oddzialow tez. Plus we wplatach, w kazdym oddziale bezprowizyjnie i prawie natychmiastowo sa pieniadze na koncie. Nie wiem jak pomoc techniczna i support, nie uzywalem nigdy. Telefoniecznie tez nie uzywalem. Ogolnie z konta jestem zadowolony, mam je dosc dlugo i poki co nie myslalem nawet o zmianie. Jedyne co moglo by byc, to tansze czy darmowe przelewy do wszystkich bankow. Ale prowadzenie konta darmowe - wiec cos za cos. Osobiscie nie przelewam na tyle czesto, zeby mi sie zwrocila oplata np. 10 zlotych za konto w innym banku z darmowymi przelewami. O mBank i innych sie nie wypowiadam, nie znam. |
|
|
![]()
|
|
Chcę założyć to konto dlatego że zaczynam pracę gdzie pieniądze będą przelewane na konto. Dlatego zależy mi na jak najmniejszych kosztach ( a najlepiej ich braku
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Z PKO (czyli tez Inteligo) mozesz wyplacac bezprowizyjnie tylko w bankomatach PKO BP. Ale takich jest troche u nas w miescie i ogolnie w calym kraju.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 24 lut 09 Nr użytkownika: 3,212 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witaj!
Najlepsze pod względem opłat są(darmowe prowadzenie,darmowe przelewy przez net):mBank i ING Direct. mBank ma wszystko za free,ale ciężko się zakłada-albo przez net albo w M1 Czeladź w tzw.mKiosku. Dodatkowo jakbyś miał jakieś inne środki do wpłaty(oprócz pensji) to albo płatnie na poczcie albo we wpłatomacie w M1... ING ma tylko jeden koszt,czyli 2zł miesięcznej opłaty za kartę-ale jeśli zapłacisz w miesiącu 100zł(w sumie-może być w 5ciu sklepach po 20zł,itd.) kartą,to tej opłaty nie ma. Poza tym możesz wpłacać kasę w banku jak i we wpłatomacie. mBank ma darmowe bankomaty:Euronet i BzWbk,natomiast w ING Direct darmowe wypłaty są z:ING i Euronetu. Dodatkowo w ING Direct masz bezpłatne powiadamianie SMS o wpłynięciu Twojej wypłaty na konto jak i o innych transakcjach-to już sobie ustalasz z panią w banku. Teraz mają w INGu akcję,że jak założysz tego Directa i przez 2 miesiące będzie Ci wpływać wypłata minimum 1000zł to dostaniesz od nich 100zł za free. Jedynie jak się zdecydujesz na ING Direct to nie daj sobie wcisnąć karty z własnym zdjęciem czy wybranym obrazkiem bo płacisz za to 10zł extra,a nikt Ci tego nie raczy powiedzieć. Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
Co raz bardziej skłaniam się ku mBankowi. Dziś byłem PKO i tam za posiadanie karty rocznie pobierają 10 zł. czyli PKO dostaje minusa
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chcę założyć to konto dlatego że zaczynam pracę gdzie pieniądze będą przelewane na konto. Dlatego zależy mi na jak najmniejszych kosztach ( a najlepiej ich braku ![]() Jak widzę wady mBanku Cię nie dotkną, więc polecam mBank, załóż sobie konto, wszystko jest darmowe, więc jakbyś postanowił jednak potem zmienić konto, to nic nie stracisz. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do ING Direct to konto praktycznie darmowe ( 100zł karta w miesiącu jesteś w stanie napewno zapłacić wtedy nie płacisz tych 2zł ) o ile nie zapragniesz skorzystać z placówki banku - wypłaty i wpłaty w okienku w okienku są strasznie drogie (9 zł)
Fajna jest darmowa usługa sms informująca praktycznie o każdym "ruchu" na koncie. Poza tym: darmowe polecenia zapłaty i zlecenia stałe (czasem się przydaje) bez prowizji wypłacasz w bankomatach ING i Euronet - sporo ich jest - dodatkowo masz darmową wypłatę w sklepach z usługą cashback - możesz łądnie poprosić przy płaceniu kartą, żeby Ci jeszcze resztę wydali:) przelewy na konta w ING sa realizowane natychmiast (no chyba, żę puścisz przelew późnym wieczorem to wtedy na następny dzień z rana) system internetowy całkiem przyjazny i do tego wydaje mi się całkiem bezpieczny - autoryzacja transakcji hasłem wysyłanym sms na telefon (żadne tam zdrapki, hasła tokeny itp. itd.) sporo oddziałów, jeżeli chciałbyś coś załatwić - kartę kredytową , kredycik, lokatę - cokolwiek dodatkowego Tak więc podsumowywując polecam to konto jeżeli nie zamierzasz pojawiać się w oddziale, żeby wpłacić lub wypłacić kasę. Wtedy konto jest prawdziwie darmowe. Ten post edytował mgmisiek wto, 24 lut 2009 - 22:40 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Na oprocentowaniu to mi akurat w ogóle nie zależy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja powiem tak - podstawowa sprawa to odpowiedzieć sobie na pytanie do czego konto ma Ci służyć. Jeśli zaraz po 10-tym wszystko wypłacisz z bankomatu to najlepiej rozejrzyj się po okolicy domu/pracy, zobacz jaki bankomat masz najbliżej i taki bank wybierz. Problemy to rzecz drugorzędna kiedy i tak nie przechowujesz kasy na koncie, to samo oprocentowanie (na RORach i tak prawie zawsze jest to 0% lub jakieś symboliczne 0,5%).
Ja np. dużo podróżuję po różnych "dziurach zabitych dechami" więc na fakcie, że w ING mam wszystkie bankomaty za darmo zyskuję więcej niż te 15 zł za konto (znaczy wcześniej więcej płaciłem więcej za prowizje mimo, że PKO ma dużo placówek/bankomatów, niestety często nieczynnych). Także wszystko zależy do czego to konto - bez określenia "przeznaczenia" nie można powiedzieć, że jedna oferta jest lepsza od drugiej. |
|
|
![]()
|
|
Zdecydowałem się i już założyłem to konto w mBanku. Zero opłat ( za nic się nie płaci) i sporo bankomatów - to mnie do niego przekonało. Dziękuję wszystkim za informacje o poszczególnych bankach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:33 |