IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> WOŚP 2009, Wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci
Zibar
post śro, 07 sty 2009 - 12:26
Post #1

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Ze strony UM

CYTAT
XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
[2009-01-02 12:13:52]

11 stycznia 2009r. w Parku Hallera (obok AquaParku „Nemo – Wodny Świat”) o godzinie 15:00 rozpocznie się XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tematem tegorocznego Finału jest: Wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci.

Program imprezy:
15.00 Rozpoczęcie
15.30 TV Joga - Koncert
16.45 Kruk - Koncert
17.45 Pierwsza Licytacja
18.15 Jose Torres - Koncert
19.30 Druga Licytacja
20.00 Światełko do nieba (pokaz sztucznych ogni i pokaz fire-show)
20.15 Trzecia Licytacja
21.00 Oddział Zamknięty - Koncert
22.00 Zakończenie imprezy

Ponadto w programie: malowanie buzi, pamiątkowe zdjęcia, sklepik „Pod Aniołem”, pokaz psów ratowniczych oraz wiele innych atrakcji.

Impreza jest wspólnie organizowana przez miasta Dąbrowę Górniczą i Sosnowiec./

to juz tuz tuz, a tu jakos tak cicho na forum w tym temacie?
Mnie osobiecie cieszy, ze po raz kolejny DG i S-ec sie dogadaly w tej kwestii smile.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
BARES
post śro, 07 sty 2009 - 15:59
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 352

Nie zauważyłem nic o akcji " policz sie z cukrzycą" która ma być uświetniona biegiem w którym w Warszawie ma brać kilka tysięcy osób w innych miastach ma to chyba być spontaniczna akcja, ma ktoś może informacje na ten temat.

--------------------

+Quote Post
adinhace
post pią, 09 sty 2009 - 13:57
Post #3

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,222

Już Już w najbliższą niedzielę, jak zwykle w styczniu zagra "mikołajowa orkiestra Jurka Owsiaka". Excalibur Music Pub w Czeladzi również aktywnie włącza się w pomoc przy kwestowaniu na ten szczytny cel. Tuż po zakończeniu imprezy pod Urzędem Miasta zapraszamy do naszego pubu. U nas będzie jak zwykle koncertowo... a jakże. Zagra dla Nas grupa POPsuty (www.popsuty.prv.pl) oraz Sosnowiecka grupa TOMATO (www.tomato.art.pl) Impreza rozpocznie sie dosłownie kilka minut po 20-ej... poczekamy jedynie aż "zgaśnie" światełko do nieba. Pamiętajmy jednak że muzyka to nie wszystko, bo najważniejszy jest cel tej imprezy... o którym chyba nie trzeba nikomu przypominać.
Zarówno w naszym mieście jak i w pubie kwestować będą wolontariusze zbierający pieniądze na ten, jakże szczytny cel.
ZAPRASZAMY !!!

--------------------

+Quote Post
adinhace
post nie, 11 sty 2009 - 13:27
Post #4

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,222

to już dziś

--------------------

+Quote Post
murbeton
post nie, 11 sty 2009 - 17:59
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,497

Na wstępie chciałbym pogratulować w dużym cudzysłowie organizacji XVII finału Śląsko-Sosnowieckiego WOŚP. Właśnie w tej chwili wróciłem z tzw. pierwszych dwóch koncertów zespołów rockowych (Tv Joga, Kruk) i na świeżo chciałbym się podzielić kilkoma uwagami. Zespoły, które próbowały (podkreślam - próbowały) coś zagrać, ale nie bardzo wiedziały jak to zrobić i co grać. To po prostu wielka żenada. Umiejętności techniczne pierwszego jak i drugiego zespołu są z najniższej półki muzyki rockowej, którą można zobaczyć tylko klęcząc na kolanach, przy okazji modląc się, żeby już skończyli. Chała, chała, chała i jeszcze raz chała, wielka jak z Dąbrowy do Sosnowca. Kto wybierał i zapraszał te pseudo kapele? Jak orientuję się, w tym roku wydział promocji był współorganizatorem tej imprezy.
Dąbrowa posiada kilka zespołów rockowych, które są uznawane i już dosyć znane w zagłębiu i województwie. Zespoły te posiadają szeroką rzeszę fanów i sympatyków, którzy jeżdżą za nimi po różnego rodzaju knajpach i pubach, żeby tylko ich posłuchać, bo w Dąbrowie - swoim ojczystym mieście niestety nie mają się możliwości zaprezentować. Na mój chłopski rozum to wydział promocji powinien zajmować się promowaniem i reklamowaniem własnej dąbrowskiej kultury i czerpać z niej to, co najlepsze, a nie zapraszać pseudo zespoły, które nie potrafią nic pokazać, a tym bardziej przekazać publiczności. Jest styczeń i jest zimno. Ludzie, którzy przychodzą na imprezę oczekują dobrej zabawy, a nie lekceważenia ich przez organizatorów i pożal się boże kapele.
Co do obsługi technicznej (akustyków i dźwiękowców) to była totalna klęska. Zawsze na imprezach organizowanych przez PKZ wszyscy wszędzie pisali o fatalnym stanie nagłośnienia na imprezach masowych (jeżeli akustycy są z PKZ), ale w porównaniu z tym co dzisiaj usłyszałem to akustycy z PKZu są mistrzami w swoim fachu. Dźwięki, które były słyszane ze sceny to była totalna klęska. A wracając jeszcze do doboru zespołów na tego typu imprezy to najwyższy czas, żeby zajął się tym ktoś, kto ma o tym pojęcie, a ludzie tacy są w mieście i są zatrudnieni w PKZ i innych placówkach kulturalnych na terenie miasta. Nie chodzi mi tutaj o urzędników, którzy tam siedzą, ale instruktorów, którzy próbują z wielkimi oporami tworzyć kulturę w Dąbrowie.
Słyszałem, że organizatorzy WOŚP z Dąbrowy nie chcieli skorzystać z oferty PKZ oraz innych placówek podległych Pałacowi. Nie wiem o co tu chodzi, ale śmierdzi mi to jakąś wewnętrzną przyziemną polityką (bo ktoś kogoś nie lubi, bo ktoś komuś zalazł za skórę). Ludzie, zacznijmy w końcu coś robić, żeby takie sytuacje się więcej nie zdarzały, a chyba najwyższy czas, żeby tą imprezę w końcu zorganizowało samodzielnie miasto Dąbrowa Górnicza. Myślę, że na to nas stać.

PS Żałuję, że nie zostałem pod sceną dłużej, bo chciałem posłuchać gwiazd, które będą występowały, ale po wysłuchaniu tych dwóch żenujących koncertów przeszła mi ochota nawet na Torresa i Oddział Zamknięty.

PS2 Myślę, że ktoś wypowie się z działu promocji w tych kilku kwestiach, które tu poruszyłem.

PS3 Wysłałem to również do urzędu - wydział promocji.

+Quote Post
janosikdg
post nie, 11 sty 2009 - 19:56
Post #6

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 952
GG: 5344968 status gadu-gadu

Zbierających jest więcej niż ludzi dających pieniądze :/ parodia .

+Quote Post
ardek
post nie, 11 sty 2009 - 22:33
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 790

Ja chciałem zauważyć smutną jak dla mnie organizacyjną wpadkę.. Otóż koło 15ej grającą Orkiestrę Dętą zaczął zagłuszać jakiś zespół ze sceny (chyba próba) - trwało to kilka minut i nie mogłem się nadziwić, że organizatorzy tego nie widzą (czy też słyszą)
W końcu wkurzył się chłop z orkiestry (bębniarz) i podszedł do realizatorów (jak czytam post murbeton - to pseudo-realizatorów) i zwrócił im uwagę...
Za chwilę znalazła się jakaś Pani - chyba Organizator i orkiestra wznowiła grę..

Naprawdę trzeba mieć pustkę w głowie pozwalając na próbę skoro 2 metry obok stoi Orkiestra i zgodne rozkałdem gra... Tak organizatorzy jak i ci goscie realizujący scenę..
Mimo iż sytuacja trwała kilka minut mnie osobiscie zniesmaczyła bardzo..

+Quote Post
savalas
post pon, 12 sty 2009 - 00:10
Post #8

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

w tym roku niestety wośp w dg to porażka. Impreza wróciła pod nemo. Realizator dźwięku jak zawsze głuchy, organizacja imprezy baaardzo mizerna. Jak zawsze z ochotą czekałem na światełko do nieba bo to była zazwyczaj chwila, kiedy można było pooglądać coś ciekawego, tak jak np. ta wielka raca która bodajże była 3 lata temu, czy ten pokaz pod silesią. Ale w tym roku było słabiutko, lepszy pokaz już miałem na osiedlu w sylwestra. Ogólnie najgorszy wośp w dg od 4 lat. Szkoda, bo jak na dwa tak duże miasta ( dg, s-ce ) to było wręcz żenująco i pod względem organizacyjnym ( dlaczego nie pod silesią ) i pod względem muzycznym, oraz słabe światełko do nieba.

+Quote Post
Master
post pon, 12 sty 2009 - 00:12
Post #9

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Godz 20-20 , 20 minut po ogniach (bardzo ładnych) 40 min przed Oddział Zamkniety na placu max 300 osób. Dramat. Ja przyznam ze wtedy tez poszedłem do Nemo wink.gif

+Quote Post
Arbas
post pon, 12 sty 2009 - 09:27
Post #10

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Ile Dąbrowa Górnicza wydała w tym roku na WOŚP, a ile zebrała?
Czy ktoś to liczy?

+Quote Post
Dave
post śro, 14 sty 2009 - 20:43
Post #11

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Ależ światełko do nieba było bardzo ładne! Ot - standardowy pokaz ogni, który chyba już nikogo nie dziwi i nie podnieca, bo pokazy ogni coraz częściej są na różne okazje organizowane!
Ale co do frekwencji i jakości koncertów i całej imprezy - porażka :/ Choć byłem tylko z 30 minut przed 19-ą. Nawet naszego "prezia" samotnie stojącego widziałem koło 19-ej - aaale się upasł! biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza