![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 10 wrz 08 Nr użytkownika: 1,446 Płeć: Kobieta ![]() |
Co prawda nie w Dąbrowie, ale niedaleko, w centrum Będzina, pojawił się nowy pub, a raczej reaktywował stary. Twierdza zmieniła właściciela i pozbyła się meneli. Fajne miejsce na posiedzenia, z fajnym klimatem, w niewielkiej, "zabytkowej" piwniczce. Otwarte od 16 do ostatniego klienta. Piwo lane (Tyskie) 4 zł, wszystkie butelki 5 zł. Ulica Małachowskiego, na przeciwko dworca pkp, w bezpośrednim sąsiedztwie pubu zebra
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
W Dąbrowie też są nowe lokale jak Stonehenge
link: http://www.stonehenge.pl/index.htm/dabrowa...cza/indecx.html myślę że to też fajna oferta tym bardziej że lokal w Sosnowcu się sprawdził pozdro |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Właśnie miałem pytać o Stonhenge czy fajne i czy żarcie smaczne. Był ktoś?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A Monopoland to też jakiś pub czy sklep monopolowy? W miejscu dawnej Cegielni a potem Pub Chaty....(budynek po remoncie i podniesieniu do gory)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 10 wrz 08 Nr użytkownika: 1,446 Płeć: Kobieta ![]() |
W Stonehenge nie byłam, wpadam w pracoholizm, a do knajp tylko przypadkiem (stąd Twierdza), ale chętnie posłucham opinii na temat jedzenia tam, był ktoś, nie był? To się mieści w dawnym "Pubie Piwnica" czy się mylę?
Monopoland - nie mam pojęcia, co to. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stonehenge nie całkiem jest tam gdzie piwnica, gdyż większość lokalu mieści się u góry (wcześniej tam była piekarnia czy coś takiego - w każdym razie widniał napis "Cech Rzemiosł Różnych" albo jakoś tak). Nie wiem tez jak tam jedzenie, bo nie jadłem ale piwo lane jest zdaje się po 6 zł. No i lokal ten to bardziej resteauracja niż pub, klub czy piwiarnia ale znając warunki dąbrowskie zimą szybko stanie się lokalem piwnym.
A z innej beczki to słyszałem takie plotki, że pojawi się w DG na center nowy lokal, właśnie bardziej klubowy z muzyką, jakoś z początkiem nowego roku. Ale tym czasem to są tylko plotki ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak już kiedyśw którymśtemacie wspominałem, jak dla mie stanowczo za drogi browar w Stonehange - 6 zł i to na otwarciu?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 22 wrz 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 1,483 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem w Stonehenge fajne miejsce można miło posiedzieć ogólnie mi się podoba ale... browar trochę drogi 6zł:/ i zdecydowanie odradzam jedzenie tam pizzy bo jest beznadziejna
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem w Stonehenge fajne miejsce można miło posiedzieć ogólnie mi się podoba ale... browar trochę drogi 6zł:/ i zdecydowanie odradzam jedzenie tam pizzy bo jest beznadziejna tez dziś byłem pierwszy raz, i piwo dla studentów jest za 5zł, a ta cena jest bardzo dobrym posunięciem bo eliminuje przychodzenie tylko na piwa,pizzeria to pizzeria. co do pizzy to jedna z lepszych jakie jadłem... tzn bardzo cienkie ciasto, ale twarde, nie spada wszystko. ogólnie bardzo polecam lokal. i czynny w tygodniu do 23, co jest chyba ewenementem w centrum ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pizza - od jakiegoś czasu nie mamy na nie zupełnie ochoty, ale zamówiliśmy zestawy obiadowe:
1. Gyros - niestety za 16 zł porażka, dostałem na dużym talerzu porcję frytek, spalone na wióry jakieś mięso nawet nie wiem, jakie bo tylko czuć było przyprawę gyros i było bardzo słone, śladowe ilości sosu i sałatki, jak za ta cenę to na "minus" 2. Placek po węgiersku (mały), tu wszystko było ok, ale porcja za 10 zł również mogłaby być większa. Czas oczekiwania na zamówienie, jak na pustki w tym czasie mógłby być krótszy, bo wypiliśmy zamówione napoje a porcje jeszcze nie dotarły. Wnętrze i wystrój ok. Jak na warunki dąbrowskie to nawet „duży plus”. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Ja też mam podobne wrażenia:
- wnętrze: duży plus; - zamawianie: przy barze (standard po naszej stronie Brynki); - czas oczekiwania: 40 min (a w lokalu pustki na max, co się dzieje kiedy mają komplet??); - pizza: dobra, zgodna z oczekiwaniami (przynajmniej na cienkim cieście); - piwo i napoje: przydałby się większy wybór no i przede wszystkim - żeby to co mają w ofercie - było w lokalu. Pozytyw ogólnie, więcej takich miejsc. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wygląd rewelacja, ale jeszcze sie tam nie stołowałem, mysle ze po otwarciu Pogorii ruch beda mieli znacznie wiekszy.
Szkoda ze ten Puls nie jest w centrum, kiedys trafilem rowniez do takiego baru Czwartek, wystrój bomba , ale na totalnym zadu...u, chyba juz nie działa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Czwartek działa,przynajmniej jakiś czas temu nie tak daleko wstecz (może 2-3 tyg.) był otwarty. W Czwartku jest o tyle dobrze że nie ma tam ludzi, właśnie przez to chyba że jest nieco na uboczu. Tak więc z miejscami w tygodniu jest luz, gorzej w weekendy bywa ale też nie jest źle.
Swoją drogą byłem tam na sylwestrze. Całkiem w porządku imprezka. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: śro, 05 lis 08 Nr użytkownika: 2,358 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://pubinsomnia.com/index.php?option=co...ge&Itemid=1 byl tam ktos i moze napisac co wiecej o tym lokalu?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 02 gru 08 Nr użytkownika: 2,754 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja pomimo wszystko jezdze do sonowca
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:20 |