![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam nowy temat dotyczący rozgrywek PO, na razie nie rozbijam go na poszczególne mecze chyba, że bedzie dużo postów to zrobię to póżniej. Dziś wieczorem mają być plakaty, żeby ktoś nieporzeebnie nie szedł na halę to potwierdzimy telefonicznie czy są i napiszemy o tym na forum. Dzięki za pomoc i zaangażowanie.
Przed MKS-em teraz walka w play-off ale i czas na leczenie kontuzji. Drużyna jest mocno przetrzebiona (dla tych, którzy nie byli na ostatnim meczu informacja, że trener miał tylko 1 zawodniczkę na zmianę), ale już nie musi grać z presją zdobywania punktów potrzebnych do utrzymania. To może być naszym wielkim atutem: inni muszą a my możemy. Choć pierwszy przeciwnik zawiesi poprzeczkę naprawdę wysoko. Zapraszamy na mecz 1 rundy play-off: Hala "Centrum" 2008.04.09 18:00 MKS Dąbrowa Górnicza : Winiary Kalisz bilety: 10 zł 5 zl ulgowy w czasie meczu można kupić kalendarze z których zysk będzie przekazany na leczenie Agaty Mróz i potrzeby klubu. (w związku z terminarzem reprezentacji, ta runda jest rozgrywana do dwóch zwycięstw (normalnie do trzech) a pierwszy mecz jest w hali drużyny niżej notowanej) -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Na hali są już plakaty na najbliższy mecz z Winiarami, w ilości po 50 szt. małych i duzych.
Chętnych do pomocy w ich rozwieszaniu zapraszamy!!! pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ZA DZP
CYTAT SIATKÓWKA O medale z Winiarami
Wypełniona po brzegi hala Centrum powitała w niedzielę zawodniczki dąbrowskiego MKS-u, które dzięki wygranej w Białymstoku 3:1 zapewniły sobie udział w przyszłorocznych rozgrywkach Ligi Siatkówki Kobiet. Ostatni mecz rundy zasadniczej rozegrały z Muszynianką Muszyna. Trzeci zespół ligi okazał się zdecydowanie lepszy i pokonał osłabione rywalki 3:0. Dąbrowianki wystąpiły bez kapitan Ewy Cabajewskiej, Katarzyny Wysockiej, wracającej do zdrowia po kontuzji Krysi Tkaczewskiej oraz Magdy Piątek, która przeszła zabieg rekonstrukcji wiązadła krzyżowego i czeka ją rehabilitacja. Pierwsza partia zakończyła się po 16 minutach wynikiem 18:25. W kolejnych MKS starał się nawiązać walkę (m.in. dobre zagrania Marzeny Wilczyńskiej i Małgorzaty Lis), ale także przegrał do 14 i do 16. Gospodynie zajęły ostatecznie siódme miejsce i w play-offach zmierzą się z Winiarami Kalisz. Po meczu Ewa Cabajewska, kapitan dąbrowskiego zespołu przyznała, że ta konfrontacja po prostu gospodyniom nie wyszła. - Myślałyśmy, że że zaprezentujemy się lepiej. Chciałyśmy ugrać seta, potem może więcej, ale się nie udało. To spotkanie niczego jednak nie zmieniało. Teraz musimy naładować akumulatory przed walką w play-offach. Po sobotnim spotkaniu w hali odbyła się specjalna konferencja z udziałem sponsorów klubu, zarządu, a także lokalnych władz. Wszyscy wspólnie zadeklarowali chęć dalszej współpracy, bo jak pokazały ligowe wyniki beniaminek okazał się bardzo solidnym zespołem i zapewnił sobie miejsce w Lidze Siatkówki Kobiet bez konieczności walki w barażach o utrzymanie. - Przeżywamy wspaniałą przygodę. W trakcie rozgrywek bywało może różnie, ale końcówka była naprawdę wspaniała. Życzę wszystkim zawodniczkom zdrowia, kondycji i wielu kolejnych sportowych sukcesów, a sponsorów zachęcam do współpracy. Dla miasta to doskonała forma promocji - podkreślił Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej. Z takiego wyniku po rundzie zasadniczej trudno się było nie cieszyć, czemu dał wyraz prezes MKS-u, Robert Karlik. - Kilka miesięcy temu nie wszyscy wierzyli w to, że się utrzymamy, a jednak dokonaliśmy tego. Chciałbym podziękować sponsorom, władzom miasta i tym, którzy nas wspierali, a także oczywiście samym zawodniczkom, które osiągnęły ten sukces na parkietach. Chcemy teraz skonstruować budżet na przyszły sezon, a potem określić cele, które będą wyższe niż w obecnych rozgrywkach. Opinia o naszym klubie w środowisku siatkarskim jest bardzo dobra i już teraz kilka zawodniczek jest zainteresowanych współpracą z nami, ale nazwisk na razie nie mogę jeszcze podać - przyznał prezes Karlik. Piotr Sobierajski - POLSKA Dziennik Zachodni -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
a wiadomo jak się przedstawia sytuacja z kontuzjami w naszym zespole przez Play-off ??
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzieś mi śmignęła informacja że Krysia jest gotowa, Kasia raczej nie zagra, a Madzia...no to wiadomo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Siatkarki BKS'u pokonały Gedanistki 3:0. W pierwszy secie zapowiadało się na niespodziankę,
pierwsza przerwa techniczna i 8:4 dla Gdańszczanek, potem odskoczyły na 6 - 7 punktów, aby ostatecznie przegrać pierwszą partię do 29. W drugiej partii Bielszczanki prowadziły z bezpieczną przewagą do stanu 14:20 i wygrały do 19. Trzecia odsłona 3:8 na pierwszej przerwie technicznej, potem małe wachania, ale i tak kilkupunktowe prowadzenie Aluprof'u. Druga przerwa 7:16. BKS'ik wygrywa trzecigo seta do 17. BKS przespał chyba początek spotkania. Szkoda; bez niespodzianki liczmy na nią jutro po 18!!!!! POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Mogles to napisac w temacie PLAY OFF LSK, a nie zakladac nowy temat
![]() Pozdrawiam. -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra
Mod: Nie bój żaby, tematów nie mamy zbyt wiele, a aktywne to są aktualnie trzy lub 4 w siatkówce więc znajdą ![]() Ten post edytował Zibar śro, 09 kwi 2008 - 06:43 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: czw, 03 sty 08 Skąd: KALISZ Nr użytkownika: 1,006 Płeć: Kobieta GG: 6297952 ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra Jeśli będziecie mieli jakiś problem z dotarciem na hale..to chętnie pomożemy ![]() -------------------- Cała Polska wzdłuż i wszerz spiewa z nami tę pieśń
Cała Polska tak jak ja, wie że mistrzem CALISIA http://www.youtube.com/watch?v=zcdDpWU5mvI...feature=related Mistrz Mistrz CALISIA |
|
|
![]()
|
|
KK #14 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 161 Dołączył: wto, 27 lis 07 Nr użytkownika: 909 Płeć: Mężczyzna GG: 6421403 ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra Szczepan ja może pojadę, jak mi się uda namówić rodziców ![]() Podbije dzisiaj do Ciebie na meczu to pogadamy. Ten post edytował wezu_91 śro, 09 kwi 2008 - 14:19 |
|
|
![]()
|
|
Po meczu idzę na dworzec PKP w sprawie biletów.
-------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Chłopaki to jest temat o PLAY OFF-ach a nie o tym czy komuś sie uda namówić na coś rodziców i kto gdzie idzie po meczu. Jinfo o tym że ktoś się wybiera do Kalisza OK, ale cała reszta jest zbędna. Takie sprawy to na gg możecie obgadać.
A co do meczu to mam nadzieję że dziewczyny dzisiaj powalczą bo chyba po to był ostatnio odpuszczony mecz z Muszyną. Do boju dziewczyny! Ten post edytował Tomek_dg śro, 09 kwi 2008 - 17:22 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niestety niespodzianki nie bylo:
MKS Dąbrowa Górnicza - Winiary Kalisz 1:3 (14:25, 16:25, 26:24, 17:25) ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda że nie było flag...było TVS i TVP
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tomek dg to jest temat PO, więc jest związany z wyjazdami na mecze i tyle.
-------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do wczorajszego meczu.
STRASZNIE denerwowało mnie odliczanie pana Krupy... 1:0 wygrywa MKS - to spiker "jeszcze tylko 24..." omg |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda że nie było flag...było TVS i TVP ![]() Co do flag to szkoda, ze nie bylo rowniez dlatego, ze nie bylo co robic w przerwach techniczynych i na czasach ![]() ![]() CYTAT Na pomeczowej konferencji kapitanowie i trenerzy obu zespołów podsumowali rozegrane spotkanie i określili cele na następny mecz. Igor Prielożny podkreślił wpływ częstotliwości rozgrywek w ostatnich dniach i zmęczenie z tym związane. Anna Barańska (kapitan Winiary Kalisz): - Nie był to mecz taki jaki chciałyśmy zagrać. Popełniałyśmy troszeczkę błędów. Widać było, że brakuje nam trochę świeżości. Jednak cieszymy się, że wygrałyśmy 3:1, jest to jakiś maleńki kroczek w kierunku kolejnej fazy play-off i mam nadzieję, że w Kaliszu wynik będzie podobny. Igor Prielożny (trener Winiary Kalisz): - Ja myślę, że pierwsze dwa sety pokazały, że tej świeżości mamy dużo. Myślę, że dla paru zawodniczkom po tym pucharowym turnieju należy się trochę wypoczynku, po prostu chciałem, żeby pograły nowe zawodniczki, bo to były rozegrane cztery mecze w ciągu pięciu dni, do tego dochodzi jeszcze podróż. Tak, że myśl, że ta decyzja była w porządku. Mnie tylko przeszkadzał ten trzeci set przegrany w końcówce, gdzie popełniliśmy dużo błędów i to jest teraz nasz największy problem. Ewa Cabajewska (kapitan MKS-u); - Gratulujemy przede wszystkim drużynie z Kalisza. Nie ukrywam, że nie byłyśmy tutaj faworytem, ale starałyśmy się przede wszystkim, żeby ten mecz nie wyglądał tak jak ostatni z Muszyną i wydaje mi się, że to przynajmniej udało się nam zrobić. Ten trzeci set wydawało nam się, że troszeczkę lepiej grałyśmy, ale prawdę mówiąc też było dużo błędów zawodniczek z Kalisza. Teraz jedziemy i będziemy walczyć dalej. Wiesław Popik (trener MKS-u): - Co tu dużo mówić. Gratuluję. Kalisz wygrał zasłużenie. W każdym elemencie dziewczyny były lepsze. Trochę podrażnione tym, że nie zdobyły Pucharu Polski pokazały nam gdzie jest nasze miejsce w drugiej czwórce. Jedziemy do nich i będziemy walczyć, natomiast wiadomo, że faworyt jest tylko jeden. W siatkówce to ciężko jest nadrobić jeśli się nie przyjmuje zagrywki, nie kończy ataków na skrzydle, tak, że tutaj mamy straszne braki. Gratuluję jeszcze raz i życzę, żeby Kalisz zdobył tytuł Mistrza Polski. Pozostałe wypowiedzi: Milada Spalova (Winiary): - Teraz po tym pucharze od razu zagraliśmy w środę mecz i nie jest nam łatwo jest trochę zmęczenia, ale myślę, że dałyśmy radę i grałyśmy dobrze w dwóch pierwszych i w końcówce meczu. Następny mecz grany w sobotę, a gra się do dwóch zwycięstw, tak, że u nas będziemy wypoczęte i wygramy. Anna Woźniakowska (Winiary): - Jest to pierwszy mecz play off. Przyjechałyśmy tu nastawione na zwycięstwo 3:0. Niestety w trzecim secie nie udało się, ale mam nadzieję, że w Kaliszu wygramy pełnymi punktami. Anna Białobrzeska (MKS): - Myślę, że zagrałyśmy w miarę poprawnie ale niestety to nie wystarczyło. Wygrałyśmy tylko jednego seta. Na pewno dobrze zaczęłyśmy, później było coraz gorzej, może właśnie za szybko uwierzyłyśmy, że możemy z nimi powalczyć, a u dziewczyn z Kalisza panował super spokój, doświadczone zawodniczki wykorzystały to i odjechały nam na kilka punktów i tak ten set się zakończył. Na szczęście po dwóch przegranych mogłyśmy się jeszcze podnieść i wygrać seta co nas na pewno cieszy, aczkolwiek szkoda, że nie udało się dalej powalczyć. za mks.dabrowa.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Wiesław Popik (trener MKS-u): - Co tu dużo mówić. Gratuluję. Kalisz wygrał zasłużenie. W każdym elemencie dziewczyny były lepsze. Trochę podrażnione tym, że nie zdobyły Pucharu Polski pokazały nam gdzie jest nasze miejsce w drugiej czwórce. Jedziemy do nich i będziemy walczyć, natomiast wiadomo, że faworyt jest tylko jeden. W siatkówce to ciężko jest nadrobić jeśli się nie przyjmuje zagrywki, nie kończy ataków na skrzydle, tak, że tutaj mamy straszne braki. Gratuluję jeszcze raz i życzę, żeby Kalisz zdobył tytuł Mistrza Polski. Po wypowiedzi naszego trenera wnioskuję że ten mecz w Kaliszu już jest przegrany, a myślami jest przy walce o niższe pozycje. Trener chyba nie powinien się do tego przyznawać publicznie no bo jak inaczej rozumieć to że Kaliszowi życzy tytułu Mistrza Polski przed rozegraniem drugiego meczu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK #34 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 152 Dołączył: pon, 11 lut 08 Skąd: wioska rybacka Nr użytkownika: 1,107 Płeć: Mężczyzna GG: 8919493 ![]() |
Rzeczywiście nasz trener trochę się pospieszył z tego typu wypowiedzią. Chyba zbyt obiektywnie ocenił sytuację, bo nie ma co ukrywać że Winiary grając teraz na własnym parkiecie nie pozwolą sobie na doprowadzenie do trzeciego meczu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
nic im nie napsujemy, trener po prostu patrzy realistycznie
![]() jak wygramy z Mielcem, to bedzie juz jakis krok do pucharow -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |