IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Przygotowania do LSK, skład, itp.
przemo1983
post śro, 13 cze 2007 - 13:12
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 527

Beniaminek z Dąbrowy Górniczej szykuje prasowe ogłoszenie dotyczące poszukiwania sponsora. Tymczasem jedną z siatkarek MMKS-u może być Gabriela Laskowska. 33-letnia Laskowska to wychowanka Płomienia Sosnowiec. Potem, mierząca 181 centymetrów, skrzydłowa grała jednak wyłącznie poza Zagłębiem.
W krajowych zespołach występowała w BKS-ie Stal Bielsko, Nike Węgrów, Muszyniance i Piaście Szczecin. Zagranicą we włoskim Nuova San Giorgio Sassuolo oraz greckim Arisie Saloniki. Ostatnio była zawodniczką Zeiler Köniz w Szwajcarii.
- Chcemy sprowadzić cztery zawodniczki z klubów LSK. Ma to być rozgrywająca, środkowa i dwie atakujące z przyjęciem. Nazwisk, póki co nie chcemy zdradzać - mówi Robert Karlik, prezes klubu.
Pojawiła się plotka, że MMKS ma wzmocnić Duygu Sipahioğlu, która w minionym sezonie była w składzie BKS-u Aluprof Bielsko. Tę zawodniczkę polecał zespołowi z Zagłębia były trener kadry Andrzej Niemczyk, jednak jej przyjście do Dąbrowy jest mało prawdopodobne.
Skomplikowały się natomiast rozmowy z firmą szykowaną na sponsora strategicznego. Okazuje się, że pieniądze, które chce ona wyłożyć nie są tak duże, by wejść do szyldu zespołu. W tej sytuacji zarząd klubu postanowił, że zamieści ogłoszenie w prasie o poszukiwaniu chętnych do sponsorowania klubu i wzmocnienia marki na parkietach LSK-u. - Oferty zdecydują czy będą to sponsorzy wspomagający czy strategiczni w nazwie - mówi prezes Karlik. - Mamy na tyle silne wsparcie w mieście, że w razie niepowodzenia ze sponsorem strategicznym, w nazwie pozostanie gmina. Nie robimy z tego tragedii - dodaje szef klubu.

i znowu się zaczynają dziwne rzeczy dziać. sponsor miał być tylko żeby awansować. Dla mnie to parodia. Chyba oni nie chcą mieć sponsora. za dużo ludzi na ciepłych posadkach by straciło robote.
Go to the top of the page

+Quote Post
7 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 99)
endriu
post czw, 14 cze 2007 - 12:10
Post #2

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Na siatce.org pisze , że z Muszyny do Dąbrowy przechodzi
Imię: Ewa

Nazwisko: Cabajewska

Pozycja: rozgrywająca

Data urodzenia: 08.11.1978

Wzrost: 176 cm

Zasięg przy wyskoku do bloku:
270 cm

Zasięg przy wyskoku do ataku:
290 cm
Ciekawe czy to na 100% , i ciekawe kto zostanie w Dąbrowie Ewa czy Iza??

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
szer
post czw, 14 cze 2007 - 13:44
Post #3

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Hmmm Iza Kunc była na wyporzyczeniu, więc chyba Ewa Matyjaszek zostanie...

Ten post edytował szer czw, 14 cze 2007 - 20:22

--------------------
33001,04

+Quote Post
goral
post czw, 14 cze 2007 - 19:32
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 732

Stety czy nie. Zostana pewnie te zawodniczki ktorych gra odpowiada wizji zespolu lub sa po prostu lepsze. Taki sport i one chyba sie z tym licza ze moga po sezonie zmienic klub z roznych powodow. Co do wypowiedzi szer to ja watpliwosci nie mam kto byl lepszy, ale to nie ma znaczenia. Zreszta obia zrobily dobra robote.

Ten post edytował goral czw, 14 cze 2007 - 19:34

+Quote Post
szer
post czw, 14 cze 2007 - 19:49
Post #5

UZYTKOWNIK

Racja. Zostanie ta która bardziej rozumie zespół. Ale zapewne jak będzie nowa rozgrywająca to ona będzie w pierwszej 6...

I jeszcze jedno... Zmieniłem post gdyż mógł krzywdzić jedną z zawodniczek. Przepraszam za to i wiem, że dużo z siebie dawałaś! Oby tak dalej

Ten post edytował szer czw, 14 cze 2007 - 20:22

--------------------
33001,04

+Quote Post
goral
post czw, 14 cze 2007 - 20:21
Post #6

UZYTKOWNIK

jakos tego nie zauwazylem. zalezy jeszce o jakich bledach mowa bo z tego co wiem to wlasnie popelnia ich malo. w koncu bledy popelnialy i popelniaja wszystkie zawodniczki, a wygrywa ta druzyna ktora poplnila ich mniej. skoro dziewczyny awansowaly do LSK to najwidoczniej dobrze rozgrywala. a liczy sie efekt. uwazam ze jest dobra rozgrywajaca i chyba udowodnila to w wielu meczach. poza tym nie mi oceniac czy jeden jest lepszy od drugiego.ZWYCIEZCOW SIE NIE OSADZA.

Ten post edytował goral czw, 14 cze 2007 - 20:25

+Quote Post
szer
post czw, 14 cze 2007 - 20:43
Post #7

UZYTKOWNIK

co do Ewy Cabajeskiej to info o przejściu do MMKS'u zniknęło z siatka.org

--------------------
33001,04

+Quote Post
endriu
post sob, 16 cze 2007 - 12:47
Post #8

Ja tutejszy, z bagna

Info nieoficjalne:Magda Piątek ma zagrać w Dąbrowie.No ciekawe co z tego będzie.

pozdr...

P.s.Robert może wreszcie dokonasz otwarcia pt.LSK smile.gif

--------------------

+Quote Post
szer
post sob, 16 cze 2007 - 12:58
Post #9

UZYTKOWNIK

A podobno mieli brać te cztery zawodniczki z LSK.... No, ale lepsze to niż nic...
A wogóle skąd to info jest?

Ok wyczytałem to z forum Wisły, więc pewnie Ty też... Zobaczymy jak prawdziwa jest ta informacja... Musimy bardzo szybko znaleźć dobrą rozgrywającą i środkową...

Ten post edytował szer sob, 16 cze 2007 - 13:00

--------------------
33001,04

+Quote Post
goral
post sob, 16 cze 2007 - 18:21
Post #10

UZYTKOWNIK

Chyba najlepiej orietuje sie Trener jakie zawodniczki trzeba pozyskac...A co moze obecne sa zle?!

+Quote Post
szer
post sob, 16 cze 2007 - 18:46
Post #11

UZYTKOWNIK

goral nie chodzi o to czy złe czy nie... Wzmocnienia muszą być! 10 zawodniczkami w LSK nic nie zdziałamy...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Robert123
post nie, 17 cze 2007 - 13:17
Post #12

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 357

Wywiad z prezesem klubu MMKS Dąbrowa Górnicza panem Robertem Karlikiem

Jak ocenia pan awans dąbrowskich siatkarek, czy organizacyjnie nie przerósł on możliwości klubu?
- Awans nie przerósł możliwości gdyż awansowaliśmy, co będzie dalej to się okaże. Teraz bardzo intensywnie pracujemy od uzyskania awansu. Rozpoczęły się przygotowania organizacyjne i związane z kończeniem spraw które rozpoczęliśmy przed uzyskaniem awansu Sprawy te miały na celu zapewnienie środków finansowych dla drużyny.

Euforia i radość po awansie minęły czas myśleć o wzmocnieniach, o kompletowaniu drużyny na LSK. Co klub zamierza zrobić, aby przygoda z LSK nie trwała tylko jeden sezon?
-Zmiany idą w dwóch kierunkach: w kierunku organizacyjnym i w kierunku wzmocnienia drużyny. Po kliku rozmowach z trenerem doszliśmy do wniosku, że niezbędne są cztery wzmocnienia, przy czym trzon drużyny pozostanie bez zmian. Prowadzone są rozmowy i z przyczyn oczywistych nie ujawnię z kim prowadzimy rozmowy. Trener jest w ciągłym kontakcie z kilkoma zawodniczkami z LSK. Szczegóły okażą się w najbliższym czasie.
Trudno jest mówić o celach na najbliższy sezon, ale dla mnie minimalnym założeniem jest zajęcie miejsca do ósmego włącznie bez konieczności gry w barażach.

Wiadomą rzeczą jest o czym pan wspomniał w lutym bieżącego na konferencji prasowej po meczu z Sokołem Chorzów, ze klub MMKS Dąbrowa Górnicza będzie musiał być wyprowadzony ze struktur klubu miejskiego będzie musiała powstać Spółka Akcyjna. Czy w tym kierunku czynione są działania?
-Klub MMKS pozostanie klubem jednosekcyjnym (sekcja siatkówki żeńskiej) a pozostałe sekcje przejdą do Centrum Sportu i Rekreacji (CSiR). MMKS zajmie się tylko sportem wyczynowym, zawodowym. Natomiast nie wiadomo co będzie z koszykarzami naszego klubu. Dla pozostałych sekcji nic się nie zmieni, pieniądze które dotychczas otrzymywał MMKS będą przekazywane do CSiR i to CSiR będzie wspierał pozostałe sekcje.

Czy klub będzie wspierał i pomagał klub kibica?
-Pierwsze działania w klubie kibica były podejmowane trzy – cztery lata temu, lecz z różnych przyczyn nie udało się to. Klub dysponował środkami finansowymi i wspierał tenże klub. Trzeba pamiętać, że Dąbrowa Górnicza nie posiadała tradycji sportowych, jeśli już to było to bardzo dawno temu. Trudno jest zmienić charakter miasta. Bardzo wiele udało się nam zrobić obecnym sezonie – dowodem tego są mecze z Wisłą Kraków, gdzie na ostatnim meczu była pełna hala, oraz kilkaset osób przed halą. Myślę, że sprawy idą w dobrym kierunku i z pewnością klub MMKS, który chce się stać klubem profesjonalnym będzie dbał o to, aby istniał prężny klub kibica.

Czy w większym stopniu będzie rozreklamowana siatkówka w Dąbrowie Górniczej mam na myśli: plakaty, bilbordy, aby przyciągnąć jak największą ilość widzów?
-Ilość widzów na hali nie jest wprost proporcjonalna do ilości rozklejonych plakatów. Ilość plakatów jest ważna ale tak naprawdę ważną rolę odgrywa stawkę o jaką gramy, co pokazały ostanie mecze play –off. Mamy doświadczenia z ostatniej połówki tego sezonu jak to robić. Końcówka sezonu pokazała, że z dystrybucją plakatów nie było problemu, a poza tym ilość plakatów nie była za mała.

Wiadomą rzeczą jest, ze będą musiały być karnety na mecze, czy klub będzie czynił starania aby takie karnety były.
-Tak, karnety będą największym problemem klubu jest brak wiedzy. Jesteśmy nie tylko beniaminkiem w LSK, ale również klub znalazł się na takim wysokim poziomie rozgrywkowym, jest wiele rzeczy o których nie wiemy. Czynimy rozmowy do zarządu LSK. Ponadto będę umówiony na konkretny dzień, konkretną godzinę z prezesami dwóch klubów LSK po to aby rozmawiać na tematy praktyczne, jak to wygląda, czego powinniśmy się spodziewać, jak konstruować budżet i czego spodziewać się po lidze

Dziękuję za rozmowę RS

Ten post edytował Robert123 nie, 17 cze 2007 - 13:21

+Quote Post
gregorian79
post nie, 17 cze 2007 - 15:12
Post #13

baczny obserwator:)
**

Nr użytkownika: 358

..bardzo dobre pytania..sam sobie ostatnio wiele razy je zadawalem w "glowie" , wiec dzieki za ten wywiad..
..swoja droga ciekawe co z ta Cabajewska i Piatek, bo roznie pisze, a ciekawosc jak zwykle spora..dwie bardzo wartosciowe moim zdaniem zawodniczki i z cala pewnoscia przydalyby sie nam w walce o utrzymanie
..ciesze sie tez ze trzon druzyny zostaje ten sam..taka tam kwestia przyzwyczajenia..tylko ktos moglby wreszcie odpowiedziec co w koncu z ta Marzenka bo w czacie nie bylo jeszcze nic wiadomo..mam nadzieje ze skoro pisze trzon niezmieniony to jednak niezmieniony..hehe:)

Ten post edytował gregorian79 nie, 17 cze 2007 - 15:15

--------------------
..w LSK znów w hali się spotkamy..WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!..

..na dobre i na złe..i w kazdej lidze..będziemy zawsze tam,gdzie one będą grać..

+Quote Post
gregorian79
post nie, 17 cze 2007 - 16:37
Post #14

**

..na forum Wisly tak mi odpisuja na moje posty..
Możesz już sie cieszyć bo przejście Magdy to juz tylko raczej formalnośc!!!!

..wiec nie moge sie doczekac jakiegos oficjalnego potwierdzenia..moim zdaniem dobrze by sie stalo gdyby Magda,badz co badz bardzo agresywna zawodniczka,ktorej nieobecnosci w meczach z nami trener Litwin raz po raz przypisuje przyczyny braku awansu Wisly,wspomogla reszte naszych dziewczyn.. biggrin.gif
..rozegranie Ewy Cabajewskiej tez mi jakos przypadlo do gustu..mogloby to dosc ladnie wygladac..te dwa transfery podobaja mi sie przeogromnie,byleby doszly do skutku..
..o G.Laskowskiej rzucilo mi sie w oczy ze w 2003 wywalczyla z nasza Ulą awans Muszyny,do tego dluga lista klubow rowna sie sporemu doswiadczeniu..tez ladnie to wyglada..
..ciekawe kto jeszcze biggrin.gif ..hehe..ale obecny kierunek obrany moim zdaniem bardzo dobrze..
..do tego mam nadzieje tak jak pisalem ze Marzenka zostaje,sklad z obecnego sezonu sie nie zmieni,jak przeczytalismy w wywiadzie Roberta i powinna ta mieszanka zaowocowac spora dawka emocji i ciekawych spotkan w wykonaniu naszego zespolu smile.gif

--------------------

..na dobre i na złe..i w kazdej lidze..będziemy zawsze tam,gdzie one będą grać..

+Quote Post
przemo1983
post śro, 20 cze 2007 - 22:50
Post #15

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 527

MMKS, beniaminek siatkarskiej ekstraklasy z Dąbrowy Górniczej podpisuje kontrakty z zawodniczkami na nowy sezon. Najciekawszy jest transfer 28-letniej Magdaleny Sadowskiej, która ostatnio grała w Bundeslidze.
MMKS, beniaminek siatkarskiej ekstraklasy z Dąbrowy Górniczej, podpisuje kontrakty z zawodniczkami na nowy sezon. Najciekawszy jest transfer 28-letniej Magdaleny Sadowskiej, która ostatnio grała w Bundeslidze.
Mierząca 184 cm atakująca grała w niemieckim VfB Suhl. Zbierała tam bardzo dobre recenzje. Sadowska jest wychowanką Polonii Świdnica, grała też w SMS-ie Sosnowiec, Nike Węgrów i Skrze Warszawa. Klub pozyskał ponadto Magdalenę Piątek z krakowskiej Wisły (23 lata, 181 cm, skrzydłowa). Ze składu, który wywalczył awans, zrezygnowano m.in. z Urszuli Jędrys-Szynkiel oraz Andrei Pavelkovej. Ta ostatnia myśli o zakończeniu kariery

W sumie szkoda mi Urszuli. moim zdaniem powinna zostać ciekaw jestem dlaczego zrezygnowano z niej dla mnie to jedna z najlepszych zawodniczek

Mod: podawajcie zrodlo

+Quote Post
piotr
post śro, 20 cze 2007 - 23:41
Post #16

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 697

Slawomir Pawlak-autor wielu artykulow m.in o MMKSie, w tym i powyzszego- jest osoba ktorej nikt nie udziela oficjalnych informacji dotyczacej klubu.

Ten post edytował piotr czw, 21 cze 2007 - 10:16

+Quote Post
gregorian79
post czw, 21 cze 2007 - 06:41
Post #17

**

..i cale szczescie ze bledne,bo dla mnie odejscie Uli byloby zaskoczeniem i nieporozumieniem..

--------------------

+Quote Post
Slawek
post pią, 22 cze 2007 - 11:27
Post #18

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 739
GG: - status gadu-gadu
Tlen: - status tlen

QUOTE(piotr @ Jun 20 2007, 22:41 ) *
Slawomir Pawlak-autor wielu artykulow m.in o MMKSie, w tym i powyzszego- jest osoba ktorej nikt nie udziela oficjalnych informacji dotyczacej klubu.

Witam,
Bardzo się cieszę ze nasz artykuły są tak uważnie przez Was czytane. Odpowiadając na pytanie Panu Piotrowi informuje iż artykuł o przejściu Pani Magdaleny Sadowskiej ukazał się w Gazecie wyborczej dnia 21. 06, a na ich stronie dzień wcześniej. Klub MMKS nie udziela informacji na temat kontraktów. Jeżeli jednak takowe ukazują się w mediach znaczących typu Gazeta Wyborcza to warto je zamieszczać.
Jako dziennikarz mam prawo i obowiązek informować kibiców. Wszystkim niedowiarkom załączam link do strony gazety wyborczej, gdzie artykuł się ukazał:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4240256.html

Liczę Panie Piotrze, że Pan jako osoba związana z klubem będzie nas kibiców informować o ruchach kadrowych w MMKS-ie. Wtedy takie informacje jak ta nie będą miały prawa bytu.

Pozdrawiam
Sławomir Pawlak
www.siatka.org
e-mail: smienof@siatka.org

Ten post edytował Slawek pią, 22 cze 2007 - 11:28

+Quote Post
georgeb
post pią, 22 cze 2007 - 14:17
Post #19

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4

QUOTE(Slawek @ Jun 22 2007, 9:27 ) *
Witam,
Bardzo się cieszę ze nasz artykuły są tak uważnie przez Was czytane. Odpowiadając na pytanie Panu Piotrowi informuje iż artykuł o przejściu Pani Magdaleny Sadowskiej ukazał się w Gazecie wyborczej dnia 21. 06, a na ich stronie dzień wcześniej. Klub MMKS nie udziela informacji na temat kontraktów. Jeżeli jednak takowe ukazują się w mediach znaczących typu Gazeta Wyborcza to warto je zamieszczać.
Jako dziennikarz mam prawo i obowiązek informować kibiców. Wszystkim niedowiarkom załączam link do strony gazety wyborczej, gdzie artykuł się ukazał:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4240256.html

Liczę Panie Piotrze, że Pan jako osoba związana z klubem będzie nas kibiców informować o ruchach kadrowych w MMKS-ie. Wtedy takie informacje jak ta nie będą miały prawa bytu.

Pozdrawiam
Sławomir Pawlak
www.siatka.org
e-mail: smienof@siatka.org

Zgadzam sie w 100% z tobą Sławek.
Przychodzi jakis kolo (Piotr) na forum wszystkich poucza, te informacje są złe, tam piszą głupoty, te zawodniczki nie przejądą do MMKS, siatka org sie myli i to bardzo. Men wiesz to powiedz, a jak nie chcesz mówic to pozwól że sobie troszke pospekulujemy

+Quote Post
gregorian79
post pią, 22 cze 2007 - 15:38
Post #20

**

..dokladnie..opublikowala to gazeta wyborcza..wiec nikt sobie z palca czegos nie wyssal..a informacje ktore pojawiaja sie w mediach i forum internetowe maja to wspolnego ze mozna,a nawet nalezy pewne ruchy ktore wyczytalo sie z "wiarygodnych" zrodel przedyskutowac..zdaje mi sie ze niektore osoby robia wiecej zamieszania z prostych spraw,niz sytuacja tego wymaga..a w odpowiedzi na Twoj Pm do mnie Robert transfery to tez interesujaca sprawa dla kibica(bynajmniej dla mnie) i nie widze najmniejszego powodu bym nie mogl na ten temat powiedziec ani slowa..tttrzeba przestac przejmowac sie zbytnio "rola",a zaczac sie uwazniej przygladac..bo przypomina sie sytuacja z polowy sezonu z "zamknietym sterylnym swiatem MMKSu",gdzie jakiekolwiek slowo czy w temacie czy poza nim bylo odbierane za zbytnio ingerencje w klub..dla mnie komedii kolejna odslona..
..ciiii,nie spekulujcie,bo jeszcze wykrakacie albo nie daj Bog ktos podpatrzy co piszecie..heh..dziecinada..

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pią, 22 cze 2007 - 16:21
Post #21

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Brak informacji ze strony klubu, był już wielokrotnie przyczyną niedomówień i przykrych sytuacji. Imho dajmy im jeszcze trochę czasu, przecież wg słów nowego prezesa miało się to zmienić. Przypomnę, że na jedynym jak dotąd spotkaniu padły pewne obietnice, a więc pożyjemy zobaczymy.

PS
A jak wypadło spotkanie w UM ?

Ten post edytował Zibar sob, 23 cze 2007 - 16:19

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
:)
post pią, 22 cze 2007 - 17:10
Post #22

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

www.dabrowa-gornicza.pl

Uhonorowano siatkarki
[2007-06-22 12:11:21]

Sesję Rady Miejskiej 20 czerwca poprzedziła miła uroczystość. Siatkarki MMKS, które niedawno wywalczyły awans do ekstraklasy otrzymały listy gratulacyjne od prezydenta Zbigniewa Podrazy i przewodniczącej RM Agnieszki Pasternak.
- Awans do Ligi Siatkówki Kobiet to wielki sukces drużyny i klubu. To także wielki powód do domu dla naszego miasta. Życzę Wam kolejnych sukcesów – mówił prezydent Zbigniew Podraza.
Ciepłych słów i pochwał nie szczędziła także przewodnicząca RM Agnieszka Pasternak.

- Jesteście dąbrowskimi „złotkami” – mówiła z uśmiechem.
- Mam nadzieję, że jeszcze nie raz podczas tej kadencji Rady spotkamy się z okazji waszych zwycięstw – dodała.
Robert Karlik, prezes MMKS, mówił o klubie i drużynie jako wielkim atucie i walorze promocyjnym Dąbrowy.
- Można śmiało powiedzieć, że dzięki awansowi do Ligi Siatkówki Kobiet MMKS staje się najlepszym „produktem marketingowym” Dąbrowy Górniczej. Z występami na boiskach ekstraklasy wiąże się spore zainteresowanie mediów, mecze będą transmitować telewizje, o Dąbrowie zrobi się głośno w świecie sportowym – mówił.
- Mam nadzieję, że skorzysta na tym całe miasto i wypromuje się przez to w Polsce a może i w Świecie – zakończył.
Radni i obecni na sali sesyjnej mieszkańcy zgotowali drużynie MMKS gorące owacje.

pk

--------------------

+Quote Post
piotr
post pią, 22 cze 2007 - 17:44
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 697

Jesli informacje ktore ukazaly sie w gazecie wyborczej a ktorych nie podal klub sa dla was wiarygodne to juz wasza sprawa. Nikt nikogo nie poucza w niczym bo nie pisze co kto ma robic i nie pisze ze jakies informacje to glupoty. Jesli pojawia sie jakas informacja ktora nie jest prawdziwa to po prostu ja dementuje zeby nie powodowala pozniej jakiegos zamieszania i to tyle. A to ze sie pojawilem to po to zeby informowac was o nowych sprawach w dotyczacych druzyny, ale nie musze tego robic. A skoro cos wam sie nie podoba to ruszcie szanowne dupy georgeb i gregorian i pofatygujcie sie do klubu albo do osoby zwiazanej z klubem i popytajcie o interesujace was rzeczy. Nikt przed nikim niczego nie ukrywa tylko nie mowi o rzeczach ktore nie sa jeszcze zrealizowane.A wy tylko siedzice przed kompem i z dupy strzelacie ze niepodoba wam sie to i owo i zgrywacie wazniakow. Miejcie odwage to powiedzcie to komus w twarz a nie kozaczycie przez internet. Sa takie osoby ktore potrafia poczekac na konkretne informacje. To tyle i nie mam zamiaru z wami dyskutowac.

Co do informacji dotyczacych transferow i przyszlosci druzyny- wszystko wyjasni sie po 25 czerwca. W tym dniu odbedzie sie spotkanie prezesow zespolow LSK i w najblizszym czasie bedzie znany pelny sklad druzyny co zreszta oficjalnie klub poda.

Ten post edytował piotr pią, 22 cze 2007 - 18:51

+Quote Post
Zibar
post sob, 23 cze 2007 - 14:59
Post #24

Sportowa Dąbrowa

... a wiec wszystko jasne, życzymy udanych negocjacji i czekamy na prezentację zespołu. Powodzenia.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
post śro, 27 cze 2007 - 11:23
Post #25

sportowefakty.pl

Kluby LSK jednogłośnie przeciwko TVP
Data: 26.06.07 22:04, Autor: Marcin Skowroński, Źródło: inf.własna

W gościnnych progach hali Winiary Arena spotkali się przedstawiciele dziesięciu klubów LSK. Podczas spotkania w Kaliszu omówiono miniony sezon w kategoriach sportowych, medialnych oraz marketingowych. Dyskutowano również o najważniejszych sprawach związanych z przyszłym sezonem. Kluby LSK jednogłośnie wyraziły wolę zaprzestania współpracy z TVP.

Jedną z najważniejszych uchwał podjętych przez zgromadzonych na spotkaniu była jednoznaczna deklaracja potrzeby zmian na polu promocji ligi w telewizji. Dyrektor Ligi Siatkówki Kobiet Jacek Kasprzyk potwierdza iż: - Umowa z TVP wygasła wraz z ostatnim meczem sezonu 2006/2007. Obecnie prowadzone są rozmowy z telewizją publiczną oraz telewizją Polsat. Podczas spotkania przyjęliśmy jednak stanowisko, że kluby opowiadają się za zmianą operatora telewizyjnego z TVP na Polsat. Nie zostało to jeszcze potwierdzone na piśmie i obecnie zamierzamy wynegocjować jak najlepsze dla siebie warunki, tak, aby kluby były z tego zadowolone. W drugim sezonie współpracy z TVP liczyliśmy na zdecydowanie więcej transmisji. Zarówno sponsorzy, jak i kluby nie były zadowolone z tej współpracy.

Nie zmieni się system rozgrywek ligowych. Wyjątkiem będzie pierwsza runda play-off, w której prawdopodobnie zespoły grać będą jedynie do dwóch wygranych. Mecze LSK rozgrywane będę głównie w dni weekendowe, chociaż w okresie wolnym od rozgrywek pucharowych pod uwagę bierze się również środy. Z uwagi na liczne imprezy na poziomie reprezentacyjnym przyszły sezon najprawdopodobniej znów będzie bardzo napięty w swoim kalendarzu.

Terminarze rozgrywek uzależnione są w dużym stopniu od losów reprezentacji. O ile kadra Marco Bonitty weźmie udział w listopadowym Pucharze Świata wówczas Liga Siatkówki Kobiet ruszy 1 grudnia. Jeśli kadra nie pojedzie do Japonii liga rozpocznie się znacznie wcześniej, bo już 13 października. Podobnie z Pucharem Polski, do którego eliminacje odbędą się podobnie jak miało to miejsce w roku ubiegłym systemem grupowym najprawdopodobniej podczas występów kadry w Japonii.

Przedstawiciele klubów zgodzili się, że poziom ligi systematycznie wyrównuje się. Jacek Kasprzyk twierdzi, że: - Pomimo, iż w ostatnich latach nastąpił odpływ zawodniczek do lig zagranicznych, to jednak poziom rozgrywek systematycznie pnie się do góry. Świadczą o tym nawet suche liczby, w których widać, że więcej meczy kończyło się wynikiem 3:1 oraz 3:2. We wcześniejszych latach dominującym wynikiem było 3:0. Mam nadzieję, że dobra polityka polskich działaczy doprowadzi do dalszego rozwoju LSK. A o tym, że jesteśmy na dobrej drodze świadczy giełda transferowa, z której dowiadujemy się, że do Polski wracają wielkie nazwiska.

Kolejnym dobry prognostykiem jest zwiększająca się frekwencja na meczach. W porównaniu z poprzednim sezonem w halach pojawiło się o 42.000 kibiców więcej. Największy wkład w ten postęp ma obiekt w Kaliszu. Podczas gdy w ubiegłym roku w Opatówku średnio na meczu zjawiało się 1500, to w tym roku Winiary zanotowały wzrost przeciętnej liczby kibiców do prawie 2500. Do Kalisza należą też dwa rekordy frekwencji, gdy mecze oglądało po 3300 widzów. Co cieszy kaliskie liczby przewyższają nawet większość klubów PLS. Warto podkreślić, iż istotny wpływ na wzrost frekwencji miały również powiększone obiekty w Bielsku oraz Muszynie. Jacek Kasprzyk podkreślił rolę i zaangażowanie działaczy klubowych w rozwój LSK: - To głównie praca i charyzma ludzi pracujących w klubach powodują, że ciągle idziemy do przodu, a LSK rozdwaja się na wielu płaszczyznach.

Kolejną istotną kwestią, którą poruszono były umowy sponsorskiej, jakie zawiera w imieniu klubów Liga Siatkówki Kobiet. Obecnie trwa okres zbierania ofert od firm zainteresowanych tego typu współpracą. Na kolejny sezon z LSK pozostaje Plus. Skończyła się umowa z Blachami-Pruszyński jednak obecnie negocjowana jest kolejna umowa, w której przedstawiciele ligi chcą uzyskać jeszcze korzystniejsze warunki.

Sportowe Fakty zapytały również przedstawicieli klubów, w jaki sposób kluby dzielą się pieniędzmi uzyskiwanymi od sponsorów strategicznych. Rozdysponowanie kwoty, która przekazywana jest klubom dzielone jest na dwa etapy. W pierwszym etapie wszystkie kluby, które uczestniczą w rozgrywkach otrzymują takie same wsparcie. Druga część wpłat uzależniona jest od zajętego miejsca, a premie otrzymuje pierwsze sześć zespołów w tabeli LSK.

Kolejne spotkanie przedstawicieli klubów LSK odbędzie jeszcze przed rozpoczęciem sezonu ligowego 2007/2008.

gdzies w prasie napisali ze po tym spotkaniu bedzie znany szczegolowy terminarz a tu jeszcze nic nie wiadomo - start nawet dopiero 1 grudnia :/

co do tv to wolalbym Polsat i Polsat Sport, pewnie byloby wiecej transmisji. Gorzej jesli Polsat Sport Extra

sportowefakty.pl

Kluby LSK o transferach
Data: 27.06.07 09:55, Autor: Marcin Skowroński, Źródło: inf.własna

Na spotkaniu przedstawicieli Ligi Siatkówki Kobiet w Kaliszu nie mogło zabraknąć tematu transferów. Sportowe Fakty zebrały informacje z poszczególnych drużyn na temat zawartych dotąd kontraktów. Oczywiście włodarze klubów nie zawsze w pełni odsłaniali karty, ale z pewnością udało nam się, choć po części uporządkować natłok nieoficjalnych i czasami niesprawdzonych informacji.

Energa Gedania jak dotąd podpisała dwie nowe umowy. Do Trójmiasta przychodzą Kinga Kasprzak ze Szczecina oraz Katarzyna Wellna z poznańskiego AZS-u. Ponadto przedłużono umowy z Bereniką Tomsią, Natalią Nuszel, a do pierwszej drużyny wprowadzona została siedemnastoletnia libero Agata Durajczyk. Oprócz tego kolejną zawodniczką, która przyjdzie ze Szczecina będzie Marta Benderska. Obecnie w Gdańsku testowana jest zawodniczka z Białorusi oraz prowadzone są rozmowy z kilkoma zawodniczkami polskimi. Klub nie zamierza przedłużać wygasłego kontraktu z Małgorzatą Niemczyk.

Trener Muszynianki Roman Serwiński potwierdził dotychczasowe doniesienia o pozyskaniu Marioli Zenik, Aleksandry Przybysz, Kamila Frątczak oraz Gabrieli Wojtowicz. Ze starego składu w drużynie zostają Izabela Bełcik, Marlena Mieszała i Dorota Pykosz. Pełny skład mistrza Polski z roku 2006 zostanie ogłoszony na początku lipca.

Żadnych nowych ruchów nie ujawnili również przedstawiciele Aluprofu Bielsko obiecując więcej informacji z początkiem lipca. Przypomnijmy, że jak dotąd Aluprof zdołał pozyskać Beatę Strządałę, a z urlopu macierzyńskiego wraca Katarzyna Gajgał.

Działacze z Dąbrowy Górniczej postanowili oprzeć swoją drużynę na siatkarkach, które wywalczyły awans do LSK. Mimo tego przedstawiciele beniaminka prowadzą rozmowy w celu wzmocnienia drużyny, miedzy innymi z zawodniczkami mającymi za sobą doświadczenie gry w LSK. Na szczegóły tych rozmów jest jednak jeszcze za wcześnie.

W podobnym tonie wypowiadają się działacze kaliskich Winiar. Podpisane mają już osiem kontraktów ze wszystkimi Polkami ze złotej drużyny i zamierzają wzmocnić siłę rażenia zespołu czterema kolejnymi kontraktami. Nazwiska zawodniczek poznamy jednak dopiero, gdy na kontraktach znajdą się podpisy obu stron. W kadrze mistrzyń Polski na pewno zabraknie Teresy Matuszkovej, która podpisała kontrakt w hiszpańskiej Murcii. Dyrektor kaliskiego klubu Jerzy Witczak mówi: - Z dużą dozą pewności mogę powiedzieć, że uda nam się przedłużyć kontrakt z Miladą Spalovą, którą jesteśmy umówieni na rozmowy po jej powrocie z wakacji.

Waldemar Sagan reprezentujący klub z Bydgoszczy podkreślił, że klub z miasta nad Brdą zamierza wytrwać w tradycji, według której zespół oparty jest głównie na zawodniczkach z bydgoskim rodowodem. Trenera Makowskiego zastąpi Jacek Grabowski kojarzony z Gwardią Wrocław.

Działacze poznańskiego AZS-u deklarują, że dysponować będą budżetem na nieznacznie większym poziomie niż dotychczas. W Poznaniu pragną poświęcić najbliższy sezon na okrzepnięcie zespołu przed włączeniem się do walki o wyższe cele w przyszłości. Niemałą rolę ogrywać ma tutaj nowa hala, w jakiej grać będą akademiczki. Ma ona przyciągnąć do siatkówki zarówno kibiców, jak i sponsorów. Zespół AZS-u Poznań zostanie przebudowany mniej więcej w połowie. Do drużyny dołączą miedzy innymi Anna Szydełko z Muszyny, Aleksandra Kruk z Gdańska. Poznańscy działacze mają również na celu wyraźną profesjonalizację działań sekcji siatkówki oraz znaczne usamodzielnienie się sekcji przy jednoczesny pozostaniu w strukturach klubu akademickiego.

Skład Farmutilu Piła bliski jest zamknięcia. Pozyskano Dominikę Sieradzan, Julię Shelukhinę, oraz młode Klaudię Kaczorowską i Urszulę Bejgę. Działacze z Piły przyznają, że prowadzą rozmowy z jeszcze jedną zawodniczką.

Roman Murdza, nowy trener Stali Mielec, zapewnia, że w Mielcu pozostanie trzon ubiegłorocznego składu. Wzmocnieniami będą Paulina Dutkiewicz z Piasta Szczecin, oraz być może Magdalena Banecka, która straciła miejsce w Muszynie po przyjściu Marioli Zenik.

Szczegółów działań na rynku transferowym nie ujawniają działacze z Białegostoku.

--------------------

+Quote Post
Zibar
post czw, 28 cze 2007 - 10:28
Post #26

Sportowa Dąbrowa

Wreszcie ktoś zajął sie partactwem TVP, już dawono na to zwracałem uwagę. Na TVP3 nie było wszystkich relacji z meczy LSK, a na TVP sport to juz wogóle porażka, nadawali równolegle z 3 ten sam macz, a potem niekończące się powtórki meczy piłki noznej z poprzednich mistrzostw i róznych pucharów, ten sam macz po kilkanaście razy, a nawet nie przeprowadzili skrótów z baraży czy finałowej rundy play off I ligi. Korzeniowski mówi przy tworzeniu kanału sportowego o misji TVP Sport i zapełnianiu niszy a wyszło jak zwykle wink.gif Też myślę, że Polsat podejdzie do tego profesjonalniej a i sponsorzy ligi będą mieli na nich wiekszy wpływ (w razie problemów) niż na TVP.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
gregorian79
post czw, 28 cze 2007 - 21:20
Post #27

**

..ciekawe na ile informacje z "karuzeli transefowej" na siatka.org sa prawdziwe ale znow sie tam cos pozmienialo..pisze ze przychodza..

Magdalena Piatek(Wisla Krakow)
Magdalena Sadowska(Vfb Suhl)
Ewa Cabajewska(Muszynianka)
Katarzyna Wysocka(Farmutil Pila)
Marta Czerwinksa(AZS AWF Poznan)

..ciekawe czy w rzeczywistosci te informacje sie potwierdza,w sumie na sportowe fakty.pl informacje sa identyczne:smile:

..i jeszcze taka informacja poza tematem ze A.Starzyk w nowym sezonie przenosi sie do Gwardii Wroclaw.. smile.gif

Ten post edytował gregorian79 czw, 28 cze 2007 - 21:01

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 10 lip 2007 - 16:17
Post #28

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Przy siatce i pod koszem

Drużyna siatkarek MMKS Dąbrowa Górnicza ma już domknięty skład, który wystąpi w LSK. Do końca lipca zostanie przyjęty statut, który ureguluje sprawy organizacyjne i wszelkie kwestie dotyczące struktury klubu.

- Z klubu odeszła Urszula Jędrys-Szynkiel, Andrea Pavelkova i Izabela Kunc. Nowe zawodniczki to Katarzyna Wysocka, Magda Piątek i Marta Czerwińska – mówi Piotr Wyrozumski, dyrektor MMKS.

-Ustaliliśmy także warunki kontraktu z Ewą Cabajewską. Za kilka dni, gdy tylko pojawi się w Polsce podpisze umowę – dodaje. Wiele emocji wzbudza sprawa sponsora klubu. Pojawia się na ten temat sporo spekulacji i pogłosek.

- Finalizujemy kwestie sponsorskie. Już wkrótce wszystko się wyjaśni. Na razie ze względu na tajemnicę handlową nie możemy ujawniać żadnych szczegółów – mówi Robert Karlik, prezes MMKS.

Jak zapewniają w klubie finanse w przyszłym sezonie nie będą problemem a budżet pozwoli na występy w ekstraklasie.

Nie jest też tajemnicą, że MMKS od nowego sezonu będzie klubem dwusekcyjnym. Oprócz siatkarek w jego strukturach pozostanie drużyna koszykarzy. Pozostałe sekcje przejdą pod skrzydła Centrum Sportu i Rekreacji.

- Priorytetem w tej chwili są występy siatkarek w LSK. Jednak nie ma obaw o rozgrywki koszykarzy. Drużyna została zgłoszona do rozgrywek, wpłaciliśmy opłatę startową. Prawdopodobnie uda się również pozyskać jakieś wzmocnienia składu – wyjaśnia Piotr Wyrozumski.

Wszystkie zmiany organizacyjne mają na celu sprofesjonalizowanie klubu i dostosowanie go do standardów sportu zawodowego.

Sezonowy znak zapytania

Niedawno prezes Karlik i trener Waldemar Kawka byli w Kaliszu na spotkaniu przedstawicieli klubów i władz LSK. Omawiano na nim kwestie związane z przyszłym sezonem. Niestety nie udało się ustalić kalendarza rozgrywek. Na razie wiadomo, że na pewno nie wystartują we wrześniu.

- To wynik udziału reprezentacji Polski w imprezach międzynarodowych – tłumaczą w klubie. Start ligi we wrześniu kolidowałby z turniejem finałowym Mistrzostw Europy. W listopadzie siatkarki wystąpią w Pucharze Świata. Dlatego nie jest wykluczone, że ziści się „czarny scenariusz” i LSK zainauguruje sezon dopiero w grudniu. Ostateczna decyzja w tej kwestii należy do władz ekstraklasy.

Robić swoje
Bez względu na terminy startu ligi przygotowania siatkarek i pierwsze treningi rozpoczną się tak jak planowano już wcześniej czyli na początku sierpnia.

Około połowy sierpnia powinna odbyć się oficjalna prezentacja drużyny i strojów zawodniczek. Do tego czasu poznamy sponsora, nowy statut oraz strategię promocyjną klubu.

- Współpraca z miastem cały czas układa się dobrze. Na pewno podejmiemy wspólne działania promocyjne, które przyciągną kibiców do hali „Centrum” – tak o planach promocyjnych mówi Piotr Wyrozumski.

Cel debiutanckiego sezonu w LSK się nie zmienia. Tak jak już nieraz zapowiadano, po rundzie zasadniczej siatkarki mają uplasować się na takiej pozycji, która pozwoli im bez baraży utrzymać się w ekstraklasie.

Przemysław Kędzior
www.dabrowa-gornicza.pl

Szczególnie na uwagę zasługuje ten drugi fakt wytłuszczony, oprócz siatkarek także koszykarze będą poza CSiR-em i dobrze.. Martwi możliwy start LSK dopiero w grudniu.. chociaż może i dobrze, będzie więcej czasu na dopięcie wszystkiego na tip-top.

Ten post edytował kwintosz wto, 10 lip 2007 - 16:19

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
szer
post wto, 10 lip 2007 - 18:02
Post #29

UZYTKOWNIK

Hmmm czyli tylko 4 zawodniczki pozyskaliśmy? Ehhhh o jedną za mało :/

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post pią, 13 lip 2007 - 10:17
Post #30

UZYTKOWNIK

SIATKÓWKA MMKS przygotowuje się intensywnie do pierwszego sezonu w Lidze Siatkówki Kobiet
dziś
Historyczny awans siatkarek dąbrowskiego MMKS-u do ekstraklasy sprawił, że władze klubu mają gorące lato. Trwa kompletowanie składu, który będzie w stanie nawiązać walkę z najlepszymi. Dobiegają też końca negocjacje ze sponsorami, a na zakończenie czeka jeszcze zmiana organizacyjna, bo w MMKS-ie zostanie tylko sekcja siatkówki (albo w połączeniu z II-ligowymi koszykarzami).

Po zakończonym sezonie zespół opuściły trzy zawodniczki. Kapitan Andrea Pavelkowa prawdopodobnie zakończy karierę. Za grę podziękowano także Urszuli Szynkiel-Jędrys oraz Izabeli Kunc.

Ta rozgrywająca była "wypożyczona" z krakowskiej Wisły, dokąd powróciła. Kibice jesienią zobaczą cztery nowe siatkarki, które podpisały już kontrakty lub uzgodniły warunki i podpisy złożą niebawem. MMKS pozyskał rezerwową rozgrywającą Muszynianki Ewę Cabajewską, Magdalenę Piątek z Wisły Kraków, Katarzynę Wysocką z Farmutilu Piła i Martę Czerwińską z AZS AWF Poznań. Nadal nie wiadomo, czy do zespołu dołączy natomiast awizowana wcześniej atakująca Magdalena Sadowska, występująca dotąd w niemieckim VfB Suhl.

- Niemiecki zespół postawił trochę wygórowane żądania finansowe i nie chce puścić swojej reprezentantki. Sprawa jest skomplikowana i trudno przesądzać, czy uda nam się jednak zakontraktować tę siatkarkę. Liczymy bardzo na doświadczoną Ewę Cabajewską, która powinna pokierować grą naszej drużyny. Tak, jak wcześniej deklarowaliśmy trzon drużyny, która wywalczyła awans pozostał na przyszły sezon - mówi Robert Karlik, prezes MMKS-u.

Na razie przygotowanie idą więc zgodnie z planem, choć nadal nie wiadomo, kto będzie sponsorował dąbrowski zespół. Wszystko ma się wyjaśnić do 3 sierpnia.

- Prowadzimy intensywne, konkretne negocjacje z dwiema zainteresowanymi firmami, Chcielibyśmy zakończyć je do 22 lipca, a nowi sponsorzy powinni być znani najpóźniej na początku przyszłego miesiąca. Wzięliśmy udział w spotkaniu drużyn LSK w Kaliszu, co dało nam dodatkowe informacje na temat specyfiki gry w najwyższej klasie rozgrywkowej. Mam nadzieję, że wszystko będzie przebiegało po naszej myśli - informuje prezes dąbrowskiego klubu.

Rozgrywki LSK rozpoczną się albo w połowie października, albo dopiero w grudniu. To zależy od wyników naszej reprezentacji narodowej w cyklu zawodów Grand Prix. Jeśli sprawdzi się drugi termin, to kibice zobaczą wcześniej siatkarki w akcji podczas zmagań o Puchar Polski.

- To nie jest komfortowe rozwiązanie dla klubów, bo kontrakty z zawodniczkami obowiązują już dużo wcześniej. Takie zawirowania wokół początku rozgrywek mają już jednak przejść w przyszłym sezonie do przeszłości - mówi Robert Karlik.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Robert123
post wto, 17 lip 2007 - 13:11
Post #31

UZYTKOWNIK

Tak sobie przeglądam strony o sporcie dąbrowskim i stwierdzam, że stronę CSiR-u robiła ekipa, która chce wypowiadać się o siatkówce a nie ma o tym żadnego pojęcia. Dowiedziałem się ciekawej rzeczy otóż HALA CENTRUM posiada zezwoelenie z organizacji World Volleyball Confederation na rozgrywanie meczy w tejże hali. Ciekawa organizacja, tylko że ja o niej nic nie słyszałem i nic nie wiem ichyba nie dowiem się gdzie jest i gdzie ma swoją siedzibę, gdyż są tylko dwie: CEV - Europejska Konfederecja Siatkówki i FIVB - Międzynarodowa Federacja Siatkówki. Plama poszła w świat i wszyscy ją czytają. Cóż jak to pisał Endriu tylko w DĄBROWIE może trwać piknik i trwa nadal.

Ode mnie tylko to usłyszycie "ZARZĄDZAJĄCY" CSiR-em - jak się za coś bierzecie to róbcie to z głową, a jak nie wiecie to zapytajcie, gdyż to dyskredytuje WAS - przykro o tym pisać, ale diabeł tkwi w szczegółach.

Jeszcze jedno do WAS "zarządcy" CSiR - pomyślcie nad tym aby "PSEUDOOCHRONA" z hali - bo inaczej tych nieudaczników nie można nazwać zaczęła w spsób normalny i godny traktować każdego kibica, a JEŚLI NIE POTRAFIĄ TEGO CZYNIĆ NIECH ODEJDĄ!!!, gdyż DLA WASZEJ WIADOMOŚCI - każde wykroczenie w LSK to koszt .... 800 pln, (i co najważniejsze to klub będzie musiał pokryć koszty, a winowajcą będzie.... CSiR), a tłumaczenie, że kogoś się nie wpuści na halę po jednym czy po dwóch piwach gdyż taka osoba jest agresywna stanowi dla mnie kompletną bzdurę i jest totalnym OLEWACTWEM widzów i kibiców. Gdyż w ten sposób zamiast zachęcić potencjalnych 10 osób zniechęcicie je i odniesiecie skutek odwrotny od zamierzonego - CHYBA ŻE TO WASZ PRIORYTET. Trzeba Szanowni Państwo pojechać poza DG i zobaczyć jak organizuje się ochronę na imprezach siatkarskich i jaka jest atmosfera PRZYKŁAD LIGA ŚWIATOWA - tam wchodziły osoby, które wypiły nie jedno ale dwa, trzy piwa i nikt nikogo nie wyrzucał ani nie zabraniał wstępu, kolejny przykład to Chorzów, czy Kraków- DG to nie pępek świata i o tym musicie pamiętać.

Jestem otwarty na rzeczową i merytoryczną dyskusję z WAMI- czasu do LSK jest sporo, lecz wspomniane przeze mnie problemy muszą być poruszone i rozwiązane, hasło "RÓBTA CO CHCETA", które obowiązywało w pierwszej lidze skończyło się. Pora przemyśleć pewne sprawy, które kulały na hali i "COŚ" z nimi zrobić.

Na dziś refleksji wystarczy, po turnieju World Grand Prix kobiet z udziałem USA, CHRL, RUS, i PL w siatkówce w Rzeszowie przedstawię Wam "ZARZĄDCY" CSiR-u kolejną porcję bezcennych uwag.

Ten post edytował Robert123 wto, 17 lip 2007 - 20:34

+Quote Post
Arbas
post śro, 18 lip 2007 - 09:40
Post #32

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Pijani są udręką nie tylko imprez sportowych.
Ochrona hali nie sprawdza trzeźwości alkomatem i po jednym piwiie nikogo nie wyrzuca.
Wolę kibicowac w trzeźwym gronie. Dla "spożywających" są inne miejsca niż duże skupiska.

+Quote Post
Robert123
post śro, 18 lip 2007 - 10:02
Post #33

UZYTKOWNIK

Nie widziałem szanowny ARBAS nikogo pijanego na hali, a ochrona to zwykli LAICY i tyle w temacie. Wiesz jeżdzę na wiele imprez siatkarskich, ale tylko w DG jest taka POPELINA. JA nie mówię o pijanych -czytaj ze zrozumieniem. Jeśli wypijesz jedno piwo przed meczem ponieważ masz smaka i gość nie wpuszcza Cię na halę mówiąc, że jesteś pijany lub czuć od Ciebie alkohol to COŚ JEST NIE HALO!!!!, (służe przykładami i jestem w stanie dotrzeć do ludzi, których to spotkało) chyba że NASZA WSPANIAŁA OCHRONA ZROBI TAK:
1. Zakupi alkomaty i każdego zbada i jeżeli ktokolwiek będzie pod wpływem alkoholu to go nie wpuści na halę.
2. Potem przed zakupem biletu - sprawdzi się każdego obmacując go
3. Na koniec kupi się bilet w kasie.

Nie wiem czy byłeś na LIDZE ŚWIATOWEJ, ale tam był czuć prawdziwe siatkarskie śwqięto a u nas z tego co obserwuję zaczna zalatywać PROWINCJĄ

Kolejna rzecz Sznowny Arbas to traktowanie mediów, czy ludzi którzy mają legitymacje prasowe właśnie przez naszą OCHRONĘ, obszukiwanie kogos, czepianie się przez jednego osbnika nie przystoi- powtarzam POPELINA się skończyła i uwierz mi komisarz za coś takiego będzie karał klub, który niczemu nie będzie winien, a CSiR obmyje od wszystkiego ręce.

Moim zdaniem PANOM z ochrony powinno się już dawno podziękować gdyż poprzez ich POPISY ARTYSTYCZNE klub nie raz będzie płacił wysoką cenę

Ten post edytował Robert123 śro, 18 lip 2007 - 10:15

+Quote Post
jaro36
post śro, 18 lip 2007 - 11:56
Post #34

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 400

QUOTE(Robert123 @ Jul 18 2007, 7:02 ) *
Nie widziałem szanowny ARBAS nikogo pijanego na hali, a ochrona to zwykli LAICY i tyle w temacie. Wiesz jeżdzę na wiele imprez siatkarskich, ale tylko w DG jest taka POPELINA. JA nie mówię o pijanych -czytaj ze zrozumieniem. Jeśli wypijesz jedno piwo przed meczem ponieważ masz smaka i gość nie wpuszcza Cię na halę mówiąc, że jesteś pijany lub czuć od Ciebie alkohol to COŚ JEST NIE HALO!!!!, (służe przykładami i jestem w stanie dotrzeć do ludzi, których to spotkało) chyba że NASZA WSPANIAŁA OCHRONA ZROBI TAK:
1. Zakupi alkomaty i każdego zbada i jeżeli ktokolwiek będzie pod wpływem alkoholu to go nie wpuści na halę.
2. Potem przed zakupem biletu - sprawdzi się każdego obmacując go
3. Na koniec kupi się bilet w kasie.

Nie wiem czy byłeś na LIDZE ŚWIATOWEJ, ale tam był czuć prawdziwe siatkarskie śwqięto a u nas z tego co obserwuję zaczna zalatywać PROWINCJĄ

Kolejna rzecz Sznowny Arbas to traktowanie mediów, czy ludzi którzy mają legitymacje prasowe właśnie przez naszą OCHRONĘ, obszukiwanie kogos, czepianie się przez jednego osbnika nie przystoi- powtarzam POPELINA się skończyła i uwierz mi komisarz za coś takiego będzie karał klub, który niczemu nie będzie winien, a CSiR obmyje od wszystkiego ręce.

Moim zdaniem PANOM z ochrony powinno się już dawno podziękować gdyż poprzez ich POPISY ARTYSTYCZNE klub nie raz będzie płacił wysoką cenę

Tak Robert masz racje ochrona na hali jest do bani zgodze sie z Toba ale uwirz mi na ostatnim meczu niestety bylo wielu klientów nie po jednym piwku.Jesli jestes az tak zorientowany w ochronie imprez to odsylam cie do Ustawy o ochronie imprez masowych ,gdzie jest wyraznie napisane co jak i dlaczego . To ze nie zostali wpuszczeni wszyscy na hala na ostatnim meczu podtktowane bylo wlasnie wzgledami bezpieczenstwa.
na kazdej imprezie masowej czy wogóle na imprezie dziennikarz jesli posiada legitymacje to powinien ja miec w widocznym miejscu a nie dopiero jak dochodzi do wejscia to wyciaga ja z torby i tym samym robi zamieszanie.
Wracajac do szanownej ochrony z Hali to mysle ze od poczatku tego sezonu sie zmieni gdyz zmienily sie przepisy od 1 lipca- kazdy pracownik ochrony zabezpieczajac impreze masowa musi posiadac licencje- juz nie wystarczy sam kurs sluzby porzadkowej pozdrawiam

+Quote Post
Robert123
post śro, 18 lip 2007 - 12:57
Post #35

UZYTKOWNIK

Mamy różne zdania na ten temat i dobrze, ale należy znaleźć kompromis, JEDEN "OCHRONIARZ", który stoi u nas na bramie robi i będzie robił problemy każdemu bez względu na to czy to jesty kobieta, czy mężczyzna, czy poczuje alkohol, czy nie. W SPODKU byli kibice po 3 brwarach i nikomu to nie przeszkadzało i każdy z nich w sposób kulturalny sie zachowywał i dopingował i o to chodzi. Nie jestem zwolennikime tego aby na mecze przychodzili pijani- tego nie tolerują, lecz jakies granice zdrowego rozsądku powinny się znaleźć. Zrozum jaro LSK do czegoś zobowiązuje, a robienie WIOCHY nie przystoi. Dlatego cała Polska będzie miała potem ubaw z DG, a chyba nie o to chodzi??? Piszę o tym dlatego teraz i w tym momencie, gdyż pewne błędy i problemy można rozwiązać i im zapobiec. Chyba, że problemy te rozwiążą sie "SAME" jak większość rzeczy w DG.

Wiesz, co do ostatniego meczu: można dosłownie i w przenośni powiedzieć, gdzie przez cały sezon było 2,5 tysiaca kibiców (???) widzów (???), oglądaczy(???). Po prostu te 2,5 tysiąca ludzi na ostatnim meczu to zwykli KIBICE SUKCESU nikt z nich nie chodził przez cały sezon na mecze a tu nagle jak był wstęp za darmochę nie zostają wpuszczeni. Jestem ciekawy ilu z nich będzie chodzić na LSK jak będą płatne wejściówki. Ekipa, która chodziła na wszystkie mecze to może 500 widzów.

Mam nadzieję, że ktoś z ZARZĄDCÓW CSiR wyciągnie odpowiednie wnioski i znajdzie ZŁOTY ŚRODEK, gdyż taka sytuacja jak miała miejsce na meczach 1 ligi nie znajdzie powtórki w LSK.

+Quote Post
jaro36
post śro, 18 lip 2007 - 14:07
Post #36

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 400

QUOTE(Robert123 @ Jul 18 2007, 9:57 ) *
Mamy różne zdania na ten temat i dobrze, ale należy znaleźć kompromis, JEDEN "OCHRONIARZ", który stoi u nas na bramie robi i będzie robił problemy każdemu bez względu na to czy to jesty kobieta, czy mężczyzna, czy poczuje alkohol, czy nie. W SPODKU byli kibice po 3 brwarach i nikomu to nie przeszkadzało i każdy z nich w sposób kulturalny sie zachowywał i dopingował i o to chodzi. Nie jestem zwolennikime tego aby na mecze przychodzili pijani- tego nie tolerują, lecz jakies granice zdrowego rozsądku powinny się znaleźć. Zrozum jaro LSK do czegoś zobowiązuje, a robienie WIOCHY nie przystoi. Dlatego cała Polska będzie miała potem ubaw z DG, a chyba nie o to chodzi??? Piszę o tym dlatego teraz i w tym momencie, gdyż pewne błędy i problemy można rozwiązać i im zapobiec. Chyba, że problemy te rozwiążą sie "SAME" jak większość rzeczy w DG.

Wiesz, co do ostatniego meczu: można dosłownie i w przenośni powiedzieć, gdzie przez cały sezon było 2,5 tysiaca kibiców (???) widzów (???), oglądaczy(???). Po prostu te 2,5 tysiąca ludzi na ostatnim meczu to zwykli KIBICE SUKCESU nikt z nich nie chodził przez cały sezon na mecze a tu nagle jak był wstęp za darmochę nie zostają wpuszczeni. Jestem ciekawy ilu z nich będzie chodzić na LSK jak będą płatne wejściówki. Ekipa, która chodziła na wszystkie mecze to może 500 widzów.

Mam nadzieję, że ktoś z ZARZĄDCÓW CSiR wyciągnie odpowiednie wnioski i znajdzie ZŁOTY ŚRODEK, gdyż taka sytuacja jak miała miejsce na meczach 1 ligi nie znajdzie powtórki w LSK.

witam Cie Robert i zapewniam ze podzielam twoje zdanie masz racje ja tez jestem bardzo ciekaw ilu z nich przyjdzie na mecze . Ilu z tych co obsluge hali jak równiez ochroniarzy nazywali faszystami hitlerowcami. Rozumie ze LSK do czegos zobowiazuje i tak jak napisales moze ktos z Cesiru przejrzy na oczy i dojdzie w koncu do wniosku ze tanio nie znaczy dobrze - mam na mysli wlasnie panów z Bety którzy tylko udaja ze zabezpieczaja imprez a reszta pozozstawia wiele do zyczenia wlacznie z uprawnieniami tych gosci pozdrawiam i zycze dalszych sukcesów

+Quote Post
Robert123
post czw, 19 lip 2007 - 15:14
Post #37

UZYTKOWNIK

Chciałbym aby w DG wreszcie wszystko było normalne, ale widać co niektórym zależy żeby własnie w naszym mieście była prowincja i ŚMIECH na całą PL. Tylko mam pytanie dlaczego, po co i komu mają służyć takie dziłania?

Widząc tych ŚLIMAKÓW z ochrony często zastanawiam się skąd nasz CSiR wytrzaskał takich OSIŁKÓW Poza tym oni mogą ochraniać .... dzieci w piaskownicy, gdyż do tego się nadają. To są przypadkowi goście wzięci z ulicy którzy o swojej pracy nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć nic. CI "OCHRONIARZE" mogą jechać do prawdziwych ochroniarzy z FOSY z siedzibą w Katowicach i pobierać lekcje. Ech ile jeszcze można pisać o PARTACTWIE tych ludzi z ochrony, ale widać zarządcy CSiR wolą się nie wysilać gdyż tak jest wygodniej i lepiej.

POPELINA w DG TRWA NADAL - TYLKO pytanie jak długo i jakim kosztem???

Ten post edytował Robert123 czw, 19 lip 2007 - 15:19

+Quote Post
spinacz
post czw, 19 lip 2007 - 19:59
Post #38

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 688

ej robert wyjaśnij mi jedną rzecz z łaski swojej. jaki masz konkretnie zarzuty pod adresem ochrony i tego ze nie pasują do LSK. byłem nieraz w hali i wiem, ze to są jakies śmieszne dziadki zresztą jak większość ochrony w naszym kraju wink.gif ale o co chodzi z tym, że będą za nich kary, że to jakis straszny wstyd i pośmiewisko?? naprawde tego nie kumam i chciałbym zebys to wyjaśnił smile.gif

--------------------

+Quote Post
Robert123
post czw, 19 lip 2007 - 20:25
Post #39

UZYTKOWNIK

Poczytaj ze zrozumieniem powyższe posty, a dowiesz się dlaczego mam zarzuty do "OCHRONY" .

1. Na własnym tyłku odczułem i to nie raz jak się ze mną jeden osobnik obchodził i to za kązdym razem. Wiesz jeśli będzie tak na LSK to będzie totalna WIOCHA. (ILE RAZY MNIE WIDZIAŁ TO MNIE SPRAWDZAŁ I CZEPIAŁ SIĘ MOJEJ LEGITYMACJI PRASOWEJ) MAŁO???? To co na ostatnim meczu z Wisłą zrobili z jednym dziennikarzem, a przykład moge przytoczyć dyskredytuje ich samych.
W żadnym mięscie w jakim byłem nie ma takiej PRYMITYWNEJ OCHRONY JAK W DG. TUTAJ JEST FESTIWAL I TRWA NADAL. (Dla Twojej wiadomości jedź do Sosnowca na Płomnień, do Chorzowa, czy Częstochowy a może na Wisłę do Krakowa i zbacz jak tam traktują widzów, nie wiem czy byłes szanowny kolego w SPODKU na Lidze Światowej - trzeba było zobaczyć tamta ochronę i ich profesjonalizm)

2. Wmawianie komuś, ze się go nie wpuści na halę gdyż czuć od danej osoby alkohol jest nie na miejscu. Wmawia się takim osobom że sa pijani i mówi się im do widzenia. Zanm takie przypadki i tpo świadczy o poziomie "OCHRONY"

To są dwa głowne zarzuty do tych panów i moim zdaniem za to CSiR powinien im podziękować, gdyż uwierz mi każde uchybienie ze strony w/ w panów tzn. złe potraktowanie widza, zły stosunek do osób postronnych itp. to cena... 800 pln, za które zapłaci nie CSiR a... klub i dlatego dla Twojej wiadomości pora działać.

Ten post edytował Robert123 czw, 19 lip 2007 - 21:47

+Quote Post
Machiavelli
post pią, 20 lip 2007 - 11:37
Post #40

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

Robert123

Zapraszam, więc do CSiR-u lub MMKS i proszę się podzielić swą rozległa wiedzą ochroniarską. Myślę, ża na pewno Cię wysłuchają , a jesli przedstawisz konkretne rozwiązania to może i zarobisz na tym.
Chyba to nie jest problem. Tutaj możesz sobie pisać i pisać. A jak leży Ci na sercu dobro Klubu i Miasta to nie widzę przeciwskazań żeby się uaktywnić w realu.

Pozdrawiam

+Quote Post
Zibar
post pią, 20 lip 2007 - 11:42
Post #41

Sportowa Dąbrowa

Machiavelli blink.gif -rotfl laugh.gif
Twoja wypowiedź mówi o o całokształcie dosadniej niż przypuszczasz.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Robert123
post pią, 20 lip 2007 - 12:11
Post #42

UZYTKOWNIK

QUOTE(Machiavelli @ Jul 20 2007, 8:37 ) *
Robert123

Zapraszam, więc do CSiR-u lub MMKS i proszę się podzielić swą rozległa wiedzą ochroniarską. Myślę, ża na pewno Cię wysłuchają , a jesli przedstawisz konkretne rozwiązania to może i zarobisz na tym.
Chyba to nie jest problem. Tutaj możesz sobie pisać i pisać. A jak leży Ci na sercu dobro Klubu i Miasta to nie widzę przeciwskazań żeby się uaktywnić w realu.

Pozdrawiam

Próbowałem rozmawiać (z najwyższą władzą w CSiR), lecz nikt mnie nie chciał wysłuchać mówiąc, że nie jestem osobą upoważnioną. WIĘC FESTIWAL "OCHRONIARZY" trwa. Z wielką przyjemnością przejdę sie do CSiR TYLKO DRUGA STRONA MUSI WYKAZAĆ CHĘĆ ROZMOWY i ZNALEZIENIA KOMPROMISU.

Kolejna rzecz przeczytaj uważnie moje posty i wyciągnij wnioski o panach ochraniających halę. Więcej nic nie będę pisal gdyż wszystko zostało powiedziane.

Uwierz mi - dla Twojej wiadomości - na klubie zależy mi i to bardzo. To co z chłopakami z forum zrobiliśmy w 1 lidze pisał nie będę. Może TY powiesz szanowny kolego jaki wkład do MMKS - u wniosłeś???

Ten post edytował Robert123 pią, 20 lip 2007 - 12:21

+Quote Post
wykształciuch
post pią, 20 lip 2007 - 14:15
Post #43

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

Jezdze na imprezy sportowe, na siatke na, piłke nozna , kosza, hokej... i powiem Ci jedno Robercie - przesadzasz wink.gif . Faktycznie nie jest jakas niesamowita zeby sie o niej rozpisywac, jest po prostu średnia. Miałes widocznie z nimi jakies niemiłe sytuacje i stad u Ciebie taka ("wielopostowa" wink.gif ) złość. Chodziałem na mmks często w 1 lidze i parwie zawsze zamoczyliśmy z kumplami wargi w złocistym płynie tuż przed meczem. Ochrona jak to ochrona czasem coś smuci czasem nie. Pozdrawiam

+Quote Post
Robert123
post pią, 20 lip 2007 - 16:18
Post #44

UZYTKOWNIK

Owszem miałem niemiłe sytaucje z tymi PANAMI zgadza się, ale przeczytaj ze zrozumieniem moje powyższe posty, jeśli Cie wpuścili po wypiciu piwa to owszem jesteś szczęśliwcem, ponieważ pewne osoby nazywając rzecz po imieniu nie brały udziału w widowisku sportowym. Poza tym mówisz - czepiam się i będę to robił dotąd dopóki "OCHRONIARZE" nie zrozumieją, że mają służyć i pomagać ludziom a nie swoim zachowaniem ostraszać, a w DG trwa FESTIWAL - i wiele osób z którymi rozmawiam i chodzę na mecze potwierdzi to.

Jak TY sobie wyobrażasz, ze każdą osobę gośc na bramie obszukuje nawet dzienniikarzy i nawet w stsounku do prasy i mediów mają wąty to jest ochrona? - po co i czemu ma to służyć? Byłeś w SPODKU widziałeś jaka tam była ochrona na LIDZE ŚWIATOWEJ? Podam Ci lepszy przyklad na legitymację prasową w Sosnowcu na meczu Płomienia nikt mnie obszukiwał, nie sprawdzał jeszcze sie usmięchnęli i powiedzieli, żebym sobie usiadł tam gdzie mi pasuje. Jeszcze mam przytaczać przykłady normalnej, zdrowej sytuacji w Polsce?

Też jestem uczestnikiem wielu imprez siatkarskich i stwierdzam obiektynie w DG jest POPELINA i jak CSiR będzie PROMOWAŁ panów z BETY to klub MMKS obudzi się z ręką w nocniku.

Jeszcze jedno DG będzie teraz szczególnie obserwowana przez komisarza, gości którzy tu będą przyjeżdzać na mecze, a robienie COUNTRY , pójdzie w świat i przypisze klubowi jak i miastu miano WIOCHY.

Ten post edytował Robert123 pią, 20 lip 2007 - 17:04

+Quote Post
Arbas
post sob, 21 lip 2007 - 09:44
Post #45

UZYTKOWNIK

Robert!
Masz może w pobliżu lepszą firmę ochroniarską, która chętnie zajmie na hali miejsce obecnej?

+Quote Post
Robert123
post sob, 21 lip 2007 - 11:57
Post #46

UZYTKOWNIK

Dobre, nie ma co ja mam załatwiać jeszcze firmę ochroniarską? Niech się CSiR skontaktuje z tą ekipą która jest na PŁOMIENIU i w Sosnopwcu obstawiają mecze są skuteczni i efektywni, a chyba o to chodzi w tym temacie. CSiR bierze kasę za to i niech się starają, jak mają gdzieś ochronę to tradycyjnie powtórzę, COUNTRY trwa. Wiele nie trzeba, a jak pisali przedpisacze panom z BETY można wiele zarzucić po prostu goście nie wiedzą od czego są i w DG na hali znaleźli się z czystego przypadku. Tyle ode mnie i koncze temat ochrony gdyz rzeka słów została wylana, zekamy na EFEKTY a nie puste słowa ze strony CSiR MILI PAŃSTWO FESTIWAL "GRUPY OCHRONIARSKIEJ" BETA pora skończyć!!!

Wiele jest spraw, które kuleją w działaniu i funkcjonowaniu obiektów sportowych jak i klubu MMKS w DG, ale pora zmienić to i wyjść z ZAŚCIANKA. W końcu małymi kroczkami można coś osiągnąć. Pora też pomysleć - to do WAS włodarze CSiR i do WAS WŁODARZE MIASTA - o zorganizowaniu w DG chocby PP w siatkówce mężcyzn czy kobiet, i promocji zarówno hali czy miasta. Piszę to teraz i w tym miejscu, gdyż pora jet najwyższa ku temu i czas sprzyja. Chyba, że po raz kolejny HALA pt. CENTRUM będzie pusta. Położenie piękne, hala ładna więc to jest CZAS abyście działali.

+Quote Post
Arbas
post pon, 23 lip 2007 - 21:58
Post #47

UZYTKOWNIK

Robert!
Nie zrozumiałeś mojej aluzji więc Ci wyłożę:
- wynika z Twoich wypowiedzi, że masz osobiste pretensje do kogoś z obecnej ochrony, kto nie uznał w hali Twojej legitymacji prasowej (?) i potraktował Cię jak normalnego kibica - czyli demokratycznie,
- w związku z powyższym chcesz wymienić firmę ochroniarską na inną, bliższą Twemu sercu - czy to przypadkiem nie nepotyzm?
- obrzucasz błotem CSiR, który zrobił dla naszego miasta bardzo dużo dobrego - może chciałbyś tam pracować i wykazać się?
- na siłę, przy pomocy dużej ilości piwa na imprezach sportowych chciałbyś z poczciwej Dąbrowy Górniczej zrobić Nowy Jork - czy to nie małomiasteczkowe kompleksy podsuwają Ci karkołomne pomysły?
Wiemy, że jesteś bardzo zaangażowany w sprawy sportu w naszym mieście i wszyscy to doceniają. Trochę spokojniej i będziesz jeszcze skuteczniejszy, czego Ci mocno życzę.
Sorry jesli poczułeś się dotkniety, ale czytając Twoje posty tak to odczuwam.

+Quote Post
Robert123
post wto, 24 lip 2007 - 07:41
Post #48

UZYTKOWNIK

Szanowny ARBAS:
1. Śmieszy mnie działanie FIRMY OCHRONIARSKIEJ BETA i potwierdzam to nie tylko ja, ale większość innych osób.

2. Napisałem co mi się nie podoba u tych panów, a wymianę lub normalne podejście do widza pozostawiam CSiR-owi. Skoro uważasz mnie za jakiegoś "chłopczyka" proponuję spotkanie w cztery oczy i przedyskutowanie problemów.

3. Nie znam żadnej firmy ochroniarskiej tylko podsunąłem pomysł CSiR- owi, co z tym zrobią to ich sprawa. Nikogo i żadnej firmy ochroniarskiej nie faworyzuję i tego nie robie. Naqpisałem co mi się nie podoba i tyle.

4. OBRZUCAM BŁOTEM CSIR - poczytaj na stronie jaką światową organizację siatkarską wymienili. poza tym pokazuję jaki sposób działania należy obrać, a co powiesz SZANOWNY ARBAS o zakazie uzywania urządzeń mechanicznych na hali- nie mogliśmy kręcić syreną na meczach z WISŁĄ, dopiera interwencja u najwyższej władzy poskutkowała??? żeby wypromować halę i to miasto, ale skoro dla Ciebie napisanie kilku słów jest obrzucanie kogoś błotem to trudno....

5. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!! o piwie. Nie jestem zwolennikiem postawienia budek z piwem, czy srzedaży piwa. Chodzi mi o normalne traktowanie widza, który przychodzi na mecz, a tu pan z BETY dosłownie mówi mu" PAN NIE WEJSDZI PONIEWAŻ OD PANA CZUĆ ALKOHOL" - o to mi chodzi, że nie wpuszczenie 2-3 osób odniesie odwrotny skutek, gdyz pójdzie fama

6. Na koniec dla Twojej wiadomości zrozum LSK do czegoś zobowiązuje.

+Quote Post
Arbas
post wto, 24 lip 2007 - 10:21
Post #49

UZYTKOWNIK

Robercie!
Odnośnie pkt od 1 - 5 mamy różnice zdań i wolno nam.

Jeśli chodzi o pkt 6 zgadzam się z Tobą całkowicie,
że LSK ZOBOWIĄZUJE.
Mamy niestety różnice zdań co do sposobu osiągnięcia dobrego poziomu kibicowania.
Piwem tego nie załatwisz. Słabi są kibice, którzy do emocjonowania się sportem potrzebują dopingu - nawet w postaci piwa.
Wolę kibicować w otoczeniu osób, u których wyziewy organizmu nie świadczą o "spożyciu". I to miał na mysli ochroniarz, który dał szlaban piwoszowi.

+Quote Post
gregorian79
post wto, 24 lip 2007 - 16:08
Post #50

**

..ja tez wtrace swoje trzy slowa chociaz ten temat mnie jak na razie nie interesuje bo dla mnie wydaje sie on zupelnie niepotrzebnie rozdmuchiwany..przypuszczam ze powstal on dlatego,ze nie ma po prostu w tym "martwym okresie" czego sie uczepic:)
..imho na moj gust kazda ochrona ma prikaz(i wcale sie temu nie dziwe),zeby nie wpuszczac kogos od kogo czuc alkohol(toz to jakby nie bylo impreza masowa,pomijajac fakt ze na siatkowce nie dzieja sie rzeczy jak na pilce noznej)..co do "wpuszczania po jednym piwie"..jedno piwo to rzecz wzgledna,jak kazdy doskonale wie nawet tlumaczac sie przed Zona,lub dziewczyna:)..to strasznie trudna kwestia do wyjasnienia,wiec gdyby mogli wpuszczac ludzi po jednym,musieliby wpuszczac tez po dwoch,trzech,czterech,chyba ze mamy tak szczera i prawdomowna ludnosc:)
..szczerze mowiac to ta ochrona to ani mnie ziebi ani grzeje wiec nie rozumiem tematu..moze dlatego ze nie mam legitymacji prasowej ani nie uslyszalem ze czuc ode mnie alkohol nawet jesli to jedno piwo wypilem przed meczem:)
..dla mnie wazniejsze jest czy w koncu ta Ula naprawde odchodzi czy nie,a jesli tak to dlaczego, bo poki co zaraz sierpien, a ktos pieprzyl szanownie wczesniej ze mamy czekac na informacje,a nie rozdmuchiwac doniesien mediow..chyba ze ta cisza to element strategii partyzanckiej,bo na to mi wychodzi..
..od awansu troszke minelo i rozumiem tez rowniez ze do sezonu takze sporo zostalo..ale na razie nie wiadomo nic,jak i nic nie zrobiono..na to wychodzi skoro nikt o niczym nie informuje..transfery sa tajemnica,sponsor ktory juz byl nagle "uciekl"..nic na temat tego co poruszalismy czyli karnetow,"akcesoriow kibica"..jednym slowem codziennie przegladajac siatkarskie portale w oczekiwaniu na jakies informacje o MMKS,czytam o wszystkich tylko nie o nas..
..wychodzi mi z tego jedynie system dwudrogowy:)..albo wszystko owiane jest tajemnica i nastapi szturm z zaskoczenia laugh.gif ..hahaha..albo zacznie sie sezon i na miejscu beda prorocze slowa Kononowicza,ze nic nie bylo i nic nie bedzie..
..w polowie sezonu oskarzono nas ze nie mozemy krytykowac bo psujemy atmosfere..nie na reke bylo pewnym kregom ze smiemy zaklocac ich spokoj..teraz tez jakos dziwnie cicho i spokojnie..boje sie tylko zeby to nie byl spokoj przed burza i w momencie rozpoczecia sezonu znow sie kleby kurzu nie uniosly,bo coraz bardziej ten kobiecy klub zaczyna mi rzeczywiscie przypominac kobiete..im wiecej go poznaje tym mniej o nim wiem smile.gif

Ten post edytował gregorian79 wto, 24 lip 2007 - 16:10

--------------------

+Quote Post
Machiavelli
post czw, 26 lip 2007 - 11:33
Post #51

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

A tak na marginesie to ktoś kiedyś powiedział, że - " po jednym piwie śmierdzi tak jak po czterech..."

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co do spraw klubowych to były już przecięz oficjalne wypowiedzi Prezesa i Dyrektora MMKS o roszadach kadrowych. blink.gif blink.gif

Co do sponsora(ów) to pewnie jeszcze nic nie sformalizowano. Strategicznego cięzkow uzyskać, ale są już pierwsze ustalenia co do kilku mniejszych. I nie chodzi mi o takich co dają po parę tysięcy złotych. cool.gif

Faktem jednak jest, iż organizacja techniczna (karnety, bilety, marketing etc) powinna iść z nieco większym rozmachem. Biorąc pod uwage, że sezon startuje dopiero w paździeniku może jeszcze będzie fala. Zapewne ruszy z kopyuta wszystko po sformalizowaniu spraw związanych z kształtem MMKS czyli przejsciem pewnych sekcji pod CSiR.

PS. Robert 123
1. Dobry pomysł z Pucharem Polski w DG (już jednak jest takowy w DG, spokojnie dadzą radę)
2. Obecnie CSiR ma nowego włodarza, myślę, że powinienes ponowić uświadamianie i przekazywanie swych pomysłów. No chyba że to nowa Pani Dyr. nie chciała Cię wysłuchać o czym piszesz wyżej.

Pozdro !

+Quote Post
szer
post pią, 03 sie 2007 - 11:25
Post #52

UZYTKOWNIK

Ktoś coś wie o klubie? Jak idą przygotowania, jakieś obozy, kiedy zaczną zgrupowanie? Podobno na początku sierpnia mieli zaczynać przygotowania do LSK. Aha i jak z tą spółką akcyjną?

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post sob, 04 sie 2007 - 12:13
Post #53

UZYTKOWNIK

Wiesław Popik, były trener siatkarzy Delecty Bydgoszcz, poprowadzi w ekstraklasie zespół MMKS Dąbrowa Górnicza! 45-letni szkoleniowiec podpisał w piątek kontrakt.

Dotychczasowy trener Waldemar Kawka będzie menedżerem i jednocześnie szkoleniowcem koordynatorem do spraw szkolenia młodzieży. Kawka jest też wiceprezesem klubu z Dąbrowy Górniczej.

- To był pomysł trenera Kawki, któremu zależało na naszym zapleczu. Wiesław Popik przystał na naszą ofertę. Dla niego będzie to debiut w pracy z kobietami - mówi Robert Karlik, prezes klubu z Dąbrowy.

Popik to absolwent AWF-u Katowice. Jako siatkarz związany był z Bielskiem i katowickim Baildonem, w którym grał przez 7 sezonów. W 2004 roku wywalczył awans do ekstraklasy z BBTS-em Bielsko, ostatnio pracował w Bydgoszczy.

źródło: gazeta.pl
nadesłał(a): Michał Dąbrowski

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post sob, 04 sie 2007 - 14:54
Post #54

UZYTKOWNIK

W dniu dzisiejszym beniaminek żeńskiej ekstraklasy zakończył kompletowanie składu, podpisując zapowiadany wcześniej kontrakt z Ewą Cabajewską. Niespodziewanie, zapewne nie tylko dla obserwatorów dąbrowskiego klubu, nastąpiła zmiana na stanowisku trenera zespołu.

Przed podpisaniem umowy z byłą rozgrywającą Muszynianki, prezes MMKS-u Robert Karlik sfinalizował jeszcze jedną, dotyczącą stanowiska pierwszego trenera, którym został były szkoleniowiec Delekty Bydgoszcz Wiesław Popik. Drugim trenerem został Piotr Matela. Dotychczasowy trener MMKS-u Waldemar Kawka, z którym zespół awansował do LSK, nie oddala się od drużyn. Po zapowiadanych zmianach organizacyjnych, będzie managerem zespołu odpowiedzialnym za sprawy organizacyjne związane z klubem, ale na bieżąco będzie także współpracował z nowym szkoleniowcem.

Po podpisaniu umowy Ewa Cabajewska udzieliła nam krótkiej wypowiedzi.

Witam w imieniu sympatyków siatkówki. Na jaki okres został podpisany kontrakt ?
- Na jeden sezon.

Co panią skłoniło do podpisania kontraktu z MMKS-em ?
- Co minie skłoniło ...? Bardzo sympatyczni ludzie, bardzo miło się rozmawiało z panem prezesem i trenerem, który zaproponował mi przejście do Dąbrowy Górniczej, jest to beniaminek... a i dużo miłych słów od dziewczyn grających tutaj, to też był bardzo duży plus, poza tym jest to najbliższy klub od Warszawy, tak, że będę miała bliżej do domu, dobra droga dojazdowa sprawdzona już któryś raz, tak, że wszystko powinno być w porządku.

Pierwsze wrażenia z pobytu w Dąbrowie ?
- W porządku, co prawda jestem tutaj trzeci raz, bodajże – pierwszy raz na sparingu, drugi na wstępnych rozmowach, na razie nie miałam czasu aby zwiedzić miasto, ale na to będę miała jeszcze dziesięć miesięcy, wydaje mi się, że wszystko będzie spokojnie.

Kilka słów do sympatyków dąbrowskiej drużyny.
- Pozdrawiam oczywiście, mam nadzieję, że mnie polubią ,że będę w stanie odwdzięczyć się na boisku, mam nadzieję, że drużyna będzie zyskiwać, odnosić sukcesy, drużyna będzie dość nowa – troszkę składu się zmieni, ale wszystko wyjdzie podczas ligi.

W takim razie życzę sukcesów...
- Nie dziękuję... nie dziękuję [śmiejąc się ...]

Do zobaczenia w hali „Centrum”.

--------------------
33001,04

+Quote Post
post pon, 06 sie 2007 - 14:36
Post #55

podczas Zlotej miejscowosci na glownej scenie bedzie prezentacja druzyny (gdzies miedzy 17.15 a 20)

--------------------

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 16:32
Post #56

UZYTKOWNIK

No to jade na to biggrin.gif.

Ktoś jeszcze się wybiera na prezentacje drużyny? Bo jestem ciekawy naszej nowej drużyny wink.gif. Mam nadzieje, że podadzą informacje typu sponsorzy, zawodniczki, stroje, przedstawią trenera. Of course wypad się zrobi z aparatem biggrin.gif

Od lewej: Ewa Cabajewska, Magda Piątek, Kasia Wysocka, Marta Czerwińska

No i informacje...

Wieczorem podobno mają być:
- wywiad z nowym trenerem którym jest Waldemar Popik
- wywiad z Vice Prezesem Waldemarem Kawką
- zdjęcie całej drużyny
- plany treningowe na najbliższe dni

Ten post edytował szer pon, 06 sie 2007 - 16:01

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pon, 06 sie 2007 - 18:37
Post #57

Sportowa Dąbrowa

W sobotę ma być pierwsz prezentacja drużyny, ale jescze bez oficjalnych strojów. Ma być przedsawiony nowy trener i skład. Reszta będzie w hali, ale dopiero najprawdopodobniej we wrzesniu, po ztawiedzeniu zmia na walny zgromadzeni klubu, które ma byc ok. 28 sierpnia.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 18:54
Post #58

UZYTKOWNIK

Ale zawsze warto iść i zobaczyć drużyne wink.gif. W aktualnościach sportowych na trójce mówili o MMKSie wink.gif

Tutaj link do filmiku wink.gif
http://ww6.tvp.pl/3143,20070806535996.strona

Ten post edytował szer pon, 06 sie 2007 - 19:36

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pon, 06 sie 2007 - 21:14
Post #59

Sportowa Dąbrowa

Oczywiście, że tak, (źle mnie zrozumiałeś Szer), zdjęcia jak najbardziej, dziewczyny zwłaszcza nowe musza się przedstawić, a poza tym każda okazja do zaprezentowania druzyny mieszkańcom jest dobra. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć jak dużo jest do zrobienia w zakresie promocji MMKS-u w okolicy. Chodziło mi o to ,że z przyczyn czysto formalnych na razie nie będzie prezentacji w strojach klubowych.

Ten post edytował Zibar pon, 06 sie 2007 - 21:22

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 22:07
Post #60

UZYTKOWNIK

Nie spoko, spoko wink.gif. Rozumiem i to jest oczywiste :).

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post wto, 07 sie 2007 - 11:58
Post #61

UZYTKOWNIK

Ze strony Stali Mielec:
Mielczanki trenują na własnych obiektach do 27.08.2007, później wyjeżdżają na 12 dniowe zgrupowanie do Kielnarowej.08.09.2007 rozegrają w Skale mecz pokazowy z Muszynianką Muszyna (otwarcie nowej sali).Kolejny etap przygotowań to turniej w Jarocinie, gdzie rozegrają spotkania zespołami z Bydgoszczy, Poznania i Muszyny. Na 29-30.09.2007 planowany jest coroczny turniej "O Puchar Prezydenta Miasta Mielca".Prawdopodobnie w mieleckim turnieju zobaczymy BKS Aluprof Bielsko-Biała, Pronar Zeto Astwa Białystok, MMKS Dąbrowa Górnicza oraz gospodarza turnieju Stal Mielec.Tydzień później mielczanki pojadą na turniej do beniaminka ligi Dąbrowy Górniczej

Ktoś coś wie o turnieju w Dąbrowie?

--------------------
33001,04

+Quote Post
filip13
post czw, 09 sie 2007 - 16:44
Post #62

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 717
GG: 1385735 status gadu-gadu
Tlen: filipparulski1 status tlen

ja akurat nic nie wiem o przygotowaniach do LSK blink.gif na stronie mmks nic o tym nie ma
sponsor teżnie znamy jakas tam siatkarka miała dojsc i niedoszła mellow.gif

--------------------

nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!!

+Quote Post
szer
post czw, 09 sie 2007 - 17:57
Post #63

UZYTKOWNIK

Hehe Magdalena Sadowska tongue.gif. Nie dojdzie, gdyż niemcy jej nie chcą puścić... Skład prawdopodobnie już domknięty...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pią, 10 sie 2007 - 07:01
Post #64

Sportowa Dąbrowa

SIATKÓWKA Waldemar Kawka wywalczył awans i... zrezygnował z posady trenera
dziś

Waldemar Kawka poświęcił dla drużyny wszystko, włącznie z własną karierą. Po awansie Dąbrowy Górniczej do Ligi Siatkówki Kobiet oddał zespół trenerowi Wiesławowi Popikowi, żeby móc zająć się sprawami organizacyjnymi, które bez jego zaangażowania leżały w klubie odłogiem.

- Postaram się zadbać o komfort pracy trenera i zespołu. Myślę, że Wiesiek Popik, to jest odpowiedni człowiek. Znamy się tyle lat i sam mu zaproponowałem tę posadę - wyjaśnił trener Kawka, nie wdając się w szczegóły.

Kiedy w czerwcu MMKS Dąbrowa Górnicza w świetnym stylu wywalczył awans, nikt nie przypuszczał, że Waldemar Kawka zrzeknie się przyjemności poprowadzenia zespołu w LSK. Trenera noszono na rękach za wspaniały sezon, w którym drużyna nie przegrała meczu u siebie, za zwycięski play off z wyżej notowaną Wisłą Kraków, za ostatni mecz, dramatyczny, ale ze szczęśliwym zakończeniem.

Bąbelki w szampanie szybko jednak zwietrzały, bo trzeba było przygotować się do startu w profesjonalnej lidze. Przystosowanie klubu miejskiego i na dodatek międzyszkolnego (stąd nazwa MMKS) do realiów Ligi Siatkówki Kobiet pochłonęło całą uwagę Waldemara Kawki. Dzięki temu Wiesław Popik może się skupić na treningu.

Trzon drużyny pozostał, odeszły jedynie trzy zawodniczki. Andrea Pavelkova postanowiła zakończyć karierę, Urszula Jędrys musiała ustąpić pola Katarzynie Wysockiej, a Izabela Kunc wróciła do Wisły Kraków. Oprócz Wysockiej, która przyszła z Farmutilu Piła, zespół z Dąbrowy wzmocniła rozgrywająca Ewa Cabajewska (Muszynianka), przyjmująca Marta Czerwińska (AZS AWF Poznań) oraz atakująca Magdalena Piątek (Wisła Kraków). Nie doszedł do skutku transfer Magdaleny Sadowskiej z trzeciej drużyny Bundesligi - VfB Suhl.

Jarosław Galusek - Dziennik Zachodni

Finał finałów Złotej Miejscowości Radia Katowice tym razem zawita do Parku Hallera
dziś
Bardzo ciekawie zapowiada się jutrzejszy dzień nie tylko dla mieszkańców Dąbrowy Górniczej, ale także dla wszystkich gości. Wystarczy tylko zjawić się w centrum miasta, w Parku Hallera, gdzie od południa trwać będą imprezy towarzyszące szóstym tego lata zmaganiom o tytuł Złotej Złotych (walczy 8 miejscowości, które w poprzednich latach zdobyły tytuł Złotej Miejscowości Radia Katowice).

W tym gronie znalazła się także Dąbrowa Górnicza, której pełnomocnicy będą jutro walczyć o kolejne punkty do końcowej klasyfikacji, a miasto będzie przekonywać jurorów, że zasługuje na triumf i nagrodę, ufundowaną przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej: 300 tysięcy złotych.

Oficjalne rozpoczęcie Złotej Złotych w Dąbrowie odbędzie się o godz. 17. Kilka minut później warto mocno dopingować pełnomocników, którzy będą walczyć o kolejne punkty. Ciekawe co tym razem wymyślą gospodarze? Kiedy zdobywali tytuł Złotej Miejscowości Radia Katowice, zafundowali przeciwnikom lekcje udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Oczywiście na ocenę.

Na scenie zaprezentuje się też drużyna dąbrowskich "Złotek", czyli siatkarek MMKS-u, które w tym roku wywalczyły awans do Ligi Siatkówki Kobiet. O godz. 21.45 będzie kolejna niespodzianka, czyli letnie kino w plenerze. Każdy, kto przegapił film "Testosteron" w kinach teraz będzie mógł obejrzeć go na świeżym powietrzu, pod chmurką.

- Mamy nadzieję, że dopisze nie tylko pogoda, ale i liczna publiczność. Warto ten dzień spędzić w Parku Hallera, bo każdy powinien znaleźć tam coś dla siebie - podkreśla Małgorzata Gębczyńska, pełnomocnik ds. konkursu.

- To świetna zabawa. Postaramy się wypaść jak najlepiej i walczyć o jak największy dorobek punktowy. Nasze miasto ma wiele atutów, które przemawiają za tym, że powinniśmy do końca liczyć się wśród pozostałych konkurentów - dodaje Andrzej Latosik, pełnomocnik gminy.

Wszystko zaczęło się w Ogrodzieńcu, gdzie naszym reprezentantom poszło jak na razie najlepiej, a przed tygodniem w Świerklańcu musieli uporać się z rozkładaniem namiotów na czas. Na razie zdecydowanie prowadzą Tychy, które zgromadziły 115,5 pkt, wyprzedzając Świerklaniec i Milówkę. Dąbrowa Górnicza z 62,5 pkt zajmuje szóstą lokatę. Wiele może się jednak zmienić. Za tydzień (18 sierpnia) kolejna impreza z cyklu Złota Złotych pod patronatem DZ odbędzie się w Bukownie, gdzie także nie powinno zabraknąć emocji oraz atrakcji.

Zabawa nie tylko muzyczna

Muzyczną gwiazdą jutrzejszej ekologicznej imprezy będzie tym razem znany i lubiany nie tylko przez młodzież zespół IRA. Na estradzie pojawi się o godz. 20, a wcześniej czekają na wszystkich niespodzianki, gry i zabawy, konkursy, występy estradowe oraz wiele, wiele innych atrakcji.

Od godz. 12 trwać będą na terenie Parku Hallera m.in. happeningi ekologiczne, ekologiczne przejażdżki meleksowym pociągiem, rikszami i na kucykach, wystawa urządzeń pasiecznych i degustacja miodu, akcja Rycerskie Lato w Bibliotece, kiermasz książek oraz wystawa samochodów tuningowanych. Będzie można także sprawdzić się na specjalnych mostach linowych i ściance alpinistycznej.

O godz. 15 rozpocznie się część artystyczna imprezy (występy zespołów i solistów z Pałacu Kultury Zagłębia oraz Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej, pokaz tańca szkoły Marengo), ekologiczne konkurencje sportowe, przygotowane przez Centrum Sportu i Rekreacji oraz pokaz ratownictwa medycznego w wykonaniu Grupy Ratownictwa z Będzina.

W programie znalazły się także akcje recyklingu i krwiodawstwa oraz dziecięca dogoterapia. Zajęcia z pieskami od kilku tygodni prowadzone są przez dąbrowski oddział WOPR-u na Pogorii III.

Nie zabraknie także teatru ulicznego z Krakowa z prezentacją pod hasłem Złote Dziewczyny oraz warsztatów artystycznych dla dzieci ze Smokiem PeKaZem.

Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
filip13
post pią, 10 sie 2007 - 15:42
Post #65

UZYTKOWNIK

dziwne że odzszedł mellow.gif

--------------------

+Quote Post
filip13
post pią, 10 sie 2007 - 20:41
Post #66

UZYTKOWNIK

wub.gif wub.gif już nie moge sie doczekacn tego lsk!!!
start dopiero 13 paz. sad.gif
w 1 kolejcwe z winiarami
a poza tym mamy fajne siatkarki... wub.gif

--------------------

+Quote Post
szer
post pią, 10 sie 2007 - 21:34
Post #67

UZYTKOWNIK

Nie wiadomo kiedy start... Jeśli nasza reprezentacja awansuje dalej, to liga zacznie się 2 grudniu. Jeśli nie to w październiku.

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post pon, 20 sie 2007 - 15:07
Post #68

UZYTKOWNIK

Dzisiaj idąc sobie ścieżkami w parku hallera zobaczyłem istnie piękno biggrin.gif. Nasze dziewczyny miały rozgrzewke :). Biegały po całym parku (nie było tylko Ani Białobrzeskiej). Na przedzie Pan P. Matela. Prowadził całą ekipe i pobiegali sobie troche. Na samym końcu biegł trener Popik. Wyglądał jakby miał zaraz zdechnąć biggrin.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pią, 24 sie 2007 - 08:22
Post #69

Sportowa Dąbrowa

Siatkarka z dwoma paszportami próbowana w BKS-ie

Agnieszka Niemczewska z ekipy amerykańskiej uczelni Marquette, jest sprawdzana pod kątem przydatności do gry w BKS-ie Aluprof Bielsko-Biała. 24-letnia siatkarka ma zarówno polskie, jak i amerykańskie obywatelstwo.

Niemczewska, wychowanka WKS-u Wieluń i była siatkarka ŁKS-u Łódź, do USA wyjechała przed pięciu laty. - Teraz zdecydowałam się na powrót do Polski. Chcę przez kilka lat pograć w lidze - mówi mierząca 183 centymetry skrzydłowa. Niewykluczone, że w razie niepowodzenia w bielskim klubie, Niemczewska pojawi się w składzie beniaminka z Dąbrowy Górniczej. Warto dodać, że na przełomie lutego i marca tego roku Niemczewską powołano na testy szerokiej kadry Stanów Zjednoczonych.

źródło: gazeta.pl
nadesłał(a): Tomasz Tadrała

Wydruk z portalu www.sportowefakty.pl.
Data: 21.08.07 17:52, Autor: A.Z.<>, Źródło: PAP

Aluprof Bielsko-Biała rezygnuje z Niemczewskiej

Testowana przez Aluprof Bielsko-Biała 24-letnia siatkarka Agnieszka Niemczewska nie znalazła uznania u trenera Wiktora Kreboka i nie zostanie zawodniczką bielskiego klubu - dowiedziała się we wtorek PAP.

24-letnia Niemczewska gra obecnie w drużynie amerykańskiej uczelni Marquette. Jest wychowanką WKS Wieluń. Występowała także w ŁKS Łódź i Calisii Kalisz. Pięć lat temu wyjechała do Stanów Zjednoczonych. W tym roku otrzymała powołanie na testy szerokiej kadry tego kraju.

Bielski klub podał, że zawodniczka sama zgłosiła się do Aluprof. Gra na pozycji atakującej i przyjmującej.

No to trzeba sie dowiedzieć, czy mamy 12 smile.gif

Ten post edytował Zibar pią, 24 sie 2007 - 08:25

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pią, 24 sie 2007 - 11:03
Post #70

UZYTKOWNIK

No dobrze by było, gdybyśmy mieli pełną 12 wink.gif. Oby się udało ją pozyskać

--------------------
33001,04

+Quote Post
post sob, 25 sie 2007 - 18:19
Post #71

wp.pl

Czwartek, 16 sierpnia 2007

Zaskoczony MMKS Dąbrowa Górnicza...
Sport 06:20

Awans siatkarek MMKS Dąbrowa Górnicza do Ligi Siatkówki Kobiet zaskoczył wszystkich łącznie z... samymi zainteresowanymi – pisze Sport.

Siatkarki z Dąbrowy Górniczej, nie licząc piłkarek nożnych Zagłębiaka, po raz pierwszy w historii miasta znalazły na najwyższym szczeblu rozgrywek. Maturę, tę siatkarską, zdały celująco, wszak wygrały w play offie rywalizację z faworyzowaną Wisłą Kraków i bezpośrednio awansowały do LSK, którą można określić siatkarskim uniwersytetem. Dziesięć dni temu zespół rozpoczął przygotowania do sezonu.

Zaskakująca decyzja

To trener Waldemar Kawka, alfa i omega miejscowej siatkówki, doprowadził swoje podopieczne do historycznego sukcesu. Niedawno niespodziewanie postanowił się wycofać z prowadzenia drużyny, by zająć się sprawami organizacyjnymi w roli wiceprezesa oraz menedżera.

- Wymagania znacznie wzrosły i teraz trzeba szukać nowych rozwiązań - uśmiecha się Kawka. - Bałem się, że ten sukces może zostać szybko roztrwoniony, ale teraz spokojnie mogę powiedzieć, że nie ma żadnego zagrożenia związanego ze startem siatkarek. Rozmowy z głównym sponsorem są już finalizowane i mam nadzieję, że niebawem zostanie podpisana umowa. Kto wie czy firma nie wejdzie do nazwy klubu, ale to wszystko zależy od tego, w jakim stopniu będzie wspierał klub.

Budżet klubowy trzeba było zdecydowanie powiększyć, wszak kluby z najwyższej półki LSK mają go na poziomie - powiedzmy - 5-6 milionów i mogą sobie pozwolić na drogie transfery. By myśleć o utrzymaniu w gronie najlepszych, główny cel dąbrowskich siatkarek, potrzeba minimum 1,5 mln zł.

Niezbędne zmiany

W porównaniu z poprzednim sezonem nastąpiły spore roszady w składzie zespołu. Pożegnały się z nim: Andrea Pavelkova, Urszula Jędrys-Szynkiel oraz Izabela Kunc. Słowaczka postanowiła zakończyć grę, druga spełniła swoje sportowe marzenia i kontynuuje karierę w Częstochowie. Z kolei Kunc była wypożyczona na sezon z Wisły Kraków i powróciła do swojego klubu. W zespole pozostały: Ewa Matyjaszek, Małgorzata Lis, Ewelina Sieczka, Marzena Wilczyńska, Krystyna Tkaczewska, Karolina Pazderska oraz Anna Białobrzeska. Ta ostatnia jeszcze nie uczestniczy w zajęciach, bo odpoczywa po trudach występów na plaży. Ewa Cabajewska (Muszynianka Muszyna), Katarzyna Wysocka (Piła), Magdalena Piątek (Wisła) oraz Marta Czerwińska (AZS Poznań) - to kwartet, który z kolei zawitał do Dąbrowy Górniczej.

Waldemar Kawka zrezygnował z funkcji trenera i sam zadbał o swojego następcę. - Nie miałem żadnej wątpliwości i zadzwoniłem do przyjaciela Wieśka Popika z propozycją „nie do odrzucenia”. Przyjął ofertę i teraz stoi przed kolejnym wyzwaniem.

Skok w głębinę

Wiesław Popik (lat 45), były siatkarz m.in. Baildonu Katowice i BBTS Bielsko-Biała, szkoleniowiec bielskiego klubu i ostatnio Delecty Bydgoszcz, przez 30 lat związany jest z siatkówką, ale po raz pierwszy będzie prowadził żeński zespół.

- Przez tydzień rozważałem tę propozycję i w końcu ją przyjąłem - uśmiecha się szkoleniowiec. - Wiem, że jest to skok w głębinę, wszak nigdy nie prowadziłem zespołu kobiecego, a ponadto wiem jakie zadanie stoi przede mną i zawodniczkami. Na razie się wzajemnie poznajemy i po kilku dniach zajęć mogę stwierdzić, że ochoty do pracy żadnej z pań nie brakuje. Na głębsze wnioski przyjdzie czas po meczach kontrolnych.

W okazałej hali w Dąbrowie Górniczej do początku września trwa remont parkietu i stąd też siatkarki „skazane” są na zajęcia w jednym z gimnazjów. Na przyszły miesiąc przewidziano tygodniowe zgrupowanie w Szczyrku, a po nim mecze kontrolne. W historycznej ligowej inauguracji, 13 października, siatkarki z Dąbrowy podejmą Winiary Kalisz.
Włodzimierz Sowiński

strona MMKS:

Wypowiedzi zawodniczek.

Beniaminek LSK drużyna MMKS Dąbrowa Górnicza przeprowadza dwa treningi dziennie (jeden w siłowni, a drugi na hali). W hali Centrum, gdzie będą rozgrywane mecze trwa wymiana parkietu, oraz malowanie parkietu na jednolity kolor, koniec remontu planowany jest za dwa tygodnie 27 sierpnia 2007 roku. Oto co powiedziały nowe zawodniczki MMKS Dąbrowa Górnicza

Magdalena Piątek (atakująca): Mam nadzieję pomóc utrzymać się tej drużynie w LSK, nie wiadomo, czy będę grała, czy nie pokaże to czas i zadecyduje o tym trener. Uważam, że przydam się a w jakim wymiarze to się jeszcze okaże. Atmosfera w drużynie jest bardzo dobra i przydam się, z niektórymi zawodniczkami znamy się z ligi. Przejście z Wisły do Dąbrowy Górniczej jest dla mnie sportowym awansem, gdyż będę podnosić swoje umiejętności.

Ewa Cabajewska (rozgrywająca): Wydaje mi się, że w drużynie są młode, perspektywiczne, bardzo ambitne zawodniczki. Panuje bardzo dobra atmosfera w zespole, głównym celem na ten sezon jest utrzymanie i są to cele jak najbardziej realne. Jeżeli będziemy wykonywać wszystkie polecenia i pracę zgodnie z założeniami trenera i jeżeli zdrowie dopisze wszystkim zawodniczkom osiągniemy zamierzony cel, oczywiście będziemy walczyć. Moja przydatność w drużynie ? to się okaże, zobaczymy.

Katarzyna Wysocka (środkowa): Uważam zmianę klubu za bardzo ważne przedsięwzięcie i gdziekolwiek bym nie grała jest to ciekawa przygoda i w pewnym stopniu awans. Mam nadzieję, że w tym sezonie będę mogła więcej pograć w siatkówkę i będzie to dla mnie ważniejsze niż medal, który można zawsze zdobyć. Utrzymanie na pewne osiągniemy, wydaje mi się, ze możemy powalczyć o wyższe cele, nie chciałabym tutaj na razie spekulować, o którym miejscu ja marzyłabym ale możemy utrzeć nosa niektórym zespołom i jeżeli będziemy od początku dobrze przygotowane możemy nawet wygrać z bardzo dobrym zespołem. We wrześniu wyjeżdżamy na obóz połączony z turniejem w Mielcu.

źródło : Robert Sarna

--------------------

+Quote Post
Zibar
post czw, 30 sie 2007 - 22:19
Post #72

Sportowa Dąbrowa

Rozmowy z Niemczewska okazały się bujdą, ale za to 15-16 września w hali będzie turniej, jak dowiem się konkterów to w przyszłym tygodniu napisze więcej. smile.gif

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post czw, 30 sie 2007 - 22:37
Post #73

UZYTKOWNIK

Niom turniej mnie interesuje biggrin.gif. Napewno się wybieram na niego... Nawet jak impreza zamknięta, to będe przez okno patrzał xD

--------------------
33001,04

+Quote Post
kwintosz
post czw, 06 wrz 2007 - 22:15
Post #74

UZYTKOWNIK

Dla wszystkich niezorientowanych...

W nowym sezonie zespół z Dąbrowy Górniczej będzie występował pod nową nazwą:

MKS Dąbrowa Górnicza

Poza tym, muszę przekazać przykrą informację, bolesną dla nas dąbrowian.

Dąbrowski od lat zakład, w którym pracuje tysiące dąbrowian - Koksownia "Przyjaźń" zdecydował się na sponsorowanie NIE dąbrowskiego klubu lecz Jastrzębie!!! Jak mówił mój rozmówca informacja ta jest pewna, niestety.

SKANDAL!!!

Ale żeby nie było tak do końca w takim tonie.. To jak dowiedziałem się także od przyszłego sezonu będą dostępne koszulki i szaliki w barwach i z logo klubu!! Mają być także jakieś flagi.. tak więc mimo że to idzie jak po grudzie to są ludzie którzy chcą aby siatkówka w Dąbrowie była na najwyższym poziomie i mam nadzieję że będą w dalszym ciągu naciskać na władze klubowe aby te najpilniejsze problemy rozwiązywać.

Ten post edytował kwintosz czw, 06 wrz 2007 - 22:16

--------------------

+Quote Post
Zibar
post czw, 13 wrz 2007 - 09:06
Post #75

Sportowa Dąbrowa

Ze strony HWSDG
.......krótkie rozmowy na chwilkę przed turniejem.......

Admin Art.: Kasiu jak się zaaklimatyzowałaś w zespole ?
Kasia Wysocka:
Zaaklimatyzowałam się bardzo dobrze.
Najczęściej mam problem właśnie z tym ale akurat w tym przypadku przypadło mi miejsce gdzie trenujemy i całe miasteczko mi się bardzo podoba, dlatego to chyba też pomogło w klimatyzacji się. Dziewczyny też pomogły dlatego nie ma dużej różnicy jakbym zaczynała np. ze starym zespołem.

Admin Art.: Jak się podoba hala i wyremontowany parkiet ?
Kasia Wysocka:
Po dwóch dniach treningu na parkiecie na razie jest ciężko, trzeba się przyzwyczaić do specyficznego naświetlenia sali, parkiet też jest specyficzny, na razie czuję się jak mucha w smole.
Hala jest specyficzna ale nigdy nie miałam problemu z zaaklimatyzowaniem się na hali, tym bardziej że ostatnie lata trenowałem na dużych salach, tak było w Mielcu, tak było w Pile.
Hala jest przyjemna, przyjemne barwy, a to jest ważne dla kobiety, zobaczymy jak się zagra na turnieju.

Admin Art.: Jak się czujesz przed turniejem i pierwszym meczem tego zespołu.

Kasia Wysocka:
Ja to będę traktować jako kolejny trening, dużo nam jeszcze brakuje ogrania i czym więcej takich turnieji, sparingów podejrzewam że powinno być lepiej. Na razie to jest chyba sprawdzenie samych siebie może nie tyle na co nas stać ale co potrafimy i czy potrafmy zgrać się szóstką bądź siódemką na boisku.

Admin Art.: Marto jak się zaaklimatyzowałaś w zespole i co sądzisz o nowym parkiecie ?

Marta Czerwińska:
Generalnie zaaklimatyzowałem się w drużynie ale jeżeli chodzi o parkiet to dopiero ten tydzień trenujemy tutaj i nie ukrywam jest ciężko.
Pamiętam PlayOff’y grałyśmy z Poznaniem tutaj o utrzymanie się z Dąbrową i osobiście niemiło wspominam tamten czas ale na pewno atutem będzie nasza hala.
Dziewczyny w zespole jak najbardziej w porządku, ja generalnie nie mam problemów z komunikacją z dziewczynami jeżeli chodzi o drużynę.

Admin Art.: To będzie wasz pierwszy mecz wiec jak podchodzisz do turnieju ?

Marta Czerwińska:
W ogóle nie trenowałyśmy jeszcze żadnych ustawień. Zobaczymy - wszystko wyjdzie na tym turnieju bo będziemy pierwszy raz ustawienia trenować, w ogóle pierwszy raz będziemy stawać szóstkami do gry.
Jest jeszcze na wszystko czas więc do turnieju podchodzimy generalnie na luzie, to będą pierwsze mecze i takie pokazanie siebie nawzajem.

Jutro tj. w piątek zamieszczę odpowiedzi na te same pytania zawodniczek : Ewy Cabajewskej i Magdaleny Piątek

Admin Art

Admin Art.
Jak się zaaklimatyzowałaś w zespole ?

Ewa Cabajewska:
Bardzo dobrze się zaaklimatyzowałam w zespole, koleżanki są bardzo sympatyczne, miłe, w klubie też bardzo dobrze nas traktują, na razie nie ma żadnych problemów.
Wszystko jest bardzo profesjonalne i super, wszystko na pozytywnie.

Admin Art.
Jak się podoba hala i odnowiony parkiet ?

Ewa Cabajewska:
Parkiet jest rewelacyjny chociaż jest troszeczkę brudno na parkiecie, szkoda że to nie jest dobrze utrzymana bo hala jest naprawdę super. Jest odnowiony parkiet i bałyśmy się troszeczkę na początku że może po malowaniu będzie jakoś tak tępo ale jest naprawdę wszystko super więc zapraszamy na mecze.

Admin Art.
Jak czujesz się przed tym turniejem ?

Ewa Cabajewska:
My teraz jesteśmy w takim cyklu siłowym, naprawdę ćwiczyłyśmy intensywnie na siłowni i robimy teraz siłę przede wszystkim więc zobaczymy jak to wszystko będzie.
Jesteśmy pozytywnie nastawione, za dużo się nie spodziewamy po tym turnieju bo to będzie nasz pierwszy turniej, pierwszy raz z nową drużyną więc trudno cokolwiek tutaj obiecywać i się jakoś nastawiać. Poza tym to są nowe drużyny więc nie wiemy co tu będzie grane, zobaczymy bo wszystko wyjdzie w trakcie ale ani jakoś się nie napalamy, ani nie będziemy strasznie przejmować z porażek bo to są nasze pierwsze mecze. Trener będzie próbował ustawienia, my będziemy próbowały ustawienia bo nawet na treningach nawet nie stawałyśmy i nie zgrywałyśmy się więc wszystko jest w trakcie.
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
Admin Art.
Muszę napisać małe sprostowanie co do wypowiedzi zawodniczek na temat brudnego parkietu. Otóż ta sytuacja wygląda następująco:
Prace remontowe zostały zakończone i parkiet został oddany w idealnym stanie do użytkowania ale aby mógł być poprawnie konserwowany, myty musi zostać starta warstwa ochronna która została nałożona w ostatnim etapie malowania.
Nie jestem expertem ale tak słyszałem i chodzi tutaj o to aby ta warstwa ochronna została na tyle wytarta aby można było dopiero przystąpić do mycia specjalnymi anty poślizgowymi płynami. Treningi na parkiecie rozpoczęły się w poniedziałek i prze te dni nie był myty z wyżej wymienionych przyczyn. Pośpiech tu także odgrywa rolę bo w sobotę mamy turniej i dlatego też tak zależy na czasie aby ta warstwa dotarła się i aby można było parkiet spokojnie myć nie martwiąc się o jego zalety anty poślizgowe.

Co do sponsorowania to mamy oddzielny temat i tam proszę o dalszą dyskusję. To faktycznie jest SKANDAL, ale to nie tylko koksownia, ale również huta traktuje miejscowy klub i mieszkańców po macoszemu, bo wcześniej dochodziły mnie słuchy, że zamierzał sponsorować Ruch Chorzów.

Ten post edytował Zibar pią, 14 wrz 2007 - 10:03

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post sob, 15 wrz 2007 - 13:46
Post #76

UZYTKOWNIK

MKS DG wygrał z SMS PZPS S-C 3:0

Nie wiem jak Stal grała, bo po pierwszym secie wyszedłem... Eh niech będzie dużo ludzi, bo kibice z Bielska zrobią nam to co my zrobiliśmy w Krakowie :|

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post sob, 15 wrz 2007 - 21:18
Post #77

UZYTKOWNIK

BKS wygrał z SMSem 3:1, po równym meczu... Dąbrowa pokonała Frydek Mistek 3:0

I teraz pare słów... powinniśmy się wstydzić za to, że nasze dziewczyny musieli dopingować Bielscy kibice! Myślałem, że chociaz coś pokażemy, a tutaj nic :/.... TO bardzo miło ze strony Bielszczan, bo potrafili się zachować, dopingować nasze dziewczyny... Ale jutro już pewnie tak nie będzie! Musze aż prosić, by jutro byli ludzie, którzy będą dopingować nasze dziewczyny

--------------------
33001,04

+Quote Post
kwintosz
post sob, 15 wrz 2007 - 22:22
Post #78

UZYTKOWNIK

Hehe owszem, chłopaki się starali ale wsparcia większego poza kilkoma osobami i jakimiś dziećmi wsparcia nie mieli.. Ale trudno się dziwić, frekwencja bardzo mizerna, większość pewnie przyszła bo wjazd był za free i tak po prostu aby wyjść sobie z domu. Większość się po prostu krępowała, inaczej jest jak w koło wszyscy się drą w niebogłosy. Słaba organizacja, szczególnie promocja znów zrobiła swoje. Spiker mówiący podczas granej muzyki że go ledwo słychać, przekręcane numery.. ogólnie mocno średniawo. Nasz zespół na tle Sokoła Frydek-Mistek o klasę lepszy.
Ale tak czy siak niezbyt dobra gra w tym meczu naszych, brak asekuracji w obronie, złe ustawienie, słabe ataki niektórych dziewczyn. Zdarzyło się także kilka błędów z braku zrozumienia. Do startu LSK jeszcze jest czas sporo poprawić, poza tym widać było że dziewczyny grały na luzie bez większego skupiania się. Nasz zespół jeszcze bez strojów na LSK, w zwykłych ponumerowanych koszulkach. Trochę przeraża iż dziewczyny były ubrane podczas rozgrzewki w normalne jakieś polary czy bluzki (zresztą w paskudnym kolorze) zamiast w jakieś dresy, no i grały w długich getrach. Oj sporo jeszcze jest do zrobienia..
I jakieś dwie fotki, niestety dysponuje tylko telefonem więc nie najlepszej jakości: MKS-Frydek
MKS-Frydek 2

Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:22

--------------------

+Quote Post
endriu
post sob, 15 wrz 2007 - 23:32
Post #79

Ja tutejszy, z bagna

Nie zgadzam się z Tobą, w I Lidze był jeden bęben, a teraz były dwa, w I Lidze nie było szalików, a teraz bębniący mieli szaliki.
Idziemy w pieriod
pozdr...

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pon, 17 wrz 2007 - 08:35
Post #80

Sportowa Dąbrowa

Turniej zakończony, promocja jak zwykle mad.gif , widzów mniej niz zwykle sad.gif
szkoda pisać

Wyniki wszystkich rozegranych spotkań:
MKS Dąbrowa Górnicza – SMS Sosnowiec 3:0 (25:13; 25:17; 25:22)
BKS Aluprof Bielsko Biała - TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:20; 25:15; 25:14)
BKS Aluprof Bielsko Biała - SMS Sosnowiec 3:1 (25:20; 25:15; 23:25; 25:10)
MKS Dąbrowa Górnicza – TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:15; 25:21; 25:17)
SMS Sosnowiec - TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:19; 25:21; 28:26)
BKS Aluprof Bielsko Biała – MKS Dąbrowa Górnicza 3:0 (25:19; 25:21; 26:24)

Klasyfikacja końcowa
1. BKS Aluprof Bielsko Biała
2. MKS Dąbrowa Górnicza
3. SMS Sosnowiec
4. TJ SOKOL Frýdek-Místek

Całkowitą dominację <b>BKS Bielsko-Biała</b> podkreślają przyznane wyróżnienia, które wręczył zawodniczkom Prezydent Miasta </b>Zbigniew Podraza</b>:

Najlepsze zawodniczki drużyn:
TJ SOKOL Frýdek-Místek - Alexandra Dedková
SMS Sosnowiec - Monika Martałek
MKS Dąbrowa Górnicza - Magdalena Piątek
BKS Aluprof Bielsko Biała – Natalia Bamber

Najwszechstronniejsza zawodniczka:
Natalia Bamber - BKS Aluprof Bielsko Biała

Najlepsza rozgrywająca:
Ewa Cabajewska - MKS Dąbrowa Górnicza

Najlepsza atakująca:
Joanna Szczurek - BKS Aluprof Bielsko Biała

Najlepsza Libero:
Paulina Maj - BKS Aluprof Bielsko Biała

Ten post edytował Zibar pon, 17 wrz 2007 - 13:34

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
post pon, 17 wrz 2007 - 12:01
Post #81

zobaczymy co bedzie w LSK gdy 10 zl zamiast za darmo jak na koniec tongue.gif
Zostana tylko prawdziwi kibice, a wiekszosc pzrypadkowych pewnie bedzie wolala do kina :/
Zalezy tez jak bedzie szlo naszym zawodniczkom. Miejmy nadzieje ze uda sie zdobywac nowych

PS. Co do parkietu to juz pisalismy o tym chaosie z samym malowaniem i zle sie nawet oglada. Moze nasze sie przyzwyczaja a przyjezdnym bedzie chociaz trudniej smile.gif

QUOTE(kwintosz @ Sep 6 2007, 22:15 ) *
Dąbrowski od lat zakład, w którym pracuje tysiące dąbrowian - Koksownia "Przyjaźń" zdecydował się na sponsorowanie NIE dąbrowskiego klubu lecz Jastrzębie!!! Jak mówił mój rozmówca informacja ta jest pewna, niestety.

Moze ktos z Was umie ladnie i krotko napisac ze zawiedli mieszkancow i wyslemy w imieniu forum maila przyjazn@przyjazn.com.pl

Truja nas a w zamian nic

--------------------

+Quote Post
Zibar
post wto, 25 wrz 2007 - 19:54
Post #82

Sportowa Dąbrowa

Tak, tak... tą sprawę poruszamy w temacie odnośnie sponsorów, a co do przygotowań to nasze dziewczyny są w Szczyrku, (fotorelacja na stronie hali) i rozegrały kolejne sparingi z BKS-em pierwszy 1-3, a drugi 2-3, jak to dodamy do porażki z turnieju w DG 0-3 to widać, że dziewczyny robią postępy i to cieszy (pamiętajmy, ze teraz już nie będzie tak łatwo i przyjemnie jak w I lidze). Miejmy nadzieję, że zgrupownie i udział w kolejnych turniejach, scementuje zespół, bo sezon już za pasem.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
endriu
post nie, 30 wrz 2007 - 14:06
Post #83

Ja tutejszy, z bagna

Za str. Stali Mielec:
Mecz o III -IV miejsce:
STAL MIELEC - MKS DĄBROWA GÓRNICZA 0:3/-30,-21,-23/

Gratulacje,za zajęcie III miejsca w turnieju w Mielcu!!!!!!

Wierzmy w te dziewczyny!!!!
Wszystko przed nimi i przed nami!!!

pozdr...

--------------------

+Quote Post
szer
post nie, 30 wrz 2007 - 15:07
Post #84

UZYTKOWNIK

Gratulacje dla naszych dziewczyn! Z każdym meczem grają coraz lepiej :)

--------------------
33001,04

+Quote Post
endriu
post nie, 30 wrz 2007 - 17:11
Post #85

Ja tutejszy, z bagna

BKS Aluprof Bielsko - Biała triumfuje w Mielcu

W towarzyskim turnieju rozgrywanym w ostatni weekend w Mielcu, najlepsze okazały się być podopieczne Wiktora Kreboka, siatkarki BKS-u Aluprofu Bielsko - Biała.

To kolejna wygrana siatkarek Aluprofu w przedsezonowych potyczkach. Tydzień temu popularne "stalówki" wygrały turniej w Dąbrowie Górniczej. Nie najlepiej spisały się gospodynie turnieju, zajmując ostatnie czwarte miejsce. Ostatnim etapem przygotowań siatkarek Aluprofu do sezonu 2007/2008 będzie występ w Turnieju "Szamotuły Cup", który odbędzie się już w najbliższy weekend.

Wyniki turnieju o Puchar Burmistrza Mielca:
Stal Mielec- MKS Dąbrowa Górnicza 3:0 25:23,25:20,25:21)
BKS Aluprof - Muszynianka Muszyna 1:2 (25:23,25:17,21:25)
Stal Mielec - Muszynianka Muszyna 1:2 (25:21,22:25,25:21)
BKS Aluprof - MKS Dąbrowa G. 3:0 (25:22,26:24,25:15)
MKS Dąbrowa G. - Muszynianka Muszyna 0:3 (25:22,25:19,25:19)
Stal Mielec -BKS Aluprof 0:3 (25:22,25:21,25:21)

Mecz o III miejsce:
Stal Mielec - MKS Dąbrowa Górnicza 0:3 (32:30,25:21,25:23)

Mecz o I miejsce:
BKS Aluprof Bielsko - Biała - Muszynianka Muszyna 3:1

Końcowa tabela:
1.BKS Aluprof Bielsko - Biała
2.MKS Muszynianka Fakro Muszyna
3.MKS Dąbrowa Górnicza
4.Stal Mielec

Wyróżnienia indywidualne:
Karolina Ciaszkiewicz (Aluprof Bielsko-Biała)
Ewelina Sieczka (MKS Dąbrowa Górnicza)
Aleksandra Przybysz (Muszynianka Fakro Muszyna)
Magdalena Banecka (STAL Mielec)
MVP turnieju: Joanna Szczurek (Aluprof Bielsko-Biała)

Źródło:siatka.org

Sieka w takim towarzystwie, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich zamieszanych w .......................................
pozdr...

Mod. Skasowałem puste linie i uporządkowałem tekst.

Ten post edytował Zibar pon, 01 paź 2007 - 12:58

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pon, 01 paź 2007 - 13:02
Post #86

Sportowa Dąbrowa

Sobotnie wyniki nie napawały optymizmem, ale wygrana z niedzieli pozwala mieć nadzieję, że zamierzony cel na ten sezon jest w zasiegu możliwości naszego zespołu. Wprawdzie to nie liga, ale wygrana na terenie rywalek cieszy. Oby tak dalej. Końcowe odliczanie rozpoczęte ?!
Robert, jak tam terminarz ligi i Twoja ocena sytuacji ?

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Robert123
post pon, 01 paź 2007 - 15:56
Post #87

UZYTKOWNIK

LIGA nie wiadomo czy wystartuje 13 października POLKI otrzymały DZIKĄ KARTĘ W PUCHARZE ŚWIATA i teraz nikt nic nie wie, choć wszędzie w terminarzach jest data 13 października 2007. TERMINARZ - http://www.siatka.org/?wyniki.lp.2007.2.1.all

Jeśli liga wystartuje w grudniu pozostaną emocje związane z Pucharem Polski. Trzeba poczekać kilka dni i wszystko się rozstrzygnie.

Za zwycięstwo brawo- dziewczyny pokazują charakter i napawa to optymizmem. Stąpam jednak twardo po ziemi i zobaczymy co będzie w pierwszych meczach w DG.
Wczoraj byłem na meczu PŁOMIEŃ- SKRA serce aż się cieszyło z dopingu przez sosnowiekich fanów, z organizacji meczu, z obsługi. SPIKER - klasa sama w sobie. (PROPONUJĘ TEGO PANA JAKO SPIKERA DO DĄBROWY GÓRNICZEJ). BILETY wydrukowane jak na LIGĘ ŚWIATOWĄ. A u nas, .................................. niech te kropki będą komentarzem do wszystkiego. Ja nic nie napiszę na tematy organizacyjne. ZOSTAŁO NAPISANE I POWIEDZIANE WSZYSTKO........................................................................
.................................................................
Czekamy na pierwszy mecz i trzymamy kciuki za nasze zawodniczki, oby wypadły jak najlepiej. Przed nimi jeszcze turniej w Bydgoszczy z udziałem drużyny z Drezna (Niemcy), Pałacu i Stali Mielec

Ten post edytował Robert123 pon, 01 paź 2007 - 20:26

+Quote Post
post pon, 01 paź 2007 - 16:16
Post #88

Tak ten sam terminarz jest na oficjalnej stronie LSK. Wreszcie ja zaktualizowono na nowy sezon i dodano MKS http://lsk.net.pl/team.php?id=16&backp...hp%3Fgroup%3D10

PS. Jakie ceny biletow na Płomień?

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post pon, 01 paź 2007 - 16:24
Post #89

UZYTKOWNIK

Toż to paranoja laugh.gif , klub zmienił nazwę na MKS Dąbrowa Górnicza a mail do sekretariatu klubu to:
mmks.sekretariat@interia.pl laugh.gif
Już nie mówię, że nawet nie w jakiejś normalnej domenie klubowej ten mail tylko interii.. Ale stara nazwa klubu?? ohmy.gif

--------------------

+Quote Post
post pon, 01 paź 2007 - 16:45
Post #90

no troche amatorka szczegolnie z tym mailem. Moze by tez pozmieniac na stronie internetowej nawet jesli na razie bedzie stara domena...

Zreszta troche tez amatorka w znacznie wazniejszych sprawach. No ale wszystkiego trzeba sie uczyc a tradycji w DG nie bylo. Oby szybko dojsc z organizacja do poziomu LSK.

@Robert
czy beda dalej prowadzone relacje live na stronie MKS-u?

Z prawami tv tez nie widzialem nigdzie oficjalnego komunikatu i nie wiem czy taki byl. Nieoficjalnie mial byc Polsat. Na jednym forum ktos kiedys wyslal do LSK maila i odpowiedzieli ze prawa nabyl Polsat. Ale ile meczow i na ktorych kanalach to nie wiem. Czy tylko Polsat Sport czy tez Extra, czy tez niektore w Polsacie czy ew tv4

PS. Ale trafily na inauguracje wink.gif

--------------------

+Quote Post
Robert123
post pon, 01 paź 2007 - 16:55
Post #91

UZYTKOWNIK

Ceny biletów na Płomien 10 pln i 5 pln. W Sosnowcu hala była wypełniona po brzegi, a u nas......................
Kończę ponieważ nie ma sensu tego rozwijać i ciągnąć.
Nie wiem, czy będą relacje LIVE na stronie. Obiecano wiele rzeczy, o których była mowa wcześniej (strona internetowa, szaliki, flagi), a co jest? ???. Chciałbym aby taka relacja była, ale naprawdę nie jestem w stanie nic obiecać.

I to by było na tyle.........

Ten post edytował Robert123 pon, 01 paź 2007 - 20:36

+Quote Post
Zibar
post wto, 02 paź 2007 - 08:09
Post #92

Sportowa Dąbrowa

Dzika karta bardzo cieszy, bo przybliża możliwość awansu olimpijskiego reprezentacji, ale teraz bardzo się skomplikował terminarz ligi. Właściwie nic nie wiadomo, czy rozegranych zostanie kilka pierwszych spotkań, czy PP i start dopiero w grudniu?
Jeśli grudzień, to daje trochę wiecej czasu na sprawy organizacyjne klubu, tylko czy to będzie dobre dla drużyny, jeśli nie będą grały w tym czasie dużej ilosci sparingów to może być kiepsko.

PS
Przeniosłem kilka ostatnich odpowiedzi do odpowiedniego tematu o sponsorach

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
spinacz
post śro, 03 paź 2007 - 12:15
Post #93

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 688

Mecze napewno nie będą się odbywać w takich terminach jak jest podane na stronie LSK. Jeśli nic sie nie zmieni to zagramy pierwszy mecz z Kaliszem 25 listopada (niedziela). Jest tez możliwość że mecz będzie w poniedziałek 26 i na 99% będzie transmitowany w tv.
pozdro wink.gif

--------------------

+Quote Post
Zibar
post śro, 03 paź 2007 - 18:23
Post #94

Sportowa Dąbrowa

No i mamy potwierdzenie, że 13 pażdziernik jest nieaktualny

25 listopada startuje LSK

Po zakończeniu mistrzostw Europy wydawało się, że rozgrywki Ligi Siatkówki Kobiet rozpoczną się 13 października, bo Polki nie wywalczyły przepustki do Pucharu Świata. Żeby tam zagrać musiałyby zdobyć co najmniej srebrny medal lub liczyć na „dziką kartę”. Niestety Polki nawet nie stanęły na podium, ale z pomocą przyszła Światowa Federacja FIVB, która podarowała naszym siatkarkom dziką kartę.

Podopieczne Marco Bonitty będą walczyły w Japonii o Puchar Świata i kwalifikacje na Igrzyska Olimpijskie. Jeśli Polki w Pucharze Świata staną na podium to będzie oznaczało, że zapewniły sobie już paszport na Igrzyska. Kibice LSK będą na pewno trochę niepocieszeni, że na występ swoich zespołów będą musieli czekać, aż do grudnia. Zapadła już decyzja kiedy wystartuje Liga Siatkówki Kobiet. Przedstawiciele LSK porozumieli się z Polskim Związkiem Piłki Siatkowej i ustalili, że start 1 kolejki odbędzie się 25.11.2007r. Kibice ponownie muszą uzbroić się w cierpliwość i trzymać kciuki za Marco Bonittę i jego siatkarki w Japonii.

Znany jest także termin kolejnego zgrupowania w Szczyrku, które rozpocznie się 20 października, a od 2 listopada nasze siatkarki będą walczyć o Puchar Świata.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
Zibar
post pią, 05 paź 2007 - 07:03
Post #95

Sportowa Dąbrowa

Za sportowefakty, kolejne sparingi w turnieju bydgoskim i kolejne cenne doświadczenia
Dobra siatkówka na 25-lecie Pałacu

Dresdner SC, MMKS Dąbrowa Górnicza, Stal Mielec oraz gospodarz GCB Centrostal Bydgoszcz zagrają w sobotę i niedzielę w turnieju siatkarek z okazji 25-lecia miejscowego Pałacu.

- Poród Pałacu Bydgoszcz trwał siedem lat - powiedział PAP wiceprezes bydgoskiego klubu Waldemar Sagan. - Najpierw były grupy młodzieżowe. Mieliśmy coraz więcej chętnych i w 1982 roku założyliśmy drużynę seniorek.

Siatkarki Pałacu w sezonie 1991/92 wywalczyły awans do Serii A i zdobyły Puchar Polski. Rok później, jako beniaminek ekstraklasy, zdobyły mistrzostwo kraju.

W bydgoskim klubie grały m.in. Dorota Rucka, Agata Kiełtucka, Dorota Nowosielska czy Ewa Kowalkowska. Udział w sukcesach mają wybitni trenerzy Jerzy Skrobecki, Leszek Piasecki, Jerzy Komorowski czy Piotr Makowski. Obecnie zespół GCB Centrostal Bydgoszcz prowadzi Jacek Grabowski.

Program turnieju:

Sobota:
10.00 GCB Centrostal Bydgoszcz - MMKS Dąbrowa Górnicza

12.00 Dresdner SC - Stal Mielec
16.30 Stal Mielec - MMKS Dąbrowa Górnicza
18.30 otwarcie turnieju i mecz GCB Centrostal Bydgoszcz - Dresdner SC

Niedziela:
10.00 Dresdner SC - MMKS Dąbrowa Górnicza
12.00 GCB Centrostal Bydgoszcz - Stal Mielec

Zaledwie tydzień po powrocie z Pucharu Świata nasze siatkarki rozpoczną walkę w LSK

Pierwotnie jej start planowano na 13 października. Gdy Polsce przyznano dziką kartę do rozgrywek Pucharu Świata w Japonii (2-17 listopada), wiadomo było że trzeba ligę przesunąć. Nie wchodził w grę tzw. wariant włoski, tzn. rozegranie przed wyjazdem siatkarek dwóch-trzech kolejek. Polki mają mieć spokojne zgrupowanie, które rozpocznie się 20 października. A do tego czasu - odpoczynek.

Zmienione zostały także zasady rozgrywania Pucharu Polski, który będzie w tym sezonie odbywał się w formie turniejów na wzór Grand Prix. Zespoły, które dostarczą kadrze Bonitty minimum dwóch reprezentantek znajdą się w finałowej ósemce Pucharu Polski z automatu.

Mistrzostwa Europy siatkarek, które w 2009 r. zorganizuje Polska odbęda się w czterech miastach. Na pewno będą to: Łódź (tu wystąpią Polki), Katowice i Wrocław oraz prawdopodobnie Bydgoszcz (ostatecznie Gdańsk). Poznań otrzymał za to prawo zorganizowania przyznanego Polsce turnieju Grand Prix.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

Ten post edytował Zibar pią, 05 paź 2007 - 07:34

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post sob, 06 paź 2007 - 13:13
Post #96

UZYTKOWNIK

Zwycięstwem rozpoczęły weekendowe zmaganie siatkarki GCB Centrostalu Bydgoszcz. Jednak beniaminek LSK z Dąbrowy Górniczej stawił ogromny opór, o czym świadczy fakt, że do wyłonienia triumfatorek potrzebny był piąty set. Mecz był okazją do debiutu bułgarskiej przyjmującej - Petii Cekowej.

Pierwszy set spotkania pomiędzy GCB Centrostalem Bydgoszcz a MMKS Dąbrowa-Górnicza można określić mianem niespodzianki. Podopieczne Jacka Grabowskiego, mimo że prowadziły przez dłuższą część partii, to w końcówce popełniły więcej błędów. Dobra gra rywalek w bloku była ich głównym atutem. Natomiast gospodynie turnieju, nie radziły sobie w ataku. Liderką przyjezdnych była Magdalena Piątek, która zakończyła partię otwarcia.

Zdenerwowane takim stanem rzeczy bydgoszczanki, przystąpiły zmotywowane do drugiego seta. Natychmiast uzyskały znaczną przewagę. Dobrze grała Dorota Ściurka, która wielokrotnie kończyła swoje ataki. Także Petia Cekowa potwierdzała swoją wartość. Jej mocne zbicia wzniecały brawa wśród (nielicznie) zgromadzonej publiczności. Wygrana 25:21 zwiększyła pewność zespołu.

Będące na fali bydgoszczanki trzeci set rozpoczęły od znacznego prowadzenia. Skutecznie w bloku grała Dominika Kuczyńska. Gospodynie jednak nie potrafiły utrzymać bezpiecznego dystansu. Znakomicie spisywała się Marzena Wilczyńska, której ataki siały popłoch po bydgoskiej stronie siatki. Wiesław Popik zdecydował się na zmianę rozgrywającej. Ewę Matyjaszek zastąpiła jej imienniczka - Ewa Cabajewska, która w poprzednim sezonie reprezentowała drużynę Muszynianki Fakro Muszyna. Roszada przyniosła zamierzony efekt, ponieważ zespół z Dąbrowy-Górniczej zaczął odrabiać straty. Emocjonującą końcówkę wygrały bydgoszczanki 25:23.

Od samego początku partii, błędy popełnione przez gospodynie spowodowały, że na wysokie prowadzenie wysunęły się przyjezdne. Poczynania bydgoszczanek można było określić jako festiwal pomyłek. Zaczynając od przyjęcia, kończąc na ataku. Natomiast podopieczne Wiesława Popika skutecznie punktowały miejscowe siatkarki wygrywając do 17.

Tie-Break to znów popis GCB Centrostalu Bydgoszcz. Piąty set odsłonił dominację klubu obchodzącego 25-lecie. Znakomita gra w ataku Doroty Ściurki oraz Petii Cekowej wyprowadziła gospodynie na prowadzenie, którego nie oddały już do końca. Decydująca odsłona konfrontacji kończy się rezultatem 15:7 i to bydgoszczanki mogły cieszyć się ze zwycięstwa na inaugurację turnieju.

Główne uroczystości z okazji 25-lecia zaplanowane są na godzinę 18.30. Zaraz po nich rozegrany zostanie pojedynek pomiędzy GCB Centrostalu Bydgoszcz a SC Drezno.

GCB Centrostal Bydgoszcz - MMKS Dąbrowa Górnicza
3:2 (21:25, 25:19, 25:23, 17:25, 15:7)

GCB Centrostal: Ściurka, Kuczyńska, Malinowska, Liniarska, Cekova, Pluta, Kuligowska (libero) oraz Łunkiewicz, Naczk
MMKS: Piątek, Białobrzeska, Lis, Matyjaszek, Wilczyńska, Pazderska, Tkaczewska (libero) oraz Cabajewska, Wysocka, Czerwińska

Ze strony Pałacu :)... Dziewczyny widać coraz lepiej grają :)

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post sob, 06 paź 2007 - 20:03
Post #97

Sportowa Dąbrowa

O oto chodzi biggrin.gif dziewczyny mają się zgrywać i rozgrywać jak najwięcej sparingów z najlepszymi drużynami. BRAWO !

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post sob, 06 paź 2007 - 21:11
Post #98

UZYTKOWNIK

Niestetydrugi mecz przegrany... 3:1 ze Stalą, którą mogłyby ograć spokojnie... Widać nie wszystko jest jeszcze zrobione, ale ważne, że dziewczyny się zgrywają.... Mam nadzieje, że przesunięcie ligi na grudzień pozwoli na rozegranie większej ilości sparingów... No i puchar polski :)

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post nie, 07 paź 2007 - 20:16
Post #99

Sportowa Dąbrowa

Siatkarki Dresdner SC wygrały turniej w Bydgoszczy

Zespół mistrzyń Niemiec w siatkówce Dresdner SC wygrał turniej z okazji 25-lecia KS Pałac Bydgoszcz, a drużyna tego klubu GCB Centrostal uplasowała się na drugiej pozycji. Trzecie miejsce zajęła Stal Mielec, czwarte - MMKS Dąbrowa Górnicza.

Niemki rozstrzygnęły na swoją korzyść wszystkie mecze: ze Stalą 3:1 (25:23, 25:21, 23:25, 25:13), z GCB Cenrtostal 3:0 (25:22, 25:23, 25:20) i z MMKS 3:0 (26:24, 26:24, 25:21).

GCB Centrostal wygrał dwa spotkania: z MKKS 3:2 (21:25,25:19, 25:23, 17:25, 15:7) i ze Stalą 3:0 (25:23, 25:23, 25:19),a Stal tylko z MMKS 3:1 (25:17, 25:21, 15:25, 31:29). Beniaminek Ligi Siatkówki Kobiet, MMKS przegrał wszystkie mecze.

Tak, najważniejsze to rozegranie jak największej ilości spotkań (również tych w PP) aby do ligi przystapić z jak największymi doświadczeniami. Jak zespół się zgra, to i nasza hala dziewczynom pomoże w utrzymaniu się w LSK, a taki jest cel na ten sezon.

PS
Start LKS 24-25 listopad.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
filip13
post wto, 09 paź 2007 - 18:18
Post #100

UZYTKOWNIK

byly szanse na lepsze miejsca blink.gif
miejmy nadzieje ze w lidze bedzie lepiej biggrin.gif

--------------------

+Quote Post

7 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:24
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza