IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> nożownik
:)
post pon, 19 mar 2007 - 13:00
Post #1

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

http://wiadomosci.onet.pl/1504985,11,item.html

Ślaskie: rzucał się z nożami na samochody
Policjanci zatrzymali mieszkańca Dąbrowy Górniczej, który z nożami w rękach rzucał się na samochody. Szaleniec próbował także zaatakować funkcjonariuszy. Ci musieli użyć broni. Napastnik został postrzelony.
Wczoraj wieczorem furiat zaatakował siedzącą w samochodzie czteroosobową rodzinę. Mężczyzna trzymanymi w ręku nożami uderzył w przednią szybę samochodu.

Kierowca powiadomił policję. Na widok funkcjonariuszy mężczyzna ruszył w ich kierunku wymachując nożami. Napastnik nie reagował na ostrzeżenia ani na strzał ostrzegawczy i próbował zaatakować policjantów. Wtedy jeden z nich strzelił w nogi szaleńca, raniąc go w łydkę. Dopiero wtedy mężczyzna upuścił noże. Policjanci obezwładnili go, udzielili pierwszej pomocy i wezwali pogotowie, które odwiozło mężczyznę do szpitala.

i jak to zawsze na Onecie przy kazdej wiadomomsoci z Sosnowca albo DG zaczyna sie klotnia ze slazakami i tlumaczenia ze nie Slask biggrin.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 17)
pulsatilla1214
post pon, 19 mar 2007 - 15:12
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 148

Taaaaa.... I jak zwykle powraca stereotyp, ze to nie mieszkaniec Dąbrowy, tylko "przyjezdny z kieleckiej wsi" wink.gif

+Quote Post
olo
post pon, 19 mar 2007 - 15:22
Post #3

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

QUOTE(pulsatilla1214 @ Mar 19 2007, 03:12 PM) *
Taaaaa.... I jak zwykle powraca stereotyp, ze to nie mieszkaniec Dąbrowy, tylko "przyjezdny z kieleckiej wsi" wink.gif

Albo i nawet Azjata. Forum Onetu to najbardziej zryte forum jakie istnieje w sieci. Już dawno przestałem je nawe przeglądać. Największy ubaw mają moderatorzy tego forum tworząc jego klimat ot dla zabawy, a nie dla pokazania opinii czytelników - internautów.

--------------------

+Quote Post
post pon, 19 mar 2007 - 15:26
Post #4

aha a nozownik grasowal na Robotniczej co nie dziwi smile.gif

--------------------

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 19 mar 2007 - 15:44
Post #5

UZYTKOWNIK

" : ) " :

aha a nozownik grasowal na Robotniczej co nie dziwi smile.gif

A jest tam jakaś rzeźnia blink.gif ? cool.gif

Olo - dobrowolnie zrezygnowałem z onetu, gdyż mój komputer nie przerabia ich supi rozbudowanych stronek i siadało mi wsio jak przypadkiem tam wpadłem biggrin.gif Stara prymitywna wp mnie zadowala smile.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 19 mar 2007 - 15:46

+Quote Post
post pon, 19 mar 2007 - 16:06
Post #6

QUOTE(pulsatilla1214 @ Mar 19 2007, 03:44 PM) *
A jest tam jakaś rzeźnia blink.gif ? cool.gif

w tych kamienicach wink.gif

--------------------

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 19 mar 2007 - 16:15
Post #7

UZYTKOWNIK

...ale widać coś ostatnio muszą poszukiwać "żywca" i poza nimi tongue.gif Niedobory lokalne wink.gif ?

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 19 mar 2007 - 16:30
Post #8

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

A te okolice wydaja sie takie spokojne wink.gif

+Quote Post
wykształciuch
post pon, 19 mar 2007 - 19:11
Post #9

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

i jak tu teraz na zielona spokojnie wieczorami łazic?? np wracasz sobie z dziewwczyna a tu takie loty ehh

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 19 mar 2007 - 19:26
Post #10

UZYTKOWNIK

.trzeba zamówić u Dzygita taksówkę biggrin.gif . Paralotnią, paralotnią laugh.gif

+Quote Post
post pon, 19 mar 2007 - 19:43
Post #11

w tych okolicach jest tak przynajmniej od kilkunastu lat i mnie nic nie zdziwi. Dlatego wracac samemu lub w 2 osoby wieczorem z Zielonej jest nieciekawie.
Nie wiem czy w tych kamienicach mieszkaja jeszcze zwykli ludzie. Tam jest gorsza menelnia niz w krainie taniego wina (czyt. centrum Bedzina).
A na Zielonej mozna spotkac dzieci z tych kamienic (w tym kilkuletnie) pijace i palace rozne rzeczy. W zeszlym roku przy mnie karetka zabierala po tym z Zielonej dziewczyne ( na oko z 12 lat i byla najstarsza). Reszta w wiekszosci dziewczyn - dzieci uciekla przed Policja

Raz w zyciu z 10 lat bylem w jednej kamienicy nie pamietam po co (kolega kolegi mial tam jakis interes) i wyskoczyl na nas jakis gosc z siekiera wink.gif

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 19 mar 2007 - 20:15
Post #12

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

QUOTE(:) @ Mar 19 2007, 07:43 PM) *
w tych okolicach jest tak przynajmniej od kilkunastu lat i mnie nic nie zdziwi. Dlatego wracac samemu lub w 2 osoby wieczorem z Zielonej jest nieciekawie.
Nie wiem czy w tych kamienicach mieszkaja jeszcze zwykli ludzie. Tam jest gorsza menelnia niz w krainie taniego wina (czyt. centrum Bedzina).
A na Zielonej mozna spotkac dzieci z tych kamienic (w tym kilkuletnie) pijace i palace rozne rzeczy. W zeszlym roku przy mnie karetka zabierala po tym z Zielonej dziewczyne ( na oko z 12 lat i byla najstarsza). Reszta w wiekszosci dziewczyn - dzieci uciekla przed Policja

Raz w zyciu z 10 lat bylem w jednej kamienicy nie pamietam po co (kolega kolegi mial tam jakis interes) i wyskoczyl na nas jakis gosc z siekiera ;)

Heh to prawie jak w DOOM czy HL2 ;)

+Quote Post
Hator
post pon, 19 mar 2007 - 22:21
Post #13

FdZD

Nr użytkownika: 6

wlasnie zauwazylem iz jest ta wiadomosc ktora dodalem do Bezpieczenstwa w DG _ niech mi ktos powie - czy takie art zamieszczamy do Nasze Miasto czy Hyde Park bo nie chce dublowac...
?

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 20 mar 2007 - 16:01
Post #14

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Mieszkają tam chyba jeszcze zwykli ludzie, koleżanki babcia tam mieszka. smile.gif Raz tam byłem w tych kamienicach jakoś na Dniach Dąbrowy gdy zaczęło niemiłosiernie lać (hmm.. 2 lata temu?), na szczęście nikt mnie z siekierą nie gonił, a siedzieliśmy na klatce (zresztą tam pełno było ludzi).biggrin.gif

Co do bezpieczeństwa, to często wracam z Zielonej z dziewczyną ok 22. Nie zdarzyło mi się i mam nadzieje że nie zdarzy się żeby mnie ktoś zaczepił. Co prawda to jeszcze nie jest zbyt późna pora, ale jednak ciemno w lato bywa. sad.gif

I mały OT: co do tożsamości zagłębiowskiej i postrzegania DG jako Śląska, to na koncercie Kombii, jeden z muzyków wyjechał że "tak się zdobywa uznanie na Śląsku" to go zje.. no wiecie co.. aaaale sie darłem!!! laugh.gif

PS. Hator, też się właśnie zastanawiam czy nie połączyć tematu?

Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 16:06

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
post wto, 20 mar 2007 - 19:47
Post #15

QUOTE(kwintosz @ Mar 20 2007, 04:01 PM) *
I mały OT: co do tożsamości zagłębiowskiej i postrzegania DG jako Śląska, to na koncercie Kombii, jeden z muzyków wyjechał że "tak się zdobywa uznanie na Śląsku" to go zje.. no wiecie co.. aaaale sie darłem!!! laugh.gif

PS. Hator, też się właśnie zastanawiam czy nie połączyć tematu?

i jak koncert? Duzo bylo ludzi?

Pamietam kiedys chyba na Big Cycu pod PKZ w Sylwestra (ah co za czasy tongue.gif) gdy chyba Skiba powiedzial cos ze "tu na Slasku" i ktos krzyknal na caly glos "ty glupi ch*** tu nie Slask tylko Zaglebie" biggrin.gif a byla wtedy cisza i wszyscy doskanale uslyszeli, a po chwili wszyscy "zaglebie, zaglebie..."

Kiedys Piasek na Dniach Sosnowca podobnie wypalil na poczatku i przez pol koncertu przepraszal

PS. autor tez wyraza zgoda na polaczenie z tamtym tongue.gif

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 20 mar 2007 - 20:00
Post #16

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

No tylko że w tamtym wątku są bardziej konkretne tematy, inwestowanie w bezpieczeństwo, sprawy policji itp. No to jak chcecie już.

W każdym bądź razie, temat bezpieczeństwa i rozmowy o nim są na pewno ważne.

Troche off-topic się robi, ale co do koncertu..
To wydaje mi się że było sporo ludzi, ale na pewno nie był to szczyt możliwości. Nie wiem jaka przyczyna, myślałem że będzie więcej ludzi. Ja byłem, bo miałem wjazd za free. Na płycie początkowo stała garstka ludzi może z 50 w tym ja tongue.gif Ale potem część osób zz trybun zeszła na dół, bo było się tuż pod sceną. A co do trybun to były zajęte hmm może w 3/4, oczywiście odliczając te mniejsze trybuny po jednej stronie, które były za sceną.

Co do sytuacji ze Śląskiem, też kilka osób się oburzyło (w tym ja) a potem to już poleciało. Przeprosiny też były..

Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 20:02

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 21 mar 2007 - 00:27
Post #17

UZYTKOWNIK

Troche off-topic się robi, ale co do koncertu

To może lepiej nie łączyć, możemy tu sie powyżywać tongue.gif Shout-Boxu nie ma, więc gdzies trzeba OT umieścić biggrin.gif

P.S.

A słyszał moze ktoś z was w rejonie grasowania nożownika żaby moczarowe blink.gif ? Psiajuchy juz się powinny gdzieś tam dekonspirować niedługo takimi jakby krótkimi szczeknięciami brzuchomówczymi smile.gif

+Quote Post
mary cha
post śro, 21 mar 2007 - 00:38
Post #18

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

Co do bezpieczeństwa, to często wracam z Zielonej z dziewczyną ok 22. Nie zdarzyło mi się i mam nadzieje że nie zdarzy się żeby mnie ktoś zaczepił. Co prawda to jeszcze nie jest zbyt późna pora, ale jednak ciemno w lato bywa. sad.gif

to jak bedziesz spacerowal po zielonej wieczorem w cieple dni i napotkasz "bande" okupujaca lawke,grajaca w zoske tudziez w pilke,popijajaca cokolwiek to....nie boj sie biggrin.gif
park zielona to dla mnie jedno z najbezpieczniejsych miejsc w dg.spedzam tam duzo czasu w cieplejsze dni-zadnych problemow,zaczepialskich,tym bardziej nozownikow-tylko cisza,spokoj,miejsce dobre do pogrania w zoske(troche lipa z oswietleniem ale dajemy rade).
ale generalnie nie zapraszam tam laugh.gif bo sie was tam namnozy i juz nie bedzie tak fajnie-zart oczywiscie

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:01
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza