![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Pora utworzyć Topic w którym będziemy dyskutować na temat związany z rządami Prezydenta Podrazy, analizować jego decyzje.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Spoko tylko jakoś nie za bardzo jest o czym dyskutować. Przydałyby się jakieś zdecydowane działania - no chyba że coś mnie omineło.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 77 Dołączył: sob, 04 lis 06 Nr użytkownika: 261 ![]() |
Nie jestem pewien, ale czy na dzisiejszej sesji Rady Miasta nie została podjęta uchwała w sprawie podwyższenia wynagrodzenia Prezydenta o 40%. Może jestem w błędzie, proszę o wypowiedź w tej sprawie.
Jeśli byłaby to prawda to chyba z tymi 40% to mała przesada, tak myśle - rozumiem 15% ale aż 40%. Na miłość Boską aż taka podwyżka - wiem że była taka uchwała na Sesję ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Przepraszam ale z tego co się orietuje to już Jorgen Tal brał maksymalne wynagrodzenie dopuszczalne przez ustawe.
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE Przepraszam ale z tego co się orietuje to już Jorgen Tal brał maksymalne wynagrodzenie dopuszczalne przez ustawe To był element dzisiejszej Sesji Rady Miasta z tego co wiem i widziałem kwotę podwyżki rocznej o 3.000,00 bez 120 zł chyba ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 28 gru 2006 - 15:10 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Jeśli Cię to interesuje, to trafiłem w necie /może strona UM? - nie zakodowałem/
na uchwałę RM z grudnia 2006. Kasy dla Pana Podrazy dotyczyły 2 punkty: - podwyżka wynagrodzenia o 40% - dodatek specjalny lub jakoś tak nazwany, może funkcyjny? Liczby podano bardzo dokładnie, co do grosza. Niestety kwot nie pamiętam. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
No to wybraliśmy:) Ale to już chyba standard że zaczyna się sprawowanie władzy od podniesienia pensji... tylko czy bedzie to miało jakiekolwiek przełożenie na jakość i wydajność??
|
|
|
![]()
|
|
No to wybraliśmy:) Ale to już chyba standard że zaczyna się sprawowanie władzy od podniesienia pensji... tylko czy bedzie to miało jakiekolwiek przełożenie na jakość i wydajność?? Kwora podwyżki to 2.892,00 zł, jest to rocznie wypłata jednej diety dla radnego. Można podwyższyć wynagrodzenie - ale nie aż o 40% ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Pan Prezydent Podraza dostał tak na dzień dobry 40 % podwyżki a tak naprawdę My jako mieszkańcy nie widzimy żadnych decyzji, którymi mógłby się pochwalić Nowy prezydent oprócz oczywiście decyzji związanych ze zmianami personalnymi.
W czasie kampanii wyborczej Pan Podraza tak chętne brał aktywny udział w dyskusji na forum, dlatego teraz tym bardziej proszę o kontynuowanie tego dobrego zwyczaju i oczekuje kilku odpowiedzi: 1- Jak wygląda stan finansów miasta Dąbrowa Górnicza na dzień 31.12.2006?? 2- Proszę o przedstawienie wizji rozwoju i koncepcji rozwoju miasta na lata 2007-2010 szczególnie z uwzględnieniem jego strategicznych obszarów?? Dobrym zwyczajem byłoby gdyby Pan Prezydent przedstawił Radzie Miejskiej i Nam wszystkim Swojego expose! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Hator, proponuję dodać tę kwestię do najbliższe serii pytań do UM. Czy to prawda, w jakiej wysokości i na jakiej podstawie pan Podraza dostał podwyżkę?
A swoją drogą, jeżeli to prawda, to to jest skandal. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wytykanie Panu Prezydentowi tego, iż mając taką możliwość już na początku kadencji podniósł sobie wynagrodzenie trąci obłudą i hipokryzją. Znakomita większość z nas zachowałaby się podobnie na jego miejscu. To wynika z natury człowieka, który woli posiadać więcej niż mniej i pragnie maksymalizować swoje korzyści osiągane z tytułu wykonywanej pracy. Patrząc na to z szerszej perspektywy, można pokusić się o stwierdzenie, iż jest to motorem rozwoju ludzkości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Myślę, że wytykanie Panu Prezydentowi tego, iż mając taką możliwość już na początku kadencji podniósł sobie wynagrodzenie trąci obłudą i hipokryzją. Znakomita większość z nas zachowałaby się podobnie na jego miejscu. To wynika z natury człowieka, który woli posiadać więcej niż mniej i pragnie maksymalizować swoje korzyści osiągane z tytułu wykonywanej pracy. Patrząc na to z szerszej perspektywy, można pokusić się o stwierdzenie, iż jest to motorem rozwoju ludzkości. Krótko mówiąc - nie zgadzam się dosłownie z niczym co napisałeś. Nie chce mi się polemizować z powyższymi poglądami, ale uważam je za zupełnie mylne i niebezpieczne. Nie chciałbym, żeby ludzie o takich poglądach działali w polityce. A żeby nie było że jestem hipokrytą (albo co gorsza idealistą ![]() Pan Podraza miał u mnie ogromny kredyt zaufania. Jeżeli jednak rozpoczyna uzdrawianie finansów miasta od przyznania sobie wysokiej i niczym nieuzasadnionej podwyżki, zanim zdążył czymkolwiek na tę podwyżkę zasłużyć, to budzi to moje najgorsze obawy, że nic się w tym mieście po wyborach nie zmieniło i nie zmieni. Że znów chodziło nie o wizję, ale po prostu o dojście do koryta. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wytykanie Panu Prezydentowi tego, iż mając taką możliwość już na początku kadencji podniósł sobie wynagrodzenie trąci obłudą i hipokryzją. Znakomita większość z nas zachowałaby się podobnie na jego miejscu. To wynika z natury człowieka, który woli posiadać więcej niż mniej i pragnie maksymalizować swoje korzyści osiągane z tytułu wykonywanej pracy. Patrząc na to z szerszej perspektywy, można pokusić się o stwierdzenie, iż jest to motorem rozwoju ludzkości. Dejmonie - masz rację, znakomita większość tak by postąpiła. A to dlatego, że świat sparszywiał i coś takiego jak przyzwoitość stało się tylko pustym słowem. Co do szerszej perspektywy to uważam, że nie chciwość i obłuda jest motorem dla gatunku ludzkiego lecz ciekawość, chęć poznania i odwaga. Kolumb wsiadł na statek i popłynął szukać terra incognita ponieważ był człowiekiem śmiałym i myślącym inaczej niż wszyscy. Chciwcy popłynęli za nim i to oni sprawili, że umarł w biedzie i niełasce możnych. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, Dami7, na temat Kolumba masz chyba zbyt wyidealizowane pojęcie
![]() Czym była motywowana wyprawa ![]() ![]() Sam Kolumb zażądał dożywotniego tytułu Wielkiego Admirała, Wicekróla odkrytych (czytaj zdobytych) ziem i dziesiątą część zysków. Idealista ![]() Sam Kolumb zachowywał się w sposob autokratyczny, despotyczny, czym zrażał wszystkch wokół siebie. To on był także bezwzględny wobec tubylców, to on przywiózł z Hiszpanii psy tresowane do tropienia ludzi. To Kolumb faworyzował ponad miarę swoich zauszników wzbudzając zawiść innych, a także uprawiał czysty nepotyzm (uprzywilejowanie rodziny), szczególnie na rzecz swego syna Diego. A rozczarowanie skutkami ekonomicznymi wypraw zgotował sobie sam, gdy ponad miarę "reklamował" wyniki swej pierwszej wyprawy (czysty PR - kilka dni wcześniej przed własnym powrotem wysłał statki ze złotem i darami, aby olśnić i zyskać większą sławę i rozgłos). Rozbudził zbytnie nadzieje. Nic dziwnego, że zachęcił tym i szumowiny do swych rzekomo "naukowych" z dzisiejszej perpektywy wypraw ![]() W świetle niedawnych odkryć w róznych archiwach Kolumb okazuje się człowiekiem naprawdę spod ciemnej gwiazdy ![]() ![]() Motorem rozwoju cywilizacji są lenistwo, wojny i właśnie chęć zysku ![]() ![]() To tyle off-topicu w temacie prezydenta Podrazy. Od siebie dodam, że jeśli to prawda, to w gorszym stylu rządów zacząć chyba się nie dało (no ewentualnie 100% podwyżki, ale kto wie, może to dopiero pierwsza tura dochodzenia do tego pułapu, jest czas). Pożyjemy - zobaczymy. A potem zagłosujemy ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 31 gru 2006 - 21:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oj, Dami7, na temat Kolumba masz chyba zbyt wyidealizowane pojęcie ![]() ...... Motorem rozwoju cywilizacji są lenistwo, wojny i właśnie chęć zysku ![]() ![]() To tyle off-topicu w temacie prezydenta Podrazy. Od siebie dodam, że jeśli to prawda, to w gorszym stylu rządów zacząć chyba się nie dało (no ewentualnie 100% podwyżki, ale kto wie, może to dopiero pierwsza tura dochodzenia do tego pułapu, jest czas). Pożyjemy - zobaczymy. A potem zagłosujemy ![]() Oj, pulsatilla1214, widzę u Ciebie (nie po raz pierwszy) nieodpartą chęć popisania się erudycją. Ale wierz mi, że nie wszystko o ludziach można wyczytać z książek... Co do Kolumba - podałem jego osobę jako przykład tego, że za ludźmi śmiałymi i myślącymi nieszablonowo stoją chciwcy, ludzie zawistni, obłudni, mali. Nie sądzę, aby kierował nim idealizm a raczej ambicja, ciekawość i chęć przygód. Sądzę natomiast - i zdania nie zmienię, choćbyś przytoczył dziesiątki cytatów - że to właśnie te cechy a nie chciwość popchnęły go do pokonania oceanu. Gdyby wystarczyła chciwość, takich Kolumbów było by tysiące. Lenistwo jest motorem rozwoju o tyle, że z lenistwa i wygody ludzie wymyslili różne zabawki cywilizacji, które raczej trzeba wynalazkami nazywać niż odkryciami. Wojna - tak, napędza rozwój, ponieważ to właśnie sfera wojskowości dysponuje największymi środkami na badania naukowe (chociaż może akurat nie w naszym kraju, gdzie wszystko jest postawione na głowie). Co do chęci zysku - kilka zdań wcześniej podałem swój pogląd. Tyle OT z mojej strony, kończę dyskusję o Kolumbie, chciwości i ambicji. Na koniec wypada mi się z Tobą zgodzić co do jednej rzeczy. Pożyjemy, zobaczymy. Ponieważ to mój pierwszy post w nowym roku, wszystkim życzę, aby rok ten był lepszy lub jeszcze lepszy. Dużo zdrowia, uśmiechu i spełnionych marzeń. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
Projekt uchwały w sprawie: wynagrodzenia dla Prezydenta Miasta Dabrowy Górniczej Druk nr 35
Wnioskodawca: Przedstawia: Komisja Budżetowa Przewodniczacy Komisji 14. Projekt uchwały w sprawie: przyznania dodatku specjalnego dla Prezydenta Miasta Dabrowy Górniczej Druk nr 36 Wnioskodawca: Przedstawia: Komisja Budżetowa Przewodniczacy Komisji Wklejam, aby nie było wątpliwości numery druków uchwał z poprzedniej Sesji Rady Miasta z 28.12.2006 r. |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
LUDZIE!!!!!!!!!!!
odrobinę rzetelności please sprawdziłem na bip'ie - wynagrodzenie prezydenta wraz z dodatkiem funkcyjnym oraz 40 % dodatkiem specjalnym wynosi 10.122 zł brutto + dodatek za wieloletnią pracę jeśli to jest o 40 % wiecej niz zarabiał Talkowski... dlaczego tego nikt wcześniej nie sprawdził??? gdziee są służby prasowe UM, które nie reagują na nieprawdziwe posty??? dla rzetelności: pensja prezydenta Podrazy w stosunku do pensji poprzednika została zwiekszona o 1,5 % jak to się ma do 40%??? pomyłka pewnie wyniknęła z wysokości dodatku specjalnego ale przecież Talkowski też brał ten dodatek w wysokości 40%... chyba ktoś powinien przeprosić Podrazę.... pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Hmm... przeliczyłem te wynagrodzenie i rzeczywiście Pan Prezydent zarabia więcej niż poprzednik Pan Talkowski. Zarabia o całe 80 zł więcej.... poszedł na całość pozdrawiam zdesperowanych PIS'owców którzy potrzebują "gorących" tematów do potwierdzania swego bytu, brak merytoryki bardzo utrudnia istnienie w polityce - gwiazdy UPR jeszcze nie raz zabłysną na sesji pozdro |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Zbieżność 40% rzekomej podwyżki z wysokością 40% dodatku wydaje się wyjaśniać sprawę definitywnie...
![]() QUOTE dlaczego tego nikt wcześniej nie sprawdził??? gdziee są służby prasowe UM, które nie reagują na nieprawdziwe posty??? Tomek, a Ty to gdzie byłeś ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tomek, a Ty to gdzie byłeś ![]() ![]() Dokładnie! Starałem się sprawdzić tę informację o podwyżce, ale nic nie znalazłem w necie. A tu mamy informację z pierwszej ręki. Cieszę się, że sprawa się wyjasniła. Bo przyznanie sobie 40% podwyżki byłoby nie tylko bulwersujące, ale po prostu głupie. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
I wróciliśmy z dalekiej podróży , jak mawiał Janek C.
Gdyby nie pojawił się Tomek , to sądzę ,że temat by się tak rozwinął , że braklo by serwera!!! Warto by było , Panie Prezydencie , aby gawiedź wiedziała co Pan zastał obejmując stanowisko i w jakim stanie Pan je będzie zostawiał.Może to sie przyczynić do wielu zbędnych dyskusji teraz i później. Zakończę cytatem "Co u Pana w państwie Panie Prezydencie" ![]() -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
Raport (bilans) otwarcia przedstawiający stan miasta na dzień objęcia stanowiska Prezydenta, albo na dzień 31.12.2006 (ze względów statystycznych) jest jak najbardziej pożądany, zresztą jeśli mnie pamięć nie myli prezydent Podraza go obiecał w swoim programie wyborczym
czekam z niecierpliwością na obraz DG po czteroletnich rządach Talkowskiego... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A skoro Tomek piszesz, że takie postanowienia padły z ust prezydenta Podrazy, w związku z tym mam pytanie czy istnieje szansa na jakieś spotkanie mieszkańców z prezydentem, na którym mógłby on przedstawić sytuacje miasta po rządach Talkowskiego (taki bilans) i może jakieś plany na temat działania na stanowisku (coś jak expose) oraz strategii miasta na najbliższe lata. Myślę że to ciekawe by było i cieszyło by się dużym zainteresowaniem.. Chyba że takie rzeczy będą jak już tylko na sesji RM.
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Mam jednak pytanie czy Pan Prezydent był już na osławionym szkoleniu?
|
|
|
![]()
|
Guests ![]() |
A skoro Tomek piszesz, że takie postanowienia padły z ust prezydenta Podrazy, w związku z tym mam pytanie czy istnieje szansa na jakieś spotkanie mieszkańców z prezydentem, na którym mógłby on przedstawić sytuacje miasta po rządach Talkowskiego (taki bilans) i może jakieś plany na temat działania na stanowisku (coś jak expose) oraz strategii miasta na najbliższe lata. Myślę że to ciekawe by było i cieszyło by się dużym zainteresowaniem.. Chyba że takie rzeczy będą jak już tylko na sesji RM. Moim zdaniem bilans powinien mieć formę pisaną oraz być dostępny na necie w formie elektronicznej, oprócz części opisowej powinny w nim być dane statystyczne, które będzie można porównać za 4 lata, na pewno bilans powinien być przedstawiony na sesji RM, co do spotkań z mieszakańcami, to ja osobiście jestem dość sceptyczny, z doświadczeń osobistych wiem, że na takie spotkania często przychodzą i zabierają głos bardzo dziwni ludzie i niekoniecznie mówią na temat.... ale to już zależy od Prezydenta pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: pon, 04 wrz 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 219 ![]() |
Witam!
Tak jak obiecywałem wcześniej nie znikam z forum. Ze względu na obowiązki nie mogę zbyt często uczestniczyć w dyskusjach niemniej nadal będę zabierał głos w najważniejszych dla Was kwestiach. Bardzo mi miło, że założyliście topic poświęcony mojej działalności. Doprawdy, poczułem się wyróżniony ![]() Przywołaliście bardzo ważną sprawę, mianowicie obiecany w kampanii bilans otwarcia. Aktualnie trwają nad nim prace. Aby rzetelnie i kompleksowo go przygotować należy wnikliwie przestudiować liczne dokumenty. Dlatego planuję zamknąć nad nim prace do końca I kwartału 2007r. Wówczas, mając pełny ogląd sytuacji „odziedziczonej” po poprzednikach i znając kondycję miasta, będę mógł przystąpić do ustalenia planów dalszych działań. W oparciu o bilans przygotowana zostanie strategia z uwzględnieniem wszystkich obszarów oraz wytyczeniem koniecznych i możliwych przedsięwzięć. Gdy tylko bilans powstanie przedstawię go publicznie. Nie przesądzając o szczegółach będzie możliwa jakaś forma szerszej dyskusji nad jego wynikiem i propozycjami dalszych działań. To co już dziś mogę Wam obiecać to czat, za pomocą którego w jakimś stopniu wymienimy się swoimi uwagami. Kolejna sprawa to artykuł, który ukazał się we wczorajszym „Fakcie”. Postanowiłem Was o tym poinformować ponieważ zamieszczony tekst w sposób nierzetelny i nieobiektywny przedstawił sytuację związaną z funkcjonowaniem UM i moimi decyzjami. Dość powiedzieć, że przygotowujący go dziennikarz oparł się tylko o relacje jednej strony, nie konfrontując ich z moim stanowiskiem ani też nikogo innego z UM. Poniżej zamieszczam sprostowanie wysłane do redakcji „Faktu”. Dąbrowa Górnicza, 11 stycznia 2007r. P.0717-3/07 Sz. Pani Red. Renata Cius, Fakt, oddział w Katowicach Szanowna Pani Redaktor! Na podstawie art. 31 ustawy Prawo Prasowe wnoszę o zamieszczenie sprostowania nieprawdziwych informacji, które znalazły się w artykule pt. „Zwolniona bo ma raka” autorstwa Małgorzaty Himmel ( „Fakt Katowice”, 11 stycznia 2007 r.) Ze wspomnianego artykułu wynika, że powodem zwolnienia Pani Danuty Micur z pracy na stanowisku naczelnika Wydziału Kultury przez Prezydenta Dąbrowy Górniczej, była jej choroba nowotworowa. Tymczasem Pani Danuta Micur straciła pracę z powodu reorganizacji Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej, w wyniku której m.in. zlikwidowano Wydział Kultury podporządkowując go nowotworzonemu Wydziałowi Strategii, Promocji, Kultury i Sportu. Gdyby więc tezę stawianą przez dziennikarkę „Faktu” przyjąć za prawdziwą, należałoby konsekwentnie uznać, że reorganizacji, o której wyżej wspominam, dokonano z powodu choroby nowotworowej Pani Danuty Micur. To oczywisty absurd. Wyjaśniam zatem, że w momencie podpisywania wypowiedzenia umowy o pracę z Panią Danutą Micur nie wiedziałem o jej chorobie. Kiedy tylko dowiedziałem się o jej problemach zdrowotnych – natychmiast zadeklarowałem konkretną pomoc. Do dzisiaj sądziłem, że Pani Danuta rozważa moje konkretne propozycje pracy. Co więcej - nadal mam nadzieję, że Pani Danuta Micur nie odrzuci mojej pomocy, narażając się na dodatkowe stresy. Z poważaniem Zbigniew Podraza Prezydent Dąbrowy Górniczej Pozdrawiam Zbigniew Podraza -------------------- "z bliska"
GG- 6481247 |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Brawo Panie Prezydenicie.Dobrze , że Pan odwiedza forum , jest Pan z mieszkańcami , i to sprostowanie.
Czekamy na bilans z niecierpliwością. Życzę sukcesów. Pozdrwaiam. -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z art o sztucznch boiskach (wklejonych przez kwintosza w innym dziale) mozna przeczytac cos takiego
QUOTE (...) tłumaczy Robert Koćma, pełnomocnik prezydenta Dąbrowy Górniczej no to rotfl ![]() jak ktos madry kiedys powiedzial - w przyrodzie nic nie ginie ![]() ...kolejna juz ryska na szkle pozd Ten post edytował Hator pią, 26 sty 2007 - 18:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co fakt, to fakt sprawdził się przecież jako prezes MMKS-u - zaoszczędził na plakatach z informacjami o meczach - to teraz z tej odłożonej kasy zbuduje nowe boiska, a obok nich postawi halę do całorocznej gry w siatkówkę plażową
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
oby jego ekonomiczna oszczednosc nie przedlozyla sie w oszczednosci informacyjnej.
... co Pan prezydent obiecal - konkursy na stanowiska - to jest, zapomnial jednak o obietnicy, ze wraz z konkursami maja zniknac osobiste nominacje (kierowane najczesciej znajomosciami). Oby tych drugich przypadkow jak najmniej. Poza tym na razie wiekszych grzechow dopatrzec sie nie moge - i oby tak pozostalo pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
sprawozdanie z dzialalnosci za grudzien
doc: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../13/3/21713.doc lub pdf: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../29/9/21729.pdf -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sympatyczni są znajomi znajomych.Oby było coś z tego dla gawiedzi głosującej.
pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 229 Dołączył: śro, 06 gru 06 Nr użytkownika: 357 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szanowny Panie Prezydencie
W jaki sposób zamierza pan wesprzeć lub wspomóc sekcję siatkówki MMKS- 1 liga kobiet???? Drużyna ta jak pan doskonale wie ma szanse na awans do LSK. Czy jest to "wasze oczko w głowie"? Jest pan częstym widzem meczów prosimy i zwracamy sięz prośbą o pomoc i promocję!!! Plakatów nie ma, informacji nie ma, że są mecze zarząd MMKS milczy nie odpowiada na e-mile. To jest klub miejski. Ta drużyna ma potencjał, ogromny potencjał, w tym mieście jest wiele firm, które mogą wspomóc i wesprzeć. Po awansie do LSK o DG byłoby głośno. Czy ma pan wytypowaną osobe, ktora zajęłaby się poszukiwaniem ewentualnych darczyńców dla MMKS. Tak nie może być Panie Prezydencie, ze od początku sezonu dziewczyny grają w jednych kompletach koszulek, to jest karygodne i niedopuszczalne. Przecież - cos trzeba zmienic, coś robić, aby nie było gorzej, aby nie zniszczyć tego całego dorobku. Zburzyć jest łatwo odbudować trudniej. Osobiście głosowałem na Pana i mam nadzieje, że jako wierny kibic nie zawiedzie Pan pokladanych w Nim nadziei. Liczymy na Pana jako ostatnią deskę ratunku my wierni kibice siatkówki. Czekam z utęsknieniem na Pańską odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Panie Prezydencie , jak pisze Robert , wiemy i widzimy , że jest Pan bardzo zaangażowany w kibicowanie naszym drużynom , preferuje Pan siatkówkę kobiet . Wiemy , że na sporcie się świat nie kończy ,są ważniejsze sprawy miasta ,ale skoro Pan zasiada w "loży" i gorąco dopinguje ... .Prosimy .... Czy Pan ma wpływ na funkcjonowanie klubu MMKS? Myślę , że tak , skoro klub jest finansowany z budżetu miasta.
Proszę o stanowisko odnośnie pytań Roberta. Pozdrawiam i życzę sukcesów w zarządzaniu Dąbrową , naszą Dąbrową. -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 229 Dołączył: śro, 06 gru 06 Nr użytkownika: 357 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szanowny Panie Prezydencie.
Nadal czekamy na odpowiedź z Pana strony jakie plany miasto ma wobec klubu MMKS (sekcja siatkówki)- odpowiedzi nie otrzymaliśmy, prosimy o takową. Pytania zostały przedstawieone w powyższych postach. |
|
|
![]()
|
|
coz - p. Podraza forum ostatnio mniej przeglada - a jesli juz to raczej by postnac.
proponuje z pytaniem naciskac na czacie za tydz :) PS robert- umiesc pytanie w pytaniach do UM to je dokleje pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Normalka w końcu "uczciwy wybór"
|
|
|
![]()
|
|
A skończyło się kiedyś??? -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Racja Dami7 prymitywnych układzików dąbrowskich ciąg dalszy.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Myślę , że "kesz " jest sprawą priorytetową. Znajomi znajomych itd...Ale z takimi preferencjami ten Pan jest tylko doradcą prezydenta Dąbrowy?
![]() pozdr... Ten post edytował endriu sob, 10 lut 2007 - 07:26 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
Racja Dami7 prymitywnych układzików dąbrowskich ciąg dalszy. ![]() Dąbrowskich??? Toż to choroba władzy na każdym szczeblu i każdym mieście! Poczytajcie sobie dzisiejsze doniesienia na temat zawłaszczania agencji rolniczych przez Samąbronę, partię - magnes dla wszelkich szumowin. Rak toczy to społeczeństwo, ten kraj. Rządzący maja gęby pełne frazesów na potrzeby kampanii wyborczych, potem jest jak było i... będzie! -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Wielkie Dzięki Panie Prezydencie za utrzymanie naszej Zagłębiowskiej Orkiestry Kameralnej!
Koncert Noworoczny bardzo udany. Słuszne brawa i bisy dla młodych kameralistów, którzy między innymi znajdując zatrudnienie w tej orkiestrze nabierają wiary w sens wykonywania pięknego lecz trudnego zawodu - profesjonalny muzyk kształci się na początek minimum 15 lat, a potem już całe życie. A może znajdą się w Dąbrowie Górniczej firmy, które zaopiekują się muzykami i sprawią fraki dla mężczyzn /ok.1000 zł/ i komplety wieczorowe dla pań /ok.400 zł/? Czego orkiestrze i melomanom życzę a |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
Koncert owszem udany, ale przemówienie prezydenta... niech lepiej nie zabiera głosu
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: sob, 02 gru 06 Nr użytkownika: 353 ![]() |
Witam Pana Prezydenta i forumowiczów! Dołączam się do podziękowań za utrzymanie Sceny Muzycznej.Koncert był rzeczywiście bardzo udany, prezydenckiego przemówienia też wcale się nie czepiam..Mnie i grupę moich znajomych zachwycił również występ orkiestry rozrywkowej "Sojka Band", która dała popis profesjonalizmu najwyższych lotów!!!Z wielką przyjemnością wysłuchaliśmy ich występu.Istna uczta dla znawców muzyki!To budujące,że w naszym mieście jest i orkiestra kameralna i big band na tak wysokim poziomie.Kiedyś big band pokazał się na scenie w Parku Zielona i występ, choć zbyt krótki,też był bardzo udany. Piątkowy koncert był po prostu "BOMBA"(ach, te saksofony!!!),nogi same rwały się do tańca.Mam nadzieję,że zespół będzie częściej prezentowany mieszkańcom miasta (i nie tylko), bo naprawdę jest się czym pochwalić!!! Dziękujemy Panu Prezydentowi i Dyrekcji PKZ za zorganizowanie koncertu, a Artystom gratulujemy wspaniałych występów.Tak trzymać!!!!!!!!!
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE Sąsiedzka wymiana? Bożena Respondek, sprawująca przez ostatnie cztery lata funkcję starosty będzińskiego, została naczelnikiem wydziału zdrowia, polityki społecznej i aktywizacji zawodowej w dąbrowskim Urzędzie Miejskim. Bożena Respondek ubiegała w ostatnich wyborach się o fotel prezydenta Będzina, ale przegrała z Radosławem Baranem. Obecnie będzie czuwać nad zdrowiem dąbrowian i kształtować politykę społeczną miasta. Jej kwalifikacje wysoko ocenił Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej. - Wykazała się bardzo dobrą znajomością przepisów prawa z zakresu kilku ustaw. Między innymi o zakładach opieki zdrowotnej, o pomocy społecznej i finansach publicznych - podkreślił. - Konkursy na stanowiska w jednostkach samorządowych są otwarte i jawne, a o wynikach decyduje komisja. Wybiera kandydata, który ma odpowiednie doświadczenie zawodowe i kwalifikacje - wyjaśnia Anna Zubko z dąbrowskiego UM. W przeciwnym kierunku powędrował niedawno Ryszard Fornal, który w poprzedniej kadencji samorządowej był zastępcą prezydenta Dąbrowy Górniczej, Jerzego Talkowskiego. Obecnie także jest wiceprezydentem miasta, ale w Będzinie. Ryszard Fornal w będzińskim magistracie zajmuje się sferami kultury, promocji i sportu. Miał także odpowiadać za... politykę zdrowotną, ale ta przypadła ostatecznie bezpośrednio Radosławowi Baranowi. a moze jeszcze tak leszka millera, oleksego i innych kolegow z partii do DG zaprosic - na pewno sobie "poradza" w konkursie. ps w jednym z komentarzy na NaszeMiasto ktos napisal iz Lipczyk bedzie od 1 III pracowac w Albie na "stolkowym" stanowisku... ciekaweeeee -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ps w jednym z komentarzy na NaszeMiasto ktos napisal iz Lipczyk bedzie od 1 III pracowac w Albie na "stolkowym" stanowisku... ciekaweeeee Wiesz Hator pewnie Pan Lipczyk dobrze zna ustawę o odpadach ![]() ![]() Ten post edytował Bathurst śro, 21 lut 2007 - 21:30 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
"Wykazała się bardzo dobrą znajomością przepisów prawa z zakresu kilku ustaw. Między innymi o zakładach opieki zdrowotnej, o pomocy społecznej i finansach publicznych"
- zdaje się, że jest kilka kierunków studiów na których studenci musza wykazać się znajomościa tych ustaw...... Jak dla mnie, żaden powód do wygrania konkursu na stanowisko menedżerskie. Ta pani może być dobrym specjalistą... |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
kilka ustaw to mozna dobrze poznac w 1 weekend
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiesz Hator pewnie Pan Lipczyk dobrze zna ustawę o odpadach ![]() ![]() Przede wszystkim Pan Podraza i Zaguła powinni wiedzieć że taki fakt zostanie wykorzystany przeciwko nim. Czyżby nowe władze chciały popełnić polityczne samobójstwo. Wiadomo, że społeczna ocena władz miasta w DG zależy głównie od takich rewelacji personalnych. A to czy Lipczyk nadaje na to stanowisko czy nie to całkiem inna sprawa. PS. Ciekawe czy to prawda czy to kolejne wymysły jakiegoś wielbiciela Talkowskiego. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
Witam,
szczerze powiedziawszy, to uwazam, ze ugrupowanie, ktore wygralo wybory samorzadowe powinno miec ustawowo prawo do obsadzenia kluczowych stanowisk W URZEDZIE wg wlasnego uznania, o ile przy tym obsadzaniu nie wyrzuca sie kogos kto dobrze pracuje i ma wyniki, ale nie jest "z naszej bandy". Ale tak nie jest i jest jak jest. Jak za komuny. Pic i fotomontaz. Swoja droga zapytalem PPP (PanaPrezydentaPodraze; PePe to byl PanPrezydent, czyli J. Talkowski), czy prawda jest, ze b. prezio Bytomia Krzysztof Wojcik (moj koles z roku, to tak na marginesie PPP) ma znalezc zatrudnienie w jednostkach gminy. PPP odrzekl mailowo krotko: TO NIEPRAWDA. No wiec trzymam za slowo. Tak sobie patrze na podworko dabrowskie i widze, ze sytuacja kadrowa juz sie ustabilizowala, jeszcze konkurs na szefa MZUiM (jak myslicie kto go wygra, jesli bedzie startowal - pytam jesli, bo na BIP nie ma wystawionej - przynajmniej dzis)... Ostatni z wiekszych z "bandy opozycyjno-talkowskiej" zostal trafiony, mam na mysli dyrektora SS, czyli A. Borowicza. Jak juz wszystkie sznurki beda w rekach lidowych. I poniekad dobrze. Teraz PPP i jego baza, albo moze odwrotnie (zlosliwych nie brakuje) biora 100 proc. odpowiedzialnosci za rzady. Bedzie dobrze, to ich zasluga. Bedzie zle, tez ich zasluga. Na koniec, mam serdeczna prosbe co niektorych bardzo mlodych i bardzo gniewnych. Jesli sobie chcecie ze mnie robic wycieraczke uzywajac argumentow slugus Talkowskiego, goebbels z Przegladu Dabrowskiego albo cos w tym stylu, to sobie darujcie. Chyba, ze kogos nie stac wiecej na nic jak na tego rodzaju, ze sie tak wyraze, krytyke... To coz. Jednym Bog dal, innym wezmie, a jeszcze innym poskapil lub nie dal.... -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Wszystko Ok Andrzeju, zwracasz uwage na wazne kwestie, tylko dlaczego podobnego zdania nie wyrazales za rzadow PePe :)? Przeciez wtedy z obsada stanowisk bylo jeszcze gorzej. Wtedy ci to nie przeszkadzalo?
A co do pana Borowicza to, z tego co sie orientuje (niech mnie ktos poprawi, jesli sie myle), nie ma on najlepszego wizerunku rowniez wsrod pracownikow szpitala. To chyba tez ma jakies znaczenie i powinno dawac do myslenia. |
|
|
![]()
|
|
Wszystko Ok Andrzeju, zwracasz uwage na wazne kwestie, tylko dlaczego podobnego zdania nie wyrazales za rzadow PePe :)? Przeciez wtedy z obsada stanowisk bylo jeszcze gorzej. Wtedy ci to nie przeszkadzalo? A co do pana Borowicza to, z tego co sie orientuje (niech mnie ktos poprawi, jesli sie myle), nie ma on najlepszego wizerunku rowniez wsrod pracownikow szpitala. To chyba tez ma jakies znaczenie i powinno dawac do myslenia. Dąbrowski szpital, jak chyba żadna inna instytucja w naszym mieście, nadaje się do "przewietrzenia"... -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
QUOTE ![]() Znamy już prawie wszystkich nowych naczelników Po zwycięskich dla lewicy wyborach prezydenckich stało się jasne, że w Urzędzie Miejskim zajdą spore zmiany, także personalne. Dość szybko zmniejszona została znacznie liczba wydziałów, ale większość z nich czekała wciąż na swych szefów. Teraz już są. Jak twierdzą władze miasta, weryfikację przed specjalnymi komisjami, sprawdzającymi wiedzę i fachowość, przeszło ostatnio pomyślnie trzech kandydatów. Marcin Bazylak został naczelnikiem wydziału strategii, promocji, kultury i sportu UM, wykazując się "dobrą znajomością przepisów prawa i ustaw" (m.in. o sporcie kwalifikowanym, finansach publicznych oraz muzeach). Stanowisko naczelnika wydziału zdrowia, polityki społecznej i aktywizacji zawodowej UM objęła Bożena Respondek. W poprzedniej kadencji samorządu piastowała funkcję starosty będzińskiego. Nowym naczelnikiem wydziału nadzoru właścicielskiego i kontroli wewnętrznej UM została natomiast Bożena Słonka. - Informacja o konkursach na poszczególne stanowiska podawana jest do publicznej wiadomości na stronach Biuletynu Informacji Publicznej oraz na tablicach ogłoszeń. Wszyscy zainteresowani, spełniający wymogi, mają możliwość złożenia dokumentów i udziału w konkursie. O wynikach decyduje komisja, wybierając kandydata, który ma najwyższe kwalifikacje i doświadczenie zawodowe - tłumaczy Anna Zubko z dąbrowskiego UM. Nadal wolne jest stanowisko naczelnika wydziału gospodarki komunalnej UM. Dokumenty wymagane do uczestnictwa w konkursie można było składać do poniedziałku, więc procedura wyboru może potrwać jeszcze kilkanaście dni. Nie ma również nowego kierownika Biura Informatyzacji Urzędu, bo ostatni kandydat przepadł przed komisją, nie wykazując się należytą znajomością ustawowych zapisów. Zmian jest sporo Przypomnijmy, że w Urzędzie Miejskim zmieniła się struktura. Wydział Nadzoru Właścicielskiego i Kontroli Wewnętrznej powstał z połączenia Wydziału Nadzoru Mienia oraz Wydziału Kontroli Wewnętrznej. Wydział Strategii, Promocji, Kultury i Sportu powstał z połączenia czterech wydziałów: strategi, kultury oraz Biura Prasowego. Wydział Zarządzania Kryzysowego, Ochrony Ludności i Spraw Obronnych zmienił nazwę na Centrum Zarządzania Kryzysowego. Wydział Zdrowia, Polityki Społecznej i Aktywizacji Zawodowej zmienił nazwęi rozszerzył zakres zadań o Referat Działalności Gospodarczej. Wydział Komunikacji i Drogownictwa powstał z połączenia wydziałów komunikacji oraz części gospodarki komunalnej. Wydział Administracyjno-Personalny powstał z kolei z połączenia wydziałów administracyjnego oraz kadr iszkoleń. Wydziału Spraw Obywatelskich. (pas) - Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl Ten post edytował kwintosz pią, 23 lut 2007 - 12:52 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Sprawozdanie z działalności Prezydenta Miasta Dąbrowy Górniczej w okresie 1.01.2007 r. – 31.01.2007 r.
http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../39/9/22439.doc -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
To jest tragedia tego miasta ludzie już kiedyś powiedzieli dosc ekipie Prezydenta Marka.L - a pewne było, że wraz z wygraną Pana Zbigniewa Podrazy wróci dawna ekipa.
Bo w tej partii w Dąbrowie Górniczej żadny renenesans lewicy nie nastąpił i nie nastąpi dopóty ludzie nie powiedzą im katygorycznie "nie" i jest mi zupełnie obojątne naprawdę kto będzie zamiast nich rządzić byle nie oni. Co więcej kiedyś w rozmowie z pewnym działaczem lewicy uzyskałem następującą wypowiedź, wszyscy wiemy, że Pan Podraza to sympatyczny i dobry człowiek jest jednak niestety tylko "marionetką" w rękach pewnego środowiska ludzi, którzy w tym mieście zachowują się jak średniowieczni feudałow. Podkreślam, że może być każdy Prezydentem tego miasta jest mi obojętne kto nim będzie, ale musi to być inna ekipa, która odświeży tutejszy klimat samorządowy. Kończąc napisze jeszcze jedno wielokrotnie wyśmiewane jest pojęcie "układu" dąbrowski samorząd jest jego sztandarowym przykładem. Wybory odbywają się co 4 lata, ale ludzie rządzący w tym mieście nigdy się nie zmieniają. |
|
|
![]()
|
|
z sprawozdania co jest na BIPie mozna wyczytac iz p. Kocma (obecny pelnomocnik prezydenta) zostal delegowany do reprezentowania w zarzadzie Alby nasze miasto.
@Pick - moglbys sie rozwinac w swej wypowiedzi? - Twoj teksty "slyszalem od pewnego dzialacza, ze..." jest dla mnie malo wiarygodny (tym bardziej ze wiadomo iz lubisz wypowiadac sie tylko i wylacnzie w tematach krytykujacych obecne wladze). Choc racje Ci przyznaje - te pseudo konkursy na naczelnikow to tylko przykrywka dla rozdawania (przynajmniej czesci) stanowisk. Swiadczy o tym nominacja p. Kocmy czy p. Respondek -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hator oczywiście możesz mi nie wierzyć, ale powiem ci tak nazwiska podać nie mogę, ale przysięgam na wszystkie świetości, że jest to fakt.
|
|
|
![]()
|
|
Hator a co do do twojej krytyki że wypowiadam się tylko i wyłącznie w niniejszym dziale.
Otóż tak się składa, że niniejsze forum jest jedynym medium w którym można w dziale "władze" opisać to całe bagno nazywane Dąbrową Górniczą. Wiesz, gdybym mógł to poszedłbym na całość i opisał struktury miejskie i ich ludzi od podszewki, a posiadam wiedzę naprawdę szeroką i popartą dowodami, aby udowodnić, że istnieje ![]() Pisząc o tym układzie musieliby opisać całe swoje środowisko włącznie z sąsiadami. ![]() Nie wypowiadam się w innych dziedzinach bo jeśli chce coś napisać np. o Zagłębiu Sosnowiec to wchodzę tam na forum, a co do innych tematów o czym mam pisać skoro wiem z pierwszej ręki prawie o wszystkim co się w tym mieście dzieje. |
|
|
![]()
|
|
jesli twe tezy sa prawdziwe i masz dowody na swe argumenty to smialo pisz o nich. Bezpodstawne oczernianie to jedna sprawa - ktorej nie mozna tolerowac, pisanie prawdy natomiast to zupelnie co innego.
po to jest to forum - aby wszyscy mogli korzystac z "wolnosci wypowiedzi" oczywiscie w ramach okreslonych norm i zasad itp. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 15 lis 06 Nr użytkownika: 295 ![]() |
Nie wypowiadam się w innych dziedzinach bo jeśli chce coś napisać np. o Zagłębiu Sosnowiec to wchodzę tam na forum, a co do innych tematów o czym mam pisać skoro wiem z pierwszej ręki prawie o wszystkim co się w tym mieście dzieje. Proszę i mamy dąbrowskiego ALFĘ & OMEGĘ. ![]() Krytyka jest jak najbardziej wskazana, ale KONSTRUKTYWNA !!! A nie taka , że wszystko jest złe w samym założeniu albo ja to wiem na 100 % i tyle albo ten czy tamten mi to czy tamto szepnął !!!! I te wszystkie teorie spiskowe dziejów. Bez dowodów, bez argumentów, czyli bez niczego !!! Podawaj szczegóły i jakiekolwiek dowody , a być może ja i inne osoby przyłączymy się do Twego krzyku... Mod: Proponowałbym skończyć OT w tym temacie. Można założyć nowy temat dla powyższych rozważań ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 26 lut 2007 - 16:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: pią, 29 gru 06 Nr użytkownika: 387 ![]() |
Czolem towarzysze!
Towarzyszu Machiavelli. Wam sie chyba epoki pomylily! Na mlodego towarzysza mi wygladacie, a poslugujecie sie takim slownictwem, jakim starsi towarzysze mawiali. KONSTRUKTYWNA krytyka. Skadzescie to wzieli. W krwi macie, bo nie sadze, byscie czytali Lenina. Towarzyszu Moderatorze! Tez nie ulegajcie jawnej bolszewizacji i nie robcie takich numerow, ze jak temat jest drazliwy, to go zrzucajcie na manowce forum. W koncu mamy 2007 roku, a nie 1947 czy 1977, czy 1987. Da zdrastwujet i dalsze! Mod: Towarzyszu Kurasiu! Off-topicowcy recydywiści będą rozstrzeliwani ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 wto, 27 lut 2007 - 00:00 -------------------- CZOŁEM!
Kuraś |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Czolem towarzysze! Towarzyszu Machiavelli. Wam sie chyba epoki pomylily! Na mlodego towarzysza mi wygladacie, a poslugujecie sie takim slownictwem, jakim starsi towarzysze mawiali. KONSTRUKTYWNA krytyka. Skadzescie to wzieli. W krwi macie, bo nie sadze, byscie czytali Lenina. Towarzyszu Moderatorze! Tez nie ulegajcie jawnej bolszewizacji i nie robcie takich numerow, ze jak temat jest drazliwy, to go zrzucajcie na manowce forum. W koncu mamy 2007 roku, a nie 1947 czy 1977, czy 1987. Da zdrastwujet i dalsze! stary jesteś jakiś przesadzony |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Chciałbym poruszyć sprawę konkursów.
Wprawdzie cały czas wszyscy mieliśmy wrodzoną kobiecą intuicję ![]() Nie chodzi o to że jak zwykle wygrał znajomy królika czyli syn posła, ale chodzi mi o wymogi na to stanowisko: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../47/7/21897.htm zwróćcie uwagę, że nikt nie wymagał żadnej wiedzy na temat gospodarki mieszkaniowej... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Chciałbym poruszyć sprawę konkursów. Wprawdzie cały czas wszyscy mieliśmy wrodzoną kobiecą intuicję ![]() Nie chodzi o to że jak zwykle wygrał znajomy królika czyli syn posła, ale chodzi mi o wymogi na to stanowisko: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../47/7/21897.htm zwróćcie uwagę, że nikt nie wymagał żadnej wiedzy na temat gospodarki mieszkaniowej... ![]() ![]() ![]() To mnie nie dziwi Dąbrowa Górnicza stała się Mekką dla ludzi SLD. MAm jednak pytanie czy mógłby ktoś oficjalnie podać mi informację czy MArek LIpczyk został Prezesem Alby Sp. zo.o. ??????????????????????????????????? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ostatnio stwierdzilem ze nalezy rozliczyc prezydenta Podraze z obietnic, ktore w tak krotkim okresie czasu powinien sie wywiazac.
Chodzi mi tu glownie o polityke kadrowa - pozwole sobie zacytowac hasla przedwyborcze do ktorych mam teraz "ale": Jestem przeciwny partyjniactwu.. W życiu prywatnym jak i zawodowym zawsze kieruję się zdrowymi zasadami. Szczególnie cenię uczciwość, rzetelność i pracowitość. U współpracowników szczególną uwagę zwracam na kompetencje, kreatywność i ich wysokie kwalifikacje niezbędne do wykonywania określonych zadań. Liczy się to jakim ktoś jest człowiekiem i co sobą reprezentuje. Istotna jest jego odpowiedzialność i stosunek do powierzanych zadań bez względu na posiadaną legitymację partyjną czy znajomości jakimi się może pochwalić. Zadaniem osób zajmujących stanowiska publiczne jest służba dla ludzi i sposób jej pełnienia powinien być podstawą wystawianych ocen. - cytuje wypowiedzi pana Podrazy na forum. jak dla mnie polityka kadrowa pana Podrazy - jest przeciwienstwem tego co tutaj wkleilem. Pan Kocma, Pani Respondek sa wlasnie przykladami partyjniactwa i braku obiektwynego spojrzenia na wczesniejsza rzetelnosc w pracy (przyklad Pana Kocmy, ktory wg wielu absolutnie sie nie sprawdzil w dzialanosci kierowania dabrowskim sportem tylko to potwierdza). Gdy padna pod waznym urzednikiem/prezydentem "mocne" zarzuty to czy dana osoba bedzie zawieszona czy bedzie dalej pracowac do wyjasnienia sprawy? W sprawie pytania o problemy z prawem władz i urzędników samorządowych: Osoby obciążone wyrokami za przestępstwa umyślne nie powinny pełnić funkcji publicznych. Natomiast rodzi się poważne pytanie o to co rozumiemy przez „mocne” zarzuty. Istnieje obawa, że mogą być użyte w celu odsunięcia od władzy osób niewygodnych. Myślę, że w takiej sytuacji powinno być zawieszane wykonywania funkcji, ale z gwarancją szybkiego rozstrzygnięcia danej sprawy przez organy do tego upoważnione. W naszym społeczeństwie zbyt często wydajemy pochopne sądy i ferujemy wyroki nie znając całej sprawy. Pozdrawiam! Tutaj Pan Prezydent takze sie popisal powolujac na pelniacego obowiazki dyrektora MZUiM pana Soltysika posiadajacego 2 bardzo "mocne" zarzuty - umowa o CA i umowa o prywatyzacje "wody", ktorego sprawa sie toczy w prokuraturze (wydluzenie sledztwa). Owszem - jak pisze ToSo - zarzuty moga okazac sie bezpodstawne, ale sledztwo trwa i to w gestii ToSa jest oczyszczenie sie z zarzutow, a nie oczekiwanie ze prokuratura moze jednak nie zalozy sprawy w sadzie. Dziwnym trafem przy zwolnieniu Olszowki (jako bylego dyr Lipowki II) ktoremu prokuratura takze sprawdza czy nie zalozyc sprawy w sadzie, nie czekano bezczynnie na wyjasnienie sprawy... (co inne zwolnienie za brak wynikow w pracy badz karygodne naruszenia, ale jesli z tego powodu bylo wyrzucenie Olszowki to podobnie pan Soltysik - za poprzednie zarz miastem - obiektywnie nie zasluzyl sobie na p.o dyrektora MZUIM) W ogóle muszę przyznać, że żałuję że nie pojawiłem się na forum wcześniej. Przyznacie chyba sami, że informacja o nim nie jest rozpowszechniona a szkoda. Aktualny adres bardzo mi się podoba i wierzę, że forum będzie stale pod nim funkcjonować. Obiecuję, że będę stałym forumowiczem, niezależnie od wyniku wyborczego. Tą obietnicę możecie bardzo szybko, bo już za miesiąc, zweryfikować. a to Ci dobry kawal... - kazdy tak obiecywal przed wyborami :) Ten post edytował Hator pon, 12 mar 2007 - 14:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
Hator!
Stanowczo protestuję przeciwko wydawaniu takich opinii o aktualnej władzy w Dąbrowie G. Jestem głęboko przekonany, że PPP (PanPrezydentPodraza) ani w calu nie naruszył wyborczych obietnic, bo jest człowiekiem, dla którego dane słowo ma wartość przeogromną. Nie jest też prawdą Hator, że PPP uprawia partyjniactwo, które jakoby przejawia się tym, że sadza na stołki kolegów partyjnych. Wierzę święcie w obiektywizm konkursów. Każdy, kto spełnia określone warunki może w nich startować. A skoro wygrywa to osoba z SLD lub jego kręgów, to znaczy tyle, że ta partia i to środowisko ma najlepsze kadry! Nie wiem, czy PPP jest osobą wierzącą. Wiem jednak, że władza pochodzi od Boga. A Bóg jest uczciwy, więc każda władza apriori taką musi być. Co było do udowodnienia. -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
AB - czy to byla ironiczna wypowiedz?
mozliwe ze dla p Podrazy slowo obiecane jest bardzo wazne, ale "przypadkowosc" wygranych osob oraz lakonicznosc informacji o przebiegu konkursu raczej mnie upewniaja w swoim przekonaniu. Dodatkowe uzasadnienia wyboru iz Pan/Pani X zna kilka ustaw i dlatego zostal wybrany, sa smiechu warte - 3 czy 4 ustawy bez problemu w weekend mozna sie wyuczyc. niestety nie startowalem w konkursie, ani nie bylem "jurorem" wiec ciezko obiektywnie stwierdzic, dlatego tez chetnie przy nastepnym pytaniu spytam o szczegoly przebiegu konkursow (bo takich niestety nikt nie zamiescil) - moze wtedy sie cos wyjasni (o ile UM dba o wyjasnianie wlasnie takich spraw bo ostatnie tempo i jakosc korespondencji ze strony magistratu byla fatalna) Bo to wladza przeciez powinna dbac o jak najwieksza przejrzystosc i starac sie byc poza podejrzeniem - tak aby uniknac wlasnie takich spekulacji. Tutaj tego nie ma, a zatrudniane sa osoby z kregow lewicowych (badz tez "znajomosciowych") wiec trudno mi o inne niz prezentowane zdanie. Jezeli sie myle - to obiecuje publicznie przeprosic na forum. pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Końkurs na pełnomocnika prezydenta.
Wymagania dziecinne. http://bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pliki/u...a/1/1/21501.htm Jedyna trudność, to ten zdany egzamin dla kandydatów, ale trochę ludzi to ma, więc się zgłaszają i przechodzą do II etapu... A tam... Kandydat otrzymuje m. in. pytania: ... Kto nie może pracować w muzeum? ... Kto nie może być świadkiem? ... Niestety nie zna odpowiedzi. No cóż. Nic dziwnego, że nie mając tej podstawowej wiedzy nie zostaje pełnomocnikiem... Pan, który wygrał jak się spodziewam znał prawidłowe odpowiedzi, bo przecież musiał być pytany o to samo... Wprawdzie złośliwi mówią, że zwycięzcę pytano tylko o miasto nad Wisłą na literę "K", ale kto by ich słuchał.... |
|
|
![]()
|
|
Szanowny Panie Prezydencie!
Wracam do ostatniego czatu, gdzie wyraził Pan nadzieję, iż wkrótce zmobilizujemy się i wspólnymi siłami posprzątamy nasze miasto. Czas nadszedł, wiosna odsłoniła wszystkie "śmietniki", a sprzątających jakoś nie widać. Dawniej byli to uczniowie w ramach akcji "Sprzątanie Świata", miejskie służby porządkowe, czy też bezrobotni /roboty interwencyjne/. Jak na razie, jedynym akcentem /słusznym niestety/ w tej sprawie jest nowy temat na forum - BRUDNA DĄBROWA. Proszę obudzić swoich niedźwiedzi ze snu zimowego! Panu Prezydentowi, miastu i nam wszystkim życzę w tej akcji powodzenia! a |
|
|
![]()
|
|
Ja tak tylko chciałbym zauważyć, że naprawdę chyba z naszymi urzędnikami nie jest najlepiej skoro w konkursie na stanowisko Naczelnika Wydziału Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej wymagana jest znajomość obsługi programu: "EXEL"
![]() Może i te konkursy są o d.. rozbić, niestety nie umiem ocenić i może z góry wiadomo kto wygra ale mam niedosyt i zastrzeżenie, że te uzasadnienia co do wyborów są tak a nie inaczej skonstruowane.. Myślałem że można coś więcej na ten temat napisać. Nie dziwne, że pojawiają się podejrzenia o ustawiane konkursy, na których i tak wygrywają swoi "kolesie" a nie najlepsi fachowcy.. Szkoda że nie ma np. sprawozdań z rozmów z kandydatami, wtedy można by ocenić odpowiedzi i zarazem wiedzę danego "delikwenta" ubiegającego się o posadę. Każdy bym miał tam swój jakiś tego obraz, a teraz napiszą że zna się na tym, na tym i że wykazał się wiedzą z zakresu ble ble.. Tak naprawdę, to nie wiadomo czy w ogóle były prowadzone jakiekolwiek rozmowy z każdym kandydatem.. Chciałbym wierzyć że to wszystko jest uczciwe, ale jak widzę jakie osoby wygrywają konkursy to zaczynam wątpić.. Ten post edytował kwintosz nie, 18 mar 2007 - 00:16 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Od sprawozdań z rozmów, o których pisze Kwintosz, lepsze byłyby nieocenzurowane relacje filmowe z przeprowadzanych konkursów.
Ciekawie i pouczająco dla tych, którzy chcieliby startować w przyszłych dąbrowskich zmaganiach o synekury. Oglądalność filmików gwarantowana! |
|
|
![]()
|
|
takie pytanie tez mi przychodzi do glowy ale coz z tego jak w um nie odpisuja nawet na poprzednie pytania mimo ze co tydzien sie przypominalem - jutro beddzie 4 raz bodajze :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
takie pytanie tez mi przychodzi do glowy ale coz z tego jak w um nie odpisuja nawet na poprzednie pytania mimo ze co tydzien sie przypominalem - jutro beddzie 4 raz bodajze :/ Po prostu - trzeba przyjąć, że wszystko wróciło do normy. Obietnice były bez pokrycia, arogancja "waadzy" wyszła na wierzch. Po raz kolejny okazuje się, że nie liczą się ludzie, tylko ich głosy. Ciekaw jestem, jakie bajki będą opowiadać kandydaci na samorządowców za cztery lata? Wiem jedno, Panie i Panowie - cokolwiek powiecie i obiecacie, na mnie już proszę nie liczyć, równym sikiem to oleję i zamiast głosować pójdę sobie na piffko. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
jest przetarg na nowy samochod - wiemy o tym z ostatniego czata
Przetarg oglosil MZUiM QUOTE SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
NA DOSTAWĘ SAMOCHODU OSOBOWEGO Lp. I. Wymagane warunki techniczne 1 Rok produkcji 2007 2 Dokumentacja samochodu z książką pojazdu oraz instrukcją obsługi 3 Nadwozie czterodrzwiowe typu sedan 5-osobowe (lub 5 drzwiowe) 4 Silnik napędzany olejem napędowym spełniającym normę EURO 5 Pojemność skokowa silnika : 1900 - 2000cm3 6 Liczba cylindrów 4 7 Moc silnika nie mniejsza niż 140 KM 8 Skrzynia biegów automatyczna 9 Napęd na przednie koła 10 Zużycie paliwa - w mieście nie więcej niż 10L/100 km - poza miastem nie więcej niż 6L/100 km 11 Długość całkowita nie mniejsza niż 4500mm 12 Rozstaw osi minimum 2500mm 13. Ogumienie standardowe zalecane przez producenta 14. Bagażnik – pojemność minimalna 500cm3 II. Wymagane minimalne wyposażenie 1. Zderzaki i lusterka lakierowane w kolorze nadwozia 2. Listwy zabezpieczające drzwi przed obiciem 3. Obręcze kół ze stopów lekkich z oponami 7Jx16, 215/55R16 4. Komplet 4 felg stalowych z oponami zimowymi 5. Tapicerka welurowa dostosowana do koloru nadwozia 6. Koło zapasowe pełnowymiarowe 7. System przeciwdziałający blokowaniu się kół ABS 8. System kontroli toru jazdy 9. Czujnik parkowania – tył 10. Poduszki powietrzne przednie czołowe i boczne dla kierowcy i pasażera 11. Tempomat 12. Układ kierowniczy ze wspomaganiem 13. Kolumna kierownicy z regulacją odległości i pochylenia 14. Regulacja wysokości siedzeń kierowcy i pasażera 15. Elektroniczny immobiliser 16. Autoalarm sterowany pilotem 17. Wbudowana fabrycznie instalacja radiowa wraz z radiem wyposażonym w CD z instalacją antenową oraz min. 4 głośniki 18. Zamek centralny zdalnie sterowany z systemem zabezpieczającym – wszystkie drzwi 19. Elektryczne otwieranie i zamykanie szyb bocznych przednich i tylnich 20. Elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne z oświetleniem przestrzeni wokół drzwi 21. Światła przeciwmgielne 22. Regulacja kąta ustawienia reflektorów 23. Klimatyzacja automatyczna 24. Wyposażenie standardowe: gaśnica, apteczka trójkąt 25. Komplet dywaników III. Wymagany termin dostawy oraz warunki gwarancji 1 Termin dostawy – do 14 dni od dnia podpisania umowy 2 Minimalny okres gwarancji mechanicznej bez limitu kilometrów nie krótszy niż gwarancja producenta – jednak minimum 3 lata. 3 Minimalny okres gwarancji perforacji blach nadwozia (nie krótszy niż gwarancja producenta) jednak minimum 6 lat. 4 Minimalny okres gwarancji na lakier nadwozia (nie krótszy niż gwarancja producenta) jednak minimum 3 lata. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
..jakieś skromne to minimalne wyposażenie...
|
|
|
![]()
|
|
..jakieś skromne to minimalne wyposażenie... Zgadzam się , kicha to auto , brakuje okna w dachu sterowanego elektrycznie pilotem ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE Bagażnik – pojemno¶ć minimalna 500cm3 Najmniejsze akwarium mam większe ![]() ![]() QUOTE Elektryczne otwieranie i zamykanie szyb bocznych przednich i tylnich A to po polskiemu ![]() ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 19 mar 2007 - 15:36 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 15 lis 06 Nr użytkownika: 295 ![]() |
Hmm...
Ciekawe kto wygra... ![]() Ja mam faworyta przy tych wymaganiach |
|
|
![]()
|
|
Czy MZUM to Pan Dyrektor TOSO? Przed, czy już po konkursie?
Wymienione wymagania to chyba dane z folderu konkretnego, już wybranego samochodu? Do wymagań nt limuzyny dorzuciłbym jeszcze dolny i górny limit cenowy, sugerowałbym markę, może nawet podgrzewane siedzenia? Rozmarzyłem się... |
|
|
![]()
|
|
jest podpisanie:
"Kierownik Zamawiającego: Tomasz Sołtysik" ja zawsze do takich zakupow mam mieszane uczucia ale mozliwe ze stary juz zjechany (do tego Leganza to tym bardziej). Plusem jest to ze lepiej podjechac pokazac inwestorowi tereny czyms nowym i fajnym niz stara Leganza ![]() PS. ciekawe czy juz pod konkretny model ![]() A termin skladania ofert tylko do 22.03 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
napiszcie jakie macie typy (moze ktos ma 100% "typ"_
jestem ciekawy czy sie sprawdzi - zwlaszcza jak bedziemy pisac tylko 1 marke - bo jak tak to dla mnie bedzie zwykla podkladka pod oficjalny przetarg - tak jak to bylo z tymi "konkursami" na naczelnikow -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
No duzego wyboru to nie ma. Chyba tylko Passat, Vectra, A6, czy Croma. A jak sie dokladnie sprawdzi wyposazenie, to pewnie tylko jeden model spelni warunki przetargu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pewnie jakiś Peugeot z L'emira ';]
|
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
heheheh-dobre klocek,dobre:D
przypomina mi sie niedawny przetarg na samochody dla CBA,wymagania oprocz full elektryki,skory,klimy,lakieru metalik to jeszcze 16' lub 17' calowe alufelgi:D do tego CBA podalo wymiary auta i tylko jedno wpisywalo sie w kryteria-VW Passat. za 100 tys mozna miec skode octavie z takimi wymaganiami.sprawdzone.ciekawe co wygra. moze maly hazardzik-obstawiamy co kupia.moj typ-SKODA OCTAVIA wersja ambiente z silnikiem 2.0 TDI<140 KM>. Ten post edytował mary cha wto, 20 mar 2007 - 12:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 577 ![]() |
Octavia nie spełnia warunków 4500 długość z SIWZ, a ma :
Długość: 4065 mm; Szerokość: 1600 mm; Wysokość: 1430 mm; Rozstaw osi: 2390 mm. Więc albo SuperB ( Prezydent Gocyła kupił takie dla Sosnowca podobno :) lub jakiś Peugeot |
|
|
![]()
|
|
Hmm, ciężko ocenić, ja myślę że już wybrali...
Natomiast na BIP pojawił się przetarg na sprzedaż pięciu samochodów: Volkswagen Transporter, 2X Leganza, Nubira i Polonez Caro.. Po dokładne informacje zapraszam na BIP. Czyli co 5 za 1? ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Octavia nie spełnia warunków 4500 długość z SIWZ, a ma : Długość: 4065 mm; Szerokość: 1600 mm; Wysokość: 1430 mm; Rozstaw osi: 2390 mm. Więc albo SuperB ( Prezydent Gocyła kupił takie dla Sosnowca podobno :) lub jakiś Peugeot E coś nie teges wymiary: Wymiary Škody Octavii (przed / po face liftingu): Długość: 4511 mm / 4507 mm Szerokość: 1731 mm / 1731 mm Wysokość: 1429 mm / 1431 mm Rozstaw osi: 2512 mm / 2512 mm -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 577 ![]() |
Wpisałem w googlach "rozstaw osi Skoda octavia" i tak mi podało, nie sprawdzałem gdzie indziej.
Sory za wprowadzenie w błąd. |
|
|
![]()
|
|
Hmm, ciężko ocenić, ja myślę że już wybrali... Natomiast na BIP pojawił się przetarg na sprzedaż pięciu samochodów: Volkswagen Transporter, 2X Leganza, Nubira i Polonez Caro.. Po dokładne informacje zapraszam na BIP. Czyli co 5 za 1? ![]() Jeśli to ten polonez, com go go widział kiedyś na parkingu pod magistratem, to powinni go sprzedać za 1 zł i przez rok zwracać nowemu właścicielowi koszty eksploatacji... -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
@Dami7-to na 200% ten polonez
![]() przypominam sobie ze ktos go juz chcial kupic-nawet mnie wypytywal co i jak ale nieswiadom odeslalem go na "pokoje"-ale najwyrazniej zrezygnowal. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A mnie jedno zastanawia:
QUOTE 7 Moc silnika nie mniejsza niż 140 KM 8 Skrzynia biegów automatyczna Po jakiego ... 140 KM? I dlaczego nie może być np. 90? Dlaczego skrzynia nie może być manualna? Co do innych to się nie czepiam, bo nie jestem upierdliwy ![]() |
|
|
![]()
|
|
pytanie vacu nie powinno brzmiecc - czemu 140 a 90, ale czemu tylko 140 a nie 250 !!!
takze te 140 kM to w ramach oszczednosci !! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
pytanie vacu nie powinno brzmiecc - czemu 140 a 90, ale czemu tylko 140 a nie 250 !!! takze te 140 kM to w ramach oszczednosci !! ![]() Tyż prawda ![]() Ale na serio - fury rządowe teoretycznie muszą mieć kopa raz - żeby w razie zagrożenia wykonać te bor-ówkowe triki (czytaj żeby borowiki mogły palić gumy w wolnych chwilach), dwa - żeby ew. opancerzenie dźwignąć (tam gdzie jest ![]() ![]() Ten post edytował vacu nie, 25 mar 2007 - 21:30 |
|
|
![]()
|
|
to jest ciekawe pytanie do UM ale ludziom z UM sie nie chce odpisywac.
Obiecalem pare dni wczesniej ze wybiore sie do UM z oficjalna prosba o udost inform publ (w ramach ktorych bda te pytania) tylko ze na razie czasu i mozliwosci fizycznych brak (zwlaszcza w najblizszych 2 tyg) ale potem chetnie sie wybiore - jakbym zapomnial to prosze mi przypomniec :) Ten post edytował Hator nie, 25 mar 2007 - 23:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Robi się z tego tematu giełda samochodowa, lub w najlepszym razie automobil klub...
|
|
|
![]()
|
|
Witam!
Ale czy nie uważacie że to jednak powinien być samochód reprezentacyjny? No jest kupowany na ładne parę lat, w końcu Leganzą jeździł Lipczyk, Talkowski i trochę Podraza więc ........ pozdro |
|
|
![]()
|
|
zakup sam. reprezentacyjnego to jedno - zachowanie zdrowego rozsadku przy wyborze to drugie
(obawa jest o to pierwsze aby wynikalo z drugiego) Ten post edytował Hator pon, 26 mar 2007 - 22:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Słyszałem, że duński lewicowy premier jeździł rowerem do pracy. Może w kontekście ostatnich wydarzeń trzeba lewicy nowego podejścia do życia
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 00:55 |