![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
WidzĘ, Że ten temat jeszcze nie byŁ poruszany.
Co lubicie oglĄdaĆ? Ja byŁam wczoraj na przedpremierowym pokazie Dogville. I muszĘprzyznaĆ, Że ten film wbiŁ mnie w fotel (jak zresztĄ wszystkie zrobione przez von Triera). Co prawda trzeba sobie na niego zarezerwowaĆ sporo czeasu (peŁna wersja to 3 godziny), ale warto. Von Trier po raz kolejny w swoim kpiarsko-perwesyjnym stylu pokazuje ludzkie uczucia i sŁaboŚci. ZresztĄ sam film jest niezwykŁy - montaŻ 'klatka w klatkĘ', teatralne dekoracje, narrator. WiĘc jeŚli macie ochotĘna trochĘkina zmuszajĄcego do przemyŚleĹ, to pĘdzcie do kina jak tylko bĘdzie okazja :-) Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Ja szczerze mÓwiĄc, ostatnio trochĘzaniedbaŁem kino. To chyba przez ten ogÓlny dostĘp filmÓw na pŁytach i w sieci. Ale swego czasu chodziŁem nawet bardzo czĘsto, i to nie tylko na randki.
![]() A jakie filmy mnie fascynujĄ? Na pewno wszystko co siĘwiĄŻe z nazwiskiem Tarantino. Poza tym dobre filmy akcji, ale tylko takie w ktÓrych jest oryginalna fabuŁa, a nie jakieŚ stereotypowe wydarzenia. Coraz czĘŚciej oglĄdam teŻ filmy, w ktÓrych motywem przewodnim sĄ efekty specjalne (Matrix itp.) LubiĘteŻ kino psychologiczne i trzymajĄce w napiĘciu thrillery. Ale nie ma to jak zajebiste polskie komedie (szczegÓlnie te starsze), przy ktÓrych naprawdĘmoŻna siĘpopŁakaĆ ze Śmiechu. ChociaŻ produkcje hollywodzkie teŻ sĄ niezŁe (Jay & Silent Bob, Bruce WszechmogĄcy, Straszny Film, How High, American Pie, itp.) Dodam jeszcze, Że w kinie majĄ czasem delikatne opÓĹşnienie. Bo np. aktualne nowoŚci typu "FormuŁa (The 51st State)" lub "Barbershop" miaŁem juŻ pÓŁ roku temu na pŁytach, i to super kopie !!! Pozdrowienia dla wszystkich kinomaniakÓw !!! -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
Ha, a ja kino zaniedbaŁam gŁÓwnie z powodu pracy. Ostatnio prawie tam mieszkam (uroki pracy na godziny a nie na etacie). No i w zwiĄzku z tym teŻ posiŁkujĘsiĘgŁÓwnie tym, co da siĘznaleĹşĆ na eDonkeyu. KiedyŚ miaŁam nawet ambicje co do tŁumaczenia napisÓw, ale niestety z braku czasu niewiele z tego wyszŁo (nad ostatnim filmem siedzĘjuŻ 2 miesiĄc i koĹca nie widaĆ).
A co lubiĘ? Poza moim ukochanym von Trierem (ktÓry ma status Guru po wsze czasy) przerÓŻne komedie (z Misiem na czele), kino europejskie i podobnie jak Ty DOBRE kino akcji. Za to totalnie nie trawiĘfilmÓw na bazie komiksÓw czy gier. Za robienie czegoŚ takiego powinni karaĆ ![]() A propo Tarantino - widziaŁeŚ moŻe "4 pokoje"? Quentin reŻyserowaŁ tam jeden z epizodÓw. To byŁ pierwszy film, na ktÓrym w kinie pŁakaŁam ze Śmiechu. I to tak, Że nie mogŁam przestaĆ :-) Pozdrawiam serdecznie Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 78 Dołączył: nie, 05 paź 03 Nr użytkownika: 26 ![]() |
Co do Quentina to sŁyszaŁem Że ostatnio nakrĘciŁ jakĄŚ szmire,ale ogÓlnie za caŁoksztaŁt 4,5. U mnie z kinem ostatnimi czasy bardzo kiepsko, moŻe czas Żeby siĘtroszkĘodchamiĆ..... Czy leci coŚ teraz godnego uwagi?moŻe dobre kino brytyjskie. Nie pogardziŁbym thrillerem czy komediĄ......
|
|
|
![]()
|
|
Ha - oczywiŚcie leci Dogville mojego ukochanego von Triera
![]() Ale to ani thriller ani komedia. Z tego co pokazujĄ w tej chwili mogĘpoleciĆ Rekruta (z rewelacyjnym Alem Pacino). Nie jest to co prawda jakaŚ wyjĄtkowo odkrywcza produkcja, ale film na pewno wart zobaczenia. Z bierzĄcego repertuaru pod hasŁem 'komedie' polecam Bruce'a WszechmogĄcego (mimo tego, Że nie trawiĘJima Carrey'a w produkcjach typu 'Maska'). Komedia, z fajnym pomysŁem, dobrze zagrana. Jak ktoŚ ma wielkĄ ochotĘna zadumĘfilozoficznĄ to i do myŚlenia moze daĆ ![]() ![]() Natomiast w temacie 'humor angielski' (w koĹcu to teŻ czĘŚĆ kina brytyjskiego, no nie?) moim typem nr 1 jest serial, ktÓry kiedyŚ leciaŁ w TVNie, a teraz pokazuje go w czwartki o 20.00 Tele5. Najlepsza rzecz jakĄ, oprÓcz Monty Pythona, ma na swoim koncie John Cleese. Chodzi o Hotel Zacisze. REWELKA :) JeŚli masz Tele5 to obejrzyj koniecznie :) Sama stacja jest do bani (powtÓrki non stop), ale to rodzynek jakich maŁo :) Co prawda to nie kino, ale szkoda odpuŚciĆ. Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 78 Dołączył: nie, 05 paź 03 Nr użytkownika: 26 ![]() |
CzeŚĆ Aniu
Czy thriller i komedia - niekoniecznie.Nie ograniczam sie do oglĄdania tego typu filmÓw ![]() ![]() Co do Al'a Pacino to bardzo chĘtnie obejrzaŁbym Rekuta( chociaŻ BezsennoŚĆ-chyba jeden z jego ostatnich filmÓw niespecjalnie do mnie trafiŁ, ale to moje prywatne zdanie). ![]() Na temat Bruce'a WszechmogĄcego SŁyszaŁem juŻ wiele opinii,Że nieŚmieszny-Że Śmieszny,Że ciekawy-Że nudny.Z tego co widziaŁem po reklamach nic by siĘnie staŁo gdybym go sobie zobaczyŁ,ale w kinach juŻ chyba nie grajĄ-pozostaje mi zatem komp ![]() ![]() Stacje Tele5 kojarzy mi siĘbardziej z telenowelĄ brazylijskĄ Luz Concitas,dlatego omijam jĄ na moim pilocie.....ale skoro znalazŁaŚ tam takiego rodzynka, nie pozostaje mi nic innego jak uruchomiĆ w czwartek o 20.00 Tele(5)wizora ![]() ![]() POZDRAWIAM adzime |
|
|
![]()
|
|
Jako fan i propagator ambitnego kina zadrŻaŁam z oburzenia
![]() A tak na serio, to w ostatnim czasie udaŁo mi siĘŚciĄgnĄĆ parĘfilmÓw, ktÓre spokojnie moŻna nazwaĆ ambitniejszymi, a na pewno sĄ warte obejrzenia. Przede wszystkim 'Porozmawiaj z niĄ'. O ile nie przepadam za samym Almodovarem ten film jest niezwykŁy. Z tym, Że mi podobaŁ siĘgŁÓwnie od strony scenariusza obdartego z 'mistycznej' otoczki (jeŚli siĘzdecydujesz obejrzeĆ, to doskonale zrozumiesz o co mi chodzi - chociaŻby pierwsza scena - jak dla mnie caŁkowicie bez sensu). Dwaj mĘŻczyĹşni, dwie niezwykle podobne, a jednak zupeŁnie rÓŻne historie. No i odwieczne pytanie - do jakiego punktu moŻna siĘposunĄĆ w imiĘmiŁoŚci? Ale nie martw siĘ- to nie jest ckliwy melodramat. Potem 'CzŁowiek bez przeszŁoŚci'. PomijajĄc fakt, Że film jest fiĹski (wiĘc fajnie siĘgo oglĄda - ja przez caŁy czas siĘzastanawiaŁam, czy napisy, ktÓre czytam sĄ faktycznie tŁumaczeniem kwestii aktorskich ![]() A poza tym oczywiŚcie gorĄco polecam caŁego von Triera (z naciskiem na KrÓlestwo, ktÓre jest klasĄ samĄ w sobie, no i moŻe jeszcze na EuropĘ, z pobudek stricte osobistych - wŁaŚnie koĹczĘtŁumaczyĆ do niej napisy ![]() Natomiast kino ambitne+Świetna komedia to 'Noc na ziemi' Jima Jarmuscha. Nie wiem tylko czy ten film jest gdzieŚ do zdobycia. W kaŻdym razie REWELACJA ![]() Dobra, konczĘ, bo akurat na ten temat to mogĘcaŁy referat ciĄgnĄĆ, aŻ wszyscy zasnĄ... ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
A co powiecie na twÓrczoŚĆ Guy'a Richie. Mam tu na myŚli przede wszystkim "PrzekrĘt" i "Porachunki". Filmy nakrĘcone w sposÓb podobny do "Pulp Fiction", a nawet bym zaryzykowaŁ stwierdzenie, Że lepszy. A akcja taka, Że wyrywa z butÓw. SwojĄ drogĄ ciekawe co oni biorĄ Że potrafiĄ coŚ takiego wymyŚliĆ ???
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
Czekaj, czekaj, czekaj... CoŚ mi siĘkojarzy... Nie wiem, ktÓry to byŁ z tych dwÓch filmÓw, ale widziaŁam ten, gdzie Brad Pitt graŁ takiego boksera...
Faktycznie nieĹşle wyjechane ![]() ![]() ![]() I nawet wolĘsobie nie wyobraŻaĆ, co trzeba braĆ Żeby wymyŚlaĆ takie rzeczy ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
Guest_Anonymous_* |
![]()
|
Guests ![]() |
ARNI gubernatorem Kaliforni co wy na to?????
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Aniu => To byŁ "PrzekrĘt" i Brad Pitt graŁ tam rolĘcygaĹskiego boksera.
Spawn => NaprawdĘmnie to nie interesuje, jakĄ karierĘpolitycznĄ robi Terminator. Mimo wszystko ŻyczĘmu Żeby siĘwykazaŁ lepiej niŻ nasz "prezydent". -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
Dla mnie Porachunki - bomba,PrzekrĘt tez b. dobry
![]() |
|
|
![]()
|
|
No dobra - przekonaliŚcie mnie
![]() Adzime --> Przypominam, dziŚ o 20.00 Hotel Zacisze ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
Aniu, ja mam "Porachunki" na pŁycie wiĘc mogĘCi to wysŁaĆ lub przywieĹşĆ w przyszŁym tygodniu (bo prawdopodobnie bĘdĘw Twoim mieŚcie). SzczegÓŁy podam w mailu.
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
DziĘki :) W takim razie polecam siĘpamiĘci
![]() Ania |
|
|
![]()
|
|
Kurcze i przez ten nasz dzisiejszy wypad do Centrum zapomniaŁem o mojej premierze na TELE5...
![]() ![]() ![]() Aniu czy sĄ moŻe powtÓrki "Hotelu...". Bardzo chciaŁbym w koĹcu zobaczyĆ ten serial. ![]() Misiek wpadne do Ciebie z pŁytkĄ, przegrasz mi Porachunki.... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale skucha!
![]() CÓŻ, nie jetem specem od ramÓwki Tele5, ale z tego co piszĄ na swojej stronie to Hotel jest jeszcze w soboty i niedziele o 10.45 (a to w czwartek to powtÓrka z weekendu). Wobec tego masz szanse zrehabilitowaĆ siĘjuŻ wkrÓtce - tylko nie moŻesz spaĆ do poŁudnia ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
A co powiecie o twÓrczoŚci Darrena Aranowskiego?? "Requiem For A Dream" I "PI"?? Moim zdaniem jedne z najlepszych filmÓw ostatnich czasÓw i w dodatku niekomercyjne. Poszukuje jeszcze jego jednego filmu coŚ z supermarketem w tytule, nakreciŁ to jeszcze na studiach. Adzime obejrzaŁbys w koĹcu requiem bo zbierasz sie juŻ ze 2 lata. Moim zdaniem ten film bije wszystko i PI teŻ. No i oczywiŚcie muzyka ktÓra doskonale odzwierciedla klimat filmÓw - Clint Mansell. PodobaŁ mi sie teŻ film nie pamiĘtam reŻyseta ale tytuŁ to Memento. Hmm bardzo fajny scenariusz - wszystko od tyŁu a koncowka wyrwaŁa mnie z kierpcy! OgÓlnie Lubie wŁasnie taki klimat coŚ z pogranicza psychologicznego thrillera. Aha kiedyŚ dostalem od kumpla za...sty film o ktÓrym prawie nikt nie sŁyszaŁ pt: Session 9. Na poczĄtku myslalem Że jakaŚ beznadziejna szmira ale potem to szczena mi opadŁa. Akcaj sie dzieje w niefunkcjonujĄcym juŻ szptalu psychiatrycznym gdzie kolesie usÓwajĄ azbest i... jeden z nich znajduje taŚmy z terapii i zaczyna ich sŁuchaĆ. OgÓlnie film super. Moim zdaniem ostatnio maŁo jest fajnych filmÓw chciaŻ niektÓrzy mÓwiĄ, ze mam jakis dziwny gust. Polecam jeszcze filmy takie jak: Gattaca, K-Pax, Podziemny KrĄg, Adwokat DiabŁa, W sieci zŁa(tego poszukuja-najlepiej na cd), Zielona mila, OpĘtanie, Das Experiment, Dark City, Inni oczywiŚcie jesli lubicie takie klimaty. Poszukuje filmu pt: "Nocny StraŻnik" chyba holenderski albo norweski, jest teŻ remake rodem z USA (juŻ nie ten klimat) pt:"Nocna straŻ" jest to film o studencie co dorabia sobie jako straŻnik w prosektorium - naprawde ostry klimat i trzyma w napiĘciu. JakbyŚcie mieli ktÓryŚ z tych dwoch filmÓw to piszcie bede wdziĘdzny
![]() |
|
|
![]()
|
|
MayQ "Requiem..." chyba nie prĘdko zobacze, bo znowu mi ktoŚ pŁytkĘpodprowadziŁ
![]() Moja propozycja na dziŚ twÓrczoĆŚ Kevina Smitha. "Dogma", "Clerks", "Jay and Silent Bob Strike Back","W pogoni za Amy". Dla mnie jednak najlepszym jego filmem jest sĄ "Szczury z supermarketu" (Mallrats).Wyrywa z kapci ![]() |
|
|
![]()
|
|
MayQ - co do 'W sieci zŁa', to jeŚli chodzi Ci o film z Denzelem Washingtonem i muzykĄ StonsÓw (oryginalny tytuŁ Fallen), to jest on na pewno do ŚciĄgniĘcia z eDonkeya (na stronie sharereactor.com znajdziesz dokŁadnĄ nazwĘSPRAWDZONEGO pliku).
W ramach przyznawania siĘdo brakÓw powiem, Że Requiem teŻ nie oglĄdaŁam. WidziaŁam tylko 'Pi' i muszĘprzyznaĆ, Że ten film podziaŁaŁ na mnie bardzo przygnĘbiajĄco... A o czym jest Requiem? Adzime - Dogma jest rewelacyjna ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:58 |