![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Mam taki problem. Spłaciłem auto w kredycie, dostałem w związku z tym pismo z banku o przeniesieniu 100% własności na moją osobę, chciałem więc skreślić wpis w dowodzie rej i karcie pojazdu jako że współwłaścicielem jest również bank (ja jako główny właściciel).
W tym celu udałem się do "Pentagonu" aby to załatwić. Niestety pani oznajmiła mi że musze zrobić badania techniczne pojazdu, mimo że mam je ważne do 27.12.2013 !! (nowe auto ma 3-letni okres waznosci badan). Najpierw myslalem ze moze to i racja, ale potem szukajac w internecie czy pytajac znajomych, wszyscy mi mowili ze to bzdura, bo badania mam wazne i niema podstaw bym skracal sobie okres waznosci i ponoscil koszty przegladu pol roku wczesniej. Mial ktos podobny przypadek ? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przecież oni musza tylko zdjąć cesję...po co badania techniczne?
może nie ogarnęła co chcesz załatwić? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlatego jutro ide jeszcze raz......nie chodzi o cesje bo to mam juz załatwione w agencji ubezp. ale chodzi o skreslenie w dowodzie i karcie banku jako wspolwasciciela.
|
|
|
![]()
|
|
Heh za drugim podejsciem bez problemu - jednak tamta kobita była niekompetentna
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
odświeżam temat: Jaki jest koszt wykręslenia banku z DR? Przeglądałem na BIP-ie ale chyba jakiś tępy jestem bo nie znalazłem
![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
nic nie kosztuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:27 |