IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ul.Stara -jak tam się mieszka?
marzenagr
post nie, 10 lip 2005 - 07:58
Post #1

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 150

W najbliŻszym czasie przeprowadzam siĘdo DĄbrowy.Rozpatruje opcje zamieszkania na ul.Starej w tych nowych blokach.Boje sie tylko tej budowy naprzeciwko okien -czy tam jest duzy halas?A poza tym gdzie w okolicy mozna zrobic sensowne zakupy (spoŻywcze)?I czy okolica dla dziecka jest spokojna czy lepiej nie wychodzic wieczorem.Prosze pomÓzcie bo musze szybko podjĘĆ decyzje.A moze ktos mÓgŁby zrobic zdjĘcie mojego bloku.(chcĘpokazaĆ rodzinie).Ja niestety nie mam aparatu cyfrowego.
DziĘkuje
Marzena
Go to the top of the page

+Quote Post
Dejmon
post pon, 11 lip 2005 - 14:14
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 125

Te nowe bloki przy ulicy Starej sĄ bardzo nowoczesne, Ładne i zadbane. Co siĘtyczy budowy nowych budynkÓw na przeciwko, to bĘdĄc tam dzisiaj nie stwierdziŁem Żadnego haŁasu. ByŁo tam po prostu kilku, kilkunastu robotnikÓw, ktÓrzy coŚ majsterkowali. Okolica jest raczej spokojna, gdyŻ jest to dzielnica typowo mieszkalna, a obok znajduje siĘWyŻsza SzkoŁa Biznesu, ktÓrej rejon jest monitorowany przez kamery. Z zakupami nie bĘdzie najmniejszego problemu, gdyŻ blisko jest centrum miasta, a tam sklepÓw spoŻywczych jest multum. Ponadto niedaleko (ok. 500-1000 m) znajduje siĘnajwiĘksze miejskie targowisko. W mojej opinii jest to wiĘc bardzo ciekawa lokalizacja. ZrobiŁem kilka fotek tej okolicy, do ktÓrych linki poniŻej:

:arrow: FOTO 1
:arrow: FOTO 2
:arrow: FOTO 3
:arrow: FOTO 4
:arrow: FOTO 5
:arrow: FOTO 6
:arrow: FOTO 7
:arrow: FOTO 8
:arrow: FOTO 9

+Quote Post
:)
post pon, 11 lip 2005 - 16:11
Post #3

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

wow naprawde wielkie brawa dla Dejmona ze tak sie postaral pomoc nowej forumowiczce i mieszkance :)

A ja mam pytanie do Marzeny - skad do nas przybywasz :?:

+Quote Post
marzenagr
post pon, 11 lip 2005 - 16:49
Post #4

UZYTKOWNIK
*

Z caŁego serca dziĘkujĘza trud i pracĘwŁoŻonĄ w zrobienie zdjĘĆ.Rodzina juŻ zobaczyŁa i jest zachwycona. Przeprowadzamy siĘz Poznania z mĘŻem i 2 letniĄ cÓreczkĄ pod koniec wrzeŚnia.
Jeszcze raz dziĘkujĘi mam nadziejĘi siĘpoznamy osobiŚcie :D

+Quote Post
rafi
post pon, 11 lip 2005 - 17:48
Post #5

Rafi

Nr użytkownika: 15

Wszystko git Dejmon, tylko moze wrzucilbys te fotki na jakis serwer, gdzie nie ma limitu transferu? "Starzy" uzytkownicy forum tez chca je sobie zobaczyc :)

+Quote Post
Dami7
post pon, 11 lip 2005 - 18:26
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 102

QUOTE(marzenagr)
Przeprowadzamy siĘz Poznania z mĘŻem i 2 letniĄ cÓreczkĄ pod koniec wrzeŚnia.  

Witam.
CieszĘsiĘ, Że staniecie siĘ, Ty i Twoja rodzina, mieszkańcami naszego miasta. CieszĘsie tym bardziej, Że mieszkam w pobliŻu miejsca, ktÓre - jak zrozumiaŁem - wybierzesz za miejsce zamieszkania.
Okolica jest raczej bezpieczna. OczywiŚcie - istniejĄ drobne uciĄŻliwoŚci, jak wszĘdzie. Na 100% nie ma tu jednak patologii wielkich blokowisk - nie bĘdĘwymieniaŁ jakich, bo wszyscy wiedzĄ o co chodzi. Bloki przy ulicy Starej sa nowe, 2-3 letnie. Klatki zamykane, maŁa liczba lokatorÓw, kaŻdy zna kaŻdego... SpÓŁdzielnia, ktÓra administruje budynkami jest niewielka ale dziaŁa sprawnie i kompetentnie - oczywiŚcie jak wszĘdzie, trzeba jednoznacznie formuŁowaĆ problemy i domagaĆ siĘich rozwiĄzania.
Lokalizacja jest taka, Że wszĘdzie jest blisko. Drobne zakupy pod rĘkĄ, wiĘksze - w marketach, ktÓre znajdujĄ siĘw zasiĘgu kilku minut jazdy samochodem. JeŚli chodzi o oŚwiatĘ- przedszkole, szkoŁa podstawowa, gimnazjum, liceum, nawet szkoŁa wyŻsza - wszystko "w zasiĘgu wzroku".
Niedaleko do oŚrodka zdrowia, PaŁacu Kultury, UrzĘdu Miasta. ZUS i skarbowy teŻ stosunkowo blisko (chociaŻ to CiĘmoŻe juŻ mniej interesuje). ChciaŁem jeszcze napisaĆ, Że blisko do kina - ale niestety - kino w likwidacji. JeŚli chodzi o komunikacjĘ- mogĘtylko powiedzieĆ, Że blisko do przystankÓw autobusowych i tramwajowych. Dojazd samochodem trzeba sobie opracowaĆ, ulica jest jednokierunkowa.
Budowa jest - jak sĄdzĘ- prowadzona zgodnie z zasadĄ minimalizacji uciĄŻliwoŚci dla otoczenia. Docelowo majĄ stanĄĆ 3 nowe bloki. CaŁoŚĆ ma byĆ zagospodarowana maŁĄ architekturĄ i zieleniĄ.
GdybyŚ miaŁa jakieŚ pytania szczegÓŁowe a bĘdĘw stanie udzieliĆ odpowiedzi - zapraszam.
Pozdrawiam.

+Quote Post
Dami7
post pon, 11 lip 2005 - 18:32
Post #7

UZYTKOWNIK

Do Dejmona - polecam www.fotopages.com - dajĄ do dyspozycji 1000MB za free, limit transferu teŻ przyzwoity.

+Quote Post
post pon, 11 lip 2005 - 18:36
Post #8

akurat o tej budowie jest juz w watku (projekt) :arrow: http://power.superhost.pl/dg/viewtopic.php?t=448

QUOTE(Dami7)
ChciaŁem jeszcze napisaĆ, Że blisko do kina - ale niestety - kino w likwidacji.  

nie strasz przyszlych mieszkancow :wink:
mam nadzieje ze wczesniej czy pozniej sprawa rozwiaze sie jakos pozytywnie, albo moze powstanie jakies male multikino przy Geancie ale to tez nie ten watek biggrin.gif

+Quote Post
Dejmon
post pon, 11 lip 2005 - 22:04
Post #9

UZYTKOWNIK

PrzerzuciŁem te fotki na Lycos. Mam nadziejĘ, Że majĄ tu wiĘksze limity transferu. JeŚli jednak ma ktoŚ miejsce na jakimŚ dobrym serwerku, to niech da znaĆ :idea:

TeŻ siĘcieszĘ, Że nasze miasto zyska takich sympatycznych mieszkańcÓw. ŻyczĘwszystkiego dobrego.

+Quote Post
TeodorMotor
post wto, 12 lip 2005 - 08:05
Post #10

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 42

Do tych wszyskich mikrolokalnych atrakcji dorzucĘjeszcze spacerniak dla pieskÓw (wiadomo, o co chodzi) i okoliczne knajpki. JednĄ - moim zdaniem - moŻna spokojnie poleciĆ: GondolĘ.
Warto siĘobrÓciĆ za garaŻem (chyba, Że wraz z mieszkaniem zakupiony byŁ zostaŁ), gdyŻ ciasnawo na parkingach osiedlowych bywa.
Aha, po Środku osiedla jest plac zabaw, boisko (takie do siatkÓwki - sprzĘt moŻna poŻyczyĆ w SpÓŁdzielni) i gÓrka "saneczkowa". Dla maŁego czŁowieczka bĘdzie fajna zabawa zimĄ...

+Quote Post
post wto, 12 lip 2005 - 11:43
Post #11

QUOTE(marzenagr)
A poza tym gdzie w okolicy mozna zrobic sensowne zakupy (spoŻywcze)?

mozna jeszcze dodac ze z wiekszymi zakupami tez nie ma problemu:
Real, Kaufland, Makro ,Castorama - 5 min jazdy samochodem
Auchan, Leroy-Merlin - ponizej 10 min
M1 (Real, Praktiker, Media Markt itd.) ,Plejada (m.in Carrefour) - 10 min

no i oczywiscie w miescie sa Lidle, Biedronki itp itd tongue.gif

na pewno juz sie sporo dowiedzialas o miescie tazke w internecie, skoro trafilas na to foum. Mozesz wirtualnie pozwiedzac miasto np na http://www.dabrowa-gornicza.info/ Pewnie tez wiesz ze z atrakcji jest aquapark http://www.nemo-wodnyswiat.pl no i az 4 duze zbiorniki wodne co jest niespotykane w miastach

+Quote Post
rafi
post wto, 12 lip 2005 - 12:26
Post #12

Rafi

No i prosze. Wyszlo na to, ze nasze miasto nie jest takie zle, skoro ludzie chca sie tu przeprowadzac. A z postow (i zdjec wink.gif) powyzej mozna spokojnie wydac informator o DG. :)
Pozdrawiam przyszlych mieszkancow

+Quote Post
post wto, 12 lip 2005 - 12:32
Post #13

Ciekawe jaki jest powod przeprowadzki akurat do nas - ja bym stawial na prace, byc moze w ktorejs z nowych fabryk czy centrum logistycznym (wtedy na jakims kierowniczym stanowisku) bo "zwyklych" znajda na miejscu tongue.gif

+Quote Post
marzenagr
post wto, 12 lip 2005 - 13:42
Post #14

UZYTKOWNIK
*

Witam wszystkich przyszŁych wspÓŁmieszkańcÓw. Jeszcze raz wszystkim dziĘkujĘza tak dokŁadne i szczegÓŁowe opisanie okolicy. Powiem szczerze, Że do tej pory byŁam pewna obaw co do tej przeprowadzki ale teraz, kiedy napisaŁo do mnie tulu fajnych ludzi mam nadziejĘ, Że jakoŚ odnajdziemy siĘz rodzinkĄ w Waszym mieŚcie. RzeczywiŚcie powodem przeprowadzki jest praca mĘŻa, ja bĘdĘmusiaŁa poszukaĆ pracy w okolicznych szkoŁach.
Mam jeszcze maŁe pytanie odnoŚnie stacji PKP. Czy sŁychaĆ w pobliŻu przejeŻdŻajĄce pociĄgi? Na mapie stacja jest bardzo blisko

Pozdrawiam
Marzena

+Quote Post
post wto, 12 lip 2005 - 14:00
Post #15

nie jest az tak blisko zeby to przeszkadzalo. Pewnie bedzie tylko cicho slychac w nocy przy otwartym oknie bo watpie zeby w dzien - wtedy zleje sie z zyciem miasta. A wyglad stacji PKP to przynosi wstyd calemu miastu :oops:
Dejmon moze wie lepiej jak tam byl

+Quote Post
TeodorMotor
post wto, 12 lip 2005 - 14:09
Post #16

UZYTKOWNIK

Swego czasu okna mojej sypialni wychodziŁy "na kolej".
SŁychaĆ, ale nie przeszkadza.

+Quote Post
Dejmon
post wto, 12 lip 2005 - 15:26
Post #17

UZYTKOWNIK

JeŚli chodzi o haŁas z kolei, to niech siĘwypowiedzĄ Ci co mieszkajĄ w tej okolicy. Ja mieszkam w innej dzielnicy, ale bedĄc tam wczoraj nie sŁyszaŁem Żadnych dĹşwiĘkÓw od strony torÓw i dworca. Te bloki przy ulicy Starej o ktÓrych mowa sĄ otoczone innymi budynkami i licznymi drzewami, a one raczej powinny stanowiĆ skuteczny ekran dĹşwiĘkochŁonny. A co do wyglĄdu samego dworca GŁÓWNEGO w 130 tysiĘcznym(!) mieŚcie, to tak prezentuje siĘta "perŁa architektury":

:arrow: FOTO 1
:arrow: FOTO 2
:arrow: FOTO 3
:arrow: FOTO 4

Fotki zrobiŁem wczoraj (11.07.2005), ale nie zamieŚciŁem ich, bo nie sĄdziŁem, Że wĄtek zahaczy o temat dworca. A Że staŁo siĘinaczej to i sĄ laugh.gif :wink:

+Quote Post
rafi
post wto, 12 lip 2005 - 18:13
Post #18

Rafi

laugh.gif Stary, ale trafiles z tymi fotkami.
hehe Akurat mi zdjecie zrobiles jak ide na peron
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

+Quote Post
Dejmon
post wto, 12 lip 2005 - 19:46
Post #19

UZYTKOWNIK

Hehe, jedyne co mi siĘciŚnie na klawiature to ale ten Świat maŁy laugh.gif laugh.gif

To jakbym chciaŁ to zdjĘcie opchnĄĆ poczcie na widokÓwkĘz DG, rozumiem Że nie widzisz przeciwwskazań :wink: :wink:

+Quote Post
marzenagr
post wto, 12 lip 2005 - 22:15
Post #20

UZYTKOWNIK
*

Witam wszystkich! Mam jeszcze maŁe pytanie a wlasciwie trzy:
1.Czy przejsc na druga strone od domu kultury do parku mozna tylko przejsciem podziemnym czy sĄ gdzies jakies pasy (chodzi o to ze z noszenie wozka po schodach jest troche meczace)
2. Czy ten park na przeciwko domu kultury jest ladny i nadaje siĘna spacery z dzieckem
3.Na ktorej ulicy jest najwiecej sklepow (chodzi mi o cos podobnego do ul.Modrzejowskiej w Sosnowcu)
Jak mi sie jeszcze cos przypomni to zapytam :D
Pozdrawiam
Marzena

+Quote Post
TeodorMotor
post śro, 13 lip 2005 - 08:07
Post #21

UZYTKOWNIK

QUOTE(marzenagr)
Witam wszystkich! Mam jeszcze maŁe pytanie a wlasciwie trzy:
1.Czy przejsc na druga strone od domu kultury do parku mozna tylko przejsciem podziemnym czy sĄ gdzies jakies pasy (chodzi o to ze z noszenie wozka po schodach jest troche meczace)
2. Czy ten park na przeciwko domu kultury jest ladny i nadaje siĘna spacery z dzieckem
3.Na ktorej ulicy jest najwiecej sklepow (chodzi mi o cos podobnego do ul.Modrzejowskiej w Sosnowcu)
Jak mi sie jeszcze cos przypomni to zapytam biggrin.gif  
Pozdrawiam
Marzena

ad.1. MoŻna przejŚĆ po pasach. U wylotu ulicy Augustynika, skrzyŻowanie z KrÓlowej Jadwigi jest przejŚcie dla pieszych. W godzinach szczytu trzeba bardzo uwaŻaĆ.
ad.2. Ładny ma byĆ - przynajmniej tak twierdzi nasza wŁadza. Na spacery "z wÓzkiem" teoretycznie siĘnadaje. Aktualnie w parku trawjĄ prace remontowe - alejki, ŚcieŻki...
ad.3. TakĄ rolĘpeŁni w DG ulica 3go Maja. Ale nie ma tu (powinienem napisaĆ "tam", bo przy 3go Maja juŻ nie pracujĘ) takiej iloŚci sklepÓw, jak w S-cu na Modrzejowskiej.
Pozdro.

+Quote Post
rafi
post śro, 13 lip 2005 - 14:27
Post #22

Rafi

Do punktu 3 dodalbym jeszcze ulice Sobieskiego. Razem z 3 Maja tworza glowny ciag handlowy w Dabrowie Gorniczej wink.gif

+Quote Post
Kwasny
post pią, 15 lip 2005 - 23:40
Post #23

Echhhhhh

Nr użytkownika: 2

Ostatnio mialem pisac tego posta,ale mi niestety mojego "NAJLEPRZEJSZEGO NETA" braklo
@Dejmon:
Oby wiecej takich ludzi na forum, naprawde jestem pod wrazeniem, jezeli chcesz umieszcze foty na naszym serwerze. Naprawde podziwiam.

@marzenagr: Witamy w naszym miescie, naprawde sa roznice miedzy twoim miastem i naszym, ale mysle ,ze jakos tu sie zaklimatyzujesz. i sie odnajdziesz.

PS: Jestem jako zalozyciel tego forum pod ogromnym wrazeniem, jacy ludzie tu zagladaja. Naprawde Oby tak dalej. :)

+Quote Post
Dejmon
post sob, 16 lip 2005 - 21:17
Post #24

UZYTKOWNIK

Niech te fotki leŻĄ na lycosie, oni majĄ tam wystarczajĄcy transfer. A zrobienie ich to nie byŁ dla mnie Żaden problem, mam teraz duŻo wolnego czasu, a poza tym sam byŁem ciekaw jak wyglĄdajĄ te domy przy ulicy Starej. WystarczyŁo wsiĄŚĆ na rower i wziĄĆ ze sobĄ aparat. CieszĘsiĘ, Że komuŚ siĘone przydaŁy.

+Quote Post
marzenagr
post pią, 22 lip 2005 - 17:05
Post #25

UZYTKOWNIK
*

Witam wszystkich:-)
JuŻ wszystko pozaŁatwiane.Rzeczy spakowane, teraz tylko transport i ....od wrzesnia mieszkam w DĄbrowie :-)
Mam jeszcze male pytanie typowe dla kazdej kobiety.Czy sa autobusy dojezdzajace do Plejady lub do M1, albo do innego centrum handlowego typu Trzy Stawy w Katowicach. I jeszce jedno jak dlugo jedzie sie do Katowic z Dabrowy(autobusem lub pociagiem?)
Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Marzena

+Quote Post
pozdrawiam
post pią, 22 lip 2005 - 18:48
Post #26

jasiek

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 3

Witam widze Że wszyscy na wakacjach to ja bede musiaŁ teraz odpisaĆ :):):)

AutobusÓw u nas multum i generalnie prawie wszĘdzie da siĘdojechaĆ i to chyba jedyny plus komunikacji w GOPie. Troche trudno siĘw tym tylko poŁapac ale myŚle ze sobie z tym poradzisz. No w centrum DG, jakies 5 minut na nogach od ul. Starej, przebiega szybko liczĄc okoŁo 50 lini autobusowych i tramawajowych.

Co do duŻych marketÓw:

- Real w DG - dosyc maŁy ale na podstwowe zakupy nie jest zŁy ( dojazd busy 634,84,28 - 5 minut)

- M1 w Czeladzi - najwiĘkszy market w okolicy i i Łatwo tam dojechaĆ (tramwaj 22 lub bus 27,814 - 20 min)

- Auchan Sosnowiec + Leroy - nie za duŻe ale ciekawe ( autobus specjalny za darmo lub bus 116 zachacza rÓwnieŻ o Makro i Castorame - 15 min)

- Plejada Sosnowiec - duŻa iloŚĆ maŁych sklepÓw, duŻo ciuchÓw (dojazd wszystkimi autobusami ktÓre jadĄ do Katowic przez centrum Sosnowca - 15 min lub tram 24 - 40min) - jest chyba tez darmowy bus ale nie jestem pewien

- Geant Sosnowiec - maŁy sklep i wielka nuda ( dojazd tramwajem 21 - 40 min)

- Carrefour + Castorama + Ikea w Katowicach ( bus wszelkie osiemsetki do Katowic, ale nawet ja nie wiem czy wszystkie sie zatrzymuja - 15-30 min)

- Trzy Stawy w Katowicach - takie M1 tylko troche Ładniejsze (polecam dojeŻdzac samochodem)

- Fashion House w Jaworznie - tylko ciuchy i buty, fajna architektura, markowe sklepy z tanimi cenami - ( polecam samochÓd)

Co do Katowic to sĄ busy z centrum DG Średnio co 10minut w szczycie. W zaleŻnoŚci od lini czas dojazdu to jakieŚ 25 min do godziny. PociĄgi jeĹşdzĄ co godzine wiec nikt ich nie uŻywa. Co do tramwajÓw to tylko polecam na wycieczki do BĘdzina ewentualnie czeladzi - w inne miejsc dojedziesz szybciej autobusem.

+Quote Post
marzenagr
post pią, 22 lip 2005 - 20:51
Post #27

UZYTKOWNIK
*

OGROMNE DZIĘKI!Ja juŻ jestem zachwycona takĄ moŻliwoŚciĄ chodzenia na zakupy, mÓj mĄŻ troszkĘmniej-ciekawe dlaczego?:-)
Pozdrawiam
Marzena

+Quote Post
Dami7
post pią, 22 lip 2005 - 21:00
Post #28

UZYTKOWNIK

QUOTE(pozdrawiam)
Witam widze Że wszyscy na wakacjach to ja bede musiaŁ teraz odpisaĆ :):):)

Nie to, Że sie migam..Po prostu nie korzystam z komunikacji miejskiej... :) :) :)
Ale chĘtnie poradzĘnp. gdzie zatankowaĆ, Żeby byŁo taniej i dobrze!

A swojĄ drogĄ - od lat myŚlĘo wycieczce tramwajem po ZagŁĘbiu i ŚlĄsku. Ciekawe, gdzie by siĘdaŁo najdalej dojechaĆ spod Huty Katowice (pardon, Mittal Steel, czy jak sie to ostatnio nazywa...)?

+Quote Post
marzenagr
post pią, 22 lip 2005 - 21:05
Post #29

UZYTKOWNIK
*

To ja bardzo proszĘo te informacje gdzie zatankowaĆ :D

+Quote Post
Dami7
post pią, 22 lip 2005 - 21:19
Post #30

UZYTKOWNIK

QUOTE(marzenagr)
To ja bardzo proszĘo te informacje gdzie zatankowaĆ biggrin.gif

Ja tankujĘod pÓŁ roku na Neste A24 przy Plejadzie w Sosnowcu. Ostatnio otworzyli takĄ samĄ stacjĘprzy M1 w Czeladzi. Ceny sĄ ciut niŻsze niŻ na stacjach z obsŁugĄ, jakoŚĆ paliwa (dla mnie, jeŻdŻĘna ON) - bez zarzutu. Bardzo fajne jest pŁacenie kartĄ pŁatniczĄ, moŻna teŻ wrzucaĆ banknoty, ale tego nie prÓbowaŁem. Nie polecam Slovnaftu - tankowaŁem trzy razy, dwa razy miaŁem przeboje z autkiem (byŁo to zimĄ, moŻna siĘdomyŚlaĆ dlaczego)...
OgÓlnie biorĄc - mamy tu zarÓwno stacje prywatne jak i tzw. firmowe (BP, JET (Conoco), Orlen, Shell czy inne).

+Quote Post
post pią, 22 lip 2005 - 23:21
Post #31

QUOTE(Dami7)
od lat myŚlĘo wycieczce tramwajem po ZagŁĘbiu i ŚlĄsku. Ciekawe, gdzie by siĘdaŁo najdalej dojechaĆ spod Huty Katowice ?

jakto gdzie - wszedzie gdzie jezdza np. do Gliwic - ale bylaby niezla podroz z tyloma przesiadkami i w takim tempie. Ale wieczorna pora to nie polecam wycieczek tramwajowych po niektorych slaskich miastach i ich dzielnicach np taki Bytom Bobrek i maaasa innych laugh.gif

+Quote Post
pozdrawiam
post sob, 23 lip 2005 - 05:08
Post #32

jasiek

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 3

Co do Bytomia nie obraŻajĄc mieszkancÓw to inny Świat. Tam moŻna wycieczki sprowadzaĆ. Wszyscy mÓwiĄ w jakimŚ dziwnym jĘzyku a jak czŁowiek mÓwi po polsku to ono nie kumaja. Kiedys pracowaŁem w Bytomiu - pracowaŁem na wysokoŚciach i ocieplaŁem bloki. Przychodzimy rano a tu rusztowania na 4 piĘtrowym bloku nie ma i oczywiŚcie nikt nie widziaŁ Żeby go ktoŚ skŁadaŁ. Na podrÓŻe do bytomia polecam samochÓd.

PS co do marketÓw to jest jeszce wiecej okoŁo 20 w okloicach bytomia chorzowa i gliwic ale to juz dŁuŻsze samochodowe wycieczki o ktÓrych nie chiaŁem pisaĆ

+Quote Post
rafi
post nie, 31 lip 2005 - 20:25
Post #33

Rafi

Wracajac zas do paliw, a konkretnie do kultowego w Polsce LPG, to najlepsze w naszym miescie jest podobno wlasnie na Slovnafcie (choc drozsze niz gdzie indziej), zas najgorsze na JET (uzywaja cystern BP dla picu, a rozdzielaja gaz gdzies w okolicy). Takie wnioski uzyskalem od kolesi zajmujacych sie przegladem instalacji gazowych.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:47
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza