![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 01 wrz 11 Nr użytkownika: 4,760 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witajcie moi mili!
Jako, że zacząłem meblować swoje nowe mieszkanie, zaczął przeczesywać pobliskie sklepy oraz internet. O ile w DG sklepy już chyba wszystkie przepatrzyłem, tak w sieci przeglądam i przeglądam i przeglądam... Trafiłem na sklep internetowy gdzie sprzedają meble z ikei -> http://www.taniutko.pl Czy ktoś z Was kupował kiedyś meble z ikei (np w IKEI ale też w tego typu sklepach)? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy tylko mnie sie zdaje ze to cos powyzej ma to samo drozej od Ikei?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Czy ktoś z Was kupował kiedyś meble z ikei (np w IKEI ale też w tego typu sklepach)? Tego sklepu nie znam ale o produktach Ikei mam wyrobione zdanie - mam kilka ich rzeczy w domu i na tej podstawie uważam, że mają bardzo fajne rozwiązania ale meble są tandetne. Może i dość trwałe ale wyjątkowo szybko przestają wyglądać jak w katalogu (a to coś odejdzie a to tak się dobrudzi, że się nie da domyć itp.). IMHO warto tam kupować te ich przemyślane pierdółki czy różne "organizery" ale meble niekoniecznie. Warto też wspomnieć, że swego czasu sporo się pisało jak to Ikea "uwala" polskich (i nie tylko) producentów mebli (np. tutaj), ja m.in. dlatego tam już nie kupuję choć bywam podpatrując rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Polski rynek meblarski przez Ikeę nie upadnie nie ma co się martwić bo jest i w kategorii kasy i tonażu na podium, pojedyncze spory i głupie umowy zawsze zdarzać się będą.
Ale nie o tym temat. Jeśli chodzi o meble Ikea. To zależy czego szukasz. Jeśli masz niedużo kasy a chcesz meble atrakcyjne i sprytne. Jedziesz do Ikea. Ale wpisujesz sobie w tył głowy, że za 2-3 lata to już musisz myśleć nad nowymi meblami ![]() Owszem było by przesadą mówienie, że wszystkie meble mają kiepskie, bo jest też sporo dobrego materiału tam. Bo te ich droższe, które są robione z litego drewna zakładam, że wytrzymają długo. W przeciwieństwie to cienkiego fornirowanego osb. Nie da się ukryć, że Ikea przoduje w rozwiązaniach i pomysłach na zagospodarowanie wnętrza. Osobiście sklep Ikea polecam ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Warto też wspomnieć, że swego czasu sporo się pisało jak to Ikea "uwala" polskich (i nie tylko) producentów mebli (np. tutaj), ja m.in. dlatego tam już nie kupuję choć bywam podpatrując rozwiązania. Ja tez nie kupuję w Ikei właśnie ze względu na ich monopolistyczne praktyki. Może i drobne przedmioty codziennego użytku mają całkiem niezłe ale kiedy pomyślę, ilu ludzi przez nich straciło pracę, ile drobnych firm i sklepów upadło to wściekam się , że takie z nas baranki...tak naiwnie reagujące na zmasowana reklamę. Dlaczego nie umiemy popierać rodzimego handlu, przemysłu i usług??? Czy to tak trudno sobie skojarzyć fakty, że jak wykupią nas zachodnie sieci to będziemy już wszyscy jak parobcy u panów pracować... np. na kasach, wózkach widłowych, jako magazynierzy.. itd. Resztki klasy średniej zginą...sami się załatwimy... Dlatego , że taki w nas tkwi kosmopolityzm- ale w tym najgorszym słowa znaczeniu:( -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
I zapewne dlatego (choć to jak wszystko się waha) Polska jest w okolicach 4miejsca na świecie jeśli chodzi o obrót w eksporcie mebli i 2 jeśli chodzi o tonaż..
![]() ale wszystko dla każdego. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT I zapewne dlatego (choć to jak wszystko się waha) Polska jest w okolicach 4miejsca na świecie jeśli chodzi o obrót w eksporcie mebli i 2 jeśli chodzi o tonaż.. Ty operujesz statystykami ...a ja opisuję co widze u nas , co się dzieje z małymi firmami produkcyjnymi i usługowymi. Na każdym polu są wypierane przez zachodnie wielkie firmy sieciowe Czy uważasz , że to jest dobrze prognozuje dla nas, czyli przeciętnego przedsiębiorczego Polaka? dla naszej gospodarki? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 20 wrz 11 Nr użytkownika: 4,788 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja mam regał na książki z Ikei, cenowo dla mnie są ok za taką jakość. no i wygląda przyzwoicie, prosto - takie rzeczy po prostu lubię. mam go jakoś drugi rok i jest ok.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:28 |