IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jak dostać mieszkanie z urzędu?
Marcin89
post czw, 19 sie 2010 - 15:13
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,041

Orientuje się ktoś z Was czy możliwe jest otrzymanie mieszkania z urzędu? Kawaler, pracujący. Moje zarobki w najbliższym czasie nie wystarczą mi na kupno mieszkania na kredyt. Zawsze chciałem mieszkać w rejonach śląskich (wiem, że Dąbrowa to Zagłębie, ogólnie piszę o rejonach śląskich:) ). Podobają mi się bardzo np. familoki. Mogę nawet mieszkać w okolicach gdzie jest mało ciekawe towarzystwo, na początek zależy mi na przeprowadzce. Jest to w ogóle możliwe jeśli obecnie mam gdzie mieszkać? W jakich miastach najlepiej się starać o mieszkanie?
Wiem, że inni bardziej potrzebują dachu nad głową. Ale widziałem ostatnio w Czeladzi fajne mieszkanko, które od ponad pół roku stoi puste. A skoro nikt nim się nie interesuje to ja chętnie bym sie do takiego lokalu wprowadził.

Ten post edytował Marcin89 czw, 19 sie 2010 - 15:26
Go to the top of the page

+Quote Post
Kamil_
post czw, 19 sie 2010 - 15:29
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

nie ma szans...

+Quote Post
kamillll
post czw, 19 sie 2010 - 16:30
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(Marcin89 @ czw, 19 sie 2010 - 15:13) *
Ale widziałem ostatnio w Czeladzi fajne mieszkanko, które od ponad pół roku stoi puste. A skoro nikt nim się nie interesuje to ja chętnie bym sie do takiego lokalu wprowadził.

to się wprowadź...zacznij mieszkać. Jeżeli to mieszkanie komunalne to nikt Cie z niego nie wyrzuci bo zgodnie z prawem musza Ci zapewnić lokal zastępczy. Takie mamy prawo, znam osobiście 2 takie przypadki że ludzie mieszkają bezprawnie - zgodnie z prawem wink.gif

+Quote Post
Duch
post nie, 03 paź 2010 - 21:24
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 351

a czy po ślubie szansa dostania takiego mieszkania jest większa ??

+Quote Post
Master
post nie, 03 paź 2010 - 22:53
Post #5

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

wieksza ale wciąz minimalna ;/

zacąc trzeba od zgłoszenia sie w MZBM i czekac , ale moze to trwac naprawde baaaardzo długo.

Miasto od chyba 8 lat nie zbudowało zadnego mieszkania komunalnego. A więc wszystko jest obłozone.

Do rozdania pozostaja tylko mieszkannia których najemcy umrą, a nie są wykupione.

Są tez lokale zadluzone gdzie osoby są eksmitowane do lokali socjalnych.

Ale ilosc odzyskiwanych mieszkan w taki sposob jest znikoma a kolejka ogromna.

+Quote Post
vacu
post pon, 04 paź 2010 - 20:36
Post #6

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Master @ nie, 03 paź 2010 - 22:53) *
wieksza ale wciąz minimalna ;/

zacąc trzeba od zgłoszenia sie w MZBM i czekac , ale moze to trwac naprawde baaaardzo długo.

Miasto od chyba 8 lat nie zbudowało zadnego mieszkania komunalnego. A więc wszystko jest obłozone.

Do rozdania pozostaja tylko mieszkannia których najemcy umrą, a nie są wykupione.

Są tez lokale zadluzone gdzie osoby są eksmitowane do lokali socjalnych.

Ale ilosc odzyskiwanych mieszkan w taki sposob jest znikoma a kolejka ogromna.

Dodam jeszcze, że co prawda nie wiem jak w DG to wygląda ale znam kilka przypadków z miast sąsiednich, gdzie młode małżeństwo z dzieckiem lub dwoma stara się o lokal i owszem, dostają oferty ale lokali w dramatycznym wręcz stanie, do kapitalnego remontu, często z "wychodkiem" na podwórku. Pytanie kto wywali furę kasy (którą jeszcze trzeba mieć) na lokal komunalny?
Jeśli chodzi o mieszkanie o jakimtakim standardzie to w DG chyba szanse są niewielkie z racji tego, że niewiele ich przybywa (o ile w ogóle...).

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:47
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza