IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Wybory Prezydenckie RP
Master
post sob, 05 lut 2005 - 14:59
Post #1

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Kogo widzicie na nastĘpce Kwacha ?? WybÓr trudny, a raczej Żaden , Mimo rÓznych minusÓw Kwasniewskiego , to nie widze polityka , ktÓry mÓgŁby go zastĄpiĆ i w miare godnie reprezentowac nasz kraj.
Obecnie zgŁosili sie Religa i Borowski.

Pewnie kandydowaĆ bedĄ jeszcze Cimoszewicz, Lepper, Giertych, Rokita , Kaczyński.

BOŻE CHROĄ POLSKE!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
rafi
post sob, 05 lut 2005 - 15:54
Post #2

Rafi

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 15

Na dzien dzien dzisiejszy moim zdecydowanym faworytem jest Borowski. W zadnym razie nie mozna go nazwac oszolomem, w przeciwienstwie do wielu innych chetnych. Religa zas jest, wedlug mnie, zdecydowanie za stary. Jak wygladaja rzady emerytow to ja widze na przykladzie naszego miasta.

+Quote Post
Kwasny
post pon, 07 lut 2005 - 10:47
Post #3

Echhhhhh

Nr użytkownika: 2

Ja glosowalbym na D.Tuska, chlop spokojny, zrownowazony.

+Quote Post
Misiek
post czw, 10 lut 2005 - 18:12
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 19

Z tych wszystkich pchajĄcych siĘdo koryta, chyba najlepszy jest Borowski lub Religa.

Szkoda Że Jola nie kandyduje, bo to jest babeczka z klasĄ, reprezentatywna i obeznana w temacie, a chyba o to chodzi w peŁnieniu tej funkcji ... 8)

--------------------
Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać
Odwrócony do góry nogami raj
Ten kraj, ten kraj, ten kraj ...

+Quote Post
Master
post czw, 10 lut 2005 - 22:32
Post #5

FdZD

Z tymi wyborami naprawde mozĘbyc niewesoŁo.

SĄdze ze w 1 turze 6 kandydatÓw otrzyma po ok 15% tzn . Borowski, Cimoszewicz, Tusk, Kaczyński ,Lepper i Giertych. I rÓŻnice bedĄ naprawde niewielkie. Nie ma,na dzień dzisiejszy faworyta , ani nawet pary ktÓra mogŁaby wyprzedaĆ reszte.

mozliwe jest ze w 2 turze bedziemy dokonywaĆ wyboru pomiĘdzy Lepperem , a Giertychem i tu sie nie ma z czego Śmiac.

Religa mimo autorytetu nie zdobedzie wielu gŁosÓw.

+Quote Post
Bathurst
post pią, 11 lut 2005 - 12:26
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

MyŚlĘŻe lewica wystawi jednego kandydata - Borowskiego, Z prawicy liczyĆ siĘbĘdzie - Kaczyński. Pozostaje otwarta kwestia co do "radykalnych" Żeby nie powiedzieĆ dobitniej kandydatÓw - Leppera i Giertycha - stawiam jednak Że nie przejdĄ do drugiej tury, choĆ Giertych wiĘcej zbierze gŁosÓw od Leppera

+Quote Post
rafi
post pią, 11 lut 2005 - 12:55
Post #7

Rafi

Hmm. Ja mam pewne obawy co do tego, czy SLD poprze Borowskiego. Zbyt urazil ich ambicje olewajac SLD swego czasu. Ciekaw jestem natomiast na co zdecyduje sie Tomasz Lis. Na razie sie nie wychyla, a spekulacji wokol jego kandydatury jest pelno.

+Quote Post
mary cha
post pią, 11 lut 2005 - 14:16
Post #8

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

o Tomaszu Lisie slyszalem ciekawa wypowiedz:

piotr najsztub; a tomasz lis jest ok?
zbigniew religa;to jest fantastycznychlopak,bardzo inteligentny,byc moze bylby to dobry kandydad na prezydentaza cztery,za osiem,za dwanascie lat.
piotr najsztub;za mlody?
zbigniew religa;wydaje mi sie,ze on ma za malo wlasnego,zyciowego doswiadczenia,za malo wlasnych przemyslen.poza tym on cale swoje to dorosle zycie zawodowe spedzil jako obserwator polityki i moze nawet bardzo wiele wiedziec, ale...przy calym moim uznaniu dla tego clopaka uwazam,ze lepiej byloby dla niego,a moze i dla Polski,zeby jeszcze troche poczekal.

"przekroj" nr.4,23 stycznia 2005

zgadzam sie w tym momencie z p.Religa,ale o nim nie mam wogole zdania.nie ma programu,malo sie udziela na forum medialnym.sensownym kandydatem jest marek borowski. i tyle.reszta pseudo kandydatow mnie nie interesuje.klauny i blazny(z giertychem i kaczynskim na czele)

+Quote Post
GrzesiekGP
post wto, 15 lut 2005 - 14:18
Post #9

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 121

JeŚli ktoŚ chce poznac poglĄdy, sposÓb patrzenia na Świat i przemyslenia Tomasza Lisa na temat tego co sie dzieje w Polsce to polecam jego ksiĄŻke "co z ta polskĄ".Pozycja ciekawa.Warto przeczytac choĆby dla tego aby sie odnieŚc do sŁÓw Zbigniewa Religii przytoczonych przez Maryche aka Mr MrC :) ja po przeczytaniu tej ksiĄŻki stwierdzam, Że napewno nie brakuje mu zyciowych przemysleń.Nie ze wszystkimi jego pomysŁami sie zgadzam ale napewno warto sie z nimi zapoznaĆ.

PzdrG

+Quote Post
Master
post wto, 22 lut 2005 - 21:48
Post #10

FdZD

DziŚ DĄbrowe GÓrniczĄ odwiedziŁ PrzewodniczĄcy Samoobrony Andrzej Lepper w ramach kampani wyborczej. ByŁem 15 minut . przedstawiaŁ program wyborczy i namawiaŁ do uczestnictwa w wyborach prezydenckich i parlamentarnych. Oczywiscie nie obyŁo sie bez uwag do Balcerowicza laugh.gif ByŁem krÓtko , ale zaprezentowaŁ sie nawet nieŻle, co wcale nie znaczy ze bede na niego gŁosowaŁ laugh.gif . Choc nigdy nic nie wiadomo. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

+Quote Post
rafi
post pią, 04 mar 2005 - 11:27
Post #11

Rafi

Ja w sumie zastanawiam sie, czy dla Polski najlepszym prezydentem nie bylby teraz Marek Belka. Jako premier bardzo dobrze wywiazuje sie z obowiazkow i, co chyba najwazniejsze, potrafi skutecznie przeciwstawic sie wszystkim nawiedzonym. Nie ma znaczenia czy z lewicy czy z prawicy. Jako prezydent moglby pozytywnie wplywac na stopniowe cywilizowanie polityki w naszym kraju. Problem tylko tym, ze poki co, to on zarzeka sie, ze nie wystartuje w wyborach. No, ale mamy jeszcze kilka miesiecy...

+Quote Post
TeodorMotor
post pią, 18 mar 2005 - 09:27
Post #12

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 42

Mam to w nosie. Nie chadzam na wybory ogÓlnopolskie od pewnego czasu. I mogĘna ten temat podyskutowaĆ. Ale niechĘtnie. Jestem natomiast Żywo zainteresowany wyborem nowego/innego prezydenta naszego miasta. Ale to juŻ inny wĄtek...

+Quote Post
WeGeR
post pią, 18 mar 2005 - 23:48
Post #13

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 107

Lepper, Giertych i reszta oszoŁomÓw - nie daj BoŻe, jednego juz mieliŚmy tyle, Że tamtego powaŻaŁ caŁy Świat, a tych maŁo kto poza PolskĄ kojarzy. Prezydent w naszym kraju i tak ma gÓwnianĄ wŁadzĘ, za duŻo zrobic nie moŻe wiĘc niech chociaŻ wyglĄda jakoŚ i umie siĘzachowaĆ reprezentujĄc nasz kraj, stawiam na kogoŚ z dwÓjki Lis, Borowski.

--------------------

+Quote Post
Bartek
post sob, 19 mar 2005 - 00:41
Post #14

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Jak to kto ? Talkowski i tylko on! buhahaha oczywiscie zartowalem tongue.gif

Hmm ja widze Belke lub Tuska no ewentualnie Lisa lub Relige biggrin.gif zreszta i tak sie nic nie zmieni to czy ja zostane prezydentem czy taki Tusk to jedno i to samo tongue.gif

+Quote Post
Bathurst
post nie, 20 mar 2005 - 10:35
Post #15

UZYTKOWNIK

Podobno Ojciec Rydzyk kandyduje - CzĘstochowa blisko, u nas zatrzymywaŁy by sie obowiĄzkowe pielgrzymki, a ja sprzedawaŁbym im obrazki, medaliki itd. PosprzataŁem juŻ piwnicĘi otwieram warsztacik laugh.gif

A tak serio to dla mnie prezydentem mÓgŁby zostaĆ hmm no wŁasnie chyba tylko Kaczyńskitylko on liczy siĘpo prawej stronie, w kaŻdym razie nikt z lewackiego obozu ( nic nie pomoze Borowskiemu, dla mnie on nie istnieje), Giertych odpada, choĆ wydaje mi siĘŻe jest najmniej ze wszystkich w bagnie umoczony, ale jest strzelony niestety (MŁodzieŻ Wszechpolska juz mnie namierza) laugh.gif

+Quote Post
rafi
post śro, 29 cze 2005 - 11:16
Post #16

Rafi

No i Cimoszewcz wymiekl i zapowiedzial swoj udzial w imprezie roku.
Troche czasu jeszcze nam zostalo, moze jakis nowy rekord liczby kandydatow padnie...?

+Quote Post
Master
post śro, 29 cze 2005 - 15:16
Post #17

FdZD

A wiĘc kto juz kandyduje ??

Marek Borowski

Lech Kaczyński

Donald Tusk

WŁodzimierz Cimoszewicz

Andrzej Lepper

Henryka Bochniarz

Leszek Bubel biggrin.gif

Zbigniew Religa

Stan Tyminski

i inni :) jak pamietajcie to wpisujcie.

i chyba jakis Liwiasz Iliasz biggrin.gif :shock: 8)

+Quote Post
Dejmon
post śro, 29 cze 2005 - 20:25
Post #18

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 125

UzupeŁniam listĘ:

1. Zbigniew Religa
2. Lech Kaczyński
3. Andrzej Lepper
4. Marek Borowski
5. Donald Tusk
6. Maciej Giertych
7. JarosŁaw Kalinowski
8. Henryka Bochniarz
9. Stan Tymiński
10. Zbigniew Roliński
11. Leszek Bubel
12. Liwiusz Ilasz
13. WŁodzimierz Cimoszewicz
14. Jan Pyszko

A na stronce Życia Warszawy znajduje siĘsonda przedwyborcza.

+Quote Post
rafi
post śro, 24 sie 2005 - 19:09
Post #19

Rafi

Strona niezaleznego kandydata na prezydenta:
http://www.romanwlos.go.pl/

Jego program wyborczy mnie ujal doglebnie. Chyba na niego zaglosuje
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

+Quote Post
Kwasny
post śro, 24 sie 2005 - 19:48
Post #20

Echhhhhh

Powiem jedno R O T F L laugh.gif

+Quote Post
rafi
post czw, 06 paź 2005 - 12:04
Post #21

Rafi

Na Onecie ciekawa wypowiedz (z forum) na temat dokonan prezydenta Kaczynskiego w stolicy. Ile w tym prawdy? Nie mam pojecia. Ale na pewno duzo jest.

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14757883...57,0,forum.html

+Quote Post
Master
post czw, 06 paź 2005 - 13:28
Post #22

FdZD

CaŁosc

===CaŁa PRAWDA O KACZYĄSKIM=== Prezydentowi stolicy nic siĘnie udaje.

Ale Polska kocha go nadal. WciĄgu ostatnich dwÓch miesiĘcy warszawiacy dowiedzieli siĘ:

>> Obiecanego triumfalnie przez Kaczyńskiego mostu PÓŁnocnego nie bĘdzie.Przetarg zostaŁ uniewaŻniony, bo administracja prezydenta Kaczyńskiego zŁamaŁa zasady bezstronnoŚci i anonimowoŚci. To oznacza, Że w ciĄgu najbliŻszych trzech lat Żaden nowy most w Warszawie nie powstanie.

>> Przetarg na zabudowĘplacu PiŁsudskiego, tam gdzie stoi GrÓb Nieznanego ŻoŁnierza, zostaŁ uniewaŻniony. UrzĄd Kaczyńskiego postawiŁ inwestorom
nierealne warunki. W efekcie miasto straciŁo 300 tys. zŁ, bo tyle kosztowaŁa obsŁuga wynajĘtej zagranicznej kancelarii prawnej. No i minĄ kolejne dwa, trzy lata, zanim nowy przetarg zostanie rozstrzygniĘty.

>> Pewnie przepadnie dotacja z Unii Europejskiej na warszawskie metro, bo miejscy urzĘdnicy narobili bŁĘdÓw w dokumentach. BŁĘdy byŁy teŻ w dokumentach dotyczĄcych dotacji na modernizacjĘlinii tramwajowej w Al.Jerozolimskich. KoŁo nosa moŻe przejŚĆ ok. 350 mln zŁ. BŁĘdy powstaŁy, choĆmiasto wynajĘŁo firmĘPriceWaterhouseCoopers, ktÓrej doradcy za jednĄ godzinĘbiorĄ 671 zŁ.

>> W rankingu polskich miast pozyskujĄcych fundusze z UE stolica znalazŁa siĘ
na 8. miejscu. Pierwsza Bydgoszcz w przeliczeniu na gŁowĘmieszkańca zyskaŁa 1158,6 zŁ, Warszawa wspierana przez kosztowne firmy doradcze 97,36 zŁ.

>> StratĘ29 mln zŁ w 2004 r. na budowĘmetra zarzucili prezydentowi radni z Platformy Obywatelskiej. UrzĄd nie wykorzystaŁ pieniĘdzy z kontraktu wojewÓdzkiego i nie wyegzekwowaŁ naleŻnych kar za opÓĹşnienia w budowie stacji metra przy placu Wilsona. ZresztĄ stacja nadal ma niedorÓbki.
Otworzono jĄ w najgorszym, PRL-owskim stylu,uruchomiono przymykajĄc oko na ekipy remontowe poprawiajĄce fuszerki.

>> W stolicy panuje baŁagan remontowy. UlicĘCzerniakowskĄ wygŁadzono za 30 mln zŁ. CzĘŚĆ pieniĘdzy natychmiast zmarnowano, bo zaraz potem wkroczyli tam remontowcy od wodociĄgÓw ryjĄc w ŚwieŻo wypolerowanej nawierzchni. W waŻnym dla ruchu wiadukcie przy ul. Marynarskiej stwierdzono bŁĘdy projektowe. ZnÓw straty pieniĘŻne, opÓĹşnione inwestycje.

>> Administracja prezydenta Kaczyńskiego czegokolwiek siĘdotknie, to spieprzy. Nie jest w stanie rozwiĄzaĆ problemu letnich ogrÓdkÓw w restauracjach w centrum miasta czy na pustych nadwiŚlańskich bulwarach. W ruinĘpopada nie tylko warszawska StarÓwka, ale i Mariensztat. Z planÓw odnowienia dzielnicy MDM nici. Zapowiedziano likwidacjĘbazaru na Stadionie DziesiĘciolecia, ale urzĘdnicy nie sprawdzili, Że firma dzierŻawiĄca obiekt ma umowĘdo 2007 r. Brak kompetencji i umiejĘtnoŚci urzĘdnicy Kaczyńskiego nadrabiajĄ hucpĄ i gromkimi oŚwiadczeniami obiecujĄcymi lepszĄ przyszŁoŚĆ.W ciĄgu ostatnich dwÓch miesiĘcy warszawiacy dowiedzieli siĘteŻ, Że prezydent Kaczyński dziaŁa niezgodnie z gŁoszonym w czasie wyborÓw programem:

>> MiaŁy maleĆ koszty administracji. W roku 2004 wzrosŁy one o 46 mln zŁ. LwiĄ ich czĘŚĆ stanowiŁy nagrody prezydenta dla swoich dyrektorÓw. Średnio po 40 tys. zŁ. Za rzĄdÓw Kaczyńskiego kaŻdy warszawiak wydawaŁ w 2004 r. na administracjĘsamorzĄdowĄ 203 zŁ. W Krakowie, Poznaniu takie wydatki nie przekraczajĄ 160 zŁ. Czy mieszkańcy stolicy czujĄ rÓŻnicĘwn poziomie usŁug administracji?

>> Prezydent Kaczyński stale podkreŚla swoje obrzydzenie do wszystkiego co komunistyczne. Kiedy jednak chce wywŁaszczyĆ kilka tysiĘcy mieszkańcÓw
stolicy z zasiedziaŁych przez nich gruntÓw, zwykle na peryferiach miasta, to siĘga po obowiĄzujĄcy nadal krytykowany przez PiS dekret Bieruta. Ten, ktÓry
nacjonalizowaŁ grunty w caŁej Warszawie, ktÓry jest przez prawicĘpodwaŻany.
Kiedy stalinowski dekret moŻe byĆ uŻyteczny dla interesÓw urzĘdnikÓw Kaczyńskiego i jego klientÓw, to jawi siĘsŁusznym, obowiĄzujĄcym w III RP
prawem. Ciekawe, czy w IV RP, tej juŻ Kaczyńskiej, dekret ten pozostanie?

>> W mieŚcie Lecha Kaczyńskiego miaŁy ostatecznie zostaĆ zablokowane korupcjogenne budowy centrÓw handlowych, zwanych mollami. Bo finansowane
przez zagraniczny kapitaŁ molle zŻerajĄ tkankĘpolskiego Średniego i drobnego kupiectwa. W kampanii wyborczej Lech Kaczyński grzmiaŁ, Że nie dopuŚci do powstania kolejnego hipermarketu. Teraz jego urzĘdnicy zgodzili siĘna budowĘnowych centrÓw handlowych na MŁocinach i w Wilanowie.
Rozbudowywane sĄ istniejĄce: Reduta, Promenada, IKEA na TargÓwku, ursynowski Factory Outlet. W 2004 r. Powierzchnia wielkich obiektÓw handlowych wzrosŁa
o 22,5 proc. GŁosujĄcy za Kaczorem polscy kupcy mogĄ tylko puknĄĆ siĘw gŁÓwkĘi pomacaĆ pustĄ kieszeń. No, ale kaŻdy samorzĄdowiec wie, Że z wielkopowierzchniowych obiektÓw handlowych moŻna mieĆ wiĘcej.

W ciĄgu ostatnich dwÓch miesiĘcy warszawiacy mogli dowiedzieĆ siĘ, Że w tym
czasie prezydent Kaczyński zŁamaŁ gŁoszone przez siebie zasady programowe i
moralne:

>> MiaŁo nie byĆ w mieŚcie korupcji i kolesiostwa. Ewa Holewińska, przewodniczĄca dzielnicowej komisji mieszkaniowej, radna z PiS, wykupiŁa atrakcyjne mieszkanie komunalne, mimo iŻ ma willĘw podwarszawskiej RadoŚci.Mieszkanie w reprezentacyjnych Al. Ujazdowskich. Lokal zbyŁ jej partyjny kolega JarosŁaw Zieliński, ktÓry dŁugo ŁĄczyŁ posadĘradnego w SuwaŁkach z posadĄ burmistrza dzielnicy ŚrÓdmieŚcie w Warszawie. Jak siĘprzemieszczaŁ szybko z SuwaŁk do Warszawy, to juŻ tajemnica walczĄcego o uczciwoŚĆ PiS.

>> Szefem Miejskiego PrzedsiĘbiorstwa TaksÓwkowego prezydent Kaczyński uczyniŁ Andrzeja Gelberga, byŁego naczelnego redaktora Tygodnika SolidarnoŚĆ.Prezesa wydawnictwa. Zwolnionego przez solidarnoŚciowcÓw po doprowadzeniu tygodnika na skraj bankructwa, oskarŻanego przez niektÓrych wspÓŁpracownikÓw
o podwÓjnĄ ksiĘgowoŚĆ. Teraz Gelberg zdoŁowaŁ MPT.DoprowadziŁ do strajku taksÓwkarzy przeciwko jego rzĄdom.

>> Centralnym punktem swojej kampanii wyborczej Kaczyński uczyniŁ walkĘz korupcyjnym ukŁadem warszawskim. Kiedy przyszŁo do gŁosowania absolutorium prezydenta w Radzie Warszawy, zagroŻonemu Kaczyńskiemu mogŁo zabraknĄĆ paru gŁosÓw, bo pokŁÓciŁ siĘz koalicjantami z LPR. I nagle staŁ siĘcud!Prezydenta Kaczyńskiego poparŁa radna PO, wyrzucona niedawno z partii za interesownoŚĆ MaŁgorzata Ławniczak-Hertel. Symbol tego korupcyjnego ukŁadu warszawskiego. NajwiĘkszy wrÓg Kaczyńskiego w prezydenckiej kampanii

wyborczej. Od tamtej pory Kaczyński przestaŁ juŻ walczyĆ z ukŁadem warszawskim. Poparli go teŻ radni z SLD. CzesŁaw Ochenduszko olaŁ gŁosy lewicy i opuŚciŁ przed gŁosowaniem klub SLD. Kolejna gwiazda SLD radna Dominika Makarewicz nie zaprzeczaŁa, Że wiceprezydent Andrzej Urbański przed gŁosowaniem przypadkowo zaŁatwiŁ pracĘjej bratu. Tak to absolutorium Lech Kaczyński uzyskaŁ dziĘki gÓwnojadom z SLD i pozyskanym macherom z PO. Tym, ktÓrych naj-bardziej atakowaŁ, plugawiŁ, poniŻaŁ w czasie kampanii wyborczej. Ale okazali siĘdla niego swoimi Łajdakami.

Prezydentowi Kaczyńskiemu tylko jedno siĘw poŁowie prezydenckiej kadencji udaŁo. WybudowaŁ Muzeum Powstania Warszawskiego. Z kŁopotami, zatrudniajĄc tam ludzi na czarno. UdaŁo mu siĘteŻ uskrzydliĆ stoŁecznych dziennikarzy,ktÓrzy piszĄ o nim z entuzjazmem. Czy kochajĄ go takĄ samĄ miŁoŚciĄ jak
radna SLD Makarewicz? W efekcie znakomitej kampanii medialnej (brawa dla wiceprezydenta Urbańskiego) w sondaŻach Lech Kaczyński wychodzi na plus.Pewnie notowania jego wzrosnĄ, kiedy na pustym placu PiŁsudskiego postawi krzyŻ ku pamiĘci Jana PawŁa II. To niewiele bĘdzie kosztowaĆ, a pokaŻe, Że Lech Kaczyński Wielkim Polakiem jest. W wywiadzie dla Gazety Wyborczej Lech Kaczyński zadeklarowaŁ, Że po namaszczeniu go na Prezydenta RP przez wdziĘczny narÓd zajmie siĘpo pierwsze wystawianiem rachunkÓw krzywd. Od NiemcÓw, ktÓrzy zrujnowali WarszawĘ, od komuchÓw, od rÓŻowych liberaŁÓw.

To nic, Że z powodu hasŁa walki z korupcjĄ w stolicy za wŁadania Lecha Kaczyńskiego nie ma Żadnej wiĘkszej inwestycji. To nic, Że korupcyjne centrum handlowe ZŁote Tarasy przekonaŁo prezydenta Kaczyńskiego, Że jeŚli zdejmie z nich znamiĘkorupcji, to wszystko bĘdzie w porzĄdku. Ot,powstanie kolejne centrum handlowe w centrum miasta, czego w antykorupcyjnych europejskich stolicach nie ma. Ale byĆ moŻe ktoŚ musi zapŁaciĆ za kosztowne prezydenckie spoty reklamowe, za JustynĘSteczkowskĄ deklarujĄcĄ, Że urodzi dziecko dla PiS, dla sfory estradowcÓw grajĄcych dziŚ dla państwa Kaczyńskich. Takie to rodzi w kaŻdym razie podejrzenia. Państwo Kaczyńscy nauczyli siĘjak nikt od konkurencyjnej elity politycznej, Że nie waŻne jest, jak siĘrzĄdzi. WaŻne, jak ciĘpokaŻĄ w mediach, jak zabeŁtasz w mÓzgach elektoratu. Aby pokochaŁ. Na dobre i na zŁe

+Quote Post
Dejmon
post pon, 10 paź 2005 - 07:51
Post #23

UZYTKOWNIK

LiberaŁ Tusk odebraŁ posŁom "trzynastki", "solidarny" Kaczyński odebraŁ kasĘhospicjom. Jak dla mnie wybÓr w drugiej turze bĘdzie prosty biggrin.gif

+Quote Post
:)
post pon, 10 paź 2005 - 22:49
Post #24

IX :)

Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

i wyniki w naszym miescie :arrow: http://www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL...YN/W/246501.htm

+Quote Post
post wto, 11 paź 2005 - 20:11
Post #25

nie mialem dzisiaj czasu na tv i przypadkiem widzialem tylko urywek jakichs wiadomosci i widzialem Kaczynskiego a za jego plecami koksownia. Czy dzisiaj odwiedzil DG :?:

+Quote Post
Dejmon
post wto, 11 paź 2005 - 20:32
Post #26

UZYTKOWNIK

:)+-->
QUOTE(:))
nie mialem dzisiaj czasu na tv i przypadkiem widzialem tylko urywek jakichs wiadomosci i widzialem Kaczynskiego a za jego plecami koksownia. Czy dzisiaj odwiedzil DG :?:[/quote]

Tak.

+Quote Post
olo
post śro, 12 paź 2005 - 19:17
Post #27

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

[quote=Dejmon]:)+-->
nie mialem dzisiaj czasu na tv i przypadkiem widzialem tylko urywek jakichs wiadomosci i widzialem Kaczynskiego a za jego plecami koksownia. Czy dzisiaj odwiedzil DG :?:[/quote]

Tak.[/quote]

Szkoda, Że nie miaŁ na tyle odwagi, Żeby pojechaĆ obok, do Mittala i zapowiedzieĆ kontrolĘprywatyzacji Huty.

+Quote Post
Dejmon
post śro, 12 paź 2005 - 22:52
Post #28

UZYTKOWNIK

[quote=olo][quote=Dejmon]:)+-->

Tak.[/quote]

Szkoda, Że nie miaŁ na tyle odwagi, Żeby pojechaĆ obok, do Mittala i zapowiedzieĆ kontrolĘprywatyzacji Huty.[/quote]

Jeszcze tego brakuje, Żeby państwo wtrĄcaŁo siĘw sprawy spÓŁki kontrolowanej przez prywatnego przedsiĘbiorcĘ. Komunizm juŻ byŁ i maŁo komu wyszedŁ na dobre.

+Quote Post
olo
post czw, 13 paź 2005 - 02:33
Post #29

UZYTKOWNIK

QUOTE(Dejmon)
Jeszcze tego brakuje, Żeby państwo wtrĄcaŁo siĘw sprawy spÓŁki kontrolowanej przez prywatnego przedsiĘbiorcĘ. Komunizm juŻ byŁ i maŁo komu wyszedŁ na dobre.

Czytaj no ty chŁopie ze zrozumieniem. JeŻeli sĄ jakiekolwiek wĄtpliwoŚci, a sĄ, co do tego czy prywatyzacja zostaŁa przeprowadzona prawidŁowo, to trzeba je rozwiaĆ. A moŻe jeŚli prywatny przedsiĘbiorca ukradŁ państwu spÓŁkĘ, to to państwo teŻ nie ma prawa siĘw to wtrĄcaĆ. Korwina trzeba rozumieĆ, a nie Ślepo powtarzaĆ, bez zrozumienia.

+Quote Post
Kwasny
post czw, 13 paź 2005 - 10:54
Post #30

Echhhhhh

Dla rozluznienia atmosvery biggrin.gif

Zjazd glow panstw po wygraniu wyborow przez Kaczynskiego

+Quote Post
Dejmon
post czw, 13 paź 2005 - 11:22
Post #31

UZYTKOWNIK

QUOTE(olo)
QUOTE(Dejmon)

Czytaj no ty chŁopie ze zrozumieniem. JeŻeli sĄ jakiekolwiek wĄtpliwoŚci, a sĄ, co do tego czy prywatyzacja zostaŁa przeprowadzona prawidŁowo, to trzeba je rozwiaĆ. A moŻe jeŚli prywatny przedsiĘbiorca ukradŁ państwu spÓŁkĘ, to to państwo teŻ nie ma prawa siĘw to wtrĄcaĆ. Korwina trzeba rozumieĆ, a nie Ślepo powtarzaĆ, bez zrozumienia.

O takich rzeczach jeŚli juŻ, to rozstrzygajĄ sĄdy a nie politycy. Kaczyński (i jemu podobni) wypraŁ Ci gŁowĘpiĘknymi i pustymi hasŁami o sprawiedliwoŚci i teraz myŚlisz, Że bĘdzie on jak szeryf na dzikim zachodzie odwiedzaŁ prywatne spÓŁki, ktÓre kiedyŚ naleŻaŁy do skarbu państwa i we wszystkich przeprowadzaŁ kontrole laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Na pierwszy rzut oka widaĆ chŁopcze, Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu. JeŚli państwo sprzedaŁo swojĄ spÓkĘ, to dobrze wiedziaŁo za ile, na jakich zasadach i warunkach to czyni. JeŚli ktoŚ uwaŻa, Że sprzedaŻ nastĄpiŁa poniŻej rzeczywistej wartoŚci spÓŁki, to moŻe przy pomocy sĄdu pociĄgnĄĆ do odpowiedzialnoŚci tych ktÓrzy sĄ odpowiedzialni za tĄ prywatyzacjĘze strony państwa, a nie prywatnego przedsiĘbiorcĘ, ktÓry zapŁaciŁ za firmĘ, spŁaciŁ jej dŁugi i w dodatku dokapitalizowaŁ. Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci!

Niestety 50 lat chorego systemu sprawiŁo, Że takie juŻ jest myŚlenie wielu ludzi, ktÓrzy chcĄ, aby państwo i politycy wszĘdzie wkŁadali swoje trzy grosze, bo myŚlĄ, Że dzieki temu komuŚ bĘdzie lepiej. MyŚlĄ Że prezydent i rzĄd w Warszawie wie lepiej niŻ prywatny zarzĄd firmy co zrobiĆ, aby prosperowaŁa ona efektywnie i byŁa rentowna. Gdyby faktycznie tak byŁo, to PRL istniaŁby do dziŚ, byŁby gospodarczĄ potĘgĄ i papier toaletowy nie byŁby w nim dobrem luksusowym :wink:

+Quote Post
olo
post czw, 13 paź 2005 - 15:46
Post #32

UZYTKOWNIK

QUOTE(Dejmon)
QUOTE(olo)
QUOTE(Dejmon)

O takich rzeczach jeŚli juŻ, to rozstrzygajĄ sĄdy a nie politycy. Kaczyński (i jemu podobni) wypraŁ Ci gŁowĘpiĘknymi i pustymi hasŁami o sprawiedliwoŚci i teraz myŚlisz, Że bĘdzie on jak szeryf na dzikim zachodzie odwiedzaŁ prywatne spÓŁki, ktÓre kiedyŚ naleŻaŁy do skarbu państwa i we wszystkich przeprowadzaŁ kontrole laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Na pierwszy rzut oka widaĆ chŁopcze, Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu. JeŚli państwo sprzedaŁo swojĄ spÓkĘ, to dobrze wiedziaŁo za ile, na jakich zasadach i warunkach to czyni. JeŚli ktoŚ uwaŻa, Że sprzedaŻ nastĄpiŁa poniŻej rzeczywistej wartoŚci spÓŁki, to moŻe przy pomocy sĄdu pociĄgnĄĆ do odpowiedzialnoŚci tych ktÓrzy sĄ odpowiedzialni za tĄ prywatyzacjĘze strony państwa, a nie prywatnego przedsiĘbiorcĘ, ktÓry zapŁaciŁ za firmĘ, spŁaciŁ jej dŁugi i w dodatku dokapitalizowaŁ. Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci!

Niestety 50 lat chorego systemu sprawiŁo, Że takie juŻ jest myŚlenie wielu ludzi, ktÓrzy chcĄ, aby państwo i politycy wszĘdzie wkŁadali swoje trzy grosze, bo myŚlĄ, Że dzieki temu komuŚ bĘdzie lepiej. MyŚlĄ Że prezydent i rzĄd w Warszawie wie lepiej niŻ prywatny zarzĄd firmy co zrobiĆ, aby prosperowaŁa ona efektywnie i byŁa rentowna. Gdyby faktycznie tak byŁo, to PRL istniaŁby do dziŚ, byŁby gospodarczĄ potĘgĄ i papier toaletowy nie byŁby w nim dobrem luksusowym :wink:

Na pierwszy rzut to oka to widaĆ, Że podpierajĄc siĘchoĆby maleńkĄ, wycieczkĄ osobistĄ "CHŁOPCZE" , lepiej czujesz siĘw dyskusji. To typowe dla ludzi pysznych, wyniosŁych. No cÓŻ, skoro siĘsŁucha wykŁadÓw samego Balcerowicza... Ale nie o tym. Wpis o wizycie Kaczyńskiego pod Mittalem, bo nie w Hucie przecie, byŁ prÓbĄ ironii. ByĆ moŻe maŁo czytelnĄ prÓbĄ. Moje pojmowanie Kaczyńskiego jest toŻsame z twoim. Puste gadanie, czcze socjalistyczne obietnice i nic wiĘcej.
ChĘtnie bym z tobĄ pogadaŁ, ale jeŻeli piszĄc o Mittalu piszesz i w dodatku dokapitalizowaŁ. to juŻ mi siĘnie chce. Pisz swoje ekonomiczne dykteryjki, ksztaŁĆ siĘ, a jak siĘjuŻ wyksztaŁcisz i trochĘpoŻyjesz to nie bĘdziesz pisaŁ takich bredni jak napisaŁeŚ. NapisaŁeŚ JeŚli państwo sprzedaŁo jakby to państwo byŁo jakimŚ bezosobowym tworem, nieponoszĄcym odpowiedzialnoŚci za swoje poczynania. To nie PAĄSTWO sprzedaŁo PHS to RZĄD w imieniu PAĄSTWA dokonaŁ transakcji. I jeŻeli kolejny rzĄd uzna, Że transakcja zostaŁa przeprowadzona niezgodnie z prawem ma prawo zŁoŻyĆ doniesienie do prokuratury. Bo polityk - Kaczyński, Tusk, Lepper etc, etc to rÓwnieŻ obywatel i nikt mu tych praw nie odebraŁ.
Co do ostatniego akapitu. JeŚli chodzi o mnie, to ja akurat czekaŁem 50 lat, Żeby państwo przestaŁo wkŁadaĆ swoje paluchy w tryby gospodarki. CzekaŁem rÓwnieŻ na to, Żeby do wŁadzy dobrali siĘludzie nie przesyceni ideologiĄ, dobrze przygotowani teoretycznie, ale nie przepojeni ideologiĄ. Dlatego nie chciaŁbym ŻebyŚ kiedyŚ rzĄdziŁ tym krajem. Ideolog, z ktÓrej by nie przyszedŁ strony jest najgorszym zŁem.
Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci! KiedyŚ ideolodzy pisali państwowej
I dobra rada. Przeczytaj to sobie kilka razy i przemyŚl." Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu". Czy z kimŚ, o kim siĘma takie mniemanie, warto dalej rozmawiaĆ, myŚlĘŻe nie. Ale gdybyŚ mÓgŁ jedynie jednym sŁowem odpowiedzieĆ. Czy na Ścianach, poŚcieli , krawacie masz portrety Balcerowicza?
ŁĄczĘpozdrowienia olo

+Quote Post
post czw, 13 paź 2005 - 16:37
Post #33

QUOTE([img)
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
Lech Kaczyński zaczĄŁ walkĘo gŁosy mieszkańcÓw ŚlĄska i ZagŁĘbia

Środa, 12 paĹşdziernika 2005r.

Lech Kaczyński, kandydat na prezydenta RP, udowodniŁ, Że doskonale potrafi analizowaĆ geografiĘpoparcia i wczoraj pojawiŁ siĘw naszym regionie, gdzie w pierwszej turze wyborÓw prezydenckich przegraŁ z Donaldem Tuskiem bardzo wyraĹşnie – o blisko 9 punktÓw procentowych. WziĄŁ udziaŁ w otwarciu piĄtej baterii Koksowni Przyjaźń w DĄbrowie GÓrniczej, spotkaŁ siĘw Katowicach z dziaŁaczami „SolidarnoŚci”, a przede wszystkim z dwoma biskupami – metropolitĄ katowickim Damianem Zimoniem oraz ordynariuszem sosnowieckim – Adamem Śmigielskim.

Sztab Kaczyńskiego od niedzieli doskonale zdaje sobie sprawĘ, Że jeŚli nie odrobi straty do Tuska na ŚlĄsku, nie ma szans na ostateczne zwyciĘstwo. Wczorajsza wizyta byŁa trochĘimprowizowana, ale chyba poŻyteczna. Rajd po regionie Lech Kaczyński rozpoczĄŁ od Koksowni Przyjaźń, gdzie zostaŁ przez zaŁogĘprzyjĘty wrĘcz owacyjnie. Jego doradcy przygotowali go do wystĄpienia bardzo dobrze, bo Kaczyński pochwaliŁ pomysŁ utworzenia wielkiego koncernu wĘglowo-koksowniczego opartego na JastrzĘbskiej SpÓŁce WĘglowej i stwierdziŁ, Że takie przedsiĘwziĘcia zdecydujĄ w najbliŻszym czasie o spadku bezrobocia. Za tĄ inicjatywĘpochwaliŁ pomysŁodawcÓw – prezesa JSW – Leszka Jarno oraz szefa Koksowni Przyjaźń – Lucjana Norasa.

– Budowa kolejnej baterii, to znakomity pomysŁ na to, jak zagospodarowaĆ ogromne zyski, jakie w ostatnim czasie przynosi przemysŁ koksowniczy – powiedziaŁ kandydat na prezydenta. – DziĘki temu ludzie bĘdĄ mieli pracĘ. To sĄ inicjatywy, ktÓre sŁuŻĄ lansowanej przez mnie idei budowy Polski solidarnej.

Jeszcze na terenie Koksowni Kaczyński spotkaŁ siĘz ordynariuszem sosnowieckim, a potem pojechaŁ do metropolity katowickiego arcybiskupa Damiana Zimonia. – Z ksiĘŻmi biskupami na pewno jednak nie rozmawiaŁem o bieŻĄcej politycy, ale o ogÓlnej sytuacji w kraju – zastrzegŁ Kaczyński, jakby przecinajĄc podejrzenia, Że zabiegaŁ u hierarchÓw o poparcie.

W siedzibie ŚlĄsko-DĄbrowskiej „SolidarnoŚci” Kaczyński czuŁ siĘ, jak u siebie w domu, bo to juŻ trzecia jego wizyta w ostatnim czasie.

– Nie ukrywamy, Że popieramy Lecha Kaczyńskiego, bo on sam, jak i caŁy PiS, w ostatnich latach uczyniŁ dla pracobiorcÓw bardzo wiele – powiedziaŁ Piotr Duda, lider tutejszej „S”. Kaczyński odwdziĘczyŁ siĘDudzie, stwierdzajĄc, Że „SolidarnoŚĆ jest Środowiskiem, na poparciu ktÓrego zaleŻy mu szczegÓlnie”.

Kandydat na prezydenta raz jeszcze podkreŚliŁ wczoraj, Że on, jak i caŁy PiS, opowiadajĄ siĘprzeciwko prywatyzacji gÓrnictwa, ale nie traktujĄ tego jako dogmatu i od tej reguŁy mogĄ nastĄpiĆ jakieŚ wyjĄtki. Lech Kaczyński stwierdziŁ rÓwnieŻ, Że nie jest zwolennikiem dalszej likwidacji przemysŁu ciĘŻkiego na ŚlĄsku, bo branŻa ta, po trudnym okresie, zaczyna wychodziĆ na prostĄ i przynosiĆ zyski.

– Od mojego rywala na urzĄd prezydenta ciĄgle sŁyszĘ, Że zasadĄ w gospodarce powinna byĆ wolnoŚĆ – mÓwiŁ Kaczyński. – Ja uwaŻam jednak inaczej – zasadĄ powinna byĆ wolnoŚĆ, ale pojedynczych ludzi. Pracownik poniŻany i podporzĄdkowany pracodawcy, a przede wszystkim biedny, nigdy nie bĘdzie wolny.

Witold PustuŁka - Dziennik Zachodni

+Quote Post
Dejmon
post czw, 13 paź 2005 - 18:24
Post #34

UZYTKOWNIK

QUOTE(olo)
QUOTE(Dejmon)
QUOTE(olo)
QUOTE(Dejmon)

Na pierwszy rzut to oka to widaĆ, Że podpierajĄc siĘchoĆby maleńkĄ, wycieczkĄ osobistĄ "CHŁOPCZE" , lepiej czujesz siĘw dyskusji. To typowe dla ludzi pysznych, wyniosŁych. No cÓŻ, skoro siĘsŁucha wykŁadÓw samego Balcerowicza... Ale nie o tym. Wpis o wizycie Kaczyńskiego pod Mittalem, bo nie w Hucie przecie, byŁ prÓbĄ ironii. ByĆ moŻe maŁo czytelnĄ prÓbĄ. Moje pojmowanie Kaczyńskiego jest toŻsame z twoim. Puste gadanie, czcze socjalistyczne obietnice i nic wiĘcej.
ChĘtnie bym z tobĄ pogadaŁ, ale jeŻeli piszĄc o Mittalu piszesz i w dodatku dokapitalizowaŁ. to juŻ mi siĘnie chce. Pisz swoje ekonomiczne dykteryjki, ksztaŁĆ siĘ, a jak siĘjuŻ wyksztaŁcisz i trochĘpoŻyjesz to nie bĘdziesz pisaŁ takich bredni jak napisaŁeŚ. NapisaŁeŚ JeŚli państwo sprzedaŁo jakby to państwo byŁo jakimŚ bezosobowym tworem, nieponoszĄcym odpowiedzialnoŚci za swoje poczynania. To nie PAĄSTWO sprzedaŁo PHS to RZĄD w imieniu PAĄSTWA dokonaŁ transakcji. I jeŻeli kolejny rzĄd uzna, Że transakcja zostaŁa przeprowadzona niezgodnie z prawem ma prawo zŁoŻyĆ doniesienie do prokuratury. Bo polityk - Kaczyński, Tusk, Lepper etc, etc to rÓwnieŻ obywatel i nikt mu tych praw nie odebraŁ.
Co do ostatniego akapitu. JeŚli chodzi o mnie, to ja akurat czekaŁem 50 lat, Żeby państwo przestaŁo wkŁadaĆ swoje paluchy w tryby gospodarki. CzekaŁem rÓwnieŻ na to, Żeby do wŁadzy dobrali siĘludzie nie przesyceni ideologiĄ, dobrze przygotowani teoretycznie, ale nie przepojeni ideologiĄ. Dlatego nie chciaŁbym ŻebyŚ kiedyŚ rzĄdziŁ tym krajem. Ideolog, z ktÓrej by nie przyszedŁ strony jest najgorszym zŁem.
Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci! KiedyŚ ideolodzy pisali państwowej
I dobra rada. Przeczytaj to sobie kilka razy i przemyŚl." Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu". Czy z kimŚ, o kim siĘma takie mniemanie, warto dalej rozmawiaĆ, myŚlĘŻe nie. Ale gdybyŚ mÓgŁ jedynie jednym sŁowem odpowiedzieĆ. Czy na Ścianach, poŚcieli , krawacie masz portrety Balcerowicza?
ŁĄczĘpozdrowienia olo

Moje poglĄdy wynikajĄ z rzetelnych badań empirycznych nad funkcjonowaniem gospodarki przeprowadzonych przez naukowcÓw. W tych krajach gdzie wyniki tych badań wziĘto pod uwagĘprzy ksztaŁtowaniu polityki gospodarczej państwa panuje teraz dobrobyt. Natomiast tam gdzie zwyciĘŻa populizm i ludzie nie majĄcy cienia pojĘcia o ekonomii, dochodzi prĘdzej czy pÓĹşniej do katastrofy. JeŚli akurat jest to wszystko zbieŻne z tym, co gŁosi Korwin, Balcerowicz czy Tusk, to wŁaŚnie ci ludzie zasŁugujĄ w mojej opinii na poparcie. Żeby byŁa jasnoŚĆ - tu nie chodzi o osoby, lecz o spojrzenie na gospodarkĘ.

Wybacz, Że CiĘtrochĘposzczypaŁem, ale czasami nie mogĘsiĘprzed tym powstrzymaĆ, a juŻ tym bardziej, Że przez Internet uchodzi to na sucho :wink:

+Quote Post
Bathurst
post pią, 14 paź 2005 - 09:42
Post #35

UZYTKOWNIK

Wiesz Dejmon, hmm...tak sobie czytam w wolnej chwili tĄ WaszĄ wymianĘpoglĄdÓw z Olem i stwierdzam, Że w teorii to Ty masz racjĘ. Niestety tylko w teorii. TwierdzĘŻe dajesz siĘnabieraĆ niektÓrym mediom typu "Wprost" (choĆ kiedyŚ szanowaŁem tĄ gazetĘ). PrzykŁad Mittala jest tutaj wŁaŚciwy - facet najprawdopodobniej kupil PHS w nie za czysty sposÓb, a Ty uwaŻasz Że jest poszkodowany i "Państwo" chce mu wyrzĄdziĆ krzywdĘ, bo chce zrewidowac transakcjĘ.

Nie bierz tego do siebie, ale ostatnio mam dosyĆ nabuzowanych, mŁodocianych znawcow ekonomii, podpierajĄcych siĘ"autorytetami w dziedzinie ekonomii" i przyjmujĄcymi to co oni gŁoszĄ ( w zaleznoŚci od popieranej opcji politycznej lub gospodarczej) bez choĆby cienia refleksji.
stajĄ sie oni wtedy wŁaŚnie POPULISTAMI ktÓrych tak bardzo krytykujĄ.

Pozdrawiam

+Quote Post
olo
post pią, 14 paź 2005 - 10:42
Post #36

UZYTKOWNIK

QUOTE(Bathurst)
Wiesz Dejmon, hmm...tak sobie czytam w wolnej chwili tĄ WaszĄ wymianĘpoglĄdÓw z Olem i stwierdzam, Że w teorii to Ty masz racjĘ. Niestety tylko w teorii. TwierdzĘŻe dajesz siĘnabieraĆ niektÓrym mediom typu "Wprost" (choĆ kiedyŚ szanowaŁem tĄ gazetĘ). PrzykŁad Mittala jest tutaj wŁaŚciwy - facet najprawdopodobniej kupil PHS w nie za czysty sposÓb, a Ty uwaŻasz Że jest poszkodowany i "Państwo" chce mu wyrzĄdziĆ krzywdĘ, bo chce zrewidowac transakcjĘ.

Nie bierz tego do siebie, ale ostatnio mam dosyĆ nabuzowanych, mŁodocianych znawcow ekonomii, podpierajĄcych siĘ"autorytetami w dziedzinie ekonomii" i przyjmujĄcymi to co oni gŁoszĄ ( w zaleznoŚci od popieranej opcji politycznej lub gospodarczej) bez choĆby cienia refleksji.

Pozdrawiam

A juŻ najgorszy typ to taki, ktÓry rozpoczynajĄc z TobĄ dyskusjĘzaczyna jĄ od swego kredo. WyjaŚnia na wstĘpie, Że to nie w jego stylu i robi ci ŁaskĘpodejmujĄc z tobĄ polemikĘgdyŻ jest przekonany, iŻ Na pierwszy rzut oka widaĆ chŁopcze, Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu. Ale cÓŻ, megalomania i chĘĆ zabrania gŁosu "w temacie" jest tak wielka Że specjalista "w dziedzinie" gŁos zabiera. ObjaŚnia wszem i wobec jedynie sŁuszne, zdrowe podejŚcie "do spraw i rzeczy" Podchodzi do sprawy filozoficznie. Skoro mam przekonanie, Że moje poglĄdy sĄ zdrowe to znaczy, Że wszystkie pozostaŁe sĄ poglĄdami chorymi. Takich ludzi moŻemy w telewizorze i w radio, szczegÓlnie ostatnimi czasy, oglĄdaĆ wielu. Systemy siĘzmieniajĄ, lata przemijajĄ ale stare komusze hasŁa bierze do siebie kaŻda z opcji. HasŁo na dzisiaj. Kto nie z nami ten jest przeciw nam
Ale niech tam, waŻne Żeby zdrowym byĆ.

+Quote Post
TeodorMotor
post pią, 14 paź 2005 - 14:33
Post #37

UZYTKOWNIK

QUOTE(Dejmon)
(...) zbieŻne z tym, co gŁosi Korwin (...)

DĄbrowa daŁa Korwinowi najwiĘksze poparcie w kraju - ponad 2%
(http://www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL...YN/W/246501.htm) + analiza innych
A w TrzebiesŁawicach Korwin, to siĘchyba urodziŁ :)
(http://www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL...N/W9/246501.htm)

+Quote Post
Dejmon
post pią, 14 paź 2005 - 15:03
Post #38

UZYTKOWNIK

QUOTE(Bathurst)
Pozdrawiam

Doprawdy przygwaŻdzĄjĄca logika wywodu laugh.gif laugh.gif

QUOTE(sŁownik wyrazÓw obcych)
POPULIZM - gŁoszenie, lansowanie idei, zamierzeń politycznych, ekonomicznych i in. za pomocĄ haseŁ Łatwo trafiajĄcych do przekonania, chwytliwych, zgodnych z oczekiwaniami wiĘkszoŚci, w celu zyskania poparcia spoŁeczeństwa i osiĄgniĘcia przy jego pomocy wpŁywÓw lub wŁadzy

JeŚli byŁbym populistĄ i chciaŁbym Żeby moja opcja polityczna za wszelkĄ cenĘzdobyŁa wŁadzĘ, to bym mÓwiŁ, Że gdy ludzie dostanĄ wiĘcej swobody i wolnoŚci, to kaŻdy kto szuka znajdzie pracĘ, dostanie mieszkanie, samochÓd i co tam jeszcze chce (np. sŁynny zestaw kina domowego). Nie twierdzĘtak jednak i jestem od tego daleki. Stan posiadania kaŻdego normalnego i zdrowego czŁowieka, powinien zaleŻeĆ od jego kwalifikacji zawodowych, konkurencyjnoŚci na rynku pracy, ambicji i dobrze rozumianego sprytu. Bo wŁaŚnie te czynniki gwarantujĄ spoŁeczeństwom rozwÓj, a w dalszej kolejnoŚci determinujĄ postĘp cywilizacyjny. JeŚli zaŚ jakiŚ polityk obiecuje takie rzeczy, to chcĄc to zrealizowaĆ bĘdzie niszczyŁ wŁasne spoŁeczeństwo.

+Quote Post
Bathurst
post pią, 14 paź 2005 - 16:15
Post #39

UZYTKOWNIK

ZnalazŁem pewne forum
http://forum.wiecej.pl/polityka/f,Wybory-P...kie-2005,3.html

a na nim ciekawĄ wypowiedĹş

Ja porÓwnaŁem strony internetowe dwÓch gŁÓwnych kandydatÓw.
Najpierw Kaczyńskiego poczytaŁem AktualnoŚci i zachĘciŁo mnie to by wejŚĆ dalej a nawet zadaĆ pytanie, poczytaĆ wiĘcej.
Potem Tusk poczytaŁem AktualnoŚci i zaczĘŁo mi siĘzbieraĆ na wymioty. Oto prÓbka:
"Nie przeŚpijcie niedzieli - powiedziaŁ Donald Tusk na czacie w portalu Onet.pl, zwracajĄc siĘdo mŁodych ludzi. - Odpowiedzcie sobie na pytanie, dlaczego ludzie rozumiejĄcy Świat, mŁodzi i odwaŻni uŻytkownicy internetu, popierajĄc moje poglĄdy, w dniu wyborÓw zostajĄ w domu? Za kilka dni na wŁasne Życzenie moŻecie przegraĆ z Radiem Maryja - przekonywaŁ lider PO."
Zanim zagŁosujecie proszĘo jedno przejrzyjcie ich strony.
Nie wierzĘby po tym czŁowiek dla ktÓrego honor i kultura to nie sĄ puste sŁowa zagŁosowaŁ na Tuska.
Ps. Ja to nie Radio Maryja, nie jestem sŁuchaczem Radia Maryja. Jestem po prostu zwolennikiem pana Kaczyńskiego, ktÓrego strony internetowe ugruntowaŁy na tym stanowisku i to bardziej strona Tuska brrrr......

+Quote Post
rafi
post sob, 15 paź 2005 - 16:21
Post #40

Rafi

U mnie Kaczynski zalizyl kolejnego wielkiego minusa. Na moja poczte (i zapewne innych internautow tez) na wp.pl przyslal jakis spam reklamujacy jego osobe. To juz jest narzucanie sie na maksa. Gosciu przegial pale.

+Quote Post
olo
post pon, 17 paź 2005 - 11:20
Post #41

UZYTKOWNIK

QUOTE(rafi)
U mnie Kaczynski zalizyl kolejnego wielkiego minusa. Na moja poczte (i zapewne innych internautow tez) na wp.pl przyslal jakis spam reklamujacy jego osobe. To juz jest narzucanie sie na maksa. Gosciu przegial pale.

To jest reklama, jak kaŻda inna. JeŻeli masz darmowe konto, to w chwili rejestracji wyraziŁeŚ to przyzwolenie.

+Quote Post
rafi
post czw, 20 paź 2005 - 19:24
Post #42

Rafi

Wiem o tym. Jakby to nie bylo dozwolone, to podjalbym odpowiednie kroki. Godzimy sie na reklamy, ale nie lubimy ich otrzymywac. To chyba oczywiste. Po prostu stwierdzam, ze Kaczynski (czy tez jego sztab) postapil po chamsku. Jestem pewien, ze podobnie jak ja mysli wielu uzytkownikow wp.pl.
Ciekawe jakby wygladala statystyka glosow zyskanych/straconych poprzez te internetowa akcje.

+Quote Post
olo
post czw, 20 paź 2005 - 19:50
Post #43

UZYTKOWNIK

QUOTE(rafi)
Wiem o tym. Jakby to nie bylo dozwolone, to podjalbym odpowiednie kroki. Godzimy sie na reklamy, ale nie lubimy ich otrzymywac. To chyba oczywiste. Po prostu stwierdzam, ze Kaczynski (czy tez jego sztab) postapil po chamsku. Jestem pewien, ze podobnie jak ja mysli wielu uzytkownikow wp.pl.
Ciekawe jakby wygladala statystyka glosow zyskanych/straconych poprzez te internetowa akcje.

Eee tam zaraz po chamsku. Nie lubiĘKaczyńskiego, ale Żeby nazywaĆ reklamĘchamstwem. Chamstwem byŁo wysyŁanie listÓw dziekujĄcych za poparcie przez Oleksego. Tu jest jedynie proŚba. MoŻesz jĄ speŁniĆ, moŻesz usunĄĆ. Nic wiĘcej. Swoje i tak powiesz w niedzielĘ, albo i nie.

+Quote Post
Dejmon
post pią, 21 paź 2005 - 10:57
Post #44

UZYTKOWNIK

Co sĄdzĄ o Kaczyńskich i ich partii zagranicĄ?

QUOTE(onet.pl)
"FAZ": Czy bracia Kaczyńscy sĄ populistami?

Lech i JarosŁaw Kaczyńscy "postawili na gŁowie" politycznĄ terminologiĘ, ŁĄczĄc "prawicowy" ŚwiatopoglĄd z "lewicowĄ" retorykĄ socjalnĄ - napisaŁ w piĄtek niemiecki dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung".
Bracia posŁugujĄ siĘhasŁami katolickimi, narodowo- konserwatywnymi i lewicowo-socjalnymi tworzĄcymi "specyficznĄ mieszankĘ", ktÓra nie pasuje do Żadnego schematu - twierdzi niemiecka gazeta w materiale zatytuŁowanym "Polska Partia Ludowa".

"FAZ" przytacza opiniĘpolitologa Klausa Bachmanna z Uniwersytetu WrocŁawskiego, ktÓry zaproponowaŁ zastosowanie pojĘcia "populizm" na okreŚlenie PiS. Partia braci Kaczyńskich znalazŁaby siĘtym samym w gronie takich ugrupowań jak partia sĘdziego Ronalda Schilla w Hamburgu, Front Narodowy Jean-Marie Le Pena we Francji czy WolnoŚciowa Partia Austrii Joerga Haidera.
Zdaniem korespondenta "FAZ", niektÓre argumenty przemawiajĄ za przyjĘciem tej propozycji. Podobnie jak zachodnie partie populistyczne, PiS wybierany jest przede wszystkim przez osoby, ktÓre sĄ potencjalnymi przegranymi procesu modernizacji - wŁaŚcicieli maŁych i Średnich firm, piekarzy, ktÓrzy czujĄ siĘzagroŻeni przez nowy (niemiecki lub francuski) supermarket, robotnikÓw i chŁopÓw.

Podobieństwo do zachodnich populistÓw - zdaniem "FAZ" - polega rÓwnieŻ na ostroŚci atakÓw przeciwko obecnemu systemowi polskiej demokracji. Do podstawowych haseŁ naleŻy teŻ sceptycyzm wobec Europy i obawy przed skutkami globalizacji, na przykŁad przed zagranicznymi inwestorami.

"FAZ" podkreŚla, Że PiS speŁnia "w dwÓjnasÓb" inny wymÓg "populizmu" - obecnoŚĆ charyzmatycznego wodza. JarosŁaw i Lech Kaczyńscy ucieleŚniajĄ partiĘ"w podwÓjnym opakowaniu". To oni zaŁoŻyli PiS w 2001 roku, dĄŻĄ do objĘcia urzĘdu prezydenta, majĄ wizjĘIV Rzeczpospolitej, ktÓra jest dopasowana do nich. "Obecnie PiS speŁnia prawie wszystkie kryteria partii populistycznych" - oceniŁ Bachmann.

"FAZ" zwraca uwagĘ, Że polscy politolodzy nie zgadzajĄ siĘz takĄ ocenĄ PiS. Gazeta przypomina, Że RadosŁaw Markowski z Polskiej Akademii Nauk, w pracy opublikowanej w 2002 roku, zaliczyŁ do partii populistycznych LPR i SamoobronĘ, lecz nie PiS.

W rozmowie z "FAZ" Markowski przyznaŁ, Że PiS posiada pewne cechy partii populistycznych, jednak - jego zdaniem - partia braci Kaczyńskich jest bliŻsza tradycyjnemu polskiemu konserwatyzmowi, niŻ nowoczesnemu europejskiemu populizmowi.

Markowski uwaŻa, Że "rewolucyjne, wrogie wobec systemu" nastawienie zachodnich populistÓw jest w PiS zbyt sŁabo rozwiniĘte, by moŻna byŁo przeprowadzaĆ takie porÓwnania. "PiS chce co prawda silniejszego prezydenta" - twierdzi Markowski - "nie jest jednak partiĄ antydemokratycznĄ".

W przeciwieństwie do ugrupowań Haidera czy Le Pena, PiS nie tworzy nastroju "potencjalnej przemocy" przeciwko etnicznym mniejszoŚciom - podkreŚla polski naukowiec. Dodaje, Że PiS nie stawia ani na wrogoŚĆ wobec cudzoziemcÓw, ani na antysemityzm.

W konkluzji "FAZ" pisze, Że nie znaleziono jeszcze odpowiedniego pojĘcia, ktÓrym moŻna by scharakteryzowaĆ PiS - "osobliwĄ konstrukcjĘlewicowo-prawicowĄ, skŁadajĄcĄ siĘz ojczyzny, pruderii, surowoŚci i opieki socjalnej". Po dŁuŻszym namyŚle, Markowski wyraziŁ zgodĘna nazwanie PiS partiĄ "konserwatywno- paternalistycznĄ" - czytamy na zakończenie artykuŁu.

MoŻna by to nazwaĆ "schizofreniĄ politycznĄ".

+Quote Post
Bathurst
post pią, 21 paź 2005 - 12:25
Post #45

UZYTKOWNIK

PrzestĘpcy kochajĄ Donalda? Ciekawostka za portalem hotnews.pl

PrzestĘpcy kochajĄ Donalda! Donald Tusk pracuje...
ONP dziĘkuje wyborcom

13.10.2005r. 01:01

PozostaŁe tematy:
Czarne zŁoto - Polska na miliardach dolarÓw
Kurski miaŁ racjĘ
Elektorat Donalda Tuska
Niewielka przewaga von Tuska
Ze zdrowiem coraz gorzej - wstĘpne wyniki wyborÓw
Demokracja w wersji DEMO
PowiaŁo mrozem
60 minut PO - z cyklu: aborcja na mĄdroŚci
Jak Tusk ocenzurowaŁ TVP
Lepiej czy gorzej?
Rezygnacja Macieja Giertycha
Praca na nocnĄ zmianĘw PO
Tuskomania
Kierowcy wieĹşli kanistry z paliwem?
POseŁ spoŁecznego zaufania?
Koalicja PiS, LPR, Samoobrony i PSL?
Tragedia na trasie BiaŁystok-Warszawa
MAFIA niespodzianka
Depresja, dygresja
Dr Tomasz Teluk - zero tolerancji dla tolerancji
SŁawomir Jeneralski - agencik w telewizji
Podstawowe bŁĘdy polskiej demokracji - czĘŚĆ I
Roman Giertych poza Sejmem?
Dane z 60% lokali wyborczych
Beton pozostaŁ, ze stoŁem siĘnie rozstaŁ
WstĘpne wyniki wyborÓw
27,79% - frekwencja do godziny 16:30

Gdzie najwiĘkszĄ popularnoŚciĄ cieszy siĘkandydat na Prezydenta RP, Donald Tusk? W zakŁadach karnych i aresztach Śledczych. Podczas pierwszej tury wyborÓw osiĄgnĄŁ tam grubo ponad 80% gŁosÓw. Co tak bardzo zachĘca przestĘpcÓw do jego kandydatury?

ZakŁad Karny w Wadowicach
Donald Tusk: 84,62%
Lech Kaczyński: 1,05%

ZakŁad Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich

Donald Tusk: 71,94%
Lech Kaczyński: 1,77%

ZakŁad Karny nr 2 w Strzelcach Opolskich

Donald Tusk: 85,00%
Lech Kaczyński: 3,08%

ZakŁad Karny w Krakowie

Donald Tusk: 87,04%
Lech Kaczyński: 1,39%

ZakŁad Karny we Wronkach
Donald Tusk: 80,28%
Lech Kaczyński: 2,78%

ZakŁad Karny w Nowym WiŚniczu
Donald Tusk: 84,40%
Lech Kaczyński: 1,20%

Areszt Śledczy, Toruń ul. Piekary 53

Donald Tusk: 68%
Lech Kaczyński: 26,86%

Areszt Śledczy Warszawa-SŁuŻewiec ul.KŁobucka 5

Donald Tusk: 82%
Lech Kaczyński: 12%

Areszt Śledczy, Poznań ul. MŁYĄSKA 1

Donald Tusk: 81%
Lech Kaczyński: 13%

ŚRÓDMIEŚCIE, Gdańsk Areszt Śledczy ul. Kurkowa 12

Donald Tusk: 87%
Lech Kaczyński: 9%

i tak dalej...

PrzyglĄdajĄc siĘgŁosom oddanym na Donalda Tuska w oŚrodkach zamkniĘtych (zakŁady karne i areszty), moŻna zauwaŻyĆ jednĄ, ciekawĄ zaleŻnoŚĆ - im wiĘkszy kaliber zbrodniarzy, tym wiĘksza iloŚĆ gŁosÓw oddana na wspomnianego wyŻej kandydata.

Dane moŻecie Państwo sprawdziĆ na stronie:
Państwowa Komisja Wyborcza

+Quote Post
Bathurst
post pią, 21 paź 2005 - 12:27
Post #46

UZYTKOWNIK

Sorry trochĘza duŻo mi sie wkleiŁo, wiĘc jeszcze raz, za portalem hotnews.pl

W zakŁadach karnych i aresztach Śledczych. Podczas pierwszej tury wyborÓw osiĄgnĄŁ tam grubo ponad 80% gŁosÓw. Co tak bardzo zachĘca przestĘpcÓw do jego kandydatury?

ZakŁad Karny w Wadowicach
Donald Tusk: 84,62%
Lech Kaczyński: 1,05%

ZakŁad Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich

Donald Tusk: 71,94%
Lech Kaczyński: 1,77%

ZakŁad Karny nr 2 w Strzelcach Opolskich

Donald Tusk: 85,00%
Lech Kaczyński: 3,08%

ZakŁad Karny w Krakowie

Donald Tusk: 87,04%
Lech Kaczyński: 1,39%

ZakŁad Karny we Wronkach
Donald Tusk: 80,28%
Lech Kaczyński: 2,78%

ZakŁad Karny w Nowym WiŚniczu
Donald Tusk: 84,40%
Lech Kaczyński: 1,20%

Areszt Śledczy, Toruń ul. Piekary 53

Donald Tusk: 68%
Lech Kaczyński: 26,86%

Areszt Śledczy Warszawa-SŁuŻewiec ul.KŁobucka 5

Donald Tusk: 82%
Lech Kaczyński: 12%

Areszt Śledczy, Poznań ul. MŁYĄSKA 1

Donald Tusk: 81%
Lech Kaczyński: 13%

ŚRÓDMIEŚCIE, Gdańsk Areszt Śledczy ul. Kurkowa 12

Donald Tusk: 87%
Lech Kaczyński: 9%

i tak dalej...

PrzyglĄdajĄc siĘgŁosom oddanym na Donalda Tuska w oŚrodkach zamkniĘtych (zakŁady karne i areszty), moŻna zauwaŻyĆ jednĄ, ciekawĄ zaleŻnoŚĆ - im wiĘkszy kaliber zbrodniarzy, tym wiĘksza iloŚĆ gŁosÓw oddana na wspomnianego wyŻej kandydata.

+Quote Post
TeodorMotor
post pią, 21 paź 2005 - 16:46
Post #47

UZYTKOWNIK

QUOTE(Bathurst)
Sorry trochĘ(...)

A znasz dane z "domÓw wariatÓw"? Nie wszyscy tam przebywajĄcy sĄ pozbawieni praw obywatelskich...

+Quote Post
Bathurst
post sob, 22 paź 2005 - 10:32
Post #48

UZYTKOWNIK

Donald Tusk, mimo Że nie jest prezydentem, juŻ prÓbuje wywieraĆ odgÓrny wpŁyw na Środki masowego przekazu. Szefowie TVP wstrzymali bowiem realizacjĘfilmu o Donaldzie Tusku. Bo byŁ zbyt prawdziwy...

Dziennikarze twierdzĄ, Że na ich decyzjĘmiaŁo wpŁyw polecenie sztabu Donalda T.

Seria dokumentÓw prezentujĄcych sylwetki pretendentÓw do prezydentury miaŁa byĆ emitowana w ramach 10-minutowego cyklu "Pod lupĄ", pokazywanego codziennie po "Teleexpressie". Zapowiedziano to w programach telewizyjnych na ten tydzień. Jednak wyemitowano tylko dokument przedstawiajĄcy m.in. StanisŁawa Tymińskiego i Jana PyszkĘ.

Na polecenie Macieja Grzywaczewskiego (dyrektora Jedynki red.) "Pod lupĄ" zdjĘto z anteny. Mimo Że wiĘkszoŚĆ materiaŁÓw byŁa prawie gotowa opowiada "Rzeczpospolitej" dziennikarz z TVP, pragnĄcy zachowaĆ anonimowoŚĆ.

WedŁug dziennikarzy w poniedziaŁek dyrektor zawrÓciŁ jadĄcĄ na zdjĘcia do Gdańska ekipĘ. W ŚrodĘzwoŁaŁ spotkanie. PoinformowaŁ nas, Że materiaŁ o kandydacie PO nie bĘdzie realizowany. DostaŁ sygnaŁ ze sztabu Tuska, iŻ dziennikarze chcĄ zrobiĆ niepochlebny materiaŁ o jego rodzinie. DodaŁ, Że nie chce mieĆ kŁopotÓw mÓwi jeden z reporterÓw obecnych na tym spotkaniu. WedŁug dziennikarzy sztab Tuska nie zgodziŁ siĘna zdjĘcia w domu z rodzinĄ kandydata. Dziennikarze jechali wiĘc, by sfilmowaĆ z zewnĄtrz dom Tuska, szkoŁĘi uniwersytet.

Opracowanie: hotnews

ĹšrÓdŁo/autorstwo: Rzeczpospolita/r.o.

+Quote Post
rafi
post nie, 23 paź 2005 - 21:44
Post #49

Rafi

No i kaczka wygrala ;( ;( ;(. Dlaczego to nas spotkalo ? ;( ;( ;(

+Quote Post
Dejmon
post nie, 23 paź 2005 - 22:08
Post #50

UZYTKOWNIK

QUOTE(rafi)
No i kaczka wygrala ;( ;( ;(. Dlaczego to nas spotkalo ? ;( ;( ;(

Tusk nie obiecywaŁ gruszek na wierzbie.

+Quote Post
Dejmon
post wto, 25 paź 2005 - 20:12
Post #51

UZYTKOWNIK

Zatańcz sobie kaczkĄ laugh.gif laugh.gif

:arrow: http://www.muglets.com/1gti

+Quote Post
Dejmon
post śro, 26 paź 2005 - 14:29
Post #52

UZYTKOWNIK

NatrafiŁem dziŚ na onecie na ciekawy komentarz odnoŚnie wyboru Kaczyńskiego na prezydenta.

Jedna z wyborczych obietnic Kaczyńskiego zafrapowaŁa mnie szczegÓlnie. W kampanii - w dyskusji z Tuskiem, ktÓry zresztĄ nie zareagowaŁ - Kaczyński powiedziaŁ, Że wybudowanie pod rzĄdami jego i PiS sŁynnych 3 milionÓw mieszkań bĘdzie budŻet państwa kosztowaŁo "tylko" 3 miliardy zŁ. Pomijam fakt, Że nie rozumiem, dlaczego w ogÓle budŻet państwa miaŁby ponieŚĆ jakiekolwiek koszty tego fajerwerku, przecieŻ jak bĘdzie przyzwoita sytuacja gospodarcza, to ludzie sami sobie kupiĄ mieszkania, bo nie bĘdĄ siĘbali braĆ kredytÓw, a banki ich udzielaĆ, zaŚ przedsiĘbiorcy budowaĆ. Chyba Że to bĘdĄ mieszkania komunalne. Ale z tym jest problem, bo z obietnicy Kaczyńskiego wynikaŁoby, Że jedno mieszkanie bĘdzie kosztowaŁo 1 tysiĄc zŁotych! Łatwo policzyĆ. I Łatwo policzyĆ, Że zakŁadajĄc ŚredniĄ wielkoŚĆ mieszkania 50 m kw. i niech bĘdzie 2 tys. zŁ za metr (b. tanio, ale zaŁÓŻmy), to potrzeba bĘdzie na takĄ operacjĘ300 miliardÓw zŁ, a nie 3. PoŁowĘrocznego dochodu narodowego.
A jeŚli Kaczor ma na myŚli skredytowanie przez państwo budowy takich mieszkań, Żeby potem je odsprzedaĆ i Żeby nastĘpnie lokatorzy kredyty spŁacali (przez ca 20 lat), to jak to bĘdzie? Państwo stanie siĘprzedsiĘbiorcĄ budowlanym? Ale skĄd kasa na to? Dodrukuje pieniĘdzy na budowĘtych mieszkań, czy samo na poczĄtek zaciĄgnie kredyt w wielkich bankach (w NBP - banku państwowym?, jak Kaczor przekona prezesa?)? BĘdzie tylko gwarantowaŁo kredyty? A co jak sprawa siĘrypnie, kto pokryje straty, budŻet państwa, czyli my wszyscy, nawet ci, ktÓrzy nie potrzebujĄ mieszkań Kaczyńskiego?
Czyli ten tysiĄc zŁ, za ktÓre Kaczyński wybuduje z budŻetu mieszkanie, to co to bĘdzie, koszty kredytu (bo przecieŻ nie wartoŚĆ mieszkania)? Ale dlaczego w ogÓle na państwo majĄ spadaĆ jakiekolwiek koszty obsŁugowe (pomijajĄc fakt, Że nawet tylko przy oprocentowaniu 3 proc., przy 100 tys. zŁ odsetki roczne wyniosĄ 3 tys. zŁ, a nie ksiĘŻycowe 1 tysiĄc zŁ)?
I tak jest ze wszystkimi obietnicami Kaczyńskiego. Dobrze brzmiaŁy, zapewniaŁy gŁosy naiwniakÓw, ale tak naprawdĘnie wiadomo, o co chodzi.

+Quote Post
Dami7
post śro, 26 paź 2005 - 15:45
Post #53

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 102

QUOTE(Dejmon)
NatrafiŁem dziŚ na onecie na ciekawy komentarz odnoŚnie wyboru Kaczyńskiego na prezydenta.

I tak jest ze wszystkimi obietnicami Kaczyńskiego. Dobrze brzmiaŁy, zapewniaŁy gŁosy naiwniakÓw, ale tak naprawdĘnie wiadomo, o co chodzi.

Obietnice brzmiaŁy bardzo dobrze, straszenie wrednymi liberaŁami, ktÓrzy chcĄ zabraĆ biednym i daĆ bogatym wyszŁo PiS-owi jeszcze lepiej. A kto w to uwierzyŁ moŻna sprawdziĆ na stronie: http://www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL...WYN/W/index.htm
ZwŁaszcza dolna czĘŚĆ tej strony daje do myŚlenia...

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:16
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza