![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 20 sty 10 Nr użytkownika: 3,669 Płeć: Mężczyzna GG: 5380364 ![]() |
Witam.
Chciałem się zorientować jak wygląda sprawa z piłką ręczną w dg. Trenowałem 1,5 roku w zagłębiu sosnowiec na "dorjanie", bardzo miło wspominam tamte czasy, na początku słabe zgranie, ale w lidze nie było tak źle, potem większa motywacja, zgranie i szło ciągle lepiej. Niestety potem była zmiana trenera roczników, co mi zbytnio nie przeszkadzało, ale niestety wymagane było chodzenie do szkoły w sosnowcu, ponieważ treningi były podczas zajęć wf'u (2 lekcje ułożone pod rząd 1,5h). Koledzy wiele razy mnie namawiali, ale na samą hale na piechote mam z 20 minut, a do szkoły jeszcze kawałek. Wiem, że kiedyś miało coś być z halą i z drużyną szczypiornistek, więc było spore nasze zdziwienie, że nie było takiego pomysłu z chłopakami. Nasza hala ma potencjał, mecze szczypiornistek w preeliminacjach też wypadły całkiem nieźle i chciałem się dowiedzieć jak to wygląda. Na śląsku jest sporo drużyn, sosnowiec, mysłowice, bytom, zabrze, siemanowice, zawiercie też grało i było jeszcze kilka klubów. Rocznik 95 zagłębie, bo tylko z nimi mam kontakt całkiem nieźle sobie radzi, 2 miejsce na turnieju w sosnowcu po wyrównanym meczu z kusym kraków, ostatnio turniej międzynarodowy w słowacji też w miarę nieźle poszło, a po dzisiejszych meczach zajmują 2 miejsce w lidze. Całkiem miło byłoby znów wrócić do gry, bez potrzeby dłuższego dojazdu. Nie chce robić tu rabanu i nie chcę żeby tak to odbierano, ale chciałem się zapytać czy były jakieś pomysły i czy jest coś planowane z piłką reczną w DG ? pozdrawiam. czekam na wyczerpujące odpowiedzi z jakimiś konkretnymi informacjami :> //edit - przebaczcie jakieś błędy w tym poście, ale emocje po meczu i rozmowie z kolegą z klubu z sosnowca Ten post edytował krystiann.s śro, 20 sty 2010 - 22:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 45 Dołączył: śro, 01 kwi 09 Nr użytkownika: 3,269 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Piłka ręczna miała próbę powstania w ubiegłym roku w klubie UKS Mydlice. Zrobiona na bazie dziewczyn ze szkół gimnazjalnych. NIestety po zabrani9u hali na Mydlicach projekt umarł śmiercią naturalną. Raz: widać było że nie ma odpowiednich zawodniczek do tego sportu i zajęcia miały bardziej charakter zabawy, dwa: dziewczyny opłacały składki na trenera z własnej kieszeni. Problem który ciągle się pojawia to brak hal sportowych w szkołach dąbrowskich które posiadały by standard umożliwiający uprawianie tego sportu. Myślę że w UKS Mydlice jest grupa ludzi która z chęcią poszła by w kierunku szkolenia piłkarzy ręcznych, ale od najmłodszych grup wiekowych. KOntakt można złapać na email uksmydlice@wp.pl
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mamy sekcje koszykowki w Dąbrowie to czemu nie mialo by byc ręcznej?
Przeciez chyba po to jest hala "Centrum",zeby tam grac,tak wiem ze jest napiety grafik itp. Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto to przeczyta ktory czynnie dziala w miescie i moglby podac taki pomysl Ciekawy temat |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 20 sty 10 Nr użytkownika: 3,669 Płeć: Mężczyzna GG: 5380364 ![]() |
Nie wiem skąd władze Górnika Sosnowiec zdobywały fundusze, na pewno miasto dokładało, my płaciliśmy 20 zł miesięcznie, może nie dużo to wychodziło, bo około 300 za wszystkich na miesiąc się zebrało, ale lige udawało się ugrywać, mecze wyjazdowe i te sprawy.
Odkąd trenowałem grało około 15 osób, potem pod koniec ligi sporo się wykruszyło i graliśmy prawie na styk, bo przychodziło 7,8 osób, ale po zmianie trenera, informacji o naborze do gimnazjum sportowego przybyło chętnych, poznałem wielu ludzi, którzy żyją tym sportem i napawają się każdą chwilą treningu. Obecnie z informacji od kolegi, który tam gra, na ten moment trenuje 18 osób, pamiętam sporo meczy, dużo osób trenuje w chorzowie bo na oko to kojarze coś koło 20, w innych klubach też jest spore zainteresowanie, a patrząc na osiągi naszych piłkarzy ręcznych jest to przyszłościowy sport ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT I miejsce piłkarek ręcznych! Czytaj więcej...W dniu 01.03.2011r odbyły się rozgrywki w piłkę ręczną o Mistrzostwo Dąbrowy Górniczej szkół ponadgimnazjalnych. Licealistki Zespołu Szkół Sportowych zaprezentowały bardzo wysoki poziom i zajęły I miejsce, które jest premiowane udziałem w walce o mistrzostwo rejonu. Czyli dyscyplina się w DG rozwija, choć na razie pewnie na poziomie szkół, ale może powstanie drużyna międzyszkolna? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ciężko powiedzieć czy się rozwija czy nie
![]() Szkoda, że tak mało szczegółów ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:07 |