IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> W którym ośrodku najlepiej robic prawko?
Astalav
post czw, 07 paź 2004 - 15:34
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 112

Witam.Mam zamiar wybrac sie na kurs prawa jazdy i w zwiĄzku z tym moje pytanie.KtÓry oŚrodek szkolenia polecacie i dlaczego? Z gÓry dziĘkuje i pozdrawiam tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Master
post czw, 07 paź 2004 - 16:35
Post #2

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie.

+Quote Post
Astalav
post czw, 07 paź 2004 - 16:52
Post #3

UZYTKOWNIK

QUOTE(klocek)
Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K  "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie.

a gdzie ten O.S.K DĄbrowa sie znajduje? Bo niestety o nim nie sŁyszaŁem?Na mysl jeszcze przychodzĄ mi LOK i ZagŁebiak....

--------------------
Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami

+Quote Post
Master
post czw, 07 paź 2004 - 17:06
Post #4

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

2 lata temu byŁo w TZN, teraz nie wiem, ale jest wiele ogŁoszeń na Centrum na sŁupach i w przejsciach podziemnych. OprÓcz tego sĄ LOK , ZagŁĘbiak , Edwardo :) ,Luks ,eLka, i wiele innych maŁych.

+Quote Post
Astalav
post czw, 07 paź 2004 - 17:51
Post #5

UZYTKOWNIK

a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp.

--------------------

+Quote Post
olo
post pią, 08 paź 2004 - 06:40
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

QUOTE(Astalav)
a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp.

Trzy lata temu robiŁem prawo jazdy u Zbyszka w Perfeccie (w pawilonie za PZPRem) Nie zdaŁem za pierwszym razem, ale moŻe nie dlatego, Że mnie Ĺşle nauczyŁ, ale dlatego, Że 20 godzin jazdy to Śmiesznie maŁo. ZawaliŁem manewry, bo nie moŻna siĘmanewrÓw nauczyĆ w szeŚĆ godzin. PoniewaŻ moja Żonka zrobiŁa prawo jazdy miesiĄc wczeŚniej, jeĹşdziliŚmy na Budostal trenowaĆ naszym nowym autkiem. Przed drugim egzaminem wykupiŁem, bodajŻe, dwie godziny, u pana Janusza z Morcinka1 (moja Żona u niego siĘuczyŁa) . Nie dlatego Że Zbyszek mnie nic nie nauczyŁ, tylko po to, Żeby obcy instruktor powiedziaŁ mi na co mnie naprawdĘstaĆ i czy z moimi umiejĘtnoŚciami mogĘstanĄĆ do egzaminu. Ten sympatyczny facet tchnĄŁ we mnie ducha zwyciĘzcy nad WORDem. ZdaŁem egzamin i dopiero, kiedy zaczĄŁem jeĹşdziĆ zauwaŻyŁem, Że Zbyszek przekazaŁ mi w trakcie jazd tyle cennych wskazÓwek co do zachowania siĘna drodze, Że jeĹşdziŁo mi siĘo wiele Łatwiej.
Co do wyboru oŚrodka. Nie licz na to, Że ktoŚ da Ci odpowiedĹş jednoznacznĄ na Twoje pytanie. Znakomita wiĘkszoŚĆ z nas chodziŁa do jednej szkÓŁki i o niej moŻe powiedzieĆ Ĺşle lub dobrze. SzukajĄc szkoŁy zapytaj ilu ma instruktorÓw, czy moŻna zmieniĆ instruktora w trakcie kursu, gdzie jest plac i przede wszystkim warunek - czy podczas jazd bĘdziesz sam, czy z innym kursantem. JeŻeli ma Ci ktoŚ towarzyszyĆ nie choĆ do takiej szkoŁy. Moja szkoŁa speŁniaŁa te warunki.
ŻyczĘpowodzenia. olo

+Quote Post
Astalav
post pią, 08 paź 2004 - 10:54
Post #7

UZYTKOWNIK

DziĘki olo za cenne wskazÓwki....Pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
ocet
post sob, 09 paź 2004 - 10:34
Post #8

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 88

ja moge polecic ci O.S.K Wojtek... znajduje sie na 3-go maja w budynku MOP-tu... malutki osrodek, fajna atmosfera, pani Wiola super uczy teorii a Wojtek jest zajebistym instruktorem... najlepsza rekomendacja bedzie chyba to, ze wiekszosc osob zdaje egzaminy za 1, w niektorych przypadkach za 2 razem... ja sam zdalem za pierwszym razem bez wiekszych problemow... goraco polecam

+Quote Post
mitzi
post wto, 28 lis 2006 - 15:56
Post #9

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 348

A czy ktos robil moze kurs na Cedlera?

+Quote Post
vacu
post wto, 28 lis 2006 - 16:18
Post #10

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Ja nie robiłem na Cedlera ale kiedyś wykupiłem kilka godzin u takiego kolesia co miał siedzibe [alboi tylko plac] w SP 33, kolo siłowni (koło starego ośrodka egzaminacyjnego). Niestety nie pamiętam szczegółów ale to był taki siwy energiczny facet - jeździł punciakiem jak wariat biggrin.gif ale pokazywał takie myki, że w 3 godziny nauczyłem się placu tak, jak gdzie indziej na kursie w 20 godzin mi się nie udało.

Niestety nie mam już namiarów na tego kolesia, gdzieś mi zginęły - ale skoro mi się przypomniało - to może ktoś kojarzy faceta i ma jakiś namiar? Mnie też by się to przydało dla kilku znajomych...

+Quote Post
Hator
post wto, 28 lis 2006 - 22:08
Post #11

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

Zbyszek Golinski - z morcinka 1 (zadz tam i sie spytaj o niego - jak co to mam jeszcze kom - ale nie wiem czy aktrualny bo sprzed 2 lat biggrin.gif) - moge Ci go podac na PM
pozdr

--------------------

+Quote Post
mitzi
post śro, 29 lis 2006 - 09:44
Post #12

UZYTKOWNIK

Czyli polecacie pakować się w kurs na Morcinka do pana Zbyszka? (bo jak rozumem on jest odpowiedzialny za ta wielka 'L-ke' na bloku przy Kauflandzie..wink.gif )

+Quote Post
Hator
post śro, 29 lis 2006 - 10:04
Post #13

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

tak - ale tylko do zbycha (golinskiego), moze jeszcze jas krol jest ok, co do p. Wisniewskiego (czy jak mu tam) nie wiem-nie mam zdania, a odnosnie pozostalych 2 panow to raczej zapomnij - jeden strasznie nerwowy a drugi ... hmm - wszyscy go nie polecaja biggrin.gif
pozdr i powodzenia :)

--------------------

+Quote Post
mitzi
post śro, 29 lis 2006 - 11:24
Post #14

UZYTKOWNIK

Serdeczne dzieki za szybka odp. Na Morcinka mam najbliżej więc zdaje się wkrótce sie tam zgłoszę :)
Pozdr

+Quote Post
Guest_Koleżanka_*
post nie, 17 gru 2006 - 02:22
Post #15

Guests

[Al-Mar na mickiewicza 1, fajny instruktor zero stresu i fachowo. Zdawalność wyjątowo wysoka

+Quote Post
Dave
post nie, 11 lut 2007 - 13:20
Post #16

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

A ja absolutnie odradzam LOKi!
Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km blink.gif I często kończyła się jazda po 40-45 minutach! W dodatku tzw. "godzinę zerową" policzyli mi do całego kursu, choć wtedy ani auta nie odpalałem ani nie ruszałem z miejsca!!
Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" biggrin.gif

A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś?

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 12 lut 2007 - 13:53
Post #17

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

QUOTE(Dave @ Feb 11 2007, 01:20 PM) *
A ja absolutnie odradzam LOKi!
Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km blink.gif I często kończyła się jazda po 40-45 minutach! W dodatku tzw. "godzinę zerową" policzyli mi do całego kursu, choć wtedy ani auta nie odpalałem ani nie ruszałem z miejsca!!
Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" biggrin.gif

A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś?

A PKM sosnowiec nie prowadzi takowych kursów? Popytaj w zaj.Golonog:P

+Quote Post
Dave
post pon, 12 lut 2007 - 18:18
Post #18

UZYTKOWNIK

Jak może PKM Sosnowiec prowadzić kursy? Gdyby tak było, to pewnie nie szukałby pomocy w urzędach pracy szukając "chetnych" do kierowania autobusami i do zrobienia prawka! Gdyby tak było, to na stronie internetowej byłaby reklama - wszak do robienia kursu na autobus byle co nie może być! PS Rybnik i Meteor z Jaworzna to wiem, że robią ale inne bliskei firmy nie słyszałem i nie czytałem.

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 08 wrz 2007 - 15:44
Post #19

UZYTKOWNIK

Zamierzam zapisać się na kurs - co polecacie? Jestem z Golonoga - ponoc O.S.K. Wojtek jest dobry....a jakiś inny? Blizej mojego miejsca zamieszkania....

+Quote Post
jaro36
post sob, 08 wrz 2007 - 20:39
Post #20

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 400

Sebastian polecam Ci Zaglebiaka profesjonalna obsluga dobrzy instruktorzy siedziba kolo zespolu szkól na Królowej Jadwigi po drugiej stonie duzego koscoila

+Quote Post
mały
post nie, 09 wrz 2007 - 10:27
Post #21

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

Jeszcze słowo odnośnie Morcinka 1. Robiłem tam kurs, jeździłem z p. Jackiem (niski łysawy w okularach) był ok, Goliński podobno też jest dobry (bratowa z nim jeździła). Ale strzeż się szefa (wysoki, szczupły). No chyba że chcesz pojeździć sobie z nim po składach budowlanych, pozałatwiać jego prywatne sprawy, ew. pocałować klamkę samochodu bo on sobie zapomniał o jeździe.

+Quote Post
picaro
post pon, 10 wrz 2007 - 14:01
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

OSK "Wojtek" jest ok, zdałem za pierwszym razem biggrin.gif czego chcieć więcej. O innych trudno mi coś powiedzieć , bo nie miałem z nimi do czynienia, chyba że na drodze smile.gif

+Quote Post
Bartek84
post wto, 11 wrz 2007 - 08:14
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 277

Miałem sporo przejść z 'prawkiem' kilka lat temu zaczynałem w LOKu, kilka podejść do egzaminu, plac zawsze mnie pokonywał, odpuściłem sobie. Pod koniec zeszłego roku, postanowilem podejść jeszcze raz. Jeździłem z p. Noskiem ze szkoły Solut. Wpadlem na niego zupełnie przypadkiem pod PKZtem ja czekałem na swojego, poleconego przez kolegę, instruktora (który niestety się na mnie wypiął :[ ) on czekał na kursantkę. Przypadkowe spotkanie okazało się brzemienne w skutki, trafiłem na naprawdę fajnego instruktora i zdałem bez problemu. Szczerze polecam :)

--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

+Quote Post
marcin.p
post sob, 13 paź 2007 - 22:46
Post #24

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

W 98 robiłem na "Morcinka 1". Jakoś specjalnie zadowolony nie byłem. Mało jazdy po centrum, raczej unikanie korków itp. Być może dzisiaj jest już zupełnie inaczej.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 13 paź 2007 - 23:00
Post #25

UZYTKOWNIK

Ja chodzę obecnie do OSK "Wiola" jest to dawne OSK "Wojtek". Póki co mam teorie ale prowadząca jest naprawdę OK poza tym mogę się umówić na lekcje indywidualnie - polecam. Maja siedzibe w budynku na rogu 3maja x Bandrowskiego nad Citi Financial Bankiem (2-piętro wejście na wprost ul. Okrzei od 3-maja).

+Quote Post
Bartek
post sob, 13 paź 2007 - 23:04
Post #26

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Kobieta jest instruktorką i jeździ z tobą samochodem? wink.gif

+Quote Post
marcin.p
post sob, 13 paź 2007 - 23:27
Post #27

UZYTKOWNIK

A wie ktoś, gdzie najlepiej robić kat.D? Jak narazie w DG znalazłem tylko LOK.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
marcin.p
post nie, 14 paź 2007 - 11:36
Post #28

UZYTKOWNIK

Interesuje mnie też kurs doskonalenia jazdy. Ale nie tylko "bezsensowna" jazda po mieście, ale jazda po mokrej/śliskiej nawierzchni, omijanie przeszkód, hamowanie w różnych warunkach itp. Wie ktoś czy coś takiego zrobi się gdzieś w DG albo gdzieś w Zagłębiu? Jęśli sie zrobi to jaki byłby koszt? Znalazłem taki ośrodek w katowicach, koszt kursu to 350zł.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
vacu
post nie, 14 paź 2007 - 13:44
Post #29

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(siara @ 14 Oct 2007, 9:36 ) *
Wie ktoś czy coś takiego zrobi się gdzieś w DG albo gdzieś w Zagłębiu? Jeśli się zrobi to jaki byłby koszt? Znalazłem taki ośrodek w Katowicach, koszt kursu to 350zł.

W Zagłębiu to nie wiem, wiem, że takie coś jest w Gliwicach/Zabrzu, z tego co piszą koszt to 70 PLN/h przy minimalnym czasie trwania 2h: Lanette [Edycja: takie coś jak piszesz jednak też kosztuje 350 zł + 150 jeśli jeżdzisz ich autem sad.gif].

pees: swego czasu z tego chciałem skorzystać w tej szkole smile.gif , dobrze , że mi przypomniałeś, może w końcu sobie trochę frajdy zafunduję... rolleyes.gif

Ten post edytował vacu nie, 14 paź 2007 - 13:48

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 14 paź 2007 - 15:37
Post #30

UZYTKOWNIK

CYTAT(Bartek @ 13 Oct 2007, 23:04 ) *
Kobieta jest instruktorką i jeździ z tobą samochodem? wink.gif

Nie, póki co mam tylko wykłady ale jazdy prowadzą goście.

+Quote Post
Therina
post pon, 15 paź 2007 - 15:05
Post #31

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 786

Ale Pani Wiola też prowadzi jazdy. Świetna babeczka. I w sobote i wczoraj z nią miałam jazdy. Wszystko bardzo dokładnie tłumaczy nie drze sie (na przykład w Loku isntruktor wydarł się o wjechaqnie w krawerznik jabym normalnie w drzewo wjechała) można znią pożartować (choć w "Wioli" wszyscy są świetni p.Sławek p.Bogdan). Wogóle mi kobitka imponuje. Zresztą kobieta kobiete lepiej zrozumie -a nie co niektórzy faceci -autko najwazniejsze -zrobisz ryse nie żyjesz mad.gif

Ja jestem w dawnym "Wojtku" teraz "Wioli" na dodatkach I jestem bardzo zadowolona. Nareszcie profesjonaliści. Mam za sobą 4 szkoły przed "Wiolą" ale dopiero teraz mi sie tak naprawde podoba.

A propo co sie stalo ze "Scorpionem"? Zna ktoś szczegóły ich zamknięcia? Tam zaczynałam ,nie podobało mi sie dry.gif Ale pani Wiola mówiła ze tam była jakaś "grubsza" afera.

Ten post edytował Therina pon, 15 paź 2007 - 16:46

+Quote Post
Dave
post wto, 16 paź 2007 - 19:00
Post #32

UZYTKOWNIK

CYTAT(siara @ sob, 13 paź 2007 - 23:27) *
A wie ktoś, gdzie najlepiej robić kat.D? Jak narazie w DG znalazłem tylko LOK.

Eee, nie tylko! Bodajże "Lider" i "Perfect" takie kursy na "D" też robią - w każdym razie robili, chyba "Edwardo" na 3-go Maja też...

LOKu generalnie nie polecam - co już chyba pisałem!

+Quote Post
zdamprawko.pl
post pią, 11 sty 2008 - 00:12
Post #33

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,017

bardzo dużo ciekawych informacji znalazłem na stronie http://www.zdamprawko.pl

+Quote Post
bargiel
post wto, 12 lut 2008 - 21:45
Post #34

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 880

witam serdecznie
może będę mało obiektywna bo są to moi znajomi ale gorąco polecam MORCINKA 1 i dokładnie tj wcześniej Pan Zbyszek Goliński i Jan Król. z szefem czyli Janusz Stasikowski nie warto bo jest to człowiek interesu i załatwia dużo spraw i ma dużo spraw na głowie.więc mało skupia się na jeździe.POLECAM MORCINKA 1!!

a zdałam prawko jako druga osoba z 15 osobowej grupy, oczywiście za pierwszym razem smile2.gif

+Quote Post
marcin.p
post wto, 12 lut 2008 - 21:51
Post #35

UZYTKOWNIK

Ja się uczyłem u p.Stasikowskiego! I nie byłem zadowolony. Sam jeździłem po placu, jazdy głównie po za miastem. Ale to było 10 lat temu. Więc może teraz jest inaczej....

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
maseur
post wto, 25 mar 2008 - 19:58
Post #36

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 666

CYTAT(Therina @ pon, 15 paź 2007 - 13:05) *
Zresztą kobieta kobiete lepiej zrozumie -

Ja jestem w dawnym "Wojtku" teraz "Wioli" na dodatkach I jestem bardzo zadowolona. Nareszcie profesjonaliści. Mam za sobą 4 szkoły przed "Wiolą" ale dopiero teraz mi sie tak naprawde podoba.

A propo co sie stalo ze "Scorpionem"? Zna ktoś szczegóły ich zamknięcia? Tam zaczynałam ,nie podobało mi sie dry.gif Ale pani Wiola mówiła ze tam była jakaś "grubsza" afera.

To, że zaliczyłaś tyle szkół jazdy zanim trafiłaś na "dodatki" u "super- niani Pani Wioli" to raczej świadczy o dozie Twojego talentu do prowadzenia pojazdów mechanicznych a nie o poziomie nauczania jazdy w naszym mieście więc może skup się na szlifowaniu swoich umiejętności za kierownicą L-ki a nie na wyssanych z palca plotkach Pani Wioli, bo Scorpion najzwyczajniej na świecie splajtował. Też mi grubsza afera laugh.gif

Ten post edytował maseur wto, 25 mar 2008 - 20:00

+Quote Post
bzenek
post wto, 25 mar 2008 - 20:44
Post #37

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(maseur @ wto, 25 mar 2008 - 21:58) *
skup się na szlifowaniu swoich umiejętności za kierownicą L-ki laugh.gif

Toż to był post z października. Masz chłopie refleks biggrin.gif

Ten post edytował bzenek wto, 25 mar 2008 - 20:46

+Quote Post
darek
post śro, 26 mar 2008 - 15:36
Post #38

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 969
GG: 3700035 status gadu-gadu

Radzę mijać szerokim łukiem osk mieszczący się na Armii Krajowej w budynku byłej centrali telefonicznej, ten co ma plac manewrowy na rampie kolejowej. Drogo, niemiła atmosfera, ciągłe dogadywania. Bezskutecznie zdawałem cztery razy. Gdy wykupiłem dodatkowe jazdy w osk Edwardo dopiero zobaczyłem na czym polega kurs na prawo jazdy p. Edek wszystko dokładnie wytłumaczył, pokazał pewne triki, że zdałem można by rzec z palcem w d.....

+Quote Post
maseur
post sob, 29 mar 2008 - 20:06
Post #39

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 666

CYTAT(bzenek @ wto, 25 mar 2008 - 18:44) *
Toż to był post z października. Masz chłopie refleks biggrin.gif

niestety wcześniej nie czytałem tego wątku, a wkurzyła mnie ta osoba do tego stopnia, że nie mogłem odmówić sobie riposty laugh.gif

+Quote Post
janosikdg
post śro, 11 cze 2008 - 11:38
Post #40

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 952
GG: 5344968 status gadu-gadu

odświeżam temat !! Chcę się wybrać , ale Ja potrzebuję dobrej szkoły .. smile2.gif słyszałem coś o Auto-szkole na Bandrowskiego .. Poradźcie coś ..

+Quote Post
fluchtling
post śro, 11 cze 2008 - 17:55
Post #41

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,228
Tlen: idamonsterency@tlen.pl status tlen

A o dobry osrodek naprawde trudno wybrać, jesli instruktorzy Cie polubią to sie przyłożą do Twojej nauki a jak nie - odwalą pańszczyzne.

+Quote Post
sowa
post śro, 25 cze 2008 - 20:19
Post #42

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,352

odświeżam za janosikiem
jakieś nowe doświadczenia? zaktualizowane opinie?

+Quote Post
sowa
post śro, 23 lip 2008 - 14:04
Post #43

UZYTKOWNIK

no i ciszaa... pfff.. dry.gif

To ja zadam bardziej konkretne pytanie w takim razie. W chwili obecnej zastanawiam się nad konkretnymi czterema ośrodkami:
-Perfekt (ul. Kościuszki)
-Solut, a właściwie teraz ELKURS na ul. Sobieskiego
-Al-Mar na ul. Mickiewicza
i ewentualnie jeszcze DUET z ul.Królowej Jadwigi.

Potrzebuję jeszcze jakiś opinii o tych ośrodkach. i liczę na was, że tym razem mi ktoś odpowie tongue.gif

+Quote Post
fluchtling
post czw, 24 lip 2008 - 19:54
Post #44

UZYTKOWNIK

Z powyżej wymienionych ja najbardziej bym Perfekt poleciła. W Al-marze pan Marek jest podobno fajny ale teraz tam też uczy Michał , którego pamiętam z poprzednieg ośrodka z którym nauka nie należała do przyjemnych. (BTW co ja mu zrobiłam zę tak na mnie krzyczał. )

+Quote Post
sowa
post czw, 02 paź 2008 - 14:14
Post #45

UZYTKOWNIK

i wybrałam Perfekt i coś o nim napiszę bo może komuś się przyda smile2.gif
Bardzo się cieszę że dokonałam takiego właśnie wyboru.
Teoria na wykładach omawiana jest prosto i przystępnie. Puszczane są filmy, które później są jeszcze omawiane. Czasem na filmie niektóre problemy omawiane są jak dla debili, 5 razy powtarzane jest to samo zdanie, podrzędnie, nadrzędnie i z szykiem przestawnym a na koniec jeszcze raz od początku wink.gif ale przynajmniej wiadomo że każdy zrozumie i zapamięta biggrin.gif
Bardzo podoba mi się to że i pan Zbyszek na wykładach i instruktor w samochodzie zwracają dużo uwagi na miejsca w DG lubiane przez egzaminatorów, jeździmy tam i omawiamy gdzie i jakie są pułapki i czemu ludzie w tych miejscach oblewają egzamin.
Instruktor jest bardzo miły, cierpliwy i nie krzyczy (mimo że od pierwszych jazd, przez już 10 wyjeżdżonych godzin, mam problemy nadal z jednym i tym samym :/ ale instruktor wykazuje się potężną dawką cierpliwości wink.gif )
Nie mam żadnych zarzutów do tego ośrodka i z czystym sumieniem polecam go innym smile2.gif

+Quote Post
fluchtling
post nie, 05 paź 2008 - 21:25
Post #46

UZYTKOWNIK

Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/

+Quote Post
aston
post nie, 05 paź 2008 - 23:30
Post #47

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,404

Ja rok temu robiłem C w LOKu, no ale w sumie to sam się placu uczyłem bo ci ludzie tam to sobie w budynku siedzieli, a ja sam musiałem robić manewry a potem z samochodu wychodzić i sprawdzać czy dobrze zrobiłem tongue.gif na mieście już było w sumie normalnie, ale jak się ma już B to na mieście nie jest trudno. Zdałem za pierwszym razem.

Już dawno robiłem B (2002 rok), więc się raczej nie wypowiem, bo się już dużo zmieniło od tego czasu.

Powodzenie wszystkim smile2.gif

+Quote Post
fluchtling
post pon, 06 paź 2008 - 08:08
Post #48

UZYTKOWNIK

Ja sie dołączam do życzeń poprzednika. Ja mam rok prawko i wierze że wam sie uda zdać sztybciej niż ja (8 razy dry.gif ) Coby sie jednak nie działo teraz wiem ze umiem

+Quote Post
olo
post pon, 06 paź 2008 - 11:04
Post #49

UZYTKOWNIK

CYTAT(fluchtling @ nie, 05 paź 2008 - 21:25) *
Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/

A nam mnie Zbyszek krzyczał i był niemiły. Zwłaszcza kiedy mi auto zgasło na zielonym albo zrobiłem błąd - po raz kolejny. Miałem go powyżej uszu. Dziś wiem, że podstawy są najważniejsze i to dzięki Zbyszkowi mogłem po otrzymaniu PJ doskonalić swoją jazdę bez obaw o siebie i pasażerów. Przekazał mi /nam/ najbalniejsze, patrząc dzisiaj, uwagi; tu autobus zachodzi, tu schowaj się za ciężarówkę, tu patrz kiedy wyjeżdża i jedynka. Kiedy nie zdałem pierwszego egzaminu, całą winę zrzuciłem na szkolącego. Wziąłem doszkalanie w "Morcinka 1" /też dobrzy/ i usłyszałem po pierwszej godzinie, że mam solidne podstawy, dobrze jeżdżę i jeśli opanuję nerwy to zdam. Zdałem za drugim razem i w połowie drogi usłyszałem od egzaminatora "pan to już kiedyś jeździł samochodem? " I nie chodziło o samą jazdę. Szło o te niuanse na drodze, na które Zbyszek zwraca uwagę" ustaw się tu bo..." zjedź tu na lewo, bo", uważaj tutaj, bo". Polecam tę szkołę jak najbardziej. Przynajmniej te sześć lat temu podjeżdżał na miejsce, odwoził na miejsce, nie oszukiwał na godzinach, nie załatwiał prywatnych interesów w godzinach jazdy. I co jeszcze?. Mój syn po jego szkole, zdał za pierwszym razem (2008). Nie przejmujcie się, że czasem Zbyszek podniesie głos. Dzięki niemu będziecie zwracać baczniejszą uwagę na to co dookoła was a nie przed wami. Zabrzmiało jak pean, ale tak to widzę do dzisiaj. Życzę powodzenia na egzaminie.

PS po edycji: Informacja zwrotna. To bardzo ważne. Po każdej lekcji zatrzymywaliśmy się pod Biedronką i zaczynało się. Było o czym myśleć przed kolejną jazdą. Do dziś kiedy widzę Zbyszka na drodze pysk mi się uśmiecha do niego. I marzy mi się, żeby go przewieźć po mieście, niech oceni postępy laugh.gif

Ten post edytował olo pon, 06 paź 2008 - 11:11

--------------------

+Quote Post
gonzo19xtb
post pon, 13 paź 2008 - 16:32
Post #50

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,841

Sam teraz wybieram szkołę, znajomy poleca mi OSK na Kościuszki w budynku Defum, był zadowolony, zdał od razu , podobno mają w porządku instruktora , link dla zainteresowanych: http://www.szkolajazdy.edu.pl/index.html

+Quote Post
lilith_88
post sob, 01 lis 2008 - 16:11
Post #51

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera biggrin.gif i co najwazniejsze kurs mozna zrobic w takim tempie w jakim sie chce... ja np. w 1 tygodniu mialam 10 godzin jazd...
ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ablow.gif blink.gif

+Quote Post
Jaymz
post pon, 03 lis 2008 - 02:46
Post #52

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,243

Osobiście polecam jak kilku przedmówców Pana Zbyszka Golińskiego:) Obecnie ośrodek EXPERT1 (ul. Majakowskiego 37 (tzw. Aleje)) smile2.gif

+Quote Post
wnerwinator
post pon, 16 lut 2009 - 22:44
Post #53

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,200

Darek:
CYTAT
Radzę mijać szerokim łukiem osk mieszczący się na Armii Krajowej w budynku byłej centrali telefonicznej, ten co ma plac manewrowy na rampie kolejowej. Drogo, niemiła atmosfera, ciągłe dogadywania. Bezskutecznie zdawałem cztery razy.

Kolego z konkurencji jesteś? Nie będę - z litości - podawać nazwy twojego ośrodka, bo wszyscy z Ząbkowic wiedzą o jaki chodzi. Zresztą już popłynęliście. Nie ma was. Wyeliminowali was sami kursanci. I jakoś chodzą to tego co ma plac manewrowy na rampie.

Kto i co ci kolego dogadywał?

+Quote Post
Arbas
post pon, 16 lut 2009 - 23:02
Post #54

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00
i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu.
Do dziś jeżdżę bezwypadkowo.

+Quote Post
lilith_88
post wto, 17 lut 2009 - 02:42
Post #55

UZYTKOWNIK
**

CYTAT(lilith_88 @ sob, 01 lis 2008 - 16:11) *
a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera biggrin.gif i co najwazniejsze kurs mozna zrobic w takim tempie w jakim sie chce... ja np. w 1 tygodniu mialam 10 godzin jazd...
ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ablow.gif blink.gif

zapomnialam sie pochwalic ze zdalam tego 9 grudnia za pierwszym razem:D i sobie śmigam teraz biggrin.gif

+Quote Post
marcin.p
post wto, 17 lut 2009 - 16:22
Post #56

UZYTKOWNIK

CYTAT(Arbas @ pon, 16 lut 2009 - 23:02) *
Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00
i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu.
Do dziś jeżdżę bezwypadkowo.

A proszę bardzo! Co prawda nie nad morzem, ale... wczasy to wczasy smile.gif
http://www.prawo-jazdy-wyszkow.pl/

Ten post edytował marcin.p wto, 17 lut 2009 - 16:22

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Rysiu_dg
post śro, 18 mar 2009 - 16:41
Post #57

Klub Kibica nr 29

Nr użytkownika: 920
GG: 7281781 status gadu-gadu

Odświeżam temat . Jaki ośrodek proponujecie ? Oraz w którym jakie są ceny?

Jeśli znacie to podajcie strony internetowe ośrodków.

Ten post edytował Rysiu_dg śro, 18 mar 2009 - 21:00

+Quote Post
lilith_88
post śro, 18 mar 2009 - 21:43
Post #58

UZYTKOWNIK
**

CYTAT(Rysiu_dg @ śro, 18 mar 2009 - 16:41) *

polecam stronke http://www.zdamprawko.pl/index.php/dabrowagornicza

kilka reklam osrodkw z odsylaczami do stron smile2.gif

+Quote Post
Reaper
post pią, 20 mar 2009 - 21:15
Post #59

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,132
GG: 3986289 status gadu-gadu

CYTAT(Rysiu_dg @ śro, 18 mar 2009 - 16:41) *

Ja się teraz (19.03) zapisałem na Morcinka 1 - 1200zł. Wykłady p. Janusz Stasikowski, jazdy p. Stasikowski i J. Król.

+Quote Post
marcin.p
post czw, 26 mar 2009 - 17:28
Post #60

UZYTKOWNIK

Wie ktos gdzie w okolicy można zrobić kurs na prawko kat.D1 i D1+E?

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Rysiu_dg
post nie, 10 maj 2009 - 11:23
Post #61

Klub Kibica nr 29

Wykopujemy, wykopujemy :
Z racji że za miesiąc mam zamiar zacząć kurs chcę na nowo zebrać opinie. Generalnie zastanawiam się nad dwoma szkołami. Jest to Wiola - chodzi tam kilku moich znajomych i są bardzo zadowoleni, jednak jest dość drogo w porównaniu do innych 1300 złotych. Druga opcja to OSK Zebra - najdroższy "pakiet" kosztuje 1110 zł i też słyszałem kilka dobrych opinie, macie jakieś opinie o tych ośrodkach?
Może ktoś poleci jeszcze inna szkołę? Przede wszystkim chcę iść na kurs gdzie nauczą mnie dobrze i bezpiecznie jeździć, a nie tylko zdać egzamin , bo bardziej zależy mi na tym pierwszym niż zdaniu za pierwszym razem.

+Quote Post
Alpin
post nie, 10 maj 2009 - 14:41
Post #62

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 1,253

Polecam Al-mar. Tanio i solidnie.

Ten post edytował Alpin nie, 10 maj 2009 - 14:41

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 10 maj 2009 - 15:14
Post #63

UZYTKOWNIK

Ja chodziłem do OSK Wiola - jeśli chodzi o instruktorów to bardzo mili są i cierpliwi. Kumpel chodził do LOKu i przeniósł się w polowie także do WIOLI i mówił że dopiero tam zaczęły mu sie podobac jazdy....ale pewno są jeszcze inne osrodki w DG które warto polecić.

+Quote Post
Rysiu_dg
post nie, 10 maj 2009 - 15:43
Post #64

Klub Kibica nr 29

Właśnie Wiola kusi opiniami , ale trochę odstrasza ceną. Nie zamierzam na tym oszczędzać ale jednak jest to trochę drogo. Ciężki orzech do zgryzienia wink.gif

+Quote Post
Zadowolony:)
post wto, 12 maj 2009 - 12:52
Post #65

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,316

http://www.szkolajazdy.edu.pl

Polecam ! tanio, bezstresowo i..skutecznie
za 1 razem i teoria i praktyczny smile2.gif

co wiecej chciec? smile2.gif

+Quote Post
Mariuszek_
post sob, 16 maj 2009 - 23:03
Post #66

UŻYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,192

Ja osobiście polecam ośrodek ZEBRA przy ulicy Poniatowskiego biggrin.gif

+Quote Post
fluchtling
post pią, 22 maj 2009 - 18:46
Post #67

UZYTKOWNIK

Byłam w 5 ośrodkach miedzy innymi LOK. Wreszcie trafiłam do "Wioli" i gdyby nie to chyba bym rzuciła robienie prawka w diabły. Potem posłałam tam sąsiadkę i szwagra z Katowic i wszyscy zdali. Więc narzekać nie mogę. I myślę że naprawku raczej niezbyt warto oszczędzać.

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 25 maj 2009 - 00:40
Post #68

UZYTKOWNIK

CYTAT(fluchtling @ pią, 22 maj 2009 - 18:46) *
Byłam w 5 ośrodkach miedzy innymi LOK. Wreszcie trafiłam do "Wioli" i gdyby nie to chyba bym rzuciła robienie prawka w diabły. Potem posłałam tam sąsiadkę i szwagra z Katowic i wszyscy zdali. Więc narzekać nie mogę. I myślę że naprawku raczej niezbyt warto oszczędzać.

Wiola ma bardzo spokojnych instruktorów....kto jezdził z Panem Bogdanem to wie smile2.gif

+Quote Post
Anula
post pon, 25 maj 2009 - 22:01
Post #69

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,327
GG: 2269365 status gadu-gadu

Witam, osobiście nie polecam i odradzam OSK AL-MAR w Dabrowie Górniczej...
Porażka a nie szkoła. Nie nauczyli Mnie nic poza jazdą do przodu.. Instruktorzy podczas jazdy załatwiają sobie swoje sprawy i dopisują godziny!!! A jesli chodzi o parkowanie- nie uczą tego tłumacząc się, że na egzaminie tego nie ma, eh - jakaś paranoja!
Ukończyłam kurs i jestem strasznie nie zadowolona. Zmuszona byłam wykupić jazdy w innym OSK.
Pozdrawiam

Ten post edytował Anula pon, 25 maj 2009 - 22:02

+Quote Post
Rysiu_dg
post wto, 26 maj 2009 - 19:59
Post #70

Klub Kibica nr 29

Lew czy Zebra?

można powiedzieć że casting dobiega końca, na placu boju zostały OSK Zebra i Golden Lion. I znowu dylemat. Zastanawiam się czy skorzystać z opcji Golden Lionu i zdawać w Częstochowie, krócej się czeka bo max 30 dni na teorie i praktykę.
O GL słyszałem wiele dobrych opinii, Zebra jeszcze chyba tak dużo osób nie wyszkoliła.
A jeśli zdawanie w Dąbrowie to które OSK wybrać , GL i Zebre? Liczę na pomoc smile2.gif

+Quote Post
Mariuszek_
post czw, 28 maj 2009 - 19:29
Post #71

UŻYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,192

Zebra !!

+Quote Post
fluchtling
post sob, 30 maj 2009 - 18:34
Post #72

UZYTKOWNIK

CYTAT(Sebastian22 @ pon, 25 maj 2009 - 00:40) *
Wiola ma bardzo spokojnych instruktorów....kto jezdził z Panem Bogdanem to wie smile2.gif

Choć nie umiem sobie wyobrazić tego Ośrodka bez Sławka i Arniego. Szkoda że ich nie ma.
ale tego że pan Bogdan 3 razy kazął mi powtarzać niektore miejsca dopóki nie zakumam , mu nigdy nie zpaomne dzięki temu zrozumiałam o co chodzi w jeździe

+Quote Post
Rysiu_dg
post wto, 16 cze 2009 - 18:53
Post #73

Klub Kibica nr 29

Czy ktoś może polecić jakiegoś instruktora z OSK Golden Lion? Proszę o pisanie tu albo na PW.

+Quote Post
micael
post pią, 28 sie 2009 - 00:14
Post #74

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 905
GG: 9925585 status gadu-gadu
Tlen: micael89 status tlen

Odświeżam temacik troszkę smile2.gif

Chce zrobić sobie na C prawko:) gdzie polecacie smile2.gif i ktore ośrodki robią na C:) wiem o Edwardo, Lok-u i Wioli smile2.gif czekam na wasze opinie gdzie najlepiej i tanio smile2.gif

--------------------

+Quote Post
Karolyfer
post pią, 28 sie 2009 - 09:13
Post #75

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 944
GG: 5855609 status gadu-gadu
Tlen: zskywalker@o2.pl status tlen

Jeśli chodzi o kat. B to polecam ośrodek Wojcar, nie wiem jak jest na wykładach, ale jazdy z panem Wojtkiem są świetne smile2.gif

+Quote Post
micael
post pią, 28 sie 2009 - 12:27
Post #76

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 905
GG: 9925585 status gadu-gadu
Tlen: micael89 status tlen

OK fajnie ale mnie interesuje Kat. "C" wink.gif

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post pią, 28 sie 2009 - 15:45
Post #77

UZYTKOWNIK

Wejdź sobie na strone WORD-u w zakładke projekty unijne... Tam jest najtaniej! Od 1.09 prowadzą nabór na bezpłatne kursy na kat. C, C+E, D.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
lobooz
post czw, 10 wrz 2009 - 14:03
Post #78

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,448
GG: 12680529 status gadu-gadu

Pilnie odświeżam temat ośrodków!
Bardzo pilnie potrzebuję namiary na dobry ośrodek.
Kurs robiłem wiele wiele lat temu. Do egzaminu nie przystąpiłem. Moje papiery już ponoc są na nowo
w WORD i czekają, ale z marszu nie pójdę.!
Kumple robili w "OSK Wojtek" na 3-go maja, ale ten ośrodek biura w tej szkole już nie ma, a Pani w sekretariacie nie wie gdzie mają nowe.
Drugi mój kumpel robił jakiś czas temu u Pana Sławka (podobno "ryży w okularach"-jak to mój kumpel zgrabnie określił), który teraz pracuje ponoć w "OSK ZAGŁĘBIAK", ale nie wiem czy nadal, bo się instruktorzy b. często zmieniają.
Pomóżcie gdzie znajdę ten ośrodek "Wojtek" i gdzie tego Pana Sławka?

+Quote Post
Sebastian22
post czw, 10 wrz 2009 - 18:03
Post #79

UZYTKOWNIK

CYTAT(lobooz @ czw, 10 wrz 2009 - 14:03) *
Pilnie odświeżam temat ośrodków!
Bardzo pilnie potrzebuję namiary na dobry ośrodek.
Kurs robiłem wiele wiele lat temu. Do egzaminu nie przystąpiłem. Moje papiery już ponoc są na nowo
w WORD i czekają, ale z marszu nie pójdę.!
Kumple robili w "OSK Wojtek" na 3-go maja, ale ten ośrodek biura w tej szkole już nie ma, a Pani w sekretariacie nie wie gdzie mają nowe.
Drugi mój kumpel robił jakiś czas temu u Pana Sławka (podobno "ryży w okularach"-jak to mój kumpel zgrabnie określił), który teraz pracuje ponoć w "OSK ZAGŁĘBIAK", ale nie wiem czy nadal, bo się instruktorzy b. często zmieniają.

OSK "Wojtek" nazywa sie od jakiegoś czasu OSK "Wiola" o znajduje się na 3go maja, w kamienicy na rogu Bandrowskiego x 3go maja (wejscie od 3 maja - na wprost Okrzei, jak dobrze kojarze I piętro.)

+Quote Post
Reaper
post czw, 10 wrz 2009 - 21:05
Post #80

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,132
GG: 3986289 status gadu-gadu

lobooz, wciąż polecam OSK na Morcinka 1, ale tylko z Januszem Królem (szef sprawę olewa, a z młodym nie miałem okazji jeździć). Zdałem w zeszłym tygodniu, za pierwszym razem xD

+Quote Post
vodun
post pon, 21 wrz 2009 - 17:35
Post #81

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,287

Żonka chodziła do GOLDEN LION'a na Królowej Jadwigi i sobie chwaliła. Prawko zdane.

BTW to za którym razem zdasz nie zależy od instruktora, nie zależy również od Ciebie tylko i wyłącznie od egzaminatora i tyle w tej sprawie

+Quote Post
paulinczos
post wto, 06 paź 2009 - 13:21
Post #82

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,486

CYTAT(lobooz @ czw, 10 wrz 2009 - 14:03) *

Hej lobooz, sądząc z opisu to chyba chodzi o "tego" Pana Sławka - tak, pracuje on aktualnie w Zagłębiaku, moja siostra robi u niego teraz kurs (ja widziałam go parę razy) i jest zadowolona. Ja osobiście polecam Pana Roberta z tego samego ośrodka. Super instruktor, spokojny, ale nie jakaś ciapa, ma poczucie humoru, świetnie wszystko tłumaczy, zero stresu, jazdy z nim to sama przyjemność smile2.gif

+Quote Post
kot_mruczyslaw
post sob, 31 paź 2009 - 15:44
Post #83

...nocny wysławiacz firmamentu ...
**

Nr użytkownika: 721

polecam GOLDEN LION...
egzamin zdany za pierwszym podejściem...

+Quote Post
Rafalski.com
post wto, 10 lis 2009 - 22:09
Post #84

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,545
GG: 10375113 status gadu-gadu

Jestem po świeżo zdanym egzaminie za pierwszym razem, 17go października. Uczyłem się w Al -mar, to jest na Mickiewicza, zdaje się nr 1. Tak czy inaczej ośrodek fajnisty. Czego wam trzeba nauczycie się i jeszcze więcej życiowych, praktycznych spraw, pan Marek świetnie uczy nauki, z drugi instruktorem dają szkolenie pierwszej klasy.

Naprawdę polecam, uczę nawet jak zachować spokój na egzaminie, co jest niesamowicie trudne ale na miarę zdania egzaminu możliwe.
Polecam,
to ich nr telefonu
501 357 354

p.s.
zajrzyj na inny wątek forum
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...ost&p=48669

+Quote Post
maniOra
post czw, 04 mar 2010 - 15:08
Post #85

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,746

Witam,
Będę zaczynać robić prawko prawdopodobnie w środę 10 marca.Otóż moje pytanie czy ktoś miał do czynienia z ośrodkiem przyklejonym jak przybódówka do kościoła w Gołonogu . Ulica albo 1000-lecia albo juz Kasprzaka.. nie jestem pewny.W każdym bądź razie cena 1300zł + lekarz 60zł .. wydaję mi się, że troszkę drogo.Ktoś może coś powiedzieć o tym ośrodku?

+Quote Post
marcin.p
post czw, 04 mar 2010 - 19:09
Post #86

UZYTKOWNIK

To normalna cena! Oczywiście znajdziesz ośrodek gdzie zrobisz kurs za 800 zł, ale czy wyjeździsz swoje godziny na jazdach, czy będziesz należycie przygotowany do egzaminu? Zauważ, że z tych pieniędzy trzeba opłacić instruktora, ratownika medycznego, samochód, opłacić biuro, pracowników administracji itp. i jeszcze zarobić.

Co do samego ośrodka to... podaj nazwę, to może ktoś coś pomoże

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Rysiu_dg
post czw, 04 mar 2010 - 19:22
Post #87

Klub Kibica nr 29

Normalna cena? Moim zdaniem troszkę drożej, bo częściej się spotykałem z kwotą 1100 złotych. Chyba że to skutek płacenia VAT-u teraz.

+Quote Post
maniOra
post czw, 04 mar 2010 - 20:54
Post #88

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,746

tzn tak.. nie wiem czy ten ośrodek wogóle ma jakąś nazwę... on znajduje się przy kościele koło ulicy kosmonautów (przy osiedlu tysiąclecia). ciężko mi to precyzyjniej określić.Jest przyklejony do kościoła

+Quote Post
Rysiu_dg
post czw, 04 mar 2010 - 21:12
Post #89

Klub Kibica nr 29

Powiem Ci tak, wiem gdzie to jest, ale więcej informacji możesz dostać na forum www.zdamprawko.pl z tym że niektóre opinie piszą sobie właściciele :/

+Quote Post
olo
post czw, 04 mar 2010 - 23:09
Post #90

UZYTKOWNIK

CYTAT(maniOra @ czw, 04 mar 2010 - 20:54) *
tzn tak.. nie wiem czy ten ośrodek wogóle ma jakąś nazwę... on znajduje się przy kościele koło ulicy kosmonautów (przy osiedlu tysiąclecia). ciężko mi to precyzyjniej określić.Jest przyklejony do kościoła

Nie polecam. Jeżeli instruktor tej "szkoły jazdy" parkuje na wąskiej drodze pod swoim budynkiem, 5-7 m przed zakrętem i tłumaczy, że może tu stać bo nie ma zakazu zatrzymywania to ja wymiękam. Kedyś na Kasprzaka, pod pawilonem, wrzuciłem wsteczny, oglądam się, ruszam i po chwili widzę, dojeżdżającą "elkę" tej firmy z kursantem uczącym się parkować. Zdązyłem zahamować. Pan instruktor, rzecz jasna, mnie kazał zachowywać ostrożność. Nie polecam.

--------------------

+Quote Post
zizi
post czw, 12 sie 2010 - 14:29
Post #91

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 196

Obecnie przymierzam się do zrobienia prawa jazdy,jakieś obecne opinie o ośrodku Wiola?

Czy końcowy egzamin zdaje się w Dąbrowie?

Dzięki za info  rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post czw, 12 sie 2010 - 15:09
Post #92

UZYTKOWNIK

CYTAT(zizi @ czw, 12 sie 2010 - 14:29) *
Obecnie przymierzam się do zrobienia prawa jazdy,jakieś obecne opinie o ośrodku Wiola?

Czy końcowy egzamin zdaje się w Dąbrowie?

Dzięki za info  rolleyes.gif

ja 2 lata temu robiłem, fajni instruktorzy no i właścicielka....egzamin zdajesz gdzie chcesz przecież, wiadomo że ośrodki w DG przygotowują cię do egzaminu w najbliższym WORDzie czyli w DG.

+Quote Post
miki80
post czw, 12 sie 2010 - 23:09
Post #93

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,027

CYTAT(maniOra @ czw, 04 mar 2010 - 15:08) *
Witam,
Będę zaczynać robić prawko prawdopodobnie w środę 10 marca.Otóż moje pytanie czy ktoś miał do czynienia z ośrodkiem przyklejonym jak przybódówka do kościoła w Gołonogu . Ulica albo 1000-lecia albo juz Kasprzaka.. nie jestem pewny.W każdym bądź razie cena 1300zł + lekarz 60zł .. wydaję mi się, że troszkę drogo.Ktoś może coś powiedzieć o tym ośrodku?

Nie polecam tego ośrodka,bo za te pieniądze co płacimy to instruktor nie jeździ z kursantem tyle godzin ile trzeba.Instruktor zamiast 2 godzin to jeździł ok 1.20 bo reszte czasu to załatwianie jego spraw z kursantem czekającym w samochodzie.A to do domu musiał ,,na chwile ,,podjechac ,a to na warsztat,zawsze cos do załatwiena miał a czas leci za nasze pieniądze.Ostrzegam to nie jest tylko mój przypadek ,ale wśród znajomych też pytałem i tak samo było.Nikomu nie polecam tego ośrodka.

+Quote Post
Kamil_
post czw, 12 sie 2010 - 23:51
Post #94

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Osoby z 1 postem, akurat krytycznym wobec danej firmy są mało wiarygodne...

+Quote Post
acn
post pią, 13 sie 2010 - 01:29
Post #95

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,294
GG: 3719706 status gadu-gadu

Ja natomiast szczerze polecam OSK 'Zagłębiak' .

Jazdy z panem Robertem to czysta przyjemność , bardzo spokojny facet , a jak coś źle zrobiłem potrafił z humorem wyjaśnić o co chodzi i powtarzać aż do skutku smile2.gif . Z godzinami jazd nie miałem problemów , zero oszukiwania . Egzamin zdany za 1 podejściem .

+Quote Post
PaVLo
post pią, 20 sie 2010 - 20:25
Post #96

Człowiek Legenda
**

Nr użytkownika: 141
GG: 2594367 status gadu-gadu

Szukam dobrego ośrodka szkolenia tak aby nie był zbyt daleko od osiedli Manhattan i Broadway, myślałem właśnie o tym niedaleko WORD-a przy kościele, jakieś nowe opinie by się przydały o nim.

+Quote Post
REALny
post pią, 20 sie 2010 - 23:02
Post #97

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,111

CYTAT(PaVLo @ pią, 20 sie 2010 - 20:25) *
Szukam dobrego ośrodka szkolenia tak aby nie był zbyt daleko od osiedli Manhattan i Broadway, myślałem właśnie o tym niedaleko WORD-a przy kościele, jakieś nowe opinie by się przydały o nim.

Idź do Nauki Jazdy Manhatan wink.gif Spoko uczy gościu i jeżeli ty jesteś dyspozycyjny to bardzo szybko skończysz kurs. Ja ostatnio po 5-7 godzin tygodniowo jeździłem eL-ką

+Quote Post
PaVLo
post pią, 20 sie 2010 - 23:44
Post #98

Człowiek Legenda
**

Możesz mnie trochę naprowadzić na ten ośrodek ?, jakiś adres lub lokalizacja ... po prostu chciałbym mieć mniej szukania smile2.gif.

+Quote Post
Adams
post sob, 21 sie 2010 - 08:18
Post #99

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,183

CYTAT(REALny @ pią, 20 sie 2010 - 23:02) *
CYTAT(PaVLo @ pią, 20 sie 2010 - 20:25) *

Idź do Nauki Jazdy Manhatan wink.gif Spoko uczy gościu i jeżeli ty jesteś dyspozycyjny to bardzo szybko skończysz kurs. Ja ostatnio po 5-7 godzin tygodniowo jeździłem eL-ką

Nie żebym robił antyreklamę osk"Manhattan", ale...
... sam tam chodziłem na kurs, owszem szybko go ukończyłem (podczas roku szkolnego), ale dużo stresu
... podczas kilku lekcji (jazd) było powiedziane "-jedź!" a nie było powiedziane gdzie? co? i jak?
... mało lekcji manewrowych(większość miasto), a jak się zdarzały to całą godzinę śrubowało się to samo(jak coś nie wychodziło to była "zje*ka" a to = stres)
... przy dokupionych jazdach (po oblanym egzaminie) nic więcej się nie nauczyłem

Tak więc z doświadczenia odradzałbym takie osk jak: Manhattan, Sammar, Wiola/Wojtek. Z opinii innych nie polecam: Zebry, "21",

A z miłym zaskoczeniem polecam Efekt (Mydlice płd.), LOK 1 i 2 (ok.Huty bankowej oraz przy "tokaju") oraz Wojcar(Gołonóg pl.Bema)
w tych ośrodkach wytkną błędy, których można się nauczyć w innych i skutecznie tłumaczą i korygują je

+Quote Post
PaVLo
post sob, 21 sie 2010 - 09:52
Post #100

Człowiek Legenda
**

To aż w tylu ośrodkach zdawałeś ?

Sprawdzę w poniedziałek Wojcar i ten na Manhattanie, mimo twojej złej opinii wink.gif

+Quote Post

8 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza