![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 07 paź 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 112 ![]() |
Witam.Mam zamiar wybrac sie na kurs prawa jazdy i w zwiĄzku z tym moje pytanie.KtÓry oŚrodek szkolenia polecacie i dlaczego? Z gÓry dziĘkuje i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 07 paź 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 112 ![]() |
QUOTE(klocek) Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie. a gdzie ten O.S.K DĄbrowa sie znajduje? Bo niestety o nim nie sŁyszaŁem?Na mysl jeszcze przychodzĄ mi LOK i ZagŁebiak.... -------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
2 lata temu byŁo w TZN, teraz nie wiem, ale jest wiele ogŁoszeĹ na Centrum na sŁupach i w przejsciach podziemnych. OprÓcz tego sĄ LOK , ZagŁĘbiak , Edwardo :) ,Luks ,eLka, i wiele innych maŁych.
|
|
|
![]()
|
|
a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp.
-------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
QUOTE(Astalav) a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp. Trzy lata temu robiŁem prawo jazdy u Zbyszka w Perfeccie (w pawilonie za PZPRem) Nie zdaŁem za pierwszym razem, ale moŻe nie dlatego, Że mnie Ĺşle nauczyŁ, ale dlatego, Że 20 godzin jazdy to Śmiesznie maŁo. ZawaliŁem manewry, bo nie moŻna siĘmanewrÓw nauczyĆ w szeŚĆ godzin. PoniewaŻ moja Żonka zrobiŁa prawo jazdy miesiĄc wczeŚniej, jeĹşdziliŚmy na Budostal trenowaĆ naszym nowym autkiem. Przed drugim egzaminem wykupiŁem, bodajŻe, dwie godziny, u pana Janusza z Morcinka1 (moja Żona u niego siĘuczyŁa) . Nie dlatego Że Zbyszek mnie nic nie nauczyŁ, tylko po to, Żeby obcy instruktor powiedziaŁ mi na co mnie naprawdĘstaĆ i czy z moimi umiejĘtnoŚciami mogĘstanĄĆ do egzaminu. Ten sympatyczny facet tchnĄŁ we mnie ducha zwyciĘzcy nad WORDem. ZdaŁem egzamin i dopiero, kiedy zaczĄŁem jeĹşdziĆ zauwaŻyŁem, Że Zbyszek przekazaŁ mi w trakcie jazd tyle cennych wskazÓwek co do zachowania siĘna drodze, Że jeĹşdziŁo mi siĘo wiele Łatwiej. Co do wyboru oŚrodka. Nie licz na to, Że ktoŚ da Ci odpowiedĹş jednoznacznĄ na Twoje pytanie. Znakomita wiĘkszoŚĆ z nas chodziŁa do jednej szkÓŁki i o niej moŻe powiedzieĆ Ĺşle lub dobrze. SzukajĄc szkoŁy zapytaj ilu ma instruktorÓw, czy moŻna zmieniĆ instruktora w trakcie kursu, gdzie jest plac i przede wszystkim warunek - czy podczas jazd bĘdziesz sam, czy z innym kursantem. JeŻeli ma Ci ktoŚ towarzyszyĆ nie choĆ do takiej szkoŁy. Moja szkoŁa speŁniaŁa te warunki. ŻyczĘpowodzenia. olo |
|
|
![]()
|
|
DziĘki olo za cenne wskazÓwki....Pozdrawiam
-------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 40 Dołączył: pon, 17 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 88 ![]() |
ja moge polecic ci O.S.K Wojtek... znajduje sie na 3-go maja w budynku MOP-tu... malutki osrodek, fajna atmosfera, pani Wiola super uczy teorii a Wojtek jest zajebistym instruktorem... najlepsza rekomendacja bedzie chyba to, ze wiekszosc osob zdaje egzaminy za 1, w niektorych przypadkach za 2 razem... ja sam zdalem za pierwszym razem bez wiekszych problemow... goraco polecam
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 348 ![]() |
A czy ktos robil moze kurs na Cedlera?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja nie robiłem na Cedlera ale kiedyś wykupiłem kilka godzin u takiego kolesia co miał siedzibe [alboi tylko plac] w SP 33, kolo siłowni (koło starego ośrodka egzaminacyjnego). Niestety nie pamiętam szczegółów ale to był taki siwy energiczny facet - jeździł punciakiem jak wariat
![]() Niestety nie mam już namiarów na tego kolesia, gdzieś mi zginęły - ale skoro mi się przypomniało - to może ktoś kojarzy faceta i ma jakiś namiar? Mnie też by się to przydało dla kilku znajomych... |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zbyszek Golinski - z morcinka 1 (zadz tam i sie spytaj o niego - jak co to mam jeszcze kom - ale nie wiem czy aktrualny bo sprzed 2 lat
![]() pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 348 ![]() |
Czyli polecacie pakować się w kurs na Morcinka do pana Zbyszka? (bo jak rozumem on jest odpowiedzialny za ta wielka 'L-ke' na bloku przy Kauflandzie..
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak - ale tylko do zbycha (golinskiego), moze jeszcze jas krol jest ok, co do p. Wisniewskiego (czy jak mu tam) nie wiem-nie mam zdania, a odnosnie pozostalych 2 panow to raczej zapomnij - jeden strasznie nerwowy a drugi ... hmm - wszyscy go nie polecaja
![]() pozdr i powodzenia :) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Serdeczne dzieki za szybka odp. Na Morcinka mam najbliżej więc zdaje się wkrótce sie tam zgłoszę :)
Pozdr |
|
|
Guest_Koleżanka_* |
![]()
|
Guests ![]() |
[Al-Mar na mickiewicza 1, fajny instruktor zero stresu i fachowo. Zdawalność wyjątowo wysoka
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja absolutnie odradzam LOKi!
Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km ![]() Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" ![]() A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja absolutnie odradzam LOKi! Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km ![]() Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" ![]() A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś? A PKM sosnowiec nie prowadzi takowych kursów? Popytaj w zaj.Golonog:P |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak może PKM Sosnowiec prowadzić kursy? Gdyby tak było, to pewnie nie szukałby pomocy w urzędach pracy szukając "chetnych" do kierowania autobusami i do zrobienia prawka! Gdyby tak było, to na stronie internetowej byłaby reklama - wszak do robienia kursu na autobus byle co nie może być! PS Rybnik i Meteor z Jaworzna to wiem, że robią ale inne bliskei firmy nie słyszałem i nie czytałem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zamierzam zapisać się na kurs - co polecacie? Jestem z Golonoga - ponoc O.S.K. Wojtek jest dobry....a jakiś inny? Blizej mojego miejsca zamieszkania....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: sob, 13 sty 07 Nr użytkownika: 400 ![]() |
Sebastian polecam Ci Zaglebiaka profesjonalna obsluga dobrzy instruktorzy siedziba kolo zespolu szkól na Królowej Jadwigi po drugiej stonie duzego koscoila
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Jeszcze słowo odnośnie Morcinka 1. Robiłem tam kurs, jeździłem z p. Jackiem (niski łysawy w okularach) był ok, Goliński podobno też jest dobry (bratowa z nim jeździła). Ale strzeż się szefa (wysoki, szczupły). No chyba że chcesz pojeździć sobie z nim po składach budowlanych, pozałatwiać jego prywatne sprawy, ew. pocałować klamkę samochodu bo on sobie zapomniał o jeździe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
OSK "Wojtek" jest ok, zdałem za pierwszym razem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Miałem sporo przejść z 'prawkiem' kilka lat temu zaczynałem w LOKu, kilka podejść do egzaminu, plac zawsze mnie pokonywał, odpuściłem sobie. Pod koniec zeszłego roku, postanowilem podejść jeszcze raz. Jeździłem z p. Noskiem ze szkoły Solut. Wpadlem na niego zupełnie przypadkiem pod PKZtem ja czekałem na swojego, poleconego przez kolegę, instruktora (który niestety się na mnie wypiął :[ ) on czekał na kursantkę. Przypadkowe spotkanie okazało się brzemienne w skutki, trafiłem na naprawdę fajnego instruktora i zdałem bez problemu. Szczerze polecam :)
-------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
W 98 robiłem na "Morcinka 1". Jakoś specjalnie zadowolony nie byłem. Mało jazdy po centrum, raczej unikanie korków itp. Być może dzisiaj jest już zupełnie inaczej.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Ja chodzę obecnie do OSK "Wiola" jest to dawne OSK "Wojtek". Póki co mam teorie ale prowadząca jest naprawdę OK poza tym mogę się umówić na lekcje indywidualnie - polecam. Maja siedzibe w budynku na rogu 3maja x Bandrowskiego nad Citi Financial Bankiem (2-piętro wejście na wprost ul. Okrzei od 3-maja).
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kobieta jest instruktorką i jeździ z tobą samochodem?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
A wie ktoś, gdzie najlepiej robić kat.D? Jak narazie w DG znalazłem tylko LOK.
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Interesuje mnie też kurs doskonalenia jazdy. Ale nie tylko "bezsensowna" jazda po mieście, ale jazda po mokrej/śliskiej nawierzchni, omijanie przeszkód, hamowanie w różnych warunkach itp. Wie ktoś czy coś takiego zrobi się gdzieś w DG albo gdzieś w Zagłębiu? Jęśli sie zrobi to jaki byłby koszt? Znalazłem taki ośrodek w katowicach, koszt kursu to 350zł.
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Wie ktoś czy coś takiego zrobi się gdzieś w DG albo gdzieś w Zagłębiu? Jeśli się zrobi to jaki byłby koszt? Znalazłem taki ośrodek w Katowicach, koszt kursu to 350zł. W Zagłębiu to nie wiem, wiem, że takie coś jest w Gliwicach/Zabrzu, z tego co piszą koszt to 70 PLN/h przy minimalnym czasie trwania 2h: Lanette [Edycja: takie coś jak piszesz jednak też kosztuje 350 zł + 150 jeśli jeżdzisz ich autem ![]() pees: swego czasu z tego chciałem skorzystać w tej szkole ![]() ![]() Ten post edytował vacu nie, 14 paź 2007 - 13:48 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: czw, 16 sie 07 Nr użytkownika: 786 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale Pani Wiola też prowadzi jazdy. Świetna babeczka. I w sobote i wczoraj z nią miałam jazdy. Wszystko bardzo dokładnie tłumaczy nie drze sie (na przykład w Loku isntruktor wydarł się o wjechaqnie w krawerznik jabym normalnie w drzewo wjechała) można znią pożartować (choć w "Wioli" wszyscy są świetni p.Sławek p.Bogdan). Wogóle mi kobitka imponuje. Zresztą kobieta kobiete lepiej zrozumie -a nie co niektórzy faceci -autko najwazniejsze -zrobisz ryse nie żyjesz
![]() Ja jestem w dawnym "Wojtku" teraz "Wioli" na dodatkach I jestem bardzo zadowolona. Nareszcie profesjonaliści. Mam za sobą 4 szkoły przed "Wiolą" ale dopiero teraz mi sie tak naprawde podoba. A propo co sie stalo ze "Scorpionem"? Zna ktoś szczegóły ich zamknięcia? Tam zaczynałam ,nie podobało mi sie ![]() Ten post edytował Therina pon, 15 paź 2007 - 16:46 |
|
|
![]()
|
|
A wie ktoś, gdzie najlepiej robić kat.D? Jak narazie w DG znalazłem tylko LOK. Eee, nie tylko! Bodajże "Lider" i "Perfect" takie kursy na "D" też robią - w każdym razie robili, chyba "Edwardo" na 3-go Maja też... LOKu generalnie nie polecam - co już chyba pisałem! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,017 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo dużo ciekawych informacji znalazłem na stronie http://www.zdamprawko.pl
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
witam serdecznie
może będę mało obiektywna bo są to moi znajomi ale gorąco polecam MORCINKA 1 i dokładnie tj wcześniej Pan Zbyszek Goliński i Jan Król. z szefem czyli Janusz Stasikowski nie warto bo jest to człowiek interesu i załatwia dużo spraw i ma dużo spraw na głowie.więc mało skupia się na jeździe.POLECAM MORCINKA 1!! a zdałam prawko jako druga osoba z 15 osobowej grupy, oczywiście za pierwszym razem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja się uczyłem u p.Stasikowskiego! I nie byłem zadowolony. Sam jeździłem po placu, jazdy głównie po za miastem. Ale to było 10 lat temu. Więc może teraz jest inaczej....
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Zresztą kobieta kobiete lepiej zrozumie - Ja jestem w dawnym "Wojtku" teraz "Wioli" na dodatkach I jestem bardzo zadowolona. Nareszcie profesjonaliści. Mam za sobą 4 szkoły przed "Wiolą" ale dopiero teraz mi sie tak naprawde podoba. A propo co sie stalo ze "Scorpionem"? Zna ktoś szczegóły ich zamknięcia? Tam zaczynałam ,nie podobało mi sie ![]() To, że zaliczyłaś tyle szkół jazdy zanim trafiłaś na "dodatki" u "super- niani Pani Wioli" to raczej świadczy o dozie Twojego talentu do prowadzenia pojazdów mechanicznych a nie o poziomie nauczania jazdy w naszym mieście więc może skup się na szlifowaniu swoich umiejętności za kierownicą L-ki a nie na wyssanych z palca plotkach Pani Wioli, bo Scorpion najzwyczajniej na świecie splajtował. Też mi grubsza afera ![]() Ten post edytował maseur wto, 25 mar 2008 - 20:00 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: FdZD Postów: 14 Dołączył: śro, 19 gru 07 Skąd: Ząbkowice Nr użytkownika: 969 Płeć: Mężczyzna GG: 3700035 ![]() |
Radzę mijać szerokim łukiem osk mieszczący się na Armii Krajowej w budynku byłej centrali telefonicznej, ten co ma plac manewrowy na rampie kolejowej. Drogo, niemiła atmosfera, ciągłe dogadywania. Bezskutecznie zdawałem cztery razy. Gdy wykupiłem dodatkowe jazdy w osk Edwardo dopiero zobaczyłem na czym polega kurs na prawo jazdy p. Edek wszystko dokładnie wytłumaczył, pokazał pewne triki, że zdałem można by rzec z palcem w d.....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
odświeżam temat !! Chcę się wybrać , ale Ja potrzebuję dobrej szkoły ..
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: pią, 18 kwi 08 Nr użytkownika: 1,228 Płeć: Kobieta Tlen: idamonsterency@tlen.pl ![]() |
A o dobry osrodek naprawde trudno wybrać, jesli instruktorzy Cie polubią to sie przyłożą do Twojej nauki a jak nie - odwalą pańszczyzne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
odświeżam za janosikiem
jakieś nowe doświadczenia? zaktualizowane opinie? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
no i ciszaa... pfff..
![]() To ja zadam bardziej konkretne pytanie w takim razie. W chwili obecnej zastanawiam się nad konkretnymi czterema ośrodkami: -Perfekt (ul. Kościuszki) -Solut, a właściwie teraz ELKURS na ul. Sobieskiego -Al-Mar na ul. Mickiewicza i ewentualnie jeszcze DUET z ul.Królowej Jadwigi. Potrzebuję jeszcze jakiś opinii o tych ośrodkach. i liczę na was, że tym razem mi ktoś odpowie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: pią, 18 kwi 08 Nr użytkownika: 1,228 Płeć: Kobieta Tlen: idamonsterency@tlen.pl ![]() |
Z powyżej wymienionych ja najbardziej bym Perfekt poleciła. W Al-marze pan Marek jest podobno fajny ale teraz tam też uczy Michał , którego pamiętam z poprzednieg ośrodka z którym nauka nie należała do przyjemnych. (BTW co ja mu zrobiłam zę tak na mnie krzyczał. )
|
|
|
![]()
|
|
i wybrałam Perfekt i coś o nim napiszę bo może komuś się przyda
![]() Bardzo się cieszę że dokonałam takiego właśnie wyboru. Teoria na wykładach omawiana jest prosto i przystępnie. Puszczane są filmy, które później są jeszcze omawiane. Czasem na filmie niektóre problemy omawiane są jak dla debili, 5 razy powtarzane jest to samo zdanie, podrzędnie, nadrzędnie i z szykiem przestawnym a na koniec jeszcze raz od początku ![]() ![]() Bardzo podoba mi się to że i pan Zbyszek na wykładach i instruktor w samochodzie zwracają dużo uwagi na miejsca w DG lubiane przez egzaminatorów, jeździmy tam i omawiamy gdzie i jakie są pułapki i czemu ludzie w tych miejscach oblewają egzamin. Instruktor jest bardzo miły, cierpliwy i nie krzyczy (mimo że od pierwszych jazd, przez już 10 wyjeżdżonych godzin, mam problemy nadal z jednym i tym samym :/ ale instruktor wykazuje się potężną dawką cierpliwości ![]() Nie mam żadnych zarzutów do tego ośrodka i z czystym sumieniem polecam go innym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja rok temu robiłem C w LOKu, no ale w sumie to sam się placu uczyłem bo ci ludzie tam to sobie w budynku siedzieli, a ja sam musiałem robić manewry a potem z samochodu wychodzić i sprawdzać czy dobrze zrobiłem
![]() Już dawno robiłem B (2002 rok), więc się raczej nie wypowiem, bo się już dużo zmieniło od tego czasu. Powodzenie wszystkim ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja sie dołączam do życzeń poprzednika. Ja mam rok prawko i wierze że wam sie uda zdać sztybciej niż ja (8 razy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/ A nam mnie Zbyszek krzyczał i był niemiły. Zwłaszcza kiedy mi auto zgasło na zielonym albo zrobiłem błąd - po raz kolejny. Miałem go powyżej uszu. Dziś wiem, że podstawy są najważniejsze i to dzięki Zbyszkowi mogłem po otrzymaniu PJ doskonalić swoją jazdę bez obaw o siebie i pasażerów. Przekazał mi /nam/ najbalniejsze, patrząc dzisiaj, uwagi; tu autobus zachodzi, tu schowaj się za ciężarówkę, tu patrz kiedy wyjeżdża i jedynka. Kiedy nie zdałem pierwszego egzaminu, całą winę zrzuciłem na szkolącego. Wziąłem doszkalanie w "Morcinka 1" /też dobrzy/ i usłyszałem po pierwszej godzinie, że mam solidne podstawy, dobrze jeżdżę i jeśli opanuję nerwy to zdam. Zdałem za drugim razem i w połowie drogi usłyszałem od egzaminatora "pan to już kiedyś jeździł samochodem? " I nie chodziło o samą jazdę. Szło o te niuanse na drodze, na które Zbyszek zwraca uwagę" ustaw się tu bo..." zjedź tu na lewo, bo", uważaj tutaj, bo". Polecam tę szkołę jak najbardziej. Przynajmniej te sześć lat temu podjeżdżał na miejsce, odwoził na miejsce, nie oszukiwał na godzinach, nie załatwiał prywatnych interesów w godzinach jazdy. I co jeszcze?. Mój syn po jego szkole, zdał za pierwszym razem (2008). Nie przejmujcie się, że czasem Zbyszek podniesie głos. Dzięki niemu będziecie zwracać baczniejszą uwagę na to co dookoła was a nie przed wami. Zabrzmiało jak pean, ale tak to widzę do dzisiaj. Życzę powodzenia na egzaminie. PS po edycji: Informacja zwrotna. To bardzo ważne. Po każdej lekcji zatrzymywaliśmy się pod Biedronką i zaczynało się. Było o czym myśleć przed kolejną jazdą. Do dziś kiedy widzę Zbyszka na drodze pysk mi się uśmiecha do niego. I marzy mi się, żeby go przewieźć po mieście, niech oceni postępy ![]() Ten post edytował olo pon, 06 paź 2008 - 11:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pon, 13 paź 08 Nr użytkownika: 1,841 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sam teraz wybieram szkołę, znajomy poleca mi OSK na Kościuszki w budynku Defum, był zadowolony, zdał od razu , podobno mają w porządku instruktora , link dla zainteresowanych: http://www.szkolajazdy.edu.pl/index.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera
![]() ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 29 paź 08 Nr użytkownika: 2,243 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Osobiście polecam jak kilku przedmówców Pana Zbyszka Golińskiego:) Obecnie ośrodek EXPERT1 (ul. Majakowskiego 37 (tzw. Aleje))
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 16 lut 09 Nr użytkownika: 3,200 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Darek:
CYTAT Radzę mijać szerokim łukiem osk mieszczący się na Armii Krajowej w budynku byłej centrali telefonicznej, ten co ma plac manewrowy na rampie kolejowej. Drogo, niemiła atmosfera, ciągłe dogadywania. Bezskutecznie zdawałem cztery razy. Kolego z konkurencji jesteś? Nie będę - z litości - podawać nazwy twojego ośrodka, bo wszyscy z Ząbkowic wiedzą o jaki chodzi. Zresztą już popłynęliście. Nie ma was. Wyeliminowali was sami kursanci. I jakoś chodzą to tego co ma plac manewrowy na rampie. Kto i co ci kolego dogadywał? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00
i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu. Do dziś jeżdżę bezwypadkowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera ![]() ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ![]() ![]() zapomnialam sie pochwalic ze zdalam tego 9 grudnia za pierwszym razem:D i sobie śmigam teraz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00 i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu. Do dziś jeżdżę bezwypadkowo. A proszę bardzo! Co prawda nie nad morzem, ale... wczasy to wczasy ![]() http://www.prawo-jazdy-wyszkow.pl/ Ten post edytował marcin.p wto, 17 lut 2009 - 16:22 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Odświeżam temat . Jaki ośrodek proponujecie ? Oraz w którym jakie są ceny?
Jeśli znacie to podajcie strony internetowe ośrodków. Ten post edytował Rysiu_dg śro, 18 mar 2009 - 21:00 |
|
|
![]()
|
|
Odświeżam temat . Jaki ośrodek proponujecie ? Oraz w którym jakie są ceny? Jeśli znacie to podajcie strony internetowe ośrodków. polecam stronke http://www.zdamprawko.pl/index.php/dabrowagornicza kilka reklam osrodkw z odsylaczami do stron ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wie ktos gdzie w okolicy można zrobić kurs na prawko kat.D1 i D1+E?
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Wykopujemy, wykopujemy :
Z racji że za miesiąc mam zamiar zacząć kurs chcę na nowo zebrać opinie. Generalnie zastanawiam się nad dwoma szkołami. Jest to Wiola - chodzi tam kilku moich znajomych i są bardzo zadowoleni, jednak jest dość drogo w porównaniu do innych 1300 złotych. Druga opcja to OSK Zebra - najdroższy "pakiet" kosztuje 1110 zł i też słyszałem kilka dobrych opinie, macie jakieś opinie o tych ośrodkach? Może ktoś poleci jeszcze inna szkołę? Przede wszystkim chcę iść na kurs gdzie nauczą mnie dobrze i bezpiecznie jeździć, a nie tylko zdać egzamin , bo bardziej zależy mi na tym pierwszym niż zdaniu za pierwszym razem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: nie, 27 kwi 08 Nr użytkownika: 1,253 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ja chodziłem do OSK Wiola - jeśli chodzi o instruktorów to bardzo mili są i cierpliwi. Kumpel chodził do LOKu i przeniósł się w polowie także do WIOLI i mówił że dopiero tam zaczęły mu sie podobac jazdy....ale pewno są jeszcze inne osrodki w DG które warto polecić.
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie Wiola kusi opiniami , ale trochę odstrasza ceną. Nie zamierzam na tym oszczędzać ale jednak jest to trochę drogo. Ciężki orzech do zgryzienia
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 12 maj 09 Nr użytkownika: 3,316 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.szkolajazdy.edu.pl
Polecam ! tanio, bezstresowo i..skutecznie za 1 razem i teoria i praktyczny ![]() co wiecej chciec? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja osobiście polecam ośrodek ZEBRA przy ulicy Poniatowskiego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Byłam w 5 ośrodkach miedzy innymi LOK. Wreszcie trafiłam do "Wioli" i gdyby nie to chyba bym rzuciła robienie prawka w diabły. Potem posłałam tam sąsiadkę i szwagra z Katowic i wszyscy zdali. Więc narzekać nie mogę. I myślę że naprawku raczej niezbyt warto oszczędzać.
|
|
|
![]()
|
|
Byłam w 5 ośrodkach miedzy innymi LOK. Wreszcie trafiłam do "Wioli" i gdyby nie to chyba bym rzuciła robienie prawka w diabły. Potem posłałam tam sąsiadkę i szwagra z Katowic i wszyscy zdali. Więc narzekać nie mogę. I myślę że naprawku raczej niezbyt warto oszczędzać. Wiola ma bardzo spokojnych instruktorów....kto jezdził z Panem Bogdanem to wie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pią, 22 maj 09 Nr użytkownika: 3,327 Płeć: Kobieta GG: 2269365 ![]() |
Witam, osobiście nie polecam i odradzam OSK AL-MAR w Dabrowie Górniczej...
Porażka a nie szkoła. Nie nauczyli Mnie nic poza jazdą do przodu.. Instruktorzy podczas jazdy załatwiają sobie swoje sprawy i dopisują godziny!!! A jesli chodzi o parkowanie- nie uczą tego tłumacząc się, że na egzaminie tego nie ma, eh - jakaś paranoja! Ukończyłam kurs i jestem strasznie nie zadowolona. Zmuszona byłam wykupić jazdy w innym OSK. Pozdrawiam Ten post edytował Anula pon, 25 maj 2009 - 22:02 |
|
|
![]()
|
|
Lew czy Zebra?
można powiedzieć że casting dobiega końca, na placu boju zostały OSK Zebra i Golden Lion. I znowu dylemat. Zastanawiam się czy skorzystać z opcji Golden Lionu i zdawać w Częstochowie, krócej się czeka bo max 30 dni na teorie i praktykę. O GL słyszałem wiele dobrych opinii, Zebra jeszcze chyba tak dużo osób nie wyszkoliła. A jeśli zdawanie w Dąbrowie to które OSK wybrać , GL i Zebre? Liczę na pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zebra !!
|
|
|
![]()
|
|
Wiola ma bardzo spokojnych instruktorów....kto jezdził z Panem Bogdanem to wie ![]() Choć nie umiem sobie wyobrazić tego Ośrodka bez Sławka i Arniego. Szkoda że ich nie ma. ale tego że pan Bogdan 3 razy kazął mi powtarzać niektore miejsca dopóki nie zakumam , mu nigdy nie zpaomne dzięki temu zrozumiałam o co chodzi w jeździe |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś może polecić jakiegoś instruktora z OSK Golden Lion? Proszę o pisanie tu albo na PW.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Odświeżam temacik troszkę
![]() Chce zrobić sobie na C prawko:) gdzie polecacie ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Jeśli chodzi o kat. B to polecam ośrodek Wojcar, nie wiem jak jest na wykładach, ale jazdy z panem Wojtkiem są świetne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
OK fajnie ale mnie interesuje Kat. "C"
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wejdź sobie na strone WORD-u w zakładke projekty unijne... Tam jest najtaniej! Od 1.09 prowadzą nabór na bezpłatne kursy na kat. C, C+E, D.
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 08 wrz 09 Nr użytkownika: 3,448 Płeć: Mężczyzna GG: 12680529 ![]() |
Pilnie odświeżam temat ośrodków!
Bardzo pilnie potrzebuję namiary na dobry ośrodek. Kurs robiłem wiele wiele lat temu. Do egzaminu nie przystąpiłem. Moje papiery już ponoc są na nowo w WORD i czekają, ale z marszu nie pójdę.! Kumple robili w "OSK Wojtek" na 3-go maja, ale ten ośrodek biura w tej szkole już nie ma, a Pani w sekretariacie nie wie gdzie mają nowe. Drugi mój kumpel robił jakiś czas temu u Pana Sławka (podobno "ryży w okularach"-jak to mój kumpel zgrabnie określił), który teraz pracuje ponoć w "OSK ZAGŁĘBIAK", ale nie wiem czy nadal, bo się instruktorzy b. często zmieniają. Pomóżcie gdzie znajdę ten ośrodek "Wojtek" i gdzie tego Pana Sławka? |
|
|
![]()
|
|
Pilnie odświeżam temat ośrodków! Bardzo pilnie potrzebuję namiary na dobry ośrodek. Kurs robiłem wiele wiele lat temu. Do egzaminu nie przystąpiłem. Moje papiery już ponoc są na nowo w WORD i czekają, ale z marszu nie pójdę.! Kumple robili w "OSK Wojtek" na 3-go maja, ale ten ośrodek biura w tej szkole już nie ma, a Pani w sekretariacie nie wie gdzie mają nowe. Drugi mój kumpel robił jakiś czas temu u Pana Sławka (podobno "ryży w okularach"-jak to mój kumpel zgrabnie określił), który teraz pracuje ponoć w "OSK ZAGŁĘBIAK", ale nie wiem czy nadal, bo się instruktorzy b. często zmieniają. Pomóżcie gdzie znajdę ten ośrodek "Wojtek" i gdzie tego Pana Sławka? OSK "Wojtek" nazywa sie od jakiegoś czasu OSK "Wiola" o znajduje się na 3go maja, w kamienicy na rogu Bandrowskiego x 3go maja (wejscie od 3 maja - na wprost Okrzei, jak dobrze kojarze I piętro.) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
lobooz, wciąż polecam OSK na Morcinka 1, ale tylko z Januszem Królem (szef sprawę olewa, a z młodym nie miałem okazji jeździć). Zdałem w zeszłym tygodniu, za pierwszym razem xD
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Żonka chodziła do GOLDEN LION'a na Królowej Jadwigi i sobie chwaliła. Prawko zdane.
BTW to za którym razem zdasz nie zależy od instruktora, nie zależy również od Ciebie tylko i wyłącznie od egzaminatora i tyle w tej sprawie |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 06 paź 09 Nr użytkownika: 3,486 Płeć: Kobieta ![]() |
Drugi mój kumpel robił jakiś czas temu u Pana Sławka (podobno "ryży w okularach"-jak to mój kumpel zgrabnie określił), który teraz pracuje ponoć w "OSK ZAGŁĘBIAK", ale nie wiem czy nadal, bo się instruktorzy b. często zmieniają. Pomóżcie gdzie znajdę ten ośrodek "Wojtek" i gdzie tego Pana Sławka? Hej lobooz, sądząc z opisu to chyba chodzi o "tego" Pana Sławka - tak, pracuje on aktualnie w Zagłębiaku, moja siostra robi u niego teraz kurs (ja widziałam go parę razy) i jest zadowolona. Ja osobiście polecam Pana Roberta z tego samego ośrodka. Super instruktor, spokojny, ale nie jakaś ciapa, ma poczucie humoru, świetnie wszystko tłumaczy, zero stresu, jazdy z nim to sama przyjemność ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
polecam GOLDEN LION...
egzamin zdany za pierwszym podejściem... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: wto, 10 lis 09 Nr użytkownika: 3,545 Płeć: Mężczyzna GG: 10375113 ![]() |
Jestem po świeżo zdanym egzaminie za pierwszym razem, 17go października. Uczyłem się w Al -mar, to jest na Mickiewicza, zdaje się nr 1. Tak czy inaczej ośrodek fajnisty. Czego wam trzeba nauczycie się i jeszcze więcej życiowych, praktycznych spraw, pan Marek świetnie uczy nauki, z drugi instruktorem dają szkolenie pierwszej klasy.
Naprawdę polecam, uczę nawet jak zachować spokój na egzaminie, co jest niesamowicie trudne ale na miarę zdania egzaminu możliwe. Polecam, to ich nr telefonu 501 357 354 p.s. zajrzyj na inny wątek forum http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...ost&p=48669 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 04 mar 10 Nr użytkownika: 3,746 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Będę zaczynać robić prawko prawdopodobnie w środę 10 marca.Otóż moje pytanie czy ktoś miał do czynienia z ośrodkiem przyklejonym jak przybódówka do kościoła w Gołonogu . Ulica albo 1000-lecia albo juz Kasprzaka.. nie jestem pewny.W każdym bądź razie cena 1300zł + lekarz 60zł .. wydaję mi się, że troszkę drogo.Ktoś może coś powiedzieć o tym ośrodku? |
|
|
![]()
|
|
To normalna cena! Oczywiście znajdziesz ośrodek gdzie zrobisz kurs za 800 zł, ale czy wyjeździsz swoje godziny na jazdach, czy będziesz należycie przygotowany do egzaminu? Zauważ, że z tych pieniędzy trzeba opłacić instruktora, ratownika medycznego, samochód, opłacić biuro, pracowników administracji itp. i jeszcze zarobić.
Co do samego ośrodka to... podaj nazwę, to może ktoś coś pomoże -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Normalna cena? Moim zdaniem troszkę drożej, bo częściej się spotykałem z kwotą 1100 złotych. Chyba że to skutek płacenia VAT-u teraz.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 04 mar 10 Nr użytkownika: 3,746 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tzn tak.. nie wiem czy ten ośrodek wogóle ma jakąś nazwę... on znajduje się przy kościele koło ulicy kosmonautów (przy osiedlu tysiąclecia). ciężko mi to precyzyjniej określić.Jest przyklejony do kościoła
|
|
|
![]()
|
|
Powiem Ci tak, wiem gdzie to jest, ale więcej informacji możesz dostać na forum www.zdamprawko.pl z tym że niektóre opinie piszą sobie właściciele :/
|
|
|
![]()
|
|
tzn tak.. nie wiem czy ten ośrodek wogóle ma jakąś nazwę... on znajduje się przy kościele koło ulicy kosmonautów (przy osiedlu tysiąclecia). ciężko mi to precyzyjniej określić.Jest przyklejony do kościoła Nie polecam. Jeżeli instruktor tej "szkoły jazdy" parkuje na wąskiej drodze pod swoim budynkiem, 5-7 m przed zakrętem i tłumaczy, że może tu stać bo nie ma zakazu zatrzymywania to ja wymiękam. Kedyś na Kasprzaka, pod pawilonem, wrzuciłem wsteczny, oglądam się, ruszam i po chwili widzę, dojeżdżającą "elkę" tej firmy z kursantem uczącym się parkować. Zdązyłem zahamować. Pan instruktor, rzecz jasna, mnie kazał zachowywać ostrożność. Nie polecam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Obecnie przymierzam się do zrobienia prawa jazdy,jakieś obecne opinie o ośrodku Wiola?
Czy końcowy egzamin zdaje się w Dąbrowie? Dzięki za info ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Obecnie przymierzam się do zrobienia prawa jazdy,jakieś obecne opinie o ośrodku Wiola? Czy końcowy egzamin zdaje się w Dąbrowie? Dzięki za info ![]() ja 2 lata temu robiłem, fajni instruktorzy no i właścicielka....egzamin zdajesz gdzie chcesz przecież, wiadomo że ośrodki w DG przygotowują cię do egzaminu w najbliższym WORDzie czyli w DG. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 12 sie 10 Nr użytkownika: 4,027 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam, Będę zaczynać robić prawko prawdopodobnie w środę 10 marca.Otóż moje pytanie czy ktoś miał do czynienia z ośrodkiem przyklejonym jak przybódówka do kościoła w Gołonogu . Ulica albo 1000-lecia albo juz Kasprzaka.. nie jestem pewny.W każdym bądź razie cena 1300zł + lekarz 60zł .. wydaję mi się, że troszkę drogo.Ktoś może coś powiedzieć o tym ośrodku? Nie polecam tego ośrodka,bo za te pieniądze co płacimy to instruktor nie jeździ z kursantem tyle godzin ile trzeba.Instruktor zamiast 2 godzin to jeździł ok 1.20 bo reszte czasu to załatwianie jego spraw z kursantem czekającym w samochodzie.A to do domu musiał ,,na chwile ,,podjechac ,a to na warsztat,zawsze cos do załatwiena miał a czas leci za nasze pieniądze.Ostrzegam to nie jest tylko mój przypadek ,ale wśród znajomych też pytałem i tak samo było.Nikomu nie polecam tego ośrodka. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Osoby z 1 postem, akurat krytycznym wobec danej firmy są mało wiarygodne...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 01 lis 08 Nr użytkownika: 2,294 Płeć: Mężczyzna GG: 3719706 ![]() |
Ja natomiast szczerze polecam OSK 'Zagłębiak' .
Jazdy z panem Robertem to czysta przyjemność , bardzo spokojny facet , a jak coś źle zrobiłem potrafił z humorem wyjaśnić o co chodzi i powtarzać aż do skutku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Szukam dobrego ośrodka szkolenia tak aby nie był zbyt daleko od osiedli Manhattan i Broadway, myślałem właśnie o tym niedaleko WORD-a przy kościele, jakieś nowe opinie by się przydały o nim.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szukam dobrego ośrodka szkolenia tak aby nie był zbyt daleko od osiedli Manhattan i Broadway, myślałem właśnie o tym niedaleko WORD-a przy kościele, jakieś nowe opinie by się przydały o nim. Idź do Nauki Jazdy Manhatan ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Możesz mnie trochę naprowadzić na ten ośrodek ?, jakiś adres lub lokalizacja ... po prostu chciałbym mieć mniej szukania
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 104 Dołączył: pią, 06 lut 09 Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki Nr użytkownika: 3,183 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szukam dobrego ośrodka szkolenia tak aby nie był zbyt daleko od osiedli Manhattan i Broadway, myślałem właśnie o tym niedaleko WORD-a przy kościele, jakieś nowe opinie by się przydały o nim. Idź do Nauki Jazdy Manhatan ![]() Nie żebym robił antyreklamę osk"Manhattan", ale... ... sam tam chodziłem na kurs, owszem szybko go ukończyłem (podczas roku szkolnego), ale dużo stresu ... podczas kilku lekcji (jazd) było powiedziane "-jedź!" a nie było powiedziane gdzie? co? i jak? ... mało lekcji manewrowych(większość miasto), a jak się zdarzały to całą godzinę śrubowało się to samo(jak coś nie wychodziło to była "zje*ka" a to = stres) ... przy dokupionych jazdach (po oblanym egzaminie) nic więcej się nie nauczyłem Tak więc z doświadczenia odradzałbym takie osk jak: Manhattan, Sammar, Wiola/Wojtek. Z opinii innych nie polecam: Zebry, "21", A z miłym zaskoczeniem polecam Efekt (Mydlice płd.), LOK 1 i 2 (ok.Huty bankowej oraz przy "tokaju") oraz Wojcar(Gołonóg pl.Bema) w tych ośrodkach wytkną błędy, których można się nauczyć w innych i skutecznie tłumaczą i korygują je |
|
|
![]()
|
|
To aż w tylu ośrodkach zdawałeś ?
Sprawdzę w poniedziałek Wojcar i ten na Manhattanie, mimo twojej złej opinii ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:50 |