![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Wraz z moją drugą połówką, wybieramy się do Holandii do pracy. Jest praca jeszcze dla 1-2 osób. Pewna, sprawdzona robota, wysokie zarobki, zakwaterowanie.
- zakwaterowanie kosztuje 55 euro tygodniowo i jest odliczane z pensji - 19 euro tygodniowo za ubezpieczenie, również z pensji (ub. nie obejmuje tylko dentysty) - zarabia się ok. 8.39 euro za godzinę - stawka miesięczna pracy zaczyna się od 1100 euro (minimalnie) - mieszkanie w domu jednorodzinnym - pokoje dwuosobowe - 10-15 osób w całym domu - pracuje się pon-sob - soboty płatne 150 % - własny transport do Holandii - pościel trzeba ze sobą zabrać - na miejscu samochód 'firmowy' jeśli mamy prawo jazdy, żeby dojeżdżać do pracy - 30 maja Pan który nam to załatwia odbędzie z nami rozmowę tutaj w Dabrowie, jak wróci z Holandii (on jest z Gliwic) - trzeba mieć wtedy ksero dowodu osobistego - praca przy sadzonkach, pakowanie lub wykopywanie sadzonek, ew. inne prace fizyczne, szczegóły dla zainteresowanych poważnie - na nasze można przywieźć na czysto, po odliczeniu wszystkiego około 3 tys zł - wybieramy się tam na 3 - 3.5 miesiąca - praca w miejscowości Gameren Szukamy jednej, dwóch osób konkretnych. Warunkiem jest posiadanie auta, którym przejedziemy do Holandii. Trasa to 1200 km, przez Niemcy, więc szybciutko się śmiga tamtejszymi autostradami, to jest 11 godzin jazdy, zakładając, że kierowcy się będą zmieniać. Oczywiście koszty paliwa rozbite na ilość osób. Wychodzi max 500 zł za przejazd w dwie strony. Rozbijając to na 3-4 osoby, to koszty są małe. Ideałem byłoby auto na gaz. Dla porównania jazda autobusem to ok. 450 zł OD OSOBY w dwie strony, ale wtedy samochodu nie ma na miejscu i koszty większe. Ja i moja kobieta posiadamy prawo jazdy. Kontakt: e-mail: pantas@gmail.com gg: 4723472 Ten post edytował Pantas śro, 20 maj 2009 - 11:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:03 |