IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> mecze: BKS Aluprof-MKS, sezon 2008/2009
Lui
post pią, 05 gru 2008 - 15:58
Post #1

Klub.Kibica #020

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

CYTAT
PlusLiga Kobiet: Lider podejmuje MKS Dąbrowa Górnicza

Aluprof Bielsko-Biała podejmować będzie na własnym obiekcie 4. drużynę w lidze, MMKS Dąbrowę Górniczą. Początek spotkania w sobotę o godzinie 18:00.

Drużyna z Bielska-Białej od startu ligi radzi sobie znakomicie. Do tej pory nie zanotowała żadnej porażki i z 20 oczkami na koncie przewodzi w ligowej tabeli. Niekwestionowaną gwiazdą drużyny jest Anna Barańska, która już nie raz poprowadziła swój zespół do zwycięstwa. W ostatniej kolejce rywalki z Wrocławia zdołały ugrać tylko seta. We wszystkich spotkaniach bielszczanki oddały tylko sześć partii, podczas gdy wygrały ich aż 21 – bilans jest imponujący.

Drużynę Igora Prielożnego 9 grudnia czeka mecz z Dinamem Pancevo w Pucharze CEV, dlatego ważne będzie by ligowe spotkanie wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Być może na parkiecie w Bielsku-Białej zobaczymy w dłuższym wymiarze czasu Berenikę Okuniewską i Karolinę Ciaszkiewicz.

Drużyna z Dąbrowy Górniczej gra w kratkę. Po dobrym początku przyszedł okres gorszych występów (porażka z Muszynianką, Farmutilem i Centrostalem – przyp. Red.). Złą passę siatkarki przerwały dopiero w ostatniej kolejce, w której po niezwykle zaciętym spotkaniu wygrały w tie-breaku z Calisią Kalisz. Po tym meczu na słowa uznania zasługuje Krystyna Tkaczewska, która podbijała wręcz niemożliwe piłki w obronie.

Duże znaczenie w meczu z Aluprofem będzie miała dyspozycja wielokrotnej reprezentantki Polski, Magdaleny Śliwy. Jej duże doświadczenie i znajomość rywalek po drugiej stronie siatki może mieć wielkie znaczenie. Jeśli cały zespół prowadzony przez Waldemara Kawkę zagra na miarę swoich możliwości, to spotkanie w Bielsku-Białej będzie wspaniałą ucztą dla wszystkich kibiców.

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]
Go to the top of the page

+Quote Post
bargidg
post pią, 05 gru 2008 - 17:31
Post #2

KK #7

Nr użytkownika: 1,974

CYTAT
Kolejna seria spotkań w kobiecej PlusLidze przynosi bardzo interesujące starcie lidera rozgrywek, siatkarek BKS Aluprof Bielsko-Biała z dobrze spisującą się w tym sezonie ekipą z Dąbrowy Górniczej. Dlaczego mecz ten zapowiada się szczególnie?

Otóż wiele wyjaśnia się, gdy spojrzymy na skład niżej notowanego zespołu. Nie brakuje w nim oczywiście zawodniczek o uznanej renomie, a łączy je fakt niedawnych występów w drużynie z Bielska-Białej. Dla Magdaleny Śliwy, Joanny Staniuchy-Szczurek, Małgorzaty Lis i Beaty Strządały spotkanie będzie mieć więc charakter „sentymentalnej podróży”. W jednym ze spotkań kontrolnych pomiędzy BKS Aluprof a MKS Dąbrowa Górnicza przed rozgrywkami, Staniucha-Szczurek podkreślała charakter konfrontacji przy ulicy Rychlińskiego. – Mam miłe wspomnienia z bielskim klubem, dlatego wraca mi się tu całkiem dobrze. Przyznam jednak, iż jest to trochę dziwne uczucie, gdy występuje się w tej świetnie znanej hali w drużynie przyjezdnej.

Zapewne jednak na parkiecie od pierwszych akcji rozgorzeje walka na całego, wszak oba zespoły należą w tym sezonie do grona ligowej czołówki. Bielszczanki nie zwalniają tempa, wygrywają mecz za meczem i pewnie przewodzą stawce, z kolei siatkarki MKS-u są na czwartej pozycji po dotychczasowych potyczkach. Można pokusić się więc o stwierdzenie, że zarówno gospodynie sobotniego starcia, jak i zespół przyjezdny spisują się na miarę oczekiwań. Podopieczne Igora Prielożnego traciły wprawdzie pojedyncze sety w ostatnio rozegranych meczach, ale nawet coraz liczniejsze rotacje w składzie nie zmniejszają w znaczący sposób siły bielskiej ekipy. W poprzednim sezonie, ówczesny beniaminek, jeszcze pod wodzą Wiesława Popika znalazł w jednym ze spotkań sposób na pokonanie bielszczanek. Teraz obie drużyny wydają się dysponować znacznie lepszym składem, a bezsprzecznym atutem siatkarek BKS Aluprof będzie własna hala.

Faworyta należy upatrywać w miejscowym zespole, ale zawodniczki z Dąbrowy Górniczej będą chciały potwierdzić przynależność do czołówki kobiecej PlusLigi. Czy jednak przyjezdne wytrzymają kanonadę ze strony tak znakomitych siatkarek, jak Anna Barańska, Helena Horka czy Natalia Bamber? Odpowiedź na to i inne pytania poznamy w sobotni wieczór po meczu w ramach 8. kolejki rozgrywek.

lsk.net.pl

--------------------
MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<---

+Quote Post
Padziu
post pią, 05 gru 2008 - 22:49
Post #3

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT
PlusLiga Kobiet: Lider podejmuje MKS Dąbrowa Górnicza

Aluprof Bielsko-Biała podejmować będzie na własnym obiekcie 4. drużynę w lidze, MMKS Dąbrowę Górniczą. Początek spotkania w sobotę o godzinie 18:00.

Drużyna z Bielska-Białej od startu ligi radzi sobie znakomicie. Do tej pory nie zanotowała żadnej porażki i z 20 oczkami na koncie przewodzi w ligowej tabeli. Niekwestionowaną gwiazdą drużyny jest Anna Barańska, która już nie raz poprowadziła swój zespół do zwycięstwa. W ostatniej kolejce rywalki z Wrocławia zdołały ugrać tylko seta. We wszystkich spotkaniach bielszczanki oddały tylko sześć partii, podczas gdy wygrały ich aż 21 – bilans jest imponujący.

Drużynę Igora Prielożnego 9 grudnia czeka mecz z Dinamem Pancevo w Pucharze CEV, dlatego ważne będzie by ligowe spotkanie wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Być może na parkiecie w Bielsku-Białej zobaczymy w dłuższym wymiarze czasu Berenikę Okuniewską i Karolinę Ciaszkiewicz.

Drużyna z Dąbrowy Górniczej gra w kratkę. Po dobrym początku przyszedł okres gorszych występów (porażka z Muszynianką, Farmutilem i Centrostalem – przyp. Red.). Złą passę siatkarki przerwały dopiero w ostatniej kolejce, w której po niezwykle zaciętym spotkaniu wygrały w tie-breaku z Calisią Kalisz. Po tym meczu na słowa uznania zasługuje Krystyna Tkaczewska, która podbijała wręcz niemożliwe piłki w obronie.

Duże znaczenie w meczu z Aluprofem będzie miała
dyspozycja wielokrotnej reprezentantki Polski, Magdaleny Śliwy. Jej duże doświadczenie i znajomość rywalek po drugiej stronie siatki może mieć wielkie znaczenie. Jeśli cały zespół prowadzony przez Waldemara Kawkę zagra na miarę swoich możliwości, to spotkanie w Bielsku-Białej będzie wspaniałą ucztą dla wszystkich kibiców.
za www.siatka.org

Swoją drogą to nie MMKS tylko MKS smile2.gif

+Quote Post
Szczepan
post sob, 06 gru 2008 - 02:24
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

Witam!!
Ja na 14 do roboty jutro i prosiłbym kogoś!?!?!!?!?!!?!

Aby napisał na forum relację z meczu.

I aby nie było to 0:3 dla DG tylko, przebieg wyjazdu, niespodzianek i "szalony owocnych" pomysłów Gołego.

Z góry dzięki poczytam po 23.

POZ.
Szczepan.

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Beica
post sob, 06 gru 2008 - 22:54
Post #5

KK#21

Nr użytkownika: 1,178
GG: 3890826 status gadu-gadu

Więc sprawozdanie dla Szczepcia:
Planowany wyjazd o godzinie 16 odbył się punktualnie, dwie dodatkowe osoby załapały się na pokład wehikułu kibica. W trakcie jazdy rozdane zostały prezenty w postaci biało-czerwonych czapek Mikołaja z pomponami, i zimne ognie na oprawe. Dojazd ok 17:10? Wejście na hale, prezent od Bielska w postaci 20tu darmowych biletów a reszty w cenie ulgowych po 10zł. Po wejściu na hali aktywny doping, powitanie się z nami kilku kibiców z Bielska.
Cały mecz wyglądał tak, że na początku seta mieliśmy kilku punktową przewagę, a do przerwy technicznej ją traciliśmy. Wyjątkiem był set 3ci, gdzie na pierwszej przerwie technicznej wygrywaliśmy 8:7, a na drugiej 16:14 (?). Niestety kolejna z wielu serii punktowych BKSu pozbawiła nas marzeń o wygranym secie. Nasze dziewczyny grały bardzo ambitnie, wiele piłek podbijały. Jeden z najlepszych meczów w sezonie zagrała Ola Liniarska, która kilka piłek zakończyła efektownymi atakami.
W wyjściowym składzie różnicą od normy było wystawienie Beti Strządały.

Jeśli coś pomyliłem niech ktoś mnie poprawi.
MKS on Tour! celb (15).gif Z kibicowskim pozdrowieniem

Ten post edytował endriu nie, 07 gru 2008 - 00:29

--------------------

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą."
22 (9938)

+Quote Post
Prosty
post sob, 06 gru 2008 - 22:59
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

ja chcialem dodac ze w 3 secie bylo 19:19 i nagle gra stanela i ze nie mamy dobrej atakujacej. Nawet w statystykach mamy 8 atakow wiecej, a w punktach to jest nijak. Ostatni set mogl sie podobac i zrobil wszystkim ogromna nadzieje smile2.gif

Wyroznilbym w tym meczu Ole Liniarska, naprawde dobra zmiana i bylem zaskoczony, bo bylem zrazony do niej po sparingu z Myslowicami smile2.gif rzucily mi sie jeszcze dwa bledy,czysto organizycjne (?), a mianowicie : Marzena krzyczyała moooja, az my slyszelismy, a Asia jej zdjela, i gdy pilka leciala na 8 metr i chciala odbic Magda Śliwa i Asia, a skonczylo sie tym, ze pilka spadla na boisko tongue.gif

edit : godny uwagi jest tez bieg Luiego i Beicy sie odlac biggrin.gif

Ten post edytował Prosty sob, 06 gru 2008 - 23:22

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
ario
post sob, 06 gru 2008 - 23:18
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

Ogarnijcie się chłopaki bo to jest temat dot. MECZU W BIELSKU, a nie kto komu pod**bał bęben. smile2.gif

@Beica - na mój gust, to przyjechaliśmy 17:30.
17:45 już na sektorze byłem a wchodziłem prawie ostatni. biggrin.gif

Tyle. Pozdrawiam

+Quote Post
Szczepan
post sob, 06 gru 2008 - 23:27
Post #8

UZYTKOWNIK

Witam!

Efekcik z sztucznymi ogniami musiał być fajowy!!

Czekam na fotki, bo dopiero z roboty wróciłem.

POZ.

Treść OT została usunięta!

Ten post edytował endriu nie, 07 gru 2008 - 00:31

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
endriu
post nie, 07 gru 2008 - 00:12
Post #9

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Zaczęło się polskie, dąbrowskie, kibicowskie siatkarsko-koszykarskie piekiełko.
I z tym postem się skończyło!!!
Sprawę bębnów wyjaśniłem. Pierwszy raz zdarzyła się taka sytuacja i nikt z nas nie pomyślał zarówno z siatki jak i kosza, że może coś takiego mieć miejsce. Mamy nauczkę na przyszłość i już.

Chciałem wszystkim uczestnikom wyjazdu do BB podziękować za wspaniałe zachowanie, zaje... doping itd.
Ochroniarze i policjanci byli zaskoczeni tak dobrze zorganizowaną i wspaniale dopingującą i prezentującą się grupą kibiców.
Tylko tak dalej. Teraz poniżej tego poziomu nie możemy zejść. Sami sobie tę poprzeczkę zawiesiliśmy wysoko.
Oprócz własnej promocji czyli KK, miała miejsce w BB również promocja miasta (taką opinię zasłyszałem).
Podzielam ją i myślę, że może ktoś z... nas doceni. Żartowałem laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Hey MKS!!!
pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Szczepan
post nie, 07 gru 2008 - 00:20
Post #10

UZYTKOWNIK

Z tego co udało mi się na necie poczytać to Bielszczanki rozjechały nasze Gwiazdki zagrywką.
I to nie jedna zawodniczka, a cały zespół.

W zeszłym sezonie serwis był naszym atutem. Nie jednego przeciwnika odrzucaliśmy od siatki.

Może właśnie tego Dziewczyną brakuje. Wyczytałem też, że Śliwa nie miała z czego rozgrywać czyli dalsze problemy z przyjęciem.

No, ale to dopiero połowa sezonu - MUSI BYĆ LEPIEJ!!!

endriu na pewno miał ze sobą swój wypasiony aparat - dawaj fotki!!!!!!!!!!! celb (23).gif biggrin.gif celb (23).gif biggrin.gif

Ten post edytował Szczepan nie, 07 gru 2008 - 00:35

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Sabonis
post nie, 07 gru 2008 - 00:33
Post #11

MKS - pozytywny tryb życia

Nr użytkownika: 1,590

Taaak nie ma to jak kasowanie niewygodnych postów. Pozdrowienia dla moderatora i administratora. Prawda boli?? Ale cóż szary obywatel może poradzić. Szkoda tylko, że nie zrobiłem sobie kopii tego posta.
Aaa no i proponuję bardziej dokładnie analizować posty i usuwać także wulgarne, które nas - KK Koszykówki atakują. To, że napisałem o bębnie w tym poście nie jest przypadkowe. Wszak do BB go wzięliście i wiedziałem, że dyskusja o meczu tu będzie się toczyć.

I powtarzam - najpierw myślcie, później róbcie. Albo najpierw pytajcie, później bierzcie. Bo o ile bez flag można się obejść o tyle bez bębna nie za bardzo.

Sabonis, wszystkie posty OT zostały usunięte. Rozmawiałem z Bartkiem, trudno stało się, o czym pisałem wyżej. Jest to nauczka na przyszłość i myślę, że taka sytuacja się nie powtórzy. Nikt z siatki nie pomyślał, że jest mecz kosza. Stało się i tego nie odwócimy. A do niczego nie prowadzącą dyskusją nic nie osiągniemy. Tyczy się to zarówno kibiców kosza jak i siatki.

Ten post edytował endriu nie, 07 gru 2008 - 00:59

--------------------

+Quote Post
endriu
post nie, 07 gru 2008 - 00:35
Post #12

Ja tutejszy, z bagna

Miano kibica nr 1 otrzymuje ta oto młoda dama:)

cdn.
pozdr...

--------------------

+Quote Post
Szczepan
post nie, 07 gru 2008 - 00:38
Post #13

UZYTKOWNIK

KKKK............ fajowo musiało być!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niezła zabawa!!!!!!!!!!!!!!!

Sektor ten sam co rok temu.

Ten post edytował Szczepan nie, 07 gru 2008 - 00:38

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
endriu
post nie, 07 gru 2008 - 00:42
Post #14

Ja tutejszy, z bagna

Tak Szczep sektor ten sam.
Foty będą jutro.

pozdr...

--------------------

+Quote Post
Szczepan
post nie, 07 gru 2008 - 00:50
Post #15

UZYTKOWNIK

Żałuję!! sad.gif

Ale w Żukowie to sobie odbiję.

Na wszelki wypadek na 19 mam urlop.

Czy autkiem czy PKP i tak KK MKS'u tam będzie!!!!! celb (3).gif M celb (3).gif K celb (3).gif S celb (23).gif

Ten post edytował Szczepan nie, 07 gru 2008 - 00:57

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
endriu
post nie, 07 gru 2008 - 01:02
Post #16

Ja tutejszy, z bagna

Ten post edytował endriu nie, 07 gru 2008 - 01:19

--------------------

+Quote Post
bargidg
post nie, 07 gru 2008 - 01:11
Post #17

KK #7

Nr użytkownika: 1,974

Panowie a jak wyszła oprawa z ogniem ? Jest jakis filmik z tego albo będą fotki ??

No świetna robota KK:) Nie bez powodu nazywaja nas już najlepszym KK w Polsce smile2.gif Oby dalej tak do przodu

Hej MKS!!!!

--------------------
MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<---

+Quote Post
Szczepan
post nie, 07 gru 2008 - 01:20
Post #18

UZYTKOWNIK

Fajowy pomysł z czapeczkami, ja też czekam na te pokazy ogni.

Bo każdy miał wziąć podpałkę!!

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
krzysiek
post nie, 07 gru 2008 - 01:54
Post #19

KK #34

Nr użytkownika: 1,107
GG: 8919493 status gadu-gadu

Wydaje mi się, że wprowadzamy do dopingu elementy, których widzowie przychodzący na mecze żeńskiej siatkówki do tej pory nie widzieli smile2.gif Może dlatego właśnie tak się to podoba, a w konsekwencji da się słyszeć coraz więcej słów uznania wink.gif Oby tylko dalej iść tą drogą, bo kierunek na pewno jest dobry smile2.gif
Co do sztucznych ogni, to cholery coś się długo odpalały i podczas odliczania (od 10 do 0) chyba trzeba je było zacząć odpalać już przy 8 a nie przy 5 biggrin.gif Dzięki tym ogniom to my dzisiaj błyszczeliśmy biggrin.gif Ogólnie doping kapitalny, aż momentami brakowało tchu wink.gif

+Quote Post
siikor
post nie, 07 gru 2008 - 02:54
Post #20

PAN BUM BUM!

Nr użytkownika: 918

Wyjazd możemy zaliczyć do udanych , co do tematu bębna - pojechały do Bielska i nic się z tym nie zrobi.. Pirotechnika biggrin.gif była jak najbardziej pozytywna, czapeczki robiły wrażenie a doping pokazał, że stać nas na dobrą zabawę nawet mimo złych wyników.. oby tak dalej panowie wyjazdowicze! I oby nas było więcej na następnych meczach wyjazdowych..

--------------------
STOP MILICYJNEJ PROWOKACJI!!

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza