IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Miasto w którym warto mieszkać na Śląsku! ..., Głosujmy!
kursor
post czw, 07 sie 2008 - 13:44
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 187

Nowa zabawa na stronie www.naszemiasto.pl

http://slask.naszemiasto.pl/inne/specjalna.../5306_6257.html

Głosujmy na Nasze Miasto - Dąbrowę Górniczą
Go to the top of the page

+Quote Post
Qni
post czw, 07 sie 2008 - 14:29
Post #2

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 645

CYTAT
Miasto w którym warto mieszkać na Śląsku! ..., Głosujmy!

Poczytaj troche o geografii Polski, bo wynika z tego, ze nie wiesz gdzie lezy Dabrowa Gornicza.

Zal mi takich misiow co to pewnie mysla, ze Krakow lezy w Wielkopolsce, a Poznan na Pomorzu .... bo tak napisali w jakims kretynskim portalu.

--------------------

+Quote Post
kursor
post czw, 07 sie 2008 - 14:52
Post #3

UZYTKOWNIK

CYTAT(Qni @ czw, 07 sie 2008 - 14:29) *
Poczytaj troche o geografii Polski, bo wynika z tego, ze nie wiesz gdzie lezy Dabrowa Gornicza.

Kolego tak brzmi nazwa zabawy na www.naszemiasto.pl

CYTAT(Qni @ czw, 07 sie 2008 - 14:29) *
Zal mi takich misiow co to pewnie mysla, ze Krakow lezy w Wielkopolsce, a Poznan na Pomorzu .... bo tak napisali w jakims kretynskim portalu.

doceniam twoje zdolności w odczytywaniu myśli misiów, jednakże kolego jesteś w głębokiej ....

pozdro

+Quote Post
marcin.p
post czw, 07 sie 2008 - 15:47
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

I wynika że "na śląsku" najlepiej jest w Sosnowcu i DG. Co za idiota wymyślił tę zabawę?

Swoją drogą to wysłałem im maila by sprostowali lub miasta nieśląskie usunęli ale jak znam ten beznadziejny portal nawet odpowiedzieć nie raczą. (Zwracałem uwagę na Pogorie koło DG w konkursie "perły..." i do dziś mi odpowiedzi nie przysłali)

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Qni
post czw, 07 sie 2008 - 16:04
Post #5

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 645

CYTAT
Kolego tak brzmi nazwa zabawy na www.naszemiasto.pl

Co nie znaczy, ze czlowiek inteligentny ma kopiowac bledne/kretynskie hasla z innych portali, tworzonych jak widac na tym przykladzie przez niedouczonych misiow.

Ten post edytował Qni czw, 07 sie 2008 - 16:04

--------------------

+Quote Post
Misaki
post czw, 07 sie 2008 - 17:00
Post #6

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 886

hej właśnie teraz powinno się temu portalowu dać nauczkę metodą nagród i kar...na atrakcję województwa głosujemy bo poprawnie napisali ale jeśli używają terminu "na Śląsku" to własmie powinni wiedzieć, że sympatii tym samym kliknięć im to nie przysporzy...

@kursoir Twoja argumentacja mnie rozbroiła jak by napisali, że głosujemy na największą atrakcję Wołynia i tam by się znalazła DG to też by Ci to nie przeszkadzało,no bo w końcu tak przecież napisali w jakimś portalu <lol> a przepraszam, że się zapytam - a swój rozum kolega ma czy hapa wszystko co mu wrzucą

nasze miasto to typowy przykład portalu, nad którym mecenat czy też sponsoring obejmują korporacje, instytucje bankowe a niekiedy samo państwo - czemu z taką zaciętością forsują ten Śląsk na tym portalu, kto ma w rym interes? Chyba nie oni bo marną ilość wejść na ten portal jest to z samych reklam się nie utrzymują wink.gif

też do nich pisałem i też bez odpowiedzi

Ten post edytował Misaki czw, 07 sie 2008 - 17:09

--------------------
www.zaglebiedabrowskie.org

+Quote Post
mary cha
post czw, 07 sie 2008 - 18:16
Post #7

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

lokalni patrioci sie znalezli-buhahahah

a jak media markt sie reklamuje ze "caly slask kupuje bez vat-u" to cale "zaglebie" pedzi na zlamanie karku i nikomu to nie przeszkadza.

podzial administracyjny jest jasny-jestesmy czescia wojewodztwa slaskiego czyli slaska-czy sie to komus podoba czy nie.

+Quote Post
szer
post czw, 07 sie 2008 - 18:55
Post #8

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT(mary cha @ czw, 07 sie 2008 - 18:16) *
podzial administracyjny jest jasny-jestesmy czescia wojewodztwa slaskiego czyli slaska-czy sie to komus podoba czy nie.

Województwa Śląskiego tak, Śląska nie! A woj. śląskie nie jest równe Śląskowi...

--------------------
33001,04

+Quote Post
marcin.p
post czw, 07 sie 2008 - 21:35
Post #9

UZYTKOWNIK

CYTAT
a jak media markt sie reklamuje ze "caly slask kupuje bez vat-u" to cale "zaglebie" pedzi na zlamanie karku i nikomu to nie przeszkadza.

Nie całe! Ja nie byłem. Z tego co wiem nie był też nikt z moich bliskich i znajomych.

CYTAT

TAK. Jestem lokalnym patriotą i nie chce by moje miasto było uważane za "miasto śląskie". Choć nie mam nic do śląska i ślązaków.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Radkowitz
post czw, 07 sie 2008 - 22:04
Post #10

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 982

hmm a kolegi dziadkowie to pewnie po najeździe III Rzeszy od razu zmienili nazwisko na niemieckie, zapisali się na volkslistę i wstąpili do Wehrmachtu bo przecież DG było częścią państwa niemieckiego biggrin.gif:D ach jak ja nie rozumiem konformistycznych konwertytów biggrin.gif

+Quote Post
Prosty
post czw, 07 sie 2008 - 22:14
Post #11

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

1.lokalni patrioci sie znalezli-buhahahah

[...]

2.podzial administracyjny jest jasny-jestesmy czescia wojewodztwa slaskiego czyli slaska-czy sie to komus podoba czy nie.

pozwolilem sobia oznaczyc stwierdzenia numerami. Co do numeru 1, to bardzo dobrze, ze tacy ludzie istnieja. Przynajmniej beda przekazywac innym ludziom problem z numeru 2, ze niestety nic na to nie poradzimy.

Tymczasem glosujmy na DG, 10 glosow oddane

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
kursor
post pią, 08 sie 2008 - 07:55
Post #12

UZYTKOWNIK

Witam!

Panowie piszcie na temat, bo co wątek to i rusz pojawia się tożsamość zagłębiowska.
Piszcie w założonym na tą okoliczność temacie a nie we wszystkich.
Cenie sobie to, że mieszkam w Zagłębiu i popieram w pełni Wasze działania ale nie zaśmiecajcie wszędzie wątków "Zagłębiem"

pozdro

p.s.
mam nadzieje, że się skupimy na głosowaniu i damy radę pokonać inne miasta śląskie i zagłębiowskie

+Quote Post
mary cha
post pią, 08 sie 2008 - 08:05
Post #13

GreenPointHooligan

ulala pełne oburzenie-ale myslalem ze odzew bedzie wiekszy.mało radykałów na forum,a może na wakacje wyjechali??
co niektorych fantazja poniosła(Radkowitz) ale jak to mowia "genu nie wyrwiesz".przypisywanie czegos mojej rodzinie nie znajac jej historii jest nie na miejscu-nie bede sie zniżał do twojego poziomu.niestety są ludzie i parapety.

wracajac o tematu-specjalnie użylem stwierdzenia lokalni patrioci i porownalem do promocji w MM.moim zdaniem wiele osob na tym forum,ktore w jakis sposob odnosza sie do tematu Śląska i Zagłębia Dąbrowskiego,to zwykli pozerzy i przyklaskiwacze.idee ideami ale jak pojawia sie kwestia pieniedzy to zapominaja co i jak.

+Quote Post
metall
post pią, 08 sie 2008 - 11:56
Post #14

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,395

przez takich "buahahah" Dąbrowa ma później takie opinie za Brynicą
http://www.dabrowa-gornicza.org/Ze-z-Zagle...-lee-t2480.html

Podobno Zagłebie to "ruscy" oni nie mają żadego patriotyzmu ani lokalnego ani krajowego
mary cha chyba jesteś klasycznym przykładem takiego "ruska"

Jak ci sie takie logo aglomeracji podoba?
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=83122047

Ten post edytował metall pią, 08 sie 2008 - 12:04

+Quote Post
mary cha
post pią, 08 sie 2008 - 15:05
Post #15

GreenPointHooligan

czytanie ze zrozumieniem-to nie boli.ale najwidoczniej skonczyles 3 klasy podstawowki-jesli tak to wybaczam(tylko jak do cholery zszedles z drzewa????)

kolejne trafne porownanie-rusek,niemiec,co jeszcze?

najwazniejsze-sami tworzycie taki wlasnie wizerunek caly czas podsycajac ta mala wojne.po co te rozmowy,jakies loga nie wiadomo skad wziete,wywlekanie dawnych spraw??dla mnie temat nie istnieje.

+Quote Post
szer
post pią, 08 sie 2008 - 16:32
Post #16

UZYTKOWNIK

Dla Ciebie temat nie istnieje, bo nijak nie utożsamiasz się z Zagłębiem Dąbrowskim. Z łatwością każdy to zauważy... Poniżanie innych sformułowaniami, że skończył tylko 3 klasy jest na dosyć niskim poziomie, co zapewne świadczy o tym, że nie chcesz by to była spokojna dyskusja...
Jedni mają swoje zdanie, drudzy inne. Mnie jak i zapewne innym forumowaiczom nie podoba się lokalizowanie ZD na Śląsku... Wystarczy to tylko zrozumieć.

Pisząc:
CYTAT

obrażasz nie tylko mnie, ale i inne osoby na tym forum.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Patrimonium
post pią, 08 sie 2008 - 18:04
Post #17

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,362

Dla mnie ten temat też jest o ... rozbić zarówno antagonizmy niektórych ślązaków typu loga z sierpem, jak wmawianie że Dąbrowa nie jest w województwie Śląskim są indiotyczne. jak ktoś ma kompleksy i mówi że jestem rusek (???? pierwsze słysze a w katowicach niestety jestem codziennie) to on jest debil i jego to problem i ja nie mam zamiaru zniżać sie do tego typu poziomu. Co do szumnie wymienianego tu patriotyzmu lokalnego... hmm może lepiej było by coś robić dla DG a nie tylko kłucic sie o nazewnictwo?
Jeśli chodzi o konkurs to ja głosuje, bo promocja DG jest bardzo ważna nawet jak nazwa konkursu wam sie nie poodoba:) i prosze ... nie piszcie że to tak jakby konkurs sie nazywał "miss pomorza" czy "perły ziemi lubuskiej" bo to jest troche przesada.
Zagłębie Dąbrowskie to jest MOJA mała ojczyzna i o tym nie zapominam ale jak to się ma do GZM, województwa śląskiego i otaczającej rzeczywistości? czy wszędzie za każdym razem musze wszystkim tłumaczyć że my to nie śląsk tylko ZD?

PS GŁOSUJMY!:)
pozdrawiam

+Quote Post
marcin.p
post pią, 08 sie 2008 - 18:50
Post #18

UZYTKOWNIK

Patrimonium a kto tutaj kiedykolwiek napisał, że DG nie leży w woj.sląskim? Bo widzisz woj.śląskie to nie to samo co śląsk. Śląsk Szanowny Kolego rozciąga się od Katowic do naszej zachodniej granicy, są także tereny za nią oraz na terytorium Czech. W woj.śląskim ziemie śląskie zajmują mniej więcej połowę terytorium województwa. Pozostałe to ziemie Zagłebie Dąbrowskie, Zagłębie Krakowskie, ziemia Częstochowska, Podbieskidzie, Żywiecczyzna, ziemie którym bliżej do małopolski niż śląska. Tyle geografii i historii.

P.S. Nie obrażaj nikogo!

P.S.2 Naucz się pisać, bo bardzo dużo błędów ortograficznych robisz.

P.S.3 Jakbyś nie obrażał nie naśmiewał bym się z Twojej ortografii. Ile klas skończyłeś? Do której idziesz?

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Patrimonium
post pią, 08 sie 2008 - 19:17
Post #19

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,362

1. fajne masz mapy:)
2. wskaż miejsce gdzie cie obraziłem albo kogokolwiek, poza ślązakami którzy nazywają mnie "ruskim", czyżbyś troche był przewrażliwiony???
3. bEdE SE pisał jak bEdE chciaL
4. jakbyś nie obrażał.... patrz pierwsza część pkt.2
5. ile klas? smile2.gif śmieszny jesteś:)

+Quote Post
szer
post pią, 08 sie 2008 - 19:22
Post #20

UZYTKOWNIK

CYTAT(Patrimonium @ pią, 08 sie 2008 - 19:17) *
1. fajne masz mapy:)
2. wskaż miejsce gdzie cie obraziłem albo kogokolwiek, poza ślązakami którzy nazywają mnie "ruskim", czyżbyś troche był przewrażliwiony???
3. bEdE SE pisał jak bEdE chciaL
4. jakbyś nie obrażał.... patrz pierwsza część pkt.2
5. ile klas? smile2.gif śmieszny jesteś:)

1. Sądząc po tej odpowiedzi widać, że nie znasz się na geografii Polski. A wielka szkoda... Radzę postudiować geografię, a dowiedziałbyś się gdzie leży Śląsk, a gdzie ZD (dla podpowiedzi ZD leży w małopolsce...).

3. Zasad netykiety oraz regulaminu forum nie znasz?

--------------------
33001,04

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza