![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 24 cze 08 Nr użytkownika: 1,348 Płeć: Kobieta ![]() |
Gdzie u nas w Dąbrowie G. znajdują się pojemniki na zużyte baterie? Może ktoś wie? Mam dość dużo, a przecież do kosza nie wyrzucę! ?? ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Gdzie u nas w Dąbrowie G. znajdują się pojemniki na zużyte baterie? Może ktoś wie? Mam dość dużo, a przecież do kosza nie wyrzucę! ?? ;-) Jeszcze niedawno widziałem taki pojemnik w sklepie elektronicznym na Manhattanie. W realu z tego, co pamiętam też można było oddać w depozycie (teraz jest przeniesiony, nie wiem czy dalej przyjmują). Zawsze możesz oddać w MM przy okazji wycieczki do M1 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: śro, 17 paź 07 Skąd: Centrum DG Nr użytkownika: 843 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tutaj na stronie UM DG jest lista punktów odbierających zużytą elektronikę.
-------------------- {Identyfikacja wizualna - Branding - Reklama}
www.aviaservice.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
z tego co ostatnio zauważyłam to kosz na zużyte baterie znajduje się w Biedronce na Broadwayu, tzn. ul. Tysiąclecia
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 101 Dołączył: śro, 24 paź 07 Nr użytkownika: 853 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z tego co ostatnio zauważyłam to kosz na zużyte baterie znajduje się w Biedronce na Broadwayu, tzn. ul. Tysiąclecia ![]() Jeżeli możesz to ich nie wyrzucaj tylko przekaż mnie ! W poprzednich latach były akcje ekologiczne gdzie za zużyte baterie (20 szt.)można było dostać drzewko. Jako FdZD planujemy taką akcję: wymianę baterii innych rzeczy także) na drzewka i wspólne ich posadzenie w wybranym miejscu. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 23 paź 06 Skąd: DG-Reden Nr użytkownika: 244 ![]() |
Tez mam kilka zużytych baterii. Jak mogę Ci je przekazać?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 101 Dołączył: śro, 24 paź 07 Nr użytkownika: 853 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może członkowie FdZD w Dąbrowie Górniczej mogliby się nimi jakoś "zaopiekować" ?
Przecież w tym mieście możemy także wspólnie, jako stowarzyszenie posadzić parę drzew, np dębów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
darco nie zużywam tych baterii za dużo ale w razie czego to będę pamiętać że mam wam je oddać
![]() a jeśli nie FdZD to również DG prowadzi zbiórkę materiałów niebezpiecznych: tu o zbiórce odpadów CYTAT Ogłoszenia, komunikaty Chroń środowisko – selekcjonuj i oddawaj odpady niebezpieczne [2008-06-24 13:09:04] Przypominamy wszystkim mieszkańcom Dąbrowy Górniczej, że na terenie miasta prowadzona jest zbiórka odpadów niebezpiecznych. Dlatego też apelujemy, aby zużyty sprzęt elektroniczny i odpady niebezpieczne przekazywać w sposób kontrolowany zgodnie z podanym harmonogramem - Nie zawsze zdajemy sobie sprawę, że wśród produkowanych przez nas śmieci, wiele odpadów stanowią odpady niebezpieczne. Większość wytwarza przemysł, ale pewne ilości powstają również w naszych domach. Stanowią one zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi oraz środowiska. Takimi odpadami są np.: - aerozole i dezodoranty; - baterie i akumulatory; - świetlówki; - przeterminowane leki i środki ochrony roślin; - farby, lakiery i środki czyszczące; - kleje i żywice; - odpady zawierające rtęć (np. zbity termometr) - zużyte oleje. Tego typu odpady możemy oddać bezpłatnie podczas objazdowej zbiórki odpadów niebezpiecznych. Zbiórka prowadzona jest systematycznie przez cały rok. Odpady i zużyty sprzęt elektroniczny zabiera specjalnie do tego celu przystosowany samochód, który pojawia się we wskazanych miejscach zgodnie z wykazem punktów i w określonych godzinach. Pamiętajmy, że odpadów niebezpiecznych nie można spalać, zakopywać, wyrzucać do lasu, usuwać do kanalizacji sanitarnej, mieszać z innymi odpadami domowymi! Postępujmy w sposób odpowiedzialny z odpadami niebezpiecznymi Weźmy udział w zbiórce odpadów niebezpiecznych! na podanej stronie jest także harmonogram zbiórek- kiedy i na jakim osiedlu oraz w jakich godzinach ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:01 |