![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ta wielka impreza zbliża się wielkimi krokami. Kilka dni temu selekcjoner reprezentacji ogłosił skad 28 osobowy który będzie się przygotowywał się do tej imprezy.
W składzie znaleźli się: Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce) Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad) Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze). Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa). Osobną kwestią jest powołanie zawodnika Legii Warszawa, Rogera Guerreiro. Leo Beenhakker wyjaśnił, że pomocnika nie ma na liście, ponieważ nie otrzymał jeszcze polskiego obywatelstwa. Zaznaczył, że jeśli Roger dostanie polski paszport (a to stało się już faktem), będzie brany pod uwagę przy ustalaniu kadry na mistrzostwa. Oficjalną kadrę na Euro 2008 Beenhakker musi podać do 28 maja. Chciałbym wam zaproponować dwie rzeczy. ![]() Dyskusje nad tym co się będzie działo od dnia dzisiejszego aż po koniec mistrzostw, oczywiście z naciskiem na to co się dzieje wokół polskiej reprezentacji. Powołania, skład itp. Myślę że sporo chwil i spraw będziemy mogli przedyskutować i trochę się ponapalać przed pierwszym meczem. ![]() A druga sprawa, to może zorganizowalibyśmy jakiś konkursik - typerek na rozstrzygnięcia wszystkich meczów euro. Oczywiście formę byśmy mogli wspólnie jakoś ustalić. Myślę że mogłoby być zabawnie ![]() ![]() Przechodząc do rzeczy, skład dla mnie jak najbardziej ok. Szkoda że nie ma Jelenia, chociaż po kontuzji nie wiadomo jak się chłopak będzie prezentował, bo to że ma potencjał to jest wiadome. Pokazał to na MŚ gdzie był naszym najlepszym graczem chyba. Co do Rogera, to mam mieszane uczucia co do faktu czy powinien być brany pod uwagę przy wyjeździe. Mimo obywatelstwa to niewiele ma on wspólnego z Polską. No i pytanie, kto jest do odstrzału. Mam swoich faworytów ale podam je później. Ten post edytował kwintosz nie, 20 kwi 2008 - 23:45 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Każdy ma swoje typy i chyba kazdy moze je tu przedstwaic wiec ja przedstawie swoje i mam nadzieje ze takowe będą prawdziwe
![]() Bramkarze: Boruc, Kuszczak, Fabiański Obrońcy: Bąk, Radomski , Wasilewski , Golański, Jop , Żewłakow, Bronowicki Pomocnicy: Dudka, Błaszczykowski, Lewandowski, Garguła, Krzynówek, Smolarek,Majewski,Goliński Napastnicy: Żurawski, Zahorski, Matusiak,Saganowski ,Wichniarek Taka moim zdaniem ARMIA powinna pojechac i nie liczyłem zadnego Rogera bo tak naprawde nie jest on nam potrzebny jest brany na siłe chyba pod naciskiem mediów niż jezeli maiłby pomóc Polskiej reprezentacji:) Ten post edytował micael pon, 21 kwi 2008 - 22:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mój skład na Euro 2008, z szerokiej kadry Leosia
![]() Bramkarze: Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański. Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski , Marcin Wasilewski, Paweł Golański, Mariusz Jop , Adam Kokoszka, Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki. Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński, Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Łukasz Garguła, Jacek Krzynówek, Euzebiusz Smolarek. Napastnicy: Maciej Żurawski, Tomasz Zahorski, Radosław Matusiak, Artur Wichniarek. Myślę że Leo wybierze podobny ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bramkarze : Boruc , Kuszczak,Fabiański
Obrońcy:Bak,Wasilewski,Golanski,Jop,Bronowicki,Wawrzyniak.Kokoszka Pomocnicy:Roger,Gargula,Majewski,Krzynowek,Łobodzinski,Lewandowski,Dudka(niestety) ),Murawski,Błaszczykowski Napastnicy: Zurawski,Zahorski,Wichniarek,Smolarek Ten post edytował dakos pon, 21 kwi 2008 - 19:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ooo widzę mały odzew, spoko. Mam nadzieję że nie będę pisał sam do siebie. W końcu nie tylko o DG można rozmawiać. Ja na tą chwilę 23 wybrałbym taką:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad) Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Rafał Murawski (Lech Poznań) Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa) Panowie, jaki Wichniarek.. ![]() Poza tym, miałem dylemat co do Garguły i Murawskiego. Nie jestem przekonany czy Garguła zdąży dojść do odpowiedniej formy przed ME. Murawski chociaż gra na jakimś tam niezłym poziomie. Poza tym nie jestem pewny ilu napastników chce Leo rozstawić albo zabrać pomocników, stąd też są obydwaj. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czemu Wichniarek a nie Janczyk? Otóż dlatego że Janczyk od lipca 2007 roku do dnia dzisiejszego zagrał w 13 meczach w CSKA a Wichniarek w Arminii gra regularnie.
Nie wyciągajmy tylko argumentu wieku, bo dla mnie to jest w sumie żaden argument. 21 lat to już nie talent, to już powinien być ukształtowany piłkarz. Niestety w Polsce 24 a nawet 26 latkowie to talenty czekające na wybuch "geniuszu", wide Brożek...Szkoda że na zachodzie, 20 kilku latkowie już ciągną swoje reprezentacje. Przykład choćby C. Ronaldo, czy Rooney'a z Euro 2004. Dla mnie w ataku trzeba mieć właśnie 2 doświadczonych napastników (Żurawki, Wichniarek) i trochę młodszych, którzy będą mogli zagrać na kolejnej imprezie, jak np. Zahorski czy Matusiak na Euro 2012. W grupie powołanych piłkarzy i tak mamy paru młodych, choć przyznam nie bardzo młodych. Jak choćby Fabiański, Kokoszka, Majewski. Kuby nie wspominam bo on nam ostatnio jak grał, to ciągnął cały atak. Także według mnie z młodych oni a nie Janczyk. :-) Dodatkowo, chciałbym zobaczyć Tomka Bandrowskiego w jakimś meczu repry, tylko nie meczu typu reprezentacja z Polskiej Ligi kontra ogórki z Wysp Owczych (przy całym szacunku dla nich) tylko jakimś ważnym meczu. Co raz bardziej podoba mi się jego gra w Lechu, żelazna kondycja. Pozdrawiam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Dzisiaj Leos powolal do szerokiej kadry Rogera Guerreiro... brakuje jeszcze tylko Olisadebe:). Szkoda, ze nie udalo namowic sie do gry w kadrze napastnika Cagliari Roberta Acquafresci (9 goli w Serie A), bo z napadziorami u nas skromnie.
Ten post edytował Michael wto, 22 kwi 2008 - 21:15 -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
Sytuacje z polskimi zawodnikami, którzy wybrali grę dla innych państw są notoryczne. Wielka szkoda, myślę że nie możemy sobie jednak pozwolić na stratę tego rodzaju zawodników a dzieje się to nagminnie.
No cóż ale to w końcu PZPN. Ostatnio było jakieś spotkanie przedstawicieli PZPN (m.in. Engel) z młodymi polskimi zawodnikami w Niemczech. Oby chociaż połowę tych młodych chłopaków co tam grają, przekonali do gry dla Polski a nie naszych zachodnich sąsiadów. Najgorsze jest to, że są zawodnicy którzy chcą już teraz grać w kadrze (Obraniak) a jakoś nikt sie nimi nie interesuje. A taki pomocnik by się nam przydał. Swoją drogą, nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem jeśli chodzi o Euro 2008. Mamy zawodników jakich mamy więc na tym musimy się skupić. Dziś też doszła do nas dobra informacja (dla nas): CYTAT Jednak bez Bernda Schneidera, podstawowego zawodnika, wystąpi reprezentacja Niemiec w piłce nożnej podczas Euro 2008. Niemcy to jedni z grupowych rywali Polaków. Tak informację podał Michael Skibbe, ale n razie nie ma oficjalnego stanowiska Joerga Loewa, selekcjonera naszych zachodnich sąsiadów. Schneider w ubiegły piątek poddał się operacji, bowiem wypadł mu jeden z dysków. www.onet.pl Chorwacja bez Eduardo, Niemcy bez Schneidera.. To dobrze, będą nieco słabsi. Jestem też ciekaw, co sądzicie o naszych przeciwnikach, z którymi zmierzymy się przed Euro. Poniżej mamy rozpiskę meczów towarzyskich jakie rozegrają drużyny z naszej grupy: CYTAT Grupa B Polska 26 maja - Macedonia (Reutlingen) 27 maja - Albania (Reutlingen) 1 czerwca - Dania (Chorzów) Austria 27 maja - Nigeria (Graz) 30 maja - Malta (Graz) Chorwacja 24 maja - Mołdawia (Rijeka) 31 maja - Węgry (Budapeszt) Niemcy 27 maja - Białoruś (Kaiserslautern) 31 maja - Serbia (Gelsenkirchen) Jak dla mnie to nie wiem czemu mamy takich przeciwników. Tylko Dania mi się podoba, chociaż Albańczycy tanio skóry nie sprzedadzą, pytanie tylko czemu mecz z takim przeciwnikiem ma służyć. Zawsze myślałem że przeciwników dobiera się w sposób taki, aby styl gry odpowiadał temu jak gra przeciwnik na Euro. Albańczycy grają jak Chorwaci?? Ciekawy zestaw przeciwników mają Niemcy. Zarówno Białorusini jak i Serbowie, to dość mocne drużyny. Co do Rogera, sprawa przycichła.. Chyba wszyscy się pogodzili z tą sytuacją.. Ten post edytował kwintosz czw, 01 maj 2008 - 14:58 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: pon, 19 lis 07 Nr użytkownika: 886 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Macedonia i Albania (dwa mecze dzień po dniu) to pewnie ostatni sprawdzian założeń taktycznych, łatwiej je trenować na słabszym rywalu i jednocześnie te mecze to okazja do dania szans wszystkim zawodnikom no a Dania to już jest taki sprawdzian generalny już na serio. Tak mi się wydaje ale jak by co to ufam Leo
![]() -------------------- www.zaglebiedabrowskie.org
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Takie zespoły jak np. Albania są tańsze niż Serbia , a znając nasz PZPN to to też miało znaczenie...
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Szkoleniowiec reprezentacji Chorwacji ogłosił 23-osobową kadrę na finały Mistrzostw Europy w Austrii i Szwajcarii. Chorwacja jest grupowym rywalem Polski na czerwcowej imprezie. Slaven Bilić jest pierwszym szkoleniowcem, który ogłosił kadrę na Euro 2008 W kadrze znalazł się tylko trzech zawodników z ligi chorwackiej. Bramkarze: Stipe Pletikosa (Spartak Moskwa), Vedran Runje(RC Lens), Mario Galinović (Panathinaikos Ateny) Obrońcy: Vedran Corluka (Manchester City), Dario Simić (AC Milan), Robert Kovać (Borussia Dortmund), Josip Simunić (Hertha Berlin), Dario Knezevic (Livorno), Hrvoje Vejić (Tom Tomsk) Pomocnicy: Danijel Pranjić (Heerenveen), Darijo Srna (Szachtar Donieck), Niko Kovać (Salzburg), Luka Modrić (Dinamo Zagrzeb/Tottenham - od czerwca), Niko Kranjcar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Ivan Rakitić (Schalke 04), Ognjen Vukojević (Dinamo Zagrzeb), Nikola Pokrivać (Monaco) Napastnicy: Mladen Petric (Borussia Dortmund), Ivica Olić (Hamburg SV), Ivan Klasnic (Werder Brema), Igor Budan (Parma), Nikola Kalinić (Hajduk Split). Bilić, który w poniedziałek przedłużył o dwa lata kontrakt z chorwacką federacją, podał także nazwiska dwóch graczy rezerwowych - Anasa Sharbiniego (jego ojciec urodził się w Syrii) z HNK Rijeka i Manuela Pamicia z Red Bull Salzburg. Źródło:www.gazeta.pl Szybko mu poszło. Miejmy nadzieje że zakończona selekcja tak szybko, wpłynie na gre Chorwatów jak selekcja Engela na gre naszych "Orłów" na MŚ. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
No i mamy 26, którzy pojadą na zgrupowanie do Niemiec
![]() CYTAT Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił kadrę na zgrupowanie w Donaueschingen (19-31 maja). Podczas niemieckiego obozu "biało-czerwoni" rozegrają dwa mecze towarzyskie z Macedonią (26 maja) oraz z Albanią (27 maja).
Polska ma w planach rozegranie także spotkania sparingowego z FC Schaffhausen (23 maja). Kadra reprezentacji Polski na zgrupowanie w Donaueschingen: Bramkarze: Artur Boruc (Celtic FC, Szkocja), Łukasz Fabiański (Arsenal FC, Anglia), Tomasz Kuszczak (Manchester United FC, Anglia). Obrońcy: Jacek Bąk (FK Austria Wiedeń, Austria), Grzegorz Bronowicki (FK Crvena zvezda, Serbia), Paweł Golański (Steaua Bukareszt, Rumunia), Mariusz Jop (FK Moskwa, Rosja), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht, Belgia), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakós SFP, Grecja). Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg, Niemcy), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck, Ukraina), Radosław Majewski (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Rafał Murawski (Lech Poznań), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger (Legia Warszawa). Napastnicy: Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Marek Saganowski (Southampton FC, Anglia), Euzebiusz Smolarek (Real Racing Club de Santander, Hiszpania), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Maciej Żurawski (AÉ Lárissas, Grecja). Lista rezerwowych: Wojciech Kowalewski (Korona Kielce), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń, Austria), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa, Rosja), Łukasz Piszczek (Hertha BSC Berlin, Niemcy), Artur Wichniarek (DSC Arminia Bielefeld, Niemcy). źródło: 90minut.pl |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Dla kibiców piłkarskich w Polsce mamy bardzo dobrą wiadomość. Jak dowiedziały się SportoweFakty.pl, piłkarskie mistrzostwa Europy będzie można oglądać w otwartym kanale Polsatu. Jest to o tyle zaskakujące, że do niedawna zanosiło się na to, że wszystkie mecze będą dostępne jedynie w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra, a tylko wybrane (w tym reprezentacji Polski) w ogólnodostępnym paśmie. Udało nam się ustalić, że kibice zobaczą na żywo 27 spośród 31 spotkań. Pozostałe cztery będą retransmitowane. To duża niespodzianka, bowiem jeszcze niedawno mówiło się o tym, że całe mistrzostwa będą dostępne tylko w paśmie kodowanym. Rozmowy na temat transmisji prowadziła również Telewizja Polska, ale nie przyniosły one spodziewanych efektów. Jak powiedział nam anonimowo jeden z pracowników Polsatu, stacja od dawna planowała transmisję meczów w paśmie otwartym. Wiadomość ta miała jednak zostać utrzymana w tajemnicy jak najdłużej. Jak długo? Najlepiej do samych mistrzostw. Co się jednak stało, że za naszym pośrednictwem ujrzała ona światło dzienne? - Jeden z pracowników popełnił błąd i za wcześnie wysłał plan transmisji do magazynów telewizyjnych - tłumaczy nasz informator. - Rzeczywiście wraz z programem Polsatu otrzymaliśmy również szczegółowy plan transmisji - potwierdził nam pracownik jednego z wiodących magazynów telewizyjnych. za Sportowe Fakty Informacja pewna na 99%. Można już się śmiało cieszyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Bleee nie ma nic gorszego niż mecze w Polsacie :|
A brak Szpakowskiego to największa porażka jaka może być przy takiej imprezie :-( Nie wyobrażam sobie pierwszych mistrzostwa Europy Polaków bez niego. Ale dostaniemy "przecudownych" Kołtonia i Borka oraz w studiu niezwykle znającego się na wszystkim Strejlaua. Czas chyba złapać tą czeską telewizję wreszcie ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Jedyne co można dostrzec pozytywnego w Szpakowskim, to tylko to, że żyje meczami. Dla mnie komentator jest to mierny...
Cieszmy się, że to nie TVN będzie transmitować. Bo dopiero tam jest bida z komentatorami i dziennikarzami sportowymi. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
a propo ;D gdzie w jakim klubie/baRZE/pubie mozna obejrzec Mecze Polaków na żywo na projektorze?? wiem ze w Pulsie napewno ale tam sie cos placi wiem na Euro
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Jedyne co można dostrzec pozytywnego w Szpakowskim, to tylko to, że żyje meczami. Dla mnie komentator jest to mierny... Cieszmy się, że to nie TVN będzie transmitować. Bo dopiero tam jest bida z komentatorami i dziennikarzami sportowymi. To jest właśnie najważniejsze, że żyje meczami. Kiedy słyszę te filozoficzne wywody wszystkich innych komentatorów w Polsce (poza kilkoma z C+) to muszę przyciszyć telewizor. Zero emocji, nuda, aż się odechciewa oglądać. A to, że Szpaku popełnia błędy ? Przynajmniej jest zabawnie :] -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Ja 'Szpaka' toleruję tylko w meczach Polaków, tam emocje biorą górę i komentatora mało co słucham
![]() ![]() PS. Ostatnio chyba Jasina (TVP) w PUEFA jak Getafe strzeliło gola Bayernowi (w pierwszym meczu) to mało mi telewizora nie rozsadził, tak się darł ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm... Jasina to ten co komentował finał PUEFA ?
Jeśli tak to jestem w szoku, że się tak darł ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
To z tego powodu że cholernie faworyzował Getafe (i dobrze
![]() ![]() Mam nadzieję że nikt się nie obrazi za tego małego offtopa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:20 |