![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam nowy temat dotyczący rozgrywek PO, na razie nie rozbijam go na poszczególne mecze chyba, że bedzie dużo postów to zrobię to póżniej. Dziś wieczorem mają być plakaty, żeby ktoś nieporzeebnie nie szedł na halę to potwierdzimy telefonicznie czy są i napiszemy o tym na forum. Dzięki za pomoc i zaangażowanie.
Przed MKS-em teraz walka w play-off ale i czas na leczenie kontuzji. Drużyna jest mocno przetrzebiona (dla tych, którzy nie byli na ostatnim meczu informacja, że trener miał tylko 1 zawodniczkę na zmianę), ale już nie musi grać z presją zdobywania punktów potrzebnych do utrzymania. To może być naszym wielkim atutem: inni muszą a my możemy. Choć pierwszy przeciwnik zawiesi poprzeczkę naprawdę wysoko. Zapraszamy na mecz 1 rundy play-off: Hala "Centrum" 2008.04.09 18:00 MKS Dąbrowa Górnicza : Winiary Kalisz bilety: 10 zł 5 zl ulgowy w czasie meczu można kupić kalendarze z których zysk będzie przekazany na leczenie Agaty Mróz i potrzeby klubu. (w związku z terminarzem reprezentacji, ta runda jest rozgrywana do dwóch zwycięstw (normalnie do trzech) a pierwszy mecz jest w hali drużyny niżej notowanej) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Na hali są już plakaty na najbliższy mecz z Winiarami, w ilości po 50 szt. małych i duzych.
Chętnych do pomocy w ich rozwieszaniu zapraszamy!!! pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ZA DZP
CYTAT SIATKÓWKA O medale z Winiarami
Wypełniona po brzegi hala Centrum powitała w niedzielę zawodniczki dąbrowskiego MKS-u, które dzięki wygranej w Białymstoku 3:1 zapewniły sobie udział w przyszłorocznych rozgrywkach Ligi Siatkówki Kobiet. Ostatni mecz rundy zasadniczej rozegrały z Muszynianką Muszyna. Trzeci zespół ligi okazał się zdecydowanie lepszy i pokonał osłabione rywalki 3:0. Dąbrowianki wystąpiły bez kapitan Ewy Cabajewskiej, Katarzyny Wysockiej, wracającej do zdrowia po kontuzji Krysi Tkaczewskiej oraz Magdy Piątek, która przeszła zabieg rekonstrukcji wiązadła krzyżowego i czeka ją rehabilitacja. Pierwsza partia zakończyła się po 16 minutach wynikiem 18:25. W kolejnych MKS starał się nawiązać walkę (m.in. dobre zagrania Marzeny Wilczyńskiej i Małgorzaty Lis), ale także przegrał do 14 i do 16. Gospodynie zajęły ostatecznie siódme miejsce i w play-offach zmierzą się z Winiarami Kalisz. Po meczu Ewa Cabajewska, kapitan dąbrowskiego zespołu przyznała, że ta konfrontacja po prostu gospodyniom nie wyszła. - Myślałyśmy, że że zaprezentujemy się lepiej. Chciałyśmy ugrać seta, potem może więcej, ale się nie udało. To spotkanie niczego jednak nie zmieniało. Teraz musimy naładować akumulatory przed walką w play-offach. Po sobotnim spotkaniu w hali odbyła się specjalna konferencja z udziałem sponsorów klubu, zarządu, a także lokalnych władz. Wszyscy wspólnie zadeklarowali chęć dalszej współpracy, bo jak pokazały ligowe wyniki beniaminek okazał się bardzo solidnym zespołem i zapewnił sobie miejsce w Lidze Siatkówki Kobiet bez konieczności walki w barażach o utrzymanie. - Przeżywamy wspaniałą przygodę. W trakcie rozgrywek bywało może różnie, ale końcówka była naprawdę wspaniała. Życzę wszystkim zawodniczkom zdrowia, kondycji i wielu kolejnych sportowych sukcesów, a sponsorów zachęcam do współpracy. Dla miasta to doskonała forma promocji - podkreślił Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej. Z takiego wyniku po rundzie zasadniczej trudno się było nie cieszyć, czemu dał wyraz prezes MKS-u, Robert Karlik. - Kilka miesięcy temu nie wszyscy wierzyli w to, że się utrzymamy, a jednak dokonaliśmy tego. Chciałbym podziękować sponsorom, władzom miasta i tym, którzy nas wspierali, a także oczywiście samym zawodniczkom, które osiągnęły ten sukces na parkietach. Chcemy teraz skonstruować budżet na przyszły sezon, a potem określić cele, które będą wyższe niż w obecnych rozgrywkach. Opinia o naszym klubie w środowisku siatkarskim jest bardzo dobra i już teraz kilka zawodniczek jest zainteresowanych współpracą z nami, ale nazwisk na razie nie mogę jeszcze podać - przyznał prezes Karlik. Piotr Sobierajski - POLSKA Dziennik Zachodni -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
a wiadomo jak się przedstawia sytuacja z kontuzjami w naszym zespole przez Play-off ??
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzieś mi śmignęła informacja że Krysia jest gotowa, Kasia raczej nie zagra, a Madzia...no to wiadomo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Siatkarki BKS'u pokonały Gedanistki 3:0. W pierwszy secie zapowiadało się na niespodziankę,
pierwsza przerwa techniczna i 8:4 dla Gdańszczanek, potem odskoczyły na 6 - 7 punktów, aby ostatecznie przegrać pierwszą partię do 29. W drugiej partii Bielszczanki prowadziły z bezpieczną przewagą do stanu 14:20 i wygrały do 19. Trzecia odsłona 3:8 na pierwszej przerwie technicznej, potem małe wachania, ale i tak kilkupunktowe prowadzenie Aluprof'u. Druga przerwa 7:16. BKS'ik wygrywa trzecigo seta do 17. BKS przespał chyba początek spotkania. Szkoda; bez niespodzianki liczmy na nią jutro po 18!!!!! POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Mogles to napisac w temacie PLAY OFF LSK, a nie zakladac nowy temat
![]() Pozdrawiam. -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra
Mod: Nie bój żaby, tematów nie mamy zbyt wiele, a aktywne to są aktualnie trzy lub 4 w siatkówce więc znajdą ![]() Ten post edytował Zibar śro, 09 kwi 2008 - 06:43 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: czw, 03 sty 08 Skąd: KALISZ Nr użytkownika: 1,006 Płeć: Kobieta GG: 6297952 ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra Jeśli będziecie mieli jakiś problem z dotarciem na hale..to chętnie pomożemy ![]() -------------------- Cała Polska wzdłuż i wszerz spiewa z nami tę pieśń
Cała Polska tak jak ja, wie że mistrzem CALISIA http://www.youtube.com/watch?v=zcdDpWU5mvI...feature=related Mistrz Mistrz CALISIA |
|
|
![]()
|
|
KK #14 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 161 Dołączył: wto, 27 lis 07 Nr użytkownika: 909 Płeć: Mężczyzna GG: 6421403 ![]() |
Może masz i racjię, ale mało kto by to przeczytał.Ja i Rafcio wybieramy się w sobote z rańca do Kalisza "PKP" są chętni??Kursik około 5-6 godzinek, startujemy z Katowic (PKP).Z dworcza w Kaliszu do hali ma 1,8 kilometra Szczepan ja może pojadę, jak mi się uda namówić rodziców ![]() Podbije dzisiaj do Ciebie na meczu to pogadamy. Ten post edytował wezu_91 śro, 09 kwi 2008 - 14:19 |
|
|
![]()
|
|
Po meczu idzę na dworzec PKP w sprawie biletów.
-------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Chłopaki to jest temat o PLAY OFF-ach a nie o tym czy komuś sie uda namówić na coś rodziców i kto gdzie idzie po meczu. Jinfo o tym że ktoś się wybiera do Kalisza OK, ale cała reszta jest zbędna. Takie sprawy to na gg możecie obgadać.
A co do meczu to mam nadzieję że dziewczyny dzisiaj powalczą bo chyba po to był ostatnio odpuszczony mecz z Muszyną. Do boju dziewczyny! Ten post edytował Tomek_dg śro, 09 kwi 2008 - 17:22 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niestety niespodzianki nie bylo:
MKS Dąbrowa Górnicza - Winiary Kalisz 1:3 (14:25, 16:25, 26:24, 17:25) ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda że nie było flag...było TVS i TVP
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tomek dg to jest temat PO, więc jest związany z wyjazdami na mecze i tyle.
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do wczorajszego meczu.
STRASZNIE denerwowało mnie odliczanie pana Krupy... 1:0 wygrywa MKS - to spiker "jeszcze tylko 24..." omg |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda że nie było flag...było TVS i TVP ![]() Co do flag to szkoda, ze nie bylo rowniez dlatego, ze nie bylo co robic w przerwach techniczynych i na czasach ![]() ![]() CYTAT Na pomeczowej konferencji kapitanowie i trenerzy obu zespołów podsumowali rozegrane spotkanie i określili cele na następny mecz. Igor Prielożny podkreślił wpływ częstotliwości rozgrywek w ostatnich dniach i zmęczenie z tym związane. Anna Barańska (kapitan Winiary Kalisz): - Nie był to mecz taki jaki chciałyśmy zagrać. Popełniałyśmy troszeczkę błędów. Widać było, że brakuje nam trochę świeżości. Jednak cieszymy się, że wygrałyśmy 3:1, jest to jakiś maleńki kroczek w kierunku kolejnej fazy play-off i mam nadzieję, że w Kaliszu wynik będzie podobny. Igor Prielożny (trener Winiary Kalisz): - Ja myślę, że pierwsze dwa sety pokazały, że tej świeżości mamy dużo. Myślę, że dla paru zawodniczkom po tym pucharowym turnieju należy się trochę wypoczynku, po prostu chciałem, żeby pograły nowe zawodniczki, bo to były rozegrane cztery mecze w ciągu pięciu dni, do tego dochodzi jeszcze podróż. Tak, że myśl, że ta decyzja była w porządku. Mnie tylko przeszkadzał ten trzeci set przegrany w końcówce, gdzie popełniliśmy dużo błędów i to jest teraz nasz największy problem. Ewa Cabajewska (kapitan MKS-u); - Gratulujemy przede wszystkim drużynie z Kalisza. Nie ukrywam, że nie byłyśmy tutaj faworytem, ale starałyśmy się przede wszystkim, żeby ten mecz nie wyglądał tak jak ostatni z Muszyną i wydaje mi się, że to przynajmniej udało się nam zrobić. Ten trzeci set wydawało nam się, że troszeczkę lepiej grałyśmy, ale prawdę mówiąc też było dużo błędów zawodniczek z Kalisza. Teraz jedziemy i będziemy walczyć dalej. Wiesław Popik (trener MKS-u): - Co tu dużo mówić. Gratuluję. Kalisz wygrał zasłużenie. W każdym elemencie dziewczyny były lepsze. Trochę podrażnione tym, że nie zdobyły Pucharu Polski pokazały nam gdzie jest nasze miejsce w drugiej czwórce. Jedziemy do nich i będziemy walczyć, natomiast wiadomo, że faworyt jest tylko jeden. W siatkówce to ciężko jest nadrobić jeśli się nie przyjmuje zagrywki, nie kończy ataków na skrzydle, tak, że tutaj mamy straszne braki. Gratuluję jeszcze raz i życzę, żeby Kalisz zdobył tytuł Mistrza Polski. Pozostałe wypowiedzi: Milada Spalova (Winiary): - Teraz po tym pucharze od razu zagraliśmy w środę mecz i nie jest nam łatwo jest trochę zmęczenia, ale myślę, że dałyśmy radę i grałyśmy dobrze w dwóch pierwszych i w końcówce meczu. Następny mecz grany w sobotę, a gra się do dwóch zwycięstw, tak, że u nas będziemy wypoczęte i wygramy. Anna Woźniakowska (Winiary): - Jest to pierwszy mecz play off. Przyjechałyśmy tu nastawione na zwycięstwo 3:0. Niestety w trzecim secie nie udało się, ale mam nadzieję, że w Kaliszu wygramy pełnymi punktami. Anna Białobrzeska (MKS): - Myślę, że zagrałyśmy w miarę poprawnie ale niestety to nie wystarczyło. Wygrałyśmy tylko jednego seta. Na pewno dobrze zaczęłyśmy, później było coraz gorzej, może właśnie za szybko uwierzyłyśmy, że możemy z nimi powalczyć, a u dziewczyn z Kalisza panował super spokój, doświadczone zawodniczki wykorzystały to i odjechały nam na kilka punktów i tak ten set się zakończył. Na szczęście po dwóch przegranych mogłyśmy się jeszcze podnieść i wygrać seta co nas na pewno cieszy, aczkolwiek szkoda, że nie udało się dalej powalczyć. za mks.dabrowa.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Wiesław Popik (trener MKS-u): - Co tu dużo mówić. Gratuluję. Kalisz wygrał zasłużenie. W każdym elemencie dziewczyny były lepsze. Trochę podrażnione tym, że nie zdobyły Pucharu Polski pokazały nam gdzie jest nasze miejsce w drugiej czwórce. Jedziemy do nich i będziemy walczyć, natomiast wiadomo, że faworyt jest tylko jeden. W siatkówce to ciężko jest nadrobić jeśli się nie przyjmuje zagrywki, nie kończy ataków na skrzydle, tak, że tutaj mamy straszne braki. Gratuluję jeszcze raz i życzę, żeby Kalisz zdobył tytuł Mistrza Polski. Po wypowiedzi naszego trenera wnioskuję że ten mecz w Kaliszu już jest przegrany, a myślami jest przy walce o niższe pozycje. Trener chyba nie powinien się do tego przyznawać publicznie no bo jak inaczej rozumieć to że Kaliszowi życzy tytułu Mistrza Polski przed rozegraniem drugiego meczu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK #34 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 152 Dołączył: pon, 11 lut 08 Skąd: wioska rybacka Nr użytkownika: 1,107 Płeć: Mężczyzna GG: 8919493 ![]() |
Rzeczywiście nasz trener trochę się pospieszył z tego typu wypowiedzią. Chyba zbyt obiektywnie ocenił sytuację, bo nie ma co ukrywać że Winiary grając teraz na własnym parkiecie nie pozwolą sobie na doprowadzenie do trzeciego meczu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
nic im nie napsujemy, trener po prostu patrzy realistycznie
![]() jak wygramy z Mielcem, to bedzie juz jakis krok do pucharow -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Witam!
Informacje odnośnie sobotniego wyjazdu do Kalisza. ![]() Ciekawie?? ![]() A jeszcze ciekawiej będzie jak Gwiazdki zagrają trzecie spotkanie w niedziele. Ja pojadę tylko nie wiem czy tą wersją wycieczki krajoznawczej czy autkiem. ![]() POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
nic im nie napsujemy, trener po prostu patrzy realistycznie ![]() jak wygramy z Mielcem, to bedzie juz jakis krok do pucharow Jak by sport był taki przewidywalny to wszyscy by wygrywali w profie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiara czyni cuda - tak jak w Białymstoku.
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
I tym razem w meczu z Kaliszem nie zdolalismy sprawic niespodzianki... co zreszta bylo do przewidzenia... Winiary Kalisz MKS Dąbrowa Górnicza 3:0 (25:15, 25:15, 25:13)...
Teraz zmierzymy sie ze Stala Mielec... pierwszy mecz na naszej hali w srode 16 kwietnia... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: sob, 22 gru 07 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 980 Płeć: Mężczyzna GG: 6677421 ![]() |
szkoda ale teraz pozostaje walka o miejsca 5-8
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
5 miejsce - puchary Challenge Cup, na 99 %
Ten post edytował Prosty sob, 12 kwi 2008 - 23:34 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: sob, 22 gru 07 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 980 Płeć: Mężczyzna GG: 6677421 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A ja byłem z Krzyśkiem i Rafałem.
Czwarty się nie dokoptał, a szkoda. My kibice czuliśmy się jak na naszej HALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zabawa pomimo przegranej była przednia -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: czw, 03 sty 08 Skąd: KALISZ Nr użytkownika: 1,006 Płeć: Kobieta GG: 6297952 ![]() |
Fajnie, że przyjechaliście
![]() Powodzenia w kolejnej rundzie!! -------------------- Cała Polska wzdłuż i wszerz spiewa z nami tę pieśń
Cała Polska tak jak ja, wie że mistrzem CALISIA http://www.youtube.com/watch?v=zcdDpWU5mvI...feature=related Mistrz Mistrz CALISIA |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
może odwiedzimy ponownie Mielec ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Może? Ja myślałem, że jedziemy ;p
Jeśli Dąbrowa wygra u siebie (w co wierzę) to wyjazd do Mielca powinien być. Dziewczyny muszą wiedzieć, że jesteśmy z nimi. Niech i tam wygrają ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"czzy wygrywasz czy nie..." trans mozna wywiesic ponownie że wszyscy do mielca i można jechać , moze autokar sie uzbiera...zapisy można robić jak najszybciej
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
"czzy wygrywasz czy nie..." trans mozna wywiesic ponownie że wszyscy do mielca i można jechać , moze autokar sie uzbiera...zapisy można robić jak najszybciej Jasne ze jedziemy do Mielca nie ma nawet co spekulowac zapisy na już, odblokowac temat mielca na forum, transparent na meczu i zobaczymy moze sie autokar ustuka;D ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sobota 19 kwietnia ja jadę.
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Temat ołpen:) Wedle życzenia:)
Proponuję aby osoby chętne do Mielca zaznaczyły tu swoją deklarację wyjazdu... Czas nagli!!! pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() KK #34 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 152 Dołączył: pon, 11 lut 08 Skąd: wioska rybacka Nr użytkownika: 1,107 Płeć: Mężczyzna GG: 8919493 ![]() |
Mecz jest w sobotę, a wiadomo że nie ma milej spędzonej soboty niż taka, w której jest się z naszymi dziewczynami kibicując im z całych sił
![]() ![]() Ja jadę, więc jedno miejsce proszę mi zarezerwować ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam!!
Relacja z wyjazdu do Kalisza: Startowaliśmy o 10:30 z BP koło targu. Krzychu, Rafcio i ja. Po dojechaniu na Hale okazało się iż do rynku jest 45min. drogi na nogach. W związku z tym poszliśmy wchamać coś na ciepło. Na dworze przy samochodzie złożyliśmy flagi itp. Mieliśmy jeszcze trochę czasu więc wpuszczono nas wejściem dla zawodniczek WINIAR. Spokojnie siedząc przy stoliku mogliśmy podziwiać skład rywalek. Spiker przywitał nas, aby na rozpoczęciu meczu ogłosić KK DG (troche śmieszne, bo tylko członkowie). I walimy na hale na mecz. Podchodzę do kasy i mówię "poproszę trzy bilety na sektor KK z DG" i co "a co to jest(wersja skrócona)". Aby wejść zakupiliśmy bilety po 7 zeta. Niby miejscówki itp itd. Rozwieszamy flagi, a za nami PIŁA. W Kaliszu turniej "kadetek" Dużo było tych następczyń - jak dobrze pamiętam sześć drużyn - z MKS'u naszego też. W trójkę czuliśmy się jak u siebie. Zdarliśmy gardła i wspaniale spędziliśmy sobotę - (zabawa). A tak na marginesie KK Winiar zmobilizował się dopiero jak NAS spostrzegł, poszli po bębny flagii i sektorówkę. Wróciliśmy spokojnie po 23 na BP. Gwiazdki chyba nie tego chiały, bo spuściły głowy i zeszły z parkitu. Tylko Krysia nam pokiwała, a my jeździmy za Nimi dla CAŁEGO zespołu. POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Ja też i przypuszczan iż Rafcio także.
Poproszę dwie miejscówki - bez noclegów. HAHA Krzychu dałem krótką relację z naszego wyjazdu do Kalisza Ten post edytował Szczepan nie, 13 kwi 2008 - 22:57 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
A tak na marginesie KK Winiar zmobilizował się dopiero jak NAS spostrzegł, poszli po bębny flagii i sektorówkę. Nasz KK zawsze chwile przed spotkaniem chodzi po sprzęt który jest schowany w specjalnym pomieszczeniu. Na każdy mecz wyjmowane są bębny i flagi ![]() -------------------- Cała Polska wzdłuż i wszerz spiewa z nami tę pieśń
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że i tak by się zorganizowali niezależnie od naszej obecności. Po prostu się z tym nie spieszyli
![]() ![]() ![]() Przejazd - 30 zł Kurczak z frytkami i surówką - 10 zł Bilet wstępu - 7 zł Być tam z dziewczynami i kibicować - bezcenne ![]() |
|
|
![]()
|
|
I tu masz rację.Zabawa przednia KK Winiar bez zastrzeżeń - rewelacyjny.W dupe dostały, a mnie i tak się podobało (może nie mecz, a atmosfera).Tak samo jak w Białymstoku gdzie byłem sam
Mod: O meczach z PO piszcie w tym temacie, tamte dotyczą rundy zasadniczej i będą zamkniete, żeby układały sie chronologicznie Ten post edytował Zibar pon, 14 kwi 2008 - 13:56 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
WŁAŚNIE PLAKATY NA JUTRZEJSZY MECZ SĄ DO ODBIORU NA PORTIERNI HALI
PROSIMY O POMOC W ROZWIESZANIU DZIĘKI -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no i panowie co jest ?? z takim nastawieniem to nie pojedzie nas 20 osob na ten wyjazd !!!!! namawiać znajomych , kolegów i pojawiamy się w tam w podobnej liczbie jak w marcu !!!!
A jutro wszyscy do młyna !! |
|
|
![]()
|
|
Przecież legitymacji KK zostało wydanych prawie 70 !!! i nie uzbiera się nawet jeden autokar ???
![]() Bycie kibicem do czegoś zobowiązuje. Tym bardziej bycie członkiem Klubu Kibica !!! Do dzieła !!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
KK #11 ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: śro, 12 mar 08 Skąd: manhattan Nr użytkownika: 1,153 Płeć: Mężczyzna GG: 2890541 Skype: rolnik931 ![]() |
moim zdaniem jest mało ochotników ponieważ to jest play off poprostu. Mysle ze w rundzie zasadniczej byłoby dużo więcej ochotników. Ja niestety nie moge pojechać, chociaż w marcu było tam fajnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
ten wyjazd odpuscila mi matka na samym wejsciu, zadne negocjacje nie pomoga ... niestety :/
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
moim zdaniem jest mało ochotników ponieważ to jest play off poprostu. Mysle ze w rundzie zasadniczej byłoby dużo więcej ochotników Nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Idąc tym tokiem myślenia wychodzi na to, że dziewczyny w meczach Play Off nie potrzebują wsparcia i dopingu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Świete słowa .
Większość z tych osób co ma legitki to banda napinaczy , która chodzi tylko na hale bo ma wjazd za darmo i założe się że gdyby przyszło grać w 1 lidze połowa z nich odpuściłaby ! Ale spokojnie , WIELKI BRAT CZUWA i pewnego razu może tego i owego gościa zaprosić do pokoju zwierzeń |
|
|
![]()
|
|
Krotka zapowiedz meczu...
![]() CYTAT Mielczanki mają zamiar powalczyć z ekipą z Dąbrowy Górniczej, która jako pierwsza staje na ich drodze do 5. miejsca. Do tej pory w pojedynkach obydwu zespołów jest stan remisowy. System rozgrywania meczów w fazie play-off od lat w środowisku siatkarskim wywołuje gorące dyskusje. Nie inaczej jest także w tym roku. Formuła walki o medale, jaką przyjęła Liga Siatkówki Kobiet, szczególnie nie przypadła do gustu zespołom z czołówki, które swoim poziomem wyraźnie odstają od reszty stawki. Te chciałyby uniknąć pierwszej rundy, w której tylko Dąbrowie Górniczej udało się "urwać" seta broniącemu mistrzowskiego tytułu zespołowi z Kalisza, a reszta drużyn przegrywała nie tylko gładko w meczach 0:3, ale także w setach do 11, 13, 15. Dla zespołów pretendujących do mistrzowskiego tytułu prawdziwa walka rozpoczyna się dopiero od rundy drugiej, a dla reszty stawki meczami, w których mogą jeszcze coś ugrać, są spotkania o miejsca 5.-8., które są także ostatnią szansą na wywalczenie miejsca dającego prawo do gry w europejskich pucharach. Właśnie przed zadaniem zajęcia miejsca w środku ligowej stawki stoi zespół mieleckiej Stali. Podopieczne trenera Romana Murdzy w konfrontacji z Muszynianką tylko w drugim meczu nawiązały wyrównaną walkę, sygnalizując tym samym, że ciągle będą liczyć się w pojedynkach z rywalami, którzy są w ich zasięgu. Pierwszą drużyną, z jaką stalówki zmierzą się w II rundzie play-off, będzie zespół beniaminka LSK - MMKS Dąbrowa Górnicza. W dotychczasowych ligowych pojedynkach obydwu zespołów jest remis, dlatego trudno też jest wytypować faworyta tej pary. Przed pierwszą środową konfrontacją za drużyną z Dąbrowy z pewnością przemawiać będzie atut własnej hali, w której to w pierwszej rundzie sezonu zasadniczego mielczanki przegrały z kretesem. Dwa kolejne spotkania odbędą się jednak w Mielcu. za siatka.org Miejmy nadzieje, ze wygramy tak jak w sezonie zasadniczym... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Brawa dla GOŁEGO
![]() ![]() -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
KK #11 ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: śro, 12 mar 08 Skąd: manhattan Nr użytkownika: 1,153 Płeć: Mężczyzna GG: 2890541 Skype: rolnik931 ![]() |
Np. kilku moich kolegów chodzi zawsze na mecze, kibicuje, jeden był w Mielcu ale nie mają wejściówki i za wstęp muszą płacić, ja również. Proponowałbym zrobic zebranie i zrobić nowe wejściówki rozdać je tym którzy naprawde przychodzą na mecze i sprawdzać obecność np rzeby była kartka i każden niech sie podpisuje czy coś takiego.
Z poważaniem Rolnik. |
|
|
![]()
|
|
2 grosze ode mnie...
takie sprawy lepiej na forum wewnętrznym poruszać, po co ludzie z innych KK mają takie rzeczy czytać, a jak wiemy zaglądają do nas na forum. I 2 sprawa, co innego według mnie jest nie jechać na jeden wyjazd, a co innego nie jechać na żaden. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
no i 0:3 (23:25, 22:25, 23:25) szkoda... tak blisko było do wygrania chociaż jednego seta...
,dziewczyny muszą się zmobilizować na następny mecz Ten post edytował filip13 śro, 16 kwi 2008 - 19:27 -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie porwały nas swoją grą dziewczyny. Przegrały wygranego 1-go seta.Mielczanki uwierzyły, że ten mecz mogą wygrać. Może nasze w Mielcu zagrają skuteczniej i wygrają dwa mecze.
|
|
|
![]()
|
|
Nie było tak źle
![]() Przychodzimy dla zespołu, pokibicować i oczywiście oczekujemy zwycięstw. Natomiast nie zawsze się wygrywa i o tym trzeba pamiętać. Wynik wynikiem, gra zespołu grą, ale my przy tym wszystkim jednak nie możemy zapominać, że przychodzimy tam również dla siebie i mamy się dobrze bawić. Pośpiewać, kiedy trzeba pogwizdać, poklaskać, poskakać i ogólnie miło spędzić czas ![]() ![]() ![]() I CHOĆ PRZEGRYWASZ GDY CIĘŻKO JEST NIE JESTEŚ SAM, HEJ MKS !!! |
|
|
![]()
|
|
No i co ?????? jedziemy jedziemy , odblokujcie temat , autokar bedzie napewno i co jeszcze !!!!
Wstyd i jeszcze raz wstyd , żeby w wolną sobote , nie uzbierał sie śmieszny bus na 20 osob ! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 17 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,225 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Krotka zapowiedz meczu... ![]() Miejmy nadzieje, ze wygramy tak jak w sezonie zasadniczym... ![]() No coż, ponoć "nadzieja matką głupich" ![]() Zapraszamy w sobotę do Mielca, co prawda jak słyszę po frekwencji w Kaliszu macie już trochę dość "wyczynów" waszych laseczek, ale może się jeszcze raz zmobilizujecie. Z naszym KK może być w sobotę różnie, bo masę osób wybiera się do Radomia na mecz szczypiornistów Stali Mielec... Pozdro. -------------------- Jeden Klub, jedna rodzina...
|
|
|
![]()
|
|
Mecz pełen emocji, szkoda że tak to się skończyło. Jednak jeśli Mielec mógł u nas wygrać to czemu nasze dziewczyny nie miały by wygrać w Mielcu.
CYTAT(Wiesław Popik ) Tak jak Romek (Murdza przyp. red.) powiedział, my już zrobiliśmy swoje i teraz trudno zmobilizować dziewczyny. Wierzę, że one chciały dzisiaj wygrać. Jednak ciężko jest je teraz zmotywować do grania, gdyż główny cel został osiągnięty(...)Może uda nam się coś ugrać w Mielcu, ale będzie tam bardzo ciężko, bo wygląda na to, że z naszych dziewczyn powietrze zeszło. Nie bardzo wiem co trener chce osiągnąć takimi wypowiedziami po meczu. Czy to jest takie ciche przyzwolenie na oszczędzanie się. Czy to ma być coś w stylu nie stawiania sobie wysoko poprzeczki na przyszły sezon żeby od nich nie wymagać za dużo. A może w ten sposób chce właśnie zmobilizować dziewczyny i "bierze je trochę pod włos", albo jednak jest jakieś ciśnienie na wynik i w ten sposób chce je odciążyć żeby zagrały na luzie, swobodnie i radośnie. Nie wiem... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam!!
Odnośnie nadzieji - każda matka kocha swoje dzieci. A legitki po co Wam jak i tak nigdzie nie jeździcie?? Na hala za piątaka wejdziesz na szkolną legitymację. Możesz wtedy też po doppingować. Co było po meczu - ILU CHCE JECHAĆ DO MIELCA????????????????? Cisza Żaden nic nie powie. Bez komentaża i bez pytań!!!!!!!!!!!!!!!! -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
-------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Dla tych którzy jutro nie jadą na mecz do Mielca to dam linka z Relacja Live
![]() http://kkstalmielec.net/live/ ------------------ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam!!
I bardo fajnie, że dałeś ten link. Ale wierzmy w nasze Gwiazdki!!!!!!!!!!!!! Mamy wolne miejsca - czekamy na kontakt do 11. POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
ma ktos jakas relacje ?
![]() dzieki, jakby ktos chcial odrazu : http://www.sportowefakty.pl/siatka/relacja2/relacja.htm Ten post edytował Prosty sob, 19 kwi 2008 - 18:23 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Na sportowych faktach jest
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
No i niestety w pierwszym secie ulegliśmy mieleckiej Stali 25:19
![]() Miejmy nadzieję że kolejne sety będą wygrywane przed drużynę gości..! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dąbrowa wygrała 2 seta do 19...
Z wyniku 12-20 dla Dąbrowy zrobił się 19-25... Czyli 7-5 dla Stali w końcówce =/. Dziewczyną idzie ciężej w końcówkach, ale ważne, że wygrały seta! Ten post edytował szer sob, 19 kwi 2008 - 18:53 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
No i mamy wyrównanie 19:25 !!
Jeszcze tylko 2 sety i 5 miejsce jest nadal możliwe !! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Lui o 5 miejsce raczej nie zawalczą ;p. Nawet jak wygrają dwa mecze ze Stalą, to w walce o 5 miejsce przegrają... MKS nie jest gotowy na puchary... Nie wytrzymałyby finansowo...
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
W innych meczach:MKS Fakro Muszyna 2:3 Winiary Bakalland Kalisz po zaciętym meczu lepsze okazały sie zawodniczki z Kalisza (22:25, 25:17, 25:23, 22:25, 8:15)stan rywalizacji play-off: 2:1 dla MuszyniankiAZS AWF Poznań 0:3 Gedania Gdańsk(17:25, 17:25, 18:25)stan rywalizacji play-off 2:0 dla Gedanii
Ten post edytował Lui sob, 19 kwi 2008 - 19:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a tam finansowo, moze sponsor by sie ucieszyl i cos posypal
![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
i mamy zwycięstwo gratki dziewczyny !!!!!! oby jutro to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
MVP dostała Ewa Matyjaszek !
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Wielkie gratki dla dziewczyn
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
te nasze marzenia o pucharach
![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: sob, 19 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,233 Płeć: Mężczyzna GG: 5320526 ![]() |
Pozdrawiam dzis 2 kibiców z DĄBROWEJ którzy w swoich sercach wierzyli wygranej !! BRAWO chłopaki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pozdrawiam dzis 2 kibiców z DĄBROWEJ którzy w swoich sercach wierzyli wygranej !! BRAWO chłopaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moglbys opisac incydent, ktory zaszedl z flaga ? -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Witam!!
Nie nie możemy opisać, a szersza relacja z wyjadu Krzycha i mojego w najbliższym terminie (dopiero wróciliśmy). KK kibica z MIeleckiej Stali miło nas przyjoł i mimo przegranej zachował się fantastycznie. Wielkie podziękowania dla pani A. W. z Mielca za wspaniała organizację!!!!!!!!! Ten post edytował Szczepan nie, 20 kwi 2008 - 01:16 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: sob, 19 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,233 Płeć: Mężczyzna GG: 5320526 ![]() |
Prosty !! Ja jestem z KK KPSK STALI MIELEC, a co di incydentu powiem wam ze nic o tym nie wiedziałem do poki ktos od nas mi nie powiedział !! ale my KIBICE KPSK napewno niemieszali sie w To , i naprawde do konca niewiem co sie stało
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Prosty !! Ja jestem z KK KPSK STALI MIELEC, a co di incydentu powiem wam ze nic o tym nie wiedziałem do poki ktos od nas mi nie powiedział !! ale my KIBICE KPSK napewno niemieszali sie w To , i naprawde do konca niewiem co sie stało ![]() ![]() ![]() ale może byś mógł to opisać (jeśli coś wiesz) z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Padziu hmm ja mam zasade jak nie widziałem i nie byłem prz tym osobiscie to tego nie komentuje !! niewiem NIC o tym zajściu !! i niech tak zostanie !! pozdrawiam ii nic sie starsznego chyba nie stało bo KIBICE od was są zadowolenie prawda Krzysiu i Szczepanku ??
![]() Ten post edytował JuBy STAL MIELEC nie, 20 kwi 2008 - 10:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 17 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,225 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie,
Nie mamy się co jarać, jedyną ekipą z finansami na grę w Challenge Cup jest w naszej czwórce (właściwie to już trójce) Gedania Gdańsk i to ona znając realia LSK tam zagra, a to czy zajmiemy miejsce 6 czy 8 nie ma żadnego znaczenia, dodatkowo do Poznania jest i Wam i nam bliżej ![]() -------------------- Jeden Klub, jedna rodzina...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 16 mar 08 Nr użytkownika: 1,165 Płeć: Mężczyzna GG: 4722987 ![]() |
ale może byś mógł to opisać (jeśli coś wiesz) z góry dzięki Najlepiej pytajcie o całe zdarzenie samych "poszkodowanych",niech oni zadecydują czy powiedzieć o tym zajściu czy nie.Poza tym jeśli mielibyśmy cokolwiek o tym pisać,to może raczej publicznie tego na forum nie róbmy,jeśli już to piszcie na private (gadu-gadu),ale zaznaczam ,że tylko chłopaki będą wiedzieć najlepiej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Mecz zaczal sie o 16? Cos transmisje nie ruszaja
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mecz o 17.00
![]() edit. choć co strona to podają inaczej... Ten post edytował Kamil_ nie, 20 kwi 2008 - 16:35 |
|
|
![]()
|
|
Mecz o 17.00 ![]() edit. choć co strona to podają inaczej... jak o 17, to po co ja sie juz boje ![]() ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
To nieporozumienie na hali nie miało z siatkówką nic wspólnego więc tematu na forum siatkarskim nie poruszamy. Dlatego koniec tego tematu
![]() Teraz może jakaś relacja z naszego wyjazdu do Mielca na drugi mecz pary MKS i Stal w fazie play-off. Wyjechaliśmy ze Szczepanem z BP o godz. 11:30 zabierając po drodze z hali bęben i kilka flag. Trasa chyba najkrótsza z możliwych - ok. 205 km, praktycznie w linii prostej między DG a Mielcem. Podróż przebiegła bez zakłóceń. Nie spiesząc się, z kilkoma postojami byliśmy na miejscu parę minut po 16 i od razu skontaktowalismy się z panią Anią W. która bardzo sprawnie i profesjonalnie zadbała o nasz bezpieczny pobyt w Mielcu przed, w trakcie jak i po meczu. Jeszcze raz ślicznie za to dziękujemy ![]() ![]() Już podczas rozgrzewki można było zauważyć u naszych dziewczyn "to coś" czego nie widzieliśmy od ładnych kilku meczy. Praktycznie każda jedna wystawa idealnie dograna, każdy atak mocny, celny i na maksymalnym zasięgu. Mimo, że sprawiały wrażenie rozluźnionych, to koncentracja na tym co robiły była naprawdę na wysokim poziomie. Przełożyło się to wszystko później w meczu na grę i zdobywane punkty, a w konsekwencji na wynik. Do tego wszystkiego dołożyły ogromną ambicję, wolę walki i zaangażowanie, co sprawiło że zespół gospodyń nie był w stanie z nami wygrać. Z resztą przy takiej dyspozycji naszych dziewczyn, mało kto byłby w stanie to zrobić. Zaczęło się jednak jak w prawdziwym koszmarze i nawet w pewnym momencie na tablicy pojawił się wynik 12:3 dla Stali. Wtedy to na boisko poleciał z trybun pierwszy przedmiot... i to z "naszego" sektora ![]() ![]() ![]() KK Stali prowadził non-stop dopping i nie było mowy o przebicu się naszych dwóch gardeł, więc ograniczyliśmy się praktycznie tylko do angażowania bębna i klaskania. Wielkie dzięki również dla chłopaków z KK Stali za zaje..ste przyjęcie naszej dwójki. Pokazaliście klasę i to również dzięki Wam ten wyjazd zostanie zapamiętany jako naprawdę udany ![]() W euforii po wygranym meczu, informując telefonicznie znajomych o wyniku i jednocześnie jadąc trochę pobłądziliśmy, ale nawet to nie było nam w stanie popsuć humorów, które dzięki naszym gwiazdkom były wczoraj naprawdę wyśmienite ![]() Powrót do DG na godz. 0:20 Kto nie był, niech żałuje. Krzysiek i Szczepan. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Stal Mielec - MKS Dąbrowa Górnicza 21:25, 19:25 w trzecim meczu play off o miejsca 5-8 w Lidze Siatkówki Kobiet.
Stan rywalizacji do dwóch zwycięstw 1-1. I dziewczyny wygrały 3-0. MVP Lis Ten post edytował szer nie, 20 kwi 2008 - 17:41 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Stal Mielec przegrała z MKS Dąbrową Górniczą 0:3 (21:25, 19:25, 13:25) w trzecim meczu play off o miejsca 5-8 w Lidze Siatkówki Kobiet.
Stan rywalizacji do dwóch zwycięstw 1-2. MKS Dąbrowa Górnicza zagra o piąte miejsce z Energą Gedanią Gdańsk. MVP: Małgorzata Lis (MKS) Ten post edytował Prosty nie, 20 kwi 2008 - 17:50 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Graty!~
Gdzie bedzie 1 mecz? |
|
|
![]()
|
|
Mówiłem, pomysł Stali na mecze z Dąbrową to dwa występy w Mielcu i trochę więcej kaski z biletów. Na wycieczkę do Gdańska nikt, z oczywistych względów ochoty nie miał i tak to też się skończyło. Szkoda tylko, że drużyna miała w d... kibiców
![]() Życzę wam w batalii o miejsce 5 i puchary powodzenia, ale znając realia wygra ten kto faktycznie w pucharach chce grać czyli Gedania. Zapraszamy w przyszłym sezonie do Mielca. Pozdro. -------------------- Jeden Klub, jedna rodzina...
|
|
|
![]()
|
|
No i gramy o 5 miejsce.!! BRAWO DZIEWCZYNY!!
------------------ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
super sprawa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Graty!~ Gdzie bedzie 1 mecz? w Gdansku ![]() odnosnie checi gry w pucharach, to nie wiem czy klub na to stac, ale jako kibice bardzo sie cieszymy ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 16 mar 08 Nr użytkownika: 1,165 Płeć: Mężczyzna GG: 4722987 ![]() |
Trzeba powiedzieć ,że Dąbrowa wygrała zasłużenie.Po pierwszym meczu wyjazdowym (zresztą wygranym przez stalówki) wszyscy mieleccy kibice nie spodziewali się takiego końcowego rezultatu.No cóż,dumni po zwycięstwie wierni po porażce.Na uwagę zasługuje fakt,że cały zespół Dąbrowy popisywał się niesamowitymi interwencjami w obronie
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: nie, 16 mar 08 Nr użytkownika: 1,168 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Do tego co napisał Pazder dodałbym jeszcze kapitalną grę środkowych. Można powiedzieć że Dąbrowa wymęczyła nas kapitalnymi obronami i zmiotła akcjami ze środka. Gratuluję zwycięstwa i życzę 5 miejsca. Pozdro z Mielca !!!
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Konferencja prasowa po meczu Stali Mielec z MKS-em Dąbrowa Górniczą.
Ewa Cabajewska (MKS Dąbrowa Górnicza) – Cieszymy się ogromnie, że wygrałyśmy dwa spotkania. Poprawiłyśmy wszystko to co nam nie wychodziło w meczu w Dąbrowie. Bardzo się cieszymy, że będziemy grać o piąte miejsce i na pewno powalczymy z Gdańskiem. Dorota Wilk (Stal Mielec) – Gratulacja dla zespołu z Dąbrowy za wygranie tych dwóch meczy. Po zwycięstwie w Dąbrowie powiększyliśmy sobie apetyt, może trochę zachłysnęłyśmy się za bardzo. W naszej drużynie przyjęcie było słabe, choć dzisiaj powalczyłyśmy, ale i tak to było za mało na dobrze grający zespół z Dąbrowy. Wiesław Popik (MKS Dąbrowa Górnicza – Na pewno cieszymy się bardzo, bo na pewno mamy szóste miejsce i będziemy walczyć o piąte, a to jest duży sukces. Nasza drużyna była bardzie zdeterminowana, aby wygrać te dwa mecze. Mecz był nerwowy i nie stał na wysokim poziomie. Udało się nam odrzucić dziewczyny z Mielca od siatki i mieliśmy ułatwione zadania. Na pewno nie składamy broni, będziemy walczyć dalej i życzę drużynie z Mielca, aby zajęła to siódme miejsce. Roman Murdza (Stal Mielec) – Na pewno jest taka sytuacja, że sami na siebie bat ukręciliśmy zwycięstwem w Dąbrowie, a teraz każdy kibic z Mielca o czym innym nie myślał jak o zwycięstwie nad Dąbrową. Co prawda w wczorajszym pierwszym secie jeszcze ten apetyt był. Następnie rozpędził się walce z Dąbrowy i trudną zagrywką utrudniły nam grę i o wczorajszym meczu lepiej zapomnieć, a szczególnie o trzecim secie, natomiast dzisiaj dziewczyny trochę się postawiły. Jednak uważam, że nasz zespół na dzień dzisiejszy za słaby, to było widać, że w każdym elemencie siatkarskim zespół z Dąbrowy ma przewagę. Szczególnie było to widać w rozegraniu. Dzisiaj staraliśmy grać dużo środkiem czy z obejścia, jednak nie mieliśmy takim wykonawczyń tak jak po przeciwnej stronie. Powalczyliśmy dwa sety, trzeci set był konsekwencją przegranych dwóch pierwszych setów, drużyna się podłamała, powietrze uszło z zawodniczek. Myślę, że na dzień dzisiejszy w Mielcu jest rozgoryczenie, jednak naszym celem było pewne utrzymanie się w lidze. Nieszczęśliwe kontuzje jakie nas spotkały w meczu z Kaliszem. Ewelina Dązbłaż ma pękniętą kość w łokciu, natomiast Karolina Olczyk ma problemy z plecami. Chcę aby ludzie wiedzieli, co zrobiliśmy dla Mielca, może na dzień dzisiejszy dużo osób się denerwuje, że przegraliśmy z MKS o prawo do gry o piąte miejsce. Jednak naszym celem było się utrzymanie się w lidze i chcę, aby było to wyeksponowanie i podkreślone, a nie dobijanie, bo dziewczyny starały się, walczyły jak mogły i jak tylko potrafiły, a że nie wyszło to trudno. za KK KPSK Stal Mielec Ten post edytował szer nie, 20 kwi 2008 - 21:16 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 20 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,234 Płeć: Mężczyzna GG: 11307419 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękujemy i życzymy Wam powodzenia w następnj rundzie.
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Do tego co napisał Pazder dodałbym jeszcze kapitalną grę środkowych. Można powiedzieć że Dąbrowa wymęczyła nas kapitalnymi obronami i zmiotła akcjami ze środka. Gratuluję zwycięstwa i życzę 5 miejsca. Pozdro z Mielca !!! Nic w tym dziwnego przecież MKS w rundzie zasadniczej był najlepiej broniącą drużyną. Brawo dziewczyny, tak trzymać! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:33 |