![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE http://wiadomosci.onet.pl/1504985,11,item.html Ślaskie: rzucał się z nożami na samochody Policjanci zatrzymali mieszkańca Dąbrowy Górniczej, który z nożami w rękach rzucał się na samochody. Szaleniec próbował także zaatakować funkcjonariuszy. Ci musieli użyć broni. Napastnik został postrzelony. Wczoraj wieczorem furiat zaatakował siedzącą w samochodzie czteroosobową rodzinę. Mężczyzna trzymanymi w ręku nożami uderzył w przednią szybę samochodu. Kierowca powiadomił policję. Na widok funkcjonariuszy mężczyzna ruszył w ich kierunku wymachując nożami. Napastnik nie reagował na ostrzeżenia ani na strzał ostrzegawczy i próbował zaatakować policjantów. Wtedy jeden z nich strzelił w nogi szaleńca, raniąc go w łydkę. Dopiero wtedy mężczyzna upuścił noże. Policjanci obezwładnili go, udzielili pierwszej pomocy i wezwali pogotowie, które odwiozło mężczyznę do szpitala. i jak to zawsze na Onecie przy kazdej wiadomomsoci z Sosnowca albo DG zaczyna sie klotnia ze slazakami i tlumaczenia ze nie Slask ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Taaaaa.... I jak zwykle powraca stereotyp, ze to nie mieszkaniec Dąbrowy, tylko "przyjezdny z kieleckiej wsi"
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Taaaaa.... I jak zwykle powraca stereotyp, ze to nie mieszkaniec Dąbrowy, tylko "przyjezdny z kieleckiej wsi" ![]() Albo i nawet Azjata. Forum Onetu to najbardziej zryte forum jakie istnieje w sieci. Już dawno przestałem je nawe przeglądać. Największy ubaw mają moderatorzy tego forum tworząc jego klimat ot dla zabawy, a nie dla pokazania opinii czytelników - internautów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
aha a nozownik grasowal na Robotniczej co nie dziwi
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
" : ) " :
QUOTE aha a nozownik grasowal na Robotniczej co nie dziwi ![]() A jest tam jakaś rzeźnia ![]() ![]() Olo - dobrowolnie zrezygnowałem z onetu, gdyż mój komputer nie przerabia ich supi rozbudowanych stronek i siadało mi wsio jak przypadkiem tam wpadłem ![]() ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 19 mar 2007 - 15:46 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
...ale widać coś ostatnio muszą poszukiwać "żywca" i poza nimi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A te okolice wydaja sie takie spokojne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i jak tu teraz na zielona spokojnie wieczorami łazic?? np wracasz sobie z dziewwczyna a tu takie loty ehh
|
|
|
![]()
|
|
.trzeba zamówić u Dzygita taksówkę
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
w tych okolicach jest tak przynajmniej od kilkunastu lat i mnie nic nie zdziwi. Dlatego wracac samemu lub w 2 osoby wieczorem z Zielonej jest nieciekawie.
Nie wiem czy w tych kamienicach mieszkaja jeszcze zwykli ludzie. Tam jest gorsza menelnia niz w krainie taniego wina (czyt. centrum Bedzina). A na Zielonej mozna spotkac dzieci z tych kamienic (w tym kilkuletnie) pijace i palace rozne rzeczy. W zeszlym roku przy mnie karetka zabierala po tym z Zielonej dziewczyne ( na oko z 12 lat i byla najstarsza). Reszta w wiekszosci dziewczyn - dzieci uciekla przed Policja Raz w zyciu z 10 lat bylem w jednej kamienicy nie pamietam po co (kolega kolegi mial tam jakis interes) i wyskoczyl na nas jakis gosc z siekiera ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w tych okolicach jest tak przynajmniej od kilkunastu lat i mnie nic nie zdziwi. Dlatego wracac samemu lub w 2 osoby wieczorem z Zielonej jest nieciekawie. Nie wiem czy w tych kamienicach mieszkaja jeszcze zwykli ludzie. Tam jest gorsza menelnia niz w krainie taniego wina (czyt. centrum Bedzina). A na Zielonej mozna spotkac dzieci z tych kamienic (w tym kilkuletnie) pijace i palace rozne rzeczy. W zeszlym roku przy mnie karetka zabierala po tym z Zielonej dziewczyne ( na oko z 12 lat i byla najstarsza). Reszta w wiekszosci dziewczyn - dzieci uciekla przed Policja Raz w zyciu z 10 lat bylem w jednej kamienicy nie pamietam po co (kolega kolegi mial tam jakis interes) i wyskoczyl na nas jakis gosc z siekiera ;) Heh to prawie jak w DOOM czy HL2 ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wlasnie zauwazylem iz jest ta wiadomosc ktora dodalem do Bezpieczenstwa w DG _ niech mi ktos powie - czy takie art zamieszczamy do Nasze Miasto czy Hyde Park bo nie chce dublowac...
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Mieszkają tam chyba jeszcze zwykli ludzie, koleżanki babcia tam mieszka.
![]() ![]() Co do bezpieczeństwa, to często wracam z Zielonej z dziewczyną ok 22. Nie zdarzyło mi się i mam nadzieje że nie zdarzy się żeby mnie ktoś zaczepił. Co prawda to jeszcze nie jest zbyt późna pora, ale jednak ciemno w lato bywa. ![]() I mały OT: co do tożsamości zagłębiowskiej i postrzegania DG jako Śląska, to na koncercie Kombii, jeden z muzyków wyjechał że "tak się zdobywa uznanie na Śląsku" to go zje.. no wiecie co.. aaaale sie darłem!!! ![]() PS. Hator, też się właśnie zastanawiam czy nie połączyć tematu? Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 16:06 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
I mały OT: co do tożsamości zagłębiowskiej i postrzegania DG jako Śląska, to na koncercie Kombii, jeden z muzyków wyjechał że "tak się zdobywa uznanie na Śląsku" to go zje.. no wiecie co.. aaaale sie darłem!!! ![]() PS. Hator, też się właśnie zastanawiam czy nie połączyć tematu? i jak koncert? Duzo bylo ludzi? Pamietam kiedys chyba na Big Cycu pod PKZ w Sylwestra (ah co za czasy ![]() ![]() Kiedys Piasek na Dniach Sosnowca podobnie wypalil na poczatku i przez pol koncertu przepraszal PS. autor tez wyraza zgoda na polaczenie z tamtym ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No tylko że w tamtym wątku są bardziej konkretne tematy, inwestowanie w bezpieczeństwo, sprawy policji itp. No to jak chcecie już.
W każdym bądź razie, temat bezpieczeństwa i rozmowy o nim są na pewno ważne. Troche off-topic się robi, ale co do koncertu.. To wydaje mi się że było sporo ludzi, ale na pewno nie był to szczyt możliwości. Nie wiem jaka przyczyna, myślałem że będzie więcej ludzi. Ja byłem, bo miałem wjazd za free. Na płycie początkowo stała garstka ludzi może z 50 w tym ja ![]() Co do sytuacji ze Śląskiem, też kilka osób się oburzyło (w tym ja) a potem to już poleciało. Przeprosiny też były.. Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 20:02 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
QUOTE Troche off-topic się robi, ale co do koncertu To może lepiej nie łączyć, możemy tu sie powyżywać ![]() ![]() P.S. A słyszał moze ktoś z was w rejonie grasowania nożownika żaby moczarowe ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
QUOTE Co do bezpieczeństwa, to często wracam z Zielonej z dziewczyną ok 22. Nie zdarzyło mi się i mam nadzieje że nie zdarzy się żeby mnie ktoś zaczepił. Co prawda to jeszcze nie jest zbyt późna pora, ale jednak ciemno w lato bywa. sad.gif to jak bedziesz spacerowal po zielonej wieczorem w cieple dni i napotkasz "bande" okupujaca lawke,grajaca w zoske tudziez w pilke,popijajaca cokolwiek to....nie boj sie ![]() park zielona to dla mnie jedno z najbezpieczniejsych miejsc w dg.spedzam tam duzo czasu w cieplejsze dni-zadnych problemow,zaczepialskich,tym bardziej nozownikow-tylko cisza,spokoj,miejsce dobre do pogrania w zoske(troche lipa z oswietleniem ale dajemy rade). ale generalnie nie zapraszam tam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:29 |