IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Piwo Żywe
puszka
post sob, 23 gru 2006 - 00:13
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 333

Czy gdzieś w Dąbrowie kupie piwo Żywe z browaru Amber??

Czy gdzieś w DG można kupić piwo nie pasteryzowane??
Go to the top of the page

+Quote Post
kwintosz
post sob, 23 gru 2006 - 00:22
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

A czy to piwo można kupić w innych miejscowościach np. Sosnowcu czy Katowicach? Jeśli tak to pewnie gdzieś byś znalazł to piwo.
Poszukałem trochę w necie i:
Piwo Żywe z browaru Amber jest jedynym piwem w Polsce, które posiada rekomendację międzynarodowej organizacji SLOW FOOD, promującej regionalne, smaczne i naturalne produkty . Rekomendacje - polska edycja: http://www.slowfood.pl.

Dostępne w wybranych punktach sprzedaży w Warszawie, Trójmieście, Poznaniu, Bydgoszczy i Toruniu, niebawem – w Krakowie i Wrocławiu.

Podobnie jak soczki MarWitu piwo to ma krótki okres przydatności do spożycia ( 5 tygodni ), wynikający z braku konserwantów i pasteryzacji = jest więc piwem całkowicie naturalnym.

Wynika z tego tekstu, że póki co dostępne jest tylko w pewnych miastach w kraju.
To coś podobnego do takich regionalnych browarów jak np. Browar Jagiełło, Browar Namysłów itp. Jeśli działają tylko na rynku regionalnym to będzie ciężko o kupno tego trunku u nas bo Amber jest z Pomorza. Osobiście o takim piwie nie słyszałem.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
pulsatilla1214
post sob, 23 gru 2006 - 04:28
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

jak soczki..? krótki okres 5 tygodni... tongue.gif ? dyć kobieta ma krótszy cool.gif

Marchewkowy świeży butelkowany ma 1 dzień trwałości, są takie niepasteryzowane przecierowe :)

Co do piwa - dodam browar Lwówek Śląski, ktoś zna biggrin.gif ? Baaaardzo lokalne piwo :) Byle po nim nie chodzić po Skałach Lwóweckich, inaczej można zamienić się w orła odlatując, a w Ikara spadając laugh.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 sob, 23 gru 2006 - 04:29

+Quote Post
puszka
post sob, 23 gru 2006 - 13:24
Post #4

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 333

QUOTE(kwintosz @ Dec 22 2006, 10:22 PM) *
A czy to piwo można kupić w innych miejscowościach np. Sosnowcu czy Katowicach? Jeśli tak to pewnie gdzieś byś znalazł to piwo.
Poszukałem trochę w necie i:
Wynika z tego tekstu, że póki co dostępne jest tylko w pewnych miastach w kraju.
To coś podobnego do takich regionalnych browarów jak np. Browar Jagiełło, Browar Namysłów itp. Jeśli działają tylko na rynku regionalnym to będzie ciężko o kupno tego trunku u nas bo Amber jest z Pomorza. Osobiście o takim piwie nie słyszałem.

Wiem ze piwo to dostepne jest np w Katowicach czy Bytomiu dlatego pytam o DG

+Quote Post
kwintosz
post sob, 23 gru 2006 - 14:12
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Jeśli faktycznie piwo to jest dostępne w Katowicach, to może i u nas gdzieś się znajdzie. :) Nie zostaje Ci chyba nic innego jak poszukać, ja osobiście nie spotkałem się z takim piwem. Poszukaj może w sklepach z dużym wyborem alkoholi, może jakieś monopolowe albo coś w tym stylu. Bo na normalny sklep to bym nie liczył.. wink.gif No chyba że trafi się ktoś kto wie gdzie takie piwko można kupić.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
endriu
post śro, 17 sty 2007 - 12:09
Post #6

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

QUOTE(pulsatilla1214 @ Dec 23 2006, 04:28 AM) *
Co do piwa - dodam browar Lwówek Śląski, ktoś zna biggrin.gif ? Baaaardzo lokalne piwo :) Byle po nim nie chodzić po Skałach Lwóweckich, inaczej można zamienić się w orła odlatując, a w Ikara spadając laugh.gif

Tak , tak piwo z tego browaru jest ok. Byłem, kupiłem , wypiłem. Z 15 lat wstecz można było to piwo kupić w naszym regionie , a obecnie nie spotkałem go.
Lwówek Śląski to jeden z najstarszych czynnych browarów w europie , powstał w 1209 r.

pozdr...piwoszy

http://www.bier.pl/newsweek.htm

Ten post edytował endriu śro, 17 sty 2007 - 12:22

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
pulsatilla1214
post śro, 17 sty 2007 - 18:50
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

Wszystko się zgadza smile.gif

Zapraszam na Lwóweckie Lato Agatowe, wówczas najlepiej smakuje tongue.gif Drugi weekend lipca smile.gif Lwówek ma wiele pięknych zabytków, średniowieczne mury obronne i olbrzymi renesansowy ratusz, Krakow może pozazdrościć biggrin.gif Miasto dziś niewiele większe niż... w średniowieczu. Prawa miejskie z 1217 (Krakow 1257 laugh.gif )Piękna okolica.

Podupadły bankrutujący browar (stojący na miejscu zamku) klka lat temu kupil Niemiec i obecnie całkiem dobrze sobie już sobie radzi smile.gif A piwo są w stanie wypić nie tylko lokalni patrioci cool.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:02
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza